Jók vagyunk egy döntetlenre, de egy bravúr sem elképzelhetetlen, höhö - jelent meg az unortodox politikai kommunikáció a futballban az elmúlt napokban. Vannak sportemberek, akiket tényleg sajnálunk, hogy a bullshit része, de nem tudom elképzelni, mi kell még a magyaroknak, lehet ettől jobban pofára esni?

Szlovák blogunk meglehetősen vegyes társaságba keveredett Prágában, kellemes helyen két kupleráj között találtunk rá arra az angol expatsok között népszerű bárra, ahol a skótok és az angolok meccsén kívül a holland meccset is adták. El kell ismerni, A NER-kommunikáció működik külföldön is: megcsappant létszámú holland drukkerek meglehetősen pesszimistán kezeltek le velünk, magyarokkal és a beépített szlovák kémekkel. Mi egy kicsit sajnáltuk, hogy Lichtensteinre a jelek szerint senki nem volt kíváncsi, de hát mindenhol mi sem lehetünk otthon (otthon, érted, ugye?).

Szimpatikus ausztrál faszi állt a pult mögött, nem egy tipikus prágai hely ez, angolul szólította meg a betévedő drukkereket, helyi nyelvvel csehül állt. Mindenesetre fegyelmezetten kezdtünk el viselkedni, amikor amúgy kellemes ausztrál akcentussal tudtunkra adta, balhé ma nem lesz, múltkor csavarkulccsal baszták hátba a helyen, de végül nem ő szívta fel a véres taknyát. Értettük, köszi. Megjöttek közben a skótok és az angolok is, túl sokat nem beszéltek egymással, közben az egyik holland már feleskört rendelt, nekünk is. Előre iszol, öcsém?

"Törekszünk a győzelemre, ennél jobban nem lehet kifejezni a céljainkat" - hangzott vissza a magyar táborban Egervári mester óhaja, jól jegyezzük meg ezt a mondatot. Vicces volt hallgatni a több nyelven beszélő, alapvetően értelmes magyar srácok lelkesedését a kezdő sípszó előtt, borulátó szoros 1:2-es tippem kedélyes mosollyal intézték el. Itt érdemes megemlíteni, hogy a kritikus indexes srácok is beszóltak kedden, milyen optimista vagyok, mondjátok még, nincs is nemzeti egység, mi, úgysem hiszem el.

Nagyjából minden az első holland támadás után kiderült, ez nagyjából a mérkőzés harminchatodik és negyvenkettedik másodperce között következett be, hogy itt ma este a magyaroknak semmi keresnivalójuk nem lesz. Egy perccel később a holland srácok már pacsiztak az első góljuk után. Minden hirtelen történt, közben a fél magyar brigád még a pultnál lógott, hogy kirendelje gyorsítóját, hiába. A fifikás holland vendégmunkások a pultnál is megelőztek: újabb kört rendeltek a szomorkodni látszó Hungáriának. Aztán jöttek a portugál bíró felejthetetlen percei, jól jegyezzük meg, egyetlen gólunk fűződik Pedro nevéhez, Dzsudzsák belőtte.

Tulajdonképpen lényegtelen mi történt aztán, fájt a szemünk, amikor megpróbáltuk a meccset nézni. Jobbra, sréhen a skót-macedón igazi focit hozott, fél szemmel ott voltunk, de tényleg, tudja valaki, hogy mitől ilyen szar a magyar foci? Furcsa volt, közben azt sem nem tudtuk meg, hogy mondják hollandul "ki nem ugrál büdös román, hej, hej", vagy "Vesszen Trianon!". Helyette ezek a geci, nyugati kellemes arcú, feltűnően kiegyensúlyozott hanghordozású hollandok elkezdtek érdeklődni, milyen magyar játékosok játszanak külföldi ligákban és hol. Nagyjából ötöt-hatot számoltunk össze, de a negyediknél, konkrétan Priskin frissen feljutott orosz csapatánál - bocsánat, jelenlegi elsőszámú magyar csatárunkról beszélünk! - már csak legyintettek. És nem bántásiból.

Nagyjából Andorrának éreztük magunkat a meccs végén, pedig múlt héten már majdnem összeért a japán-magyar közös határ, de most tényleg, tényleg elhittétek, hogy lehet egy szoros döntetlen? Nem akarok szakmázni, de 2011 márciusában név szerint ugyanezzel a négy hátvéddel álltunk fel, négy kapott gól. Talán 1997-ben történt még, az augusztusi Hungaroring előtt megrendezett, akkor még Népstadionbeli formaegyes pilóták vs. magyar all star focisták közötti sörmeccsen egy különösebben nagyon nem emlékezetes versenyző a száguldó cirkuszból, azt hiszem Giancarlo Fisichella volt a neve, úgy bőrőzte be Juhász Rolandot az ötösön belül, ahogy azt a Csány vs. Hort dinnyemeccsen sem szokás, pedig ott a tét az volt, kié a jobb mézédes csíkos, bazze.

Mondjuk ki: a magyar foci egyik legcsúnyább meccsét láttuk, a magyar szurkolók Andorra után elhitték, hogy Britney Spears tulajdonképpen nem is létezik, egy kitalált személyről van szó, aki mindössze a mocskos zeneipar tudatos meggazdagodásáról szól. Kapura lőni először otthon az 55. percben, komoly. Háromszor egymás után nem passzolni, szintén kemény teljesítmény. Közben a Puskásban megszületett az új sztár, Lens, és egy kitalált tiziből sikerült végre magyart gólt látni a hollandok ellen a budapesti stadionban is. Ez van, a mérkőzés várakozásainknak megfelelően alakult.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr674771471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.12. 14:54:26

...Nem értem a foci VB-tek – mondta láthatóan letörten Biszbasz – hiszen nálunk én is és a többi versenyző is saját magát képviselte, nem valami textil és színkombináció miatt izzadt. Ekkor gyújtott rá először egy cigire, láttam, összetört, de folytatta: nálunk ez a nemes verseny az összetartozást jelentette, no, meg a barbárok feletti kulturális fölényt! Utolsó szavait szája szegletében egy cinikus mosoly kísérte, hiszen én is csak egy barbár vagyok. Eszembe jutottak ekkor az általános iskolai tankönyvek, tényleg, nálatok akkor szüneteltek a háborúk is?

Éreztem, most vagy soha, muszáj kámingátolni. Meséltem neki a húszéves szlovák nemzetről, no meg arról, hogy mostanában rossz idők járnak felénk, a gazdasági mutatók sem az igaziak, végre, van valami, amire jó büszkének lenni, jó rabszolgának lenni. Vagy félorosznak. Elmondtam azt is, hogy végre textiles vezetőink vannak, nyerjük az aranyakat, bezzeg a Dzurinda idejében...

papugaja 2012.09.12. 14:54:32

Be kell tiltani nálunk a focit úgy 30-50 évre, hogy kihaljanak körülötte a "szakemberek".

Régi Péter 2012.09.12. 14:54:42

Ugyan, tudsz te ennél jobbat is. Inkább azt bontsad ki új cikkedben, amit már régebben is pedzegettél, tehát hogy a honfoglalás kori magyarokat a szlovákok "tanították meg" a földművelésre.

Mundr 2012.09.12. 14:54:51

egyjózsi

mitől jó a blog? attól, hogy kutyázza a magyarokat? mert amúgy egyetértenék veled.

Ringlósztár 2012.09.12. 14:54:59

@MEDVE1978:
Nem tudunk elég pénzt beleölni?
Lassan többet költ az állam erre a fosra, mint az egészségügyre, a környezetemben annyi pénzt összeszedtek fiszem-faszom csapatok adókedvezményből, hogy NEM tudták elkölteni! Évi 20-50 milliárd forint adókedvezményt kapnak az aranylábú gyerekek a stadionépítésen felül!
Na jó, a stadion- és kisvasút építést az orbán és a nyerges család kapja, de akkor is...

roki 2012.09.12. 14:55:23

Aki mongol beütést akar látni, az minimum Zsolnáig megy.... a magyarokból ugyanis hiányzik a TAT-C polimorfózis, ami a mongoloid jelzőgén mutációként használatos.
Tótok-csehek-németek között 3-6%-ban fordul elő...talán ez okozza a hosszúra nyúlt lópofákat.

Tipikusan olyan ez a mongolozás, hogy a tótoknak saját házuk táján van mit sepergetni...bár kár, hogy a mongolok magas IQ-jából(átlag IQ 105) nem örököltek semmit, az átlag IQ 93-mal így a szlovákok az egyik legdebilebb nép Európában.

FIDES AGITÁTOR 2012.09.12. 14:55:31

@csárli hárper: Az Orbán Puskás akadémiája idén 3 milliárd támogatást kapott közpénzből ugye? A MOB 6 milliárdot 100 sportágra?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.09.12. 14:55:37

Aki pénzt öl ebbe a magyar focinak nevezett fostengerbe, az vagy őrült, vagy hazaáruló. Leginkább persze mindkettő.

Pendemonda 2012.09.12. 14:55:48

Igaz, hogy Szlovákiában több város is követelte a londoni aranyérmek kiállítási jogát?
Nézz körül először "otthon", köcsög!

2012.09.12. 14:56:13

@fél_kiló_kenyér: lehet. de az is, hogy nem.

Tudod, az ember nem azért szurkol, mert vak, mert nem látja, hogy szarul játszunk, és pláne nem azért, mert sikeresek vagyunk.

Aki szurkol, az is kifütyüli azt a szánalmas produkciót, ami tegnap is volt. De azért legközelebb is szurkolni fog, talán mert magyar, és az a csapat az ő hazáját képviseli, és ő mellé áll. Szánalmasan elavult dolgok ezek, beszarás az egész, igaz? Hogy a francba lehet drukkolni valakinek, csak azért, mert ő is magyar? Pláne, ha nem nyer semmit.

De sajnos, még ma is tele van ilyen idiótákkal a világ. Az angol válogatott 66 óta ég, nem nyert semit, aztán mégis drukkolnak nekik.

Klubszinten meg tényleg őrület, amit csinálnak. Olyan csapatokat negyedosztályú csapatokat néznek 5-6 ezren hetente, akikhez képest még a Kecskemét is színvonala.

Patriotizmus és lokálpatriotizmus. Két elavult, idétlen badarság.

Ahelyett, hogy mindenki annak drukkolna, aki éppen a legjobb. És aki több ezer kilométerre van tőle, sosem látta élőben, nem ismeri a hagyományait, nem köti hozzá semmi.

☉ ☾ 2012.09.12. 14:57:01

A meccs magyar tévés közvetítőjénél nincs lejjebb. Abszolút a benyalásos, minden magyar hibát relativizáló, igaz fideszfanatic ostoba pöcsfejet hallgathattunk, aki még azt a poént is megengedte magának a meccs végén, amikor az eredmény szép nagyban látszott a képernyőn, hogy 4:1; és ekkor azt mondta, hogy "ez így nem igaz."
De hallhattunk olyant is, hogy "megtanultunk szabadrúgáshoz jutni", vagy, hogy ez a meccs is sok tanulságot hozott amit Egervári beépíthet a játékstílusba", és persze szépen bemutatta a zsírbödön agyú magyar maffiafőnököt is -, akit ma még magyar miniszterelnöknek neveznek -, és akit szépen hosszan mutattak a kamerák.

"Látszik a hollandok arcán, hogy ez nem egy lefutott meccs", 3:1-nél, és hasonló ökörségek.

FideszTV.

Balt 2012.09.12. 14:57:28

Ok, ez egy csapatsport induló vb selejtező körének első meccse (adott relációban).

Akkor most számoljuk össze 4 év termését, azaz a szlovák aranyérmeket globalice, "összfegyvernemi" viszonylatban, az olimpián. Elhiszem, hogy frusztrál, de túl gyakran jársz a medvéhez, te vadász...! :))

is 2012.09.12. 14:57:44

@eßemfaßom meg áll: mert láthatóan ingered van, hogy elolvasd, meg kommenteld. népszerű, na. fost eszel, barátom, ez van. ugye a comment.com-ban, meg a Velvet blogjaiban is kommentelsz?

ottomoll 2012.09.12. 14:59:57

@sztenke: Ja, és épp a gonosz Orbán csapata ejtette ki a Slovant. Gondolom Cseszlovák kém barátunk a harakirit fontolgatta ekkor:))))

Balt 2012.09.12. 15:01:45

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tévedsz. ő most komolyan hiszi, hogy ezekkel a szánalmas posztokkal védi a hazáját (a Csehszlovák Szocialista Köztársaságot)... Pedig ha minden csehszlovák (muhaha) ilyen lenne, akkor tényleg jogos az összes sztereotípia (tót vicc stb.), de szerencsére a többség nem ilyen. Ez a szélsőség ott is marginális kisebbség...

egri Fehér 2012.09.12. 15:03:29

hát, mi legalább a hollandoktól kaptunk itthon négyet, nem a szlovákoktól...
ez ráadásul sport, mégsem mehet ki egy csapat feltett kezekkel a pályára

eßemfaßom meg áll 2012.09.12. 15:12:23

@is: ingerem nincs, el se nagyon olvasom, reklámot se tölt le a gépem, szóval annyira azért nem vagyok nagy biznisz,

redi1 2012.09.12. 15:12:30

A focira költött milliárdokból inkább építsenek tornatermeket oda, ahol nincs. Akkor nem kéne az osztálytermekben megtartani a "mindennapi tesiórát", Rózsikám.

notib 2012.09.12. 15:12:42

védelem nélkül, nem megy, ha van egy megbízható védelmed, akkor van esélyed egy döntetlenre, ha van csatárod is, akkor esetleg győzhetsz...

mivel a bohócligában nem ismerik a 90 perces, fegyelmezett védekezést, a külföldön játszók 90 %-a csak tévedésből kerül be a csapatába, bármilyen selejtező reménytelen, a VB- selejtezőn is az 5-6 hely a realitás....

AIR 2012.09.12. 15:15:13

Kerestem egyébként tavaly szeptemberről a vitriolos írást a szlovák-örmény 0-4 kapcsán, nem találtam. Gondolom, róluk is lehúztad a keresztvizet, linkeld már be légy szíves, mert nincs meg.

Fisk 2012.09.12. 15:17:13

Tanulságos meccs volt a tegnapi. A szlovákok meg 2-0-ra verték Lichteinsteint, úgyhogy ők legalább kemények.:)
Szerintem Csehszlovák spion meg már direkt szívatja a trollokat ezekkel a cikkekel. Vagy csak sok volt tegnap a holland varázsgomba.

genyamagyar 2012.09.12. 15:17:20

Az első 50 mp után csak annyit mondtam, hogy 4:1 oda.

milyen szép a Vértes, ó 2012.09.12. 15:39:17

Nu, akkor még jöhetne pár félanalfabéta, aki nem jön rá, hogy a cikk nem arról szól, hogy szar a magyar csapat (tudjuk, tudjuk, BEZZEG a szlovák milyen rossz), cserébe jólmegmondja. :)

is 2012.09.12. 15:39:26

az nem egészen világos, hogy a mongolozást miért veszik sokan sértőnek. a mongol remek félázsiai nép, mint mink vagyunk, sosem engedett a nyugat térhódításának, őrzi veretes keleti hagyományait. magyar véreim! legyetek büszkék rá, hogy mongoloznak benneteket! azok vagytok, mongolok, félázsiai vér az ő félázsiai vérükből!

Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról 2012.09.12. 15:39:38

Megéreztem, hogy ezt a meccset nem kell megnézni. A gond az, hogy mindig irreális elvárásokat támasztanak a magyar foci elé. Nekünk nem a hollandokat kell megvernünk, hanem pl. a románokat. Megjegyzem, az EB-selejtezőkön az Egervári-csapat nagyon sokat fejlődött, a svédek elleni győzelem önmagáért beszél. Az igazi profik mindig az adott meccsre koncentrálnak. Hogy mást ne mondjak, a hollandok is 3x leszívtak az EB-n. És mi van, mentek tovább. Hajrá magyarok!

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2012.09.12. 15:39:57

Régen nagyon jó kis blog volt ez. Kár, hogy a szerzője újabban elmegy a napi aktuálpolitika felé. Kevesebb mongolozás, több történet a cseh és szlovák, esetleg lengyel kultúráról/történelemről/sörröl stb. szerintem sokkal jobb lenne. Úgy mint régebben. Előre is köszi, ha a blogger megfontolja szavaim.

Pan Modry 2012.09.12. 15:40:02

@id. Lencsés István:
Sot, a vereseg valojaban unorthodox gyozelem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.09.12. 15:40:12

@notib: miert?
a vedelmunk egesz jo volt
szabadrugast kaptal a hollandok, a vedok meg hatat forditottak a labdanak es beszelgettek, majd csodalkoztak, hogy gol
hat csak kellett mitinget tartani, faszom hollandok meg nem tartjak tiszteletbe a mitingjeinket
meg fejelnek is
maganyosan

Vincze Ottó fotbalista (törölt) 2012.09.12. 15:40:29

@Balt: A kutyát nem érdeklik az olimpiai aranyak. Nagy ívben leszarom a kalapácsvetést, a 10millió kilométer úszást de a rövidebb távot is, baszok a lólengésre, pontosan annyit nézem, amennyi az olimpián van, 4 évenként 40 másodpercet. Mi a focit szeretjük Szar, hogy Magyarországon nincs. Még olyan se, mint a cseheknél, meg a szlovákoknál, hogy néha azért megszívják magukat, vagy kijutnak világversenyre.

jubilu 2012.09.12. 15:40:42

@fél_kiló_kenyér: Ezen hangosan felröhögtem, szóról szóra ezt mondtam a barátaimnak a minap. Azért nem nézek magyar focit, mert nem vagyok mazochista. Szörnyű az egész. Imádom a focit, de eszembe sem jut megnézni egy magyar bajnokit. Ha meg véletlenül oda kapcsolok, akkor gyorsan el onnan. Döbbenet. Mint a lassított felvétel.

Pan Modry 2012.09.12. 15:40:48

@roki:
Csakhogy gazdasagilag a szlovakok fossa verik a magyarokat kiskomam :D

Az osszes tobbi meg csak suket duma.....

ottomoll 2012.09.12. 15:40:57

@Balt: Igen hát ez az érem téma sztem kínos kérdés cseszkókém barátunknak. Dehát sebaj, van elég arany a szlovák érchegységban;)))

Pan Modry 2012.09.12. 15:41:02

Szerintem a ketharmad ugyis torvenybe fogja foglalni hogy marpedig a magyar valogatott kijutott a vb re, ez ellen pedig a fifa semmit sem tehet

Kutchek (törölt) 2012.09.12. 15:41:20

Azért mennyivel mámorosabb érzés lett volna egy 60 milliárdos stadionban kikapni!!! :)

excopp 2012.09.12. 15:41:27

t. fórumtársak!
- a magyarfoci (igen, így egyben) persze bírálható és bírálandó is, persze nem a szlovák foci magasából...
- a magyarfoci ott tart, ahol a magyar mentalitás egésze: épp a teljesítményelv hiányzik

- medve1978 említette a pénzt: hát az olimpián éppen NEM a legpénzesebb sportágak hozták a legjobb eredményeket (mit is szerepelt a magyar olimpiai FOCIválogatott?)

- ja, és "Álmodozás az élet megrontója" - ezt Vörösmarty az andorrai meccs után is írhatta volna...

ottomoll 2012.09.12. 15:53:18

@Fisk: Igen a 2-0-s Lichtenstein elleni győzelem azért tényleg nem akármi. Ez is jól jelzi a szlovák sport felsőbbrendűségét (1 ezüst Londonban hö-hö :))).( Nyilván csak kis botlás volt amikor a világhírű örmény válogatottól kaptak egy 4-est legutóbbi találkozásukkor). Mellesleg most viszonylag könnyű csoportba kerültek a tótocskák ( Bosznia,Görögország, Lett o. Litvánia (remi),Lichtenstein). Mi pedig a már-már kötelező Hollandia, Törökország, Románia stb.

ob.szerver 2012.09.12. 15:53:22

@AIR:

"A Videoton nevű csapatot ismered amúgy?"

A Fideotont, amelyikben 9 külföldi kezd, és számolatlanul kapja a közpénz és a szponzorpénzeket?

Bár ne ismerném...

ottomoll 2012.09.12. 15:53:27

@excopp: Nekünk a törökökkel meg a románokkal kell versenyben maradni. Az első hely ebben a csoportban irrealitás. Aki mást gondolt az naív. Egyesek mindig mernek nagyot álmodni, de nem érdemes. Csodák nincsenek. Csak apró lépésekkel lehet előrébb jutni . Keserves munka árán, lassan. És ez nem csak a fociban van így.

ob.szerver 2012.09.12. 15:53:30

@roki:

"így a szlovákok az egyik legdebilebb nép Európában."

Na, ehhez képest idén is ránkvernek 4-5%-ot a GDP növekedésben. A teljes Orbán korszakban lesz az vagy 20. Mi lenne, ha nem egy ilyen retardált, ostoba népség lenne?

Q-in-Law 2012.09.12. 15:55:58

A vicc az, hogy simán le lettél hazaárulózva, ha a meccs előtt azt merted mondani, hogy esélyünk sincs a hollandok ellen. Amúgy láttam már sokkal szarabb játékot is a nemzet kirakatcsapatától. Sajnos túl sokat járok válogatott/NB1-es meccsre.

2012.09.12. 15:56:47

@is: engem amúgy nem zavar, nem is értem, miért gondolják a tótok, hogy ez valami komoly sértés lenne. Csak ironikus egy olyantól hallani a Slota-féle megnevezést, aki hangsúlyozottan a szélsőségek ellen lép fel.
De ő tudja, ki mögé áll, semmi gond nincs ezzel.

Troll Tihamér 2012.09.12. 16:02:32

Szar a magyar foci, de attól még menj az anyád picsájába és ott várd meg az apád faszát te szlovákszopkodó féreg. Ja és a kurva anyádat.

873ujr3rk 2012.09.12. 16:05:52

@ormány triktor: "Az a baj a magyar focival, hogy nem kap elég állami támogatást az adófizetők pénzéből.
"

így is van. magam is mindenképpen növelném a támogatásukat, esetleg szervezhetnénk egy focimenetet. örömmel üdvözölnék egyébként célzott adóemelést is, 10-20% simán beleférne.

ugatok 2012.09.12. 16:06:23

@Bloodscalp: a fickó mintha nem ezt a meccset nézte volna...amit mondott, annak köze nem volt a valósághoz.....valóban, egyre kutyaütőbbek leszünk......

excopp 2012.09.12. 16:06:27

@ottomoll:

- az sem könnyebb (mármint pariban lenni a törökökkel, románokkal)
- a legfrissebb FIFA ranglistán mi a 37., a törökök a 35., a románok az 57. helyen állnak
- a listán most egész biztos nagy helyezkedés lesz (a törököknek 678 pontja van, nekünk 663, a románoknak 542)
- Hollandia egyébként a 8. helyen áll, 1044 ponttal...
- egyébként egyetértek veled

Drang 2012.09.12. 16:12:37

Izrael meg 4-0-ra kapott ki otthon az oroszoktól, gondolom, ez kissé beárnyékolja a magyar vereség felett érzett örömödet.

Victor McKerguelt 2012.09.12. 16:26:08

@klarky:(12:57)
Ha nem fizetnénk érte költségvetési forintokat, teljesen hidegen hagyna a magyar "élfoci". Így csak mérgelődöm.

De azt megmondhatná egyszer valaki, hogy labdakergető óvodákat miért hívják futball akadémiának.

kpetya 2012.09.12. 16:26:18

ööö, ki is mondta, hogy félázsiai nép?!
oszt mit kell piszkálni szegény blogszerzőt. ottó is mindig mondogatta, hogy "mi mágyháhok"

Pan Modry 2012.09.12. 16:38:02

@ottomoll:
Kiskomam, mennyi eb/vb n volt ott a szlovak valogatott az elmult 10 evben, es mennyin a magyar?
Mindezt feleannyi allampolgarbol tette. Na most legyen nagy a pofad!

Pan Modry 2012.09.12. 16:38:20

@Balt:
Akkor a magyarok hol isnyertek barhol ermet ami kb 10 orszagnal is tobben neznek?

A szlovakok peldaul topon vannak a vilag egyik legnepszerubb sportjaban, a jegkorongban.
A magyarok ott tudnak csak ermet nyerni ami a legtobb orszagban amator sport csak.

NYJetsTD 2012.09.12. 16:38:35

Basszus, 26 éve se EB-re, se VB-re nem jutott ki a magyar futball válogatott. Ez idő alatt milliárdokat toltak bele, az eredmény egy kőkemény nulla.
Ez az egész katyvasz pontosan ugyanúgy működik, mint a bkv, máv, stb. Kifizető, melegedő, urambátyámkomám elfekvő hely.
Az volt, az is marad.

mese1 2012.09.12. 17:04:34

@Pan Modry: A legtöbb országban ez is amatőr sport, mármint a jégkorong...

mese1 2012.09.12. 17:04:54

@ob.szerver: Szeretnéd az ottani szociális hálót, majd megtudnád, nincs kedvezmény sok estben...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.09.12. 17:07:13

@Pan Modry:
Igen, úszásnak hívják magyarul. Mi vagyunk benne a negyedik legeredményesebb nemzet a világon.
A kedvedért meg is kerestem az összesített olimpiai éremtáblánkat.
25 arany, 23 ezüst, 18 bronz.
Ez ugye 25 arannyal, 23 ezüsttel és 18 bronzzal több a szlovák jégkorongozók olimpiai éremkollekciójánál?

ottomoll 2012.09.12. 17:07:30

@Pan Modry: Válaszolva a kérdésedre (kiskomám). Szlovákia összesen egyszer jutott ki vb-re (2010), Eb-re pedig nem jutott ki egyáltalán. Remélem most se fognak kijutni. A Litvánia elleni soványka döntetlen ezt látszik erősíteni.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.09.12. 17:08:12

Élőben SOKKAL szarabb.

Utoljára tán másfél éve voltam meccsen, egy annyira rosz 0:0 után (kapuralövés nélkül) írta a hazai sajtó a szokásos "valami elkezdődött" dumát, hogy azóta a tájára se mentem a focipályának, és tévén se nézem.

fülesboci 2012.09.12. 17:08:24

már mééé ne hittük vóna el. Elek, Lipták már a vidiben bizonyitott, Sousa nem véletlenül tölük szabadult meg azonnal...

ottomoll 2012.09.12. 17:08:52

@Pan Modry: Toppon vannak jégkorongban?? Ezt azért gondold át egy kicsit! Az utóbbi 4-5 évben stabilan a 10. hely után végeznek a vb-ken (a Szlovákiában rendezett vb-n is csak a 10. helyre futotta). Ezt azért nem nevezném csúcsteljesítménynek...

fülesboci 2012.09.12. 17:08:57

@ottomoll: lószart. az észtekkel. majd emlékezz.....

baba jaga 2012.09.12. 17:20:06

@Bloodscalp:

Menczner Tamásnak hívják és a közvetítés szintje még gyengébb volt, mint a magyar csapat teljesítménye, ha van annál lejjebb.
Ez a szerencsétlen csinálta az interjút a szegény birkózósráccal az olimpián a döntő után - ahol ezüstérmes lett! -
hogyaszongya: pedig egész nap jól ment a box!!!

Hát ő az, a monoton, semmire se jó hangszínével, az egetverő ökörségeivel, meg a nyilván hihetlen nagy nyelvével és szolgalelkűségével.

2002 2012.09.12. 17:27:31

@ottomoll: 2012-es vb-n a második helyet szerezte meg a szlovák csapat jégkorongban.

Azzal a technikával érték ezt el ami a magyar fociban is elkellene: Egy jó, szakember edző, aki nem egy báb mint egervári, fiatalítás, és csak olyan játékosok játszatása akik formában vannak. Nem egy Dzsudzsákot aki normális csapat ellen csak úgy tudott gólt lőni, hogy a kapus még a sorfalat igazgatja.

Életemben egyszer voltam magyar focin a bolgár magyaron, azután elhatároztam soha többet nem megyek ki. Nem is a közönség miatt ("Juhász a k anyád, apád vert volna az anyádra"), hanem a játékosk nagyképűsége miatt. Hatalmas hidegben a szurkolók bent voltak hamarabb, hogy megnézzék a bemelegítést, kijöttek a srácok megtapsolták a közönséget, mindenki kivéve Dzsudzsákot nem. Egész meccsen is visszapofázott mindenkinek, bolgár klubcsapattársával röhögte végig a 90 percet.
Király meg a másik. Állandóan a bemelegítő bolgárokat cseszegette, feléjük lövöldözte a labdákat. Egyszer eltalált egy újsáhírót aki éppen telefonált, és leordította, hogy "k anyád p-jét, mi a f-ért nem rúgod vissza"

Bezzeg ezt a média nem írja meg. Tényleg igazi pldaképek a gyerekek számára.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.12. 17:27:52

a magyar foci igazi ellenségei azok, akik 20 éve mondják, hogy "épül valami"

meg akik abban érdekeltek, hogy ebbe a viccbe állami milliárdok menjenek és persze politikai haszonért cserébe ott vannak minden jobban sikerült meccsen

a videoton 3 évvel és 1,5 milliárd forinttal később most európa rosszabbik kupájában vesz részt, 11-esekkel, elég kevés rúgott góllal. de nyilván örülünk, mert legalább kivert egy szlovák csapatot. és persze ez nem kisszerű, balkáni gondolkodás. nem, mert mi egy fejlett európai nép vagyunk és barrosonak is a kurva anyját.

a válogatott is hatalmas tehetségekkel van tele. kár, hogy ezek örökké tehetségek is maradnak, kevésbé lesznek sztárok például. de legalább csapatot találnak néha és a padon is jól keresnek. gólt lőni mondjuk nem tudnak, de nem baj, mert legalább szurkolni lehet nekik. aki nem teszi, az nyilván nem közénk való, mert problémák nincsenek, csak sikerek, de azokból sok

konkrétan leszarom, hogy szlovákia hol és hány sportsikert ért el. nem hozzájuk mérem magam, nem lesz tőle nagyobb a farkam, ha kiderül, hogy többet nyújtottunk náluk az olimpián

az viszont érdekel, miért heccel fel minden külvárosi tahót, ha egy ilyen bejegyzés kicsit visszaszól, miután a pofánk mérete már európai-szintű

egyszer már azt szeretném látni, hogy
tényleg fejlődünk valamiben, és nem azok a paranoiás lények lesznek a hangadók, akik hangosabban hazaárulóznak, hanem azok, akik valamit letettek az asztalra

vagy csak őszintén mernek beszélni a hibáinkról

mi győztes magyarok, jujj de jó nekünk

össznépi kussolás kéne barátaim és szorgos munka. nem a sértődés

Bumpi 2012.09.12. 17:28:01

váhhháháháá én pont ezek miatt nem is nézek magyar focit lol

Hipper 2012.09.12. 17:39:09

@MEDVE1978: Érdekes ez a pénz dolog. 86-óta az összes szomszédunk szerepelt világversenyen csak mi nem... nyilván sokkal gazdagabbak...

Addig nem lesz itt javulás, amíg nem fogják fel a "szakemberek", hogy egy meccshez ma már úgy kell hozzáállni, hogy NE kapjunk gólt. El kéne kezdeni rendesen védekezni, egy holland csapat ellen, akár át se menjünk a térfélen. Elég jól látszik ez a mai világ focijában, akármelyik topbajnokság kiscsapatát nézzük. De persze tudom nekünk támadnunk kell mindenáron, mindenki ellen.

bucbuc 2012.09.12. 17:39:47

A magyar politika meg foci szar.
És? A szlovák olyan jó? De még ha igen is, akkor mi van? Ennek örül ez a gyökér?

Attól ez a janicsár csak ugyanaz a faszkalap marad, mint eddig.

4hnwBToH 2012.09.12. 17:40:07

A hoki, mint a világ legnépszerűbb sportága? USA-n, Kanadán, pár skandináv meg szláv országon kívül a kutya sem játssza.

Az A csoportban igen szoros meccset játszottunk pont a szlovákokkal, pedig ha itthon felhúz valaki egy korcsolyát, előbb-utóbb óhatatlanul a válogatottban találja magát.

bucbuc 2012.09.12. 17:41:20

@balage_81 reloaded: Egész Magyarország egy foscsomó, én aki benne élek látom ezt, meg azt is milyen reménytelen az egész.

Ha leírom miért a sok robot nem érti meg.

Ettől még a tótok nem lesznek boldogabbak, a sorsunk eléggé közös, ti barmok. Össze lehetne fogni, valami mesében persze a valóságban majd gyilkoljuk egymást.

kandel 2012.09.12. 17:58:19

interneten neztem egy ideig a meccset. a masodik holland gol utan az angol riporter nem akarta elhinni hogy ilyen vedelm letezik. valoszinuleg o is mas focin not fel.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.12. 17:59:22

@bucbuc: szerintem kicsit azért megérdemeljük a beszólásait

amíg ilyen mellveregető kis köcsögök vagyunk, addig fogunk kapni innen is, onnan is

egyszerűen nem hozzájuk kell mérni magunkat, hanem a nagyvilághoz, a fletónak egyébként ebben azért igaza volt őszödön

ottomoll 2012.09.12. 18:09:38

@fülesboci: A Litvánokkal játszottak 1:1-et most szeptemberben.

ottomoll 2012.09.12. 18:16:45

@2002: Jó ebben igazad van , ebben az évben tényleg ezüstérmesek lettek (ebből is látszik, hogy kb. mennyire érdekel ez a köcsög jégkorong. Sztem csak az USA-ban, meg a ruszkiknál számít látványsportnak) Viszont arany nélkül hazamenni Londonból azért ölég kínos lehetett..

ottomoll 2012.09.12. 18:31:17

@balage_81 reloaded: És mennyivel jobb a helyzet eből a szempontból mondjuk pl: Bulgáriában, Szlovákiában, a Balti országokban, Finnországban, Belgiumban, Skóciában stb. Ezek az országok is igen ritkán jutnak ki vb-re, eb-re, a selejtezők során nagy maflásokat kapnak a nagyoktól, és mégis az állam sok pénzt áldoz a focira. Szándékosan kb. M.o. méretű országokat soroltam.

Pan Modry 2012.09.12. 18:31:28

@ottomoll:
A magyarok mit Is produkalnak mondjuk a teliolimpiakon?
Es a szlovakok?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.09.12. 18:52:46

@Pan Modry:
Mármint Szlovákia egyetlen téli aranyérmére gondolsz?
en.wikipedia.org/wiki/Anastasiya_Kuzmina
Nagyon vicces próbálkozás volt, de tudunk róla, csakúgy, mint a honosított kaukázusi birkózóról, akinek sajnos nem sikerült megvédenie címét szlovák színekben.
Akkor csak a magyarok nyári olimpiai számainál gáz, hogy tíz ország űzi a világon, a téli olimpiára már oké?

felcsutisuttyo 2012.09.12. 18:53:21

@Rodzservótersz: én meg neked azt üzenem, hogy. ANYÁD SZARNI KÉSZÜLT ÉS TE ESTÉL KI BELŐLE.....él most menj és nyald szarosra a szád újra és újra a felcsúti suttyónál!

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz 2012.09.12. 18:53:41

Nem tartom magam futballszakértőnek, de az nekem is feltűnik, hogy a magyar csapatok nem tudnak védekezni, nemzetközi meccseken olyan potyákat kapnak, hogy az emberben óhatatlanul felmerül, hogy fogadási csalásról van szó. Mondjuk, fogadtak rá a fiúk, hogy már az első percekben bekapnak egy gólt, meg hogy nem sokkal később még egyet.
Régen az is nagyon feltűnő volt, hogy a magyar focisták egyszerűen képtelenek voltak annyit és olyan sebességgel futni, mint az ellenfeleik, a test-test elleni küzdelemben egyszerűen félresodorták őket a sokkal erőteljesebb külföldiek. Ezen a téren látok némi javulást, de hogy mindig látványos potyákat kapunk, az nem változott.

ottomoll 2012.09.12. 18:54:00

@kandel: Én óvtam mindenkit az Andorra utáni hurráoptimizmustól. A Van Gaal féle Ajax a kedvencem volt annó. Ő volt a tökéletes választás, hogy az Oranjet helyretegye. Lehetett sejteni, hogy nagyon jó csapatot rak össze. Kiváló érzéke van a fiatalok beépítéséhez. Annak pedig külön örülök, hogy Kluivert az asszisztense. Ő is a kedvencem volt régen. Csakhát ne ellenünk villogtak volna:(

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.09.12. 19:21:44

kit érdekel ez? nálatok bevallottan leszarják a focit, úgyhogy csak koncentrálj szeptember 26.-ára. ezeknek a "mongoloknak" a másik fele a szart is ki fogja verni a kurva szlovanotokból :D

ottomoll 2012.09.12. 19:21:52

@redi1: Miért van olyan érzésem, hogy Andorrában az 5-0-s zakó után pont ugyanilyen kommentek születnek?

ottomoll 2012.09.12. 19:38:35

@Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz: Nem könnyű kimondani egy 4-1 után, de objektíven nézve van fejlődés. Megnézve az EB selejtezők eredményeit: akik verhetően voltak (finn, moldáv, sm) vertük. Azért ez se volt mindig így. A hollandoktól oda-vissza kikaptunk ahogy várható volt, a svédektől pedig idegenben kikaptunk, itthon pedig vertük őket. Ja, és Amszterdmban volt egy parádés 20 percünk. Én ezt a 4-5 évvel ezelőtti színvonalhoz képest fejlődésnek ítélem meg. Nem szabad azt várni, hogy jön egy új kapitány, és varázsütésre minden megjavul. Ezt csak kis lépésekben lehet sajnos.

dez01 2012.09.12. 19:39:02

Hehe. A legutóbbi 2 meccs után ki várt j eredményt? - Bár megjegyzem amikor a Holland Magyaron 1:2 után tiszta helyzetben csak át kellett volna emelni a holland kapust, és 1: 3 lett volna, na akkor én is izgultam.....

Reméljük a kapitány elgondolkodik, és kezd valamit a védelemmel....

A blog gazdájától pedig MÉG MINDIG várjuk a szlovák olimpiai szereplés összefoglalóját..... Az indexesekben is lehetne annyi kritikai érzék, hogy nem rakják addig főoldalra, amíg ez nem lesz meg.....

Csucsundra 2012.09.12. 19:52:31

na mi a fasz van mongol? ja csak mondom:ha már budai gyerek,akkor eszerint mongol vagy,baszod...szóval:mi a fasz van? :)
amúgy a magyar foci,főleg válogatott szinten, padlón van, ez tény...de hogy "budai2gyerek,aki "a szlovák csapatnak IS,bazmeg,IS...tanulni meg magyar....tud drukkolni,nem mongolozza le a saját nemzetét...persze,ha az nem a sajátja,akkor az más... és akkor kb ott tartasz,mint az" aki nem ugrál az román",meg a "fúúúj izrael",stb vidám gyerekek. pont ugyanaz a nívó.

Csucsundra 2012.09.12. 19:53:02

még ha brazíliából blogolnál,érthető lenne a nagy arc...de így...vigyázz,le ne horzsolja a folyosó fala kétoldalt.... :) balfasz szlovénszko tótatyafi :)

ottomoll 2012.09.12. 19:53:05

@Pan Modry: A szlovákok összesen 1 aranyat szereztek a téli olimpiák során.
Kevés..

Cerkamatyi 2012.09.12. 20:21:07

Bazmeg, ez a meccs szerintem is elkeserítő volt, de erről a szomszédból kárörvendő blogbejegyzést írni ennél valami nagyságrendekkel rosszabb. Azért ehhez már mekkora gyökérnek kell lenni???

Cerkamatyi 2012.09.12. 20:21:23

Hopszassza! már el is felejtettem, hogy itt én simán ki vagyok moderálva, ha leírom a frankót! szívesen látunk ha jönnél tüntetni a sajtószabadságért...

csusz (törölt) 2012.09.12. 20:30:32

Kedves blogger ! Ne is törődj a sok humorérzékkel és úgy ésszel általában kevésbé ellátott kommentelővel ! Hadd fröcsögjenek, legalább kicsit kiadnak a mindennapi frusztrációjukból . A cím epic !

Measurer 2012.09.12. 20:54:06

@ottomoll: Persze a nyári olimpiákon a szlovák sportolók sikeresebbek voltak. Zoltán Imrich Halmaj két aranyérmet nyert a St.Louisi olimpián.
www.olympic.sk/documents/olympic-games/statistics/slovaci-na-oh.pdf

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.13. 02:03:44

a sok fröcsögés után elolvastam újra a posztot, mert nem értettem, min is van megsértődve a tisztelt vérmagyar társaság

sehol egyetlen szó nincs a "nemzetről", pusztán arról értekezik a szerző, hogy megint belesétáltunk a szokásos csapdába, vagyis szépen túlértékeltük azt, amink van. szlovák-magyar bezzegelés pláne nincs a cikkben

sokszor elgondolkozom, talán azért tartunk itt, mert a pofánk mérete kétszer akkora, mint a valós teljesítmény, amit nyújtunk

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.13. 02:04:12

@ottomoll: kicsit hosszabb leszek.

a bolgárok és a belgák egyértelműen előttünk járnak színvonalban és nézettségben, ezek rossz példák. azért ne hasonlítsuk már magunkat egy olyan országhoz, amelyik legalább egy Berbatovot ki tudott termelni. és igen, nincsenek ott a világeseményeken, de ne haragudj, azért velük párhuzamot húzni még így is túlzás kissé

finn, skót, balti, ezek más példák, utóbbiak közül azért asszem a lettek kijutottak egy eb-re anno, a szlovákok is megjártak egy vb-t legutóbb, tehát van mire büszkének lenniük, ha már így nézem

egyébként az véleményes, hogy építenek-e stadionokat pusztán politikai okokból milliárdokért, hogy aztán a csapatok két elő-előselejtezőn kapjanak négyet-ötöt valami belga/fehérorosz csapattól

a tények ennél szárazabbak: a debrecen és a fradi jutott csak bl-be, ez 15 év alatt tehát kétszer sikerült

a hazai bajnok általában egy-két kört fut, van egy jó meccse, aztán bl-szereplés ide, haza fölény oda, szépen búcsúzik a nemzetközi szerepléstől

a válogatott játéka továbbra is gyenge, a legdrágább játékosunk épp az orosz bajnokság tökutolsó csapatában nyomja a padot és mi annak örülünk, ha 5 fordulón keresztül mégis a csapatba kerül

szalai ugyanez, volt egyszer egy fél jó szezonja, azóta semmi

gera soha nem lépte át a bűvös határt, nem jött össze egy man utd, inter vagy real, marad az angol középszerben, egy-két jobb szezonnal, de inkább már azzal se. fárad, öregszik, veszít a motivációjából, érzi ő is, többre vihette volna

a csapat többi tagja svájctól németországig inkább átmeneti sikereket ér el, érdemi előrelépést nem tud felmutatni. nincs egy bajnokunk, aki egy egész szezont végig játszott vezérként a csapatában, egy játékos, akire azt lehet mondani, csúcsra ért és már ott is marad

gera és hajnal, talán még juhász úgy ahogy megkapaszkodott, egy dzsuzsák, priskin, szalai, huszti nem is fogja többre vinni, örök ígéretek maradnak

cvitkovics épp most bukott meg egy belga középcsapatnál, torghelle egy örök vicc, rudolfnak még klubja sincsen. szabics a graznál, ami ugye a szakma csúcsa, az osztrák bajnokságról nem is beszélve.

de voltak még egy válogatottra való örök ígéretek: laczkó, koman, németh krisztián, most éppen a gyurcsó gyerek

a kilencvenes évek óta ez megy, érdemben itt senki nem tudott karriert csinálni és ez alatt valódi élcsapatot értek, bl-győzelmeket, nevet és nívót, ha nem is új puskásokat, de legalább egy berbatov szintű játékost. egyet, nem többet.

az igazság az, hogy ebből a rendszerből továbbra is azok élnek jól, akik a közepében vannak és ahogy a mondás tartja, amíg tehénszar van, legyek is lesznek.

mindig el lehet hitetni 10-15 ezer lelkes szurkolóval, hogy most sikerülni fog, mindig van egy jó meccs, amibe lehet kapaszkodni. bár én azt gondolom, ennyi építkezés után 20 jó perc a hollandok ellen nem siker, inkább szerencse, a svédek legyőzéséről ugyanezt gondolom

a futball ott kezdődik, hogy tartósan javulunk, elérünk eredményeket, kijutunk eseményekre. ez egy blöff, semmi több.

excopp 2012.09.13. 09:33:18

@balage_81 reloaded:

- nagyon érted testvér, +1
- csatlakozom

neiro 2012.09.13. 12:17:40

@balage_81 reloaded: mondjuk csak feltűnt, hogy

dotoho.blog.hu/2012/07/19/szetszedjuk_a_mongolokat óta nagy nagy csend volt egészen idáig... vajon miért :) ?

én egy jó ideje már azon gondolkozom ez a blog egy jól álcázott vicc, mondjuk tóta w viccblogja (érted.. TÓTa)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.13. 13:17:32

@neiro: nem tudom miért, nem is érdekel.

a szerzőnek vannak jó véleményei más témákban, okos gyereknek tűnik, nem egy kisebbségi komplexusos szlováknak, hiszen nem is az, budai gyerek, ahogy írja

viszont az érdekel, miért ugrik mindenki egyből egy kis heccelésre.

én mindig magamban keresem a hibát, ha valakivel konfliktusom van, azon agyalok, mit csinálhatnék másképp, hogy ne legyen

ez az ország - különösen a tahó miniszterelnöke alatt - egy pöffeteg kisgömböc lett, meg is érdemli

ilyen értelemben tehát teljesen mindegy, ki és mit ír rólunk, a lényeg ugyanaz, hogy nagy a pofánk eléggé és még mindig nincs mire

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.13. 18:26:50

kár, hogy nem olvassa már senki, ághassi leírta szóról szóra ugyanazt, amit én

nem is tudtam, hogy értek a focihoz:)))

sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2012/09/13/egervarit_kiboritotta_van_gaal_mert_oszinte/

ottomoll 2013.01.08. 12:28:59

@balage_81 reloaded: Igenám, csakhogy azért ez ócska dolog egy kicsit. Nyilván pontosan lehetett tudni, hogy kikapunk Hollandiától, és bizony már be voltak hűtve, készítve a válogatott sértések, provokatív megjegyzések. Mintha bármit is számítana, hogy kikapunk a hollandoktól. Éppúgy nem árul el semmit a válogatott jelenlegi helyzetéről, mint az Andorra elleni 5-0.Az egyik túlkalibrált, a másik alulkalibrált megmérettetés. A magyar csapat színvonaláról a török, és román csapat elleni meccsek után alkothatunk releváns képet. Mint ahogy az EB selejtezők során a svédek elleni teljesítmény alapján tehettük ugyanezt. Persze, ha sikerülne lelépni a törököket, meg a románokat akkor is lenne magyarázat, hogyhát mázli, meg hamis tizi(ez a kedvencem) stb.
Ez a hozzáállás semmivel sem objektívebb, tárgyszerűbb, mint az örökké délibábokat kergető hurráoptimistáké, csak annak ellentettje.

neiro 2013.01.08. 12:29:18

Akkor magadban keresed vagy a tahó miniszterelnökben ???

Egyébként szerintem elkerülte a figyelmed egy-két dolog a bloggal kapcsolatban, amit mások jobban látnak. Hiányzik pl. a hasonló esetben "rád igaz akkor rám is" elv. Mi is a szándéka? Vagy ez valamilyen furcsa vicc blog lenne, mint igazságos izom tibi ??

ottomoll 2013.01.08. 12:29:23

@balage_81 reloaded: Bocs módosítok. Berbatov természetesen nem régi. Balakovra gondoltam, elnézést..

ottomoll 2013.01.08. 12:29:29

@balage_81 reloaded: Jó,akkor maradjunk a finn példánál. Még soha nem jutottak ki vb-re eb-re. Miért nem szüntetik meg a válogatottat? Vagy ott van például Ausztria. Nagyon régen nem tudtak saját erőből kijutni sehova (2008-ban csak alanyi jogon voltak ott). Mégis állami pénzeből finanszírozzák őket. Az általad képviselt pesszimizmus épp úgy nem objektív, mint a kritika nélküli hurráoptimizmus. Ja, és Berbatov. Nagyon régi történet már ő..
süti beállítások módosítása