Bár megdőlt Gyurta világcsúcsa 200 mellen, vannak még jó hírek a nagyvilágban: a Goldenblog hírblogok kategóriában, a szakmai zsűri véleménye alapján, 2011 után, a dotoho bekerült 2012-ben is a legjobb 10 magyar hírblog közé!

Egy kis dotoho-történelem:

2007-ben indítottam el a Sercsecs prágai kocsmablogot.

2010-ben, Modor Tibi meghívására, a 2010-es dél-afrikai foci Vb-re kijutott szlovák válogatottat kezdtem el népszerűsíteni a magyarországi olvasóknak. A bravúros szlovák Vb szereplés után, társadalmi, kulturális, politikai témájú posztokkal is találkozhattok a blogon, de nem hiányozhatnak a bulvár hírek sem.

2011-ben a Goldenblog 2011 hírblogok kategóriájában a szakmai zsűri előbb a legjobb tíz magyar hírblog, majd a legjobb három hírblog közé választott. A kategóriagyőztes Véleményvezér után a Serbia Insajd szláv testvérbloggal megosztott második helyet értünk el. 

2011-ben a szakmai zsűri véleménye a dotohoról:

Kósa András: „Hogy lesz egy budai gyerekből pozsonyi, majd prágai lakos? Hogy szurkolhat egy magyar a szlovákválogatottnak (is)? Itt megtudjátok” – egy magyar a szlovákoknak? Ez már önmagában is éppen elég érdekessé teszi a blogot, hiszen idehaza inkább csak a „Szlovákok nincsen hazátok!” és egyéb remek szurkolói rigmusokon keresztül érzékelhetjük, micsoda általános „szimpátia” övezi északi szomszédunkat. A blog már ránézésre is szép, ízléses, a cseh és szlovák nemzeti színek dominálnak. A bejegyzések magas színvonalúak, és változatosak, ráadásul a szerző igyekszik mindenhez magyar vonatkozásokat is társítani, így még érdekesebbé tenni őket. A cseh foci utánpótlásáról írt elemzés például akár egy tudományos igényű dolgozat alapját is adhatná, annyira magas szinten megírt és informatív. Ráadásul a cseh példát mindig a magyarral ellenpontozzák. De szintén nagyon érdekes lehet a magyar közönségnek az is, hogy hogyan vették fel a harcot a netes trollok ellen a szlovák hírportálok. Emellett olyan hétköznapi témák is akadnak, mint, hogy Szlovákiában is indul a Való Világúj szériája, vagy, hogy hogyan szívatják a horvát vámosok a szlovák turistákat. 

Tóta W. Árpád: Magyarország állítólag Szlovákiához hasonlít legjobban, ehhez képest a magyarok általában beérik a jó öreg sztereotípiákkal és trianonozással. A civil média egyik legszebb példája a Szlovákiát és a szlovákokat - valamint a cseheket - bemutató, élvezetesen megírt, szinte konzulátusként működő Dotoho blog. Minden országról kellene ilyen, és minden szomszéd nyelven kellene ilyen Magyarországról. 

2012: Ma egy kicsit mindannyian Jamagucsi Akihirók vagyunk!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr654778949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.09.15. 17:43:05

gratula! jó a blog, jók a posztok, még ha nem is minddel értek egyet, és sokszor jókat tudok röhögni a kommentelők döhödt reakción is:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.09.15. 18:03:49

@Bombadil Toma: Köszi! Egy poszt olyan, mint a szex: csak akkor igazán jó, ha mindketten élvezzük.

Én élvezem írni, és örülök, ha az olvasó is élvezi :)

béci79 2012.09.16. 22:25:38

Szakmai zsűri...Muhaha!Liberális gittegylet.

béci79 2012.09.16. 22:25:50

@Bombadil Toma: "és sokszor jókat tudok röhögni a kommentelők döhödt reakción is:)" Eljön majd az is amikor a plebsz a sarki gyrosost fogja dícsérni,a te főztödet meg lekicsinyelni és kinevetni,és te hiába reagálsz dühödten hogy mennyi utánajárás,minőségi hozzávaló,kertészkedés,őseid tapasztalata,agyalás a hogyanon,munka a forró tűzhely mellett,beleadott kreativitás és szeretet van benne,míg a gyros előregyártott hozzávalókból,tömve adalékanyagokkal,minimális munkával készül,ez senkit nem fog érdekelni,meg különben is,konyhai revizionista vagy,annak meg kuss van a szép új gyros világban.És különben is,-mit kell fújni szegény gyrososra,a világ fejlődik,te vagy lemaradva a régi ideáiddal,a gyrosé a jövő-mondják az "objektív és szabadelvű" önjelölt ítészek.Megmagyarázzák a szemét felemelkedését.Akkor fogsz majd igazán nagyokat nevetni.

Troll Tihamér 2012.09.17. 18:18:14

Látom itt is egymásnak adjátok a díjakat, az egyetlen amit sajnálok, hogy a serbia insajd bloggal emlegetnek együtt. Ők sem azt a világnézetet vallják amit én de megy nekik a blogolás magyargyűlölet nélkül is. Azért gratulálok bálintom, írj még sok jó posztot, nem kell legalább gyógyszerre költenem ha felmegy a vérnyomásom.

webmestar 2012.09.18. 02:11:07

"A blog már ránézésre is szép, ízléses, a cseh és szlovák nemzeti színek dominálnak. "

Ja a vb sablonban mindenhol ezek a színek dominálnak, nem beszélve az alsó részről a vb-s zászlókkal : D Én azt amúgy eltüntetném (nem nehéz), mert így picit ciki. Bár látjátok, valakinek ez is pozitívum inkább : D

Egyébként az Új-Zéland meccs azóta is bennem van, királyság volt

sztenke 2012.09.18. 02:11:55

Azt a k*rva, milyen lehet a többi...

eszteredler · www.nehagyjuk.com 2012.09.18. 12:12:32

Gratulálok, a bloghoz, én is szeretem! :)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.09.20. 00:55:01

Legforróbb gratulációk Erdély egyik liberálisabb szegeletéből! :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.09.20. 02:16:57

@kesztió: Köszi szépen a gratulációt, ezt a kommentet Budapestről írom a Goldenblog után, végül a 10. helyen végezett a blog, innen szép feljönni jövőre :)

Erdély fasza hely, olvasom a blogod rendszeresen, ezért is jól esik a kommented, nem kívánhatok mást, mint sok türelmet és kevesebb esőt :)

üdv, csk

Amok 2012.09.22. 13:15:29

@Csehszlovák Kém, Kesztió:

Mindjárt elsírom magam. Dotoho és Kesztió egymást puszilgatják, nemsokára díjakat is adnak egymásnak. Ennél szebb, liberálisabb kapcsolatot el sem lehet képzelni. Egymás mellett a kedves szomszéd népek, a románok és a szlovákok nagy barátja, az identitászavar szép példái. Olyan mintha újból összeállt volna a kisantant magyar tagozata.
süti beállítások módosítása