14november2013_svk_ned_futbal21_5104836_r1511-r578-st.ir3-_t600.jpg

A két éve veretlen albánok elleni szégyenletes budapesti vereséggel elszálltak a magyar továbbjutási esélyek a csehországi 2015-ös u21-es Európa bajnokságra. Nem marad azonban képviselet nélkül a Kárpát-medence: Szlovákia korosztályos csapata jó esélyekkel várja a döntő meccseket. Holtversenyben Hollandiával, eddig tíz pontot szerezve, második csoportjában Szlovákia u21-es válogatottja! 

Döntetlent játszott a szlovák u21-es válogatott korosztályos holland csoportellenfelükkel a 2015-ös Európa-bajnokság 3. selejtező csoportjában lejátszott presztízsmérkőzésen. Ráadásul a zseniális nevű Galád mester fiai az első félidőben még vezettek egy góllal, Adam Zreľák nem hibázott! Sajnos az ellenfél ezután fordított, szereztek két gólt, de szerencsére az utolsó szó mégis szlovák volt! Tomáš Malec a játék hajrájában újra döntetlenre hozta a meccset, így egy rendkívül értékes ponttal a zsebünkben repülhetünk Grúziába, Goriba, ahol természetesen nyerni kell.

dfbaaf7915.jpg

Adam Zreľák nem hibázott!

Ivan Galád, az u21-es szlovák válogatott edzője: A futballban mindig győzni akartok. Egy évvel ezelőtt a korosztályos holland csapattól kikaptunk két góllal. Ma döntetlent játszottunk.  A játékosoknál láttam a fejlődést, megmutatták, hogy ma már közelebb állnak a felnőtt focihoz, mint tavaly. A végeredménnyel nem, a mutatott játékkal elégedett vagyok. Péntektől már Grúziára készülünk, amúgy ennek a pontnak nincs semmi értelme.

Gyömbér Norbert a szlovák u21-es válogatott kapitánya: Az egész csapatot és a nézőket is bosszantotta, hogy így alakult ez a mérkőzés. Megérdemeltük volna a három pontot. Ha 1:0-val mész le a pályáról az első félidőben, az mindig valahogy megtörik az öltözőben. A csapat idegesebbé feszültebbé vált. Ez sajnos néha megtörténik, bármelyik csapattal.

Szlovákia u21 - Hollandia u21  2:2 (1:0)

Gólok: 37. Zreľák,  76. Malec - 52. Castaignos, 66. Trindade de Vilhena (11m)

Sárgalapok: 31. Pauschek, 63. Zreľák, 66. Niňaj, 66. Gyömbér - 29. Castaignos, 72. Trindade de Vilhena

Piros lap: 77. Locadia

Játékvezetők: Henry Ken Johnsen - Opland, Midthjell (Norvégia), 1.563 néző

Szlovákia "21": Le Giang - Pauschek, Niňaj, Teixeira, Mazáň - Hrošovský, Gyömbér -Mészáros (90. Lobotka), Duda (60. Paur), Mihálik (69. Malec) – Zreľák

Hollandia "21": Hahn - Dijkhuizen, Van der Hoorn, Denwil, Aké - Ayoub, Maher (86. Kongolo), Trindade de Vilhena (88. Klaassen) - Promes, Castaignos (70. Locadia), Boetius.

A szlovák válogatott játékosai közül két név mindenképp egzotikusan hangzik: Patrik Le Giang, Szlovákiában született, édesapja vietnami, édesanyja szlovák. Dionotan Teixeria története kicsit más: ő öt évvel ezelőtt érkezett Szlovákiába és idén nyáron kapta meg a szlovák útlevelet.

Hollandia még mindig vezeti a tabellát, de első pontjait itt, szlovákföldön veszítette el a Napos tavak mellett. A szlovákok szintén tíz pontot gyűjtöttek,d e az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők egy meccsel többet játszottak.

A 2015-ös Európa-bajnokságra tíz csapat jut ki, valamint a legjobb négy második helyezett. A hét továbbjutó automatikusan  végül Csehországgal egészül ki, mint rendező ország. Egyelőre nagyon jól állunk:

2hely.jpg

Érdekesség, hogy két hónappal korábban az u 21-es hollandok a szlovákok elleni meccsre a csehek ellen készültek fel. Prágában aztán Ondřej Petrák gondoskodott arról, hogy a tulipánok ne szívesen gondoljanak vissza csehszlovák kalandjaikra.

1819601_.jpg

Ondřej Petrák győztes gólt szerez

Csehország u21 – Hollandia u21 1:0 (0:0)

Gól: 71. Petrák.

Játékvezetők: Vinčič - Žunič, Ul (Szlovénia).

Sárgalapok: Skalák - Brenet.

Néző: 2050.

Csehország: Koubek - Kadeřábek, Lüftner, Polom, Hanousek - Přikryl (90. Jugas), Jánoš (69. Petrák), Houska (77. Jirásek), Krejčí (69. Zmrhal) - Masopust (77. Krátký), Skalák (84. Haša). Trenér: Dovalil.

Hollandia: Hahn (46. Vanderlei) - Brenet (46. Ligeon), Vandehoorn (66. Letschert), Denswil (46. Kongolo), Willems (46. Dijks) - Hupperts (46. Promes), Jansen (66. Sporuslede), Vilmena (46. De Kamps), Depay (46. Ziyech) - Locadia (46. Slagveer), Maher (46. Castaignos). Trenér: Stuivenberg.

7 komment

Címkék: #szlovák sport #foci #utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr405635480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nigel 2013.11.16. 16:23:49

Kicsit optimistának tűnik ez nekem, főleg úgy, hogy egy meccsel többet játszottak, mint a svájciak és az olaszok. Nehogy úgy járj a végén, mint az U 17-es csapat esetében, ahol agyon ajnároztad őket, aztán cumi lett a vége.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.16. 16:24:52

@nigel: miért lett volna cumi? Kint voltak a Vb-n, nyolcaddöntőt játszottak.

Hát ti?

nigel 2013.11.17. 12:31:57

@Csehszlovák Kém: Nem az volt cumi, hogy kint voltak a VB-n és nyolcaddöntőt játszottak. Neked volt cumi az eredmény, annak tükrében, ahogy az október 26-i bejegyzésedben felvezetted a meccset. A teljesség igénye nélkül idéznék tőled, hátha már elfelejtetted.
"Most már megesszük Uruguayt is." "Éremért játszhat a világbajnokságon a hat idegenlégióskodó játékossal felálló csapat, amely újabb dicsőséget hozhat a szlovák focinak." (Megjegyzem az elődöntőbe jutott csapatok játszanak az érmekért, de ez nálad úgy látszik nem számít.)
A személyes kedvencem: "Tomáš Vestenický, egy szlovák őstehetség. A ManU is figyeli." Mintha ezt már hallottam volna valahol. Ááá megvan. Németh Krisztián egy magyar őstehetség. A Liverpool figyeli. Ha picit is tájékozott lennél az angol csapatok utánpótlás igazolási stratégiájában, akkor tudnád, hogy ez l*szart sem ér. Majd leigazolják 72. őstehetségnek, oszt játszat majd az angol 3. osztályban. Egyébként nem is olyan régen nyert bronzérmet U 21-es VB-n Magyarország. Na az a futball világot pont annyira nem érdekeli, mint a szlovák utánpótlás csapatok szereplése. Ha már mindenképpen azzal foglalatoskodsz, hogy a szlovák "sportsikereket" próbálod kárörvendő módon a magyar sporteredményekhez hasonlítani, akkor a focit szerintem hanyagold, mert a Szlovák válogatott a két kiugróan égő eredményen kívül semmivel sem tett többet az asztalra. Egy a magyarokénál gyengébb csoportban ugyanúgy 3. helyen végzett, de kevesebb győzelmet aratott (3-5)és kevesebb pontot szerzett(13-17). A végeredmény, hogy egyik válogatott sincs kint a VB-n. Ennek tükrében inkább javaslom az összehasonlítást a következő viszonylatokban elvégezni: szlovák vízilabda vs. magyar vízilabda, szlovák kézilabda vs. magyar kézilabda, szlovák úszósport vs. magyar úszósport, szlovák kajak-kenu vs. magyar kajak-kenu, szlovák olimpiai szereplés vs. magyar olimpiai szereplés. És végül, hogy legyen egy kis sikerélményed, megcsinálhatod a szlovák és a magyar jégkorong eredmények összehasonlítását is. (Valamiből végül jobban kijöhessetek.)
ui: Ezt, hogy érted? "Hát ti?" Te akkor nem is drukkolsz a magyar válogatottaknak? Akkor minek van a bemutatkozásodban az a zárójeles is szavacska? Na, sok sikert a kutatómunkához!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.17. 12:32:52

@nigel: Ez még mindig a Szlovákblog, neked meg húú, de savanyú a szőlő!!!

A szurkoló lelkes, én a Vb-éremesélyek miatt is lelkesedem, te pedig azért, hogy kijusson a csapatod.

Németh Krisztián kudarca csak Németh Krisztiánon múlt és nem az angol csapatok utánpótlás igazolási stratégiáján. Úgy tűnik, hogy az egyébként tehetséges magyar fiatal egy kiesés ellen küzdő holland kiscsapatban viszont remekül beválik!

Nagy rajongója voltam a 2009-es u21-es magyar válogatottnak, kint voltam az összes Eb-meccsükön, hát te? Téged sem érdekel a téma, de szerencsénkre kommentben mindent bőven kifejtesz, mi fáj?

Vízilabda, kézilabda, kajak-kenu, úszósport – szép és kellemes rétegsportág, hogynemondjam, szubkultúra, ami bizonyára kellemes időtöltés azoknak, akik űzik, de engem, mint szurkolót, olyan sportágak érdekelnek, ami népszerűek, sikeresek és igazán látványosak, mint pl a foci, a hoki vagy a tenisz.

Az államilag agyondotált, szarrákokszozott olimpiai “hősöket” meg remélem te sem gondoltad komolyan, mint értékmérő, miközben az ország általános egészségügyi állapota (átlagéletkor, az egészségügy helyzete), nem tükrözi a hamis aranyak számát.Persze, a nemzet, ahol tökélyre fejlesztették az önbecsapás technikáját, amely még mindig Trianonnal kel és fekszik, bizonyára megtanult örülni az ilyen siker-pótléknak is!

nigel 2013.11.17. 18:56:06

@Csehszlovák Kém: Szerintem neked komoly szövegértési problémáid vannak. De most tényleg! Mi is fáj nekem? 1988 óta voltam már kint pár száz válogatott meccsen. Köztük az 1996-os U 21-es meccsen is, ahol 2-1-re nyertünk a skótok ellen és így ki jutottunk az Atlantai olimpiára. Egyébként voltam már egy-két kézilabda, vízilabda és jégkorong meccsen is,(pl. idén Stockholmban a szlovén-cseh meccsen is) úgyhogy szerintem ezzel nem kéne arcoskodnod. Egyébként nem tudom eldönteni, hogy a tájékozatlanság, vagy a mindenáron nagyot mondás kényszere hozta ki belőled azt a ökörséget, hogy az úszás, vagy a kézilabda rétegsport lenne. tudod mi a rétegsport? A horgászaton belül a hegyi patakokban való műlegyes horgászat, amit a cseh és szlovák barátaink magas szinten űznek. Na az a rétegsport, nem egy olyan sportág, amiben olimpiai és világ bajnokságokat rendeznek. A vizes vb esetében pl. 181 ország vett részt, vagy a kajak kenu esetében, ahol 88 ország versenyzői (köztük Szlovákia és Csehország)álltak rajthoz. Ezek a számok is bizonyítják, hogy mekkora ökörségeket is irkálsz. Persze tudom én, hogy frusztráló tud lenni amikor összehasonlításból az jön ki, hogy az általam gyűlölt nemzet a világ élvonalába tartozik a "rétegsportok terén", a kedvenc országaim pedig sehol sincsenek ebben az összehasonlításban. Legalább azokban a sportágakban ott lennétek a világ élvonalában, amit említettél. De a tenisz a sportolók elsősorban nem a nemzetüket, hanem magukat képviselik. A jégkorongban meg Szlovákia a nagy generáció kiöregedésével egyre messzebb fog kerülni attól, hogy az orosz, finn, svéd, kanadai négyessel esélyesként vegye fel a harcot. A szlovák extraliga pénzügyi gondokkal küzd. Esik a színvonala. soha nem volt ilyen kevés szlovák hokis az NHL-ben, mint mostanság . Szlovák csapat inkább jön a MOL ligába játszani, minthogy a szlovák első osztályban (extraliga alatt) induljon. Az meg, hogy olyan sportolókról, mint Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Nagy Tímea, vagy Benedek Tibor úgy minősíteni, hogy " államilag agyondotált, szarrákokzszott olimpiai hősök" tetves nagy prosztóság még tőled is. Nem tudom honnan veszed a bátorságot, hogy világviszonylatban köztiszteletnek örvendő sportembereket ilyen módon minősítesz. (Mondjuk négyüknek több olimpiai aranyérme van, mint amennyit szlovákia 1992-óta összegyűjtött.)Ha már mindenképpen abban találod meg az örömödet, hogy bebizonyítsd a kisebbségi komplexusod generálta rögeszmédet, miszerint mennyivel felsőbbrendűbb, nemesebb, kulturáltabb nép is a cseh, meg a szlovák a magyarnál, akkor azt ne a sportban próbáld meg bizonyítani. Vannak az életnek más területei is ahol talán sikerülhet.

Egyébként a blogod egyes bejegyzései eléggé szórakoztatóak, úgyhogy csak így tovább és sok sikert a munkához! Lé

ui: Nem tudom, hogy pattant ki az agyadból a Trianon téma ugyanis én sehol nem utaltam rá. Ebből az a következtetés vonható le, hogy szerintem Te vagy az, aki ezzel a témával fekszik és kel.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.17. 19:03:57

@nigel: Aki arcoskodik a meglátogatott mérkőzések számával kisbarátom, az egyelőre te vagy, én csupán jeleztem, hogy ez nem az érv, amivel nálam nyerő leszel.

Egyáltalán nem azt állítom, hogy nem nézek meg szívesen néhány száz emberrel például egy vízilabda-meccset. Szeretem ezeket az egzotikus sportágokat vagy akár népszerű sportágokban az egzotikus csapatokat, mint például a magyar hokiválogatott! Csakhogy ezek az egzotikus események nem túl közönségbarátok, az, hogy sok országban előfordul néhány csodabogár, aki lasztizik vagy gyorsan és még gyorsabban úszik a vízben, esetleg olimpiai érmet is osztanak ki a győztesnek, még nem jelenti azt, hogy világszerte kíváncsiak rá.

Az pedig erős tévképzeted, h én gyűlölnék egy nemzetet is, hiszen ellentmondásban van azzal a ténnyel, hogy szurkolok a (bármilyen sportágban) például magyar válogatottnak is. A tények viszont magukért beszélnek: 1986-ban jártatok utoljára foci Vb-n és Eb-n, a hoki A csoportba 79 évente kerültök fel és nincs olyan teniszezőtök sem, aki nagy bajnokságot nyert volna. Ezek ugyanis sikeres, népszerű és nézett sportágak, ellentétben a víziabdával vagy a kajak-kenuval, hogy az úszásról már ne is beszéljek. Az olimpiát meg mondom, ne erőltesd, a teljesség igénye nélkül, gondolom Török Béla, Juhász Adrian, Fazekas Róbert vagy Kovács Ági neve mond-e valamit. Remélem annyit mindenképp, h ahogy híres Biszbasz és én című posztomban is írtam, (itt elolvashatod: dotoho.blog.hu/2012/08/11/biszbasz_es_en ) ami nálatok “olimpia” címszó alatt megy, annak már nincs köze a sporthoz. Armstrong is köztiszteletnek örvendett, mégis lebukott.

Egészen nyugodtan maradhatunk a témánál, mert a sport minden társadalom így a magyar társadalom tükre is. Nálatok ugyanis néhány államilag kiemelt, agyonkokszozott droidon kívül nem sportolnak az emberek, akik általában lusták és nem is dolgoznak, ahol nem dolgoznak, ott nincs bevétel és nem is adóznak rendesen az emberek, aki pedig nincs bevétel és nem is adóznak, az csal, lop és hazudik, ami miatt ideges, frusztrált lesz és önpusztító életet él, alacsony átlagéletkorral rendelkezik és mindenkiben ellenséget lát.

Akarsz róla beszélni?

vtbxx 2013.11.30. 09:32:12

Te komolyan elhiszed, hogy a szlovák foci közelebb van az élmezőnyhöz mint a magyar? Lehet, hogy kifut egy-két jó eredmény, de ugyanúgy fényév távolságra van. Az Uruguay elleni melldöngetés után látszott is a valóság. A tenisz is biztos hogy a tömegsport alappillére. Két ember ütöget egy labdát 3 órán át.. Ellenben a kézilabdával. Igaz, hogy kéziben már a 6 éveseknek is bajnokság van, az utánpótlás nevelésben meg hatszoros a túljelentkezés. Ejj ezek a szétkokszolt nagycsoportosok...
süti beállítások módosítása