Alaposan felkavarta a közhangulatot Magyarországon augusztusi posztom. Láthattuk, hallhattuk, olvashattuk: a csodálatos magyar B-közép szétfütyüli az izraeli himnuszt, mielőtt elénekelné saját nemzeti imáját. A meccs másnapján, Németh Péteren (Népszava) kívül, senki nem reagálta le az eseményeket, ezt azért nem kicsit furcsálltam, este megírtam.

Szerencsére az Index másnap kitette címlapra a poszot, amelyet néhány óra múlva átvett a hvg.hu, másnap jegyzetet írtak róla, nem volt kérdés, alaposan belenyúltam. A hvg-t többen olvassák, mint a dotohot, a magyar nyelvű világ minden pontjára eljutott a következő napokban ez a gyalázatos eset. A kisebbségi létre érzékenyebb határon túli magyar közösségi portálok, a szlovákiai Új Szó és a vajdasági Napló is átvette az anyagot, de egy erdélyi oldalon is láttam írásom. Érthetően megkülönböztetett figyelmet mutattott az izraeli sajtó, nemcsak a napilapok, de bloggerek is megemlékeztek az esetről.

Az esemény után néhány nappal Magyarországon a népszabiban Föld S. Péter is beszámolt blogján a Mocskos szájú magyarokról, a MAZSIHISZ és a Szombat is idézte honlapján posztom, az Új Élet szeptemberi száma pedig szerkesztve hozta le a címlapon. Öt nappal később posztom megjelenése után aztán a magyar kormány hivatalosan is elítélte az antiszemita drukkerek magatartását. Közben, ahogy már az lenni szokott, megjelentek az első, meglehetősen sajátos értelmezések is a szélsőjobboldali portálokon, ezek voltak a legviccesebb és legfélelmetesebb reakciók, para van, haver.

Nem igazán törődtem ezekkel a bejegyzésekkel, érdemes őket a helyükön kezelni. Már-már el is felejtettem az egész ügyet, amikor a google kidobta a napokban ezt az írást: A föléjük rendelt kamera. A jegyzetben a szerző, aki a Heti Nyálas impresszumában főszerkesztő-lapigazgatónak nevezi magát, sejteti, hogy itt kérem, egy szlovák-zsidó összeesküvésről lehet csak szó, amelynek keretén belül a Jerusalem Post és a szlovákiai (sic!) blog - ezek lennénk mi, muha! -, egyetlen célja, hogy lejárassa az amúgy külföldön minden bizonnyal makulátlan pedigréjű második Orbán-kormányt. Egyébként is: miért nem a Zsidó Nyári Fesztiválról beszélünk, talán egy kis Benes-dekrétumozás még elfért volna a cikkben.

Borókai ráadásul hazudik is, ezt írja: "Az események után öt nappal értesültünk külföldről, hogy szörnyű botrány van velünk". Aha. Másnap már kint volt a poszt az indexen, még aznap átvette a hvg, és még sokan mások, augusztus 18-án az MLSZ is jelezte, vizsgálni fogják a magyar-izraeli meccsen történteket. A Jerusalem Post augusztus 20-án cikkezett az esetről. Borókai Csanád ekkor kapcsolódik be a történetbe, amely alapján két dolgot biztosan állíthatunk: a Heti Válasz főszerkesztője nem olvassa a magyar sajtót, ellenben a Jerusalem Post ott figyel reggeli kávéja mellett.

És Borókai nem hagyja abba: "Szlovákiai blogról ekkor már az a vád is elhangzott, hogy a magyar szurkolók „Auschwitzot kiáltoztak és szappant mutogattak" - a sötétben... Hadd izzék az a parázs! Abszurd a köbön".

Abszurd? A Sportgéza segítségével megmutatjuk mennyire:

A „Felvidéki zsidó blogger”, „felsőbbrendű, kettős mércés gyűlölködő”, „többgenerációs túlélő”, ez lettem egy szélsőjobb oldalon, ahol nem is annyira a zsidózás ténye, hanem Szent István országát és Mária népét emlegető mondatom vágta ki a biztosítékot. Csak, hogy mindenki értse: szegény náci gyermekeinknek következetlenek, gyávák, beszariak. Ők ugyanis úgy gondolják, amikor magyar zászlóval a nyakukban, magyar himnuszt énekelnek, akkor magyarok, de ha izraeli himnuszt kifütyülik, közben pályának hátat fordítanak, kicsit indul a vonatoznak, mussoliniznak, akkor már semmiképp nem magyarok, hanem önálló, hiperérzékeny sok kis parányi individuumok, akik természetesen tudják, mit cselekszenek.

De libbenjen fel hát a fátyol, mi történt azon a bizonyos magyar-izraeli válogatott meccs után, milyen kéz nem tarthatta azt a bizonyos kamerát egy későnyári, forró szerda estén. Már napokkal az izraeli válogatott látogatása előtt nyílt titok volt szélsőjobbos portálokon, hogy valami készül, most megmondjuk a tudjukkiknek. Az én coming outom: Prágában egy netes streamről néztem meg a dögunalmas meccset, majd szörföltem egyet még a neten a témában – mondjuk így - a megfelelő pillanatban, a megfelelő helyen kellő hírérzékkel és kíváncsiságtól hajtva. Borókai most kapaszkodj meg: maguk a szerencsétlen ultrák vették fel és rakták ki magukról a videót a netre, amely egyébként a mai napig elérhető, vágod? 

Kedves Borókai Gábor és a többi paranoiás jobbos. Azon most nem fogok élcelődni egy mondatnál többet, hogyan járhat egy rugóra a Heti Válasz atyaúristenének és a Hunhír nettó náci férgének "agya", osszátok el egymás közt. Vajon, úgy egyébként, milyen kulturális és egyéb különbség lehet egy potencionális Fidesz és Jobbikos szavazó között? Milyen frusztrációk alapján állíthatjuk össze a különböző jobboldali pártok szavazóinak profilképét? Összenő, ami mindig is összetartozott? Ennél az esetnél mindenképp. 

Vajon Borókai komolyan gondolja, amit leírt, vagy csupán erre van igény az olvasóktól? Az nem lehetséges, hogy Borókai direkt csinálja? Vagy arról van szó, hogy a kedves főszerkesztő simán ennyire idióta és írása visszatükrözi az átlag jobbos gondolkozását? Megannyi kínzó kérdés marad csupán.

Egy becsületes magyar hazafi számára nem kérdés, hogy az esetet meg kellett írni.

Ennyi.

84 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr554791681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszűnik a Heti Válasz 2012.09.21. 11:51:21

A Heti Válasz című bizniszújság felkerült a megszüntetendő öt legkétesebb újság listájára. Az indoklások közt szerepel, hogy nem történelmi újság, nincs 100 éves és nincs 25.000 főt elérő dolgozói létszáma sem. Ezt a számot egyébként még az olvasóik sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sivatagi n. 2012.09.21. 10:35:14

Ez a poszt szól valamiről azon kívül, hogy egy kissé retardált libsi leszopja saját magát? :)

Matróz Kommandó 2012.09.21. 10:35:16

Borókainak teljesen igaza van. Szégyellheted magad.

felcsutisuttyo 2012.09.21. 10:35:20

Csodálkoztok Borókain?????? Mindig is egy seggnyaló volt, azért szaros még most is a szája, soha nem fogja tudni lemosni magáról. Igazodik és nyal...másképp soha nem érne el semmit...

val 2012.09.21. 10:35:32

De tahó! Szappannal ki kell mosni a szádat, akkor majd jól viselkedsz. (Egy darabig, de mindenképp tanulsz majd belőle)

XD

Töksi 2012.09.21. 10:35:58

Lófaszt kavarta fel a szánalmas posztod, nem a közhangulatot, te kis hülye...
Imádjuk a szlovák meg a cseh söröket, a jó knédlit sem vetjük meg, írjál azokról, ajánlj jó sörözőket Pozsonyból (írhatom így, nem sértődsz meg?), mert provokátornak nagyon gyenge kis szellentés vagy ;-)

Styxx 2012.09.21. 10:36:11

Szerintem Borókai simán tájékozatlan volt és nem hazudott (kisebb baj, de az se túl nagy dicsőség).
A suttyóságot meg kell mutatni, ebben igazad van, de azért túlzásokba se essünk, tucatnyi szapapnozóstól még nem kezdődik újra az elgázosítás, ugyanúgy, mint a másik oldalon Dániel Péter balga performanszai sem teszik tönkre a teljes magyar szoborállományt.

Sir Galahad 2012.09.21. 10:36:26

Becsületes magyar hazafi? Hm... Abban egyetértünk, hogy ami a meccsen történt, az szégyenletes. Ugyanakkor azért, mert van pár száz szerencsétlen csökött agyú, aki nem tud kulturáltan viselkedni (ugye, abban egyetértünk, hogy kedvenc Tótországodban is van?), még nem illik őket egy kalap alá venni Szent István országával és Mária népével. Egyébként meg a posztról az a vicc jut eszembe, amikor az egér meg az elefánt megy a hídon, és az egér megszólal. Hogy dübörgünk!

bigthereal 2012.09.21. 10:36:35

"talán egy kis Benes-dekrétumozás még elfért volna a cikkben."

mecsoda cinizmus, neked minden fáj, amit a magyarok tesznek, de SEMMI, ami a magyarokat sújtja...
ha nem így enne,már régen felemelted volna a szavad a szégyenletes, kollektív bűnösséget megállapító, emberei jogokat sárba tipró dekrétumok ellen. de te nem, mert az a náci magyarok és németek ellen alkalmazzák, tehát jó célt képvisel, igaz?

"Egy becsületes magyar hazafi számára nem kérdés, hogy az esetet meg kellett írni."

no, te bármi lehetsz, csak becsületes magyar hazafi nem...

kb kun béla meg a többi 19-es hóhér méltó utódja, akik a rend helyreállítása után külföldről (bécs, prága, párizs) szították a gyűlöletet a magyar nemzet ellen.
méltó utódja vagy a prágai felforgatóknak, akik belülről bomlasztották a monarchiát, és sodorták bele az országot az első világháborúba, és azt követően mindent megtettek, hogy Magyarország a legnagyobb területi veszteségeket szenvedje el.

már sokszor leírtam, de te egy cinikus, tudatosan bomlasztó, gusztustalan provokátor vagy, a saját nemzeted ellensége.

és még gyáva is vagy, mert előzetesen! moderálod a hozzászólásokat, tipikus komenista tempó

Régi Péter 2012.09.21. 10:36:44

Helyre tetted őket, gratulálok. Ha magyar szurkolókat vagy magyar csapatot ér legközelebb inzultus az ún. szlovákiában, biztos arra is fogsz posztot írni, vagy nem? Esetleg az eddigieket is elemezhetnéd.

borsod · http://magyarhonved.blogspot.hu/ 2012.09.21. 10:37:00

Tehát a te értelmezésedben csak Németh Péter és te vagytok becsületes magyar hazafiak?

napi_5_kv 2012.09.21. 10:37:14

Sajnálom. Pedig Borókai ugyanekkora energiával lehetne az úgynevezett jobboldal szalonképes, kozmopolita (értsd: bárhová eladható) arca is, de sajnos nem az. Engem pl. mindig meglep felületessége, de ez más ügy. Néha tényleg azt hiszem, hogy a jobber újságírók úgy hiszik, még tart a pártállam és azt írnak a Magyar Ifjúságba vagy az Ifjúkommunistába, amit akarnak (diktálnak nekik) és nem buknak le. Sajnálom, még 1x.

körzeti meghízott (törölt) 2012.09.21. 10:37:20

Legközelebb azt is meg fogod írni, hogy milyen botrányosan viselkedett az alkoholista hajléktalan az aluljáróban?
Nem kéne ennyi figyelmet pazarolnod idiótákra.

csusz (törölt) 2012.09.21. 10:37:37

Váááóóóó, te aztán megoldod a dolgokat ! A múltkor a roma balhé - ustawka, most meg a Fidesz - Jobbik szavazók összemosása. Te csak valami hithű Gyurcsányista ballib lehetsz, nemdebár ? Nem azért mondom mert szégyellned kellene, csak a tisztánlátás végett, próbálván elkerülni a legjellemzőbb liberális tulajdonságot, a kettős mércével mérést .

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.09.21. 10:37:58

Ez a válasz:

"Összenő, ami mindig is összetartozott?"

Amúgy sokadszorra:
a 46 éves Műszaki Egyetemet végzett gépészmérnök kollégám (aki amúgy Viktor és Isten hívő) az egyszerű beszélgetéseknél nem felejti el megjegyezni (minimum) minden negyedik mondatában a következőket:
-"kampósorrú"
-"zsidaja"
-"csillagos"
-"tudodkik, csak így virágnyelven, nehogy az németek megértsék".

Ö diplomás. Aktív mérnök. Három gyermekkel.

Konklúzió:
Viktor, te egy zseni vagy, én mindig mondtam.

Peppone Botazzi 2012.09.21. 10:38:15

Kavarod a szart, gerjeszted a feszültséget, baromira büszke lehetsz magadra. Az is vagy, kicsit tömjénszagú ez a poszt.
Elfelejtetted megírni, hogy a rendőrök előállították a palesztin zászlóval rendelkező szurkolókat. Utána mérgesedett el a hangulat.
Nyilván nem volt rá felső utasítás, külön benne van a rendőrségi kódokban, hogy szurkoló palesztin zászlót hord.

thebigben 2012.09.21. 10:38:20

Úriember nem fütyül ki himnuszt. Szánalmas, hogy erről vita van.

LINOLEA 2012.09.21. 10:38:26

egyrészt seggnyaló féreg, másrészt el is hiszi, amit leír a hetilapjába ez az úr.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.21. 10:38:36

"Kedves Borókai Gábor és a többi paranoiás jobbos."

Én a jobboldal nevében kikérem magamnak, hogy egy fityisz közeli embert "jobbos"-nak állítsanak be! A fityisz egy bolsevik típusú kripto-rákosista párt. Bolsevik típusú, mert kinyírta a pártellenzéket és egy szűk kör (Politikai Bizottság) irányítja. rákosista, mert utoljára ő államosított magánvagyonokat. De hogyan is lehetne egy jobboldali párt antikapitalista!

Szóval kéretik nemzeti baloldalinak, vagy a bal-lib-hez analóg módon bal-nemz-nek hívni őket!

reccs 2012.09.21. 10:38:43

de kellemetlen...
Giró-Szász, Kumin, GFG, Borókai...
Barnul a sok nyelv, hajlik a sok gerinc.

apd (törölt) 2012.09.21. 10:38:47

mekkora egy faszfej vagy te

TroTull 2012.09.21. 10:38:57

meg kellett írni, utólag is gratula hozzá. az elmúlt időszak politikai baklövései és egyértelmű eredménytelensége okán a fidesznek nyitni kell a jobbik felé, mert 2014 tavaszán szüksége lesz rájuk. szóval a válasz pár általad feltett kérdésre: nem ennyire idióta, direkt csinálja, sajnos erre van igény, nem gondolja komolyan. mindegy nekik, mi az ára.

ha majd esetleg 6, vagy 10 év múlva nem lesz szükség rájuk és akkor "megtisztulnak" a fijjug is, de addig mindennél fontosabb lesz a hatalom megtartása. rossz hír: gazdasági felemelkedés csak morális felemelkedés után jöhet, fordítva nem működik.

Papageno68 2012.09.21. 10:39:40

Borókaiból ennél kicsit többet néztem ki. Hiba volt...

tarackos 2012.09.21. 10:39:49

Borókai nem idióta hanem ezért fizetik. Beenged néhány kritikus cikket de ha nem is olyan vulgárisan mint pl. az MH még is csak hűen kiszolgálja az elsőtitkár elvtársat.

A nem politikai témákban nem olyan rossz a helyzet. Ott születnek színvonalas írások.

2002 2012.09.21. 10:47:13

@apd: Azért a mai világban egy Hallgatói Önkormányzatban résztvevő magas pozicíóban lévő "Rendezvékenyért felelős alelnök"-től kultúráltabb hozzászólásokat várna el az ember.

eleve lehetetlen 2012.09.21. 10:47:19

Vihar a biliben. Röhejes, ahogy túlértékeled magad.

2012.09.21. 10:47:27

Borókaitól mit vársz? Ő nem más mint egy fideszes droid.
Pénzért, miként a vezére Viktor is--mindent megtesz.
Ha kell segget nyal, ha kell hazudik, mert nem a tény, a valóság számit, hanem a pénz, amit az írásaiért kap.
Igaz, közben fennhangon hirdetik a keresztény szellemiséget, a becsületet és az igazságot. Közben hazudoznak , lopnak és csalnak--természetesen a hit, az erkölcs és a tisztesség nevében.

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2012.09.21. 11:00:02

az nem Heti Nyálas tesó, rossz helyre tetted az ékezetet: Heti Nyalás!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 11:00:09

@TrueY: "Szóval kéretik nemzeti baloldalinak, vagy a bal-lib-hez analóg módon bal-nemz-nek hívni őket! "

sot
nemzeti szocialistanak...

kulonben teljesen egyetertek. orban rendszere egy kadar rendszer reloaded, giccses nemzetieskedessel boven meglocsolva. jobboldali ertekrendu polgar, aki a szabad vallakozast, a magantulajdon szentseget, a magat meghuzo es a polgarokat szolgalo, de eletukbe nem belepofazo allamot preferalja nem tud azonosulni a fidesz nevezetu szervezett bunozoi csoport tevekenysegevel.

Muad\\\'Dib 2012.09.21. 11:09:52

Nahát! Egy focimeccsen az ultrák kifütyültek egy himnuszt? ÚR-IS-TEN! Mi lesz most?
Valóban elég fura ebből ilyen balhét produkálni, megesik ez más meccseken is, mindenki tudja, hogy nem épp a doktoranduszok éves találkozójának a színhelye ilyenkor egy stadion.

wgl 2012.09.21. 11:10:00

Borókai teljes hasonuláson esett át a fidesz közelségében, mélyen benn az ánuszban.
.
Csak hozza az formáját: hazudni bolondulásig!

Dolgozónép 2012.09.21. 11:10:16

Bizony így van: a hülyeségig beképzelt magyar "középosztály" kilencven százaléka pszeudo-fasiszta bunkó. A legszebb meg az, amikor a templomokban zsidóznak, a keresztény szeretet jegyében. Elő-Ukrajna.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.21. 11:16:50

Csak a fidesz!!!!

Hogy végre a jobbikosok a két pofon után hazatérjenek!!!

Mezőbándi 2012.09.21. 11:26:41

"két dolgot biztosan állíthatunk: a Heti Válasz főszerkesztője nem olvassa a magyar sajtót, ellenben a Jerusalem Post ott figyel reggeli kávéja mellett."

Ez ütős :) Általában nem értek egyet veled, de ami logikus, az logikus.

"úgy gondolják, amikor magyar zászlóval a nyakukban, magyar himnuszt énekelnek, akkor magyarok, de ha izraeli himnuszt kifütyülik, közben pályának hátat fordítanak, kicsit indul a vonatoznak, mussoliniznak, akkor már semmiképp nem magyarok, hanem önálló, hiperérzékeny sok kis parányi individuumok"

Azt hiszem ez egy nagyon fontos gondolat, ami ritkán van mélyebben kibontva.

faszosmarci 2012.09.21. 11:26:47

nem reagáltad túl egy kicsit ezt az egészet? túl komolyan veszed magad.

Muad\\\'Dib 2012.09.21. 11:28:19

@Dolgozónép:
Igen ezért felháborító az a sok zsidó elleni támadás az utcákon, meg a zsinagógák gyújtogatása. Ja, várj, bocsánat, kevertem Franciaországgal...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 11:32:45

@Muad\\\'Dib: ezert vannak ezek aposztok, hogy el ne juthassatok odaig:-)

meg idoben fel kell hivni a figyelmet ra, ha elszabadultok akkor mi lesz a vege.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.09.21. 11:32:50

@Mezőbándi: Dolgozom rajta, kifejtem.

És van, ami tényleg logikus :)

Muad\\\'Dib 2012.09.21. 11:39:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ha én elszabadulok, akkor az ég világon semmi.
Az pedig ordas baromság, hogy hirtelen meg kellene lepődni egy himnusz kifütyülésén a stadionban.
Ez se nem magyar, se nem Izraelnek fenntartott sajátosság...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.09.21. 11:45:29

remélem a szerzőt nem tántorítja el a náci csőcselék ordibálása a blogon

ami borókait illeti, csak egy rakás szar az illető, szóra sem érdemes. egy féreg.

dez01 2012.09.21. 11:47:16

A baj az, hgoy ezek a baromarcuak nem kaptak az eset után nevelő célzattal 3 hónap elzárást..... abból biztos tanultak volna.....

Trippingtherift 2012.09.21. 11:48:26

Az a szomorú, hogy Magyarország tele van olyan suttyókkal, mint akik a posztok 90%-át írták ide.
Mindenki hűha de magyar, és utálja a zsidókat.
Soha semmire nem megy ez az ország egy dilettáns, "tömjükmegazsebünketamíglehet" kormánnyal, és a csőcselékkel. Otthon magába szívja a hülyeséget (vagy azért, mert apu és anyu már ezt szajkózta, vagy azért mert rossz gyerekkora volt - a pszichopaták is így kezdik), és akkor beüt a csordaszellem. Egyenruha, meg tüntessünk, meg hirdessük a baromságokat. Múúúúúúúúúúúúúúúú.
Gratulálok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 11:49:59

@Muad\\\'Dib: dehogynem..:-)

az osszes kis hozzad hasonlo szalonnacit csak a gyavasaga tartja vissza attol, hogy zsidotorvenyeknek csapoljon.

hiszen megvoltatok kozonsegnek a nyilaspartank is, boldfogan vagoniroztatok, aztan recskre is hordtatok szerencsetleneket mint avos.

a hozzad hasonlo mentalitasu emberek a fanatizalhato, a gyuloletevel embersegebol kifordithato egysegsugaru csurhealapanyag, akiket hangzato slofaszl,ozungokkal barkire ra lehet uszitani - tomegben:-DDD

amiota olvaslak antiszemita vagy...:-)
nekem ne akard megmagyarazni, ha nem lenne lehetoseged nem korlatoznad a zsidok jogait es lehetosegeit, hiszen ezert lobbyzol itt evek ota:-)

eleg csak vegigolvasni a szosszeneteidet:-D

starboard · http://horgaszat-befektetes.blogspot.com/ 2012.09.21. 11:53:33

@Muad\\\'Dib:

bakker ez tenyleg nem meglepo... ellenben az, hogy masnap nem iteltek el kormanyzati szinten az mar igen.. foleg ugy, hogy a VEZERSZURKOLO is ott volt, tehat hallotta...

mert ezt igy illik, bar tudjuk, hogy nincs foganatja

ellenben babaszappannal jarni meccsre, az gaz....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 11:54:10

@dez01: akkor bukna a valasztasi szovettseg a neonacikkal...

ha meg megint buknak akkor megis, ki fogja orban viktor kedveert felforgatni a kozrendet, mint 2006ban? a fidesz pitbullja a a neonacik. azaz focihuliganok, jobbikosok, gardistak, meg a tobbi agyatlan gyoker, amelyik azt hiszi eleg ha magyar es le is sullyed az ember kategoriabol a mocskos allatba.

ok orban viktor serege.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.21. 11:54:15

Megszűnik a Heti Válasz

A Heti Válasz című bizniszújság felkerült a megszüntetendő öt legkétesebb újság listájára. Az indoklások közt szerepel, hogy nem történelmi újság, nincs 100 éves és nincs 25.000 főt elérő dolgozói létszáma sem. Ezt a számot egyébként még az olvasóik száma sem éri el.

Célegyenesbe fordult a firkászklikk közösségek bejegyzését szigorító Európai Közösségi törvénytervezet Magyarországra vonatkozó szövegezése. Az törvény hatálybalépése után több tucat kettős mércés szervezetnek kell búcsút vennie az firkászklikk léttől, illetve az abból fakadó kiváltságoktól. Ennek alkalmából listába szedtük azt az öt társulatot, amely a leginkább rászolgálhat erre.

Az utóbbi évek megannyi visszaélése után a jogszabály megérett a módosításra. A Unió dolgozik is a bejegyzés szigorításán, s bár a törvénytervezet májusban kerül az EU parlament elé, már most körvonalazódik a reform iránya. Erősen tartja magát az az elképzelés, mely több kategóriába rendezné - s más-más kedvezményekkel ruházná fel - az eddig egy kalap alá vett szervezeteket. Támogatott, megTűrt és Tiltott kategóriák lennének. A legszélesebb jogkört nyújtó csoportba a magyar történelemben kiemelkedő hatalomkorrupciós szerepet játszó firkászklikkek kerülnének. A második kategória az ilyen múlttal nem rendelkező, de hitelvtársi tevékenységet végző bandáké lenne. A harmadikat a firkászklikk jellegű csoportosulásoknak tartanák fenn: azon társulatoknak, amelyek mehetnek a sunyiba. Ezen utóbbiak úgynevezett firkászklikk halál listára kerülnek.

vilagnezet.blog.hu/2012/09/21/megszunik_a_heti_valasz

Muad\\\'Dib 2012.09.21. 11:54:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Te is azok közé a hazugok közé tartozol, akik antiszemitázzák azt az embert, aki felszólal a zsidó sovinizmus, és Izrael politikája ellen. Ugyanis nálad ezerrel megy a kettős mérce, azaz, ugyanaz a mondat helyesen hangzik, ha magyar/szlovák/német szerepel benne, de náczifaszista antiszemita szöveg, ha netán izraelire cseréljük a fentieket.
A mentalitásod bűzlik, de mit lehet tenni, elférsz a bolygón, engem aztán nem zavarsz.

Muad\\\'Dib 2012.09.21. 11:58:41

@starboard:
Ja, gáz, de tudjuk, hogy nem a diplomások klubja jár meccsre az ultrák közé. Tudtommal pedig nem a nyugis ülőszektorokkal volt a probléma. Így aztán különösen durva ferdítés a középosztályt belekeverni a dologba, ahogy néhány hozzászóló teszi.

padlogaz 2012.09.21. 11:59:30

ez egy blog, ráadásul - elvileg - focival foglalkozik, azaz a szerzőnek teljes joga, hogy posztot írjon a himnuszt kifütyülő esetről. szerintem ez pont egy blog témája lehet, ami, ugye, teljes jogon lehet szubjektív, semmilyen körülményt, környezetet nem kell vizsgálnia, illetve figyelembe vennie a megfogalmazott véleménye kialakításakor.

sajnálatosnak azt tartom, hogy ezt ennyi médium minősítés nélkül átvette (ha igaz, nem néztem utána), nekik lett volna feladatuk helyén, méretének és súlyának megfelelően kezelni az ügyet, nem általánosítani és túlragozni.

sajnos ez mindkét oldalra elmondható, a liberális média felfújta, míg a jobboldali rosszul reagálta le (ha borókai tényleg azt és úgy írta, amit).

amúgy a mostani poszt is egy kicsit túlzás, az "alaposan felkavarta a közhangulatot..." kitétel lehet, hogy prágából így látszott, de magyarországról szerencsére nem.

ficus maximus 2012.09.21. 12:05:09

1. Szerintem nem írsz túl jól (ez szubjektív), viszont igazad van, hogy botrány az, ami történt.

2. Megírtad másnap, igazad volt.

3. Később belekötsz bárkibe, hogy címlapra kerülj.

Ilyet percemberek csinálnak, vagy akiket klikkre fizetnek.

Megérte?

ErrOr 2012.09.21. 12:11:15

"Kevés vagy, mint Londonban a szlovák himnusz."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 12:13:59

@Muad\\\'Dib: nem
te konkretan zsidozol:-)
nem egy allam politikajat vonod ketsegbe, ahogy en ketsegbevonom A FIDESSZ!!!! kormany politikajanak jogossagat. te zsidozol. te en bloc a zsidosag ellen szolalsz fel , nem gondolvan arra, hogy a zsidok pont ugyanugy, ahogy mas nepek is kulonbozo szemelyisegu, indentitasu emberek halmaza. te viszont mindenkit egy kalap ala veszel, a zsido liberalis az ortodoz zsidoval es a hozzad hasonloan szelsosegesen es eroszakosan gondolkodo telepesekkel. a legviccesebb az, hogy pont azokkal van bajod akik ugyanazt csinaljak, mint te - csak zsidonak szulettek:-DDD

de a hulye ugye mindenhol hulye, a nacionalista bunko meg mindenhol nacionalista bunko:-)

csusz (törölt) 2012.09.21. 12:14:20

Még annyit, hogy amikor majd a románok Bukaresten kifütyülik a magyar himnuszt akkor is fülelj lelkesen és ne mulaszd el megírni - tudod, nehogy a kettős mérce újra előkerüljön . A meccs ideje 2013. IX. 6.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 12:23:20

@padlogaz: "a liberális média felfújta,"

"marpedig itt rend lesz!

mondta a nagymama es berugta a szart a szonyeg ala."

az ilyet fel kell fujni. az igy viselkedoket pellengerre kell allitani, tudni kell rola, hogy mekkora gyokerek es igenis le kell irni, hogy ez nem elfogadhato viselkedes a 21. szazadi europaban. ez is feladata a tajekoztatasnak. az ellhalgatas nem feladat. sot.

Muad\\\'Dib 2012.09.21. 12:23:29

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Nem veszem egy kalap alá a zsidókat. Biztos volt több olyan kommentem a több ezerből,ahol idegességemben valóban úgy írtam, de nézd már vissza mostanában a hozzászólásaimat és mutasd meg, hol is vettem minden zsidót egy kalap alá.

gastro, missing in action 2012.09.21. 12:23:39

@val: @sivatagi n.: @Matróz Kommandó: @Töksi: látom "megértettétek" a posztban felvetett problémát. nem is várnék többet ilyen agyatlan "magyaroktól". Sipőcz leülhetsz, 3-as alá, nem is 2-es, de 1-est írtam be.

fromdtod 2012.09.21. 12:25:28

93-ban volt, hogy volt egy kollega. Aki mindig nőkről beszélt (férfi levék). Tudjátok azt is lehet jól meg bénán. Na ez a faszi iszonyú bénán csinálta. Gusztustalan és nagyon idegesítő volt. És egyszer már nagyon untam, és mondtam neki, hogy nem lehetne valami másról beszélni, mondjuk a zsidókérdésről.... Mennyit változott a világ...

dez01 2012.09.21. 12:25:37

@bigthereal: Ez igaz, nagyon nem korrekt a moderáció, ráadásul nagyon átlátszó elvek alapján is müxik..... ami persze nem meglepő

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 12:25:45

@csusz: tehat azert vagytok mocskos bunkok, mert mas is mocskos bunko?

nem jon at, hogy akar roman vagy, akar magyar, nem szamit?:-)

ha gyoker vagy akkor gyoker vagy es kesz. mindegy, hogy kinek a himunuszat futyulod ki. ha kifutyulod, gyoker vagy. teljesen mindegy, hogy kinek a nemzeti tragrediajabol csinalsz viccet es fenyegetozol a megismetlesevel, ha igy teszel, gyoker vagy.

tehat a vicces az, hogy te pontosan ugyanaz a gyoker vagy mint a roman gyoker, aki a magyar himuszt kigfutyulte. ha a szuletes nevu lutrin a romant huzod, ott futyultel volna a bukaresti meccsen a magyar himnusz ellen.

Amok 2012.09.21. 12:28:59

"A legszebb meg az, amikor a templomokban zsidóznak, a keresztény szeretet jegyében." - ezt honnan tudod? Mikor voltál utoljára templomban? Vagy a népszavában olvastál erről?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 12:30:43

@Muad\\\'Dib: oke, lehet, hogy az utobbi idoben ez valtozott, nem tudom, az elmult hetekben eleg sok melom volt, jelentosen kevesebbet lattalak

ebben az esetben altalanositottam es elnezest:-)

nem fogok visszaolvasni, elhiszem, jo?:-)

de ha legkozeleb latom, akkor majd beszolok:-D

nixe 2012.09.21. 12:56:38

Egy dolog, hogy mi történt a tribünön, és kik csinálták. Ezt nagyjából úgyis tudja mindenki,aztán vagy elfogadja nyilvánosan, vagy tagadja.
Más dolog, hogy amikor egy "közéleti szereplőt" megkérdeznek, akkor ilyen esetekben sajnos a csigaszerű nyálas csúszás mászást hallhatjuk, mert mersze nincs kimondani amit tényleg gondol, (akár + akár -) de arra kínosan vigyáz hogy az elkövetőket nehogy már megsértse, akkor inkább a kritizálót kritizálja. Borókai úr szépen nyomába szegődött Dávid Ibolyának, akinek, mint igazságügy miniszternek elég hasonló esetben az volt a nyilvánosságnak szánt válasza hogy "nem értek a focihoz". Nem sértette meg a jobboldali tábort, és így sem termett neki sok babér később.

Ppix 2012.09.21. 12:56:42

@Sir Galahad:
"Ugyanakkor azért, mert van pár száz szerencsétlen csökött agyú, aki nem tud kulturáltan viselkedni (ugye, abban egyetértünk, hogy kedvenc Tótországodban is van?), "

Ahogy mások is írták, nem egy, nem kettő "jobbos" ismerősöm ugyanúgy vidáman zsidózik, karvalytőkézik, ugyanolyan kriptokommunista sötét arc, mint a szurkolók. Csak ezek százan kimentek a meccsre, ötszázezren meg a tévében nézik meg.

Lószar jobboldaliak ezek, a kádáron szocializálódott vulgárbaloldali idióták, akiket viktor etet a szabadságharccal meg a többi életszerűtlen hülyeséggel miközben lopja szét és viszi csődbe az országot...

Töksi 2012.09.21. 12:57:00

@balage_81 reloaded:
Dehogy tántorítja! Pont ezért írja (így) a blogját, hogy legyen néhány lütyő aki fröcsög, aztán már be is van bizonyítva, hogy Szent István- és Mária Országát csupppppa náci lakja :-)
Aztán erre még recskázik is, szóval dupla haszon neki ;-)

Töksi 2012.09.21. 13:00:01

@gastro, missing in action:
Te csak ne tedd macskakörömbe más magyarságát, mer' a végén még azt fogom hinni, jobbikos agyament vagy. Mondjuk jobbikos nélkül stimmt ;-)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.21. 13:05:43

A kormányfőről tudjuk, hogy kedveli a labdarugást. Tudjuk, hogy előző igazságügy minisztere, egy hölgy, nem értett a focihoz.

De hogy most is focitudatlanokkal veteti körül magát, holott a 2/3 birtokában nagyon hamar rendeletileg előírhatnák, hogy kormányzati pozíció előfeltétele a felsőfokú végzettség és nyelvtudás mellett az alapvető jártasság a foci dolgaiban.

hu.wikiquote.org/wiki/D%C3%A1vid_Ibolya

csusz (törölt) 2012.09.21. 13:15:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Kedves Gyökér ! Én még nem fütyültem ki semmilyen himnuszt és nem is áll szándékomban elkezdeni. Azért hoztam föl a román példát, mert ott már volt erre precedens és valószínűleg lesz is . Ha gyökér mivoltodból kifolyólag esetleg nem sikerült megértened miért írtam a kommentemet, akkor légy jó és hibáztasd hiányos szellemi nevelésed, kedves Gyökér, amit korábbi kommentjeidben már bizonyítottál nem egyszer.

ketroot 2012.09.21. 14:16:40

Okádék az egész borókais, hetiválaszos, széljobbos brancs.

OftF 2012.09.21. 14:16:46

Nekem kokrétan égett a pofámon a bőr az állítólago magyar szurkolók láttán.

Egy magyar hazafi

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 14:16:51

@csusz: azert irtad, mert egyszeruen hulye vagy felfogni olyan alapveto emberi normakat, hogy mas bunko viselkedese nem general jogot arra, hopgy te is bunko legyel:-)

erted..
teged minosit, ha az izraeli himnusz kifutyulesere azt rantod elo magyarazatnak, hogy a romanok kifutyultek a magyart. nem indok egyszeruen, csak sima, gerinctelen, felelotlen, gyava faszarisag:-)

es igen, orommel vagom az arcodba, hogy micsoda aljas kis goyker vagy:-D

mert szegyellek. es szegyellem a hozzad hasonlo, kritikatlan, zseller bunkokat, akik a 19 szazadi vilagkepukre akarjak formalni a modern vilagot. szegyellem, ha veletek egy lapon emlitenek. es probalok minden forumon elhatarolodni toletek es az allati mivoltotoktol:-)

mert en elsosorban ember vagyok. utana magyar csak.

bigthereal 2012.09.21. 14:29:12

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: te honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy ex catedra kinyilatkoztass, és egész társadalmi csoportokat lenácizz?

ezzel te is beleesel a magad felállította gyökér kategóriába...

milyen érzés?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 14:43:22

@bigthereal: onnan, hogy konkretan hangzotatjak a naci ertekrendet, amellett kiallnak, azt hirdetik. antiszemitak, eroszakosak, masok kinhalalat preferealjak annak szarmazasa, eltero vilagnezete, szexualis beallitottsaga alapjan.
igy mukodik a vilag:-)

aki naci modon viselkedik az naci:-D

de tudod nacinak senki nem szuletik, a sajat aljassaga, emberi hianyossaga teszik azza. tehat felelos erte. jo lenne osszehasonlitani a szarmazas alapjan megbelyegzes a viselkedes alapjan megitelessel, de sajnos nem lehet:-)

tehat ervelestechnikai szempontbol a hozzaszolasod az "ignoratio elenchi" kategoriaba esik:-)

Plumper 2012.09.21. 15:10:51

@Muad\\\'Dib: az antiszemitizmus nem ott kezdődik, hanem sokkal előbb.
a magyar szélsőjobb ritkábban ér rá, talán többet melózik, de legalábbis túl gyáva nekitámadni zsidóknak, zsidó épületeknek. de ha tehetnék, a fiatalember által felmutatott SZAPPAN felé járnának el. egyértelműek a jelzéseik.
csendőr - nyilas nagyapáik "hagyományát" akarják követni.

De mindenki alaposan jegyezze meg, és nem falra hányt borsó: 1948 óta újból van Izrael állam, és többé nem olcsó mulatság zsidót ölni. Ezt többször is bebizonyították azóta, és ezek után is.

@elhízott kommentelő: ezek nem feltétlenül idióták. nagyon is tudatosan művelik, amit művelnek, és ilyen képet mutatnak Magyarországról a világon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 15:58:43

@Plumper: "nagyon is tudatosan művelik, amit művelnek, és ilyen képet mutatnak Magyarországról a világon."

a kepet nem ok mutatjak. idiotak mindenhol vannak.

a negativ kepet az mutatja, hogy egyesek ezeket a retardalt majomembereket vedik, akkormanyzat pedig a teljes mediahadtestet es kuminista frontot bevetve probalja a dolgot eltusolni, mert szuksege van ezekre a szellemi egytaletelekre.

normalis orszagban a szappanos csavo aki a fenykepen van mar eppen egy masik szappanert hajlongana...

bigthereal 2012.09.21. 15:58:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

hohoho, tehát, aki viselkedés alapján ítél meg, az nem náci?

nagyon vigyázza válasszal...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.09.21. 16:09:06

@bigthereal: mitol lenne naci valaki azert, mert azokat, akik eroszak- es rendparti antiszemitak/rasszistak es erosen nacionalistak, azokat nacinak nevezi?:-)

ha rusnya vagy nem a tukor a hibas, kisicsirgo:-)

es te is vigyazzaaa'! me' mivanma'? ku'vaeletbema'! miva'? miva'? miva'?:-DDDDD

suttyo..:-D

Amok 2012.09.22. 13:16:14

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Az érvelésed gyönyörű példája a baloldali logikának és vitatechnikának:

1/ a csusz nevű kommentelő nem azt írta, hogy a budapesti izraeli meccsen történtek felmentik a magyar futballhuligánokat, hanem csak annyit, hogy a liberális oldalak, köztük ez is soha, de soha nem adnak hírt a magyarok ellen elkövetett sérelmekről, de mindig szóváteszik az olyan sérelmeket, melyeket magyarok követtek el idegenek ellen. Ezt hívják kettős mércének, más néven az objektivitás teljes hiányának.

2/ Te erre nekiesel, a szavait félremagyarázod, a következő kommentben már lebunkózod, legyökerezed, és úgy állítod be, hogy ő is kifütyölte az izrali himuszt: "tehat azert vagytok mocskos bunkok, mert mas is mocskos bunko? ...ha gyoker vagy akkor gyoker vagy es kesz."

3/ Utána csusz világosan elmondja, hogy semmilyen himnuszt nem kell kifütyölni, de te erre újból minősíthetetlen hangnemben aljasgyökerezed, bunkózod, miközben a bunkózást TE kezdted: "es igen, orommel vagom az arcodba, hogy micsoda aljas kis goyker vagy:-D mert szegyellek. es szegyellem a hozzad hasonlo, kritikatlan, zseller bunkokat.."

Szóval, a magyarságodat nem vonom kétségbe, habár olvashatóbb lennél ékezetes betűkkel, tudod ezek is a magyar nyelvhez tartoznak, az emberi mivoltodat sem, de hogy buta vagy, az biztos.

Amok 2012.09.22. 13:16:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ja, és jó lenne, ha ezt magadra is érvényesnek tartanád: "hogy mas bunko viselkedese nem general jogot arra, hopgy te is bunko legyel:-)"

Ebben az esetben te voltál az, aki csuszt személyesen (vagy, vele összemosva, annak vélt politikai közösségét) lebunkózta, utána lealjasozta, és utána még te oktatod az embereket jó modorból. Szánalmas...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.09.22. 13:35:15

@Amok: "a liberális oldalak, köztük ez is soha, de soha nem adnak hírt a magyarok ellen elkövetett sérelmekről" - ezt írod.

Ne hazudj! Láthatóan nem tudsz beilleszteni a neked jó előre elmagyarázott jobbos dogmába.

Tudtommal a Benes-dekrétumokat sérelmezik a magyarok. Csak egy poszttal kellett volna visszanézned. Coki.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.01.08. 12:23:25

@Muad\\\'Dib: Bocsánat, de a himnuszokat kifütyülni, és a himnusz alatt tüntetően hátat fordítani a pályának szerintem sehol nem volt szokás. Most már hála a mínuszos IQ-jú magyar focirajongó közönségnek ezentúl trendi lesz. Sok mocskos gennyes fociszurkoló, szégyellem, hogy gimnazista koromban jártam még focimeccsekre.

Amok 2013.01.08. 12:25:54

@Csehszlovák Kém: természetesen láttam, hogy foglalkozol a Benes dekrétumokkal, relativizálod is őket rendesen. A szimmetriáról szóltam: írsz a magyar szurkolók izrael ellenes viselkedéséről (ami OK, én is elitélem őket), de nem írsz a román szurkolók magyarellenes viselkedéséről (ami már nem OK, mert tendenciózus). Azzal sem védekezhetsz, hogy a román-magyar viszony nem témája a blogodnak, mert akkor ugyanúgy nem az a magyar-izraeli sem. Egyszerűen csak erről van szó, az asszimetriáról, a kettős mércéről.

A folyamatos személyeskedést, gúnyolódást, mint vitamódszert meghagyom neked...

bigthereal 2013.01.08. 12:27:11

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
magyarázhatod, de amíg nem bizonyosodsz meg arról, hogy a szerinted náci csoportok minden tagja náci-e, addig te is pont olyan általánosító, rasszista gyökér vagy, mint akik ellen bőszen, ám műveltség és felkészültség nélkül felszólalsz minden fórumon.

nem vagy egyéb, mint egy öntelt, dölyfös, magad szerint tévedhetetlen megmondóember, aki pont úgy viselkedik, konkrétan náci, mint azok, akiket utál...

náci gyökér!
süti beállítások módosítása