Győzni kell hazai pályán, hazai közönség előtt! Itthon vagyunk, itthon vagyunk!

Így jutottunk be a nyolcaddöntőbe, pont nélkül. Köszönjük, aki követett minket, viszhall-viszlát.

A szlovák szurkolók kifütyülik az orosz himnuszt.

A mérkőzés legjobb játékosa szlovák részről: Michal Handzus. Iliya Nikulin pedig az oroszok legjobbja. És jöhet az orosz himnusz.

Tretyák a VIP páholyban rázza az öklét, mint egy húszéves. Vége. Nem szereztünk pontot, jöhet Dánia vagy Lettország.

30 másodperc a vége, szlovákok lőnek, mint az oroszok.

Szlovák időkérés.

Orosz támadás, Halák véd. Mikor hozzuk le a kapust? Most. 6 az 5 ellen.

Megkezdődik az utolsó két perc.

A cseh szpíker szerint a szlovákok nem tudják tisztán felvinni az orosz kapu elé a pakkot.

Lövések aránya: 30:31 nekünk.

Belül az utolsó négy percen. Elmegyek templomba, ha kiegyenlítünk.

Egy majdnem bunyó az orosz kapu előtt. Őrült szlovák támadásokat láthatunk, a cseh szpíker nem nagyon jön lázba, de becsülettel megnevez minden játékost.

Mindkét csapat teljes létszámban. A szlovák szurkolók a csapat amerikai trénerétől azt várják, hogy jobban nyúljon be a csapat összeállításában a támadásoknál, hiszen gólt kellene ütni.

Még egy perc az orosz emberelőny.

Nem ütünk gólt egy ilyen hatalmas meccsen, akkor legalább szépen halunk meg. Igaz dráma Shakespeare-től. Támadó szabálytalanság, Nagy is a padon.

Nincs szlovák gól emberelőnyből, egyelőre. Satan és Nagy fantasztikusan játszik! A cseh szpíker lakonikusan megjegyzi: a szlovákok nyomást gyakorolnak a kapura. Újabb orosz kiállítás, Kulikov ki, újabb esély az egyenlítésre.

Orosz ellentámadás, les. Eddig nem muzsikálunk az emberelőny kihasználásában.

Újabb orosz kiállítás, először a mérkőzésen kettős emberelőnyben vagyunk. Szlovák időkérés.

Vezet a Barcelona 1:0-ra.

Satant lefaultolja Morozov, a mérkőzés első szlovák emberelőnye!

39. Nikulin, 4:3, gól. Sakra...cseh szpíker kellemes hangon kommentálja az oroszok negyedik gólját. Első ránézésre ez is kapus-gól.

Rövid időn belül már a második bulit láthatjuk az orosz kapu előtt.

Kezdődik a harmadik harmad!

A szlovák szakértő szerint játékosaink nem fognak fejjel nekirohanni a falnak. A cseh studióban pedig elhangzik a a cseh és szlovák hokirivalizálás jegyében, hogy Gáborík gólja lesről született, muhaha :)

A cseh szpíker fehérorosz játékossal készít interjút a szünetben, aztán a szakértő felhívja a figyelmet, hogy a szlovákok hajlamosak túlidegeskedni a meccseiket, ez lehet az utolsó harmadban esetleg a vesztük.

Laco (Nagy), ez volt eddig a világbajnokságon a legjobb harmadunk? - kérdi a szlovák állami TV riportere: "Teljes mértékben," válaszolta Laco.

Vége a II. harmadnak. Egy kérdésem van: vajon hány percet fogunk játszani emberhátrányban az utolsó harmadban?

38. perc, Nikulin, 3:3 Ezúttal sajnos nem bírtuk ki: kiegyenlítenek az oroszok.

Kiállítás megint a szlovák csapatból, 45 másodpercig megint 5 játékos a három ellen.

Újabb kiállítás szlovák oldalon: Šatannak muszáj volt faultolnia Kovaľčukot, mert gólra állt az ütője.

Kiállítás mindkét oldalon, játék négy a négy ellen elég nehezen ment mindig a csapatnak.

Először a héten vezet hokimeccsen Szlovákia!

32. Nagy góóóóóól! Megfordította Ladislav a meccset, parádés gól az orosz kapu bal felső sarkába!

30. perc. Góóóóóól! Marian Gáborík - kiegynlítünk! Tombol a közönség, teljesült kérésük.

Demitra lő, mellé. My chceme gól! - kiabálja a közönség.

A II. hamrad 12. perce után jó lenne a támadásokban is felvenni a tempót és visszatérni a meccsbe. Nagy sokadjára kerül helyzetbe.

Az első két harmad első hét percben a lövések aránya az orosz csapat javára: 1:7, 2:9. A cseh szpíkerek szerint a szlovák csapat mintha lenyugodott volna és senkinek nem ajánlják, hogy átkapcsoljanak a Real-Barca meccsre.

Szlovákia csapata nem kap gólt emberhátrányból hat percen keresztül. Erőt adhat ez a kíváló játék hátul a támadásokban is!

Határozottan megtetszett csapatunknak az emberhátrányban történő játék: Hossa akasztásért ül ki a padra. Az oroszok kettős emberelőnyben. Egyelőre jól védekezünk.

Még egy perc a kiállításunkból. Úgy néz ki emberhátrányban jobban védekezünk, mint ha a teljes csapat fent lenne a jégen.

Jurčina, Baranka, Radivojevič, Handzuš védekezik.

A mérkőzés első emberelőnye az oroszoknál. Bartečko kiáll pihenni négy percre! Ez durva lesz.

Erős szlovák nyomás a második harmad elején, sajnos Gáborík mostanában nem találja el a kaput.

Indul a második harmad, nálunk a pakk.

A szünetben cseh szpíkerek elemeznek a stúdióban. Az első orosz gólnál a szlovák védelmet nagyon messze találták az orosz támadóktól, a második orosz gólnál pedig Visnovskyt nevezték meg, aki hibázott a gólnál.

Vége az első harmadnak. A kapusnak ezt fogni kellett volna. Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a németek haladnak a világelit felé, mi pedig beragadunk a középmezőnybe.

19. perc, 2:1, Nikulin. A hatodik orosz lövés beakad Halák kezéről lepattanva. Könnyű gól. Kétszer ennyit lőttünk az orosz kapura, ők kétszer annyi gólt ütöttek.

A bírók engedik a keményebb játékot, a cseh szpíker szerint is már több kiállítás is lehetett volna.

14:5 a lövések aránya a javunkra!

Öt perccel az első harmad vége előtt Kovaľčukék fokozzák a nyomást, de védelmünk egyelőre jól állja a sarat. Afinogenov  már egy komolyabb helyzett is kidolgozott, de Halák eszén nem járt túl. 

Rendben vannak a táncos lányok is, jó a meccs, már csak egy újabb szlovák gól hiányzik!

Ha ilyen tempóban játszunk a mérkőzés végéig, rászokom a magyar sörökre!

A cseh szpíker parádés hokiről beszél az első 15 perc alapján, dícséri csapatunk, hogy még soha nem játszottak a világbjanokságon ilyen jól fiaink. Azt már csak mi vesszük észre, hogy Jurčina rendszeresen lemarad az orosz párjáról. Vagy két méteres keze van?

Az első öt percben öt lövést jegyezhettünk fel, 3:2 a mieink javára! Keményen belekezdtek a csapatok.

Pavol Demitra: "Próbálunk majd 0:0-ra játszani." Sikerült. Ötvennyolc másodpercig.

3. perc: 1:1, Šatan (Nagy). Íme ilyen a gyors szlovák válasz: Nagy indította a támadást és Miroszláv befejezte.

1. perc: 1:0, Radulov. Hidegzuhany a mérkőzés elején a hazai publikumnak, a cseh szpíker hangja is megakadt a meglepetéstől: vezetnek az oroszok!

Szlovákia: Halák - Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák, Višňovský - Zedník, Handzuš, Bartečko, Gáborík, Demitra, Marián Hossa, Nagy, Stümpel, Šatan, Surový, Marcel Hossa, Radivojevič, Ružička

A két csapat már a jégen, a játékosok bemutatására őrjöng a pozsonyi aréna közönsége. A cseh szpíkerek szerint a hangulat felvillanyozhatja a hazai csapatot.

Marian Hossa a szlovák csapat egyik legjobbjának bizonyult az eddigi mérkőzéseken. A németek ellen is gyönyörűen korcsolyázott. A szlovák drukkerek előzetesen tőle várják, hogy a csapat esze és vezére legyen az oroszok ellen. Hossa a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, hogy ilyen klasszis ellenfél ellen a szlovák csapat mindig összeszedte magát. A támadásokban veszélyesebbek és jobban is védekeznek. Meglátjuk.

A mérkőzést a cseh CT4-en fogjuk követni. A cseh szpíker szerint óvatosan fog kezdeni mindkét csapat. Véleményük szerint igazi hokicsemege várható.

Dobry vecser, jóestét kedves szurkolóinknak. Pillanatokon belül megkezdődik a Szlovákia-Oroszország A-csoportos világbajnoki mérkőzés.

 Aki interneten szeretné követni a szlovák-orosz derbit, azoknak néhány lehetőség:


 

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr12875365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bohémia gyarapodása -Václav kiráj tollasodik (Cseh népmese) 2011.05.04. 18:55:03

1.)Egyszer volt, hol nem volt, hogy hetedhét országon túlra, de még az Üveghegyen is túlra utazott II. Václav kiráj, Bohémia álamfője. Még az Óperenciás-tengeren is átkelt.  2.)Ahol találkozott az őt vendégül látó ország kirájával. Ez az ország a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

durex26 · http://www.youtube.com/watch?v=GXDch9MnG9o 2011.05.03. 22:12:11

Kopecky miért nincs a keretben? Nem kellett, vagy sérült?

flea 2011.05.04. 12:32:19

Kicsit vicces a fejlécben a tavalyi foci-vb csoportállása, efölött a poszt fölött különösen... nem kéne már levenni talán?
süti beállítások módosítása