lead.jpg

Ingyen szex a Big Sisterben, ha a neten is megmutatod magad. Most mindenki a Livejasmin projektről beszél, de sokan nem tudják, ez az abszurditás már megtörtént néhány évvel korábban Prágában.

Kezdjük gyorsan a rossz hírrel: a ház már nem működik, 2010-ben bezárt. Igaz, voltak még próbálkozások, hogy újraindítsák az akkor egyedülállónak minősülő projektet, de a csenevész és bátortalan frissítések kudarcba fulladtak. Persze, akit ez a műfaj hoz lázba, aggodalomra semmi ok, a prostitúció tejesen legális Csehországban - szépen hoz bevételt az állam számára - megannyi helyszínen kapcsolódhat ki a megfáradt turista. Például: itt.

A Big Sister a prágai Smíchov városrészben a Nádražní utca 46-os szám alatt nyitott ki 2004-ben, mint egy átlagos bordélyház. A két ausztrál tulajdonos ekkor már évek óta benne volt a prágai éjszakai élet sűrűjében, többek között ők működtették a hírhedt K5 szexklubot is. A tulajdonosok 2002 óta gondolkoztak egy internetes night klub megvalósításának ötletével.

2005 januárjától már futottak az első tesztfelvételek, áprilisától fűszerezték meg némi extrával a szolgáltatást, mondhatni, az egyedülálló projekt valósággá vált: rövid időn belül 50 ezer regisztált felhasználóval büszkélkedhettek.

Párok és nők számára ingyenes volt a részvétel

korábban a férfi vendégek 500 koronát fizettek a belépőért. A hely népszerűségére jellemző volt, hogy a részvételt jó előre le kellett foglalni. A vendégeknek minden esetben több oldalas szerződést kellett aláírni, személyazonosságukat igazolni kellett.

A vendégek a szerződésben olyan felvételeket rendeltek meg a klubtól, amelyeken szexuális aktusaikat rögzítették, ezeket a felvett jeleneteket a szereplők később DVD-n hazavihették, illetve egyidőben engedélyezték ezeknek  felvételeknek online - és korábban DVD-s - forgalmazását is. A vendégek maximum egy órát maradhattak egy lánnyal.

A párok szexuális jeleneteiért a klub körülbelül 30 euró kompenzációt biztosított. Akik az interneten keresztül érdeklődtek a klubban zajló eseményekért, ők 30 euróért regisztrálhattak az oldalra. Ezért az összegért a user jogosultságot kapott az összes élő streamhez, a videoarchívum és a chatszoba meglátogatására is.

Az online csajokkal folytatott élő videochat szobáért ezen felül kellett fizetni, hello Livejasmin!

W11-BigSister-HJakrlova-660x440.jpg

A Jegesmedve szoba.

A medence szerű ágy telefonnal volt felszerelve. A negyedik emeleten ültek az operatőrök, akik néha megcsörgették a lányokat, hogy jobb szögben helyezkedjenek el vagy cseréljenek pozíciót.

A klubot 58 rögzített kamerával szerelték fel

ezen kívül 3 alkalmazott mozgó kamerával járta folyamatosan a helységeket, illetve ők válogatták ki, mely streamek mehetnek adásba vagy az archívumba.

Érdekesség, hogy a Big Sister project az akkor nemcsak Magyarországon nagy sikerrel futó Big Brother tévés reality show után nevezték el, ahol a válogatott szereplők egy bekamerázott házban élték mindennapjaikat.

3000-5000 euró havonta,

ennyit kerestek a lányok a Big Sisterben. 2005-ben 12-en dolgoztak a klubban, azóta ez a szám növekedett. Fix fizetést kaptak, erre jött rá a bónuszpénz, amelyet minden felvett szexjelenet vagy az internetes kukkolók számára nyújtott online show után kaptak. A legtöbb lány Csehországból és Szlovákiából jött, de néhányan érkeztek Brazíliából és Ghánából is.

A Livejasmin swingers változata 2007-ben debütált,

big-sister.jpg

Big Sister, newsroom

az új műsor áttörésnek számított a műfajban, ez volt az internet történetében az első online közvetítés swingers éjszakákról. Az eseményen csak párok és nők vehettek részt, a ház számukra ingyenes étel és italszolgáltatást biztosított. A műsor végén a párok elkérhették saját felvételeiket DVD-n.

A tulajdonosok részéről persze volt némi izgalom a meghirdetett esemény miatt, párok, kamera előtt szexelnek, ingyen. A fogadtatás mindent várakozást felülmúlt: átlagosan 8-15 pár jelent meg vasárnaponként a swingers napon, hogy a kamerák előtt mutassák meg képességeiket.

Ma már nem működik a projekt, de az érdeklődők örömére az oldalon továbbra is elérhető a free tour opció és a videoarchívum blokk is, enjoy. Aki pedig egy korabeli jelenetet szeretne megtekinteni, ide kattintson. Vagy ide, ez elég viccesen kezdődik.

Egy korabeli tudósítás a Big Sistersről az ingyenszex és a bűn városából

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr485553791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falomb 2013.10.06. 22:02:55

"A fogadtatás mindent várakozást felülmúlt"

Kérdés, hogy ha ekkora siker volt, akkor miért szűnt meg. Érdeklődés még mindig lenne gondolom, bár kérdés, hányan fizettek érte.

Bár a csehek nagy kreatívak, lehet, hogy az alábbiban több pénz van, amikor meghívnak egy csomó fickót (gondolom belépődíj ellenében), és közéjük engednek egy nőt. :)

www.playvid.com/watch?v=ajRmSDorD6r

Bafana 2013.10.06. 22:49:58

Dotoho, tudod, egy magyar ember a mai nap picit csöndben van, visszavonul. Azon 13 aradi mártírra és a több száz kivégzettre gondol, akik nem a származásuk miatt voltak igaz magyarok.
Egy gyásznapon nem illik pinákról írni, meg önmegvalósítással provokálni. Ma nem.

Rathelor 2013.10.07. 01:15:01

@Bafana: mintha izgatna bárkit is, hogy kit végeztek ki 150 évvel ezelőtt.. Főleg, hogy amiért küzdöttek, az - kicsit több idő alatt ugyan, de - végigverhető lett volna tisztán politikai síkon is.

véres horror 2013.10.07. 01:15:50

@Bafana: érdekelne, hogy ez a rühes náci hogy jelenhetett meg egy moderált blogon, egy olyan hozzászólással, amivel gyakorlatilag azt állítja, hogy a blog írója nem magyar.

bambanő (törölt) 2013.10.07. 09:29:47

@véres horror: szerintem ebben semmi náci nem volt, a blog íróról nem állított semmit, ellenben az aradi vértanúkat tisztelettel említette, noha a többségük még magyarul sem tudott, mégis a magyar szabadságharc oldalán harcoltak áldozták az életüket

a nácik majd 100 évvel később jelentek meg, az aradi vértanúknak köze sincs hozzájuk
pont az internacionalizmust képviselik és a magyarság befogadó természetét mutatják

ha a zsidó és cigány holokausztra emlékezünk, akkor a magyar nemzet gyásznapjait is illik tiszteletben tartani
ahogy mindenki gyászát

nácizni ma lehet, sőt divat is, de a butaságot nem leplezi ez sem, sőt!

@Rathelor: roppant történelmietlen megállapítás, hogy politikai síkon is végigverhető lett volna valami vagy sem
ezt semmi sem támasztja alá
a kiegyezésre sem kényszerítette volna semmi a Habsburgokat, ha nincs 1848 és utána az olasz, porosz háborúk

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.07. 09:30:09

Ez alapvetően ősrégi ötlet. Japánban létezik olyan pornófilm-forgatás, melyben csak amatőrök vesznek részt, sőt olyan is, ahol csak párok és csak egymással csinálják.

De van ennek light verziója is. Olyan sztriptízbár, ahol csak a vendég nők vetkőznek.

Alapvetően az amatőrség sikerének az a titka, hogy a profi pornóipar egyre kevesebbek számára érdekes a gusztustalansága, mesterkéltsége miatt.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.07. 09:30:18

@Bafana: nem csak visszavonul, de nem is olvasgat pinákról, ugye? :D

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.10.07. 09:30:25

@Bafana: akkor mi lenne ha inkább te fognád be ma a pofádat?

Bafana 2013.10.07. 09:30:40

Üknagyapáinkat végezuték ki ezen a napon, talán azért nemzeti gyásznap. Rühes náci az aki emlékezik rá??? Ezért egyre kevesebb az igény a liberalizmusra. Nem mindenkinek az számít gyásznak, amikor néhány nem kereszténnyel kibabráltak...

Sákif za morro? 2013.10.07. 10:40:17

@Bafana: Barom! Ugyan miért ne írhatna azon a napon bárki pinákról?!

cyberworms 2013.10.07. 11:00:39

Igazából mindenki náci...
Eddig mindegyik kormány, jobb-bal megemlékezett az aradi vértanúkról, tehát nácik, ezek szerint még a mszp-sek is (pedig tudjuk hogy ők kiáltanak a legnagyobbat hogy nácizhassanak és azt is tudjuk hogy a kommunizmus világszerte 100 milliós áldozata az semmiség, nem történt semmi)
a zsidók megemlékeznek a holokauszt áldozatairól, tehát ők is nácik,
a cigányok is megemlkeznek az saját áldozataikról, tehát ők is nácik, (persze ha magyarok emlékeznek meg a cigányok áldozataról, akkor a magyarok mindig nácik)
a japánok megemlékeznek az atomtámadás áldozatairól, tehát nácik
sőt minden ország megemlékezik a második világháborús áldozatairól, tehát mindegyik náci
vagy 1000 éve élt királyokról, hősőkről, azok is nácik...
aki halottak napján kimegy a temetőbe megemlékezni a nagymamájáról szintén náci...
vagy mélymagyar? akkor a blog írója mélycseh?
a cigányok mélycigányok?
a rabbi amikor megemlékezik a holokausztról akkor mélyzsidó?
a melegvonolók akkor mélymelegek?
a busman aki táncot lejt ősei tradicióját követve akkor mélybusman?
aki ezt kitalálta akkor az mélyhülye?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.07. 11:31:13

@Bafana: ad 1. ha mar magyarkodsz, tisztaban lehetnel vele, hogy nagyreszuk kulfoldi volt. tehat nem ukapaink. horvatok, osztarkok, nemetek es ormenyek. mindossze harman voltak magyarok kozuluk.

ad 2. senki nem tiltja meg, hogy arrol emlekezzu meg amirol csak akarsz. de ugyanigy te sem irhatod elo masoknak, hogy mirol emlekezzenek meg, vagy mirtol ne. sem jogod, sem kompetenciad ezt eldonteni.

ad. 3 ne zsidozz. se burkoltan, se nyiltan. a problemaid sajat magadbol, a viselkedesedbol es a hozzaallasodbol erednek. nem egy masik nepbol.

Zoltan777 2013.10.07. 11:31:24

Hmm ennyi primitív gyökeret... Akkor a franciák, angolok az amerikaiak is mind nácik. Próbálnál meg külföldön beszólni egy ilyen kaliberű nemzeti ünnepen a népnek, meglincselnének.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.07. 11:31:55

@bambanő: nem emiatt az irasa es az aradiak miatt naci, hanem en bloc naci a figura.
blog.hu/user/523081/tab/activity

amugy meg siman vegigverheto lett volna politikai sikon ha Kossuth nem orbankodik es hagyjak Szechenyit ervenyesulni.

de igy ez mar mind1 is. a gond az, hogy nem tanulunk az ostobasagainkbol.

BelaVak 2013.10.07. 11:32:21

Ez a poszt eleg tipikus "egyszeru ember esete az uzleti elettel". Senkit nem erdekel, ki volt az elso, max tankonyvirokat. Bar a konkret kerdesben valszeg keves tankonyvet fognak irni...

Minden uzletre ra lehet bokni, hogy de a Jozsi mar csinalt ilyet, arrol nem is beszelve, hogy a konkret esetben meg a hasonlosag sem nagy. Hamburgert is arultak a McDonalds elott, autot is gyartottak a Ferrari elott, SNS is volt a Facebook elott, senkit nem erdekel, ki volt az elso, csak a muveltsegi vetelkedok resztvevoit. Nem az a kulonbseg a Big Sister es a LiveJasmin kozt, hogy az elobbi elobb volt. Hasonlo egyebkent volt rengeteg mar 2004ben is, fizetos csetek mar 2000 elott is voltak! Az a kulonbseg a LiveJasmines a BigSister kozott, hogy az elobbi sikeres, a masodik meg csodbe ment.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2013.10.07. 11:32:32

@cyberworms: azert melymagyar, mert teljesen feleslegesen, provokacionak dobta be a temat azert, hogy indokot generaljon arra, hogy magyarsagaban sertve erezhesse magat.

kulonben senkit nem erdekel mirol emlekszik meg es mirol nem. a maganugye.

Zoltan777 2013.10.07. 11:37:16

@ausländer Sipi: Nem Széchenyit... hanem Görgeyt...

Bafana 2013.10.07. 12:39:49

@ausländer Sipi: az ad 2 és az ad 3 egymást üti. Saját szádból csinálsz ánuszrózsát.

bambanő (törölt) 2013.10.07. 13:08:37

ja, tenyleg nem annyira szamit, hogy ki volt az elso
a livejasmin el es virul, milliardos uzlet
nem az elso es nem is az utolso ilyen
facebook elott is volt mas, de az mar tortenelem

amugy a jasmin kicsit mas elven mukodik, mint a big sister
eleve nincs egy kozponti kupleraj, igy sokkal tobb a lehetseges helyszin, sokkal tobb szereplo, nagyobb valtozatossag
nem kell odautazni Csehorszagba, ha kamera elott akar valaki penzt keresni
rugalmasabb, nagyobbat merit, sikeresebb

Nebameg 2013.10.08. 10:03:46

@Bafana: Pinákról mindig időszerű írni!
süti beállítások módosítása