Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5642339-dedictvi-aneb-kurvahosigutntag.jpg

Hisz maga Istenben? Hogy hihetnék abba', amit soha nem láttam? Oszt, miért, én sem láttam a maga picsáját, mégis elhiszem, hogy van! – ugrik be nagyjából a filmből azonnal a zseniális ontológiai istenérv, Szent Anselmus elpirulna, minden idők egyik legjobb vígjátéka, talán első filmélményem Csehszlovákiából a Dědictví aneb Kurvahošigutntág, magyarul: Az örökség, avagy gutentag faszikáim. Jó hírem van: készül a film folytatása, bemutató 2014 januárban!

A napokban fejezték be az Örökség 2. első jeleneteinek felvételét, amely az 1992-es kultfilm folytatása lesz az ígéretek szerint. Věra Chytilová helyett ezúttal Robert Sedláček a film rendezője, a forgatókönyvet Bolek Polívka írja, aki egyben újra belebújuk a milliomos Bohušek bőrébe. A hírek szerint a forgatás rendben ment, az első felvételeket még május 29-én ejtették meg Skrýšov u Sedlčan kastélyban, és Prágában a Vysoky Újezd melletti golfpályán.

dedictvi-1.jpg

Arnošt Goldflam és Bolek Polívka

A színészek számára most egy kis szünet következik, majd a folytatás július 10-én Morvaországban, mintegy huszonnyolc forgatási nappal. A jól ismert karakterek mellett, újra találkozhatunk olyan régi mellékszereplőkkel, mint Arnošt Goldflam és Karel Heřmánek.

dedictvi5.jpg

Ivana Chýlková és Karel Heřmánek

Miről fog szólni?

Nyilván mindenkit az új film sztorija érdekel. Falusi templom, temetési menet, lovak halottas kocsit húznak, Vlastička meghalt, Olšan falu lakosai Bohumil Stejskallal együtt megöregedtek. Bohumil vagyonos ember, de sok gondja és felszedett kilója van. Vidéki stílusban felépített hatalmas lakóházát és hozzá tartozó udvarát valóságos állatkert veszi körül. Szereti lányát, és annak hat éves fiát. Lovakat nevel és lószakértőnek tartja magát. Már vagy hét éve nem iszik, és egész jól megtanult bánni a pénzzel is - olvashatjuk a beharangozóban.

dedictvi2.jpg

Bohus felesége meghal, egyedül marad. Ideje visszatérni a gyökerekhez.. a flaskához. A megszellőztetett szinopszis szerint Bohus egy őrült utazás részese lesz, amely során őrülten beleszeret egy színésznőbe, majdnem filmproducer és kastélytulajdonos lesz, majdnem elveszíti unokáját és majdnem elhiszi azt is, hogy Vlastička él, elkölt újra jó néhány milliót és élő egyenes adásban botrányt okoz egy kereskedelmi televízióban, hogy végül lány és hű barátja, Arnost nyomására egy alkoholelvonón találjon nyugalmat.

Akik nem lesznek ott

irenka.jpg

Šárka Vojtková 2013-ban és 1992-ben

Az eddigi híreknek megfelelően Bolek Polívka (63), Miroslav Donutil (63), Dagmar Havlová (60), Karel Gott (73) ott lesznek a folytatásban, valaki viszont nagyon hiányozni fog: Šárka Vojtková (39)! A 92-es film Irénkéje, akinek idén januárban született meg kislánya, végül elutasította a szerződés aláírását, mert állítólag nem tetszett neki a forgatókönyv. A cseh bulvársajtó érthetően meg szerette volna szólítani a korábban Olaszországban és Moldovában is dolgozó, jelenleg tizenöt embert foglalkoztató, brünni szépségszalon vezetőjét, de csak apja nyilatkozott, aki szerint Bolek a szerep szerint még mindig úgy véli, hogy Iréne tizenkilenc éves. Ez nem tetszett lányomnak, mondta.

Vojtková egy 2009-es Ahaonline mélyinterjúban még úgy nyilatkozott, hogy elgondolkodna a folytatáson, amennyiben Polivka felkérné, sőt: 2011-ben sikerült megállapodni: Bolek újra Irénkével szerepel, harsogta a cseh bulvár. Úgy tűnik, semmi nem lesz belőle, kár.

535593_.jpg

Vera Chytilová (83) még 2010-ben is úgy tudta, hogy ő fogja forgatni a filmet, aztán áprilisban már nem szerepelt Polivka terveiben – bulvársajtó szerint anyagi okok miatt: "Bohus már nem az, ami régen volt, bár még mindig meglehetősen kopottas. Van viszont előzetes költségvetés. Úgy becsülik, 20-30 millió koronára lesz szükség.” A dotoho úgy tippeli, hogy a döntésben közre játszhatott a rendezőnő magas kora és megromlott fizikai állapota is.

Akiket sajnos biztosan nem láthatunk már a folytatásban, a több magyar és német filmben is szereplő szlovák Jozef Króner (83) és a cseh Alena Ambrová (55) brünni színésznő, ez utóbbit tragikus hirtelenséggel rák vitte el.

A cseh közönség egyrészt örül a folytatásnak, de sokan aggódnak, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, szerintük a folytatás nem lesz olyan sikeres. Rossznyelvek szerint Polívka azért vállalta be a folytatást, mert építkezése után meglehetősen nagy adósságot - mintegy 8 millió korona - halmozott fel (How ironic! - csk) Az is igaz, sokan nagyon várják már az egyik legjobbnak tartott cseh film folytatását és nem aggódnak amiatt sem, hogy az alkohollal meglehetősen jó barátságban álló színész esetleg már nem nyújt olyan kiváló színészi játékot, mint a kilencvenes években: hiszen egy alkoholistát kell most is eljátszania, mondják.

„Akkor most tiltakozó alvásba kezdek!”

Lars von Trier Birodalomja ütött be nekem annyira a kilencvenes évek elején, mint az Örökség vígjátékkategóriában. Nem kérdés, hogy a zseniális humorú film hihetetlen iróniával mutatja be a rendszerváltás utáni csehszlovák éveket a suttyó, ostoba és kapzsi vidéki kisember nézőpontjából, van itt kérem minden, elsősorban sok della, medence és disznóól, tíz egyforma, türkizzöld öltöny a boltból, városi kikent kurvák és faros-bögyös falusi ribik, ringlispíl és kabrió, lepukkant falusi kocsma és csilli-villi városi étterem, rasszista prágai pincér és kőgazdag afrikai vendégek, sok pálinka és egy strucc, egyszóval rólunk, magyarokról is szól.

A brünni étteremjelenet (a legendás istenérvvel):

Ami a magyar változat szinkronját illeti, Reviczky Gábor nagyon odatette magát a szerepben. Nem árulok el titkot: néhány cseh cimborának is megmutattam a magyar változatot és miután belehallgattak, elismerősen csettintettek. Persze, az eredetinél nem lehet jobb, de mindegyik meglepődött, mennyire hasonlít Reviczky tónusa Polívka hangjára.

Epic párbeszédek a filmből:

Bohous: És hisz Istenben?

Dr. Ulrichová: Én? Nem. Föl nem foghatom, hogy hihet benne bárki is.

Bohous: Miért ne hihetne?

Dr. Ulrichová: Nincs bebizonyítva. Még soha nem látta senki.

Bohous: Én se láttam a maga picsáját, mégis elhiszem, hogy van.

Bohous: Fiúk, ez egy arab ló!

- Hogy hívják?

Bohous: Pipike.

- Hé Pipike! Állj meg!

Bohous: Ne tegezd a lovamat, te!

Bohous: Hová valósiak vagytok?

Fekete férfi: Én prágai vagyok, ő az unokatestvérem Afrikából.

Bohous: Odanézzenek prágai! Mégiscsak főváros, nem? Ott úgy kell melózni, hogy belefeketedik az ember.

Bohous: Hát a mi szódavizünk hol van? Én szódavizet rendelek, és nem kapok semmit, ti meg kaptok. Rendeltetek valamit? Nem rendeltetek igaz? Azt mondja szódavizet csak a kávéhoz adnak, erre én csak a szóda miatt rendelek kávét, hogy kapjak szódavizet, oszt nem kapok semmit. Ők meg kapnak. Hát akkor? Melyikünk itt a marha?

pincér: Nekem ebből elegem van uraim. Mégis hogy képzelik? Ez itt egy első osztályú kávéház.

Bohous: Te első osztályú bumburnyák! Akkor másképp kéne viselkedni! Nem így köll bánni a vendéggel! Csak azóta, hogy itt vagyok! Nem igaz! Az ott úgy integet, mint május elsején. Fizetni akar. Te meg oda se bagózol, te tirpák!

Dr. Ulrich: Már mindenki minket néz. Hagyja.

Bohous: Az abroszt se cserélte ki. Tiszta kosz. Itt hagyja, és kész-passz. El van intézve mi? Úgy mászkál itt, mint valami első osztályú lajhár. Mint aki mindjárt infarktust kap. A cigányt nem engedi be, a néger meg jöhet. Tudod mennyi pénze lehet egy ilyen cigánynak? Te elsőosztályos! Fiúk ne vegyétek a szívetekre, nem veletek van bajom, nem vagyok fajgyűlölő. Nekem a cigány, a néger is csak ember, világos nem? Mit adod itt a nagymenőt? Hol vagy, ki vagy te? Azt hiszed, hogy valami suttyó vagyok, te suttyó! Mondd meg nekik ki vagyok. Mondd meg neki

Dr. Ulrich: De kérem. Elnézést, de sajnos kénytelen vagyok bejelenteni, hogy Bohumil Steskal úr a leendő tulajdonos, mint örökös.

Bohous: Mi az, hogy sajnos?

Dr. Ulrich: Azt csak úgy mondtam.

Bohous: Az csak neki sajnos.

3 komment

Címkék: 18+

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr605358341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heckintosh 2014.09.18. 10:40:54

legnagyobb torrentoldalra most került fel fullhd-ben.

Janos Mohacsi 2016.07.06. 10:54:56

A pincer is elkuldte a qrvaanyjaba az is legyen am ott!!
süti beállítások módosítása