lead_orban_tusvanyos.jpg

Ellentétesen ítéli meg Orbán beszédét Moszkva és Brüsszel.

Egyértelműen elfogadhatatlanok Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavai az Európai Néppárt számára, amelynek Orbán pártja, a Fidesz is tagja - nyilatkozta a budapesti Közép-Európai Egyetemen tanító Anton Pelinka osztrák politológus a Pravda szlovák napilapnak.

Hozzátette: a Néppárt ha nem is azonnal, de később elgondolkozhat és átértékelheti Orbán pártjának néppárti tagságát, mivel a magyar miniszterelnök gondolatai összeegyeztethetetlenek a Néppárt és az Európai Unió alapvető értékeivel.

Palinka egyelőre kérdésesnek tartja, hogy Orbán felfogta-e szavai súlyát, szerinte nem biztos, hogy tudatosan kockáztatja a szakítást az Európai Néppárttal vagy úgy lépett át egy határt, hogy annak következményeivel tisztában lenne. Ezzel szemben az orosz Iszvesztyija Gazeta

bölcs államférfinek mutatják be Orbánt,

aki még csak bűntudatot sem érez a Brüsszelből és Washingtonból érkező szemrehányások miatt. Az Európai Bizottság (EB) meglehetősen korlátozott eszközökkel rendelkezik, hogy nyomást gyakoroljon Budapestre, beleértve az Oroszországgal folytatott gazdasági és energetikai együttműködés megszakítását. A magyarellenes retorika csak az euroszkeptikus vélemények megerősödéséhez vezet - írja az Orbán beszéd kapcsán a lap.

Az Orbán lejáratását célzó EU-s és amerikai törekvések ellenkező hatást váltottak ki és mozgósították a nemzeti érzésű magyarokat. Orbán népszerűsége  a nemzeti irányú gazdaságpolitikán alapszik. Bár Európa országaiban csökken az életszínvonal, Európa és az USA manipulatív törekvése képtelen gyengíteni Orbán népszerűségét, aki politikájával népének jólétét erősíti - írja az orosz lap.

Amíg Moszkvában üdvözölték Orbán szavait, a magyar ellenzékhez hasonlóan a nyugati politikai elemzők nyugtalanságuknak adtak hangot.

"Orbán kinyilatkoztatásai nagyon ellentmondásosak, hasonló kijelentéseket Putyintól szoktunk hallani Oroszországról. Orbán olyan rendkívül rossz pillanatban említette Oroszországot és Törökországot, mint Magyarország számára követendő példát, amikor Oroszország egyre inkább nacionalista és imperialista birodalommá válik, Törökországban pedig komoly támadás éri a szólásszabadságot - mondta a Paul Ivan a brüsszeli European Policy Centre munkatársa a Bloomberg hírügynökségnek.

"Nem civilekkel állunk szemben, hanem fizetett politikai aktivistákkal, akik külföldi érdekeket próbálnak Magyarországon érvényesíteni." - hangzott Orbán egyik emlékezetes kijelentése, amelyhez hasonlót legutóbb Putyin emberei nyilatkoztak annak az orosz törvény kidolgozása és végül elfogadása kapcsán, amely a külföldi alapítványok pénzeit elfogadó civil szervezeteket külföldi ügynököknek titulálta.

Martin Ehl a cseh Hospodárske noviny publicistája szerint Orbán gondolkodása nagyon közel áll a 90-es évek egyik kelet-európai fekete bárányának elképzeléseihez, de a magyar miniszterelnök sokkal kifinomultabban, rafináltabban és finomabban fogalmazza meg véleményét.

Orbán nagy támogatottsága annak is köszönhető, hogy a magyarországi média jelentős része az ő befolyása alá esik. A magyarok jó része a nemzet atyjának tekinti. Retorikája napról napra jobban hasonlít Putyinéhoz, sőt néhány esetben már a gyakorlatban is láthatjuk a putyini mintát - mondta a cseh hírtévének Martin Šimečka a tekintélyes Respekt cseh politikai hetilap főszerkesztője, akinek becslése szerint ma Magyarországon mindössze a média húsz százaléka tekinthető szabadnak, a többi Orbán embereinek befolyása alatt áll.

Orbán politikája - amely arra a meggyőződésre épül, hogy az ellenzéknek mostanában esélye nincs a hatalom közelébe kerülni - a Brüsszel és Moszkva közötti manőverezésből a maximális hasznost akarja kisajtolni - mutatott rá Krekó Péter magyar politológus a The Economist kérdésére. Krekó szerint Orbánnak szüksége van az Európai Unió pénzére, a szervezetet nem akarja otthagyni. Ugyanakkor beszédével figyelmeztetést küldött Európának és az USA-nak, hogyha nem veszik Magyarországot komolyan, más szövetségesek után néz, Keleten.

81 komment

Címkék: #putyin #orbán viktor #magyarország #európai néppárt

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr876559521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.30. 14:39:25

Nem fogják a Fideszt kizárni. Ficót sem zárták ki a szoci csoportból.

Viszont szerintem a Fidesz ki fog lépni hamarosan, legfeljebb 2 éven belül, s átmegy a konzi csoportba.

röf 2014.07.30. 14:52:38

"Egyértelműen elfogadhatatlanok Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavai az Európai Néppárt számára, amelynek Orbán pártja, a Fidesz is tagja - nyilatkozta a budapesti Közép-Európai Egyetemen tanító Anton Pelinka osztrák politológus a Pravda szlovák napilapnak..

Értem.
Szóval Buga Jóska azt nyilatkozza Köcsög Öcsinek, hogy Pöcs Ödön számára Vég Béla elfogadhatatlan.

És ez mire érv? Vagy kit érdekel?

Idősebb Lencsés István 2014.07.30. 15:53:32

@maxval, a gondolkodó birca: Te amőgy éjjel nappal a dotohot frissíted hogy minden posztban miután kikerül az elsők között vagy?

Ló Elemér 2014.07.30. 16:34:39

Átmegy a konzikhoz? Azt a csoportot a brit konzervatívokkal az élen európai konzervatív demokraták alkotják, akiknek az igazi polgári értékek (magántulajdon, egyéni szabadságjogok, parlamentáris demokrácia) szentek. Mit kezdenének egy korrupt tolvaj elvtelen Putyinpippantóval?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.30. 17:43:31

@maxval, a gondolkodó birca: hello, Ficonál eljutottak a politikai karanténig az SNS miatt!

Amúgy a Fidesznek a Szabadság és Demokrácia Európája EP-i frakcióban lenne a helye, ezekkel a pártokkal:

Nemzeti Front, Franciaország
Konzervatív Párt, Egyesült Királyság
Függetlenségi Párt, Egyesült Királyság
Alternatíva Németországnak, Németország
Északi Liga, Olaszország
Jog és Igazságosság, Lengyelország
Szabadságpárt, Hollandia
Osztrák Szabadságpárt, Ausztria
Szlovén Nemzeti Párt, Szlovénia
Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyarország
Igazi Finnek, Finnország
Szlovák Nemzeti Párt, Szlovákia

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.30. 18:00:21

@röf: Természetesen lehet bagatellizálni a beszédet, de hasonló szélsőjobboldali politika felvállalásáért korábban Fico szlovák és Haider osztrák politikusok is karanténba kerültek az EU-ban.

Orbán esetében, hogy újra felmerül a lehetőség, különösen durva, hiszen elvileg egy néppárti, nagy többséggel megválasztott politikusról beszélünk.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.30. 18:01:34

@Idősebb Lencsés István:

Annyira tisztelnek a blogírók, hogy engem sms-ben értesítenek, hogy tiszteljem meg őket értékes kommentemmel.

röf 2014.07.30. 20:01:14

@Csehszlovák Kém:
Meggyőződésem, teljesen mindegy, Orbán milyen beszédet mond.
Emlékszel olyan beszédére (Tusnádfürdőn), amin nem hördült föl az ellenzék ill. az aktuális román vezetés?
Még Basescu is csak "relatíve" volt jóban Orbánnal.
Ez van. Nem baj az....

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.30. 20:08:23

@maxval, a gondolkodó birca: Bár ma reggel bedöglött a rendszer, szerencsére mindenki tudta, mit kell tenni!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.30. 20:11:12

@röf: Gyakorlatilag az első tusnádi rendezvények kifejezetten normális hangnemben mentek le, amikor még a románok is megtisztelték a rendezvényt. 2010 után szabadult el Viktor Duce, Basescu is elmaradozott...

petraeus 2014.07.31. 10:27:57

Ketlem, hogy barkit is kizarnanak, sajnos a kelet eus partok jo harmadat, felet ki kene zarniuk mert olyan dolgokat mondanak amik totalisan elfogadhatatlanok egy liberalis demokraciaban…
Ezt akar lehet kettos mercenek is venni, idonkent elegansan elsiklanak par faszsag folott, merthogy egy picit meg primitivek es civilizalatlanok vagyunk, de remenykednek, hogy elobb utobb megjon az eszunk…

Namir 2014.07.31. 10:28:08

www.youtube.com/watch?v=ScHJ9wbV9P0
Feltöltés: 2011. máj. 2.

Miszlivetz Ferenc professzor előadásában arról beszél, hogy szerinte egy világrendszer végső válságát éljük meg éppen. Azt még nem tudjuk, hová vezet, de nincsen már visszatérés az egyensúlyi állapotba. Míg a világ más részein a demokráciáért harcolnak, a nyugati társadalmakban annak a válságáról beszélünk, mert a globális kapitalizmus összetett kihívásaira nem találtunk megfelelő válaszokat

Időpont: 2011. április 27.
Helszín: ELTE, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Pszichológiai Intézet
*******

és mielőtt a téma alapján valaki azt gondolná, hogy "jobbikos":
hu.wikipedia.org/wiki/Miszlivetz_Ferenc: "...1991-95-ig a Demokratikus Charta szóvivője..."

Namir 2014.07.31. 10:28:10

Ne legyen kétségünk, hogy a sok nyugati politikus és "független" megmondóember nem olvasta, hallgatta meg Orbán beszédét, ami közel 40 perc. Ahogy a hazai libsi bagázs sem.

Ha meghallgatták/olvasták volna, akkor tudnék, hogy amit nyilatkoznak róla az ostobaság.

Pl. mit is mondott Orbán a nyugati társadalmakról, a demokráciáról és a liberális értékekről?

"azt mondja a brit miniszterelnök, hogy az Európában bekövetkezett változások eredményeképpen sokan ingyenélők lettek a jóléti rendszerek hátán"

Mondta Cameron? Mondta.
*******************

"az amerikai elnök nyíltan beszél gazdasági patriotizmusról..., hogy a külföldieket foglalkoztató nagyvállalatok fizessék meg méltányos részüket az adóból..., hogy elsősorban azokat a cégeket kell támogatni, amelyek amerikaiakat alkalmaznak"

Mondta Obama? Mondta.
*******************

"azt mondja egy másik nagy tekintélyű elemző, hogy az internetet – amit hosszú évek óta a szabadság szimbólumának fog föl a liberális világ – gyarmatosították a nagyvállalatok"

Pl. manipulálta a Facebook sok százezer ember hírfolyamát? Igen.
*****************************

"versenyfutás annak az államnak a kitalálásáért, ami a leginkább képes egy nemzetet sikeressé tenni"

"Ezzel magyarázható, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy ma a slágertéma a gondolkodásban azoknak a rendszereknek a megértése, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, nem liberális demokráciák, talán még demokráciák sem, és mégis sikeressé tesznek nemzeteket."

Sikerük megértéséről beszél, és nem azok társadalmi berendezkedésének választásáról.
**********************

"Ki kellett mondanunk azt, hogy egy demokrácia nem szükségképpen liberális. Az, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia."

"ami Magyarországon ma történik, ...az emberek személyes munkája és érdeke..., a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon...a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni, sőt építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, és hozhatnék még néhányat, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem...nemzeti megközelítést tartalmaz."

Elismeri, elfogadja a liberális alapértékeket, pl. szabadságjog? Igen.

Ja, hogy fáj egyeseknek, hogy ez az állam nemzeti?! Az egyéni liberális probléma. De tessék liberálisan tolerálni a többség akaratát.
**********

"nem....gondolnám, hogy az Európai Unión belül ne lehetne egy illiberális, nemzeti alapokon álló új államot fölépíteni. Szerintem ez lehetséges. Az európai uniós tagságunk ezt nem zárja ki"

Ja, hogy nem akar kilépni, de még csak nem is EU ellenes? Nocsak.
************

és így tovább...

Talán nem ártana utánaolvasni a témának, és másokat is meghallgatni.

Kezdjük ezzel az ELTE PPK-s előadással:

"Miszlivetz Ferenc A demokrácia jövője - civil társadalom, közbizalom"

www.youtube.com/watch?v=ScHJ9wbV9P0

szonár 2014.07.31. 10:38:22

Egy rakás nímand, akinek még csak a nevét se hallottuk soha... :)

Ugyan, ugyan...

kissiú 2014.07.31. 10:47:41

@Namir: Attól, hogy voltak benne igaz mondatok is, miért lesznek kevéssé vállalhatatlanok a notórius mondatai?

MACISAJT 2014.07.31. 11:07:24

@Csehszlovák Kém: ("Amúgy a Fidesznek a Szabadság és Demokrácia Európája EP-i frakcióban lenne a helye, ezekkel a pártokkal:

Nemzeti Front, Franciaország
Konzervatív Párt, Egyesült Királyság
Függetlenségi Párt, Egyesült Királyság
Alternatíva Németországnak, Németország
Északi Liga, Olaszország
Jog és Igazságosság, Lengyelország
Szabadságpárt, Hollandia
Osztrák Szabadságpárt, Ausztria
Szlovén Nemzeti Párt, Szlovénia
Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyarország
Igazi Finnek, Finnország
Szlovák Nemzeti Párt, Szlovákia ")

Ez méretes elnézés vagy tudatos hazudozás?
Csak hogy világos legyen kiből áll
a Szabadság és Demokrácia Európája EP-i frakció:

2014. június 18., szerda, 18:56
Szerző: MTI

Hét tagállam 48 európai parlamenti (EP-) képviselőjének részvételével újra megalakul az Európai Parlamentben az euroszkeptikus brit Nigel Farage vezette Szabadság és Demokrácia Európája (EFD) nevű képviselőcsoport - közölte szerdán az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP).

A frakció gerincét Farage pártja, a UKIP és az olasz Beppe Grillo vezette 5 Csillag Mozgalom (M5S) képviselői adják. Emellett az egykori litván miniszterelnök és államfő, Rolandas Paksas vezette Rend és Igazság, a Svéd Demokraták, a cseh Szabad Polgárok Pártja, a lett Parasztunió politikusai és egy francia független képviselő csatlakozott az EFD-képviselőcsoporthoz - derül ki a UKIP közleményéből.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.07.31. 11:07:41

Nekem ez a liberális demokrácia, mint fogalom, önmagában egy furcsa dolog. Van egyszer egy demokrácia nevű fogalom, aztán ahhoz kapcsolunk mindenféle jelzőket, amik mind fosztóképzőként működnek, legyen az liberális, szocialista, népi, bármi. Egyáltalán mi az, hogy liberális demokrácia? Miben különbözik a ''rendes'' demokráciától?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 11:16:57

@MACISAJT: Egyik sem. Pártok listáját látod, akikhez közel állónak gondolom a magyarországi szélsőjobboldali kormánypártot.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 11:48:53

@Csokis: ???

Az emberi szellemi kultúra és társadalmi fejlődés eddig csúcsterméke, a világon jelenleg legelterjedtebb kormányzási forma, a liberális demokrácia.

Lényege, hogy a képviseleti demokratikus berendezkedést a liberális elvek - emberi jogok, nyitott társadalom, polgári jogok, fékek és ellensúlyok rendszere, szólásszabadság, stb. - mentén működteti.

Ha jól értem a kérdésed, az arra vonatkozik, hogy ma általánosan a "demokrácia" és a "liberális demokrácia" közé egyenlőség jelet tesznek, mint e kormányzási forma eddig kitalált legfejlettebb formája. Biztos te is találkoztál már a rendszeresen kijövő felmérésekkel, amelyek az országok ún. demokrácia-deficitét mérik. Itt is láthatod, hogy legdemokratikusabbak azok az országok, ahol a liberális demokrácia működik és ahogy mész kelet felé, a demokrácia intézménye szűkül. Ezekre az országokra - pl: Oroszország, Kína, Törökország - éppen ezért már jelzővel látják el a demokráciát, mint pl részleges demokrácia, formális demokrácia, de ismertek olyan saját, önelnevezések is, mint pl "népi demokrácia", amelyről tudjuk, hogy valójában a kommunista párt diktatúrája volt.

Ez így segített?

sterimar 2014.07.31. 11:53:17

@Namir: "Ne legyen kétségünk, hogy a sok nyugati politikus és "független" megmondóember nem olvasta, hallgatta meg Orbán beszédét, ami közel 40 perc."

Így van, ha valaki végighallgatja, rájön, hogy semmi vállalhatatlan nincs benne, ellentétben a szövegkörnyezetéből kiragadott pár félmondattal, amik valóban rosszul hangzanak, ha magukban kellene értelmezni őket. Ez hasonló mint annak idején a "köteles beszéd", meg a cirkusz ami körülötte volt.

sterimar 2014.07.31. 11:53:20

A Fidesz kizárása a néppárti frakcióból érdekes módon mindig baloldali megmondóemberek részéről merül fel.

Namir 2014.07.31. 11:54:17

Valahogy, "véletlenül" nem jelent meg az a kommentem, amiből kiderül, hogy Miszlivetz Ferenc liberális szemléletű MTA történész ugyanazt mondta már 3 évvel ez előtt, mint most Orbán.
Ő is fasiszta lenne?

életrajz:
hu.wikipedia.org/wiki/Miszlivetz_Ferenc

és a videó:
www.youtube.com/watch?v=ScHJ9wbV9P0

**************

Ébresztő! Nem Orbán mond hülyeségeket, hanem azok a dogmatikus (ál)liberálisok, akik nem akarják tudomásul venni/elfogadni a világban történő változásokat.

Namir 2014.07.31. 11:54:20

@kissiú: "@Namir: Attól, hogy voltak benne igaz mondatok is, miért lesznek kevéssé vállalhatatlanok a notórius mondatai? "

Éspedig?

Sexual Harassment Panda 2014.07.31. 12:52:40

@Namir: köszönöm hogy ezt leìrtad.
Segìtettèl megèrteni sokmindent.

ggiza 2014.07.31. 12:52:52

Hiába reménykedtek, nem lesz szankció! Orbánt torokra fogja venni az EU és a liberók is! Öröm és bóódottáá lesz! Ez van, osz't jaoúúnapott!

Eudocimus Ruber 2014.07.31. 12:53:00

Most akkor Pelinka vagy Pálinka a megmondóember vezetékneve?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.31. 12:53:08

@Csokis: en leirom tomorebben
a liberalis demokracia az ahol a buzik osszehazasodhatnak

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 12:58:52

@petraeus: Hülyeséget eddig is mondtak, ezután is fognak mondani, nemcsak ká-Európában, de nyugaton is bőven, ez a liberális demokrácia velejárója. De egyetlen kelet-európai országban sem hirdette ki az aktuális miniszterelnök a parlamentális demokrácia végét! Sőt, Magyarország az egyetlen Eu-tagállam ahol nyíltan illiberális értékekkel szimpatizál a politikai kormányzó elit! Mit keresnek még a klubban? Ja, a pénzük meg kell, mi? Csak én érzem, h ez így elég WTF??

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:00:44

@hagyma: Már csak egy kérdésem van, miért nem Oroszországból vagy Kínából osztod az eszet? Ja, hogy ott nem házasodhatnak össze a buzik, meg az ilyen idióták mint te sem élvezhetnéd a liberális demokrácia előnyeit!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:33:37

@Namir: Ne hazudj, minden idióta commented megjelent. Egyébként írta valaki, hogy ne lehetne kritizálni akár még a liberális demokráciát is? Miért lenne valaki fasiszta, mert kritizál? Tudod hány színvonalas és kevésbé színvonalas kritikai munka született a témában? Tudod: ez is a liberális demokráciáról szól, szabadon kritizálhatod. Orbánt és rendszerét viszont már nem, nincsenek meg az egyenlő feltételek.
Orbán pedig azért lett fasiszta és szélsőjobboldali, mert – amúgy rosszul megfogalmazott – kritikájából totálisan rossz következtetéseket von le é a rendszert magát is felszámolja. Hát ezért.

vNHM 2014.07.31. 13:35:00

Lol! Ki ez az ember, aki kinek nyilatkozott? Egyre mèlyebbre csúszol, barátom! Egy súlytalan ember mondott valamit egy vidéki, 15000 példányban megjelenő szamizdatban! Ugyan már! Ez hír?
És mit is mondott? Nem most, de majd valamikor....
Muhaha, és te erről írsz? De tényleg!

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 13:35:03

CEU-s tanárt kérdezni arról hogy mi Brüsszel véleménye Orbánról igazi független demokrata újságírásra vall..:DD

Nyíhahaaha

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.31. 13:35:14

@Csehszlovák Kém: azt eszt Te osztod
kicsit sarkitva ez a liberalis demokracia
aki erti erti , aki nem nem
sajnos mar itt is vannak allamok ahol lehet
en keresztenykent nem tudom tamogatni ezt a vonalat, ami manapsag liberalisnak mondanak es mivel nem vagyok liberalis nem is idiotazok senkit
halaistennek az USA egy konzervativ allamaban elek es nincs is szandekomban mondjuk californiaba vagy sf-ba koltozni

Sexual Harassment Panda 2014.07.31. 13:35:21

@Csehszlovák Kém: nem "hìrdette ki a parlamentàris demokràcia vègèt" .
Ez erős csùsztatàs .

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:38:23

@vNHM: Fantázia vs Tények, két tételben.

1. "Egy súlytalan ember" helyett: osztrák politológus, CEU egyetemi tanár, ORF-kommentátor.

2. "egy vidéki, 15000 példányban megjelenő szamizdat" helyett: országos szlovák napilap.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:43:49

@Csuti Ördögüző: Ha Havasi Bertalant vagy GFodor Gábort kérdezik biztosan jobban jártak volna! :)

@hagyma: "kicsit sarkítva" - ezt meg demagógiának hívják. Ebben te is és Orbán is nagyon jó! :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:45:25

@Sexual Harassment Panda: Miért ne lene az?

Szépen felsorolta azokat a főbb pontokat, amelyek _nem_ jellemzői a parlamenti demokráciának!

Ez orbán viktor "tusnádi beszéde"...

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 13:46:08

Orv Bán egy zseni. Úgy dicsőíti Magyarországot az orosz sajtó mint a barátját.

Mindezt úgy hogy az EU dugja a lovettát a bugyinkba, továbbra is, tehát nem vesztettünk, csak nyertünk.

Mégis ki a f*szt érdekel hogy az európai balliba lapok szerint putyinszopó a Zorvbán?

hajrá gecik

petraeus 2014.07.31. 13:46:45

@Csehszlovák Kém: Azert az egy komoly kulonbseg, hogy bizonyos mondatok utan nyugaton szokas lemondani, ugy is mondhatjuk, hogy picit alacsonyabban van a tolarencia kuszob idegengyulolo, kirekeszto, antidemokratikus megnyilvanulasokban, no meg korrupcioban.
Hulyesegeket lehet mondani, persze, de mindennek van kovetkezmenye, es kelet euban mas a merce, errefele konyebb megusznia annak aki orbitalis faszsagokat hord ossze, eseteg korrupcios ugybe keveredik.
Az, hogy ki mit hirdetett kelet euban egy bizonyos szint folott szamomra tok mindegy, lehet valaki szereti patika merlegen mericskelni ki az antidemokratikusabb, kirekesztobb es idegenegyulobb fasz de szamomra egy szint folott tok mindegy. Vallalhatatlan megnyilvanulasai es intezkedesei voltak boven Ficonak, Orbannak, Meciarnak, Zemannak, Slotanak is, hogy a roman politikat es a lengyel szelsojobbot ne is emlitsuk, illetve ami roma ugyben ugy altalaban kelet euban folyik az nagyon durva. Az, hogy Orban nyiltan beszel arrol amit csinal az meg a sajat elmebajat bizonytja, mashol ezt diszkreten oldjak meg, de az eredmeny ugyanez, nekunk meg ez az elmebeteg fasz jutott aki lathatolag fel se fogja mi a gond azzal amit osszehord…

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:49:49

@Csuti Ördögüző: Nagy kérdés, hogy az Eu mikor unja meg a bugyinkba dugni a pénzt?

Másik nagy kérdés, hogy az orosz lap dícséretén és a Nyugat zsarolásán kívül, milyen érdemi haszna van az országnak a keleti kapcsolatokból?

@petraeus: "Azert az egy komoly kulonbseg, hogy bizonyos mondatok utan nyugaton szokas lemondani" - Orbán "tusnádi beszéde" után másnap Nyugaton emberek tízezrei mentek volna ki az utcára, harmadnap a miniszterelnököt megbuktatják/beadja lemondását.

DFK 2014.07.31. 13:50:12

@Csehszlovák Kém: Hm, a parlamentáris demokrácia végéről szó sem volt (ezt csak konfabuláljátok), hanem a liberális demokrácia végéről volt szó. A kettő nem kicsit más.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 13:50:53

@Csehszlovák Kém: Nem hiszem hogy meglep valakit hogy Magyarországtól teljesen függetlenek a ballib megmondóemberek..:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 13:58:40

@DFK: Dehogynem! A liberális demokrácia feltételezi a működő parlamentális demokráciát is. De az mióta parlamenti demokrácia, ahol az ellenzék nagy része is a kormánypárt zsebében van? Mióta parlamentáris demokrácia az, ahol önkényesen, egyeztetés nélkül átírja a választási rendszert a kormánypárt? Mióta parlamentális demokrácia az, ahol nem működnek a fékek/ellensúlyok, mindenhol Orbán emberei ülnek? Ez mitől lenne palramentális demokrácia???

@Csuti Ördögüző: Már miért ne lennének függetlenek? Mi az, hogy "ballib megmondóember"? Tudtommal egy autonóm professzorról, egyetemi oktatóról beszélünk, aki mint a CEU tanára mondta el véleményét. Vagy neked lennének más információid is? Kivele!

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 13:59:05

@Csehszlovák Kém: 'Nagy kérdés, hogy az Eu mikor unja meg a bugyinkba dugni a pénzt?'

Amikor szembe mer szállni Putyinnal vagy Obamával, azaz SOHA.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 14:00:38

@Csuti Ördögüző: Egyrészt a történelemben mindig nagyon ráfaragtak, akik soháztak (ez nem focimeccs, drága felcsúti barátom), másrészt a figyelmed bizonyára elkerülte az Eu meglehetősen kiterjedt és egységes Oroszországot érintő (így a paksi beruházásra is hatást gyakoroló) meglehetősen széleskörű szankciója!

Aëtius 2014.07.31. 14:23:00

@Sexual Harassment Panda: valóban nem hirdette ki: megvalósította. 2010-óta a parlamentben csak gombnyomogatók ülnek akiket megbüntetnek, ha a pártközpont utasításaival ellentétesen szavaznak. Valamint arra használják a képviselőiket, hogy megkerüljék a kormány egyeztetési kötelezettségét a törvényalkotásban. Szóval a kis duce egy ideje már eliminálta a parlamentet.

DFK 2014.07.31. 14:23:49

@Csehszlovák Kém: A szankciók meg addig tartanak majd, amikor egy hidegebb decemberi napon Hans be akar fűteni otthon, de nem lesz gáz, mert a maci elzárta a csapot. Na akkor Hans "megkéri" Angelat, legyen szíves befejezni a szankciókat.

DFK 2014.07.31. 14:24:27

@Csehszlovák Kém: Na, az ellenzék melyik része van a kormánypárt zsebében? A liberális demokrácia lehet, hogy feltételezeia parlamenti demokráciát, de fordítva nem feltétlenül. Mi van, ha rendes parlamenti választáson csupa antiliberális párt kerül egy parlamentbe (pl Munkáspárt, Fidesz, Jobbik.) Az attól még demokrácia, bár tényleg illiberális lesz a tevékenysége.

Sexual Harassment Panda 2014.07.31. 14:25:52

@Csehszlovák Kém: az, hogy az eu negunja a bugyinkba dugni a pènzt, olyan nincs.
Olyan sincs hogy kirùgnak.
A nèppàrt bem fogja kizàrni a fideszt.
Az eu is jobbra tolòdik.
Sőt, ha megkérdeznèk az embeteket hogy mit gondolnak a liberàlis èrtèkekről, hogy buzihàzassàg, meg fogadjunk be minden menekültet, akkor asszem sìrva fakadnàl.
Valòban, ha valaki 20ève ezt nyilatkozta volna az euban mont most orbàn, azt megfingattàk volba, de ma semmi sem lesz.
Folytathatja tovàbb, sőt, szerintem ez az eu jövője.Az eu kezèben van a lehetősèg, hogy elintèzze orbànt.Mièrt nem teszi?
Pl megvonnak 5oomilliàrd ft tàmogatàst, vagy mondjuk a friccek bojkottot hitdetnek ès nem vesznek àt 1 èvig semmit tőlünk.Ès kb ennyi elég is lenne.mièrt nem teszik?

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 14:26:11

@Aëtius: 'Valamint arra használják a képviselőiket, hogy megkerüljék a kormány egyeztetési kötelezettségét a törvényalkotásban.'

- hogy mivan? Miféle egyeztetési kötelezettségről hadoválsz?

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 14:26:32

@Csehszlovák Kém: Semmilyen szankció nincs és nem is lesz az EU részéről.

Aëtius 2014.07.31. 14:26:40

@DFK: Csakhogy a németek kitettsége az orosz földgázra sokkal kisebb. Legfeljebb a norvég földgázmezőkről vásárolnak.

Csuti Ördögüző 2014.07.31. 14:27:27

@Csehszlovák Kém: Ja, ha nem olvastad volna a cikket

CIM: Eltérően ítéli meg Orbán beszédét Moszkva és Brüsszel

- majd jön Soros alkalmazottja akinek semmilyen köze nincs se Brüsszelhez, se a Néppárthoz, és elmondja hogy ezeknek mi a véleményük az OrvBán beszédről. Nyihahaha he.

2014.07.31. 15:27:12

@Sexual Harassment Panda: "Pl megvonnak 5oomilliàrd ft tàmogatàst, vagy mondjuk a friccek bojkottot hitdetnek ès nem vesznek àt 1 èvig semmit tőlünk.Ès kb ennyi elég is lenne.mièrt nem teszik?"

remenykednek, hogy megjon az eszunk. Eleg turelmes nepek az eszakiak. A deliek meg sunnyognak, mert ugyanugy sikkasztanak, mint draga veziirunk es barati kore.

2014.07.31. 15:27:22

@DFK: tevedes.. Hans-nak lesz gaz, neked nem lesz. Hans siman bevallal havi +50 eurot, ha ezzel az oroszoknak borsot torhet az orra ala. Neki ez nem akkora tetel, mint egy magyarnak lesz.

2014.07.31. 15:27:26

@Csehszlovák Kém: hagyd rajuk, ugy se fogjak megerteni. Az elejen hitlernek is tapsikoltak a nemetek, most azota is alazkodnak (ez kezd mar kicsit az agyukra menni). Azt kell csinalni mint hagyma elvtars, osszepakolunk szepen, es irany valamerre, persze nem Texas, ahogy hagyma tette, hanem irany a napfenyes California, lanyok, napsutes, kit erdekel, hogy par fizetett partkader ossza itt az eszt :)

Rémbódess 2014.07.31. 15:27:34

@sterimar: "Így van, ha valaki végighallgatja, rájön, hogy semmi vállalhatatlan nincs benne, ellentétben a szövegkörnyezetéből kiragadott pár félmondattal, amik valóban rosszul hangzanak, ha magukban kellene értelmezni őket."

Te most az őszödi beszédről írsz?

Aëtius 2014.07.31. 15:27:38

@Sexual Harassment Panda: utána kellene nézned a lexikonban, hogy mit jelent a liberalizmus. Ha a te fejedben az rakodott le, hogy buziházasság == liberális akkor ott valami nagy lehet a zűrzavar.

Aëtius 2014.07.31. 15:27:40

@Csuti Ördögüző: Törvényalkotásnál az van, hogy a kormánynak legalábbis illik egyeztetnie az érintettekkel. A Fidesz ez az elmúlt években úgy kerülte meg, hogy a törvényeket egyéni képviselői indítvány formájában nyújtotta be amit a Fidesz droidok a pártközpont utasítására rögvest meg is szavaztak. Így lehet megkerülni azt is, hogy bárki bármilyen véleményt is mondhasson a törvényekről (legfeljebb utólag). Egyébként: a butaságot és a tájékozatlanságot nem lehet bunkóssággal helyettesíteni...

Jolka40 2014.07.31. 15:51:43

@Csokis: És van olyan, hogy "nemzeti demokrácia"? Egyáltalán, mit jelent a "nemzeti" jelző? A világ legtermészetesebb dolga, hogy magyarok vagyunk, és ezt senki nem akarja tőlünk elvenni. Ha büszkék akarunk lenni a nemzetünkre, tegyünk érte. Csak azért, mert magyarok vagyunk, senki nem fog hasraesni előttünk.

campobaszo 2014.07.31. 15:52:08

@Namir: "2008-ban nyilvánvalóvá vált... világkatonai erőátrendeződést"

Mondta?Mondta.Nettó hülyeség.Az USA most is többet költ a hadseregére,mint az utána következő 10 állam együtt.

"Vagy hasonlóképpen Amerikából: a fiatal munkanélküliek száma drasztikusan megemelkedett, és ezért a jó anyagi helyzettel kecsegtető pályák esetében a jó anyagi helyzettel rendelkező családok gyerekei behozhatatlan előnnyel rendelkeznek."

Itthon totális támadást indítottak az oktatás ellen.

"Ezért a fentről lefelé építkező gazdasági modell helyett egy középről növekvő gazdasági modellre lenne szükség."

Az egykulcsos adó erősen fentről próbál építkezni.

"Vagyis megkeressük, megpróbáljuk megtalálni az Nyugat-Európában elfogadott dogmáktól és ideológiáktól elszakadva, tőlük magunkat függetlenítve azt a közösségszervezési formát..."

Ez szemben áll az alaptörvénnyel: "Magyarország az európai népek szabadságának, jólétének és biztonságának kiteljesedése érdekében közreműködik az európai egység megteremtésében."

"a liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel és egyáltalán a társadalom liberális megértésével szakítanunk kell."

"persze a kereszténység, a szabadság, az emberi jogok értékeit tiszteletben tartva"

Ez azért inkább hangzik a felsoroltak zárójelbe helyezésének.

"de nem világos, hogy ki fogja megmondani, hogy mikortól sérti valami az én szabadságomat."

A bíróság mondja meg,a törvények alapján.

"mindig az erősebb, a bank mondja meg, hogy mennyi a hitel kamata"

Épp most döntött bíróság.A rendszer akkor talán mégis működik?

"Hivatásos politikusok versus civilek viszonya."

A politikus a jó,a civil a gonosz.Ezt a "polgári szövetség" elnökeként előadni nem semmi.

És akkor még szapulja a korrupciót,ami a magyar viszonyokat elnézve igen cinikus.

Végighallgattam az egészet.Önellentmondásokkal teli,összevissza,értelmetlen zagyvaság.Olyan mint a magyar valóság.Kisz-titkárként indult,liberálisból lett polgárból bolsevikké vedlett nemzetiszocialista skizofrén,sörpocakos-tokás disznófejű nagyúr.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.31. 16:46:46

"Orbán nagy támogatottsága annak is köszönhető, hogy a magyarországi média jelentős része az ő befolyása alá esik."
Index, Origo, HVG,168 óra, Népszabi, ATV, Klub Rádió, Retek Klub...
hihihihiháháháhá

bölcsbagoly 2014.07.31. 16:46:59

@röf: maga a tény hogy a CEU-on oktat eléggé nyilvánvalóvá teszi az ipse hovatartozását! A trágyadomb egyik ganétúrója.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 16:51:01

@bölcsbagoly: Ez a "trágyadomb" Magyarország második legszínvonalasabb, legeredményesebb, minden politikai befolyástól mentes egyeteme.

Kommented műveletlenséged és a te hovatartozásod teszi nyilvánvalóvá :)

Delco Lajos 2014.07.31. 18:05:57

@Csuti Ördögüző: Azért "futtatja" Orbánt az orosz média, mert így próbálnak éket verni az EU tagállamok oroszellenes egységén. Meg az EU-s zöldség, gyümölcs kitiltásával. Szegény Lengyelország... :)

vNHM 2014.07.31. 18:06:33

@Csehszlovák Kém: Oktattam egyetemen, tudom mit jelent, számomra ez semmit sem jelent, hogy egyetemi tanár. Az az ember egy wannabe tényező. Súlytalan.

A felvidéki pravda, az ottani Népszava, ha 39000 példányt el tudnak adni, már az egekben érzik magukat, akkor amikor a Blikk 169000 példányt értékesít. Who's dreaming bro? :))))

Csak szeretnéd, hogy egy súlyos, komoly tényező bírálja Orbánt, de minthogy ilyen nincs kénytelen vagy ezzel beérni, igaz?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 18:09:54

@vNHM: Európa-szerte, komoly országok, komoly napilapjai - nem a blikk, kishaver - bírálják Orbán szavait, milyen tévét nézel, bro?

Az, hogy kognitív disszonanciád ezt ne mengedi, h tudatodig eljusson az viszont a te meglehetősen komoly, meghasonlások árán megvívott, belső harcod lesz! Én drukkolok neked, dotoho!!!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 18:15:56

@Delco Lajos: Így van. És nemcsak Magyarországon, de Bulgáriában, vagy Ausztriában, Németországban is erősen jelen van az orosz érdek. Legfontosabb első lépés egy egységes EU politika kialakítása Oroszország felé lesz, nem könnyű feladat.

@A megvalósult amerikai ólom..: origóékat és még egy-kettőt kivehetsz nyugodtan Ez kb. a 20%-a a magyar sajtónak, igen. A másik 80 Orbán ellenőrzése alatt működik.

kigyurt álat 2014.07.31. 18:18:53

Marhaság. A "liberális demokrata" fogalmat valakik általánosítani próbálják, pedig az nem egyenlő a demokratával. Az EP-ben 1 darab "Liberális Demokrata" frakció van. Ez a csoportosulás vallja magáénak azt az szélsőséges liberális elképzelést, amit nálunk többé-kevésbé az szdsz képviselt, és amit Orbán teljesen jogosan idejétmúltnak tekint.

De a Fidesz nem annak frakciónak a tagja, hanem a Néppártnak. Az egy másik frakció, más értékrenddel. Szóval miért is zárnák ki? :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.31. 18:35:31

@kigyurt álat: A helyzet az, kedves kigyurt álat, hogy pl a Néppárt is a liberális demokrácia elveit vallja magáénak:) Legalábbis, eddig, ennek ellenkezőjéről nem hallottunk olyan beszédeket, mint Orbáné, amely egy nettó szélsőjobb program.

A helyzet az, hogy ahogy neked, a magyarok nagy többségének lövése nincs a "liberális demokrácia" fogalmának értelmezéséről, maximum odáig jut a szerencsétlenje, hogy "SZDSZ", mert ezt hallod a hírtv-ben vagy olvasod a kurucon.

kigyurt álat 2014.07.31. 18:36:02

Hogy fokozzam a kedélyeket, volt már több példa arra a történelem során, hogy egy-egy köztársaság császári diktatúrává alakult. Nyilván azért, mert az adott helyzetben az volt a leghatékonyabb államforma. De attól még működtek a dolgok, persze buzifelfonulást nem rendezhettek. Úgyhogy féljetek! :D

Netuddki. 2014.07.31. 19:38:17

"Orbán nagy támogatottsága annak is köszönhető, hogy a magyarországi média jelentős része az ő befolyása alá esik. A magyarok jó része a nemzet atyjának tekinti."

Baromság. Az orbánnak a választók kb. 25%-ának a szavazataival van meg épphogy a 2/3-a. Ebben a határon túli, a fideszre leadott szánalmas 98% is benne van. Úgy, hogy a szavazatok számítását(!) elcsalták. Még a legitimitása is kérdéses az orbán rezsimnek.
Az orbán gyakorlatilag a kádár rendszer alatt szocializálódottak saját sorsukkal szembeni tutyimutyiságát kihasználva van hatalmon. Csak azért mert egyszerűen egy normális alternatíva nem tudott még kibontakozni. A magyar politikai réteg a korrupcióra és a saját zsebek tömésére épül. Olyan politikusoknak kellene felszámolni ezt a berendezkedést ami ha nem lenne mehetnének egy multihoz a szalag mellé dolgozni. Másra ugyanis alkalmatlanok. A 22-es csapdája magyar módra.
Ez egy saját magát fenntartó, az országot pusztító rendszer. Aminek ha záros határidőn belül nem vetünk véget akkor itt ugyanaz lesz mint Ukrajnában.

Liberal left wing trash 2014.07.31. 19:38:20

88ban Orbánnak lett igaza, nem a reakciósoknak.

Most miért lenne igaza a reakciósoknak?

Liberal left wing trash 2014.07.31. 19:38:22

"Kétszázhúsz felett átértékeled magadban a világot"

bölcsbagoly 2014.08.01. 20:39:58

@Csehszlovák Kém:
1.trágyadomb annyira független minden politikai befolyástól, hogy libsi végvár Mo-on;
2. annyira erős, hogy csak humántudományi szakjai vannak, javarészük büfészak;
3. fészke a deviancia pártfogóknak minden területen;
4. olyanok is vezettek doktori iskolát benne, akiknek nem is volt doktorátusuk.

Gunboat-Diplomat 2014.08.10. 11:30:13

Sírhatnak, zokoghatnak a libsik, sírásból, zokogásból nem lesz kormány.

Vége a bohóckodásnak, Magyarországnak nemzeti kormánya van, nem széllelbélelt liberális.

Lehet indulni alijázni.

gmihaly 2014.08.11. 14:41:56

Pelinka véletlenül nem egy cseh? Még ha piros-fehér-piros színekben is politologizál. Pont az ebből fakadó elfogultsága okán hiteltelen. Egyébként - Ady verscímével élve - "Álmodik a nyomor". Nyugat-Európa liberális politikai mozgalmai, pártjai már kábé 150 éve túlélés és a kipurcanás határmezsgyéjén kötéltáncolnak. A magyar Szadesz cirka 20 éve is fennmaradás szempontjából egy hosszúnak számító "életciklus" volt, kész csoda. A demokrácia egy evolúciós folyamat, de sokan türelmetlenül azonnal, "revolutíve" akarják. A liberalizmus egy olyan szabad(os)ságérték, amivel túl soxor és sokan éltek vissza. Az emberi jogok és méltóság? Na ez már bonyolultabb kérdés. A jogalkotás és a jogalkalmazás a történelem folyamán a sűrű büntialkalmazástól jutott el a mai "szoft" alapelvekig. És ha már az emberi, az alapjogoknál tartunk, a munka világa és a civil, illetve a privátszféra világa gyakran van taktikusan baltával elválasztva, pedig akadnak "összefonódások". Erről írt 98 éve pl. Lenin is "Az imperializmus, mint a kapitalizmus legfelsőgg foka" c. brosúrájában.

1349973572759 2014.12.27. 09:10:46

Orbán Viktor miniszterelnök Úr emberi nagysága előtt boruljunk le mindannyian, jó?
süti beállítások módosítása