14531hp2.jpg

Ultrák, jól elqurtátok! Magukról megfeledkezett magyarok és bolgárok miatt lesz zárt kapus meccs két kelet-európai derbi. Az eset nemzetközi visszhangja és a kemény büntetés mutatja: Magyarország az európai antiszemitizmus központja, a poszt címe pedig egy svejki idézet, még mielőtt.

Örömteli hír járta be kedden a világsajtót: az FIFA szigorú, de megnyugtató döntést hozott, első körben úgy tűnik, a magyar-román meccset zárt kapuk mögött játsszák. A döntésnek azok magyar és bolgár szurkolók örülhetnek igazán, akik szerint fontos, hogy a stadionok lelátóin nehogy már a fajgyűlölet és a nemzetek közötti gyalázkodás legyen a hangadó. A témában korábban több büntetést is kirótt az illetékes nemzetközi szervezet az ukrán-lengyel Eb idején, úgy tűnik a labdarúgó nemzetközi szervezet nem a Fidesz kettős beszéde és a Jobbik rasszizmusa mentén, hanem továbbra is elkötelezetten lép fel a faji, vallási és nemzetiségi gyűlölködés és kirekesztés ellen. Ezzel is példát mutat a magyar szerveknek (pl: MLSZ, stadionban alkalmazott biztonságiak): így kéne.

Másrészt – valószínűsíthetően sokadmagammal - meglehetősen bosszús is lettem a hír hallatán, hiszen több külföldi barátommal terveztem hónapok óta, hogy kilátogatunk a budapesti Puskásba, ahol minden bizonnyal izgalmas és a továbbjutás szempontjából is fontosnak ígérkező kelet-európai derbi várt volna ránk. Ez most a jelek szerint nem jön össze, egy fasza sportélmény helyszíni megtekintéséről kell most lemondanunk, köszönhetően néhány magáról megfeledkezett szardarabnak. Szégyen és gyalázat, elmehettek a picsába kedves magyarországi ultrák (ezen a csatornán - web1899hu – ők a video feltöltői!): miattatok sok tízezer ember marad azon a bizonyos napon szórakozás nélkül! Köszönjük.

Sajnos látni kell: a magukból kivetkőzve zsidózó, magyarul beszélő, náci szardarabok semmiben sem különböznek azoktól a magyarozó, szlovákul beszélő, náci szardaraboktól, akiknek mindenről csak az (ti. a magyar) jut eszébe, például Dunaszerdahelyen. Persze, ahogy Szlovákiában a lelátói „magyarozás”, Magyarországon a lelátói „zsidózás” maradt évtizedek óta komolyabb következmények nélkül – lásd: MTK-meccsek - a szarcsimbókok nagyon felbátorodtak. Akinek fontos a határon túli magyar (de bármilyen) kisebbség érdekképviselete, nem viselkedhet másképp hazájában sem: a mérkőzés után a dotohora megírtam véleményem és kitettem aztokat a videokat, amelyen egyes szurkolók minősíthetetlenül viselkedtek. Ismert: miután elénekelték a magyar himnuszt az izraeli nemzeti ima alatt „mocskoszsidóztak” és auschwitzi vonatozást emlegettek.

A posztot és a videókat átvette az index.hu blogketrece, a hvg.hu, aztán a nyomtatott sajtó, magyarországi, szerbiai és izraeli bloggerek, a MAZSIHISZ és a Szombat, majd végre napokkal később, amikor már az izraeli média – Haaretz és a Jerusalem Post - is felkapta az esetet. Öt nappal a poszt megjelenése után magyar kormány és az MLSZ is reagált az esetre a Hírcsárda által bemutatott sablonos bocsánatkérő bullshitgenerátorral összerakott szöveggel, fantasztikus. A jelek szerint itt náci szardarabjaink ezen a ponton azt hitték, vége a történetnek, de a FIFA nem így gondolta. Jött a hidegzuhany, lett nagy hiszti. Történt ugyanis, hogy a nemzetközi labdarúgó szervezet Magyarországot antiszemita, Bulgáriát rasszista (egy dán fekete játékost gyaláztak a bolgárok) bemutatója miatt zárt kapus Vb-selejtezők lejátszására és pénzbüntetésre ítélte, nahát. Íme néhány cikk, ahol a szerkesztőség "tanult" a történtekből: Zsidók miatt lesz zártkapus az oláhok elleni találkozó, A zsidók bosszúja: nézők nélkül kell lejátszani a magyar-román Vb selejtezőt, stb.

Úgy fest, szélsőjobboldali és az ultra szubkultúrában úgy gondolják, hogyha szidok egy kisebbséget – amit egyébként azért tehetek meg (CSK: egy nagy büdös lófaszt teheted meg, gyökérgyerek!), mert demokrácia van – majd miután a megsértett kisebbség, teljesen jogosan fellép az őt sértegetők ellen, azok hirtelen megsértődnek és durcásan az előbb egyébként általuk sértegetett kisebbségre mutogatnak: brühühű, miattatok ülök a szopórolleren. Ez azért így nagyon vicces. No meg persze full real történet, ezek a faék egyszerűségű emberek tényleg így gondolják! Egy kérdést azért fel kell tenni: egy olyan agy, amit köpőcsészének se nagyon használnak civilizált közegben, vajon mennyit érthet meg a mostani FIFA döntésből? Azon kívül, hogy számára a „mocskoszsidózás” és a „büdösrománozás” egyenlő a demokráciával – és ennek betiltása a liberális diktatúra bizonyítéka – mennyire lehet nevelő hatású, visszatartó erejű? Bele tud-e gondolni, hogy egy nacionalizmus nélküli, demokratikus közegben, ahol őt nemzetisége miatt atrocitás éri, a támadó fél retorzióra számíthat?

Vona Gábor, aki mostanában egy teljesen megroppant szélsőjobboldali pártocska elnökeként hívei számára két top témában – „cigánybűnözés” és „mocskoszsidók” – próbál valamiféle politikai üzenetcskéket megfogalmazni, hazudik, amikor ezt írja felhívásban: „Ilyen a foci világában nemzetközi meccseken nem csak Izraellel, de bármelyik országgal megesik, ha idegenbe megy.” Nem sokkal a budapesti meccs előtt, Izrael válogatottja Csehország válogatottjával találkozott, szintén barátságos mérkőzésen. Olvastam a cseh sport-, és szurkolói oldalakat, de vajon miért nem találtam olyan felhívást, amely az izraeli válogatott elleni tüntetésre, skandálásra szólított fel?

A cseh szurkolók nem tartották provokációnak vagy nem akarták bojkottálni a meccset, nem hordtak palesztin és iráni sálakat, zászlókat. Mert ne legyünk naivak, ezek az antiszemita drukkerek előre tudták, miért mennek oda, hogy csak egy hozzászólást idézzek – több héttel (!) a meccs előtt: „A televiziós közvetítés hangját vajon hányszor fogják majd lekapcsolni a stadionban harsogó Mocskos zsidók! Mocskos zsidók  Takarodjatok! - szólamok miatt? Mindenesetre remek véleménynyilvánítási lehetőség az országfoglaló cionista megszállók irányába, még ha a labdarúgó csapatukat nem is közvetlenül érinti az ügy.” (2012. július 21., 22:02). Persze Vona most a kivetítőt is kifizetné, gyorsan rátelepedett pártjával a döntés miatt kiakadt ultrák dühére.

A Videoton szurkolói köcsögök, állapítottam meg az EL-kiesés estéjén, a hisztis drukkerek bejegyzéseit olvasva a Gent Facebook oldalán. Mit lehet most mondani? Ezúttal a FIFA Facebook üzenőfalára néztem fel, megint nem csalódtam, hozzátok a formátok: megint köcsögök vagytok. A fagyi visszanyalt, csak stílusosan: elqúrtátok, ultrák! Persze, tudjuk, "a cigányok" állatok, "a zsidók" a magyar föld tulajdonosai, "a román" meg szőrös talpú, de most legalább biztosan nem lesz tavasszal magyar-román boksz a pesti utcákon. A zsidózó ultrák miatt nem fogjuk az egész stadiont hallani: „Ki nem ugrál, büdös román, hej, hej. Amit kaptatok, megérdemeltétek. Csendben, alázatosan kérjetek azoktól bocsánatot, akik miattatok nem mehetnek ki a helyszínre drukkolni.

280 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr95007359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.09. 14:11:36

@is: tudtommal börtönnel - jó esetben - kizárólag a bűnelkövetőt büntetik. De javíts ki, ha tévedek, igazán szívesen fogadom a bölcsebbek tanítását.

2013.01.09. 14:11:45

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

a többes 2. személyért járna egy elküldés a picsába, de inkább nem teszem.
Látatlanban is tudom: biztos, hogy nem zsidóztam többet nálad életemben.

Az, hogy szerinted kizárólag antiszemiták és rasszisták tartják baromságnak az ítéletet, töéletesen alkalmassá tesz, hogy a dotoho blog díszpolgárává avassanak.

az utolsó bögreharcos 2013.01.09. 14:21:28

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

A cionisták a tűzzel játszanak...

Kotkodus 2013.01.09. 14:21:33

a sok felháborodott honfitársam miatt még egyszer el kellett olvasnom a bejegyzést, hátha másodszorra találok a kulturált magyar állampolgárt támadó, vagy őt sértő passzusokat... nem találtam másodszorra sem.

szerintem aki ezt a bejegyzést a magyarság elleni sértésnek fogja fel, az azt gondolja, hogy mocskoszsidózni és auschwitzozni az bőven belefér egy nk. sportesemény kereteibe. és ha nekik igazuk lenne, akkor - ugyanezen az alapon - mind a bejegyzés címe, mind a román/moldáv huligánok rigmusai igazságtartalommal bírnának...

egy kulturált önérzetes magyar azt reméli, hogy nem a rasszista viselkedésünkkel kerülünk a nk. sportsajtóba, hanem kiváló sportolóink eredményeivel. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Jaffar 2013.01.09. 14:21:37

Nagyon rendban van a poszt. Persze a sok turbómagyar most sértve érzi magát és bizonygatja, hogy lám-lám mégis van zsidóösszeesküvés, de csak azért, mert a legtöbb annyira egybites gondolkodású és annyira sötét, hogy fel sem fogja a lényeget. Jujj, bántanak minket, szegény magyarokat, pedig nem is zsidóztunk olyan sokat (legalábbis ahhoz képest nem, amekkorát illett volna ilyen esetben..). Ráadásul minket azonnal megbüntetnek, a többieknek meg elnézik... Ugyanmár kérem. Miért fáj a turbómagyaroknak, ha öket szopatják, miközben ök pont ugyanazt teszik az általuk oly mélyen gyülölt ellenségeikkel (pl. cigányok, vagy romákkal). Hol van a sok turbómagyar, amikor legyilkosoznak MINDEN cigányt? Akkor miért nem tiltakoznak? Miért csak akkor, amikor lenácizzák az egész országot?
Az a baj, hogy nálunk teljesen normális az, ha zsidózunk, cigányozunk. Már meg sem hallja az ember. Egy kis zsidózás elfér. Bezzeg, ha a magyart szidják, akkor mindjárt borul a világ.

Kapjátok be az összes turbómagyar mind, mert a ti hülyeségetek miatt szív ismét az ország.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.09. 14:21:42

@hümhüm: ki mondta, hogy a zsidok kozott nincsennek ugyanugy balfaszok, ahogy vagytok ti nekunk?:-)

eppen errol szol a sztori. a zsido is, a magyar is ember. cska a viselkedes kulonboztet meg. ti szarember modjara viselkedtek. teljesen lenyegtelen, anyad itt szult, a kozel-keleten, vagy egy repulon a csendes-ocean felett. teljesen mind1, hogy anyad hol szuletett, vagy az anyad anyja. a viselkedesed hatarozza meg az ertekedet, nem az, hogy hol es minek szulettel.

ottomoll 2013.01.09. 14:27:02

Hát, ilyen alapon elég sok zártkapus meccset kellene tartani Európa szerte. Akár válogatott, akár klubszinten. Utóbbira jó példa mondjuk egy Ajax-Feyenord meccs...
Szívesen végignézném az izraeli válogatott utóbbi években történt vendégszerepléseit. Hány meccsen volt antiszemita hangulatkeltés, és ezek közül mennyi vont maga után ilyen retorziót? Költői a kérdés..Azt meg se merem kérdezni, hogy a mostanában olaszországból hallható néger játékosokat érő rasszista inzultusoknak lett e ilyen következménye.
Úgy látszik a boldogult szdsz olyan, mint a lefejezett csörgőkígyó. Még holta után is képes marni. Azért remélem hamarosan végleg az enyészeté lesz.
Az, hogy a honi balos média örömtüzeket gyújt persze undorító, de megszokott.

Steppenwolf 2013.01.09. 14:27:25

"Adj a magyar pofájára és tudja, hol a helye"

Te tényleg ennyire retardált vagy? Ezzel a címmel ugyanúgy egy nemzet ellen keltesz gyűlöletet, mint azok az ultrák, akiket "szardarabnak" hívsz.

Szóval ezek szerint te nem is egy identitásválságban küzdő bérblogger vagy, hanem egy szardarab? Öngól volt ez a poszt, mint az összes eddigi epehányásod.
Csak arra lennék kíváncsi, ki dug téged az Indexnél, hogy minden provokálásod címlapra kerülhet.

1vidéki 2013.01.09. 14:27:52

Azt gondolom, hogy óriási hibát követett el az MLSZ, amikor Izrael válogatottja ellen "barátságos" mérkőzést szervezett a holtidényben. Miért? Szakmailag mi indokolta ezt? Miért nem lehetett egy hasonló kvalitású más válogatottat Bp-re hívni? Mondjuk Lettország, vagy Ciprus, esetleg Észak-Írország csapatát?

Nem tudták, hogy a honi szurkolótábor kemény magjában messze felülreprezentáltak a szélsőfasiszta, zsigerből antiszemita, primitív emberek, akik kihasználják egy jó kis zsidózásra, indul a vonatozásra ezt a meccset?

Súlyos hibát, bűnt követett el az MLSZ azzal is, hogy eddig -bajnoki meccseken - eltűrte ezt a fajta ordenáré tahóságot.

Most meg itt vagyunk - zárt kapus lesz a legfontosabb meccs.

Mondjuk, mivel kint voltam az Újpest-Steaua meccsen 2009-ben, és láttam, tapasztaltam, hogy sokan -a legprimitívebb, gyülölködő egysejtüek közül - a román szurkolókat dobálni, balhézni, szidalmazni, egyszóval gyűlölködni mentek ki a Megyeri útra, olyan arcok, akik soha máskor nem mennek Újpest meccsre, de erre a meccsre "nagy hazafinak" érezték magukat, azt gondolom, hogy a magyar-román sem lett volna botránymentes.

Talán jobb is így, nem lesz késelés, verekedés, kődobálás a meccs napján, nem lesz büdös románozás, stb

Az MLSZ-nek nem kellene fellebeznie, tudomásul kell venni a FIFA döntését, örülni, hogy nem egész évre tiltották be a Népstadiont. Viszont minnél hamarabb bevezetni a szurkolói kártyát, kiszürni a bugris bunkók, antiszemita, cigányozó, rasszista arcokat, - vagy rájuk terhelni a büntetéseket, (pl. most ott van videófelvétel- azonosítani lehetne 100-200-at a fasiszta söpredék tagjai közül,és polgári peres eljárással rájuk verni a büntetés költségét)

Amúgy meg: "Anyám kún volt, az apám félig székely, félig román, vagy tán egészen az" , sőt jász, tót, és kevés bunyevác felmenőim is vannak, zsidók sajnos tudomásom szerint nincsenek, de ha lennének sem szégyellném, sőt.
Bár olvastam már teoróriát arról, hogy a mai Irán területéről származó jászok, akiknek az oszétok a legközelebbi rokonaik, és a Kárpát-medencébe való betelepülésük után még 200 évig oszétul beszéltek, az egyik elveszett zsidó törzset alkotják..
Tehát, hogy zsidó vér is folyik az ereimben:..

Mindenestre a véleményem, hogy ezt a büdös, rothadt, náci csőcseléket valahogy kordában kellene tartani, és eltiltani a futballpályák környékéről is, a náci Jobbikkal együüt...

Szégyenkeznünk kell miattuk derék cseh, holland, dán, és európai barátaink előtt...
Szégyent hoznak a piros-fehér-zöld zászlókra ezek a barmok!
Ők a hazaárulók, a nemzet selejtje, akik miatt gyakran érzem úgy, hogy igaza volt Teleki Pálnak..(legpocsékabbak, leghitványabbak vagyunk)

ottomoll 2013.01.09. 14:29:20

@Gavble61: Többek között az ilyen húzásokkal sikerül majd a "fejlett nyugatnak" elérnie, hogy ez megváltozzon.Csinálják csak...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.09. 14:29:32

@Töksi: "A szurkolók túlnyomó része nem zsidózni jár oda."

akkor tessek a maradekot is meggyozni arrol, hogy ha nincs zsidozas, van meccs, ha van zsidozas, nincs meccs...

annakidelyen david ibolya elintezte annyival, hogy "nem ert a focihoz". teljesen nyilvanvalo volt mar akkro, hogy ez lesz a vege, mint hogy az allando ciganyozasnak a ciganyvadaszat lett a vege. tudod, ezek a folyamatok a tortenelem soran mar annyiszor lejatszodtak lepesrol lepesre, hogy axiomakent kezelheto az, hogy ha ezeket a megnyilvanulasokat nem fojtjak el csirajukban, abbol balhe lesz. en sem azert ugatok annyit, mert zsido vagyok, vagy cigany vagyok, hanem mert tudom, hogy ezeknek keserves nyoges lesz a vege. ez az elso lecke. ha ezt nem tanuljak meg akiknek kell, jon a kovetkezo.

Tom Bradley 2013.01.09. 14:29:39

@kohn-orsós-munteanu-francois: vigyázz a szádra, mert hamar rádsütik, hogy antiszemita vagy te is

2013.01.09. 14:32:27

@Jaffar: itt inkább az a vicces, hogy a rasszizmus elleni harc fő szószólója en bloc mongolozza a magyarokat (Slota és az SNS nácijainak kedvenc szavajárása), ugyancsak általánosítva köcsögözi a Videoton szurkolóit valamilyen fórumon talált hozzászólások alapján, stb, stb.

Tehát a nagy antirasszista harcban ugyanolyan retorikát használ rendszeresen, amely ellen látszólag szeretne fellépni.

Ugyanolyan a gyűlölködő faszkalap, mint akik miatt a tiltás született. Csak neki elnézhető, mert ő a liberális demokrácia nevében gyűlölködik.

ottomoll 2013.01.09. 14:38:17

@Steppenwolf: Ezt a pofás dolgot már korábban is elsütötte szegény(kém).
Állítása szerint a cseheknél dívik ez a mondás. A cseheknél, ahol a férfiak(?)a német és a szovjet bevonulást is könnyes arccal asszisztálták végig az utcán ácsorogva. :)))

Steppenwolf 2013.01.09. 14:38:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Kár, hogy amikor magyarokat vernek a származásuk miatt Szerbiában, Szlovákiában, Romániában vagy Ukrajnában, az nem zaklat fel ennyire.
Úgy látszik genetikailag van belétek kódolva a kettős mérce.

canadien 2013.01.09. 14:38:35

Megértünk .Mert stílusodból és véleményed felsőbrendűségéből ítélve,a származásodat tekintve érintett vagy.Örülj.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.09. 14:38:54

@Töksi: "Fosnak ezek magasról a zsidókra meg a feketékre is, hidd el :-) "

szerintem nem fosnak ra, megha ezt igy meg lehet attetelesen is magyarazni.

es igy kellene a stadionon kivul is. aki nem tanulja meg empatiabol, annak bele kell verni a fejebe, hogy nem basztatunk masokat.

mondjuk gyongyosi miatt megvonni az unios tamogatas egy reszet az orszagtol most, hogy az ugyeszseg nem emelt ellene vadat...

es hasonlo eljarasokkal megertetni, hogy bizony, aki zsidozik, ciganyozik, niggerezik, stb, annak kevesebb jut, mert allatoknak nem jar annyi, mint embereknek.

Steppenwolf 2013.01.09. 14:39:11

@1vidéki:
"Talán jobb is így, nem lesz késelés, verekedés, kődobálás a meccs napján, nem lesz büdös románozás, stb"

Enélkül sem lett volna, mert ilyen magyar válogatott meccsen soha nem volt a magyarok részéről, még akkor sem, mikor a románok válogatott ocsmány és gyűlöletkeltő sértésekkel provokálták a magyar szurkolókat.

mann 2013.01.09. 14:43:11

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Megkérdezném, hogy hol is írtam azt, hogy menjen Izrael az Európa-i fociból?

@Kotkodus:

1.Nem, nem hiszem, hogy Ovi miatt kaptuk a büntetést és nem is írtam ilyesmit. Kéretik azt belelátni írásomba ami benne is van.

2. Valóban így van, óvodás a másikra mutogatás, ahogy az árulkodás is (jelen esetben gondolom a feljelentő szervezetekről te is hasonló véleménnyel vagy).

3. Igen volt zsidózás vastagon, ezt egy pillanatig sem vitattam. A rendezők alkalmasságáról van némi fogalmam, mikor közvetlen közelről néztem végig ahogy a szerb szurkolók hülyére verték őket az Üllői úton lejátszott Magyar-Jugo 1-7 alkalmával.

4. Sok követendő külföldi példa van előttünk, kétségem nincs, hogy ezek közül Oviék hipp-hopp átvesznek majd néhányat.
- kamerarendszer a stadionokban (beazonosítható az elkövető)
- megfelelően képzett rendezői gárda (a beazonosított elkövető pillanatok alatt kiemelhető)
- megfelelő törvényi háttér (a beazonosított, kiemelt elkövető néhány napon belül elítélésre kerül)

Ez működik nyugaton, nálunk is kellene működnie. Tudom, mert jártam már néhány stadionban és van némi fogalmam a fociról, néhány itt megmondóként viselkedő kommentelővel szemben. (ugye Sipi?)

Ez sport probléma, nem politikai. A politikának annyi köze van hozzá, hogy végre pénzt kellene biztosítania a szükséges eszközökre és kurvára nem lenne ilyen probléma a jövőben.
Addig marad nekünk a rasszistázás meg a sok magyarságában sértett ember önérzetessége... Biztos jó ez így valakinek, de nekünk kurvára nem.

Töksi 2013.01.09. 14:43:22

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Olvasd el az előzményt, mire írtam ezt.
A "nem lesz meccs"-ről meg neked írtam: hiába tisztítják meg a stadionokat, akiket kiszorítanak, egész Európában odakint folytatják, bizony még durvábban. A kluboknak meg az a lényeg, hogy fogyjon a MU meg a Bayren kitűző-bögre-zászló :-)

Mystes 2013.01.09. 14:53:53

@Töksi: Ez azért van, mert a zsidók miatt bűntudatuk van a nyugatiaknak, a magyaroktól viszont félnek.

Tehát nekik nyalni akarnak, minket meg eltaposni.

1vidéki 2013.01.09. 14:54:13

@Steppenwolf:
"Adj a magyar pofájára és tudja, hol a helye"

Azt hiszem, hogy az idézet Vodicka árkásztól származik, ha olvastad volna a Svejket (még nem késő), akkor derűs humorral fognád...azt hiszem, hogy a gyűlöletnek ehhez köze sincs.

Viszont, ilyen igazi futball-feeling:

www.youtube.com/watch?v=Cwf4DDwXDOA

Helyszín: HOFBRAU HAUS, München legrégebbi (500 éve müködő sörözője)
Időpont: 2006 VB....

Majd ha magyarok, és mondjuk románok békében így söröznek meccs előtt...akkor azt mondhatjuk, hogy valamit elértünk...

www.youtube.com/watch?v=Cwf4DDwXDOA

Mystes 2013.01.09. 14:54:23

@Muad\\\'Dib: Hát igen, nagy kérdés, hogy ez a Fifa döntés nem fedi-e teljesen a kollektív bűnösség-kollektív büntetés elvét!?

Márpedig azt nem lehet. Mert az fasizmus/rasszizmus.

A Fifának meg kellene erőltetnie az agyát, hogy valami más módszert találjon ki, de ez nem jó.

Töksi 2013.01.09. 14:54:33

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én nem áttételesen magyarázom, hanem ez egy teljesen logikus következtetés. A FIFA, UEFA, a nemzeti szövetségek és a klubok elsősorban üzleti szempontból néznek a focira, és ha a rasszizmus rontja az üzletet, tesznek ellene.
"aki nem tanulja meg empatiabol, annak bele kell verni a fejebe, hogy nem basztatunk masokat."
Ez működik: vannak erre büntetőjogi passzusok.
A Gyöngyösi miatt megvonni, mert az ügyészség nem emelt vádat???? :-))) Én olvastam az indoklást, és megáll. Elbukott volna a bíróságon, mint a pinty. Amúgy ilyen alapon fél Európától meg lehetne vonni.
Az utolsó mondatod meg kicsit Bayeresre sikerült :-)

Mystes 2013.01.09. 15:04:28

@Mojzes Pál: A Fifát jól be lehetne húzni a csőbe ezzel, és színvallásra kényszeríteni. Ha a moldáv-magyar meccsen történtek még nem évültek el!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.01.09. 15:04:36

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha már Gyögyösizel, akkor idézd szó szerint azt is, amit mondott, hogy korrekt legyen a dolog, és mutass rá, hogy hol uszított. Nem mindenki követi a politikai mocskot ami a politikusok szájából kihullik.

Töksi 2013.01.09. 15:04:42

@1vidéki: Akkor valamit elértünk. Az őszi hokiszezonban az egyik Fradi-Érsekújvár (Szlovákia) meccsen feltűnt, hogy mellettünk három zöld-fehér sálas ipse akkor örül, ha a Fradi gólt kap, és nem örül, ha mi lövünk gólt. A II. harmadra leesett a tantusz, hogy ez a három őrült közénk állt be. (Érsekújvár is zöld-fehér klub). Azt mondták, ők 3-an jöttek csak drukkolni, a vendégszektorban tök ciki lett volna hárman lézengeni. Gyorsan hoztunk nekik is sört, és béke volt :-)

Tom Bradley 2013.01.09. 15:04:53

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: már-már Bayer Zsolt-i a szóhasználatod

nem döbbensz rá újraolvasva a hozzászólásod, hogy teis PONTOSAN UGYAN AZT csinálod (a tóttal együtt), mint azok, akik a stadionban állítólag kiabáltak?

na persze nektek természetesen bárkit le lehet állatozni

Tyrion Lannister of Caster 2013.01.09. 15:10:29

@Csehszlovák Kém:
"Ez nem általánosítás: az Eu legnagyobb antiszemita pártja a bp-i parlamentben van, soroljam még?"

Ez egy, Magyarországot lejárató általánosítás. Akár még magyarellenes uszításként is felfogható.

Amúgy tájékozódj jobban. A Francia törvényhozásban van az EU legnagyobb szavazóbázissal rendelkező antiszemita pártja, a Front National, amelynek vezetőjére a 2012-es francia elnökválasztások első fordulóján a szavazók 17,9%-a szavazott. Az északi országok muszlimellenes pártjai semmivel sem kevésbé szélsőjobb pártok, mint a Jobbik. Etnikai és vallási alapon akarják ezeket az embereket kiutasítani az országaikból, csakúgy, mint ahogy a Jobbik is tenné némelyik kisebbséggel.
Az antiszemitizmus egyik központja sajnálatos módon épp Izrael, ahol szisztematikusan üldözik a palesztinokat, akik szintén szemita nép. Így épp Izrael állam válik antiszemita hatalommá a világban, fél évszázada lágerbe kényszerítve több nemzedéknyi helyi lakost.

Kotkodus 2013.01.09. 15:19:13

@mann:
1. akkor örülök, hogy egyetértünk abban, hogy nem érdemes a sportot és a politikát keverni!

2. igazad van, én nem tettem volna feljelentést, jó példával válaszoltam volna a rossz példára, mert szerintem az frappánsabb, eredményesebb és elgondolkodtatóbb... más kérdés, hogy - sajnos - megalapozott joguk volt a panaszra és én ezt jobban szégyellem, mert én a magyar honfitársaim tetteit érzem inkább magaménak, nem a zsidó szervezetek magatartását (azért szégyelljék magukat ők).
3. a szervezők tevékenységének minőségét illetően is egyetértünk.
4. egyetértünk az alkalmazandó eszközök terén is, azonban én azt kérdeztem, hogy a fifa helyében milyen más eszközt alkalmaztál volna a szabálysértés büntetésére, miután a szabálysértés már megtörtént.

összességében szomorú, hogy párszáz hülye miatt a csapatunk nem jut az őt megillető támogatáshoz, de még szomorúbb, hogy sokan ebből megpróbálnak (mindkét oldalon) gusztustalan módon politikai tőkét kovácsolni, tovább verni az éket a magyar társadalomba és tovább borzolni az amúgy is viharos hazai kedélyeket. és számomra ez a legvisszataszítóbb ebben az egészben.

petraeus 2013.01.09. 15:36:13

Annyit azert megjegyeznek, hogy a Cseh-Izraeli meccset Ausztriaban jatszottak egy edzotaborban, nem Pragaban. A helyszin megnehezitette a helyi szurkolok balhezasat ami egyebkent se jellemzo a csehekre. Az atlag cseh foci szurkolo nagysagrendekkel kulturaltabb mint az atlag magyar. Mondjuk mas a hagyomanyuk, naluk a kommunista part tovabbra is stabilan 15% felett szerepel, arrefele nem a zsidok es a szlovakok/romanok az ellensegek, hanem az orok slager ciganyok/bevandorlok, plusz helyi sajatossagkent kifejezetten lenezik es diszkriminaljak az oroszokat es az ukranokat az egykor hozzajuk tartozo karpataljai ruszinokkal az elen.
Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy az egesz kis kelet europai rasszizmust/sovinizmust sokkal "kulturaltabban" adjak elo joval kevesebb indulattal es tul sok nyilt agreszivitas nelkul. A mi holokauszt tagadasunk, relativazalsunk naluk nem jellemzo, ok ugyanezt a nemet es magyar kisebbseg masodik vilaghaboru utani deportalasaval/elnyomasaval jatszak el, illetve tovabbra se ertik miert bomlott fel az elso super demokratikus Csehszlovakia, miert nem akart az a sok halatlan kisebbseg megelegedni annyi joggal amennyit kaptak...

Kotkodus 2013.01.09. 15:36:35

@Steppenwolf:
"Adj a magyar pofájára és tudja, hol a helye"

bocsi de ez pont a görbe tükör akart lenni - szerintem...

az én olvasatomban ezzel próbálta a szerző felhívni a figyelmet arra, hogy akik kényesek a magyarság elleni kirohanásokra, azok ne sértegessenek más népeket...

egyébként pedig ez egy svejki idézet, amely egy 1. világháborús történet...

úgy látom neked nem tetszik amit látsz... pedig kedves barátom, csak tükörbe nézel... ;-)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.01.09. 15:36:42

@Töksi: "nem basztatunk masokat." erről a Nagy Lebowski jut eszembe (mármint a film egyik ikonikus beszólása):
Te mondád! Jézussal senki nem baszakodik!

:-)

Tyrion Lannister of Caster 2013.01.09. 15:40:14

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Törökországnak tényleges területei vannak a kontinentális Európán belül.
Tán ezért.
Izraelnek politikai határai még nincsenek Európában.

Érthető, hogy nem kívánnak a szomszédaikkal találkozni tétmérkőzéseken (ennek nem csak a aszomszédaik az okozói), mégis, eléggé fura. Ilyen alapon Marokkó is játszhatna Európában, hiszen szárazföldi határa van Spanyolországgal (Melilla és Ceuta enklávé városoknál).

1vidéki 2013.01.09. 15:40:57

Kol ód baléváv penímá,
nefes jehudí hómíjá,
úl(e)fa'até mizrah kádímá,
ajin leCijón cófíjá.
Ód ló avdá tikváténú,
hatikvá bat snót al`pajim,
lihjót am hofsí bearcénú –
Erec-Cijón (v)J(e)rúsá`lajim

"Ősidők óta mélyen a szívekben,
A zsidó lelke vágyakozva néz,
És előre vágy a kelet felé,
Még Sionra tekint a szem.

A mi reményünk soha el nem fogy,
Kétezer év ősi reménye,
Szabad nemzetként lenni a hazában,
Sion és Jeruzsálem földjén"

www.youtube.com/watch?v=NjfFpFW9OdA

Minden szavával egyetértek.
Csodálatos himnusz.
Ezt fütyülték ki az (Állatok)!

Pedig: (idézem): A Jobbik Magyarországért Mozgalom értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális, nemzeti-keresztény párt.
Pártunk keresztény, értékelvű mozgalom, vagyis minden szavához, tettéhez, működése minden eleméhez az isteni törvényekbe és az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul.

Úgy tudtam, hogy a keresztény Messiás, Jósua (Jézus) zsidó, az apostolok zsidók, a Messiás mamája Mirjám (másnéven Szűz Mária, vagy Boldogságos Szűz, akinek István király felajánlotta az országot, zsidó)

www.youtube.com/watch?v=NjfFpFW9OdA

mann 2013.01.09. 15:44:20

@Kotkodus: A FIFA tette a dolgát, a soron következő meccsre betiltotta a Puskást. Egy augusztusi barátságos meccs miatt a magyar válogatott számára a továbbjutás szempontjából létfontosságú meccsre esett pont a szankció.
Számomra az időzítés nagyon furcsa. Most hoznak nyilvánosságra egy novemberi döntést, miközben már lement néhány 'kevésbé' fontos meccs.
Kb. oda tapostak ahol a legjobban fájhat.
Nem tudom, hogy mit kellett volna a tennie a FIFA-nak, nem vagyok a helyükben, de talán szerencsésebb lett volna nem belenyúlni ilyen módon a versengésbe.
Egy korábban meghozott és kihirdetett ítélet, vagy egy szintén barátságos meccsre szóló büntetés talán szerencsésebb lett volna.
Így viszont nagyon sok embernél az ellenkező hatást érték el. Szerinted aki zsidózott az ominózus meccsen ezentúl visszafogja magát vagy még jobban fogja nyomatni ezután? Persze a kérdés költői :)
Egy idézet máshonnan:
"...a meccsen zsidózók, akinek az egész köszönhető, most azért mocskos zsidóznak, mert szerintük a zsidók miatt nem mehetnek meccsre, hogy újra zsidózzanak..".

Mystes 2013.01.09. 15:59:04

@Kotkodus: Ezzel a svejki idézettel az is a gond, hogy a Kém kiszélesítette a pofozandók körét. Nála az a lényeg: pofozd "a magyart". Pedig nem "a magyart" kell pofozni, hanem a bűnt.

Komolyan rasszista, magyargyűlölő az illető.

Kotkodus 2013.01.09. 15:59:48

@Steppenwolf: "Kár, hogy amikor magyarokat vernek a származásuk miatt Szerbiában, Szlovákiában, Romániában vagy Ukrajnában, az nem zaklat fel ennyire."

nem tisztem sipi védelme, de engem pl. igenis felzaklat, ha a magyarokat inzultus éri származásuk miatt (és itt nem a svájcban randalírozó videoton-drukkerekre gondolok...) és úgy gondolom, hogy az országnak meg kell védenie a magyarokat határon innen és túl.

más kérdés, hogy ilyenkor nem szégyellem magamat... szégyelljék magukat azok akik ezt helyénvalónak találják!
mi annyit tehetünk, hogy megpróbálunk jó példával szolgálni nekik. valakinek el kell kezdenie, mert különben "a szemet szemért elv egyszer vakká teszi a világot"...

Mystes 2013.01.09. 16:00:07

@1vidéki: A probléma ott van, hogy a "csehszlovák" (?) Kém Svejk derűvel átitatott, ironikus megjegyzéséből gyűlölködő, haragos, humortalan posztcímet csinált.

Nem mindegy, hogy _ugyanazokat a szavakat_ hogyan mondjuk!

A Kém nem értette meg Svejket.

1vidéki 2013.01.09. 16:01:37

@Steppenwolf:
"Talán jobb is így, nem lesz késelés, verekedés, kődobálás a meccs napján, nem lesz büdös románozás, stb"
Enélkül sem lett volna, mert ilyen magyar válogatott meccsen soha nem volt a magyarok részéről, még akkor sem, mikor a románok válogatott ocsmány és gyűlöletkeltő sértésekkel provokálták a magyar szurkolókat. "

www.youtube.com/watch?v=nrbOEEKjAMs

kisferko78 (FTC szurkoló írta:) Ha jól emlékszem itt a románokhoz szerettek volna bejutni a Lilák, de a rendőrök megakadályozták, hogy Újpesti MAGYARJAINK rendet vágjanak a román cigányok között. TISZTELET!
MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!!

Igazad van, ez nem válogatott meccs volt. Hanem Újpest-Steaua Bukarest (és Fradi szurkoló véleménye)

Ilyesmi biztos nem történt volna, a magyarok nem olyanok, békések, kedvesek, csak a tűréshatáron belül mocskoszsidóznak, büdösrománoznak, kiváló emberek, Európa és a Világ tanulhatna tőlünk hazaszeretetet, toleranciát, stb..

Székely János köszöntése: www.youtube.com/watch?v=fMH07XdMg2w

Részletesen itt: www.youtube.com/watch?v=Ga5zAxyl0vU

Mystes 2013.01.09. 16:07:27

@Tyrion Lannister of Caster: Kíváncsi vagyok, hogy egy török-izraeli, szíriai-izraeli, iráni-izraeli, stb stb meccsen milyen indulatok lennének!

Persze, hogy inkább Európába járnak focizni...

Szar helyzet lehet az, ahol minden szomszédjával össze van veszve az ember!

Mystes 2013.01.09. 16:24:25

@mann: Tényleg rossz az időzítés. Ha kifogást találtak, akkor azt a következő meccsen kellett volna érvényesíteni! Nem várni vele fél évet és akkor random módra kijelölni egy meccset...

Teljesen életszerű egyébként, hogy a zsidó érdekvédelmi szervek "árulkodtak" a fifánál, mert a fifaellenőr aligha tudott magyarul. A zsidózást nem érthette. A füttyöket hallhatta, a hátatfordítást láthatta, az iráni zászlót láthatta. Mégis úgy ítélte, hogy ez még nem lépi át a küszöböt, máshol/máskor is van ilyen.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.01.09. 16:24:36

@Mystes:
Arany János: A fülemile
"Rossz szomszédság: török átok, S ők nem igen jó barátok"

1vidéki 2013.01.09. 16:24:47

@Mystes: "Szar helyzet lehet az, ahol minden szomszédjával össze van veszve az ember"

Ezt mi is tudjuk,hogy "szar", ugye románok, szerbek, szlovákok, ukránok (Kárpátalja miatt), bár igaz, hogy az osztrákokkal, szlovénokkal nem vagyuk összeveszve..sőt a horvátokkal sem, az Ő országuk egy az egyben szerepel a Nagy-Magyarország térképeken, ez biztosan tetszik nekik is.

amúgy meg Izrael is békében él a legnagyobb szomszédjával a Jordán Hasemita Királysággal, és van békeszerződése (1978, Camp David) óta Egyiptommal is..

2002 2013.01.09. 16:24:50

@Töksi: "Voltál te már focimeccsen? A szurkolók túlnyomó része nem zsidózni jár oda."

Én magyar válogatott meccsen életemben egyszer voltam a bolgár magyaron, és igazad van tényleg nem zsidózni járnak oda.

"Két célból mennek ki: szórakozni, azaz testközelből nézni a meccset, és buzdítani a csapatukat."

Ekkor szembesültem a magyar foci taktikájával, ugyanis az alapján amit én ott láttam a magyar focistáknak nem olyan szurkolás kell, hogy hajrá, vagy mindent bele. Először is elkezdődik az egész egy félstadionnyi "ki nem ugrál büdös román"-al. Utána látják ez nem válik be, átváltanak a "mocskos szlovákia, utálunk szlovákia" jelszavakra. Bemondó figyelmezteti őket, hogy abba kéne hagyni, akkor "kapd be a faszt", majd az egészet le lehet öblíteni egy "ki a faszom az a ján slota" gyönyörű mondattal. Amikor a bolgárok meg sorozatosan lőttek a kapura, akkor a fair play szellemében "egyszerűen senkik vagytok hejj hejj"

Tom Bradley 2013.01.09. 16:27:38

@Mystes: török-izraeli éppenséggel lehet

Jaffar 2013.01.09. 16:30:02

@gwr: Ez még mindig nem indok arra, ami történt a magyar-izrael barátságos meccsen. Úgy nem lehet védekezni, "hogy de ök is..". Legalábbis egy értelmes vitában ez nem valószínü, hogy elönyünkre válik. Majd, ha nálunk nem lesz ilyen, akkor verhetjük a tamtamot. Nem szoktam olvasni ezt a blogot, szal nem érdekel mi volt itt elötte, de ez a poszt teljesen rendben van.

ottomoll 2013.01.09. 16:30:04

@nincs_nick: Pontosan így van. Csak a mi helyzetünket súlyosbítják az egykori szdsz megmaradt csápjai. Időbe telik még, amíg ez a "kapcsolati tőke" teljesen elsorvad. Addig viszont nemzetközi szinten ott okoznak kárt, ahol tudnak.
Emiatt minket rendszeresen olyan dolgokért vonnak felelősségre, amiket más országoknak elnéznek.

Mystes 2013.01.09. 16:32:32

@1vidéki: Igen az izraeli és a magyar államhelyzet sokban hasonlít egymáshoz. Azzal a nagy különbséggel persze, hogy a mi szomszédaink azért haragszanak ránk, mert elvettek Magyarországból, Izrael szomszédjai meg azért haragszanak Izraelre, mert Izrael tőlük vett el.

ottomoll 2013.01.09. 16:37:29

@1vidéki: Jordánia... Komoly tényező a térségben :))). A korábbi korrupt egyiptomi kormánnyal kötött békeszerződést a most hatalomra került fiatal iszlamisták kissé sajátosan fogják értelmezni. (Mert hát legyünk őszinték a 80 milliós Egyiptomban a Facebook forradalom nem egészen úgy sült el ahogy azt nyugaton elképzelték.) A többi térségbeli állammal való izraeli viszony pedig nem szorul bemutatásra.
Egyébként ha Izrael egyszer játszhatba az EB-n, akkor mondjuk Libanon miért nem?

Töksi 2013.01.09. 16:37:44

@2002: Én meg minden héten meccsre járok, szóval nekem nem kell bemutatnod, mi folyik a stadionokban. De még egy Fradi meccsen is több a normális szurkoló, mint a huligán. Kivéve, ha az Újpest a vendég, mert onnan csak a huligánok mernek eljönni :-))
Úgyhogy azon az egy szem meccseden valszeg rossz társaságba keveredtél ;-)

Mystes 2013.01.09. 16:37:54

@Tom Bradley: Inkább ne. Bár az izraeliek, a holokauszt-üldözöttek, nem ismerik el a kurd népirtást, csakhogy kedvében járjanak a törököknek...

A szolidaritás nemzete!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.09. 16:57:52

@平八:
"Régen is volt, most is van, a jövőben is lesz itt is, Angliában, Németországban, Lengyelországban, Svédországban, Svájcban, Amerikában, Mexikóban, Brazíliában, MINDENHOL."

Tévedsz, máshol kiszűrik és börtönbe vágják a pálya közeléből is eltiltják a dühöngeni, örjöngeni meccsekkre járó narkós-alkoholista bűnöző állatokat.

Nálunk is megtehetné ezt az állam, hisz kamerák tucatjai veszik a vandalizmusukat, gyújtogatásaikat, esztelen örjöngéseiket, BKV amortizációikat, és a rendőrség midet arcról, névről ismeri, de nálunk az állam pénzeli, milliárdokkal támogatja a fociklubbokra rátelepedett párszáz fős bűnöző klánokat, azt a csürhét amelynek semmi köze a focihoz, csak tönkreteszi azt.

Kotkodus 2013.01.09. 16:58:01

@mann: már-már monty python-i az idézet... de sajnos találó...

tény, hogy a büntetés szigorú és sajnos az is tény, hogy nem fogja kulturáltabbá tenni azt a közönséget, azonban ez talán nem is a fifa dolga...

feltételezem ők olyan "motivációt" akartak adni a magyar szervezőknek, hogy azok egy kicsit összekapják magukat és nem csodálkoznék, ha a következő szankció (az átlag hozzászólások alapján sajnos várható) még szigorúbb lenne. feltételezem, hogy úgy gondolkodtak, hogy egy másik barátságos meccs zártkapúsítása nem jelentett volna kellő "motivációt" a rendrakásra. persze nem tisztem a fifa döntéseinek magyarázása, azokat magyarázzák meg ők!

egyrészt (remélem) így is megnyerjük azt a meccset, másrészt ki kell rekesztenünk a szélsőséges elemeket a stadionokból, hogy azok ne a gyűlölet, hanem a sportszerűség és a fair-play arénái legyenek.

az viszont szánalmas, hogy az emberek egy része nem a zsidózókat, vagy az mlsz-t teszi felelőssé mindezért, hanem a zsidó szervezeteket és a fifát.

Mystes 2013.01.09. 16:58:07

@Mystes: Bocsánat: az örmény népirtást _sem_ ismerik el.

Mystes 2013.01.09. 16:58:46

@2002: Ne haragudj Kém, olyan úgynevezett "kemény magról" beszélsz, akit csak a saját meggyőződése érdekel. Ilyenek mindig, mindenhol, az élet minden területén vannak. Ilyen vagy te is például. Ehhez a posztodhoz például rengeteg értékes és értelmes kritikát kaptál a kommentelőktől, de semmit nem fog rajtad. Évek óta teljesen változatlan vagy. Egyforma posztokat írogatsz.

Miben különbözöl akkor ettől a kemény magtól?

2002 2013.01.09. 17:07:01

@Mystes: Te tudsz olvasni? :D

Kotkodus 2013.01.09. 17:20:32

@Mystes: "Ezzel a svejki idézettel az is a gond, hogy a Kém kiszélesítette a pofozandók körét. Nála az a lényeg: pofozd "a magyart". Pedig nem "a magyart" kell pofozni, hanem a bűnt.

Komolyan rasszista, magyargyűlölő az illető."

tudod az idézetekkel az a baj, hogy - ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy melyik idézetről van szó - illik pontosan idézni... ezért sem szokás azokon változtatni, amikor idézünk...

mint fentebb elmondtam ez szerintem egy görbe tükör és aki ebben a mondatban nem látja ezt az összefüggést és nem tetszik amit lát, annak bizony - szerintem - a saját tükörképe nem tetszik...

és az egész cikk arról szól, hogy nem a magyarokat, zsidókat, szlovákokat, stb. kell utálni, hanem egymást tisztelve kell egymás mellett békében élni és az olyan elemeket, akik - frusztráltságuk, kevés eszük, vagy kisebbségi komplexusuk okán - gyűlöletet és tiszteletlenséget árasztanak ki kell rekesszük a közös békés magyar, zsidó, szlovák, román, stb. közösségből. az én olvasatomban pont arról szól a cikk, hogy a "bűnt" kell üldözni.

azonban simán lehet, hogy valami felett elsiklottam... idéznél nekem olyan passzust a cikkből, amelyik "magyargyűlölő"? előre is köszi!

Tom Bradley 2013.01.09. 17:20:41

@Mystes: na mondjuk mikor a közel-kelet egyetlen demokráciája lemészárolta a török segélyhajó legénységét, akkor örülhetett, hogy nem lett éles meccs belőle

Rodzservótersz 2013.01.09. 17:20:47

A kurva anyját a faszszopó szerzőnek.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.09. 17:20:56

@Mystes:

Szerintem ő nem kúrja el a focit, nem tökrészegen-belőve jár dühöngeni, őrjöngeni, állati ösztöneit kiélni meccsekre.

Nálunk a klubokkra rátelepedett megélhetési bűnözőklánok csak ezért mennek ki.

1vidéki 2013.01.09. 17:21:11

@Mystes: Sajnos, nem vagyok Közel-Kelet szakértő.

Viszont úgy olvastam, hogy Izrael területe mindössze 22.000 négyzetkilométer, kisebb, mint a Dunántúl fele. Ebből is 11 ezer négyzet km terméketlen sivatag (Negev)

Az arab országok összterülete mennyi is lehet? (Marokkótól Szaud-Arábáig, Jementől Irakig, stb?)

Most, ahogy ezután kerestem a google-n, ezt dobta ki: dzsihad.blog.hu/2007/12/16/izrael_teruletenek_otszorose_zsido_tulaj
(850 ezer zsidó menekült az arab országokból Izrael 1948-as megalapítása után, több mint 300 milliárd dollárnyi vagyont hátrahagyva...az arab országokban élő zsidók Izrael területének ötszörösét birtokolták, (és jogilag birtokolják mind a mai napig) ám földjeikről elüldözték őket)

", Izrael szomszédjai meg azért haragszanak Izraelre, mert Izrael tőlük vett el" ...hmmm... nem úgy volt, hogy az ENSZ 1947-es határozata szerint két állam, egy zsidó és egy palesztin jött volna létre, de ezt a zsidók igen, de az arabok nem fogadták el..
hu.wikipedia.org/wiki/Izrael

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.09. 17:21:21

Ja, ezt valaki olvasta már?
"Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke csak az MLSZ-től értesült a FIFA döntéséről."

sport.hir24.hu/labdarugo-valogatott/2013/01/09/orban-inkabb-nem-is-mond-semmit/~~fokusz

Orbán vagy hazudik, vagy teljes mértékben leszarják Csányistól a fejét a Fifaban.

Mystes 2013.01.09. 17:21:27

Egy (nemzetközi) próbapert megérne a Fifa ellen, hogy: amit csináltak az a kollektív bűnösség elvén alapuló büntetés.

Szerintem elvesztenék ezt a pert.

És ez elég motiváció lenne a Fifának, hogy más módozatokban gondolkodjon ezek után. Mondjuk büntetgetés helyett a helyi sportszövetséggel (MLSZ) kooperációban próbálja megoldani a kétségtelen problémát.

1vidéki 2013.01.09. 17:21:42

@Mystes:
Hát, hogy pontosítsunk...feltéve, hogy hinni lehet a wikipediának az örmény népirtás témakörben.

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96rm%C3%A9ny_n%C3%A9pirt%C3%A1s

1.Válaszul arra, hogy a török állam tagadja a népirtást, az örmény szórványközösségek aktivistái a világ országainak kormányainál szorgalmazzák a népirtás hivatalos elismerését. Máig huszonkét független ország (Magyarország nem), az Egyesült Királyság tagországát alkotó Wales[115] és negyven USA-tagállam adott ki olyan hivatalos nyilatkozatot, amelyben valóban megtörtént történelmi eseménynek ismerik el az örmény népirtást.

2.Izrael fennállásának első éveiben (Törökország Izraellel szemben tanúsított ellenséges magatartására válaszul) elismerte, hogy az örmény népirtás kapcsán párhuzam vonható a zsidóság elleni második világháborús népirtással. Legutóbb 1994-ben Joszi Beilin jelentette ki a Knesszetben, hogy Izrael genocídiumnak tekinti a történteket. Azóta azonban kerülik az izraeli politikusok ezt a kényes témát. Ennek oka, hogy – az Egyesül Államokhoz hasonlóan – Izraelnek is legjelentősebb muzulmán többségű, közel-keleti szövetségese Törökország. A kapcsolat megromlását nem kockáztathatja az izraeli vezetés. A törökök is igyekeznek megakadályozni a zsidó-örmény szolidaritást..

3. Nem lenne itt az ideje, hogy Magyarország is elismerje népirtásnak az örmény genocídiumot..
Az azeri baltás gyilkos kiengedése miatti bocsánatkérés részeként..

Mystes 2013.01.09. 19:22:41

@1vidéki: Az izraeliek azért vannak különösen kényes helyzetben, mert maguk is elszenvedtek genocídiumot.

Látszik azonban, hogy nem az elvek számítanak, hanem a politika. Az erő. Ha nekik a török érdek a fontosabb, akkor nem ismerik el.

Kotkodus 2013.01.09. 19:23:10

@Mystes: "Egy (nemzetközi) próbapert megérne a Fifa ellen, hogy: amit csináltak az a kollektív bűnösség elvén alapuló büntetés.

Szerintem elvesztenék ezt a pert.

És ez elég motiváció lenne a Fifának, hogy más módozatokban gondolkodjon ezek után. Mondjuk büntetgetés helyett a helyi sportszövetséggel (MLSZ) kooperációban próbálja megoldani a kétségtelen problémát."

aranyos, de naiv gondolat.
a fifa szabályzatban egyértelműek a rasszista megnyilvánulok ellen alkalmazható szankciók. ezeket a magyar tagszervezet aláírta, ezzel vállalva, hogy elfogadja a szabályokat és a szankciókat is. itt nem kollektív büntetésről van szó. a fifa csak az mlsz-t bünteti és a nézők az mlsz-en kellene, hogy számon kérjék a szervezési hiányosságokat.

a fifának nem feladata "kooperációban megoldani a problémát". sőt az mlsz-től sem azt várják, hogy megszüntessék a rasszizmust magyarországon... a fifa csak annyit vár az mlsz-től, hogy a stadionokban (nk találkozókon) ne legyenek tömeges rasszista megnyilvánulások... ha ezt képtelen teljesíteni az mlsz - végső sorban - akár ki is zárhatják az mlsz-t a fifából (és ezt minden nk döntőbíróság így látná szerintem).

az már csak egy magyar (balkáni) sajátosság, hogy ha a haverunk odaszarik az utcára, majd azokra haragszunk akik feljelentenek és megbüntetnek minket érte.

ha ennyire fáj ez a büntetés, írjál levelet az mlsz-nek és kérd rajtuk számon a balkáni viszonyokat! ha sok ilyen levelet kapnak talán történik nálunk is valami...

szép estét!
kot

2013.01.09. 19:23:40

@Jaffar: nem védekeztem, egyrészt mert nincs miért, márészt mert hülyeség is.

Te nem ismered, én olvastam már többször is. És bizony számít, ki mondja, amit mond. Ha rasszista rasszistázik, az hiteltelen. Én pl. elítélhetem a csőcselék zsidózását, mert nem gyűlölök senkit etnikai/vallási alapon, és nem hallhatsz tőlem rasszista szólamokat.

A blogszerző is megteheti persze, mert demokrácia van, csak attól még egy hangyányit sem lesz hiteles a véleménye.

Persze mindez csak akkor érvényes, ha egy CSK egy valódi frusztrált gyűlölködő, nemcsak egy az index által trollkodással megbízott kattintás-generátor. Mert - a címlapos szereplések száma alapján - ez utóbbit sem tartom elképzelhetetlennek.

petraeus 2013.01.09. 19:24:20

A Steau-Ujpest meccsi magyar ellenes transzperens (a hirhedt rasszista vicc a 9 honappal) miatt erdelyi magyarok tettek feljeletest a Romaniai Diszkrimninacioelleness Tanacsnal ami visszadobta az ugyet, arra hivatkozva, hogy az egy "tragarsag" volt ami a rendorseg dolga...
Az UEFA viszont egy picit kiakadt es befenyitette a romanokat, ket meccset kellett zart kapuk mogott lejatszaniuk...

ottomoll 2013.01.09. 19:24:32

Tanulság a többi ország válogatottai számára: ne kössenek le barátságos mérkőzést az izraeli válogatottal, mert könnyen ez lehet a következménye..
Az izraeliek majd játszanak Andorrával, meg San Marinoval. Számukra úgysincs tétje a selejtező mérkőzéseknek.

Mystes 2013.01.09. 19:24:36

@Mystes: Sajnos azt kell mondjam, hogy a jogtalanság (=kollektív büntetés) küzd a rasszizmus ellen.

1:1

B3T3G 2013.01.09. 20:03:37

Ilyenkor örülök, hogy az ország ekkora adósságban van. Különben már rég ránk mondták volna, hogy titokban atomfegyvereket rejtegetünk és jönne az attak. :D

Mystes 2013.01.09. 22:03:18

@Kotkodus: Hiába van bármi abban a szerződésben. Egy per esetén nyilván arra hivatkoznak, és igazad van, meg is nyernék talán. Ettől azonban még sem a szerződés nem korrekt, sem a probléma nincs megoldva. A Fifa nyilván erőpozícióban van, azt ír bele a szerződésébe, amit akar.

Jól mutatsz rá, hogy már itt, a kezdeteknél van elb@szva a dolog. Magába a szerződésbe van beleépítve a jogtalan következmény. A Trianoni szerződés sem lesz jó attól, mert aláírták.

Mystes 2013.01.09. 22:03:37

@ottomoll: Az biztos, hogy ezek után az izraeli válogatott nemigen fog többet játszani Magyarországon. Jó sokáig.

Ezt IS sikerült elérni.

Melyik ország tudja azt garantálni, hogy soha semmibe nem lehet majd belekötni? Hogy nem lesz néhány szurkoló sem, aki majd renitens? Én biztos nem garantálnám. Akkor inkább maradjanak otthon.

Büntetni a legkönnyebb!

2013.01.10. 01:01:05

Én nem voltam a meccsen, nem vagyok jobbikos, sem ultra, csak szeretnék az összes jóérzésű magyar (aki nemjobbikosgyűlölködőnáci) honfitársam nevében elnézést kérni. Szégyelltem magam, mikor megláttam/meghallottam a youtube-on a videót. 2012 Magyarország = 1930 Németország. Az megint más dolog, hogy felmentem a kurucra és olyan kommenteket olvastam a cikk alatt, amiért más országokban több évre börtönbe csukják az embert. Azok meg nyíltan garázdálkodhatnak és a hányásukat a másik képébe "önthetik". Mikor szabaudulunk meg ezektől a káros szélsőjobboldali férgektől? Nekem már nagyon elegem van belőlük, takarodjanak vissza az Urálba, az őshazába! A csodaszarvas már várja őket! Agyatlan náci szukafattyak...

ottomoll 2013.01.10. 01:01:24

@Mystes: Megleszünk nélkülük. Kismillió olyan képessségű válogatott van mint ők. Ezekután ha én mondjuk orosz, ukrán, vagy lengyel szövetségi kapitány lennék, erősen elgondolkodnék azon, hogy érdemes e Izraellel barátságos mérkőzést lekötni, ha antiszemita bekiabálás miatt ilyen súlyosan szankcionál a FIFA, és ezen egy későbbi selejtezőmérkőzés kimenetele múlhat esetleg. Szerintem innentől kezdve nem érdemes velük felkészülési meccset játszani. Lehet, hogy fordítva sül el majd a puska?

Wolfram 2013.01.10. 03:18:16

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "kulturaja es az orszag demokratikus berendezkedese"

na látod, ez a baj. az egyik...

Mystes 2013.01.10. 15:14:08

Kaptak egy feljelentést és azt nagy titokban megtárgyalták. Sutyiban a bunkerben.

Az ész megáll!

Ha AKKOR kiértesítik az MLSZ-t, és megkérdezik a véleményét, meghívják, akkor nem futnak bele egy ekkora aránytévesztésbe, mint most.

Mystes 2013.01.10. 15:14:19

A gáz az, hogy ha van egy feljelentés, akkor azután kivizsgálás és TÁRGYALÁS következik! Nem ítélethozatal, bazmeg.

Mi a Fifa? Bíróság? Nem bíróság? Mi a kutyafasza? Hoznak egy döntést feljelentés alapján? Amiről téged csak úgy szimplán kiértesítenek, mint a hidegzuhany?

Nem is védekezhetsz?

Ilyen a világon nincs! Csak diktatúrákban.

2013.01.10. 15:14:23

@messi24:

Szerintem meg kérj azoktól elnézést, akiknek az elműlt 60+ évben az Izráel és Barátai Zrt. (nyugaton és keleten egyaránt) adtak a pofájára, anélkül, hogy tudniuk kellett volna azt, hogy ezen kedves, igazhitű és szuperszabad bácsik szerint hol is van az ő helyük.

Amúgy meg mehettek vissza tik is a pusztába a még úgy-ahogy kosher kecskebogyót szedegetni, ami a mezopotám karavánok után maradt, valahol a Zagrosz-hegység, meg Uruk-külső között. Ti kicsit sem agyasabb, ám annál acsargóbb, gyűlülőbb és piszkolóbb, cionnácista Világurai.

Mystes 2013.01.10. 15:14:31

@ottomoll: Szarul sült el, mert pont azért jönnek Európába játszani, mert a környékükön nem játszhatnak senkivel. Namármost. Európában nemigen találsz olyan meccset, ahol ne lenne minimum ennyi bekiabálás. Ha erre ők ilyen szuperérzékenyen reagálnak, ezek után nyilván itt sem fogja fogadni őket senki.

Nézz meg egy Izraelen belüli klubmérkőzés-videót. Olyan rasszista beszólásaik vannak -egymásnak!-, hogy ahhoz képest a budapesti meccs kutyafasza volt.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2013.01.10. 15:14:50

Nem mintha zsebnácikat védeném, de ilyen alapon hetente be lehetne zárni az összes stadiont, ahol komolyabb meccset rendeznek. Nem az a baj, hogy megbüntették az MLSZ-t, az eltúlzott mérték a probléma. Pár hülyét mindig lehet találni, a foci nem szinház. Ha küldenek valami pénzbüntetést, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. Egy-egy Ajax-Feyenoord, Lazio, bármelyik Ligue 1(huhogás) meccsen durvább dolgok hangzanak el, de még a bekamerázott Premiershipben is sportot csináltak belőle pl. a Manchester United nézői, hogy mivel tudják jobban megsérteni Benitezt(www.youtube.com/watch?v=bGgH7TH3W0A), de Lee Bowyer "pakiverése" is nagy sláger volt sokáig. A megnyilvánulás bunkó voltát nem vitatom, de a döntésnek örülni nem titkolt rosszindulatra vall.

Külön gratuláció az idióta MLSZ-nek és a túlmozgásos zsidó szervezeteknek is.

Mystes 2013.01.10. 19:06:01

A FIFA a Wiesenthal Központ bejelentése alapján járt el az ügyben, és az intézet "örömmel fogadta" a végső döntést."

Mi a következmény? Eddig Európába jártak focizni, mert a környékükön mindenki lenyelte volna őket keresztbe. Most már ide se fogják őket hívni, mert minden európai szövetség tanult a magyarok hibájából. Nincs az a lelátó, ahol garantálni lehetne a 100% antiszemitizmushiányt! Ki vállalja be a rizikót? (Esetleg elmehetnek Pápua-Újguineába focizni.)

Ezért fog elsorvadni az izraeli foci.

De Wiesenthalék azért "örülnek".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.10. 19:06:04

@Mystes: azerbajdzsan es kazahsztan akkor miert jatszik az eb-n?

erosen azsiai orszag mindketto. meg annyi kozuk sincs europahoz, mint izraelnek. ok miert nem zavarnak?:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.01.10. 19:06:07

@Mystes: nincs kollektiv buntetes.

az mlsz-t buntettek meg egyedul. tudod, ha egy csaladban bebukik a csaldfo egy sikkasztassal es elviszik a rendorok es a birosag vagyonelkobzast allapit meg, akkor az nem kollektiv buntetes, hiaba szivja meg az egesz csalad.

ottomoll 2013.01.10. 19:06:09

@helgoland: Ez a büntetés eddig csak súlyos atrocitások esetére volt fenntartva. Most a FIFA átlépett egy határt, amely után bizonyos válogatottakkal kockázatos lesz barátságos mérkőzést játszani. Maga az izraeli szövetség vétlen az ügyben (hiszen nem ők éltek panasszal), hosszabb távon mégis ők ihatják meg a levét bizonyos jogvédő szervezetek túlmozgásos tevékenységének.
Remélem ezen a FIFA is elgondolkodik majd, és másodfokon eláll a zártkapus meccstől.

marczy 2013.01.10. 19:06:12

Nos a tényeknek kissé utánanéztem: azért a románok sem úszták meg. A gond ott van, hogy a bedobálást, ilyesmit, ami pedig akár veszélyes is lehet, általában szektorlezárással szokták büntetni, zártkapus meccset jóval ritkábban szabnak ki ilyesmiért.

Az antiszemita megnyilvánulás pedig olyan dolog, ami ellen küzdeni kell, de teljesen kiirtani nem lehet. Viszont nem mindegy, milyen eszközökkel történik mindez. Az arányos, célzott büntetés jó eszköz. Szektorlezárás, egyes "szurkolók" kitiltása. Ismétlődés esetén jöhet a zártkapus meccs mint súlyos büntetés. Ha a kitiltás lejárta után ugyanazt a szurkolót ismét elmeszelik, akkor már rá lehet verni a csapat büntetésének egy részét. Ez kellő visszatartó erőt jelentene, de mivel célzott, nem vágja tönkre egy egész ország futballszerető részének a szórakozását, nem okoz feleslegesen kárt az egyetemes futballnak.

A magyarországi antiszemitizmusról: szerintem nem erősebb, mint mondjuk a francia. Van egy szűk kör, akiknek a Nyugat mindent elhisz Magyarországról. Neveket inkább nem említenék. Elég azt tudni, kiknek engedték meg egyáltalán 1989 előtt, hogy a Nyugatnak tudósítsanak. Most meg a másik oldal nem jut szóhoz.

marczy 2013.01.10. 19:06:15

Itt kérem szépen nem kell az erkölcscsőszködés. Nem kér belőle Magyarország. Ez nem vezet sehova.

Mert egészséges magyar embernek hiába írkál a poszt szerzője vagy bárki, hogy először mindenki a maga háza előtt söpörjön. Mert 10 millióan laknak Magyarországon, és ebben a 10 millióban sajnos mindig lesznek magukat türtőztetni nem tudó barmok. Máshol is vannak, csak legfeljebb hatékonyabban szűrik őket.

Mert a rasszista vagy antiszemita megnyilvánulásokat tevőket kamerával kiszűrik kulturált országokban - de úgy, hogy hónapokra kitiltják a renitens szurkolókat a stadionból! Ahhoz azonban, hogy egy ilyen rendszert ki lehessen építeni és működjön is, más is kell. Például a mindenhonnan hiányzó pénz. Mert a szövetség részéről az akarat nem hiszem, hogy nincs meg.

Ezért a két gond közül a kettős mérce sokkal-sokkal nagyobb probléma, mint ha egy-egy csoport nem tud viselkedni. Ez utóbbit csakis az érintett csoport ismeretében és célzott büntetésekkel lehet orvosolni.

Mert a kettős mérce üzenete rendkívül kártékony.
A románok sem hülyék: ami itt történt, számukra azt üzeni, hogy NEKIK viszont, akiknek állítólag az ük-ük-ük-ükapjuk római légiós volt (Klúzs-)Napocában, mindent szabad, különösen igaz ez a vulgáris transzparensekre.

Ezek után a vulgár-dákoromán és hasonló bandák bátorítva érzik magukat bármiféle magyarellenes cselekedetre. Én ebben teljesen biztos vagyok.
Ha a "Mennyi ideig hordja egy magyar nő..." transzparenst követően csak feleekkora büntetést kaptak volna a románok, akkor itt most senki nem hápogna, de valószínűbb, hogy magából az ügyből se lett volna "ügy", mert vagy meg sem történik, vagy ha mégis, akkor meg a büntetés jogosságát nem vitatná senki.

Itt azonban nem ez a helyzet.
Ahogy az is mélységesen felháborít nagyon sokakat, hogy aki mindezt akárcsak burkoltan meg meri említeni, megnézheti magát (kitiltás stb.).

És még értelmesebb emberek is képesek ezen ügy kapcsán úgy viselkedni, mint akit darázs csípett meg. Vajon miért?

Mystes 2013.01.11. 03:58:49

@marczy: Az emberek szeretnek "harcolni", mint Dotoho is, mert addig is, amíg harcolnak, nem kell semmi pozitív, építő mondanivalóval előhozakodni.

Mondjuk olyannal, hogy mit és hogyan kéne értelmesen csinálni? Ehelyett megy a "taposd el az ellenséget" duma, ami persze ugyanolyan agresszió.

Az emberek ezért élvezik az ilyen blogokat.

De, meglesz ennek még a böjtje. és akkor majd szégyellni fogják magukat.

Mystes 2013.01.11. 03:59:02

@ottomoll: Wiesenthalék más farkával verik a csalánt.

PS:
Nem tagadva, ami történt, az nyilvánvaló, hogy pár tucat szurkoló műve volt az egész, amiről pont ők készítettek egy totálplánt, különben sem a pályán nem lehetett ebből érezni semmit, sem a játékvezető nem észlelte, sem a kontroller. A játékot egyáltalán nem zavarta meg.

A bolha lett felnagyítva elefánttá, ahogy Dotoho is mondta az elején, ebben neki oroszlánszerepe volt.

Mystes 2013.01.11. 03:59:31

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Most olvasom, hogy a Mazsihisz a következő kommünikét juttatta el a FIFA-hoz:
"Megértve a FIFA rasszizmusellenes törekvéseit és az MLSz-hez hasonlóan mélységesen elítélve az említett mérkőzésen történteket, kérjük a szövetség illetékes vezetőit, egy felelőtlen kisebbség sportszerűtlen cselekedetei miatt ne büntesse egy egész ország labdarúgásszerető közvéleményét. A magyar-román mérkőzés kitűnő alkalmat teremthetne arra, hogy felekezettől, származástól függetlenül minden magyar szurkoló közösen biztathassa a nemzeti válogatottat."

Bravo!

Mystes 2013.01.11. 03:59:36

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Engem egyik sem "zavar". Mondtam, hogy zavar?

Üdv

2002 2013.01.11. 11:30:49

@ottomoll: Ottomoll izraelért aggódik beszarok :D

Töksi 2013.01.11. 15:08:33

@Mystes: Ilyen nyilatkozat nem született.

ottomoll 2013.01.13. 16:07:41

@2002: Távol álljon tőlem az értük való aggódás,de a Fifa beláthatná, hogyha ennyire keményen reagál az antiszemita bekiabálásokra akkor ez sok ország számára kockázatossá teheti az Izraellel lekötött barátságos meccseket.
Elsősorban a kelet-európai országokra gondolok. Márpedig itt sok olyan csapat van amely Izraellel közel azonos játékerőt képvisel.
süti beállítások módosítása