Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon találkoznak, a monarchisták Mandinert olvasnak és egyébként mindkét szekta a brüsszeli Európai Néppárt frakciójában ülő Fidesz szavazótáborának integráns részét képezi.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor a Kurultájról olvastam - Bréking: a magyar kormányzati „nemzetpolitikája” lesüllyedt Jan Slota (= a szlovák politikai élet egykori legnagyobb bohócának! ) értelmi és mentális színvonalára! Emlékszünk, az egykori tankos hős nyilatkozta még a magyarokról, „apró mongol lovaikon érkeztek meg” Ázsiából. Déli szomszédaink fejében valami nagyon nincs rendben, vagy sok kumiszt ihattak az olimpia után, hiszen kijelentéseikkel maguk ismerik el a részeges tót szavait. Slota tehát már tudta régen, amit mostanság sorban igazol a magyar miniszterelnök, kormányzati tényezők, a kurultájosok - a szlovák parlamentből kibukott nacionalista legnagyobb megelégedésére.

A Kurultáj bizonyíték, a magyarok kitalált, dicső történelem megalkotásán dolgoznak újra, ki ne akarna inkább egy ázsiai harcos törzstől származni, mint a gyűjtögető-halászó tundratúróktól? Tényekre mindenesetre szükségünk lenne, addig elküldjük az új magyar történelmet egy sms-ben? A próbálkozás egyáltalán nem új: a Horthy-korszak egy újabb elemének rehabilitását látjuk, a turanizmus gondolatának, a „tudomány mezébe bújtatott társadalmi és politikai mozgalom” újraélesztését látjuk, amelynek korabeli célja „a „turáni nép” anyagi és szellemi reneszánsza” lett volna. Vö: Huth Gergely: Kurultáj, Magyar Hírlap, 2012 augusztus 13.

A turánizmus cáfolatáról bővebben egy zseniális cikk: Schmidt József: Turánizmus, Nyugat, 1925. 20. szám

Nézem a közpénzen mulató, injekciós emberekről a fotókat, egyiküknek sincs vágott szeme, a szlávok csináltak európai embert belőlük, azokkal együtt, akikkel korábban beolvadtak a Kárpát-medence népességbe. Lelkileg és testileg is. Vajon ezeknek a szerencsétleneknek soha nem jutott eszükbe tükörbe nézni, hogy nem úgy néznek ki, mint egy kirgiz? Attila kitalált leszármazottai a piros lámpába néztek bele, inkább rendeznének a Találjuk meg a genetikailag igazi magyart! versengést, befizetek. Most szólok, nehéz lesz győztest hirdetni: a mai Magyarország lakossága nem más, mint az ősmagyarok régen kihalt népnevét viselő, annak archaikus nyelvén beszélő európai népek keveréke.

Persze, értjük, honnan indult ez a hagyomány: valamikor a magyarok azzal tudták ijesztgetni Európát, hogy ők Attila és hunok leszármazottai, gyorsan mindenki le is fosta a bokáját, átadta az aranyat és az asszonyt, ’oszt jó napot. A magyarok pechje, hamarosan véget ért a misztikus-vallásos középkor, eljött a eljött a racionalizmus és a józan ész korszaka, és persze a Tudjukkik rágyúrtak a tudományra, és a legújabb DNS-elemzésekkel beleszartak a magyarok palacsintájába: ez a szép mese/legenda/hagyomány (vérmérséklettől függően a megfelelő szó kiválasztandó) az ázsiai származásról nagyjából annyit ér, mint Lord Varysnak egy pár csöcs.

A Mátra környéki palóc etnikai csoportot sokan az ősmagyarok közvetlen leszármazottjainak tartják. Semino és társai 2000-ben két területről - palóc és Budapest - vett minta alapján, tanulmányozták a magyarországi emberek genetikai eredetét. A mitokondriális DNS alapján megállapították, hogy a magyar ember DNS-e 94%-ban európai jellegű, 4% ismeretlen eredetű és 100 főből csupán két emberben (egyet a palóc területről és egy Budapestről) mutattak ki ázsiai eredetű gént.

(Ornella Semino, Giuseppe Passarino, Lluís Quintana-Murci, Aiping Liu, Judit Béres, Andreas Czeizel and A Silvana Santachiara-Benerecetti. MtDNA and Y chromosome polymorphisms in Hungary: inferences from the palaeolithic, neolithic and Uralic influences on the modern Hungarian gene pool European Journal of Human Genetics (2000) 8, 339–346)

Hideo Matsumoto professzor Ohioban előadásában kimondta: kutatásai alapján a magyar populáció mindössze 5%-ában található mongol gén, a lakosság 95%-ban olyan géneket talált, amely az európai emberre jellemző.

(Lecture of Professor Hideo Matsumoto on the Third Great Scythian World Congress held in Cleveland, Ohio, in May 1990.)

Malyarchuk és társai a szláv népekben található mongoloid behatást tanulmányozták. Megállapították: Csehország lakosságának 1,8%-a mongol géneket, azaz olyan géneket, amely Eurázsia keleti felére jellemzőek. A dél-, és nyugati szlávok populációjában mindössze 1,3-1,6%-i mongoloid gént találtak. Ugyanez az arány a keleti szlávoknál 1,3-5,2%-ig terjedhet. Például a bosnyákoknál, horvátoknál, szlovéneknél ez az arány 1,2%-os, hasonlóan a csehekhez és a lengyelekhez. A magyarok mongoloid génállománya e kutatás szerint mindössze 1,7%-os.

(B. A. Malyarchuk, M. A. Perkova, and M. V. Derenko. On the Origin of Mongoloid Component in the Mitochondrial Gene Pool of Slavs. Russian Journal of Genetics, 2008, Vol. 44, No. 3, pp. 344–349.)

Szláv országok Európában (R1a + I2a2 alapján)

Fehéroroszország, Horvátország: Y-DNS cca. 70%-a

Lengyelország : 65%

Bosznia-Hercegovina : 63%

Ukrajna, Oroszország: 55%

Szlovákia: 52% Szerbia: 50%

Magyarország: 48%

Csehország, Románia: 43%

Bulgária: 38%

A dotoho szerkesztőségében nem értjük: miért olyan jó a hunoktól származni, amikor a finnek okos, szép és jó emberek. A hunok meg bejöttek Európába és lemészároltak mindenkit, ráadásul Attilának tuti nem volt olyan jó csaja sem, mint Daenerys Targaryen, arról nem is beszélve, ezek a finnek még hokizni is tudnak! Persze Semino elemzése tisztán bizonyítja, hogy genetikailag a mai magyarok legnagyobb mértékben az itt élő egykori szlávok leszármazottai, és lehet találni germán, latin és más etnikumokra utaló nyomokat is.

A hunokkal és más ázsiai néppel semmilyen (!) közös pont nincs, a finnugorokkal nagyjából 1 százalék a hasonlóság, hoppá. A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek. Sajnálatraméltó egy helyzet, nem tudjátok/akarjátok magatokat hova besorolni: magány és jelentéktelenség, ez a valódi problémátok. A genetika nem hazudik: darázsfészek a téma, de a magyarok által ismert „Honfoglalás” meg sem történt.

A különböző európai-, és közel-keleti etnikumok Y-DNS haplocsoport összetételében itt böngészhettek:

Erről az identitás-válságról szól a nyolc olimpiai aranyérem körüli hiszti, a „Marslakókról”, a fene nagy különlegességről, amely nem más, mint a szomszédos népek brutális lenézése, most éppen nyolc sportember teljesítménye mögé bújva. Elmentek ti a picsába! Gratuláljunk a Kurultáj szervezőinek a Fidesznek, a Jobbiknak, a magyar kormánynak, az őket támogató lakájmédiának: nagyon örülünk, hogy ebben a nem kicsit lebutított magyar szellemi közegben, ilyen gyönyörű ősöket fedeztetek fel újra! Mert amit a Kurultáj felmutat, nem más, mint újabb, puszta kétségbeesés, öncélú hülyeség és látványos önégetés, amely nem előre mutat, hanem újabb Világoshoz, Trianonhoz vezet.

Európa régen látott örömbe törne ki: Turul mutassa az igaz utat „haza” ezeknek az embereknek szerelmes földjük felé!

komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr734713210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kurultáj 2012.08.15. 17:44:55

Ez most vicc, vagy komoly, kérdezhetnénk, ha nem tudnánk, hogy mi a különbség a kettő közt: Két hét... Így csak a jegyzőkönyv kedvéért: "közelebb viszi az embereket az egyre inkább

Trackback: Szájer József szerint mégsem félázsiai származékok, hanem kurucok vagyunk 2012.08.15. 11:21:45

Kuruc mentalitásúnak vallotta magát a cingár kis alázatos, szemüveges, 51 éves aktakukac a Fidelitas balatonlellei táborában. Nagyon röhögök :) Mit lehet mondani arra, ha egy férfikora csúcsán bőven túljutott második vonalbeli ős-fideszes politikus vál...

Trackback: Focistának nem kellett Orbán, ezért lett joghallgató 2012.08.15. 11:20:03

Se a magyar, se a történelem, se a matek, se a fizika nem ment neki, így nem csak bölcsésznek, tudósnak se volt jó – árulta el a Policitynek adott interjújában a miniszterelnök. Bár gőze nem volt, mit csinál egy jogász – ezt is ő mondta ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.15. 10:48:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qqriq 2012.08.15. 19:30:23

Mi az tót köcsög? Végeztél az aranyérmeitek számlálásával, és ráérsz kicsit magyart basztatni?
SMS-ben a magyar történelmet?! Kevered a tóttal: "farkaltuk a kecskéket".

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 19:30:32

@roki: Én eddig pont, hogy csak olyan genetikai vizsgálatokról hallottam, melyek szerint európaiak/közép-európaiak vagyunk.

ökörpöröly 2012.08.15. 19:34:45

A hun népről beszélni Attila korában körülbelül olyan, mint a IV.-V. században a római népről csevegni. :) A hun nép nem volt más, mint a hun királyok uralma alatt álló népcsoportok összessége.

alfabela2 2012.08.15. 19:49:18

"Elmentek ti a picsába!"
Köszönjük szépen ezt a kulturált formában megfogalmazott véleményt
Egyébként mit is várnánk egy olyantól, akinek nem telik még saját blogra sem és lenyúlt egy 2010-es VB-blogot.

Tippek:
- Ez valami kurucinfo-spinoff. Ilyen írnak, ha lazítanak.
- Jan Slota-paródia?
- Csehszlovák Kém alsóbbrendűségi érzésének kompenzálása.

Ez utóbbit támassza alá: hiszen Hitler nem német volt, hanem osztrák, tehát németebbnek kellett lennie a németeknél. Sztálin nem orosz volt, hanem grúz, tehát oroszabbnak kellett lennie az oroszoknál. Napóleon nem francia volt, hanem korzikai, tehát franciábbnak kellett lennie a franciáknál.

Csehszlovák Kém egy tévedésből magyarnak született cseh-szlovák, tehát természetes, hogy csehszlovákabbnak kell lennie a csehszlovákoknál.
Ennél többet nem is érdemes beszélni a témáról.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 19:49:28

@omboz: "mi is a bolgárok "sorsára" jutottunk volna. És nem lenne itt magyar nyelv."
Ebből ez nem következik. A magyar nyelv szerkezete jelentősen eltért az itt élők nyelvi szerkezetétől. Az uralkodó elit pedig ugye, a magyart használta. A magyarság genetikailag beolvadt, de a nyelvet "ráerőltette" a többségre. A magyarság genetikai paradoxona... :)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 19:49:56

@ökörpöröly: Ott a pont!

Ahogyan az is igaz, azért fölösleges azon vitázni, hogy a középkorban melyik nemzet milyen mértékben volt a Kárpát-mdencében, mivel a mai értelemben vett nemzettudat még nyomaiban sem létezett akkor. A "tótoknak" is hungarustudatuk volt, az országhoz, a királyhoz voltak hűségesek.

kranführer 2012.08.15. 19:50:03

Mész te a hazátlan kurva anyádba te posztoló fasz. 25 évvel vagyok öregebb mint az országod. Na mondj gyorsan egy szlovák királyt.

Sztarlina 2012.08.15. 19:50:27

Csak finoman megjegyezném, hogy a Magyarság nem genetikailag értendő (ezt a 20. században találták ki), hanem kulturálisan. És a kultúránk igenis keleti eredetű, és rokonságban áll a többi meghívott nép kultúrájával. Genetikailag értelmetlen egységességről beszélni, hiszen már ezer éve sem volt az. Ha ezt néznénk, akkor Európában mindenki germán, még a szlávok is. Nem véletlenül hívták Germániának a Rómaiak.

ökörpöröly 2012.08.15. 19:50:39

@roki: Kevered a dolgokat, más az elmélet -utópia- és más a tényleges rendszer.
Nem mellékes megemlíteni, hogy a cionista bajkeverők hatása mellett a modern baloldaliság -aminek torzója lett a kommunizmus- jelentős részben a germán demokrácia -vagy elképzelt idillje- intézményén alapult, vagyis a germán szabadparaszti társadalmon. Nyugat-Európában életképtelen lett volna a te -bizánci típusú- modelled, ami a Szovjetunióra részben igaz lehetett -elmaradottság-. Nem is csoda, hiszen rossz lóra tettek a vikingek -Oroszország megalapítói, az első orosz cár, IV. Iván a Rurik-ház utolsó tagja, ráadásul szinte minden uralkodójuk germán eredetű volt-, amikor Bizánchoz és a bizánci dekadenciához kötötték sorsukat.

bebe tv 2012.08.15. 20:00:41

@Viktor Miniszterelnök Asszony: Ezalatt telepedtek be ide környezet-idegen fajok (ha már genetikáról papol a szerző).

Ki itt a környezet idegenfaj? A szláv,vagy germán?
Oszt kik is húzták a csíkot rendre a mongolok elől amíg ide nem érkeztek? Az már külön pech, hogy még is megtalálták őket.Mondj egy honfoglalás kori magyar szakmát a zsarolón kívül. Vazzeg előtte olyan legeltető életmódot folytattak, mint az afgán nomád törzsek még ma is.

Karachar Nevian (törölt) 2012.08.15. 20:03:34

@teaparty:
Nem bírtam megállni hogy ne írjak be, de látom te már megelőztél.

Valóban szembetűnő, h újságíró(wtf? esetleg csak posztoló, nem ismerem mi a titulusa) fejében egész Ázsia Mongóliával keveredik.
Aztán keveri a történelmi, földrajzi, antropológiai, nyelvészeti és genetikai fogalmakat, tényeket.
Mintha egy török eredetű nép szükségszerűen minimum 99% török gént, török külsőt kéne hogy mutasson a külvilág felé, hát meg persze h török nyelvet kell beszélnie.
Rövid leszek: nem így van.

Mellékes megjegyzések:
A hivatalos Finn álláspont szerint ők mindig is a mai helyükön laktak - ettől függetlenül elismerik a rokonságot.
A magyar törzsek eleve kevertek voltak. Sose mondta senki h nem azok. Ez sok mindent jelent, nincs idő elmagyarázni, de a lényeg mégis annyi, hogy egy nép vezető rétegének szükségszerű volt hogy neves ősöktől eredeztesse magát, innen az Attila kultusz, de ebből még nem következik, hogy ne lehetne Árpád Attila leszármazottja.
A hunok, mongolok levandálozása(nézz utána h kik voltak a vandálok) pedig egyszerű butaságra vall. Ezen népek kultúrája jelentős és hatalmas tudást tükröz. Attila mellesleg hosszú évekig élt Rómában és effektive tőlük tanulta meg az oly nagyra értékelt fineszességet.

A szlávokról is essen pár szó.
Tudod honnan származik a népnév? Nézz utána. Tudod kikből állt a nép? Ennek még inkább.
Azt tudod h ki pakolgatta őket kedve szerint a gyepüterületein? Esetleg mely vándorló nép kedvtevése volt h portyázik északon, hoz magával pár szláv rabszolgát oszt' eladja a Meotis partján a görög kereskedőknek?
Egy igazán kis harcértékű és harci szellemiségű, a Világnak kevés hőst, tudást vagy teljesítményt adó csoport tagjainak lenni sem különösebben jó buli, szerintem.

Amúgy meg én testvérnépként kezelem a tótokat, akikkel 1000 éve együtt élünk és harcolunk. Én eszem a sztrapacskájukat, közösen ünneplem velük Benyovszky-t és Jedliket, de egyúttal elvárom tőlük, hogy Aug.20.-át tiszteljék és ünnepeljék velünk, együtt, mert közös ünnep.

J.László 2012.08.15. 20:13:33

"Elküldjük a magyar történelmet egy sms-ben?"
Ez igen nagy melléfogás egy tót posztolótól.
Ez a poszt egy súlyos kisebbrendűségi komplexustól megvert ember vagdalkozása. Megrázó élmény volt végigolvasni.

hackbard.celine 2012.08.15. 20:26:59

@Csehszlovák Kém: kiváló volt a mai felhozatal, a kommentekben ennyi identitászavaros, gyökértelen, hontalan, kisebbségi komplexusost ritkán látni (na jó, a turbómagyarok között elég gyakori). A Nyugatos turáni cikkért külön köszönet. :))
Nemzettestvéreim:
Kiderült, hogy a genetikán túl az ősmagyar történelemhez is mindenki ért. Ehhez képest a történész képzés romokban, de genetikus diplomát sem adnak át annyit, mint ahányan csak ma a google-wiki-kuruc szentháromságból ideböfögtétek a tutit.
Akik magukat származás szerint félázsiainak vallják, azok nyugodtan éljék ki az ilyen irányú vágyaikat a hasonló turulos-nemezes-szőrmekucsmás feszteken, nagy a világ, szerintem belefér. De azért ne legyen kötelező!
A hozzám hasonló kulturális szempontból európaiak inkább Széchenyi nyomdokain járnak: oktatás, közteherviselés, szabad piac. Upsz, a legnagyobb magyar liberális volt? Igen. Csak nem abban az értelemben, amit szeretett vezetőtök és a sleppje sugall a köpködőfalra festett ördög formájában.
Zárásképp csak hogy a genetikai vonulathoz én is hozzátegyek valamit: 375 millió évre visszamenőleg bizonyíthatóan a Tiktaaliktól származok, közvetlen felmenőim között megtalálható a Megazostrodon és mi legyőztük 65 millió éve a köcsög dínókat!
Kérem vissza Pangeát, most!!!
:DDD

stim 2012.08.15. 20:31:14

@szanalmas:

szia, igen, adós maradtam a válasszal, bocsi.

Az indexet mint negatívumot az agresszív, támadó jellegű írásai miatt jegyeztem meg. Sok esetben a szólásszabadság és véleménynyilvánítás joga mögé bújva többet engednek meg maguknak mint amennyi a békés együttélést és a másik identitásának tiszteletben tartását szem előtt tartaná. Kár, mert sok jó cikk is van itt. Ha nem így lenne én se járnék ide. És a társadalomban van elég feszültség; nem kell tovább kelteni csak hogy rákattintsanak és kommenteljenek. Ez önző, káros és felelőtlen. A média határozza meg a közbeszéd stílusát amiből az emberek feltételezik, hogy a másik mit gondol róla. A békesség célra vezetőbb.

Hiteles forrás? Ezen gondolkoztam. Mi alapján választom ki, hogy mi a hiteles? Az előzmények a jó tanárok és a család. Szigorú töritanárom volt, sok mindenre emlékszem; utólag is köszönet érte:)Ezt kiegészítve irodalommal és művtörivel olyan koordinátákat kap az ember amiben vannak támpontok, minőségek és nehezebben lehet megvezetni. A jó tanár nagyon fontos; méltatlanul keveset keresnek pedig ahogy Szókrátész védőbeszédében is van ha van egy kedves lovad a legjobb lovászt fogadod fel mellé és ha a gyereked mindennél fontosabb akkor a legjobb tanítót kell fogadni mellé.

Az iskolával szorosan összefügg a könyvtár. Akinek vannak kérdései ott talál rá válaszokat és még sok minden mást. Az iskolás évek után háttérbe szorulhat pedig ez nem törvényszerű.

A net otthon van, kényelmes, hozzá lehet szólni, interaktív. Ezek az előnyei. Nekem a könyvjelzőim között ott van a hiradó oldala, a zindex, a hetivalasz, az fn24. Ezeket nézem össze de sokat nem ér a dolog ha nem tudom az infókat térben, időben meg más koordináták szerint elhelyezni.

Egyre jobban zavar a neten a szellemiség hiánya és a sárdobálás a logika, az ésszerűség, a jellem és stílus helyett. A primitívség zsigeri megnyilvánulásai ami hétköznapivá válik és minél többet olvassa az ember annál joban befolyásolja. Nagyon ritka ma Magyarországon a minőségi netes újságíró. Díjat kellene alapítani. Citromot is meg Pulitzert is. Végülis magyar volt. Miért ne lehetne magyar Pulitzer díj vagy olyan neves újságírói díj ami a minőség felé tolná el ezt a média szarkupacot? Van rá igény? Régen a céheknek a lényege az érdekvédelem és a szakma tisztántartása volt a cél. Hogy csak az csinálhassa aki ért hozzá. Ma mindenki csinálhatja, olyan is.

hackbard.celine 2012.08.15. 20:31:27

@J.László: az egész magyar történelem ott van az Alaptörvényben: amikor Magyarországnak nem volt önrendelkezése, az nem része a történelemnek.
A végét mesélem:
"Viktor elküldte a ruszkikat haza."
A 160-ból fennmaradó karaktert pótold be.
Kicsit segítek:
1940-1989 között nem volt
1920 előtt nem volt
1867 előtt nem volt
...
Habsburg
török
Anjou
No akkor hány karakter a hatályos Alaptörvény szerinti magyar történelem?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.15. 20:41:24

@hackbard.celine: :)

Igen, a Nyugatos cikk tényleg kurva jó, élvezettel olvastam én is, nagy kár, hogy a kommentekből úgy tűnik, nem sokan olvasták el...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 21:18:46

@hackbard.celine: Ez így persze nagyfokú tájékozatlanságra vall!

hackbard.celine 2012.08.15. 21:19:22

@Csehszlovák Kém: ott hibáztad el, hogy elvesztél a mitokondriális DNS részleteiben. Felét se értették. Sőt. Szerintem a többségnek tudomása nincs arról, hogy a teljes Homo Sapiens populáció egy 3-5 ezres túlélő csoporttól származik, ráadásul a 15 ezer éve levonuló a jégkorszak szintén összekuszálta a szálakat.
Tökre érdekes (kitekintés a nagyvilágba), hogy egyes indián törzsek a genom alapján próbálják meg bizonyítani zsidó identitásukat, mert kulturálisan valahogy oda kötődnek. De ez tényleg OFF.
Be kellett volna idézni a Nyugatos cikket rögtön az elején, nem csak linkelni.
Elképesztő, hogy lassan 100 év elteltével még mindig itt tartunk.

Sztarlina 2012.08.15. 21:19:29

Ezek szerint minden nép történelmének csak az a része ér, amikor volt önrendelkezési joga? Akkor mindenkié elférne egy-egy smsben.

tomfree 2012.08.15. 21:19:41

"Elmentek ti a picsába! "
Te meg elmész a kurva jó anyádba!

Leszart Ritthberger 2012.08.15. 21:23:38

@Csehszlovák Kém:

Most akkor pozsonyi csata sem volt 907-ben ?
Árpád és Levente történelmi személyek voltak ?
Mi úgy tudjuk, hogy Levente vezette a magyar sereget 907-ben.
Érdekes módon nem a "szovák" sereg ellen vívta meg Pozsony várát, hanem bajor, frank sereg ellen-amely csatáról ezen nemzetek történeti emlékezete is tud.
Érdekes, nem ?
Lehet, hogy nem nyilvánvaló, ezért leírom még1x:
A magyar , a bajor és a frank 907-ben azért tudott háborúzni, mert volt hadseregük.
Ha volt hadseregük, akkor volt államuk-ugyanis a hadsereg az állam része.
"Szlovák" sereg azért nem volt, mert "szlovák" állam sem volt.(Így volt ez 1993-ig)
Még valami: magyar felfögás szerint a Kiegyezéssel egy dualista államszerkezet jön létre-magyar és osztrák féllel.
Van néhány közös úgy, de egyébként két független állam.
Szóval ez a magyar megközelítés, egy Deák nevű liberális véleménye szerint legalábbis.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.08.15. 21:24:07

@Kave: "Finnugor rokonságunk NEM létezik, max annyit mondhatunk, hogy a magyarban van némi ugor nyelvi hatás (ugyanis a Turáni Alföldtől északra élő ugor népek (ekkor még finnugorok nem léteztek)a szomszédaink voltak. "

Ja, azaz voltak közös szavaik,szomszédok voltak, de nem kúrtak, mint a nyulak?...a faszt nem.

Chicano 2012.08.15. 21:32:03

Hát igen, szerintem is szlávok vagyunk, mert ha nem azok lennénk akkor mondjuk magyarul beszélnénk. Olyan meg nyilvánvalóan nincs is. Kitűnő, hiánypótló írás ez, már megint az identitászavarral kicsit sem küzdő szlovákiából kell megtudnunk hogy mi nem is vagyunk. Sőt, nem, is voltunk. Gratulálok.

Leszart Ritthberger 2012.08.15. 21:32:49

@hackbard.celine: Ha komolyan veszem amit írsz, akkor pl. az EU tagsággal elveszítettük függetlenségünket.
Ezek szerint a "szlovák" államiság 1993-2004 között létezett.Ez a teljesítmény alulmúl minden más népet-és azt a néhány nemzetet természetesen-a térségben.
Ezt a kijelentést, vagy annak értékét nem relativizálja pl. az, hogy az Anjou királyaink idejét(egyébként miért csak őket, az időszakot Vegyesházi királyok korszakának nevezik és pl. 2 Jagello királyunk is volt)úgy tekinted mintha az idő alatt országunk ne lett volna független európai cselekvő hatalom..

2012.08.15. 21:34:16

Kertész Ákos böfögése óta a ballibáknál nagyon trendi lett a genetikázás. Mintha ez kompenzálná a tizenvalahány éves tót műállam nulla aranyérmét az olimpián :))

roki 2012.08.15. 21:56:42

@ökörpöröly:

'Nem mellékes megemlíteni, hogy a cionista bajkeverők hatása mellett a modern baloldaliság -aminek torzója lett a kommunizmus- jelentős részben a germán demokrácia -vagy elképzelt idillje- intézményén alapult, vagyis a germán szabadparaszti társadalmon.'

Hát nem.
A megvalósult kommunizmus kialakulásának oka, hogy az orosz politikai elit szükségét érezte annak, hogy egy ideológiát tegyen meg a nagyra nőtt birodalom vezérelvének, mert ennek hiányában képtelennek látszott annak egyben tartása és kormányzása.
Természetszerűleg nyúltak az ortodoxiához és ebből következett az istencsászár és annak a népe, ami városi civilizációs körülmények helyett az ezerversztás orosz valósággal 'termékenyült' meg és okozta milliók halálát ott, ahol a madár se jár.

Tetszik vagy sem, de a kommunizmus embertelensége és civilizációs zsákutcája szláv innováció....kár, hogy nem szembesülsz a ténnyel, mert ez azt is jelenti, hogy a hiba újra el lesz követve, ha nem történik meg a leszámolás a nihilbe vezető ábrándokkal.

hackbard.celine 2012.08.15. 21:56:59

@Leszart Ritthberger: nem én állítom, hanem a hatályos magyar Alaptövény:
"Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
NEMZETI HITVALLÁS
...
Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését.
!!!!!!!!!
...
(R) cikk
(3) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni."
Nagyon röviden lefordítva alkotmányjogász nyelvről: a hatályos Alaptörvény alapján a történeti alkotmány (jelentsen bármit, mert nincs definiálva) jogilag kizárja a magyar történelemből azokat az időszakokat, amikor idegen megszállás (jelentsen bármit, mert nincs definiálva) alatt álltunk!
Ha kicsit historizálunk, az aranybulla-ősiség jogfolytonosság már eleve ugrott, de akár az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatához csatlakozás is érvénytelen a hatályos Alaptörvény alapján...

kuki123 2012.08.15. 21:58:15

No édes apám

kijár egy nagy büdös karó töribül

"A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek."

itt meg értelmezésbül jár a karó

ebben az a szép, hogy ha mint magyar lehet szláv(cseh szlovák) ...akkor esetleg ők lehetnek magyarok akik nem magyarul beszélnek...és ők gyűlölnek minket....

Nem debár....
de...

szerintem agyadra ment a szlovákoskodás édes öcsém

roki 2012.08.15. 22:02:15

@hackbard.celine:

'amikor Magyarországnak nem volt önrendelkezése, az nem része a történelemnek.'

Az önrendelkezés formalitáson túlmenőleg mindig is létezett, még olyankor is, amikor állításod szerint nem....például mikor megszavazta a politikai nemzet a Pragmatica Sanctiót.. és senki sem hivatkozott önrendelkezés hiányában kikényszerített örökösödési törvényre.

A magyar politikai nemzet a vérszerződések óta folyamatosan létezett és jogfolytonos, hiába nem tetszik ez a Felvidéken egyeseknek.

roki 2012.08.15. 22:10:18

@Fermentátor:

'Az uralkodó elit pedig ugye, a magyart használta. A magyarság genetikailag beolvadt, de a nyelvet "ráerőltette" a többségre.'

Nem.
Az uralkodó elit feltehetőleg török nyelven beszélt, a honfoglaló törzsek törökös kulturájú népelemek voltak, sőt feltehetőleg több eredet felé mutató vegyes társaság.

roki 2012.08.15. 22:10:23

@hackbard.celine:

Te érted rosszul, mert nem minősül idegen megszállásnak, ha a korábban is regnáló politikai magyar nemzet mindenféle komoly átalakítás nélkül az együttműködést választotta, pl. hozzájárult a király megkoronázásához, részt vett a törvénykezésben.

index0123 2012.08.15. 22:18:49

Érdekesség:

Madjar törzs:
Kazahsztán északkeleti részén (saját legendáik szerint közel 1500 éve) él a madjarok törzse. [...] A 90-es években (magyar kutatók közremuködésével) elvégzett genetikai vizsgálatok szerint a génmarkerek kontrollcsoportokkal történt összehasonlító vizsgálatai alapján az alföldi magyarsággal állnak legközelebbi genetikai kapcsolatban.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kazahsztán

Persze minket nem lehet megtéveszteni. Az illető törzs tagjai nyilván a Kecskemétről kivándorolt munkások leszármazottai...

roki 2012.08.15. 22:18:52

@kuki123:

Fején találtad a szöget, qrva másnaposak lesznek a szlovákok, ha felébrednek ebből a pánszláv genetikázásukból és olyat röhög rajtuk a világ, hogy szégyenükben a Tátrába bujdokolnak... bár nagyobb az esélye, hogy a kutya sem figyel fel a katzerjammerükre, hisz most se érdekel senkit, ahogy R1a1-eznek a borovicskával öblögetve.

roki 2012.08.15. 22:25:13

@Fermentátor:

>>A "tótoknak" is hungarustudatuk volt, az országhoz, a királyhoz voltak hűségesek

Ezt azért kétlem, mert a magyar politikai nemzetnek bizony magyar, sztyeppei eredetet hirdető tudata volt és büszkeség forrása volt Árpádig, sőt Attiláig visszavezetni a családfát... és bizony az elenyésző számú idegen nemesség is ott turbómagyarkodott kacagányban és Edet meg Edömént kereste az ősök között.

hackbard.celine 2012.08.15. 22:25:20

@roki: a magyar nemzet VÁLASZTOTTA???? :DDDDD
Apafej, a királyokat soha nem a nemzet választotta. Károly Róbert (gúnynevén karobertó) egy kukkot nem beszélt magyarul, Ulászlóról max. a lacipecsenye elnevezés maradt fenn.
A korabeli katkó egyház érdekek formálták Európát.
A török idején meg Jankó Szibinyáni (remélem megvan) annyira volt tőről metszett ősmagyar, mint én csilliámfaszláma. :))
És persze a tatár, török, anjou, habsburg megszállás az nem volt, csak én álmodtam.
Korában a leghaladóbb gondolat az EU előfutára, a Dunamenti köztársaság lett volna felváltandó a Monarchiát, de hát a jó magyarok ezt nem értették, f@sznak kellettek szabadságjogok, történelmileg jobb volt a kiegyenesített kaszás zsellérek többször levert álforradalma.

roki 2012.08.15. 22:26:59

Indokold már meg, hogy miért nem engeded be a témához szervesen kapcsolódó adatra mutató linket?

Legalább tudja mindenki, hogy mi az az állítólagos 'közép-európai' genetikai tartalom, amiről a szájhabzás megy.

en.wikipedia.org/wiki/File:R1a1a_distribution.png

Az eljárásod igen-nagyon nem korrekt....

ökörpöröly 2012.08.15. 22:36:53

@roki: Már megint kevered az eszméket és a megvalósult dolgokat, ráadásul a szellemi alapokról lövésed sincs. :) A baloldaliság, sőt a kommunizmus se orosz találmány, hanem egyesek -jelentős részben zsidók és félzsidók- a Nyugat-Európában kidolgozott sok mindenben zavaros eszmeiséget adaptálva létrehoztak egy torz rendszert, aminek alapja a keleti önkényuralom. Ez a beteg keleti önkényuralmi rendszer jutott hatalomra később Ázsia szerencsétlenebb területein -Kambodzsa, Kína, Észak-Korea, stb.-. Ott is azért fogadták el könnyebben, mert megszokták a terrort és elnyomást a tömegek. Képesek úgy élni, mint a hangyák. Annyi érzéssel és értelemmel. Orsósnak és a kurultájos csőcseléknek ez tetszik. Primitív, könnyen manipulálható, erőszakkal uralható, "fél tál rizsen megélő" hangyasereg, akik nem kérdeznek, akiknek nincsenek elvárásaik. Lenne egy kérésem, próbáld meg összehasonlítani a német nemzetiszocializmust és a szovjet típusú kommunizmust 1934 és 1938 között! Mondjuk olyan szempontok alapján, hogy mennyi fogyasztás esett egy átlagos lakosra, az átlagjövedelemnek mennyi volt a vásárlóértéke, az állam reálértéken mennyit fordított közoktatásra, közegészségügyre, szociális kiadásokra, emellett érdemes nézni a trendeket is, nem csak az adatokat. Aztán rájössz, hogy miért támogatom szükséges diktatúra esetén is az európai típusút, nem pedig a beteg keleti diktatúrát. Ameddig "európai diktatúrában" az -már a teljes jogú- állampolgár a nemzet és a közösség szerves része, addig a keleti típusú diktatúrában értéktelen hangya, létének egyetlen célja van, a "királynő" parancsának végrehajtása.
Többek közt ezért is állítom azt, hogy nekünk Nyugathoz és nem Kelethez kell tartozni. Persze a Nyugat most nincs topon, sok mindenben rohadt, gyenge, irányítórendszereit súlyosan befolyásolják kártékony gazdasági körök, de ennek ellenére is ezerszer jobb, mint a "keleti diktatúra". Egyszerűen levezethető egy példán keresztül. Koreát kihasználták és kifosztották a japánok, nagyhatalmi segítséggel. Ezután az egyik rész azt mondta, hogy a nyugati típusú kapitalizmust próbáljuk meg -féldemokrácia, korrupciós problémák-, a másik azt, hogy a saját keleti modellünket. Nézd meg, melyik ország hol tart! Aki Magyarországon el akarja árulni Európát egy kis olajért, egy kis baksisért, a korlátlan hatalomért, azt el kell taposni minden követőjével együtt! Bár bohózatnak tartottam a nyirkai jóslatot, de a végén be ne teljesüljön .....

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.15. 22:54:54

@roki: Nem voltam a gépnél, drukkoltam az izraeli válogatottnak, majdnem összejött az idegenbeli győzelem, nagyon szar volt az ellenfél ma.

Ami a linked illeti: Én nem értem, mit akarsz ezzel bizonyítani? Mit cáfol meg? Mit támaszt alá?

Ajánlom, h ne a wikiből okoskodj, linkeltem három releváns szakirodalmat, olvasgasd azokat, és az alapján kérdezz.

ökörpöröly 2012.08.15. 22:55:00

@roki: Mai értelemben vett nemzettudat nem létezett. Uralkodóhoz, uralkodóházhoz, esetleg királysághoz való hűség létezett csak. A magyar arisztokrácia nagyon korán kicserélődött, hiszen I. István kiirtotta, elüldözte az honfoglalás kori magyar nemesség nagy részét. Az új elit túlnyomó többsége német, olasz, francia származású volt, ezért is írja a krónika, hogy Aba Sámuelt nemtelenek támogatták Orseolo Péter ellen -ebben az esetben azt jelenti, hogy a magyar törzsi arisztokrácia I. István által kisemmizett, lefokozott, de életben maradt tagjai-. Emellett szinte a teljes papi elit külföldi volt, magyar papság szinte nem is létezett a kezdetekkor -nem is nagyon bízott volna meg bennük I. István-. Azonban az tény, hogy a betelepülő európai arisztokrácia elmagyarosodott. De ennek oka roppant egyszerű, ők se rendelkeztek európai értelemben vett nemzettudattal, azzal azonosultak, aki etette őket. :) Egyébként ez igaz más országokra, nemzetekre is, például a 100 éves háború alatt a Párizs és a Burgundiak előszeretettel voltak az angol király szövetségesei a francia uralkodó ellen. :) Egyébként az volt a szokás, hogy az a magyar, német, olasz, francia, horvát stb. aki nemességet kapott, az érdekközösséget alkotott, amíg össze nem kaptak. :) Bár elég gyakran összekaptak, elég gyakran elárulták egymást, szövetségeseiket, királyaikat. A politikai nemzettudat kb. ennyit jelent. :) Nem túl sok olyan árpád-házi uralkodó van, aki ne próbálkozott volna trónbitorlással, a nemesség tagjainak támogatásával. :)

roki 2012.08.15. 23:02:48

@hackbard.celine:

Képzeld, 'választotta', méghozzá a magyar poloitikai nemzet, amiről nem árt, ha tudod, hogy ugyan mindne korban más volt a tagsági attributum, de a középkor során az európai mértékkel is széles körű nemesség képezte. A rissz-rossz európai felhozatalból ezek voltak azok, akiket olyan vérségi kapcsolatok fűztek az előző legitim dinasztiához, hogy szóba jöhettek a trónörökléskor.

Képzeld, hogy Ulászlót is úgy választották, volt Habsburg-párt, akik V.Lászlót akarták és volt Jagelló-párt, akik pedig Ulászlót. Mindkét párt a magyar politikai nemzet tagjaiból állt.

'Korában a leghaladóbb gondolat az EU előfutára, a Dunamenti köztársaság lett volna felváltandó a Monarchiát, de hát a jó magyarok ezt nem értették, f@sznak kellettek szabadságjogok, történelmileg jobb volt a kiegyenesített kaszás zsellérek többször levert álforradalma.'

Haladó gondolat ide, haladó gondolat oda, de a korabeli tőkés ellenérdekeltek ezt is szétrúgták volna, mint tyúk a töreket, mert nem kívántak egy jelentős nyersanyagbázissal, közte olajjal, szénnel, színesfémekkel,élelmiszerrel ellátott, zsidó tőkével felfutóban levő, jelentős belső piacú versenytársat, aki gyorsabban elérte volna a Balkánt vagy éppen Oroszországot, mint az angolszászok a beneluxok, a franciák .... vagy éppen a németek.

Qqriq 2012.08.15. 23:09:03

bebe tv

"Mondj egy honfoglalás kori magyar szakmát a zsarolón kívül."

Katona.
600 évig elég is volt. A többi jött magától.

Qqriq 2012.08.15. 23:09:13

tót köcsög, ez az oldal olvashatatlan!
Amit ráfirkáltál is trágya, de ahogy kinéz????????????

Kristl 2012.08.15. 23:23:33

@hackbard.celine:

Az Anjouk nem megszállták magyarországot te turbótörténész. :]

tomcat 2012.08.15. 23:24:12

@ökörpöröly: azért nem teljes (és helyes) az összehasonlítás, mert ugyan mindkét elnyomó rendszer az ellenségképek kialakításával indult és teljesedett be, de amíg a szovjet szocializmusban a feudális berendezkedés és az elnyomó tőkések megdöntése volt az eredeti cél, addig a náci állam emberi fajokban találta meg az ellenségképet.
Legismertebb példa Henry Ford és a náci rezsim kapcsolata.
Ugyancsak közismert, hogy amíg Joszif Visszarjonovics Dzsugasvili a saját használatú vonatkocsiján és dácsáján túl nem vágyott vagyonra, addig Adolf Hitler 10-12 birodalmi márkát zsebelt be minden eladott Mein Kampf után. Márpedig 1,5 millió példány kelt el csak pártban és az esküvőkre eladott példányok után. Micsoda képmutatás ugye.
Nem lehet és nem szabad relativizálni a két diktátort, mert milliók halála szárad a lelkükön.
Ugyanakkor szemmel látható, hogy a Hitleri ideológia elitista volt, Himmler vezetésével az SS a Lebensborn programban a második házassággal a náci faj kitenyésztését propagálta a párton belül, Sztálin pedig antielitista volt, mindenkit kiiktatott, akit magánál okosabbnak, tehetségesebbnek, saját hatalmára veszélyesebbnek gondolt.
A rendszere mégis kitermelt egy Zsukovot, aki végül méltó ellenfele lett Guderiannak és Rommelnek.
Nincs egyenlőségjel.

ottomoll 2012.08.15. 23:24:26

@ökörpöröly: Kicsit frusztráló lehet a szlovák lurkóknak 1919-ig gyakorlatilag magyar történelmet tanulni, mégha a szlovákok kissé meg is hamisítják azt. Aztán az is érdekes élmény lehet, amikor eljönnek Budapestre, és mondjuk a budai oldalról meglátják a magyar parlamentet. Magukban biztos összehasonlítják a saját- leginkább panziónak tűnő- vacak kis országházukkal. Talán elgndolkodnak egy kicsit a szláv felsőbbrendűségről tanultakon. Hogy akkor ezt így hogy?

ökörpöröly 2012.08.15. 23:24:43

@roki: Dunamenti Köztársaság! :) LOL! XD Az egy jó kis vicc volt! Miért nem akartuk megalapítani az Elő-Ázsiaik und Kurultáj Uralta Központosított Európai Államközösséget!? :D Ismerjük már meg azt a szót, hoyg "racionalitás"! :)
Továbbá, én először vagyok "fehér", utána európai, csak harmadsorban magyar. A világon nemzetek, nemzettársulások, faji közösségek -hú de csúnyán hangzik:)- mindig is harcoltak és harcolni fognak a hatalomért -gazdasági és politikai-. Ebben a harcban minden józan eszű fehér magyarnak Európa oldalán a helye. Ha a magyarság egy része elárulja az európai közösséget -most nem az EU-ra és a jelenleg regnáló hatalmi és gazdasági elitre gondolok-, akkor ellenük harcolni kell, minden eszközzel!

ottomoll 2012.08.15. 23:24:54

@Csehszlovák Kém: Volt egy olyan érzésem, hogy az izrelieknek szurkoltál. A Slovan POZSONY kiesését kiheverted már?;))

tomcat 2012.08.15. 23:25:12

@roki: persze-persze... úgy választottak, hogy eltüntettek egy-két felesleges trónörököst, az anyai ági leszármazást hol elfogadták, hol nem.
Na menj már, a feudalizmus minden volt csak nem választás. Erősebb kutya + többé-kevésbé átvert szövetségesek, de leginkább több hatalom és fegyver.

roki 2012.08.15. 23:26:08

@Csehszlovák Kém:

Már bocsáss meg, de az R1a1a haplocsoporttal kapcsolatban pontosan ugyanazokról a eredményekről tájékozódhat bárki a Wikipedia szócikkben mint a linkjeid bemutatnak, ráadásul messze szélesebb tudományos referenciákat sorolnak fel, mint teszed, amikor a Stanford Egyetem Semino féle humángenetikai projektjének Európáról szóló megállapításaira fókuszálsz.

Idővel lényegesen több mérés született, ezek a mérések számban meghaladták a Semino féle projektben Ázsiából vizsgált két féle kirgiz és az Ishkasim-völgy népességéét és olyan helyeken találtak R1a1 haplocsoporttal dominált népességet, mint Afganisztán, Pakisztán,India, Kazahsztán,stb..

Az R1a1 y-kromoszóma mutáció tehát nem használható fel sem szláv jelzőgénként, sem nem állítható a közép-európai térségben meglevő dominanciája miatt, hogy helyben kialakult lenne.

Közép-Európába is az ide vándorolt különféle népekkel érkezett,még pedig feltehetőleg a nem is túl távoli időkben.

ottomoll 2012.08.15. 23:26:19

@tomfree: Ne húzd fel magad. Szándékosan provokál, hogy nagy legyen a látogatottsága. Csak ezt nem tudom, hogy miért egy jobb sorsra érdemes focis blogból kellett ezt csinálni.

imres 2012.08.15. 23:26:37

Én meg vagyok elégedve veled.
Ezt a szintet vártam. Ezt hoztad is.
Primitív ember vagy, aki a névtelenség mögé bújva, gyáva emberként adja elő mocskolódásait.
Kellemes magömlést neked!

ökörpöröly 2012.08.15. 23:26:49

@Csehszlovák Kém: Te rohadék cionista! :) Az én Európámban te se élnél sokáig! :) Na jó, csak vicceltem, a munkaerődre talán szükség lenne valami nehéz munkahelyen -például uránbányában-! :)

Kristl 2012.08.15. 23:55:23

@Csehszlovák Kém:

Kaptál már rá több korrekt választ is, a linkjeidre is.
Fent egy csomó kommentben kiemelték neked.

roki 2012.08.15. 23:55:30

@ökörpöröly:

'A baloldaliság, sőt a kommunizmus se orosz találmány, hanem egyesek -jelentős részben zsidók és félzsidók- a Nyugat-Európában kidolgozott sok mindenben zavaros eszmeiséget adaptálva létrehoztak egy torz rendszert, aminek alapja a keleti önkényuralom. '

Ez egy fantazmagória, ami tudatosan hazudja el a bizánci társadalmi berendezkedés mibenlétét és azt, hogy az ortodox vallás a bizánci társadalomforma civilizációszervező felsőbbrendűségét hordozza magában és célja, hogy érvényre juttassa.

'Ameddig "európai diktatúrában" az -már a teljes jogú- állampolgár a nemzet és a közösség szerves része, addig a keleti típusú diktatúrában értéktelen hangya, létének egyetlen célja van, a "királynő" parancsának végrehajtása. '

Ez egy monomániás faszság, ami továbbra sem tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy keleten soha nincs ideológiai töltete a hatalomnak, ellenben a kommunizmus vastagon ideológiailag megalapozott kísérlet és pont az ideológiai megalapozottság teszi embertelenné és vállalhatatlanul undorítóvá.

roki 2012.08.15. 23:55:34

@tomcat:

Nem állítottam, hogy demokratikusan választottak, ezt ne kérd rajtam számon.

A lényeg az, hogy minduntalan a magyar politikai nemzet döntötte el, hogy kit-mit szeretne királynak megkoronáztatni.

...és tény, hogy számtalan esetben éltek nemtelen eszközökkel, de ez a politikai részhez tartozik.

roki 2012.08.15. 23:55:41

@ökörpöröly:

'Mai értelemben vett nemzettudat nem létezett. Uralkodóhoz, uralkodóházhoz, esetleg királysághoz való hűség létezett csak.'

Hát lószart...
Egy nemzettudat létezett,és pedig a hatalmát, adómentességét és ami fő, az etnogenezisét a honfoglalásban és az azt követő vérszerződésben eredeteztető magyar etnokultúrális tudatú nemességé.
A többinek nem igen volt etnokultúrális tudata az tény.

Ennek a magyar etnokulturális tudatnak megtestesülései a különféle korai krónikák, később pedig Thuróczy, vagy éppen Werbőczy Tripartiuma.

Kristl 2012.08.15. 23:55:46

@ökörpöröly:

van ilyen fehér kísértetcsuklyád is? :]

ökörpöröly 2012.08.16. 00:05:33

@tomcat: Egy nagyon fontos dolgot elfelejtesz, nem a nemzetiszocialista rendszer találta meg más fajokban az ellenséget, az alsóbbrendűt, hanem ez volt az általános trend. A európai Belgiumtól az angolokig. Emellett az eugenika is hatalmas népszerűségre tett szert világszerte -főleg az USA-ban rendelkezett hatalmas bázissal-, sőt, az első német eugenikai intézetet a Rockefellerek alapítványa hozta létre. Amit a nemzetiszocialisták bűnéül és hibájául rónak fel, az a korabeli társadalmakban és tudományos életben elfogadott volt. Az ún. alsóbbrendű népcsoportok társadalomból való kizárása, jogfosztása, esetleg likvidálása évszázadok óta folyt. A nemzetiszocializmus bűne -persze sokáig a fejlett Nyugat is egyetértett velük- a zsidók társadalomból való kizárása lett propaganda szempontól. Hozzá kell tenni, annak ellenére, hogy a zsidóság évszázadokig ki volt zárva az európai társadalmakból -szerintem joggal-. Hozzá kell tenni, a nürnbergi törvények szerint a - a német össztársadalom kb. 1%-át kitevő, kb. 650.000 fős- német zsidóság jelentős része mentesült a törvények negatív hatása alól -pl. háborús hősök, orvosok, vegyesházasságok zsidó származású házastársai, stb.-, illetve jelentős számú zsidóság vándorolt ki -SS-alakulatok védték például a cionista Hagana irodáját, akiknek a feladatuk volt a minél nagyobb számú zsidóság kivándorlásra bírása, illetve befogadásuk elintézése, bár ez nem ment olyan könnyen, mert se az USA, se Ausztrália, se az európai államok nem nagyon kívánták a zsidók bevándorlását-. Becslések szerint 150.000 Németországhoz hűnek tartott zsidó és félzsidó harcolt a német hadseregben, köztük több mint egy tucat tábornoki rangot ért el. Maga Adolf Hitler ezrével árjásította a németérzelmű zsidókat. Szóval ez a kérdéskör elég bonyolult. Hitlert nem tartom kapzsinak, annál a pár millió márkánál sokkal többet nyúlhatott volna le, életmódja elég puritán volt. Nézzed meg, hogy például az angol királynő pinavakarás gyanánt hány milliárdot kap évente!:) Persze, a náci rezsimnek is megvoltak a korrupt, vagyon- és hataloméhes tagjai, emeljük ki mindjárt Göringet, a Kövér Hermannt, aki mai árfolyamon pár száz -ezer?- milliárd eurónyi műkincset, ingatlant és részesedést lopott össze! :)
Ennek ellenére én a mai napig nagyon sokra tartom a nemzetiszocialista rendszert. Azt, hogy a társadalmi rétegek közt -munkásosztály, parasztság, értelmiség, burzsoázia, nagytőkések, junkerek stb.- békét teremtett, jelentősen javította a lakosság életkörülményeit, a szociális ellátórendszer hatalmasat fejlődött, a közegészségügy, a közoktatás komolyan fejlődött, gyorsan növekedett a gazdaság -1938-ra a világkereskedelmi részesedés tekintetében az USA után Németország állt-, emellett a nemzet lelkiismerete és mentális állapota is jelentősen javult. Ezek a szovjet kommunizmusról nem mondhatóak el. Soha nem lehet egy kalap alá venni Adolf Hitlert és Sztálint, se a két rendszert. Már többször leírtam a korábbiakban is, miért nem. Ha érdekel, olvass vissza! :)

Balt 2012.08.16. 00:05:40

@nigel: A svábok csak igazán szlovákok! Mert ugye a tót nemzetnév az etimológia szerint a teutonból jön, akiknek a magyarok szintén nem értették a nyelvét. Ilyen alapon persze mindenki szlovák, aki nem magyarul beszél... :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.16. 00:56:27

@Kristl: Hol?:D :D :D
@roki: A Semino féle dolgozat pontos képet adhat a mai magyarok genetikai térképéről, amely alapján állíthatjuk, nem beszélhetünk ázsiai genetikai elemekről, és egy jót nevethetünk a szőke, kékszemű ázsiai harcost játszó makikon, erről szült a poszt, nem másról.

Az R1a, minő fájdalom számodra, mintavételek alapján, megkaphatja a balti-szláv, germán, indo-iráni jelzőket is, lásd link a posztban, szintén mintavételek alapján a ká-európai térségben ez lokalizható. A mutáns alegységeket itt tekintheted meg, úgyis szereted a wikit: en.wikipedia.org/wiki/File:Haplogroups_europe.png

Pechedre, a felső paleolit korszak előtt archeológiai leletek elégtelen volta miatt csak hipotetikus formában nyilatkozhatsz az R1a elterjedésének menetéről. Amit biztosan tudunk, h az R1a elterjedése a belinkelt térképed alapján nézett ki: az R1a csoport nyilvánvaló összefüggésbe hozható az indoeurópai törzzsel, de különösen összefüggésbe hozható a Balti és a balkáni területek, illetve észak-orosz területeken a korai középkorban megfigyelhető szláv migrációval.

A témában nem találkoztam cáfolatokkal, a technikád leginkább bemondás alapján működik, mondjuk ez még egy szlovák blogon is kevés.

ökörpöröly 2012.08.16. 00:56:36

@Kristl: Nincs, bohóckodni nem szoktam! :) Te lisztes zsák fetisiszta vagy? :D

ökörpöröly 2012.08.16. 00:56:44

@roki: Hagyjál már ezzel a Bizánci hülyeséggel! :) Ajánlok valamit, olvassad el Hamvas esszéjét a humanizmusról. Ott nagyon szépen körülírja a bizánci problémakört és a humanizmust. :) Bár lehet, hogy ő nem volt olyan zseni, mint te, aki valahol egyszer ezt olvastad, s mantrázod, pedig dettó faszság! :) A bizánci birodalom korántsem volt olyan központosított és vezérközpontú hatalom, mint azt gondolod. Sőt, imádták az élvezeteket és a dekadenciát, míg a kommunizmus alapvetően puritán rendszer volt. A sztálinizmus pedig igen, ez volt az alapja. Az istenkirály korlátlan hatalma és felülbírálhatatlansága. Ráadásul Bizáncra rányomta a bélyegét a kékek és a zöldek állandó harca, aminek a Szovjetunióban Sztálin alatt nyomát se láthattad! :) De jó, ha te azt mondod, hogy végül is a egy bizánci típusú timokrácia (?) volt, verd ki rá kétszer! :) Hogy a fenébe ne lenne ideológiai tartalma Keleten hatalomnak? Akkor a japán uralkodóház miért származik istennőtől, miért korlátlan -vagyis volt- a császár hatalma -persze sokáig a sógunok uralkodtak-?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.16. 11:14:57

@Kristl: uhumm

te minek hivod, amikor egy orszagnak mas nemzetbeli uralkodoja van?:-)

mert ugye az utolso mnagyar kiraly meghalt 1301ben. az utana jovo carlo robertot papai bullaval ultettek ide kiralynak a magyar nemesseg ellenkezese ellenere.

ez erosen megszallasnak hangzik:-)

mondjuk ez a megszallas nem akkor kezdodott, hanem amikor istvan behivta a nemet-romai seregeket magyart irtani a kereszt neveben:-)

tehat akkor mar ~300 eve megszallas alatt voltunk.

teaparty 2012.08.16. 11:15:41

@Karachar Nevian:
Azért ez a kevert nép dolog sem úgy működik, hogy egyik magyar sem hasonlított a másikra. A 7+3 törzsszövetségben vérségileg, kulturálisan rokon türk (nem török) népek intézményesültek egy magasabb szinten.

Az a kevertség, amire te gondolsz, sclavus testvérékre jellemző, akik még törzsi/nemzetségi sem ismerték. Egyébiránt mára minden cseh félig német, minden szlovák félig magyar vagy lengyel. Coki. :)
És ha elővesszük a mai népek családfáit, ugyan ne kelljen már a még mindig "egyszerűbb" genealógiánk miatt pironkodni a sok mixernép mellett. Mert nyilvánvalóan mind kevert, ha meg elismerjük az ő egyediségüket, akkor meg a miénket is el kell.

roki 2012.08.16. 11:21:57

@Balt:

'Mert ugye a tót nemzetnév az etimológia szerint a teutonból jön, akiknek a magyarok szintén nem értették a nyelvét.'

Ez tény.
A karintiai és Dráva-Száva közi szlovéneket hívták őseink a teuton torzított alakján tótnak és a genetika igazolja is, hogy a szlovének azonosak azzal a germán népességgel, amit szudéta-németként ismerhetünk és aminek egy része az M227 mutációt hordozva délre települve elvált északi rokonaitól.
A szlovákok tótsága dettó ugyanebből a germán népcsoportból vezetődik le, ők azok aki az Odera -Kisuca folyók völgyein keresztül a Kárpátok északi oldaláról a délire költöztek.
Az ószlovákokkal ellentétben az ő régészeti nyomaik, kulturális és névanyag hagyatékuk megfogható a Felvidéken, pl. Zsolna eredetileg germán város.

Úgy néz ki, hogy a magyar szájhagyomány ezt a germán elemet tekinti a felvidéki tótság kikristályosodási pontjának, az összes többi, lengyel, gorál és transzhumáló állattartásra érkező rutén, román ebbe olvadt bele.

roki 2012.08.16. 11:21:59

@Csehszlovák Kém:

'amely alapján állíthatjuk, nem beszélhetünk ázsiai genetikai elemekről, '

Hogyan állíthatnál ilyet, mikor már a Semino féle Stanford projekt mérési eredményei közöztt is ott van az egyik kirgiz mintában és az Ishkasim-völgy lakosságában az akkor még EU 19 haplocsoportként ismert M17 jelű Y-kromoszóma mutáció???? ... és megdöbbentő módon nagyobb arányban, mint amit bármelyik európai populáció mutat.
Azóta csak sokasodnak az ázsiai népek, illetve zártabb népcsoportok, akik között kiemelkedően magas arányban mérték a fenti génmutáció előfordulását.

'Amit biztosan tudunk, h az R1a elterjedése a belinkelt térképed alapján nézett ki: az R1a csoport nyilvánvaló összefüggésbe hozható az indoeurópai törzzsel'

Ennek az állításodnak az mond ellent, hogy pont nyugat-Európában, ott ahol az 'indoeurópai törzs'(nyihaha tudományos igényesség) népei sűrűn fordulnak elő, az R1a szinte egyáltalán nem található meg, előfordul viszont az I haplocsoport és tökéletesen magyarázza a skandináv-félszigetről kiinduló germén népmozgásokat, illetve teljesen magyarázza a germán népek közeli rokonait a Balkánon.... és azt is bemutatja, hogy a szláv nyelvű országok túlnyomó többségében nincs egy deka indoeurópai etnikumra utaló genetikai tartalom sem.

Tessék, szemezgess a képen némi információt, hogy kik az indoeurópai népek, megtalálod a skandináv népeket, a mai Dánia területéről kiinduló, régészetileg adatolt valamikori kelta népmozgást, a germán terjeszkedést, a brit szigetekre érkezők nyomait, a kelta bretonokat, a flandriai vikingeket, északitáliai langobárdokat, ibériai gótokat.
Megtalálod az illíreket, trákokat, dákokat, megtalálható a cucuteni neolitikus földművesség embertani nyoma, megtalálható a Karintiába vonult szlovének germán gyökere, de nincs egy deka szláv sem a szláv nyelvű országokban, ellenben ott van M223 jelű mutáció formájában az a népesség, ami Csehországban gyanúsan mutatja a történelemből ismert módon a szláv törzsek legdélibb elterjedtségét és ott van ez a gén a cucuteni műveltség területén, amikkel kapcsolatban feltételezhető, hogy ők lennének a sztyeppéről ismert szláv nyelvű népek, akik inspirálták a szláv nyelvű térytést.

Törődj bele, hogy Te is épp olyan finnugor eredetű, mára szlávul beszélő népesség leszármazottja vagy, mint akik ott élnek közép-Oroszországban a sztyeppétől északra elterülő lakóhelyein már időtlen idők óta és mutatják az R1a haplocsoport legmasszívabb tömbszerű megjelenését.

en.wikipedia.org/wiki/File:Haplogroup_I.png

'Az R1a, minő fájdalom számodra, mintavételek alapján, megkaphatja a balti-szláv, germán, indo-iráni jelzőket is, lásd link a posztban, szintén mintavételek alapján a ká-európai térségben ez lokalizható. A mutáns alegységeket itt tekintheted meg, úgyis szereted a wikit:'

Ez bizony már az elhatalmasodott idiotizmus megjelenési formája, ugyanis nem vesz tudomást arról, hogy az R1a ás R1b haplocsoportok kb. 30-35.0000 évvel ezelőtt történt mutáció során váltak el egymástól és fejlődtek külön utakon, akkor amikor indoeurópai nyelvcsaládnak még a pajzán ötlete sem létezett.
Aki nyugati és keleti csoportra osztja az indoeurópai népeket ennek az R haplocsoportnak a diverzifikálásával az olyan ködevő, hogy hozzá képest a sumerológusok katedrát kaphatnának Cambridgeben.

Két féle Wiki van, az egyiket tényeket tisztelő emberek írják a forrásokat felhasználva és van ez a turbószláv násik vonal, ahol ostobaságtól felbátorodott faszkalapok igyekeznek a monomániájukat hitelesíteni.... talán próbáld meg kiválogatni, hogy mi tartozik az elsőbe.

'A témában nem találkoztam cáfolatokkal, a technikád leginkább bemondás alapján működik, mondjuk ez még egy szlovák blogon is kevés.'

Kitől várod, hogy a turbószláv agymenést cáfolja?
Meg minek cáfolja, hadd röhögtessék ki magukat a légváraikkal.

Írtam neked már korábban, de eltüntetted a hozzászólást: maguk az oroszok fordulnak érdeklődéssel finnugor gyökereik irányába, -mert ugyanis ők többnyire nincsenek megátkozva a szlovák kisebbrendűségi érzéssel, mivel van múltjuk, amire büszkék lehetnek- és racionálisan felmérik, hogy ha országuk területén az R1a koncentráció a finnugor népesség által lakott területen magas, akkor az bizony hozzájuk kötődik, velük kapcsolatos magyarázatot kell keresniük.

Balt 2012.08.16. 11:22:02

@alfabela2: Tippekre: a minap hallottam, hogy voltaképpen a modoros blog vadhajtása. :) A stílus(paródia) már kb. megvan, csak itt még többen veszik komolyan. :)) (Bár a modorost is sokan, szégyenszemre...)

roki 2012.08.16. 11:22:05

@ökörpöröly:

'A bizánci birodalom korántsem volt olyan központosított és vezérközpontú hatalom, mint azt gondolod. '

Hát hogyne.... ;)))

Egész annyira, hogy a bazileusz isteni mivoltának bizonyítására mindenféle automatákkal, gépekkel és trükkökkel kápráztatták el a nagyérdeműt, közte a nyugati lovagokat, akik épp arrafelé sertepertéltek.

A bizánci birodalom nem csak, hogy erősen központosított volt, de ideologiailag erősen determinált volt, ez utóbbi ami nem található meg keleten.

A Japán példa sem igazán megfelelő, hiszen az istencsászárt évszázadokkal korábban eltávolították a hatalomból, bár annak valamikor hatalma sem volt ideologia vezérelt.
Ezzel szemben Euópa éppen csak a közelmúltban volt képes túlhaladni a felgerjedő társadalmi igényt az ideologiailag egynemű közegre.

Mondatam neked, hogy a keleti népeknek nem véletlenül magasabb az IQ-ja, ők már évszázadokkal korábban bejárták azokat a társadalomfejlődési stációkat, amiket mi fogunk.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.16. 11:22:12

@roki: Akkor ki beszélte a magyart? Mert, ha még a honfoglaló magyarok sem, akkor végképp senki... ;)

Nyugi, hidd el, úgy volt ez, ahogy írtam! A honfoglaló magyarok bizony magyarul beszéltek. Persze, ma már nem értenénk meg őket, de hát a nyelvek változnak.

Az általuk beszélt nyelv pedig az uralkodó, az elit nyelv volt (a korabeli angol), amihez a számbeli többség (a már korábban itt élők) igyekeztek alkalmazkodni.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.16. 11:22:16

@hackbard.celine: Nem az Alaptörvényünket akarom védeni (isten ments!), de logikailag nem azt jelenti az adott mondat. Nem azt jelenti, hogy az említett időszakokat nem ismeri el, hanem a felfüggesztést nem ismeri el!!!! A kettő messze nem ugyanaz.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.16. 11:22:22

@hackbard.celine: "Apafej, a királyokat soha nem a nemzet választotta."

Hanem ki????? A vécés néni? Bizony, a királyokat a nemzet választotta! Ez persze nem egy mai értelemben vett demokratikus választás volt, ahol minden 18. évét betöltött blablabla, hanem a nemzetet képviselő, a nemzetet jelentő nemesség választott - ha arra szükség volt.

Balt 2012.08.16. 11:22:27

@stim: "Nagyon ritka ma Magyarországon a minőségi netes újságíró. Díjat kellene alapítani. Citromot is meg Pulitzert is. Végülis magyar volt. Miért ne lehetne magyar Pulitzer díj vagy olyan neves újságírói díj ami a minőség felé tolná el ezt a média szarkupacot?"

No dejszen van Pulitzer-díj, még a lassan becsavarodó Tóta W. is megkapta. (Ideje lenne visszavenni jelen ámokfutása láttán, mert csak devalválja a díjat, de hát ez legyen az ő bajuk...)

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.08.16. 11:22:37

Nincs baj ezekkel a tót atyafiakkal, bár az országuk olyan, mintha nukleáris háború dúlt volna nemrég. Lepukkant fos, kihangosított falvak, omladozó épületek és gaz mindenütt. Ami szép és értékes, azt mind magyarok építették, de ezek a naplopók már lepusztítottak szinte mindent.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.16. 11:52:00

@roki: „Törődj bele, hogy…” – értem én, hogy a dotoho nem szakblog, de azért ha leállsz szájalni, ettől kicsit ütősebb érveket vártam volna.

Mint ahogy betonfejű nacionalistákkal, úgy a hozzád hasonló sámánokkal sincs értelme vitatkozni, neked ez hitkérdés és nem tudomány, részemről beszélgetésünket lezártnak tekintem, mert,

- érdemi, releváns szakirodalommal, linkekkel – tudod, ahogy én a posztban – alátámasztott hozzászólással nem találkoztam, bemondani, meg bármit lehet.

- ha nem vetted volna észre, nem velem, hanem a posztomban beidézett Semino-, és a más szakmai oldalak állításaival vitatkozol, amelyet persze szíved joga megtenni. A gond az, hogy te nem tudományos, hanem ideológiai alapon közelíted meg az egyébként is nagyon nehezen összerakható kérdést és izzadtságszerűen, részleteket kiragadva, egy mondatban önmagadat is megcáfolva, részállításokkal vitatkozva, be akarsz bizonyítani valamit, ami nem feltétlenül létezett.

Na, pont az ilyen szerencsétlenek miatt született ez a poszt! Get a life.

dzsadzsarblinx 2012.08.16. 11:52:06

@Csehszlovák Kém:
Szerintem meg ez volt a nap kommentje, köszönjük neki:

"A magyarok és a szlovákok egyformák genetikailag - persze hogy azok ezer éve testvérek vagyunk, még ha az utóbbi százötven év az olyan uszítók miatt, akik közé téged is sorollak, nem valami vidám."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.16. 11:52:16

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: jaja
ott vannak, ahova mi tartunk, csak ok mar elkezdtek kikapaszkodni.

tehat mire - 2-4 ev - elerik a mi szintunket latvanyra is - mashol mar megeloztek minket. ugye euro, 20-30%kal magasabb atlagkereset, gdp novekedes a mi recesszionkkal szemben - addigra az egesz orszagot borsodi kisfalu szintjere huzzak le orbanek.

ugyhogy te most eppen a szakadekba zuhant autorol mondod azt, hogy milyen gyors, szemben azzal, amelyik most indul a rajttol teli tankkal, jol felkeszitve a vrsenyre.

iciny 2012.08.16. 11:52:37

@Naxalite: Ugyan ez a véleményem, hatalmas baromság az egész iromány. A nemzeti hovatartozást nem ez határozza meg!Egy ilyen átjáróban mint a Kárpátmedence ki meri magát bármilyen nemzetiségűnek vallani még ha tíz kutyabőr lóg a falán akkor is.Kizárólag a nemzeti érzelem a hazához tartozás számít nem a genetika.Én magyar vagyok tudtommal, de biztos hogy a török időkben az ős nagyanyámnak nem tetszett meg egy csinos janicsár..??????????
Na uye. Milyen is a génem akkor???
Hülyeség ezt kutatni.
De hogy szeretem a hazámat az biztos!!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.16. 11:59:46

@iciny: Muhaha, ezt megmondod a Jobbikosoknak is, aki papírt állított ki arról, hogy nincs benne zsidó és cigány gén?

nol.hu/belfold/a_geneket_vallatja_egy_jobbikos__van-e_a_felmenoi_kozott_cigany

Nahalat Tzadok 2012.08.18. 02:16:49

Bármennyire is nem ért egyet a blogfirkász a tényekkel, de magyarok többsége igenis hun eredetű, ha a genetika nem hazudik.

Nahalat Tzadok 2012.08.18. 02:16:54

Egyetlenegy hozzászólásom sem jelent meg. Még a blogfirkász elftársúr is cenzuráz ? Vajon melyik poén nem tetszik ?

Nahalat Tzadok 2012.08.18. 02:17:17

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=423931650978900&set=t.100003787318798&type=1&theater

fakirbakir 2012.08.18. 02:17:28

@Csehszlovák Kém: Történetesen Roki-nak igaza van. Foglalkoznod kéne egy kicsit R1a1a1i (Z280+) alcsoporttal.
Történetesen újabb kutatások azt állítják, hogy a finnugor népesség európai génekkel (is) rendelkezett eredetileg.

fakirbakir 2012.08.18. 02:17:36

Még valami, reprezentatív minta a mai magyar lakosságról nem létezik. Semino mintái semmit sem érnek, a Raskó féle úgynevezett "alföldi-minta" is csak száz fő, és a mai legnagyobb magyar minta -a Pamzsav Horolma féle- is csak 200 v. 250 főt takar ha jól emlékszem.
Tehát területi leosztást figyelembe vevő magyar minta nem létezik........

Ha már genetika.

image-upload.de/image/9e5ORq/c711229cbd.png

Amexrap · http://amexrap.org 2012.08.18. 11:39:04

FYI: "A Magyarországi lakosok több mint 95%-a nem magyar eredetű, sem apai, sem anyai ágon" amexrap.org/fal/a-magyarorszagi-lakosok-nemigen-magyarok

Másrészt viszont az interpretációval vigyázni kell: tény, hogy a Magyarországiak sem a tiszta apai leszármazási vonalon, sem a tiszta anyain nemigen (95%ban nem) keletiek, de ebből még nem következik, hogy nagyrészt ne lehetnének azok, ha a keverékeket is beszámítjuk. Tehát lehet, h az anya anyjának az anyja nem keleti, de az anya anyjának az apja, az anya apjának az anyja és apja már nyugodtan lehet az: ezt a mitokondriumokkal nem lehet kimutatni.

fakirbakir 2012.08.18. 21:47:40

@Amexrap: Miért gondolod azt hogy ha magyar akkor "ázsiai"?
Közép Ázsia nagy része európai genetikai értelemben. Miből gondolod azt hogy ha finnugor akkor ázsiai?
A TAT-C miatt? Akkor nézz utána milyen eredményeket közölnek többek közt !orosz! kutatók manapság. Nagyon úgy néz ki hogy a finnugorság európai gyökerekkel rendelkezik és a mai Ukrajna területéről "származik" (Yamna kultúra---értsd onnan vonultak az Ural térségébe)

irgalmasvegetáriánus 2012.08.18. 23:06:53

kedves blogger! meg azt is szegyenlem, hogy tudsz magyarul...

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.08.19. 10:36:54

@Csehszlovák Kém látni a sok tajtékzó turanista seggfejt, köszönöm neked :D mindig is tudtam, hogy a legnagyobb nyárspolgárok nyomulnak Atlival. de látni a sok önjelölt történészt, amint olyan dolgokról beszél, amiről fogalma sincs, olyasmikre és olyas valakikre hivatkozva, amikről/akikről meg mégannyi se... köszönöm az élményt, nem tudok elég hálás lenni :D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.21. 09:42:25

@kuki123: @Nahalat Tzadok: @Amexrap: @fakirbakir: @roki:

Érdemes megtekintenetek az Y-DNS alapján berajzolt uralkodó etnikai csoportok térképét, Európában:

kepfeltoltes.hu/120821/eg1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

- van még kérdés?

Másik térképen a nyelvi-tudati felosztásról szól, a szláv nyelvű országokba élesen beékelődik az osztrák-magyar-román sáv: az ott élő népek genetikailag nem, csupán nyelvileg különböznek szomszédaiktól, lásd: magyarok, finn-ugor nyelvi rokonság, román nyelv: újlatin.

A helyzet nagyon úgy áll, hogy nyelvileg finn-ugorok, fajunk európai, közép-európai, szláv-germán.

- Ideje lenne valami új mesét kitalálni, mert ez az ázsiai vonal nagyon bukta.

fakirbakir 2012.11.30. 11:40:16

Egyébként nevetséges, hogy kb 3 hozzászólásom nem jelent meg itt. Mi az érteleme ennek az egész hülye fórumnak, ha nem lehet érdemi vitát folytatni.

tintamin 2012.12.30. 21:13:01

AKkor kell nagyon mélyen belemenni a múltba, és ott keseregni ("nemnemsoha"), illetve mindenféle okkultista tanokban elkezdeni hinni, meg visszahozni a szinte soha nem is létezőt (rovásírás), amikor a jelennel képtelenek vagyunk mit kezdeni.

Amikor inkább a "dicső" (lásd: alaposan megszűrt és elferdített) múltban való vájkálásban éljük ki magunkat, ahelyett, hogy végre valami értelmes dolgot is csinálnánk, és rendbetennénk a saját elkúrt életünket. Ja, hogy ehhez erőfeszítés kell, meg meló? Míg turulozni a fotelben is lehet? Hátja.

Na ezek a kurultájos csávók. És nagyon büszkék. Csak azt tudnám, mire.

Egyébként, hogy mi a rossz abban, hogy a finnek a testvéreink, soha nem értettem. Én ismerek pár finn arcot, csupa frankó, közvetlen figura, akikkel öröm és büszkeség egy családba tartozni.

Az persze roppant gáz, hogy közpénzen bohóckodnak a pusztában ezek a világtalanok...

fakirbakir 2013.01.08. 12:37:30

@Csehszlovák Kém:

Jó lenne ha az említett térkét az Ural déli területeit is mutatná, mivel az volt a finnugor magyarok "ősi" szálláshelye a tudomány mai állása szerint.
Másrészt, ez a térkép már elavult, mert a mai adatok már mást sugallnak egy kicsit.
Nézzük Kelet-Európát. Ott az R1a és alcsoportjai "elég trükkösnek" igérkeznek. A mai adatok szerint elég magas a finnugor gyökerekkel rendelkező orosz etnikum száma, ezt orosz kutatók mondják.
Szerintem az "ázsiai" vonallal a magyarságban nem lehet még konklúziókat levonni. Egyáltalán nem biztos, hogy a magyarok hozták ide az "ázsiai" markereket. Egyáltalán azt sem tudjuk biztosan kik voltak az "ősmagyarok", mivel az is meglehet, hogy Árpádék népe egy törökös kis etnikum volt és esetleg a késő Avarok hordozták a finnugor magyar nyelvet.
Ázsiai genetikai markerek alatt értsd Kínát, Koreát, Japánt etc.. Közép -Ázsia genetikai értelemben többnyire európainak számít (a mongoloid jegyek miértje megint más téma..népességvándorlások keletről etc).

Ha a magyarok vizsgálatait nézzük, ott az elmúlt évtizedben az N1c-n volt a hangsúly, mivel az volt "mondva" finnugor jegynek ami részben igaz is (az északi finnugor nyelvű népekre). Ezt 1% arányban találták meg Raskóék egy pár száz fős nem reprezentatív mintában. Viszont, mivel még nem volt elég adat a finnogorokról, nem tudhatták, hogy esetleg mást is kellett volna keresni. Ma már tudjuk a déli finnugor nyelvű népek etnogenezisében (nem a finnekében), kimagasló arányban vettek részt európai markerek (R1a alcsoportjai).
Most már magyar kutatók is kimondják, hogy a dél urali területeken nagy szerepet kaptak az "indoeurópainak" mondott európai markerek.
A Kurgán-hipotézis szerint, az R1a dél Ukrajából és a Kaszpi térségből indulva Yamna kultúra)indult keletve és jutott el Közép-Ázsiába és Indiába. Itt érdemes megjegyezni szőke hajú harcosokat !mongóliai! sírokból. Magyarán európai népek lepték el Ázsiát.
Az R1a és alcsoportjai -amiket ős indoeurópainak mondottak- Kelet-Európa-Közép-Ázsia-India vonalban megtalálható, és ami fontos, a dél Ural térségében is ezt a meghatározó. A kérdés az hogy a mai magyar lakosságban mennyi a déli finnugor népekre jellemző markerek aránya (pl R1a1-z280 megfelelő ága). Ma még sajnos nem tudjuk a választ. Azt viszont tudjuk a genetikai származással "kereskedő" cégek adataiból, hogy bizony jelen van a magyar lakosságban. A lényeg ami lényeg, hogy meg tudunk már különböztetni "szláv" R1a alcsoportokat és valószínűsíthetőek már "finnugor" R1a alcsoportok is.
Summa summarum tartogathat még meglepetéseket a genetika tudománya.

teaparty 2013.01.08. 12:40:41

@roki:
Jól hangzik ez az uralkodó elit, csak törzsi - törzsszövetségi rendszerben nem értelmezhető. Nem volt elkülönült elit, a magyarság a rabszolgákig lemenően genetikailag, kulturálisan, nyelvileg ritka homogén volt, köszönhetően a már a szövetkezés előtt fennálló rokonságnak. Köszönhetően a sztyeppei europid(!) népek homogenitásának. Köszönhetően a hun eredetnek és a hun fennhatóság kontinenseken átnyúló befolyásának.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.08. 12:41:02

@fakirbakir: @Amexrap: @Nahalat Tzadok: @roki: @kuki123:

Érdemes megtekintenetek az Y-DNS alapján berajzolt uralkodó etnikai csoportok térképét, Európában:

blog.sme.sk/blog/104/203742/eg1.jpg

- van még kérdés?

Másik térképen a nyelvi-tudati felosztásról szól, a szláv nyelvű országokba élesen beékelődik az osztrák-magyar-román sáv: az ott élő népek genetikailag nem, csupán nyelvileg különböznek szomszédaiktól, lásd: magyarok, finn-ugor nyelvi rokonság, román nyelv: újlatin.

A helyzet nagyon úgy áll, hogy nyelvileg finn-ugorok, fajunk európai, közép-európai, szláv-germán.

- Ideje lenne valami új mesét kitalálni, mert ez az ázsiai vonal nagyon bukta.

fakirbakir 2013.01.08. 12:52:18

Azért észre kellened venni az óriási csúsztatásokat a szerző irományában, ha már önjelölt történészekről beszélsz.....

MCock 2013.02.23. 00:46:15

A cikk alapfeltevése eleve hülyeség. Ha egyáltalán vannak egy X népnek génjei, azoknak per definitionem az X néphez tartozó emberek génjeinek kell lennie. Tehát a magyarok génjei = magyar gének. Értve vagyok?

Csigafattyú 2012.08.15. 10:39:20 -nak kb. igaza van, kivéve, hogy a magyar (vagy bármely nép) tényleges közösség, aminek a közös anyanyelv a csalhatatlan jele.

Mr.Fox 2013.02.23. 00:47:55

Igazából nem tudlak komolyan venni, írtam már korábban, hogy rendszeresen olvasom a blogodat, de amióta ezeket az általánosító, direkte provokatív ás "álértelmiségi" posztokat tolod, azóta tényleg nem tudlak komolyan venni téged. Kicsit olyan mintha személyiségi zavarod lenne, vagy valamilyen sértettség miatt, nem csak, hogy megtagadnád a "fajtádat" de még minden szempontból szeretnéd őket megalázni. Lehet DNS-ezni, de én akkor is magyar maradok, és annak is fogom érezni magam, ha a DNS-em vagy a génjeim vagy akár mi másom, kicsi zöld marslakóktól származik. Az a baj, hogy akár elfogadod akár nem, ez csak "fröcsögés", nem tudom mit akarsz elérni vele, nem is érdekel különösebben. Csak furcsa az egész, ja kitérve a másik cikkre, a barátságos meccsel kapcsolatban, pár hülye miatt ítélsz meg és el, több milliót, ha neked ez így jó akkor hajrá. De túl sikeres ember nem lehetsz, ha ebben éled ki az energiáidat és ez szórakoztat. További kellemes napot!

R1a1 2013.02.23. 00:48:28

1, tévedés azt hinni, hogy a genetikai kutatások mindent eldöntenek, amit a történeti-összehasonlító nyelvészet, régészet, történeti embertan (antropológia), írott források feldolgozása éit. nem tudtak. A Y-kromoszóma és mitoko
ndriális DNS alapú kutatások nem tudják felülírni a fenti tudományágak eredményeit, inkább párhuzamosan futnak azokkal, hiszen mást vizsgálnak és az újabb információk inkább újabb kérdéseket vetnek fel, mint régiekre adnak végleges választ. (Sőt, inkább az jellemző, hogy a genetikai kutatások által felvetett kérdésekre adnak lehetséges válaszokat a többi tudományágak, erről lásd lejjebb.)
2, a kulturális (ezen belül nyelvi) örökség és rokonság nem keverhető a biológiai rokonsággal az öröklődéssel. Ahogy az a feltételezés (tk. Jankó János) is megbukott, hogy az (öröklődő) embertani jellemzők minden bizonnyal egy irányba mutatnak a tanult nyelvvel, nyelvrokonsággal, úgy a biológiai rokonság más módszerrel történő kutatása sem hozhat perdöntő bizonyítékot, egész egyszerűen azért, mert a történelem példákkal arra, hogy adott népcsoport az őslakosságtól származik de a hódítók nyelvén beszél vagy fordítva (pl.: Nyugat-Európa kelta eredetű lakossága ma valamely latin vagy germán nyelven beszél). Az pedig logikai bukfenc, hogy amit magunkról feltételezünk (hogy más nyelven beszélünk, mint amit a biológiai rokonságunk diktálna) azt a szlávoknak gondolkodás nélkül megadjuk (értsd: mi van, ha a szlávul beszélők olvadtak finnugor nyelven beszélőkbe vagy pláne bizonyos szlávul és bizonyos finnugor nyelven beszélők valamely eredetileg más nyelven beszélő népcsoportba, mondjuk iráni nyelven beszélőkbe?).
3, a genetikai kutatások olyan időkbe vezetnek vissza, olyan történelmi korról adnak információkat, amikor szlávokról még nem beszélhetünk. A markerek vizsgálata nem adhat választ egy olyan kérdésre, amely évezredekkel később merülhetett fel először, mint amely kort kutat. A sokat citált R1a1 (M17, hg3) marker például 15 ezer éves miközben az indourópai nyelvcsalád 7 ezer éve kezdett felbomlani (és még mindig nem beszélhetünk szlávokról). Éppen ezért a jelenben és a markerek által vizsgált korban jellemzők közötti látszólagos ellentmondást azok a tudományágak tudják feloldani, amelyek későbbi korokban történtekről szolgálnak információkkal (például megmagyarázzák, hogy miért beszélnek a gallok vagy az ibérek ma egy újlatin nyelven).
4, nincsenek szláv, finnugor, török éit. gének. Kelet-Európára jellemző markerek csoportja van és az, hogy ezeknek az aránya kiemelt népcsoportban hogyan alakul annyi tényező által befolyásolt, hogy azt már nyugodtan nevezhetjük véletlenszerűnek.
5, érdemes lenne már egyszer rendesen megnézni ezt a kibaszott térképet ahelyett, hogy bizonyítékként lobogtatjuk, mert akkor talán feltűnne, hogy aszerint a szláv nyelven beszélők sincsenek rokonságban egymással, mert ezek szerint a "jugoszlávok" legközelebbi rokonai az északsvédek, a gotlandiak és a norvégok a cseheknél meg meglepően magas a magyaroknál (szintén e térkép szerint) hiányzó hg12, amely a térkép szerint a marikra a legjellemzőbb (én más forrásból úgy tudom, hogy az udmurtokra, az egyik egy volgai a másik egy permi finnugor nyelvű népcsoport) és a közel-keletre lokalizált hg9, amely érték alapján közel állnak az olaszokhoz. Szintén ez alapján a térkép alapján az az R1a1/M17/hg3, amelynek előfordulási gyakoriságából azt vonja le a szerző, Magyarország "szláv ország" a legmagasabb értéket Pakisztánban és Kasmírban mutatja.
6, fentiek alapján nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a szerző csak annyiban különbözik a kurultájos és más délibábos őstörténészektől, hogy ő nem a beszittyultak mániáit akarja bebizonyítani, hanem valami egészen mást (lehetőleg az ellenkezőjét, ebben is hasonlít a szélsőjobbon divatos őstörténészekhez, csak azt tudja, hogy mik nem vagyunk és mindezt ideológiai-politikai indítattásból), de ugyanúgy hülyeségeket beszél, elébb tudta a választ a kérdésre, minthogy kutatni kezdte volna azt és mindezt csak feldíszítette kiragadott és félreértelmezett tudományos adatokkal, azaz tipikus áltudományos érvelést olvashattunk tőle.
süti beállítások módosítása