pukk.jpg

Nyilvánosságra hozták annak az ipari kamerának a felvételét, amelyik rögzítette a múlt hétfői gázrobbanást Prágában. A környéken keletkezett károkat jelenleg több mint száz millió cseh koronára becsülik, ez nagyjából 1,2 milliárd forintnak felel meg.

A legújabb vizsgálatok szerint a robbanás nem a szuterén helységek szintjén történt, hanem néhány méterrel a ház alatt futó vezetékekben. A környéken több tucat házban keletkezett még kisebb-nagyobb kár, a robbanás epicentruma felett álló házat aláducolták.

A robbanásban többek között megsérült a Prágai Filmművészeti Akadémia épülete is, a diákok a héten már visszatérhettek az épületbe. A múlt héten történt gázrobbanásban összesen negyvenöten sérültek meg, egy nő súlyosan, köztük nyolc külföldi állampolgár.

A baleset után közvetlenül felröppent egy esetleges terrorátámadás lehetősége is, de még a robbanás napján ezt többször cáfolta a cseh miniszterelnök és a nemzetbiztonsági hivatal vezetője is.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr855291463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

平八 2013.05.10. 08:52:01

erről is rittyencsél már egy posztot légyszi, köszipuszi! :)
index.hu/kulfold/2013/05/09/slota_autos_uldozes_utan_racs_moge_kerult/

Eastbay1 2013.05.16. 15:09:03

Biztos forrásból tudom, hogy magyarok robbantottak.

Almandin 2013.05.17. 00:51:29

@Eastbay1: Ki van zárva. A gáz felhasználása sajnos időnként okoz ilyen baleseteket.
süti beállítások módosítása