MEV4f1794_dpp.JPGIndulhat a társkeresés a prágai metrókon, szombattól a zöld metró szakaszán a középső kocsik valamelyikébe ha beszállunk, ne lepődjünk meg, ha leszólítanak. Ha hihetünk az eddig megjelent híreknek, az úgynevezett kommunikációs kocsikat nem kapnak megkülönböztető jelzést, az akció bevezetésére csak az állomásokon helyeztek  ki figyelmeztető táblákat. Jó móka lesz, az biztos. (leadkép: ezt a plakátot látjuk a metróbejárónál)

Pedig nem volt zavartalan a projekt elindítása, tavasszal a prágai metró vezetése hallani sem akart az ötletről, ráadásul a külföldi média - egy félrefordításnak köszönhetően - már arról cikkezett, hogy a prágai metrón nem csak a csók, de a szex is szabad. A dotoho is megírta, Prágában már dughatsz is a metróban.

Ami biztos, ma már a prágai metró managementje is támogatja az ötletet, de egyelőre kísérleti jelleggel indítják útjára a mai nap az akciót. A hírek szerint a forgalmat nem fogja akadályozni a randiszerelvény, bárki beszállhat a kocsiba. A beszélgetős-ismerkedős metró minden szombaton áll az érdeklődők rendelkezésére.

VSV4f1cfd_P1060286.JPG

A projekt hátterében egy felmérés áll, miszerint a városi tömegközlekedést használók 80 százaléka lehetségesnek tartja az ismerkedést a metróban is. Még meglepőbb adat, hogy a megkérdezettek 30 százaléka a metrón már szerzett új barátokat vagy akár szerelmet! A kérdőív kiértékelése után az is kiderült, ma már a prágaiak is előnyben részesítik a virtuális kommunikációt a személyes kapcsolatteremtéssel szemben.

A prágai tömegközlekedés népszerűsítő kampány részeként elindított randimetró ötletét egyébként anyagilag a prágai főpolgármesteri hivatal támogatja.

Frissítés: kiugrottam lecsekkolni a hangulatot, milyen lehet csajozni a zöld vonalon a randimetrón. A mozgólépcsőnél kihelyezett reklámtáblára rá se bagóztak az utasok. Lehetséges a város még aludt kora délután vagy már a kocsmákban ültek az emberek, de nem túlzottan forrósodott a levegő a randikocsiban. A felszálló utasok, ha találtak szabad helyet, azonnal mobiltelefonjukon kezdtek el szörfölni, az idősebbek pedig már annak is örültek, ha átadták nekik a helyet. A fülke legbeszédesebb embere az ellenőr volt, munkaköréből adódóan mindenkit leszólított. Bár egy néhány perces utazásból alapos következtetést nagy merészség levonni, nekem erősen úgy tűnt, a randimetró nem lesz túl sikeres a prágaiak között.

komment

Címkék: #csehország #prága #prágai metró

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr355622036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.11.09. 16:11:05

Dugni is lehet? Bele se merek gondolni, hogy a gomba ikon mit jelenthet.
De legalább szóltak.

Tapmancs 2013.11.09. 16:11:21

Ha nincsenek a kocsik megkülönböztetve akkor honnan tudják az emberek hogy ilyenben vannak?

Namir 2013.11.09. 16:46:13

Ismét egy "trendi" "liberális" baromság, a semmi eladása nagy csinnadratta mellett: 30% eddig is ismerkedett, a maradék 70% ezután sem fog.

***
Sok sikert Prágának, úgy tűnik már minden problémájukat megoldották, és csak ez az egy volt hátra.

Bár lehet, hogy egy kormányalakítás hasznosabb lenne. De az nem megy. Sebaj, van legalább randi metrójuk.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.09. 16:56:47

@Tapmancs: a középső kocsik egyike, szerintem pont az a poén, hogy nincs is nagyon megjelölve a kocsi, növelve a véletlenszerű jónőfaktort :)

parajos tank 2013.11.09. 20:24:18

Fenébe, nem használok metrót....szombaton főleg nem. Ha más napokon, más járművön ismerkedek, nagyon megvernek? :D

_Neville 2013.11.09. 20:25:37

Jópofa ötlet, bár aki ismerkedni akart, eddig sem volt akadályoztatva. Úgy látszik ott is központi kézbe veszik a kérdést, mint itt a párválasztót. :)

mitmiért? 2013.11.09. 22:04:45

A metró sok mindenre jó közeg. Nem véletlenül lett talàló színtere a Kontroll című filmnek.
süti beállítások módosítása