603931_365217293595195_2008151012_n.jpg

Igen, joguk van demonstrálni, felvonulni, mivel kérvényt nyújtottak be és engedélyezték. De ez nem jelenti azt, hogy a társadalom támogatja, vagy mint egy agymosott tömeg, passzívan bámulja a szélsőjobboldali menetet. 

Közeleg az Élet Menete és lassan itt van Május Elseje is, eljött az ideje, hogy a dotoho bemutatja az értetlenkedő fideszes és egyéb retardált arcoknak, hogyan reagál egy nyugat-európai, demokratikus társadalom az ilyen helyeztre, és megmutatjuk azt is, hogyan kell bánni az elszemtelenedett nácikkal. Rúgd seggbe őket!

A nem is olyan hűvös északon, tavaly történt ez a tanulságos eset: Eskilstuna egy békés svéd település, ahol minden évben megünneplik a melósok napját, május elsejét. Svédország egyébként is szerencsés hely, majd hetven évig a szociáldemokrácia bölcsője volt, amely olyan különös tiszteletet és népszerűséget kölcsönzött május 1-nek, mint karácsony szent estéje, viszlát Dzsizüsz, hello Marx!

Amikor tavaly (2012) a szélsőjobboldali Svenskarnas Parti (A svédek pártja) és a Förbundet Nationell Ungdom (Nacionalista Ifjúsági Mozgalom) május elseji felvonulását Eskilstuna városkában szerette volna megtartani, hogy terjesszék idegengyűlölő, kisebbségellenes programjukat - Svédországban munkát csak svédeknek! – ez a fejlemény érthetően felbaszta a csillogó szemű, fiatal vörösingesek agyát.

Napos napon gyülekeztek a kopaszok a városkában, de joguk volt ellendemonstrációt tartani a helyi lakosoknak is, akik ezzel az aktussal is jelezték: a nácik nem szívesen látott vendégek Eskilstunaban. Az eredeti tervek szerint békés ellendemonstrációnak hirdetett eseményre folyamatosan csatlakoztak a helyiek. A szélsőjobboldali felvonulók és az ellentüntetők között először verbális csatára került sor: “Svédország a svédeké!” vs. “Nem akarunk nácit az utcáinkon látni!” – Ismerős, aztán repültek a kövek is, kisebb sérüléseket okozva mindkét táborban.

Megmerevedtek a frontvonalak, majd egy óra ácsingózás után, a szélsőjobboldali menet újra elindult, a rendőri erők biztosításával. A helyi ellentüntetők nem adták fel, és kerülőkkel próbáltak a menet elé, mellé kerülni – de nekik számolni kellett a rendőri erők ellenállásával és a nem túl haveri rendőri kutyákkal is. A nácivadászat és a rendőrökkel való kergetőzés egész nap folytatódott. Tekintettel a barátságtalan fogadtatásra, a szélsőjobboldali menet szónokai beszédeiket nem az eredetileg tervezett  helyszínen mondták el.

Respect a svéd tinédzsereknek!

A svéd eset alapján, levonhatjuk a tanulságokat: így működik egy valóban demokratikus ország és társadalom.

1. A hivatal engedélyezi a szélsőjobbos demonstrációt. A civilek ellendemonstrációt szerveznek. Csak szólok: Magyarországon az ostoba Mandiner által vizionált fideszes tömegek a motorosok mögött vonulnának. Jellemző az is: az orbáni betiltás ellen felszólalókat nem értik a kormánypárti bérblogok.

2. A rendőrség megjelenik mindkét oldalon, annak rendje és módja szerint, mivel egy bejelentett tüntiről volt szó a kopaszok részéről, a túloldalon pedig nem egy default lázadásról. Rendzavarás esetén - közbelép.

3. Az antifáknak tudnia kellene, ez már nem a kibaszott hatvanas évek, itt nem lesz forradalom, nem lesz láncreakció. Betiltani se akard őket, ne etesd a nácik kibaszott bullshit áldozati komplexusát! 

4. Nem a betonfejű nácik jelentik az igazi veszélyt a társadalomra, hanem a sok moderált nacionalista haverjaik, akik megcsinálják a 10-15 százalékot vagy a kétharmadot, a közvélemény-kutatások szerint. Ezekkel a motherfucker arcokkal szemben már nem elég a Molotov-koktél, ők az igazi fenyegetés.

Ennyi.

Sokat vitatkoztam sörmentén a napokban cseh antifa barátommal a témán, ő egy másik álláspontot képviselt a témában, ezt üzeni a dotoho olvasóinak: a gyűlöletbeszéd nem egyenlő a szólásszabadsággal. Szerinte a náciknak is joguk van a saját véleményük kifejtésére, de nincs joguk - egyenruhás vagy motoros - félelmet kiváltó menetekre és az emberek között rasszista és antiszemita üzeneteik terjesztésére.

Komolyan Kém, ha egy erős és szervezett fasiszta csoporttal van dolgod, amely talán pont az utcádban akar végigvonulni, azt hiszed nem ütik meg a baloldali antifát, ha hagyja magát, azt hiszed nem rúgják le a külföldit, ha észrevesznek egy arabot? Mégis, mit fogsz csinálni, felhívod a rendőrséget, hallo? Mire a pigek kiérnek, a nácik már régen felszívódnak, a rendőrség nem garancia, hogy a szélsőjobbot megállítsa. Nézd meg Görögországot vagy Ororszországot, milyen gyakran hallasz szélsőjobb vs. rendőrség összecsapásról. A fenébe, még Angliában is, gyakran többször kapnak védelmet a nácik, mint akiket letartóztatnak. Vagy otthon ülsz és udvariasan megkéred őket, ne? Nyilvánvaló, hogy ezek az emberek nem fognak hallgatni az udvarias és ésszerű kérésekre, miközben embereket faji alapon vernek agyba-főbe vagy lőnek le. Európában az Antifa fölényben van, sokszor támogatnak minket a helyiek is, néhány jól irányzott palack, és ütés az állcsúcsra, le kell őket az utcákról tolni, ennyi. Nem szeretem az erőszakot, de sokkal jobban nem szeretem a szervezett szélsőjobbot, mint hallgatni a te morális finnyásságod.

No pasaran!

Ja, és megkért, ezt a videot feltétlen ágyazzam be:

Meg ezt:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr255217820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.04.12. 09:23:36

Nicsak, még egy liberális hozzáállás. Ki gondolta volna, hogy még vannak ilyenek.

Amúgy én az antifák helyében azért tartózkodtam volna a fizikai agressziótól. Régen rossz, ha a tüntetés hevében már nem is látszik, hogy melyik egyik és melyik másik.

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.13. 03:50:38

A TASZ, mint kormánypárti bérblog...

berczy04 2013.04.13. 03:50:46

Ecséim, ez a rengeteg, fröcsögő nácizás, meg fasisztázás agyatokra ment, komolyan. Szar lehet az életet ilyen rettegésben élni, hogy mindenhol nácik meg fasiszták vannak, hacsak nem fizetnek érte, hogy rettegjetek.

zomg · http://lixnix.tumblr.com 2013.04.13. 03:50:48

Igazi gyoker magyar poszt :) Parasztoknak ez jar.

Charlie Firpo 2013.04.13. 12:52:01

Liberális demokrácia felfogás igen furcsa, mert milyen az, hogy az a demokratikus a liberális/balosok szerint, hogy bizonyos gondolatvilágú embereket véleményükért egyszerűen meg lehet dobálni kövekkel, hogy ha nem tetszik a másik véleménye,akkor egyszerűen tiltsuk be a felvonulásukat, véleménynyilvánításukat. Ez klasszikus diktatúra, nem demokrácia, a blogírót idézve ez a nácizmus, kirekeszteni embereket a társadalomból. Bár a blog felfogásában, akkor dícséret illeti a meleg felvonulás megdobálóit is, hisz kiállnak az általuk vélt értékek mellett. Halk kérdés, hogy mondjuk egy balos tüntetést pár ezer keményf....ú jobbos gyerek botokkal szétkertget, akkor az is demokratikus?

Virágh elvtárs 2013.04.13. 12:52:32

A torkánál ragadta meg a problémát az elvtárs ! A fasiszta, nyilas csőcseléket ütni kell! A gyanú legkisebb jelére is oda kell csapni a nagy kalapáccsal!
Mert a mi bölcs vezérünk a másvilágról is figyel bennünket, és nem tetszik neki amit lát..
Erőteljesebb,aktívabb fellépést várok az elvtársaktól! Ne csak a számítógép billentyűzete mögül vívják harcunkat, hanem aktívan avatkozzanak be az utcai történésekbe is.
Ha pedig nem elég nagy az a muszkli, akkor tessék erősíteni elvtársam!Az igazi harcos fizikumát is fejleszti, nem csak az ügy iránti eltökéltségét.
Effelöl nem nyitok vitát elvtársam!
Mert a nemzetközi helyzet fokozódik..

kennyking 2013.04.13. 12:52:51

Ez már beteges....
Egyszer a drágabolgár úr mindta, hogy nem a felvonuló náciktól kell félni, mert ők megmutatják magukat, hanem azoktól az emberektől, akik vasárnap otthon családi körben ebédelnek, hétközben dolgoznak, csendben teszik a dolgukat és közben permanensen gyűlölik a ballibber oldalt.Mert ez a láthatatlan többség.Na drágabolgárúr, rettegj tőlem!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.13. 12:55:31

@Charlie Firpo: "ha nem tetszik a másik véleménye,akkor egyszerűen tiltsuk be a felvonulásukat, véleménynyilvánításukat"

Komolyan érdekelne, hol állítok ilyet. Idézz. Ha meg nem tudsz térdelj le és kérjél bocsánatot.

Askeladden 2013.04.13. 16:13:52

"Nem a betonfejű nácik jelentik az igazi veszélyt a társadalomra, hanem a sok moderált nacionalista haverjaik, akik megcsinálják a 10-15 százalékot vagy a kétharmadot, a közvélemény-kutatások szerint. Ezekkel a motherfucker arcokkal szemben már nem elég a Molotov-koktél, ők az igazi fenyegetés."

Igen, ők fenyegetik a társadalom szabadságát, a korlátolt nacionalisták. :-(

Rowar Atkinson 2013.04.14. 23:09:54

A sok index-címlap ellenére nem nagyon pörög a frankó kis blogja, Kém elvtárs...
Ideje volna etetni már a népet egy jó kis odamondogatós provokációval, mer' még elalszunk itten.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.04.16. 09:40:48

"Svédország egyébként is szerencsés hely, majd hetven évig a szociáldemokrácia bölcsője volt"
annak ellenere jo nagy naci gyokerek...
II vh -ban ok lattak el csapaggyal a nemet tankokat, es visszatoloncoltak a menekulteket a hatarrol

amugy meg nem kell itt hergelni az embereket kimenni az utcara meg ilyen... egyszeruen a zsaruk kirendelesenek a koltseget fizettessek meg, mert ez a modi hogy vasarnap delutan ket szelsoseg kimegy balhezni, en az adofizeto meg csak csengetem az adot be ez mar kezd uncsi lenni

idiota volt? van rola video? nosza NAV szamot hoci ide es egy kellemes kis buntike... majd ha a primitiv verekedni akaro gyokerenek minden honapban az elso ket heti fizukaja elmegy buntire akkor sokkal jobban meg fogja magat becsulni...
javaslom az ultrak verekedeseit, csinaljak meg valahol tavol a civilizaciotol

hozzatennem, hogy Orbanek szepen elkaptak a romkocsmas foglalokat, 50e buntike :) en nem kivanok tobbet csak a sok majom aki balhezik, az fizesse meg a sajat majmoskodasanak a koltseget

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.16. 09:43:21

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Én pedig várom, hogy az MLSZ mikor küldi ki a számlát a video alapján jól beazonosítható zsidózó szurkolóknak, h fizessék meg az okozott kárt.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.04.17. 07:49:01

@Csehszlovák Kém: ugy te is nagyon jol tudod hogy ez nem 2006ban kezdodott, hanem joval elobb, lattam par rendori egyseget intezkedni meg 2003 kornyeken
idiota demokracia van, es sok mindenennel egyutt ezt is ugy elik meg hogy engedni kell
de mint emlitettem nekem tenyleg kezd a tokom tele lenni hogy mindenfele devians gyokernek egy csomo joga van, az adofizetot meg cseszegetik

kifordított nagyanyó 2013.04.17. 13:10:57

Nos akkor nézzük meg az Amerikai példát,ahol szabadon vonulhatnak a náczik,és ha a hyppertoleránsok megtámadják őket,akkor azokat viszi el a rendőr.

Zoley 2013.04.20. 05:00:36

USA valóban érdekes hely. számos videó van ahol nem a nácinak tartott, hanem a TÉNYLEG náci csapat felvonul horogkeresztes zászlóval, üvöltve lengetik a karjukat stb. És nem, nem tiltják be, engedik. És ha az antifák kezdik a verekedést, őket kapják el a zsaruk. Hoppá. Akkor az amik is fasiszták mint Orbán?
süti beállítások módosítása