363549.jpg

A meccs előtt fostak, utólag mindenki egyetért: a magyar válogatott tudását túlértékelték. Jó: mondjuk öt gólt sem rúgtak. Eközben Csehország szerte azt beszélik, hogy Jiraceket Magyarországon letartóztatták a fizika törvényeinek duva megszegése miatt! Dzsudzsák viszont isten, bejön a játéka a cseh szurkolóknak.

A magyar csapat csalódást okozott, mert a csehek elég tartalékosan álltak fel Rosicky és Petr Cech nélkül, semmit nem engedtek a hazaiaknak, nem hagyták őket kibontakozni. A csehek a második félidőben is jobbak voltak. Néhányan ezt az állítást persze vitatták, inkább a másik elterjedt nézet örvendett nagyobb népszerűségnek: az első félidő a cseheké, a második a magyaroké volt, de az egész meccs összességében két nem túl képzett csapat játékát hozta, ilyen-olyan esélyek mindkét oldalon, még több pontatlanság és a kapusok mennybemenetele. Akik a második félidőben jobbnak látták a magyarokat kiemelték, hogy többet volt náluk a labda, amit jobban megtudtak járatni, mint a csehek az első félidőben.

A cseh véleménycsokor a magyar csapatról végül így summázható: a magyar válogatott összességében nem gyengébb lényegesebben (ha egyáltalán), mint a cseh csapat, önmagukhoz képest az utóbbi tíz-tizenöt év legerősebb válogatottjával rendelkeznek, veszélyes játékosaik lelkesen, komoly odaadással képesek játszani. Bár jelenleg nem rendelkeznek világklasszis játékossal, de Egervári mester szinte minden posztra kiváló, minőségi játékost tud kiállítani.

Madarsko_-_CR_2013_09.jpg

Szarok voltak, de van egy Dzsudzsákuk! Dzsudzsák vs ČR!

Mondjuk az már önmagában is vicces, hogy az egyszerű halandó által alsóhangon kiejthetetlennek tűnő cseh szavak tulajdonosai ki vannak akadva Balázs vezetéknevén és a fórumok, beszélgetések állandó témája a nyírlugosi magyar szokatlannak tűnő neve. Cseh fórumozók mentek ölre a magyar klasszis vezetéknevének kiejtése miatt: čučák vagy Džudžák? Végül könnyebb kiejtés miatt, a csehek ebben a verzióban maradtak, Cucák! Másoknak a név leírásával akadt gondja, tessék két próbálkozás: Dzuszdhsduewhdeuykaka és Dzsuszdoanagbkjabnm.

És akkor, hogy legyen miért örülni Budapesten: általános cseh futballszurkoló vélemény szerint Dzsudzsák egy nagyon fasza játékos, akinek nem kellene elásnia magát valahol Oroszországban. Sokan sajnálják, hogy nem tudják játékát heti rendszerességgel követni, mint amikor a PSV-ben tolta, van, aki a szerdai barátságos meccset kizárólag az ő játéka miatt nézte végig, hoppá. A meccs után sem szűkölködtek a cseh fórumozók a dícséretekkel: igaz, hogy manapság nincs szem előtt, de most kiderült: nem felejtett el játszani. Persze így is akadt aki szerint csak Mr. Overhyped, de a többség a Rosicky vs a válogatott többi játékosa párhuzamot látja Dzsudzsák és a magyar válogatott között.

Sok Sparta drukker emlékszik rá személyesen, amikor holland klubcsapat Prágában játszott EL-mérkőzést, megjegyezték egy életre a magyar szélső megjegyezhetetlen nevét. Talán csak hitlerjugend külsője miatt nem szeretik néhányan fizimiskáját, általános vélemény, hogy hamarosan a top 5 liga valamelyikében fog kikötni, mivel nagyon tehetséges.

A cseh drukkereknek nem esett nehezére azt sem megállapítani, hogy Gebre-Selassieből Dzsudzsi egyszerűen viccet csinált!

Gebre – akit Dzsudzsák őrzésével bízott meg Bílek mester – is kapott hideget-meleget a szurkolóktól, az a legkevesebb, hogy sportágváltásra szólították fel, rallyzon! Más valakinek komolyan el kellett gondolkozni, hogy olyan amatőr teljesítményt nyújtott-e valaki a cseh válogatottban ever, mint az afrikai származású játékos, aki képtelen volt Dzsudzsit tartani: előre még csak-csak, de hátra egyszerűen képtelen volt játszani, pechére rendszeresen a magyarok legjobbjával került szembe. Dzsudzsák gyakorlatilag mindig összezavarta, a végén már a hozzászóló is kényelmetlenül érezte magát. Mások szerint Dzsudzsák úgy vezette Gebrét, mint egy kiskutyát vagy egyszerűen csak felültette 90 percre a ringlispílre, öröm volt nézni. Kedvenc beszólásom a szünetben érkezett: Gebre lábait valakinek ki kell csomózni az öltözőben!

Ja, és nem járt a magyaroknak semmilyen tizi, mivel nyilvánvalóan fél méterről rúgta rá a magyar játékos a cseh hátvéd hónaljára a lasztát. Ennyike.

Jiracek kihagyott helyzetére érkező cseh kommenteket pedig nem kell lefordítani:

jiracek.jpg

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr835462352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WhyCantITouchIt? 2013.08.15. 19:21:41

Nekem egy bajom van ezekkel a magyar barátságos meccsekkel.
Ahelyett hogy kísérletezgetnénk különféle játékosokkal, vagy taktikával, mint ahogy egyébként nagyjából minden csapat erre használja a barátságos meccseket, ahelyett mi véresen komolyan vesszük ezeket is - pedig egyébként semmi tétje nincs.
Egervári miért nem mert megnézni 1-2 új játékost, vagy eddig nagyon kevés szerephez jutó játékost?
Komolyan egy barátságos meccsen Hajnalt, meg Szabicsot kell behozni?

Muhammad Balfas 2013.08.15. 19:21:50

Te összekeversz két dolgot. Kezezésért-amire utalsz- nem kaptunk 11-est, mert Webb nem adta meg a 17.percben, holott Sivok felkarját érte a labda.
A tizenegyest a 2. félidőben kaptuk, mert Kadlec buktatta Vanczákot.
Kihagyott helyzetek, kapufa pedig a magyar oldalon is volt bőven.

Muhammad Balfas 2013.08.15. 19:45:36

@WhyCantITouchIt?: Most pl. kipróbálta Kovácsot. Nem vált be. Többek között ez volt az oka a gyengébb első félidőnek.

sdaniel 2013.08.15. 20:36:53

Ja meg pl az,hogy a négy védőből 3 és fél mintha a pályán se lett volna,azzal azért tényleg lehetne kezdeni valamit az ilyen meccseken.A Varga pedig tényleg csupa szív meg minden de,hogy technikailag komoly gondokkal küzd(labda kezelés,passzolás,stb)azt azért lássuk be,de tudom itt sincs jobb,de szurkolok a fiúknak,szerencsére a Románok is épp elég gyengék :)

károly szántana 2013.08.15. 21:17:10

"Co to kurva bylo" -ezt elraktározom ínségesebb idökre...;)

Análpápa · https://www.youtube.com/watch?v=qqXi8WmQ_WM 2013.08.15. 21:28:49

Vicces, hogy bajuk van a Dzsudzsák névvel, mivel ez egy szlovák eredetű név. Eredeti alakja Dudák, ebből lett a Gyugyák meg a Dzsudzsák... Ennyike.

平八 2013.08.15. 21:29:10

"Akik a második félidőben jobbnak látták a magyarokat kiemelték, hogy többet volt náluk a labda, amit jobban megtudtak járatni, mint a csehek az első félidőben."
Ezekért a mondatokért éri meg igazán a blogodat olvasni. :D

megint 2013.08.15. 22:11:40

Lehet köpködni, irigykedni Dzsudzsákra, de még mindig ő a legjobb a csapatban, Bödére leszek még kíváncsi, tetszik az elszántsága. Kovácsot szerintem túlértékelik.

AIR 2013.08.15. 22:15:20

ha a felkiáltójelekkel kicsit spórolósabban bánnál, simán jól írnál... végre egy érdekes cikk a sok provokáció után

én már a fény gyermeke vagyok 2013.08.15. 22:47:42

Sötét csehek, szerintem még Gebresi Laci nevét se tudják kimondani. Egyébként Dzsudzsák rosszabbul él mint 4 éve, akkor még Linduska Zimanova térdelt elé.

Circus 2013.08.15. 23:19:43

@Análpápa: nem török? valahol azt olvastam...

Amúgy meg ez a meccs pont arra volt jó, hogy szar főpróbának tekintsük, ami után jöhet a jó előadás... (reményhal)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.08.15. 23:30:44

@megint: Kovácsról megkérdezte cseh asztaltársaságunk, h ez a nagyon fiatal gyerek ekkora zseni vagy a kapitány csókosa? :)

@Circus: a románokat tuti veritek, mi is játszadoztunk velük tegnap sokszor. Ha mi valakivel játszadozunk, akkor az azt jelenti, hogy kikúrt szar csapat.

N.Zoli 2013.08.16. 00:48:59

En adtam volna Lovrencsicsnek egy felidot, de lehet o lesz a wunderwaffe a romanok ellen es evvel a meccsel csak osszezavartuk oket.

Cseh munkatarsam mondta, hogy nincsenek megelegedve Bilek mesterrel, Debileknek hivjak.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.08.16. 00:55:23

@N.Zoli: jaja, egy Lovrencsics-Böde támadósort megnéztem volna, Szalai menjen a picsába :D

A cseh munkatársad olyan, mint az átlag magyar kocadrukker: szidják azt az edzőt, aki kivitte a csapatot az Eb-re, ahol szintén kifütyülték Bíleket, mert állandóan a Nedved-Koller-Poborsky nagy generációhoz hasonlítják a maiakat, ami egyrészt értelmetlen, másrészt igazságtalan, harmadrészt önbecsapás, mivel az szövkap tehet a legkevésbé arról, h jelenleg nincs miből meríteni.

kiwirágós kivirradtig 2013.08.16. 09:08:50

@AIR:
Ja. Meg ha lenne valami minimális ismerete a helyesírásról.

Egyébként Dzsudzsák tényleg az egyetlen európai szintű játékos, de lassan kiöregszik, már 27 éves. Van még 4-5 éve.

Nagyon elbaszta ezzel az orosz bajnoksággal, a PSV-ben ő volt a király, és a holland azért nem olyan szar bajnokság, meg legalább szem előtt van, az oroszt meg a kutya se nézi, az oroszokat is beleértve.

Viszont a magyar csapatban rajta kívül csak a kapusok focisták, a többiek csak azért vannak, hogy meglegyen a létszám.
Hajnal - akinek egyetlen saját emberhez menő passza nem volt egész meccsen - meg Szabics meg már nem is a múlt, hanem a régmúlt, a fasznak kell velük kísérletezni...?
Vanczákkal meg az a baj, hogy mindkét kapura egyformán veszélyes, de általában a mienkre jobban.

"Egervári mester szinte minden posztra kiváló, minőségi játékost tud kiállítani"
Már a cseh filmekből lehet tudni, hogy a cseheknek kiváló a humora, de azt azért nem tudtam, hogy ennyire. Mert ez az évezred vicce.
A védőink nullák, a középpályánk nulla, a csatáraink nullák. Van egy kapusunk meg egy balszélsőnk, semmi egyebünk.

Mondjuk Jirácek tényleg nagy varázsló, azt a helyzetet sokkal nehezebb volt kihagyni, mint berúgni, ha simán csak belebotlik a labdába, akkor is bemegy.

kiwirágós kivirradtig 2013.08.16. 09:09:25

@Csehszlovák Kém:
CSak a románoknál nem játszottak a sztárok, nem vették komolyan a tegnapi meccset.

Egyébként meg amit a szlovákok a legutolsó vébén alkottak, azt azért sokáig nem lehet elfelejteni, pl. az olaszok ellen, de a hollandokra is ráhozták a szívbajt.
(Meg a csávó, aki vérezve, félholtan feküdt az oldalvonalnál, de integetett a szövkapnak, hogy őt aztán ne cseréljék le, mindjárt majd kicsattan az egészségtől - és tényleg, utána még vagy percet végignyomott tisztességgel. Na, ez a mentalitás a magyarokból teljesen hiányzik.

Vajon Bajnert miért nem lehet kipróbálni a válogatottban? A BL-ezüstérmesnek megfelel, nekünk nem?

Turhoparaszt 2013.08.16. 09:09:39

Á, én is nagy nosztalgiával emlékszem vissza a Rosicky-Koller párosra. Atyaisten, micsoda kémia volt ott...

Muad\\\'Dib 2013.08.16. 09:09:56

"lehet örülni, elértük a szomszédos országok szintjét, csak nem úgy hogy mi fejlődtünk hozzájuk..."
Ezt a kommentet olvastam valamerre és sajnos teljesen helytálló. Szánalmas volt a magyar produkció, de meglepetésemre a csehek is roppant halovány teljesítményt nyújtottak.

csumpika1 2013.08.16. 09:10:21

Az egész meccsben egyetlen jó momentum volt, mikor az elején a cseh kapus bohócot csinált két magyar támadóból is.. na az hűen adja vissza a mérkőzés színvonalát.. :)
Nem is értem, miért nem olvastam erről sehol semmit, pedig nem olyan hétköznapi jelenet volt.

Papageno68 2013.08.16. 09:10:40

@károly szántana: Azért a lakonikusan bölcs "Borec na konec" is jól jöhet még.

Drago Brutic 2013.08.16. 09:10:55

Viccelődnek Dzsudzsák nevén? Így hal el a Monarchia...

szúnyog?? mert nem buddha 2013.08.16. 10:11:50

Jiracek kihagyott helyzetéről annyit, hogy az, hogy onnan kihagyta az előfordul még a legjobbakkal is, már csak azért is, mert megpattant a labda az utolsó pillanatban azon a szántóföldön, amit pályának hívnak.
Viszont a magyar védősor bohóckodása sokkal röhejesebb volt. Már csak az megéri, hogy mutogassák évekig mint poént.

morse 2013.08.16. 10:12:28

Ez egy egész jó meccs volt, szerintem igazságos döntetlennel, ha 3-3 lett volna a végeredmény, akkor sem szólhatna senki semmit. Bár ez a játék semmire nem lesz elég Bukarestben. Először is. Ez a tólódásos rendszerű védekezés egyszerűen nem működik jól, mert nincs meg az összhang a játékosok között, illetve egyszerűen nem tudják időben felvenni az embert, sokszor még a saját 16-osunkon belül (!) sem. Ezt mondjuk még lehetne orvosolni azzal, ha a középpályán lekapcsolnánk az ellent, na de hát ilyenre már elég régen nem volt példa. Kiskokó nekem nagy kedvencem, de látszott rajta, hogy még remegnek a lábai, illetve, hogy tényleg rá kell pakolni még 5-6 kg izmot, mert lenyomják, mint a rajzszöget. De legalább az kiderült, hogy hatékonyabbak vagyunk, ha a helyén Böde "The Tank" játszik.
Mindenesetre aggasztó, hogy tartalékosan is ránk tudták erőltetni a saját játékukat...

kifordított nagyanyó 2013.08.16. 10:12:44

@kiwirágós kivirradtig: Amit a magyar focistákra írtál! LOL! XD

A cikk meg kicsit provokálni is akar de ezzel hálistennek senki sem törődik.

Dzsudzsák meg tényleg a legjobb magyar focista.
Mehetne valami jobb helyre.

Varga Gábor László 2013.08.16. 10:30:18

Minimum arra számítottam,hogy mintegy felvezetésképpen megkapjuk,hogy az aranycsapat valójában szlovák volt és Magyarország valójában sosemvoltmeseország,aztán pedig köretként le lesz vezetve ,hogy mostan itten éppen a nyilasfasisztanáci negyedik birodalom épül csonka Uhorsko magyarok lakta részein ,akik valójában egyébként szlovákok ,de egy enyhe hitlerjugendezésen kívül semmi.Csalódtam ,már ez a blog se a régi, pedig olyan szórakoztató volt.

XEP 2013.08.16. 10:30:29

@szúnyog?? mert nem buddha: +1

A magyar védők, a lassított felvételen, mintha ki lenne merevítve a kép, a cseh támadók mozgása eközben olyan gyors, mintha nem is lassítás lenne. Ja, és persze 3 magyar játékos visszafelé kocogva szemlélte az eseményeket...hihetetlen.

kacsa232 2013.08.16. 10:42:46

@Ches Desmond: Ha tárgyilagosak vagyunk,akkor 2-5 lett volna az eredmény.
A ziccereket számolva ez lett volna a realitás.

Ha nincs Bogdán,nekünk reszeltek. Sajnos a védelmünk egy marék molylepke szintjén mozgott,de ez főleg a középpályás védekezés hiányából jött. Középen a két szűrő,Pintér és Varga a védekezéshez nagyon kevesett tudott hozzátenni.

kacsa232 2013.08.16. 10:43:07

@Análpápa: :))))) Hát,azért elég kacifántosan vezetted le a név eredetét.

Amúgy sokat gondolkoztam már rajta én is,hogy vajon milyen származású lehet. De én is inkább a török vonalat tartom valószínübbnek a név eredetét tekintve,mint ahogy egy másik kommentelő is.

Külsőre meg persze inkább szláv.

kacsa232 2013.08.16. 10:45:18

@kiwirágós kivirradtig: azért az egy cseppet túlzás lenne. Bajner kapott kb 2-3 tétmeccsen pár percet és néhány felkészülési meccsen szintén egy keveset. Gólt nemigen lőtt,csak 1-2 kapufát. Amit le is kommenteltem annak idején az nso-n,hogy ha nem gólokat fog rúgni a kapufák helyett,akkor hamar megint a tarcsiban találja magát. És sajnos igazam is lett:(

De a jövő az övé lehet,mert még nagyon fiatal.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.08.16. 10:51:29

@kacsa232: Persze, török :D Jóhogynemán, iráni vagy szittya, esetleg pártus herceg bazmeg.

Análpápa jól beszél, Dzsudzsák nyirlugosi gyerek, azaz neve alapján szlovák származású, azoknak a szlovákoknak (azaz: tirpákoknak) a leszármazottja, akik a török foglalás után költöztek be a szabolcsi és a nyírségi területekre. Hoppácska!

Szóval egy újabb adalékkal erősödik a tétel, miszerint ti valójában szlávok vagytok, ez a magyar-sztori csupán egy kitalált, szép mese!

kacsa232 2013.08.16. 11:36:48

@Csehszlovák Kém: az igaz,hogy ez a korábbiakhoz képest egy szürke cseh csapat,de még így is kint voltak az EB-n,ami azért mutatja, a cseh foci erejét.

Amikor meg volt még az a lehetőség,hogy a Debrecen a Jablonecet kapja az EL-ben,rákerestem a csehek keretére a transfermarkton és aszem még a 10%-ot sem érte el a keretben a külföldiek aránya,míg a lokinál ez kb 50% volt.

És kíváncsiságból végignéztem a top 5 cseh csapat keretét,és ott is max 10-15% volt a külföldiek aránya,míg ugyanez a magyar top 5-ben szintén kb 50% volt.

Innen jön az,hogy egy viszonylag szürke cseh csapat is kint lehet egy EB-n.

Tele vannak jól képzett játékosokkal,még ha jelenleg nincs is igazi klasszis cseh labdarúgó.

kacsa232 2013.08.16. 11:37:41

@Csehszlovák Kém: Nagyon késik az utolsó kommentem...csak nem valmi rosszat írtam?

Drago Brutic 2013.08.16. 11:37:44

@Csehszlovák Kém: Ja, én is szlovák vagyok, -szki végű névvel. Ez meg ugye nem igazán szlovák, hanem lengyel eredet. Miért ne lehetne egy szlováknak török eredetű neve? Nem Izlandon élünk baszki, itt végigvonult egész Európa.

OftF 2013.08.16. 11:38:08

@Csehszlovák Kém: háhá
na vérge, ezt a cikkbe kellett volna heggeszteni, hogy ne üssön el nagyon :P

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.08.16. 11:48:25

@kacsa232: Igen.

@Drago Brutic: Sorolj fel három török vezetéknevű embert akár Szlovákiából, akár Magyarországról! A Török az nem ér! :)

Amennyiben történelemtudásod nemcsak a felszínt kapargatná, tudhatnád, h a Hungáriában végigpusztító török sereg jó része bizony (dél)szláv származású volt, itt a hódítások peremén nemcsak a török etnikai elem dominált.

Esetünkben pedig konkrétan le kéne írni milyen alapon "török eredtű" a Dzsudzsák vezetéknév - bemondás nem ér - azon kívül hogy úgy hangzik, meg szánalmas magyaros kisebbrendűségi komplexusod miatt kitalált meseország turulos múltjába menekülsz.

Análpápa · https://www.youtube.com/watch?v=qqXi8WmQ_WM 2013.08.16. 11:48:56

@kacsa232: @Circus:

Nyiregyháza környéke a XVIII. század másokdik felében döntően szlovák ajkú volt.

A D→Gy átalakulás teljesen általános a szlovák eredetű nevekben:

Durcanski→Gyurcsánszky (Gyurcsány)
Durcak→Gyurcsák
Durica→Gyurica
Dudák→Gyugyák

A Gyugyákból már tényleg nem nehéz a Dzsudzsákig eljutni, más kérdés, hogy Dzs-vel irva elég hülyén néz ki...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.08.16. 11:50:29

@Análpápa: Ennyike, köszi.

Ez van, amikor a tudomány találkozik a kitalált magyar nacionalista mesével.

Córeszmaci 2013.08.16. 11:51:54

"Talán csak hitlerjugend külsője miatt nem szeretik néhányan fizimiskáját"

Kiváncsi voltam, hogy kibírod-e nácizás nélkül egy ilyen témában. Hát nem ...
Gratulálok! Gondolom, akkor nincs probléma azzal sem, ha valaki bőrszínnel vagy az orr alakjával kapcsolatban tesz megjegyzéseket. Dzsudzsi meg tuti jól takarja svasztikás tetkóját, nem?
Furcsa ez az oldal. Bármikor idetévedek, olyan érzésem van, mintha Tarantino "Becstelen brigantik"-ját nézném. Szegény Kisvakond! Biztos kimardt nekem az a rész, amikor nácikat gyilkol.

Muhammad Balfas 2013.08.16. 21:34:28

@kacsa232: Csak az a volna ott ne lett volna. Tudod a nagypapi meg a 6-os villamos esete...
Azért azt se gondold hogy a csehek ezzel a teljesítménnyel sokmindenben reménykedhetnek Rómában meg Szófiában.
Kovács lehozatalával egyébként sztem egyértelműen feljavult a játék.A kapus pedig-minden ellenkező híreszteléssel szemben -része a csapatnak, és nem csak pályatartozék..

pudliho 2013.08.18. 14:41:59

"csak hitlerjugend külsője miatt nem szeretik néhányan fizimiskáját..."

ismered a viccet amikor a páciens a dokinál minden képen pinát lát?... szóval kissé túlgörcsölöd ezt a názi témát, relax man

Leslieke 2013.08.18. 16:29:27

@Csehszlovák Kém: Még mindig jobb "kitalált magyar nacionalista mesével" élni, mint lopott földön.

Ha pedig ennyire fontos a nyelvtannácizmus, akkor jobb, ha tudod, a szláv név jelentése szolga. Mert azok vagytok, mind. :)))

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.08.18. 16:39:13

@Leslieke: "lopott föld"?
Ja Blatnohradra vagy a nyitrai hercegségre gondolsz és a virágzó szláv kultúrára, ami a Kárpátmedencében létezett, mielőtt még idemenekültek az ómagyarok? Oké, igazad van!

kifordított nagyanyó 2013.08.19. 09:23:25

@pudliho: Na,köszönöm hogy észrevetted.
Többek között erre gondoltam a cikk provokatív mivoltával kapcsolatban.

Circus 2013.08.24. 17:24:46

@Csehszlovák Kém: mond már el légyszi, hogy hol és mennyiben magyar nacionalista szöveg, ha az legjobb magyar válogatott focista nevének elemzésekor arról beszélünk, hogy esetleg nem szláv, hanem török eredetű? Ha nem magyar, akkor végül is natzionalista szempontból tökmindegy, nem???
Hüje :)

Amúgy meg Bílek mesterrel kapcsolatosan - így múlik el a világ dicsősége, ez nem cseh vagy magyar sajátosság. Sajnos, és szerintem.

kifordított nagyanyó 2013.08.24. 17:37:38

Komolyan.kém gondolkodása valahogy ilyen lehet:
-Nahát,milyen szép a Balaton és milyen szép az idő!

-Ja aha,igen.Namost képzeljük el hogy a magyarok kirtják a zsidókat,meg a cigányokat.
Elképzelem,tehát meg is történt.
Tehát minden magyar náczi!

Kristl 2013.09.10. 17:04:20

@Csehszlovák Kém:

Ciki ám a nagytestvér német-római birodalommal együtt megsemmisítő vereséget szenvedni egy idemenekült vert hadtól.
Mellékesen. :]
süti beállítások módosítása