Kellemes kötelezettségnek tettünk eleget még szeptember elején. Budapesten jártunk a 2011-es Goldenblog hivatalos díjátadón. Képriport.

Bekerültünk a legjobb 10 magyarországi hírblog közé a Goldenblog 2011 vetélkedőjén! 

A szakmai zsűri a tízes listából végül 3 blogot választott a dobogóra. A Serbia Insajd és a Véleményvezér mellett ott figyelt a szlovákblog is! Íme a bloggal kapcsolatos zsűri vélemény:

„Hogy lesz egy budai gyerekből pozsonyi, majd prágai lakos? Hogy szurkolhat egy magyar a szlovákválogatottnak (is)? Itt megtudjátok” – egy magyar a szlovákoknak? Ez már önmagában is éppen elég érdekessé teszi a blogot, hiszen idehaza inkább csak a „Szlovákok nincsen hazátok!” és egyéb remek szurkolói rigmusokon keresztül érzékelhetjük, micsoda általános „szimpátia” övezi északi szomszédunkat. A blog már ránézésre is szép, ízléses, a cseh és szlovák nemzeti színek dominálnak. A bejegyzések magas színvonalúak, és változatosak, ráadásul a szerző igyekszik mindenhez magyar vonatkozásokat is társítani, így még érdekesebbé tenni őket. A cseh foci utánpótlásáról írt elemzés például akár egy tudományos igényű dolgozat alapját is adhatná, annyira magas szinten megírt és informatív. Ráadásul a cseh példát mindig a magyarral ellenpontozzák. De szintén nagyon érdekes lehet a magyar közönségnek az is, hogy hogyan vették fel a harcot a netes trollok ellen a szlovák hírportálok. Emellett olyan hétköznapi témák is akadnak, mint, hogy Szlovákiában is indul a Való Világúj szériája, vagy, hogy hogyan szívatják a horvát vámosok a szlovák turistákat. (Kósa András)

Magyarország állítólag Szlovákiához hasonlít legjobban, ehhez képest a magyarok általában beérik a jó öreg sztereotípiákkal és trianonozással. A civil média egyik legszebb példája a Szlovákiát és a szlovákokat - valamint a cseheket - bemutató, élvezetesen megírt, szinte konzulátusként működő Dotoho blog. Minden országról kellene ilyen, és minden szomszéd nyelven kellene ilyen Magyarországról. (Tóta W. Árpád) 

A szakmai zsűri elismerő szavait megköszönve, természetesen gratulálunk a győztes Véleményvezér blognak és szláv testvérblogunknak a Serbia Insajd csapatának is!

A rendezvény fasza, a kaja király, a közönség fantasztikus volt, reméljük, jövőre is ott lehetünk és még jobbak lesznek a körülmények :) Lőttünk néhány képet, íme:

Slovensko, do toho!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr953252848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása