Gangnam+Eastern+Europe+style.png

Nem kérdés, a Lambada után új táncőrület söpör végig a világon, itt a Gangnam-láz!

A dél-koreai diszkók gyöngyszeme, PSY még júliusban jelentette meg a dalt, amely azonnal internetes mémmé vált. A dal minden idők legnézettebb K-pop-videójává vált 49 nappal a bemutatása után - írja a wiki. Október végén már jóval fél milliárdos nézettség felett jár (pontosan: 591.364.368). Így szól, amikor nyolcvanezer koreai ember üvölti a dalt, ezek szerint a Békemeneten talán negyvenezren lehettek.

 A mémek mellett flasmobok kedvelt tárgya a sláger, gyakorlatilag a világ összes nagyvárosában túl vannak már egy szabadtéri gangnam-stlye táncon valahol a belvárosban, legyen az Barcelona, Párizs, New York, vagy éppen Palermo. Ömlenek a témában  a paródiák is, Deadpool táncol a bevásárlóközpontban és az utcán, de van Star Trek paródia is, ahol Klingonék nyomják a denszet, de látunk Gyűrűk ura feldolgozást is, Gandalf style címen, lol, a  Trónok harca verziót valaki még igazán megcsinálhatná, még szerencse: a faszállítós oktató klip elkészült.

Így örült góljainak a Hoffeinheim ellen kétszer is Szalai Ádám, a nápolyiak Marek Hamsíkot énekelték meg a stílusban, és azt a jellegzetes lovagló mozdulatot láthatták a nézők a Restart-Ceglédi VSE - Orosháza meccsen is, amit az X-Faktor lelazulósnak szánt klippjében már nem, a miértekre most ne keressünk választ.

Erre a zenére táncolt a szerb tensizmágus Novak Djokovic és a finn Forma-1-es pilóta Kimi Räikkönen, mindegyik kibaszott vicces. Ez a koreai csávó biztosan földönkívüli, két hónap alatt megfertőzte a bolygónk, ugyanazt a táncot tanulja már D. Tóth Kriszta saját műsorában, Britney Spears a The Ellen Showban vagy Ban Ki-moon az ENSZ székházban - egyenesen a Mestertől!

Aki nem tudná, a dalban egy jó nagy adag társadalomkritikát is találhatunk: PSY a hitelekből, látszólag magasabb életszínvonalon, de felszínes kapcsolatokban élő, trendi és gazdag embereknek tart görbe tükröt a dalban. Ki tudja, lehet a sok hiteles miatt ilyen népszerű világszerte? A dotohot ezúttal nem érdekelte sem Amerika, sem Ázsia, de még Nyugat-Európa sem, Kelet-Európában néztünk körbe, itt az idő, hogy megtanuljuk ezt a stílust.

Pozsony, 2012. október 12.: Szlovákiában egyelőre sehol egy paródia vagy flashmob a témában, igaz Adela, a népszerű szőke-csontos rádiós és televíziós arc megmentette a szlovák tinik becsületét, de a csaj mozgáskultúrájára egyszerűen nincs magyarázat.

Brünn, 2012. október 10. A kora esti félhomályban semmi gond nincs a létszámmal, a koreo nagyjából annyira állt össze, mint a magyar ellenzék.

Prága, 2012. október 28. Atomjaira esett szét a cseh fővárosban bemutatott jelenet már az első másodpercekben, a Vencel-tér déli részén kialakult spontán táncikálás értékélésénél figyelembe veszem a hirtelen hideg miatt elővett vastagabb ruházatot.

Varsó, 2012. október. 20. Hihetetlenek ezek a lengyelek, legyen az Gangnam style, foci Eb, vagy Anonymus tüntetés, ezresével vonulnak az utcára, ezúttal a tinicsajok tettek ki magukért, hangos énekléssel áthidalva az akadozó technikát. Négyezer hatszázan regisztráltak az eseményt szevező Facebook csoportra, asztakurva.

Krakkó, 2012. október 22. a krakkói flashmobon ugyanaz a helyzet, mint Varsóban, de még többen vannak é a hangosítás is jobb, tiszta bitlisz.

Budapest, 2012. október 25. Az eddig - és a következő - flashmobokkal eltérően a magyar tinik egyenpólóban egy bevásárolóközpontban adták elő táncukat,a koreo dícséretesen szinkronban, talán már-már komoly rákészülést sejtek a háttérben - ennyit azért csak nem ért meg - de a felvétel mélypontja a táncolók közé simán begyalogoló bevásárlók, utólag is szarjanak sünt!

Belgrád, 2012. október 13. No, ezért bírjuk a szerbeket! Van koreo, jelmez, minden játszik, kint van mindenki, aki számít, egyáltalán nem tinirendezvény ez, bulizik a téren középkorú, idős és fiatal is, tüzes egy nemzet ez, az istenit neki!

Bukarest, 2012. október 29. Vérszegényebb spontán (?) akció a román fővárosban egy helyi kereskedelmi rádió egyen pólójában,a koreo felejthető, a brékes csávó helikoptere sem pörgött be 1:44-nél.

A flashmobok után körbenéztünk a paródia-kategóriáriában is, ahol az egykori jugó országok tarolnak.

A bosnyák paródia hozza az elvárt jugó életérzést, kisszéken rappelés a szénaboglya mellett, hungaroceldarabok hullanak a raktárépületben, a csávó nem figyel, 0:37-kor telibekapja egy hatalmas hungarocelkocka, epic. Előtte a balodali csaj majdnem felborul a patás cipőjében, ki van ez találva.

Horvát paródia: a kanbuli, a pia, illetve a részegen hogyan megyünk haza hármas tematikát beszélik át a srácok, a nézések rendben vannak, pont ilyen fejeket láttunk 2001-ben Splitben a Ferencváros vendégjátéka előtt a helyi kocsmákban.

Szerb paródia: a dotohonál egyértelmű győztes ez a szerb mestermű, minden szava zseniális, ezt a kelet-európai angolt tényleg mindenki érti. Fájdalom, hogy a szlovákokat és a cseheket már nem sorolta kelethez a szerző, Magyarország, hungry!

Cseh paródia: működik az önreflexió a cseheknél is, rögtön a klipp elején megtudjuk, hogy az igazi cseh népviselet a szandál + frottír zokni kombó, illetve a nadrág boxer nélküli hordása, hadd lógjon. A többi jelenet is beszédes, megnéznék egy magyar változatot is, na.

Lengyel paródia: Nem fukarkodnak a lengyelek sem, ha szembe kell egy kicsit köpni magukat, ennyi jár, a szám címe önmagáért beszél.

Izraeli paródia: A délszláv, cseh, lengyel fiatalok után, akik "gúnyolódnak" a klipben saját "nemzetükön", bónuszként megmutatjuk az izraeli "hazaárulókat" is, az egykori kelet-európai kölcsönösség jegyében: have you ever played a game with a real Shlomo?

Epic!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr224877417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

globglob 2012.10.31. 08:53:32

"Erre a zenére táncolt a szerb tensizmágus Novak Djokovic és a finn Forma-1-es pilóta Kimi Raikonen..."

Az nem Kimi volt és a vezetéknevét sem úgy írják.

Pumpkin Jack · http://nyultam.com 2012.10.31. 11:02:08

Szerintem ez eddig a legőrültebb, legkirályabb, mit nekik Sandy, akkor is gangnamelnek :) Nagyon röhögtem :D
pinterest.com/pin/183521753537041186/

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.31. 11:06:08

@Pumpkin Jack: Muhaha :D Nagyon laza, máris imádom!

Versenyen kívül és respectből a kelet-európai vetélkedő különdíját simán nekik adhatjuk :P

Pumpkin Jack · http://nyultam.com 2012.10.31. 12:20:49

Én nagyon sokáig kimaradtam ebből a gangnam hype-ból, direkt nem néztem meg, mi lehet az. De egyszer véletlenül megnéztem. Az oké, hogy azon szétröhögtem magam, de az abból készült művek között még annál is királyabbak vannak :D
Köszi a különdíjat;) Őrültek :D
Amin nagyonjót röhögtem még, az a gotham style gif :) Linket nem rakhatom ide, de ha beírod keresőbe, megleled;)

3x 2012.10.31. 12:38:32

Óriási a szerb csávó :))) vodka corn flakes breakfast :)))))

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.10.31. 12:45:52

@3x: kurva, dog, shit jebem ti matku :D

- minden szava aranyat ér, nagyjából tizenötször néztem már meg :P
süti beállítások módosítása