Világbajnoki felkészülési meccsen Szlovákia válogatottja egyértelmű győzelmet aratott Costa Rica válogatottja felett. Sequeria öngólja, Vittek akciógólja után Šesták tizenegyessel állította be a végeredményt.

 

Szlovákia függetlensége óta harmadszor találkozott Costa Ricával és történetük során először örülhettek győzelemnek. Az első mérkőzésen még a costaricaiak győztek 4:0-ra, majd a második meccsük döntetlen lett.

Harmadik nemzetközi mérkőzését játszotta idén a szlovák válogatott. Márciusban Zsolnán Norvégia diadalmaskodott 0:1-re, majd Klagenfurtban, Ausztriában 1:1-es döntetlent értek el Kamerun ellen. Ezen kívül a szlovák válogatott feljegyezhet egy 5:0-ás győzelmet is, amelyet nem hivatalos mérkőzésen az FC St. Veit ellen ért el.

Sérülés miatt már a 16.percben el kellett hagyni Martin Škrtel (Liverpool) hátvédnek a játékteret, amikor bal bokájához kapott. Szerencsére a vizsgálatok nem erősítették meg legrosszabb félelmeinket és egyelőre úgy tűnik semmi nem fenyegeti a szlovák válogatott legnagyobb ászának játékát a világbajnokságon.

Róbert Vittek támadónak ez a meccs volt a hetvenedik jubíleumi mérkőzése, amelyen 19. alkalommal talált be az ellenfél kapujába a legértékesebb mezben. Stanislav Šesták támadó a szlovák válogatottban33. mérkőzésén 11. gólját szerezte. Peter Pekarík védő és Zdeno Štrba középpályás 30., Marek Čech pedig 40 válogatottbeli fellépésüknek örülhettek.

Vladimír Weiss (Szlovákia): Örülök, hogy jó játékkal, sok helyzettel és meggyőző eredménnyel búcsúztunk a hazai közönségtől. A világbajnokságra nem úgy érkezünk, mint valami outsider. Kiutazunk és szeretnénk jó focit játszani és megharcolni a csoportból való továbbjutásért. Egyedül csak Škrtel kificamodott bokája aggaszt, de remélem minden ok lesz. Szurkolóink fantasztikusak voltak. Vittek gólja számára és a csapatnak is rengeteget jelentett.

Ronald González (Costa Rica): Elsősorban szeretnék gratulálni Weiss kollégának és Szlovákia labdarúgóinak a meccsen elért szép teljesítményhez, amelyet ellenünk nyújtottak. A pályán egyértelmű volt, ki a jobb csapat, a szlovákok megérdemelten is nyertek. Ruizzal az élen nálunk három alapember hiányzott. A hazaiak hetven percig többet mutattak, mint mi. Játékosaim nem tudták a hiányzókaz pótolni, de bíztam abban, hogy a szlovákoknak méltó ellenfelei lehettünk.

Szlovákia - Costa Rica 3:0 (1:0)
 

Pozsony, 10.074 néző, játékvezető: Firat (török)

Gólok: 16. Sequeira (öngól), 46. Vittek, 87. Šesták (11-es), Sárgalap: Parks.

SZLOVÁKIA: Mucha - Zabavník, Škrtel (16. Saláta), Ďurica, Čech (46. Pekarík) - Štrba (46. Kopúnek) - Weiss ml., Hamšík (46. Sapara), Stoch (77. Jendrišek) - Šesták, Vittek (67. Hološko)

COSTA RICA: Navas - Myrie (80. Gonzales), Segeras, Sequeira, Diaz - Guzman - Ureňa (46. Gamboa), Hernadez (80. Mena), Barrantes (70. Paniagua), Madrigal (70. Estrada) - Parks

Képek a mérkőzésről:

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr42060575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.06. 17:02:44

Az egyik képen a costa-ricai kapus úgy néz ki, mint egy 50-es elhízott szakács.

hjzgjkhjkl 2010.06.06. 17:27:46

Remélem a szlovákok 0 ponttal és legalább -10-es gólkülönbséggel esnek ki a csoportjukból.

emmpe 2010.06.08. 13:01:42

@hjzgjkhjkl: Ezért igazán fölösleges volt ide írnod. Remélem többször nem hallok felőled.
süti beállítások módosítása