Barátságtalanabb légkörben fogadták Orbán Viktort Szlovákiában, mint decemberi munkalátogatása során. A szlovák miniszterelnök-asszony államközi megállapodást szeretne a kettős állampolgársággal kapcsolatban, Orbántól pedig megtudhattuk, hogy nem reggelizik szlovák gyerekeket. Az egyik pozsonyi parlamenti képviselő szivet mutatott a magyar miniszterelnöknek.

Tizenkét évvel ezelőtt járt szlovák földön magyar miniszterelnök. A találkozó során, Iveta Radičová és Orbán Viktor aláírta az észak-déli gázvetetékről szóló szerződést, amely elsősorban Szlovákiának segíthet egy esetleges keleti gázkimaradás idején. Tárgyalásokat folytattak továbbá a kőolajvezeték-, és elektromos-hálózat összekötéséről, illetve egy Kassa-Miskolc között felépülő autópályáról. A két miniszterelnök érintette a kettős állampolgárság témáját is. Radičová ezt államközi szerződés keretén belül oldaná meg, amelynek megvalósulását Orbán sem zárta ki. Szóba került a magyar kormány néhány kritizált intézkedése - például médiatörvény - is. Radičová a kettős állampolgársági törvény kapcsán arról is beszélt, hogy tárgyalópartnere megígérte, a budapesti kormány nem indít semmilyen kampányt, amely a magyar állampolgárság felvételére buzdítaná a szlovák állampolgárokat. Orbán válaszában kijelentette, hogy ahogy látható, a kettős állampolgárság felvétele rendben halad, semmilyen probléma nem merült fel, és tagadta, hogy ilyen kampányt folytatna Szlovákiában.

 

Orbán nem reggelizik szlovák gyerekeket

A gázvezetékkel kapcsolatos szerződés aláírása után tartott sajtótájékoztatón, Orbán Viktor, többek között, a következőket mondta: valóban, tizenkét év után először tett magyar miniszterelnök hivatalos látogatást Szlovákiában. Erre legutoljára 1999 februárjában került sor, és történetesen a miniszterelnök akkor is én voltam. Ami talán egy elég meggyőző érv, amellett, hogy az a hír, miszerint reggelire szlovák gyerekeket szoktam enni, nem igaz. Ellenben ez a találkozó is világossá teszi, hogy az általam vezetett magyar kormány mindig jó barátságra törekszik.

Video: itt! (Orbán 00:25-től)

 

Tárgyalások a Grassalkovich-kastélyban

Ivan Gašparovič, Szlovákia köztársasági elnöke javasolta Orbán Viktornak, hogy a kettős állampolgárság körüli vitás kérdéseket szakértői szinten oldják meg. A pozsonyi elnöki palotában elhangzott javaslat szerint a vitás kérdésekkel szlovák és magyar munkabizottságoknak kellene foglalkozni. Orbán kifejtette, kedvezően fogadta, ahogy a szlovák állam feje a vitás kérdésekről beszélt. Vannak problémák, amelyeket más módon közelítenek meg, de egyetért azzal, hogy ezeken közös szakmai csoportok dolgozzanak, jelezte. Orbán szerint több közös gazdasági sikerre van szüksége a két országnak, javítani kell a két ország közötti autópályahálózaton, a határokon átnyúló együtműködésen, és mindkét országnak több munkahely kialakítására van szükség. Orbán érdekelt egy sikeres Szlovákiában, amely jó szomszédként tud Magyarországnak segíteni. A szlovák köztársasági elnök válaszában teljes támogatásáról biztosította a magyar EU-s elnökséget. Mivel Magyarország után Lengyelország fogja betölteni az unió soros elnöki posztját, 2011-et nyugodtan a visegrádi szövetség évének is tarthatjuk, mondta Gašparovič.

 

Kétszer kosarazták ki Bugárékat

Miközben Orbán Viktor Pozsonyban szlovák vendéglátóinál járt, a Bugár Béla, a Most-Híd elnöke, és Simon Zsolt, a párt alelnöke Peter Gogollal, Besztercebánya polgármesterével tárgyalt. Bugár szerint Budapest figyelmen kívül hagyja őket, de együtt tudnak élni a helyzettel. Kiderült, hogy Bugárék szerettek volna Orbán Viktorral találkozni, ugyanúgy, mint egy héttel ezelőtt Schmitt Pál köztársasági elnökkel is. Tájékoztatták ebbéli szándékukról a magyar nagykövetséget, de az még csak válaszra sem méltatta őket. Bugár szerint Orbánnak nem áll érdekében velük kommunikálni, hiszen a magyar kormány hivatalos partnere a szlovák parlamenten kívüli Magyar Koalíció Pártja. Bugár a feladatok megoldására akar koncentrálni, amellyel megbízták választói: például a kettős állampolgárság törvénye. A problémát Magyarországon csinálják, de ezeket nekik itt, Szlovákiában kell megoldani. Bugár szerint, a szlovák Kereszténydemokrata Párttal előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, és úgy néz ki, hogy ha sikerül pontot tenni a tárgyalások végére, akkor egyetlen szlovák állampolgárnak sem kell félnie attól, hogy más állampolgárság felvétele esetén, elveszítené a szlovákot. Már csak Igor Matovičot kell meggyőzni - tette hozzá a Most-Híd elnőke.

 

Ki ez a Matovič?

A szlovák belpolitikai élet legújabb fenegyereke, a kormányzó SAS párt képviselője, aki a párt parlamenti frakciójában megalakította a Normális Emberek négytagú csoportját. Igor Matovič nem képviseli a szlovák kormány hivatalos álláspontját: a liberális frakcióban ülő képviselő érvei több ponton hasonlítanak az előző nacionalista kormány szándékaira. Ezzel a Matovičcsal alapít pártot a szlovák belpolitikába, különböző látványos akcióival berobbanó, Alojz Hlina, vállalkozó. Hlina akciózott a hírhedt zsolnai polgármester, Slota ellen, de megjelent Brüsszelben is, ahol a magyar elnökséget jelképező szőnyegre ragasztott Europeans, Stop this! feliratot. Az elemzők által csak két kalandornak tartott személyiség az elmúlt napokban kölcsönösen körbeudvarolta egymást, Hlina jelenségnek tartja Matovičot, Matovič pedig olyan szimpatikusnak személynek tartja Hlinát, aki ki mer állni véleménye mellett. Jelenleg már egy új parlamenti párt alakításán is gondolkoznak, amelynek neve Közép Demokraták-Jeruzsálem lesz. Hlina szerint Jeruzsálem a világ legszebb városa, ahol az emberek együttműködésre vannak ítélve, ahol különböző vallások és etnikumok találkoznak.

 

Matovič szívet küld Orbánnak
 

A videón elhangzottak fordítása:

- Egyetlen szlovák állampolgár ellen sincs semmilyen ellenérzésem, legyen az bármilyen nemzetiségű. Azért vagyunk itt, hogy a ezek az emberek (ti. szlovákiai magyarok) valóban otthon érezzék magukat Szlovákiában és ne kelljen azon gondolkozniuk, hogy akarják-e egy másik ország állampolgárságát vagy sem.

- Miniszterelnök úr, mit gondol a szituációról?

- Nincs több hely a kocsimban.

- Egyetlen országnak sincs joga kisajátítani bármilyen más ország állampolgárait, például az állampolgárság osztogatásával, mint ahogy pont ez az úr teszi, aki bement az épületbe. Jónapot kívánok! - ezt szerettem volna mondani, ezt megtanultam magyarul, de ő felénk sem nézett, de szerintem elolvasta üzenetünket és ha majd egy kicsit jobban belegondol, elismeri, hogy igazunk van és valamit kezdenie kell a kettős állampolgársági törvénnyel.

- Mit kellene csinálni a törvénnyel?

- Megszüntetni vagy európai szellemben átdolgozni, amely nem az állampolgárság oszogatásáról szól, hanem bizonyos feltételekről, amelyek teljesítése esetén az adott egyén megszerezheti a kívánt állampolgárságot. Jelenlegi formában a törvény nem európai.

 

Képriport a találkozóról

Megfelelő készültség?

Orbán és Radicová

A szlovák díszzászlóalj tiszteleg

Orbán és Gasparovic a Grassalkovich-kastélyban

Sajtótájékoztató a tárgyalások után

Nem reggelizem szlovák gyerekeket!

Az észak-déli gázvezetékről szóló szerződés aláírása után

2011 január 28. Pozsony

(Fotók: Sme, Somogyi Tibor)

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr692625053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választójog a politika szolgálatában 2011.02.03. 22:36:19

Ténytár Egyes országoknak sok olyan állampolgára van, akik a határain túl élnek. Ezen országok különböző megoldásokat dolgo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nomante 2.0 2011.01.30. 16:01:30

Slota és Fico is szerette őket.

Researcher 2011.01.30. 16:05:25

Szlovák földön??? Miről beszélsz?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2011.01.30. 16:07:27

mi is szerettük a tótjainkat, oszt mégis ellopták őket tőlünk, ráadásul földdel együtt.

Gyugyuba 2011.01.30. 16:20:29

az un. szlovakianak most fulet-farkat behuzva kell viselkednie az elkovetkezo evekben.
Annyi ev amokfutasa utan a szocialista-nemzet-szocialista koalicionak, hatalmas munkanelkuliseggel, elszallo defizittel, nulla infrastrukturaval, csakis az O erdekuk,h jobb legyen a viszonyuk a magayrokkal. A Kassa-Miskolc otopalya, gazvezetek se nekunk inkabb fontos,hanem nekik.Hiaba van eurojuk (mar) meg nem sokat ernek vele.
Ott is alaposan leegettek magukat,mikor kihatraltak a gorog-mentocsomag szamlaja lattan,amit megis lehet erteni.Honnan szednenek elo szegeny szlovak barataink annyi penzt csak ugy,hogy bedobjak?Legalabb ez a noi bolcsesseg radicovaban megvan,h nem ont meg tobb olajat a tuzre es inkabb dolgozik,h a karokat mersekelje, eltuntesse a jovo utjabol.Ennyi

Gyugyuba 2011.01.30. 16:22:10

@triumphator: lopjuk vissza oket.folddel egyutt:-)))

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.30. 16:27:58

Orbánék magyarkodása, uszítása, szarkeverése szánalmas és felháborító. Az önös érdekeik miatt ,-olcsó népszerűség hajhászás, választók nyerése- beavatkoznak más országok ügyeibe, uszítanak. Joggal utálnak ezért szomszédaink.
Ha "jót" akarna a kinti magyaroknak nem a parlamenten kívüli magyar párttal egyeztetne és nyalná a seggét, hanem az érdemben tevő parlamenti Híd-dal szövetkezne.
Intelligenciájára jellemző a a fenyegető mutató ujj és a kinyújtott nyelv. Tahó!

Orbán szégyen amit művel a hazával, felháborító.

TAKARODJON ORBÁN VIKTOR!

Orbán Diktor (törölt) 2011.01.30. 16:40:22

@A nép döntsön az új alkotmányról, ne csak a fidesz: "Intelligenciájára jellemző a a fenyegető mutató ujj és a kinyújtott nyelv. Tahó!"

A magyarok megérdemlik. Azt kaptak, amit kértek...
Ezért viszont kár volt idejönni Ázsiából.

pepita ofélia 2011.01.30. 16:58:50

Nézzétek meg, Ivetka milyen szépen mosolyog minden képen, Viktor meg nyelvet öltöget és orrot túr. Hehehe.
Cehszlovákkém, csehszlovákkám: egymást udvarolta körbe a két fickó, nem magát.

kubatov_kommunista 2011.01.30. 16:59:09

Hát nem tudom, ha a román miniszterelnök közölné Magyarországon, hogy nem eszik magyar gyereket az mennyire lenne vicces.

TitokJolán 2011.01.30. 17:09:57

Jaj némá ,savanya a szöllő ugyi kommancskáim?

Amikor tik csak egy Gönzovát tudtatok kiállítani aki olyan nagyon sokat elért a szlovák magyar kapcsolatok terén?
Szerencsétlen tehetetlen banda.

Gyugyuba 2011.01.30. 17:10:45

@A nép döntsön az új alkotmányról, ne csak a fidesz: akkor sird vissza GYF-et.En se szeretem OV-t,de legalabb hallgatok rola.Sose szavaztam ra.Lehet ezutan se fogok.Ennyit valtozik a stilus.Copy- Paste minden ilyen szoveg mint a tied,csak most mas a miniszterlenok neve,ezert kicserelted.
Senki,de senki, ismetlem senki soha olyan nagy kart nem okozott a "modern kori" Magyarorszagnak mint a GYF banda.Mert az nem kormany volt,hanem garazdalkodo banda.A mexikoi drogbandakkal egyenlo hatekonysaggal pusztitott.Hat ennyit errol.Dicserd akkor oket es szavazz az MSZP-re,mert en fejlovest adnek nekik,nemhogy komolyan vennem oket.

Gyugyuba 2011.01.30. 17:11:50

@Orbán Diktor: te meg huzz innen te szlovak kutya

Gyugyuba 2011.01.30. 17:13:43

@Modor Tibi: igazad van.addig is felreallitva a szelsoseges ballib-bibsi banditak.Ok meg mindig hihetetlen bekebeli idoknek tekintik GYF, Gusztos Petike es tarsai garazdalkodasat.

luis5 2011.01.30. 17:13:58

@Orbán Diktor:
a legszebb cseh, román, szlovák nacionalisták nyilatkoznak így!
Gratulálok bunkókám!

dögölj meg 2011.01.30. 17:33:39

@Orbán Diktor: Téged honnan evett ide a rosseb ?

zembertelen 2011.01.30. 18:26:01

Olvasva a hozzászólásokat, elképzelhető hogy ide vágyik valaki?
Csak azok akiknek második szándékuk van!

Balt 2011.01.30. 18:36:48

@triumphator: :) Ez jó!

Érdemben: tkp. rokonszenves fiatalok, de talán nem ártana látni: ma sokkal jobb a két állam (és talán a két nép) viszonya, mint az elmúlt 8 évben bármikor.

Anti Anyag (törölt) 2011.01.30. 18:38:18

Kiküldenék pár embert innen Szlovákiába éljenek ott magyarként.

Gyakorlatilag minden szinten uszítanak az ottani magyarok ellen, rengetegen megpróbálnak "szlovákká" válni, de a többség túl akarja élni. Az ottani magyarok rémtörténeteket mesélnek. Nem csak a politikusok keserítik meg az életüket, hanem a hétköznapi szlovákok, hivatalokban, munkahelyen,iskolákban.

Ezek a szívek nevetségesek.

Tudom, hogy a ballibeknek tökmindegy, akár az ottani magyarokat is beáldoznák, csak ne Orbán, de azért nekik is húzniuk kellene egy vörös vonalat amit nem lépnek át.

Szóval azért szlovákká ezért nem kellene válniuk.

Balt 2011.01.30. 18:46:17

Radicova egyébként tényleg talpraesett nő, lájkolom. :)

chemical_tourist 2011.01.30. 18:53:01

@Gyugyuba: OV már most jobban lealázta az országot, mint GYF-ék 8 év alatt. Takarodjanak a családjukhoz mind a ketten és jöjjön, aminek jönni kell!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.30. 20:48:45

''Orbán hatalomvágya kielégíthetetlenné vált''
Miközben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják - írta a médiatörvény ellen rendezett tüntetés kapcsán készített terjedelmes budapesti riportjában a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia lap.
"De létezik-e még valóban demokrácia Magyarországon? A kérdés komolyan felmerül, amióta az 1989-es antikommunista forradalom volt diákhőséből a keményen nacionalista jobboldal vezetőjévé vált Orbán Viktor miniszterelnök és pártja, a Fidesz, megszerezte a képviselői helyek kétharmadát a tavalyi április választásokon. Azóta (Orbán) példa nélküli törvényhozási őrületbe hajszolva a parlamentet, s lekötelezettjeit helyezve az állami kulcspozíciókba, rohamtempóban irányítja magyar forradalmát" - fogalmazott a lap.

Orbán takarodj, mondja a nép!

Callidus 2011.01.30. 20:59:09

Csak had osszak meg nehany tenyt, noha haszna ugysem lesz.
En tobbszor jartam szlovakiaban az elmult 3 evben. Heteket toltottem ott.
Normalis emberek, turheto tarsadalom, kb 3-4 evvel megelozve a magyart, barminemu fejlettsegben. Infrastruktura, tomegkozlekedes, oktatas, minden jobban mukodik. Az emberek sokkal elegedettebbek, es egy kicsit sem foglalkoznak a deli szomszedban vergodo szerencsetlenekkel.
Evszazadok ota egyutt el ott magyar es szlovak, es komoly problemat a politikusokon kivul mas nem nagyon okozott. Egyetlen percig nem ereztem magam veszelyben, Kassan ha hangos szot hallasz az utcan az magyar nyelven hangzik el. Az arak magasak de az emberek azert bizakodok. Meg van nekik konnyitve a vallakozas, etc.
Erre akarja felhivni a figyelmet ez a 3 egyetemista.
Ehhez kepest jon ez a szerencsetlen kis paprikajancsi, aki ahelyett hogy kolcsonos tiszteletet, alazatot tanulna egy Magyarorszagnal sokkal jobban teljesito (ergo sokkal jobban vezetett) allam vezetoitol, meg a sajat nyomorat leplezendo, ilyen kis kocsmahumorral probal a fejukre allni.
Szanalom.
A mai Magyarorszgaon szuletett magyar vagyok, es nem az ismerosomtol hallottam a sztorit hanem magam tapasztaltam.
A szlovakoktol tanulni kellene, nem emberkedni veluk, csak azert mert az egyetlen kissebb orszag korulottunk.

Kivancsi lennek hogy hol jarna Magyarorszag ha ugyanazok vezettek volna akik szlovakiat az elmult 15 ev alatt egy elhetobb orszagga tettek Budapestnel.

Olikincs · http://onlinepszichologia.hu 2011.01.30. 22:37:00

@Anti Anyag: nem kell ennyire általánosítani, nem minden szlovák utálja a magyarokat és ez fordítva is igaz. én legalábbis ezt tapasztaltam

Gyugyuba 2011.01.30. 23:30:37

@Callidus: csak hagy osszak meg nehany tenyt baratom!Sajnos be kell vallanom,hogy tobb helyen megfordultam mar az un. Szlovakiaban (vagy nevezzuk inkabb felvideknek) mint Magyaro.-on.Elkepeszto lepusztultsagot, szegenyseget lattam mindenutt.Talan csak a magyarlakta deli videkekre mondanam,h meguti a magyar szinvonalat.A tobbi?Jobb nemis szoba hozni.Csak menj at a hataron Satoraljaujhelynel az un. Ronyva patak (folyonal) es terj vissza haza.Min. 30 ev a kulonbseg.Ide.Nekunk.Hiaba mondod.Rettentoen szegeny orszag es errol nem nyitnak vitat,hogy hol fejlettebb az infrastruktura.Csak menj fel a magyar autopalyara meg az ovekere.Minden 20km-en vege valahol a semmiben majd ujrajon 40-50 km utan.Meg se emlitenem,h a szlovak gezak meg a magyar gezak felszereltsege, autoik, hozzaallasa pl. Kassa - Miskolc viszonylatban evitzedes.Mindig jobban ereztem magam,ha visszaertem Magyar hazamban,de egy dolgot enis bevallok meg.meglepett,hogy sehol nem utalkoztak,mert magyarul beszeltem a szlovakokkal tomott vonaton vagy magyar rendszamu autom miatt, stb.sehol egy szoval, nezessel nem bantottak meg.Sot.Zsolnan (a szlovak nacionalizmus (sic!) kozpontjaban) a vasutallomason magyarul koszontottek a jegypenztarnal is, ami jol esett.
Sot.Van meg szlovak (ette szlovak) ismerosom, baratom.Igaz nemis hallott meg Trainonrol, en magyaraztam el neki, es valltig hiszi a meset,h az orszaga egy min. 2500 eves osi allam.Koszi.

2002 2011.01.31. 00:11:33

Anti anyag, szörnyű az itteni életünk, szerintem ezt még ki is hagytad:
hircsarda.hu/1-politika/7757-vona-gabor-latens-szlovak/

hopp, nem erre gondoltam :D

hircsarda.hu/1-politika/7862-ivan-gasparovic/

Gyugyuba: Szerintem a görög mentőcsomag minden, csak nem leégetés. Mivel kiszámították azt, hogy a fizetés érdekében először kölcsönt kellene felvenni a mentőcsomaghoz.
Valamiért nincs érdekemben nekem az, hogy én fizessek a drága görögöknek életem végéig, utána még a dédunokáim is eladósodhassanak.

Továbbá mint szlovákiai magyar azzal én is egyetértek, hogy OV hogyan tudja segíteni az én érdekeimet Szlovákiában, ha egy olyan párttal találkozik rendszeresen, amely a parlamentben sincsen.

Gyugyuba 2011.01.31. 09:14:22

@2002: ja.igazad van es a szlovakoknak is igazuk volt. en se dobtam volna bele 1 kanyi centet sem.A gorog elbasztak, fizessek is meg.Ha meg penz kell, ott az IMF oszt good bye.De a tobbivel egyetertesz amit irtam?Te jobban atlathatod,mert ott elsz meg beszelheted a nyelvet is.En a dobre veceren kivul nem sokat ertek.Ja meg Madarszki.Meg ezt.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.31. 09:23:24

A tótok lakhelye nem azért olyan romos és lepusztult,mert igénytelen elmaradott népség.Hanem mert annyira fejlettek,hogy már a III.világháború utáni életet szimulálják,akár a Terminátor sorozat.

pharmacyli 2011.01.31. 11:19:05

Annyira szánalmas ez az orbánozás. Megválasztották, jött az árvíz, a kolontári tragédiáét is Orbán okozta, mint ahogy Egyiptomban elindította a zavargásokat, sőt mire megjött földrengést is generált.
Talán nem a fotóst és a webszerkesztőt kellene elküldeni, mert olyan ember nincs, akiről ne lehetne előnytelen fotókat készíteni s azokat kéjjel publikálni. Majd utána el lehet mondani, hogy orrot turkál, nyelvet ölt.
Ebből tényleg elég!
Ami pedig a magyarok ellopását illeti, maximum vissza... ugyebár 1918-ban nem mi nem tiszteltük a fennálló status quot, változtattuk meg az államhatárokat.
S egyébként miért baj, ha felveszik a magyar állampolgárságot a szlovákiai magyarok? S miért nem települnek át magyarok Szlovákiába, mint ahogy szlovákok is jöhetnének Magyaroszágra.
Az EU-ban ez nem lenne akkora csoda.
S miért baj, ha valaki szlovák állampolgárként született és felveszi mellé a magyart is.
Az EU akkor nem egy maszlag?

Maisie MacKenzie 2011.01.31. 11:29:22

"valóban otthon érezzék magukat Szlovákiában"

Magyar nyelvű közigazgatási egységeket oda, ahol magyarok élnek.

Maisie MacKenzie 2011.01.31. 11:34:01

@Callidus:

"csak azert mert az egyetlen kissebb orszag korulottunk."

Ukrajna és Románia kívételével az összes szomszédunk kisebb nálunk! :-)

Ausztria is, Szerbia is, Horvátország is és főleg Szlovénia!

"azta" 2011.01.31. 12:21:38

ööö... azon túl, hogy értem, mit akarnak ezzel a "szeretjük a magyarjainkat..." szöveggel - ez a 'mi magyarjaink' csak nekem bántja a fülem, szemem? ez úgy kedves, hogy egyszerre el is idegenít! de az biztos, hogy egyenrangúságot nem feltételez! szerintem piszok rossz megfogalmazás! (még ha - mondom újra - érteni vélem a mondandót!)

Maisie MacKenzie 2011.01.31. 13:33:37

@"azta":

Szerintünk a magyar nemzet egységes, csak földrajzi változatai vannak: szlovákiai (felvidéki) magyar, vajdasági magyar, erdélyi magyar.

Nem a szlovákok magyarjai, románok magyarjai, szerbek magyarjai.

(Ja, a flamandok szeretik a franciáikat, a vallonok meg a hollandjaikat.)

P.A.Tas 2011.01.31. 16:59:12

Mi az,hogy "szeretjuk a magyarjainkat" nem vagyunk valamifele kutyak.Le kalappal elotettek felvideki magyarok,hogy birjatok.Mocskabbul bannak veletek mint velunk itt Erdelybe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.01.31. 20:10:42

- Miniszterelnök úr, mit gondol a szituációról?

- Nincs több hely a kocsimban.

mi a sz*rt jelent ez? :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.01.31. 20:12:43

európai szellemben átdolgozni, amely nem az állampolgárság oszogatásáról szól, hanem bizonyos feltételekről, amelyek teljesítése esetén az adott egyén megszerezheti a kívánt állampolgárságot. Jelenlegi formában a törvény nem európai."

én nem értem ez miről beszél.
semmi értelme, pont az a törvény, amilyenné tenni akarja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.01.31. 20:19:06

@kubatov_kommunista: ha előtte a magyarok azt mondták volna rá, akkor nagyon

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.01.31. 20:23:23

@Callidus: ez érdekes, úgy látszik más napszakban voltál ott, mint az ott élő ismerősöm, felvidéki magyar diáklány és leköpték a buszon a szlovákok.

mert magyarul beszélt.
ezért.

Callidus 2011.01.31. 23:33:11

@tesz-vesz:
Csak lenne mar vegre vege ennek az "ismerosommel tortent" hullamnak.

Menj el es nezd meg magad!
Utanna oszd meg kerlek a tapasztalataidat. Ha a szlovakok tudnak nevetni a sajat ostobaik bujtogato hulyesegein (az ertelmisegi futballszurkolok es egyeb csak ellensegkepben megnyugvast keresok kivetelevel) akkor ideje lenne nekunk is. Ha senki nem futene ezt a marhasagot senki se tudna miert kellene utalni a szomszedot, foleg hogy mar hatar sincs.
Errol (is) szol ez a nehany egyetemista.

2002 2011.02.01. 00:59:02

@tesz-vesz: képzeld, engem meg megvertek a nyugatiban, mert szlovákul beszéltem.

Most akkor mi van?

Összes magyar őőő nem tudom, nem jut semmi negativum igy éjjel eszembe :D

AIR 2011.02.01. 01:23:54

@Callidus: Mennyi hülyeséget vagy képes összehordani itt. Mi az, hogy élhetőbb országgá tették Budapestnél? Most leszámítva azt, hogy Budapest fejlettsége magasan a szlovák átlag felett van, hogy a fenébe lehet összehasonlítani egy országot meg egy metropoliszt?
Egyáltalán, merre jártál te Szlovákiában? Mert iszonyatos területi különbségek vannak, a leszakadt régiók fulladoznak a munkanélküliségben. Nekik is megvan a "Kelet-Magyarországjuk", csak te gondolom nem ott jártál.
A következő, hogy fogalmam sincs, mire akarsz kilyukadni ezzel az összehasonlítással. Az MSZP 8 éve alatt lazán megfordult a két ország fejlettsége (Orbán! Orbán! Gonosz kocsmahumor!), ez tény, ugyanakkor ötletem sincs, milyen kivetülése van a szlovák-magyar kapcsolatokra.
"Ha a szlovakok tudnak nevetni a sajat ostobaik bujtogato hulyesegein (az ertelmisegi futballszurkolok es egyeb csak ellensegkepben megnyugvast keresok kivetelevel) akkor ideje lenne nekunk is."
Szerinted úgy mégis mi folyik nálunk? Segítek: általában nem az egyetemi professzorok akarnak tankkal végigmenni Románián...
Az állandó önostorozás még mindig nagy divat, látom.

vastagarcufantomtroll 2011.02.03. 11:09:07

Idelye lenne már, hogy végre valamelyik kormány bekeményítene! Kitiltani, a szlovák rendszámokat, termékeket. Vilanyt, gázt szépen a határral egyetmben hermetikusan lezárni! Az ilyen perverz,prazita szlév propaganda blogokat kitiltani a .hu domainből!

Callidus 2011.02.03. 12:41:27

@vastagarcufantomtroll: Ha megeri neked ilyen ostoba ertelmetlen kommentekre fecserelni az eletedet, akkor itt az ideje elgondolkoznod az eleted erteken, ertelmen. Go get a life.
süti beállítások módosítása