553197_711825305496164_2045849765_n.jpg

avagy a Faszpumpás és a Főcuki kalandjai a Szlovák Választókörzetben.

Jelentős mértékben becsicskult hangulatban és outfittel, mondhatni valósággal belopakodott Komáromba a Jobbik Zrt. Managementje, Vona “Főcuki” Gábor és Szávai “Faszpumpás” Pista. Egy háborús bűnös alak emléktáblájának laza megkoszorúzása után indult a hókuszpókusz a legújabb Jobbik blöff, az elcukisodás jegyében. Szávai rögtön az elején bejelenti: nem  kritikusaik, hanem felvidéki jobbikos közönségük miatt érkeztek lakossági választási fórumot tartani. Persze, a demokrata tábor rajta tartja a szélsőjobbon a szemét, hála Szávai öszödi beszédének és a parameter.sk tavaszi cikksorozatának, a magyar szélsőjobboldali párt valódi arca és szándéka lelepleződött. A csúnya bukta után jelentős alakváltozáson ment át a szlovmagyar széljobb erőtér, amelynek eredménye a mostani bujkálós kampánnyitás a Szlovák Választókörzetben.

Aki nem ismerné a történetet, azoknak röviden összefoglaljuk, miről is van szó. A Szávai beszéd kikerüléséig 2011-ben és 2012-ben a Jobbik erősen közeledése figyelhető meg az MKP ifjúsági szervezetéhez, és a Selye HÖK szervezetén keresztül a szlovmagyar fiatalokhoz. Ennek közvetlen bizonyítékairól itt olvashattok. Aztán jött a Faszpumpás, mindent elkúrt. Nem kicsit, nagyon:

“A legrosszabbul Felvidéken állunk a gyenge magyar identitás miatt, de „szerencsére” itt szinte elhanyagolható a magyar állampolgárok, így a potenciális magyar szavazatok száma is, így erre a régióra kell a jövőben a legkevesebb hangsúlyt fektetni (…) a kevés magyar szavazó miatt az eddigieknél is kevesebb energiát és időt kell a Felvidékre fordítaniuk, ám mindezt úgy kell kivitelezni, hogy az ottani magyarok ne érezzék, hogy „pártérdekeinket a nemzeti érdek elé helyezzük.”,

szivárgott ki. Táncolj Pista, ez még mindig:

Epic fail.

Az MKP-Via-Novát ért KO után több hetes, hónapos zavarodottságot egy a Jobbiktól elhatárolódó bátortalan elnöki nyilatkozat követte, de az ifjúsági csoport keménymagja és baráti köre Berényi szavait meglehetősen morcosan fogadta, ez így nem mehet tovább.

A Via-Nova/MKP projektet konszolidálni kellett.

A Gubík-Samu tandem vezette Via-Novát aztán behúzták középre, “konzervatív-polgári színekre” festették, és megkapták a Martosi Szabadegyetem megrendezésének jogát is: aki Gombaszögre megy, az nem magyar. Közben a hibát-hibára halmozó politikusainak pozicionálása csak akkor működhetett tökéletesen, ha a Via-Nova elfideszesítésével párhuzamosan világosan legalább megpróbálják körberajzolni a helyi szélsőjobbot is. Mivel a felvidéki neonáci sziget agykárosultjaival érdemben nem lehetett mit kezdeni, adta magát, hogy a Via Novával szorosan együttműködő és a Jobbik figyelmét is felkeltő, a Via Novával ezer szállal kötődő, selyei HÖK-ből kikerülő arcokat helyezzék előtérbe. Így történt, hogy a 2012-ben még a Via Nova oszlopos tagjának számító Pallér Péter 2013-tól már a felvidéki Jobbikot szervezte.

575012_535540703134135_1204861852_n.jpg

A felvidéki magyar politikusi utánpótlás Devecseri Szilárdja, az MKP Via-Nova  ifjú Benny Hillje, az örök nevettető és minden körülmények között körültekintően nyilatkozó Samu “Agysebész” Pista újra vidám perceket okozott határon innen s túl. Hlupy Jano ezúttal az Új Szóban bagatelizálta Pallért Via Novás szerepét: ő csupán szimpatizáns. Vajon a szlovák sme.sk napilap újságírója vagy az asszimilációs célpont Samu “Agysebész” István hazudik? 

Pallér Péter a Via Nova szervezője (iksz.net)

Pallér Péter a komáromi Via Nova ICs oszlopos tagja (hirek.sk)

Pallér Péter, a Selye János Egyetemen tanuló Via Novások vezetője (szabadujsag.com)

Így jutunk el a mostani komáromi rendezvényig, ahol sok Via Novás arcot láttunk, a régi barátokat hivatalosan már nem vállalhatják fel, de még mindig jó akolmelegben lenni. Itt jegyeznék meg még egy színjátékot, amelyet az amúgy Via Novás Nagy Richard mutatott be az eseményt beharangozó, Vona Gábortól elhatárolódó bejegyzésében. Csak az a kérdés merül fel minden, logikusan gondolkodó olvasóban: mit keres a cikk szerzője a szervezetben?

534162_547684155253123_2079094383_n.jpg

Nagy Ricsitől már csak az a Boldoghy Olivér volt mókásabb, aki krokodil könnyeket ejtett a mérsékelt jobboldal nevében Vona komáromi jelenléte miatt, mondván, ez lesz az oka, amiért a “balliberálisok” szavazatokat kaphatnak. Mondja ezt az a Boldoghy, aki többek között a Jobbik által támogatott Jobb Komáromért Polgári egyesület tagja, baráti körében több jobbikos is van. A megélhetési magyar tipikus alakja. Hasonló díszpinty a Jobbik gyűlésen megjelent köztudottan antiszemita Fehér István is, aki Boldogyval és Lúzernagyival együtt a szlovák állampolgárság elvesztéséből csinált politikai karriert.Ők ketten, mármint Boldoghy és Fehér közeli barátok. A Jobbik szellemi holdudvarába tartozó “Te ügyed Kör” illetve az “Egy Jobb Komáromért” szervezeteket hasonlóan veszélyesnek tartom a demokráciára nézve, mint a megélhetési politikusok “munkásságát”.

Na de vissza rendezvényre!

A fényképek tanulsága szerint egy szem Jobbik-Felvidék zászlóval, puritán, már-már református tanítókat idéző szerénységű ruházatban jelentek meg az előadók és a résztvevők a pártgyűlésen. Főcuki cinikusan beszélt “szörnyű, szélsőséges programjukról” és az úgynevezett vádakról, amelyekkel ellenfeleik illetik őket, "antiszemitizmus, cigányellenesség". Amúgy tök vicces volt, azt mondta, szerinte azért lettek ők antiszemiták, mert Izrael államot bírálják. Muha. Főcuki, már miért ne lehetne Izrael politikáját bírálni? Ott is csak emberek élnek, különböző politikai nézettel, rendben való dolog, ha nem értünk mindig mindennel egyet. Ne keverjük össze azonban Izrael állam politikájának bírálatát a nettó antiszemitizmussal! Emlékeztessem itt a kedves olvasót Szegedi “Zsani” és a “Rabbik” történetére, ugye-ugye. A magyarországi plaza és lakópark építés leple alatt nyomuló izraeli tőke legendája pedig már olyan szinten a vicce kategóriájába tartozik, hogy tényleg csak egy linket teszek most ide cáfolatképp.

hitler-vona.jpg

A Főcuki amúgy tényleg cukin viselkedett, legújabb arculatváltó kampányuknak megfelelően, hülyének tettetve magát adta elő az ötéves Piftike figuráját a tanárnéni előtt: nem én voltam, nem én dobtam be az ablakot, közben zsebében ott van a kő. Hitler sem akarta kiírta a zsidókat, a gázkamrákban mégis milliók pusztultak el. A faji gyilkosságok sem úgy kezdődtek, hogy meghallgatták az emberek egy felbujtó beszédet, oszt mentek gyilkolni. Több éves folyamatról beszélünk a népirtások előtt, amelyet olyan szövegek, sunyi célozgatások és cinikus beszédek előztek meg, amit a Jobbik tol. Legyen elég itt csak a Solymosi Eszter-féle mítosz újbóli felidézésére vagy a “cigánybűnözés” szó folyamatos ismétlésére céloznunk.

Természetesen kell egy jó nagy adag vakság, ha valaki a fórum résztvevői közül egy percig is elhitte: a Multialarm Kft egykori termékmanagerének egy másodpercre is fontos a magyarság ügye. Persze, ha a közönség doyenje a tanórákon rendszeresen zsidózó Fehér István komoly képpel a határok megváltozásának lehetőségéről képes kérdezni, ott tényleg nagy a baj. Képzeljük el, milyen lehet a többi arc, asztakurvaélet. Ami biztos: a Faszpumpás és a Főcuki is kerülte az eddig bejáratott jobbikos gyűlések hangulatát felpezsdítő szavakat: nyílt komcsizás volt, nyílt zsidózás, cigányozás buzizás nem. Persze aki ezek után azt gondolja, hogy a Jobbik nem antiszemita, nos, felidézném a júniusi földtörvény zárószavazása alkalmával kialakult botrány utózöngéjét, melynek során Latrocai János, az országgyűlés elnöke megvonta a jobbikos képviselők tiszteletdíját.

Pallér Péter egykori MKP-Via Nova tag, szimpatizáns és főszervező, jelenleg a felvidéki Jobbik szervezője és a November 6-i rendezvény házigazdája, így kommentálta az eseményt:

"Ha valaki azt hiszi, hogy a Jobbik ilyesmitől majd meghunyászkodik és beáll a magyar fold kiárusítóinak sorába, az bizony óriásit téved! Biztosan jól a pénz a soron következő melegfelvonulásra vagy épp egy bónusz auswitz (sic!)-túrára.”

paller_kicsi.jpg

Van még kérdés?

komment

Címkék: #mkp #jobbik #nacionalisták #hatuma #szlovmagyar #via nova #szlovákia #komárom

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr565620584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

willdattaa 2013.11.08. 19:01:25

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Gróf Esterházy Jánosra azt írni hogy háborús bűnös, ahhoz azért elég nagy ostobaság/aljasság szükséges.
A szovjet megszállókkal kollaboráló bosszúszomjas magyargyűlölő benesi dekrétumos csehszlovák kommunista diktatúra politikai bírósága koholt vádak alapján koncepciós perben mondta ki háborús bűnösnek, aminek civilizált, értelmes, tisztességes ember nem szokott hitelt adni.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Locassen 2013.11.08. 19:01:32

milyen háborús bűnösnek lehet emléktáblája Szlovákiában?

sztrugackij 2013.11.09. 04:27:20

@willdattaa:

"Gróf Esterházy Jánosra azt írni hogy háborús bűnös, ahhoz azért elég nagy ostobaság/aljasság szükséges."

Csesszétek meg, abban az országban, ahol megkoszorúzták az emléktábláját, OTT háborús bűnösnek minősül az OTTANI törvények alapján.
Miért nem a rehabilitálásán fáradoznak inkább?
Világéletében antiszemita volt és ez a háború után még az álmoskönyvek szerint is rosszat jelentett.

xamax79 2013.11.09. 04:27:38

@willdattaa: És lúzernagyinak nevezni azt a 100 éves öregasszonyt, aki felvette a magyar állampolgárságot, és megfosztották a szlováktól, az micsoda? Milyen ember az ilyen? Nem mondom ki, hogy milyen, mert nincsenek rá szavak. Ahhoz mindenesetre gyáva, hogy vállalja a folyamatos magyarellenes provokációt, arccal, és névvel, címmel, holott ez lenne a legkevesebb.

mitmiért? 2013.11.09. 09:38:10

Jobbikos "politikusok" addig nem hagyják abba, hogy folyamatosan uszítanak külföldön magyart magyar ellen, magyart szlovák stb ellen, míg jön egy újabb Trianon. Oszt akkor száz évig megint siránkoznak. Trianon tragrdiáját uez a magatartás okozta. Kellene belőle tanulni

mitmiért? 2013.11.09. 09:38:25

@xamax79:
Persze h lúzer a néni, de inkább áldozat. Mocsok Fidesz feltüzelte a határontúli magyarokat h kapnak magyar állampolgárságot. Semmilyen módon nem azok, ők magyarok, akik más orszagban élnek ott van dolguk itt nincs. Pont. A szlovákok teljes joggal mondták h lehet akkor választani, az ő szempontunkból ez provokáció. Ha mama igy döntött akkor tudta a következményét nincs miert reklamalnia. De ő ennek a basztassuk a nemzeti eszmét h Fideszre szavazzanak politika áldozata. Magyarország a magyaroké? Akkor Szlovákia a szlovákoké!!

willdattaa 2013.11.09. 15:44:18

@sztrugackij:

"Világéletében antiszemita volt"

Gróf Esterházy János olyan nagy antiszemita volt, hogy a tót parlamentben egyedüliként szavazott a zsidók deportálása ellen. Persze látva hogy ezért az a hála hogy háborús bűnösnek hazudják, nem biztos hogy jól tette.

willdattaa 2013.11.09. 15:44:48

@mitmiért?:

Élő példája vagy annak hogy ha valaki magyarul szól hozzá attól még nem biztos hogy magyar. A "mama" azt is tudta hogy a tótok alkotmánya szerint senki nem fosztható meg akarata ellenére a tót állampolgárságától, tehát ha a "mama" tót állampolgár akar maradni, akkor a tót alkotmány szerint az is marad. Márpedig a "mama" nyilatkozatban jelentette ki hogy tót állampolgár akar maradni, nyilatkozata hitelességét senki nem vonhatja kétségbe.

willdattaa 2013.11.09. 15:44:55

Például a hazai balliberális oldal amely Károlyinak nagy híve, nem tudja hogy a Károlyi-rezsim Kolozsvárott a magyar hadsereg hadifelszereléséből szereltette fel az oláh milíciát. Ez agyrém. Más normális országban ilyen hazaárulás elképzelhetetlen lett volna. Törökországban például az Atatürk-kormány amikor az antant felszólította a területei átadására, azt mondta hogy nem, a török hadsereg továbbra is ott állomásozott, és az antant toporzékolt egy ideig, aztán nem történt semmi, Törökország pedig megtartotta a területeit. A Felvidéket pedig néhány ezer cseh légionárius foglalta el, miután Károlyi üzent nekik hogy nyugodtan jöjjenek, nem lesz ellenállás. Pedig annak a néhány ezer cseh légionáriusnak a száját még a lakosság is puszta kézzel elkente volna, ami megtörtént Balassagyarmaton.

willdattaa 2013.11.09. 15:45:00

@mitmiért?:

A trianoni rablóbéke diktátum úgy tudott létrejönni, hogy a nép által soha meg nem választott hazaáruló Károlyi-rezsim előre átengedte az ország területét az ellenségnek, megtiltotta az ellenállást és leszerelte a hadsereget. Tehát mindent megtett annak érdekében, hogy a trianoni rablóbéke diktátum lehetőleg létre tudjon jönni.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.09. 15:48:24

@willdattaa: nem szavazott a zsidók deportálása ellen, hanem tartózkodott.

amúgy a zsidók deportálása akkor már több hónapja szólt, E. tudott róla, tette nem más, mint keresztényi modorosság, tét nélkül.

sztrugackij 2013.11.09. 16:46:29

@willdattaa:
Guglizz kissé utána.

"antiszemita szellemben nevelkedtem, az vagyok és az is maradok. "

"1939 márciusától 1942. május 14-ig parlamenti képviselőként minden alkalommal megszavazta a zsidók teljes jogfosztását és vagyonuk elkobzását kimondó törvényeket. Főbb kifogást az 1942. május 15-i szavazásig egyszer emelt ellenük, amikor tiltakozott az ellen, hogy az elkobzott javakból csak a szlovák nemzetiségű „árják” részesülnek, a magyar nemzetiségűek nem."

/Forrás:Wikipédia/

Nem tagadom, az is ismeretes, hogy 1944-ben zsidóknak, cseheknek és szlovákoknak segített a menekülésben, de nem hiszem, hogy az antiszemitizmus feladásának eredményeképp, sokkal inkább keresztényi sajnálatból és a borzalmaktól való megrendülése miatt.
Ő, úgy látszik, nem jutott el a gyűlöletnek és könyörtelenségnek arra a szintjére, amely elvbarátait és a német nácikat jellemezték.
Ám lássuk be, ha az ő becsülete és tisztessége lenne fontos a magyar náciknak, inkább a rehabilitálásával foglalkoznának.
Koszorúzni könnyebb és felettébb hálás feladat.A szavazótábor imádja.

Noked-Lee 2013.11.10. 18:38:46

@sztrugackij: tyűha, és ha antiszemita volt?
a zsidók iránti viszony határozza meg egy emberi lét alfáját és omegáját? voltak antiszemita megnyilvánulásai kossuthnak, széchenyinek, de még márainak is, nagy kaland. nem attól lesz valaki nagy ember, hogy szereti-e a zsidókat, vagy nem.

sztrugackij 2013.11.10. 23:28:57

@Noked-Lee:

Tudod, a háború után kissé szigorúbban kezelték ezt a dolgot, miután egy óvatlan pillanatban sikerült elpusztítani több millió zsidót tisztán a származásuk miatt.
Fogadjunk, hogy a háborús bűnök vizsgálatakor te sem fogalmaztál volna ilyen hetykén és félvállról, mint most.
Azt se felejtsük el, hogy közvetve vagy közvetlenül, hová is vezetett a magyarok antiszemitizmusa.

Mindig azt szoktam mondani trianonozó vitapartnereimnek, hogy csak egy icipicivel kellett volna kevesebb zsidót vagonokba rakni, egy kicsivel hamarabb kibújni Hitler seggéből és talán minden másképp alakul.
süti beállítások módosítása