1506811_847254455291526_1411492888_n.jpg

Pánikot kelt Kárpátalján és dezinformálja a magyarokat a Jobbik a Fidesz-kormány hallgatólagos beleegyezésével.

Azt már ugye tudjuk, hogy a magyar kormányfő, többek között, a putyini Oroszországot tekinti mintának a liberális nyugati közösség helyett. Hasonló elveket vall a technikailag ellenzékben lévő Jobbik, amely kultúrkoalícióban vezeti az országot 2010 óta a Fidesszel. (Az ún. kultúrkoalícióról bővebben: itt.) A két szélsőjobboldali párt közötti láthatatlan kapcsolat hasonlít az oroszországi felállásra: a soviniszta Zsirinoszkij fogalmaz meg olyan gondolatokat, amelyet Putyin nem mondhat ki hangosan.

Azaz: ami a Fidesz eszén, az a Jobbik nyelvén.

Íme a legújabb botrány: A Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom augusztus 8-án tüntetést szervez a “kárpátaljai magyarság védelmében” Ukrajna magyarországi nagykövetsége előtt. Felszólalnak: Toroczkai “Tóth” László, Ásotthalom polgármestere és Szávay “Faszpumpa” István, a Jobbik alelnöke. A szélsőjobb párt a megmozduláson a “kárpátaljai sorozások” és “a magyar falvakba való besorozások ellen” tiltakozik. Korábban a témában július 30-án Szávay sajtótájékoztatót tartottEz a háború nem a magyarság háborúja” címmel.

Ezen a sajtótájékoztatón Szávay így nyilatkozott: “különösen felháborító az, hogy az új ukrán hatalom az elmúlt hónapokban különböző magyarellenes intézkedések sorát hozta meg és másodrendű állampolgárokként kezeli a kárpátaljai magyarokat, most azt várja, hogy magyarok haljanak meg Ukrajnáért.”

Szávay nyilatkozatát megtámogatandó, a Jobbik-közeli sajtó is offenzívába lendült a dezinformáció terjesztésben, amelyet nem szélsőjobboldali híroldalak, portálok is átvett: a “Magyarokat visznek harcba az ukránok” vagy a “Már a frontra is viszik a magyarokat?” típusú minden alapot nélkülöző álhírekkel dezinformálják, megtévesztik és pánikor keltenek nemcsak a kárpátaljai, de a magyarországi emberekben is.

IMG_0119.JPG

Szávay és a Jobbik-barát sajtó állításai minden alapot nélkülöző, légből kapott állítások. A dotoho blog kérdezi a Jobbikot és Szávay Faszpumpa Istvánt:

  • Milyen alapon állítják, hogy a kárpátaljai magyarok “másodrendűek” lennének Ukrajnában?
  • Milyen “sorozatos magyarellenes intézkedéseket” ismer? Kérem, mutassa be!
  • Milyen kárpátaljai, magyarok által lakott településeken tapasztaltak “betelepítéseket”?
  • Hogyan képzeli a Jobbik a magyar kormány tiltakozását, amikor egy másik ország mozgósítja állampolgárait?
  • Honnan, hány magyart vittek a frontra az ukránok? Bizonyíték?
  • Meg tudja nevezni a Jobbik forrásait ahonnan az információk származnak?

Tegyük fel a kérdést: Vajon mennyiben segít a kárpátaljai magyaroknak a “nem a magyarság háborúja” kitétel és a tüntetés? Miért van az, hogy a kisebbségi jogok követelésében kérdőre vonják az ukrán állami szerveket és elvárják tőlük a demokratikus hozzáállást és a magyarokkal történő szolidaritást, de amikor ezt az országot kívülről támadás éri a közös felelősséget és szolidaritást elvetik?

Vajon kinek az érdeke, hogy Nyugat-Ukrajna etnikailag vegyes vidékein konfliktus keletkezzen? Kinek az érdeke, hogy egy magyarországi politikai párt képviselője és a párthoz közel álló médiumok Kárpátalja és Magyarország lakosságát álhírekkel dezinformálják, pánikot keltsenek?

Ha a Jobbik állítólag a kárpátaljai magyar lakosság érdekit nézi, miért nem foglalkozik a kárpátaljai magyarokkal együtt élő és jelentős többséget alkotó kárpátaljai ruszinok és ukránok érdekeit? A hírekkel ellentétben a mozgósítások elleni demonstrációkban nemcsak a beregszászi magyarok, de munkácsi ukránok talaborfalui ruszinok kis aktívan részt vettek:

A kijevi kormány ún. harmadik hullámú mozgósítása nemcsak a kárpátaljai magyarokra, de a többségi ukránokra és ruszinokra is vonatkozik. Konkrétan: a rendvédelmi szervezetekben dolgozókra vonatkozik, önkéntes alapon. Ebből magyar nemzeti viktimizációs politikát csinálni elképesztő ostobaság és felelőtlenség az ott lakókkal szemben. Vajon hol lesz a szolnoki Szávay, ha a Szvoboda kitalálja, hogy a kárpátaljai magyar és ruszin férfiak is szeparatisták?

A Jobbik állítólagos “magyarságmentő” akciójával szemben a helyzet az, hogy a többnemzetiségű Ukrajnának elege van az olyan szélsőjobboldali politikából, amelyet a magyarországi Jobbik vagy az ukrajnai Szvoboda bemutat. Felelőtlen és aljas az a politika, amely nemzeti alapon próbál megosztani egy roppant vegyes vidéket saját és ki tudja még milyen politikai célból.

Ne felejtsük el: a 2014-es választásokon a Jobbik által bemutatott politikai stílus és tartalom mindössze néhány százaléknyi minimálszavazatot kapott a határon túli magyaroktól. Ezzel szemben azt látjuk, hogy ez a szélsőjobboldali heccpárt pofátlanul és senkit nem zavartatva nyilatkozik, lép fel és balhézik a “kárpátaljai magyarság” nevében. Ki hatalmazta fel ilyen tevékenységre a Jobbikot? A magyar ellenzék miért nem szólal meg a nacionalista Jobbik és Fidesz összehangolt akciói ellen?

kep_4.jpg

Mondjuk ki: a Jobbik és Szávay István, a magyar kormány és a Fidesz csendes, illetve szélsőjobboldali weblapok hangos támogatásával Ukrajna területi dezintegrácóján munkálkodik. Magyarország új nemzetpolitikája jegyében a Jobbik évek óta szítja az etnikai feszültséget Kárpátalján, amelyet a magyar kormány hivatalos képviselői szótlanul tűrnek. A kelet-ukrajnai válság kapcsán pedig pedig már hiszterizálják a közvéleményt, etnikai nacionalista propagandájukkal tudatosan pánikot keltenek az egyszerű ukrán, ruszin, szlovák és magyar emberek között.

Ez Magyarországnak és a határain túl élő magyar emberek számára kártékony, nemzetellenes és magyar érdek ellenes politika. A kisebbségi magyar politikusok mozgásterét gyakorlatilag a nullára redukálja, a kinti szervezetek között permanens feszültséget szül és Magyarország külpolitikai szempontból és totálisan beszorul az éppen háborút indító és ezért már megannyi nemzetközi szankcióban részesülő Oroszország mellé. Hol a magyar ellenzék, amely hangját hallatná e magyarellenes politika ellen?

Végül: a szolnoki születésű Szávay Faszpumpa ha annyira szeretne tenni a határon túli magyarokért, söprögessen először a saját háza táján! Az pedig már csak hab a tortán, hogy Szávay maga is hozzájárul a kárpátaljai magyarság csökkentéséhez, hiszen felesége ukrajnai, aki már Magyarországon él. Hatumának lenni nem egy jópofa tünti erejéig kell lenni, tessék átköltözni, letelepedni, ott élni. És majd azután pofázni.

62 komment

Címkék: #ukrajna #jobbik #hülye magyar #hatuma #kárpátalja #szávay istvén #kgbéla

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr56587791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.08. 14:22:20

"a többnemzetiségű Ukrajnának elege van az olyan szélsőjobboldali politikából"

Ez érthető, hiszen Ukrajna jelenleg szélsőjobbos, így nem akar konkurrenciát.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.08. 14:22:38

"Magyarország külpolitikai szempontból és totálisan beszorul az éppen háborút indító és ezért már megannyi nemzetközi szankcióban részesülő Oroszország mellé"

Sajnos ez nem igaz. Orbán nem mert nyíltan fellépni és megvétózni a gyalázatos és indokolatlan brüsszeli szankciókat.

hopptarisznyarák 2014.08.08. 16:19:21

"Ukrajnának elege van az olyan szélsőjobboldali politikából"

Ehhez képest a szélsőjobb irányít Ukrajnában. Okos szlovák gyerek... Agyad annyi, mint Meciárnak.. de már azt is elittad.

kertesz 2014.08.08. 16:19:41

Kárpátalja még egy tizedét sem teszi ki Ukrajna területének. Oroszország - mert megteheti- kiharapta/kiharapja belőle azt a területet, amelyen fenyegetve érezték magukat az oroszok.
Sajnos, Magyarország nem teheti meg. Ugyanakkor, mivel a második világháború alatt ez a terület Szlovákiához tartozott, talán lehetne arrafelé egerészni egy magyar-ruszin-szlovák autonóm terület ügyében. Pont az ukrán fél szorultsága miatt lehetne lendíteni az ügyön.

Baloldali érték 2014.08.08. 16:43:41

Árpádsávos zászló az, MAGYARORSZÁG történelmi zászlaja, te taknyos libsi.

Ballas 2014.08.08. 16:54:11

kerülnél csak a kezem közé, akkor lenne csak igazi bomlasztás te szaros liberál szemét... az index igazi arca az ilyen és ehhez hasonló tetű blogok!

Baloldali érték 2014.08.08. 16:54:22

"Miért van az, hogy a kisebbségi jogok követelésében kérdőre vonják az ukrán állami szerveket és elvárják tőlük a demokratikus hozzáállást és a magyarokkal történő szolidaritást, de amikor ezt az országot kívülről támadás éri a közös felelősséget és szolidaritást elvetik?"

Bezzeg a csehek az I. világháborúban.

M_R 2014.08.08. 17:29:35

A Fidesz-Jobbik taktika Romániában már "bevált". Már azok a románok is utálják a magyarokat, akiknek eddig semmi bajuk nem volt velük, a román nacionalistáknak sikerült bizonyítékot adni hogy a magyarok a románok ellenségei - és bónuszként a két szekértáborra szakított romániai magyarok már jobban utálják egymást mint a román nacionalistákat...

Oszd meg és uralkodj...

lavór 2014.08.08. 17:29:43

Mondtam én, hogy összemelegedett a Fidesz a Jobbikkal, hirtelen nagy lett a csend az eu-s választások után. Túl nagy. Az önk. választásokra mintha megszűnt volna létezni a Jobbik.

Spencer Hill 2014.08.08. 17:29:51

Nácik jelenleg csak Kijevben vannak ès ehhez az èrtelmetlen háborúhoz semmi köze a magyaroknak és a ruszinoknak, de még az átlag ukránnak se. Remèlem nèpirtásèrt lecsukják Porosenkot ès a többi náci csürhèt!

petraeus 2014.08.08. 17:31:29

A regi nota, nagy elannal neki mesz a Jobbik elbaszott es karos es valszeg Moszkvabol iranyitott politikajanak de a sok felinformacio es csusztatas miatt tamadhato vagy.

Ket pontot emelnek ki:

■Milyen kárpátaljai, magyarok által lakott településeken tapasztaltak “betelepítéseket”?

A Jobbik a menekultek szervezett be es le telepitesere gondolt. Arra, hogy a keleti menekultek visszaterjenek arra van esely, viszont a krimiek visszateresere igen keves. A helyes valasz a Jobbik felelemkeltesere es dezinformaciojara az az, hogy Karpataljara nem kerult a karpataljai lakossag aranyanal tobb menekult, nincs nyoma annak, hogy tudatosan probalnak megvaltoztatni az etnikai aranyokat a menekultek elhelyezesevel, a szamok bizonyitjak, hogy Karaptalja aranyosan veszi ki a reszet a menekultek ellatasabol, ez a minimum amit a nehez sorsu honfitarsaikert megtehetnek. Ezt bizonyitja az UNHCR jelentes is.

unhcr.org.ua/en/2011-08-26-06-58-56/news-archive/1244-internal-displacement-map

■Honnan, hány magyart vittek a frontra az ukránok? Bizonyíték?

Nem kell bizonyitek, hisz Ukrajna sose allitotta, hogy barmelyik nemzetiseg mentesulne a sorozas alol. A harmadik hullammal olyan tartalekosokat hivtak be akik rangjuk vagy szakkepzetseguk miatt fontosak a hadseregnek, nemzetisegtol fuggetlenul. Nem csak aktiv allomanyu rendvedelmiseket hivnak be, ez nem igaz. Az se igaz, hogy csak onkentesek mennek a frontra, bar a tamado anti terroristanak becezett muveletek nagyobb reszben az onkentes zaszloaljak dolga. A regularis erok is fenntartanak ellenorzo pontokat, utanpotlasi bazisokat es ok mennek elore az utanpotlassal konvojokban ami nem veszelytelen. Regularis es nem onkentes alakulatok adjak a tuzerseg jo reszet is illetve sok tartalekosokkal feltoltott alakulat harcol az orosz hatarnal, ok probaljak megakadalyzoni a beszivargast, ami azert sokszor komoly utkozetekbe torkollik, nehezfegyverekkel es az imadott raketatuzerseggel, komoly vesztesegekekl. Szoval vannak boven nem onkentes katonak is, mennek a behivok rendesen.
Olvastam interjut olyan karpataljai magyarral akit egy onjaro loveges egyseghez hivtak be, kepzettsege miatt, mert szovjet idokben ot egy ilyen onjaro loveg vezetesere kepeztek ki, nem orult de ment, az alternativa az a borton vagy a menekult let Magyarorszagon, de ez ugyanilyen nehez dontes egy ukrannak, ruszinnak is. Karpataljan ket dolog okozott feszultseget, a behivhato 80.000 fonyi tartalekos kb. fele kulfoldon dolgozik, nem lehet oket utolerni igy az otthon maradottak nagyobb esellyel kapnak behivot. Illetve a helyiek kifogasoltak, hogy a menekulteket nem hivjak be, a karpataljaiak harcolnak donyeckert mikozben a donyecki ferfiak karpataljan varjak a hireket, de ez a masodik, ez nem karpatalja specifikus problema, ukrajna szerte okoz feszultseget a menekult kerdes es a behivasok. Mondjuk ez teljesen ertheto hisz haboru van, ezrek halltak mar meg. Egyebkent a tiltakozasok jo resze nem a magyarokhoz kotheto, hanem a helyi ruszinokhoz. Ugyanis a ruszinoknak sincs tul fejlett ukran tudata, igaz ruszin tudata sem, ok "zakarpatyians" es ok alapvetoen rendkivul apolitikusak, semmi mast nem akarnak mint nyugodtan dolgozni, lehetoleg nyugat europaban.
Egyebkent Praga tele van veluk, sok az ukran is, de rendkivul sok karpataljai ruszin van errefele, lepten nyomon hallani a ruszin nyelvet.

gizmo26 2014.08.08. 17:45:01

Ha a határon kívüli és belüli magyar nemzet megszűnne, akkor többé nem kellene amiatt aggódnunk, hogy megsértjük más országok nemzeti érdekeit és szuverenitását. Van egy sejtáésem arról, hogy a cikkíró is ezt szeretné.

Nzoltan 2014.08.08. 17:45:18

Igazából nagyon remélem, hogy az ukránok letesznek a a magyarok besorozásáról. Ez nem az ō háburújuk. Meg aztán ettōl nem nōne a morál az egekig. Márpedig az ukrán hadseregben minden van, csak morál nincs.

Bicepsz Elek 2014.08.08. 17:48:09

@kertesz: masodik vilaghaboru elott!!! Alatta Magyarorszaghoz.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.08.08. 18:05:54

@gizmo26: Nem szeretném.

@Nzoltan: Olvastad a posztot?

@petraeus: te a jobbik szóvivője vagy? Honnan tudod, mire gondolt a Jobbik? Egyelőre azt tudjuk, amit mond: "betelepítések". A "menekült" státus, mióta lenne betelepült? Egyáltalán: már megint úgy kommentelsz, hogy nem vagy képben. Tudhatnád: menekülteket, nemcsak Kárpátalja, de minden ukrán megye befogad. Azt a dobozt meg inkább ki se nyissuk, hogy a keresztény magyar Jobbiknak mi a baja háborús menekültek ideiglenes befogadásával?

Nem kéne kiforgatni a szavaim! Azt írtam, "önkéntes alapon", értesz magyarul? Sajnos, aki nem nézi meg, milyen papírt tölt ki, ír alá, ott nem az ukrán rendszert kéne hibáztatni, hanem az illetőt.

Újra megkérdezem tőled is, amit a Jobbiktól: honnan, hány magyart vittek a frontra az ukránok? Bizonyíték?

Szóval kussoljatok, inkább.

@Baloldali érték: Rengeteg "történelmi zászlót" ismerünk, miért pont a nyilasok által is futtatott történelmi zászlót lobogtatja a Jobbikos Szávay? Hagyd, nem kell rá válaszolni, te is tudod, én is.

@hopptarisznyarák: Jatsenyuk miniszterelnök és pártja mióta szélsőjobb? Erre mondják, inkább maradtál volna csöndbe.

@maxval a bircaman: Ukrajnában egy szélsőjobboldali pártról tudunk, amely csatlakozott a jobbközép Batkivshchyna és UDAR pártszövetséghez, előbbi a miniszterelnököt, utóbbi Kijev főpolgármeserét adta. A Svoboda 2012-ben 10%-ot ért el a választásokon. Köszönöm, hogy segíthettem.

űrszelvény (törölt) 2014.08.08. 18:06:53

"Hogyan képzeli a Jobbik a magyar kormány tiltakozását, amikor egy másik ország mozgósítja állampolgárait?"

A poszter fel van háborodva, hogy hogyan képzeljük azt, hogy beleszólunk egy másik ország döntéseibe, de ő azért egy poszton keresztül magyarázza, hogy itt Magyarországon a közéletben milyen véleményeknek nem szabadna elhangoznia, és mit kellene gondolnia a kormánynak.

Ismételten sikerült egy értelmes emberhez méltó, kikezdhetetlen logikával megalkotott írást kreálni :)

Pan Modry 2014.08.08. 18:07:04

Teljesen nyilvanvalo hogy a fidesz a kulhoni magyarok verevel akar hatalmon maradni.
Az a taktika hogy a kulhoni magyarok ostobabb reszebol turbomagyart csinal, aki majd igenyli az allampolgarsagot es a fideszre szavaz.
A normalis kulhoni magyarok nem akarnak Magyarorszag belugyeibe belepofazni, hanem egyszeruen csak nyugodtan akarnak elni, es szep csendben a nagymagyar braner mutogatasa nelkul akarjak megelni a magyarsagukat.

Ez a fajta nemzetisegi kulpolitika amit a magyar kormany csinal valojaban magyarellenes!

bloghal 2014.08.08. 18:49:47

@Baloldali érték: ismerve a "radikális" jobb bunkóinak kultúrális defektusait, csak röhögni tudok a történelmi hivatkozásaikon.

Nem volna jobb becsületesen beismerni, hogy csak azért izgultok rá az Árpád sávos zászlóra, mert a nyilasok karszalagján is az volt ?

Érdekes ez a nemzeti magamutogaó, de mégis szégyenlős nyilvános maszturbálás, nem ?

'it's cool to know nothing' 2014.08.08. 18:49:57

Én is aggódom a Kárpátaljai magyarokért. De aggódom a ruszinokért is. Nem csak Kárpátalján, de "szlovákiában" is a beolvasztás fenyegeti őket. A szlovákiai ruszinoknak is meg kell kapniuk az autonómiát, amit Csehszlovákia megígért 1938-ban, és amit már jóval korábban a magyar kormánytól 1918-ban meg is kaptak. Szóval, hajrá tesók.

Pan Modry 2014.08.08. 18:50:05

@űrszelvény:
Igen, mert a kormanynak az osszes magyar allampolgart kell kepviselnie, nem csak a sajat szavazoikat, beleertve az altalam egyebkent nem kedvelt szocikat es jobbikosokat is, de oket is ugy mint magyar allampolgarokat, nem pedig ugy hogy ordas eszmek szocsovekent funkcional.

Pan Modry 2014.08.08. 18:50:15

@maxval a bircaman:
Az orosz elit nyomorban tartja az orosz nepet, putyin ugy nepszeru oroszorszagban ahogy kim dzsong un eszak koreaban.
Ami rossz a korrupt orosz elitnek, az jo az orosz nepnek. Hogy mennyire rossz az orosz nepnek ahhoz eleg egy pillantast vetni az atlagos orosz jovedelmekre es a varhato elettartamra.
Az orosz allami bevetelek 75% at a nyersanyagexport adja, norvegiaban nagyobb az egy fore juto nyersanyagexport nominalisan, megis a norveg gdp sokkal kisebb ganyada szarmazik ebbol, ebbol is latszik hogy a nyugati liberalis demokracia a helyes ut, nem pedig a feudalfasiszta orosz ut.

ultracionista tájnigger 2014.08.08. 19:33:28

Az nem nyilas zászló, hanem az Árpád-házé, attól, hogy nem vagy magyar, még nem nézhető el a tudatlanságod. A többit ki sem emelem, mert nem volt kedvem végig olvasni.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2014.08.09. 04:29:18

Figyu Pubi,
Megkérdezték 19-ben a ruszinokat és az ott élő magyarokat, hogy hol akarnak élni???
Kérdeztem, valamit...
Válaszolj...!
Szóval, ha nem és csak elcsatolták mert a mértéktelen cseh rablásnak ez sem szabot határt akkor a pofád befogod, mert egyszer kiderül, hogy ki a fasz is vagy és akkor nem véd meg semmilyen belügyi lófaszbrigád sem. Ez a sok aljas uszító iromány amit évek óta elkövetsz az Index hergelportál szoros közreműködésével túlmegy minden határon. Fingod sincs a történelmünről, össze vissza írogatsz, próbálod a kárunkra magasztalni az összes aljas rabló országot. Akkora pofon járna neked, hogy a fejed körbepördülne a nyamvadt kis testeden. Baszogatsz minket, kispöcs? Semmi gond, jön még kutyára dér.... egysze kiderül ki vagy.... kiderül...

Spencer Hill 2014.08.09. 04:29:26

@Csehszlovák Kém:
Kussoljálj inkább Fingod sincs az egèszről.
A jobb szektor meg a többi náci ìrtja saját nèpèt.Katyusával meg foszfor bombákkal lövi a városokat.
te szlávok szègyene!!!

Stenonis 2014.08.09. 04:29:34

Úgy tűnik nagyon hiányosak a történelmi ismereteid, talán segíthetek.
Ez a nyilas zászló:
hu.wikipedia.org/wiki/Nyilaskeresztes_P%C3%A1rt_%E2%80%93_Hungarista_Mozgalom#mediaviewer/F%C3%A1jl:Hungarista_1_h.svg
Leírása:
bal oldalon zöld nyilaskereszt, benne fehér H betű, csúcsára állított fehér négyszögben, vörös háttérrel; a jobb oldalon öt vörös és négy fehér sáv váltja egymást.

petraeus 2014.08.09. 04:30:26

@Csehszlovák Kém:
Bazdmeg, mert csak azt tudja mirol beszel a jobbik aki a jobbik szovivoje vagy tagja ugye? Kismillio helyen, hetek ota ugat a Jobbik a betelepitesi felelmekrol, egyertelmuen kifejtettek, hogy a menekultekre gondolnak, ahogy feljebb irtam.
En nem vagyok kepben? Te el se olvastad mirol irtam, pont azt irtam, hogy aranyosan jonnek a menekultek, meg egy terkepet is linkeltem a menekultek eloszlasarol... arrol nem is beszelve, hogy te aki annyira kepben vagy allitottad azt, hogy a "harmadik hullámú mozgósítása nemcsak a kárpátaljai magyarokra, de a többségi ukránokra és ruszinokra is vonatkozik (ez a resz korrekt). Konkrétan: a rendvédelmi szervezetekben dolgozókra vonatkozik, önkéntes alapon." Neked vannak szovegertesi problemaid. Konkretan hibas amit irsz...

Tovabb kene olvasni a hirt es ertelmezni (igaz ennel a cikknel a cim felrevezeto de az azokra a felelmekre vonatkozik, hogy a rendorok eroszakkal viszik el az embereket ezzel szemben aki nem engedelmeskedik a behivonak az jogi eljaras ala kerul de nem fogjak eroszakkal osszefogdosni az embereket.):

"A mozgósítás ideje alatt azok a hadköteles ukrán állampolgárok sorozhatók be, akik a katonai egészségügyi tanács döntésének értelmében alkalmasak a katonai szolgálatra; ugyanakkor számos, szolgálat alól felmentő tényező is létezik. A mozgósítás jelenlegi szakasza az önkéntesekre, az Ukrán Fegyveres Erők számára elengedhetetlen szakosítással rendelkező tartalékos tisztekre és őrmesterekre vonatkozik, valamint azokra a személyekre, akik valamilyen képesítésre tettek szert a katonai szolgálat során, továbbá a magas beosztású tisztekre."

www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/28495-a-megyei-hadkiegeszito-parancsnoksag-cafolja-a-kenyszermozgositasrol-szolo-hireszteleseket

www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/26949-beregszaszban-is-megkezdodtek-a-behivasok

Szoval mozgositanak, van onkentesseg IS de a kepzettseged es a rangod donti el behivnak-e. Igy megy ez haboruban, nincs ezzel semmi gond, csak nem kene neked faszsagokat irnod.
Ezen felul Ukrajnaban visszaalitottak a sorkotelezettseget is a 18 es 25 kozotti ferfiakra, szoval abbol a korosztalybol barkit behivhatnak es be is hivnak embereket.
Probald meg ertelmezni azt a reszt amikor azt irom, hogy nem kell semmit bizonyitani, hisz az ukranok mondtak, hogy behivnak ennyi meg ennyi embert es a kisebbsegek nem kapnak felmentest, szoval termeszetes, hogy behivnak magyarokat is, kell annal komolyabb bizonyitek, minthogy az allam azt mondja, hogy behivok ennyi meg ennyi embert?

Karpataljarol kb. 2000 fo ujoncott, 1989 es 1996 kozott szuletetteket, hivtak be kikepzesre plusz a tartalekosokat beosztas es kepzettseg alapjan, kozottuk termeszetesen aranyosan vannak magyarok is.

A reszleges mozgositasrol:
www.business-standard.com/article/international/ukrainian-parliament-passes-partial-mobilisation-bill-114072200710_1.html

rickrozoff.wordpress.com/2014/07/24/00-day-war-ukraine-launches-third-stage-of-mobilization/

kiev1.org/en/zakonoproekt-pro-chastichnuyu-mobilizatsiyu-4320.html

A cinikus megjegyzesed az alairt papirokrol az ukran helyzet es valosag ismeretenek teljes hianyarol illetve szemelyiseged torzulasarol az empatia teljes hianyarol tanuskodik, szeretnel te nagyon liberalis lenni, de hat ha egyszer melyen benned van a tekintelyelvuseg es a fasizmus, nem tudsz kibujni a borodbol...

Balla Kolos 2014.08.09. 04:30:35

en karpataljai vagyok es ennyire jo cikket reg olvastam a temaban, le kalappal, osztom ahol tudom!

inebhedj - szerintem 2014.08.09. 04:30:47

@Csehszlovák Kém:

Ő...

Én tudom, hogy ez rendkívül elterjedt (finoman fogalmazva) tévhit, de egyszer csak utána kéne nézni annak a nyilas zászlónak, hogyan is néz ki.

Amúgy a történelmi zászlók tablója nagyjából a 2x és 3x vágott vörös, a kettős-keresztes hármas-halmos (ezt egy másik, azóta született ország [is] használja), az árpádsávos ezüst-vörös (Te olvasatodban nyilas), a zöld címeres, a rákóczisávos ezüst-vörös (Te olvasatodban nyilas), a piros-fehér-zöld, piros-fehér-zöld címeres, illetve a családi és katonai egység zászlókból áll.

A vöröset a munkásmozgalom, a címerest és piros-fehér-zöldet az állam, a hármas-halmost az állam és egy másik állam fenntartja magának, kizárásos alapon maradtak a Te olvasatodban nyilas zászlók.

Az viszont tény, hogy ha valami ellenében hülyeségeket hordunk össze, azzal még akkor is megerősítjük és szimpatikussá tesszük, ha az amúgy szintén hülyeség. A logikádból kiindulva Te eszerint Jobbikos vagy. (Ez amúgy a hazai "demokratikus" ellenzék nagy keresztje.)

Viszont jót nevettem, szóval köszi. :)

McKinney 2014.08.09. 04:30:53

@maxval a bircaman: miért a nacionalista oroszok talán nem szélsőjobbosok?
A jobbik orosz- (és arab)politikája elképesztően ostoba. Sokkal károsabb azonban, hogy a hogy a fidesz (= pomádékirály kormánya + hülyeország 2/3-a) sem akar lemaradni.

Delco Lajos 2014.08.09. 04:31:00

@Csehszlovák Kém: Jacenyuk pártja Tyimosenko pártja. Ki is mondta, hogy az ukrajnai oroszokat le kellene lőni? Valami atomról is volt szó.
Ja ehhez a párthoz tartozik a herszoni kormányzó aki idén május 9.én Hitlert felszabadítónak nevezte.
Az erről készült videofelvételt már törölték a youtube-ról (www.youtube.com/watch?v=05OYHGyXkYo).
Éljen a hiteles tájékoztatás!

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2014.08.09. 04:31:05

@maxval a bircaman: Jahh, széljobbos, a Jobb Szektor jelöltje kapott majdnem 2%-ot. az elnökválasztásokon.

bekestobbsegg 2014.08.09. 04:31:12

Ehhez hasononló bolondok jutnak Index címlapra nap mint nap.
Számodra valószínűleg a határontúli magyarok melletti kiállás azt jelenti, hogy kussoljunk, amíg szépen asszimilálódnak. Érdekes szemlélet, amolyan antimagyar.

_most_ 2014.08.09. 04:31:17

engem nem érdekel különösebben mit csinál a jobbik, de nyilvánvaló, hogy ezek a jobbikos akciók a magyarországi magyaroknak szólnak, a határon-túli magyaroknak csak ártanak vele, nem véletlen kaptak olyan kevés szavazatot onnan.

bloghal 2014.08.09. 04:31:29

@ultracionista tájnigger: édes öcsém ...

Minden fórumos nekihevülés nélkül irtam, és most igazoltad is, hogy szimplán bunkók vagytok.

Egy három mondatos beírás fárasztott le téged szövegértésben. Mert például ott nincs említve "nyilas zászló", te nagyon radikális. Úgy általában, nem állt össze benned, bennetek.

Na most, ha "nem volnék magyar":

akkor leszarhatnám, hogy ti, törzskönyvezett mélymagyarok, milyen műveltségi, önértékelési és egyéb nehézségeiteket teszitek ki kényszeresen közszemlére, valahányszor kivonultok, bevonultok, megszólaltok, hadonásztok és így tovább.

De képzeld, magyarként így sokkal szarabb ám az egészet elviselni, hát kösz szépen, ti vagytok a demokrácia ára, ahogy mondani szokták, és amit bizonyára szintén nem fogsz fel.

Nem is neked írtam, fel a fejjel.

Bloodscalp 2014.08.09. 04:31:44

@ultracionista tájnigger: Persze hogy az Árpádoké a zászló, de ti nem ezért lengetitek:) Pont mert a nyilasok magukénak tudták:) Ez a jobbikos gerinctelenség, hogy nem merik vállalni magukat.

Azért ünneplik hitlert a kurucon mert...és megy a mellébelészős rizsa hogy nem náczik:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.08.09. 04:33:58

@Balla Kolos: köszi tesó, tied a legnagyobb dicséret, jól esik! Respect!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.08.09. 12:49:22

Olvastam itt már vagy két-három kommentben is, hogy az a zászló nem is az a zászló, mert.....

Ami úgy hápog mint egy kacsa, olyan tollas mint egy kacsa, és úgy totyog mint egy kacsa, az bizony kacsa.

Mercel 2014.08.09. 12:49:37

"Ez a fajta nemzetisegi kulpolitika amit a magyar kormany csinal valojaban magyarellenes!"

Jé, valaki végre kimondta.
Hát ja.

"Frigyes"

Mercel 2014.08.09. 12:49:43

Teljesen egyetértek a cikkel.
+1

"Frigyes"

lombozódó 2014.08.09. 12:49:52

Addig is még ott bohóckodik a Jobbik nem kell a hazai helyzettel foglalkozni :-)))
Ezentúl tudomásul kell venni , hogy Ukrajnában minden állampolgárára - beleértve bármilyen nemzetiséget is - az ukrán törvények vonatkoznak és ezt számon is kérik rajtuk. Ezt a Jobbik zászlólengetéssel nem fogja megváltoztatni csak feszültséget kelt.
Talán ha "Harci Gárdájával" bevonulna és elfoglalalná Kárpátalját :-))))

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2014.08.09. 12:49:58

Most nézem, te nem is liberális vagy, hanem inkább anarchista ugye? Attól a tények még makacs dolgok !

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2014.08.09. 12:51:52

Ez azért nagyon Csehszlovákra sikerült..., de, ha a kocsma jelző a színvonal akart lenni,akkor lehet rá részegen ordibálni, ahogy fentebb páran
Írod, hogy nem kellene kívülről beaugatnia annak, aki nem ott él, erre te is ezt teszed csak saját szempontból, és tudatosan terelve.
Ez a nyilas zászló tényleg röhej, pont az ilyenek miatt utálták meg a liberálisokat, mert gáz, mint érvelés 2014-ben, nem beszélve arról, hogy nem igaz.
Magam nagyon rühellem a jobbikot, de nem kreált, hamis érvekkel harcolnék ellenük, mert az visszaüt, akár fentebb.
És, ha nem kívülről akarsz beugatni, akkor van egy nagyon jó cikk, ami a Jobbikot egész konkrétan érniti, és helyben írták, ott Kárpátalján már 1 hete. Ajánlom figyelmedbe, a jobbikos Szávay azóta is ettől toporzékol, kicsit más a kép a leírtakhoz képest:
www.karpatalja.ma/karpatalja/nezopont/28500-szelsosegeknek-nincs-helye-karpataljan?fb_comment_id=fbc_742214219154798_742288392480714_742288392480714#f10805ba0b8976

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.09. 12:51:58

@McKinney:

Oroszországban a nacionalisták a harmadik erő csupán. S igen, ők is hülyék. De nem ők vannak hatalmon.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.09. 12:52:06

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Az egész ukrán vezetés szélsőjobbos. Csak egy rész ezt nyíltan bevallja, más rész meg nem.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.09. 12:52:12

@Pan Modry:

"Az orosz elit nyomorban tartja az orosz nepet, putyin ugy nepszeru oroszorszagban ahogy kim dzsong un eszak koreaban."

Nem ismered sem az orosz politikai, sem az orosz gazdasági helyzetet...

okostojgli (törölt) 2014.08.09. 12:52:27

@inebhedj - szerintem:
"az árpádsávos ezüst-vörös (Te olvasatodban nyilas)"

Neked, kretén, nem a zászló nyilas hanem a szaros kéz teszi azzá.

Megjegyzem, tudod miért tiltott többek közt a vörös csillag?
Mert antifasiszta jelkép is.

okostojgli (törölt) 2014.08.09. 12:52:35

@Stenonis:

Figyu, kiscica, nem kell azt lobogtatni és nem is lesz lenyilasozva.

De nem bírtok magatokkal, csak összekenitek a szarral.

hansoloo 2014.08.09. 12:52:45

ez a blog tökéletes példája, milyen portál is az index...
ócska, szar libeális uszítás.
menj haza, aztén ott uszítsd a tóth haverjaidat gyökér

brumeszkosz 2014.08.09. 12:52:52

Jobb oldali barmok!! Menjetek dögöljetek meg orbánért a Kárpátok bércein!!!
Nem volt elég a két háboruban??? Harcolni a hazáért a Donnál?? hortysta barmok!!

ultracionista tájnigger 2014.08.09. 18:48:01

@Bloodscalp: "Persze hogy az Árpádoké a zászló, de ti nem ezért lengetitek:)"

Ki az a "ti"? És "mi" miért lengetjük akkor?
Kevered a szezont a fazonnal, édes öcsém.
Mi köze a Jobbiknak a kuruchoz? Mi közöm nekem a Jobbikhoz?
Édes öcsém, ha liberális vagy, ne legyél full retard, még ha a kettő együtt is jár.

mokkaczuka 2014.08.10. 17:21:15

Nem értem, miért kéne bármelyik kisebbséget felmenteni a sorozás alól? Ilyesmi csak a fajüldöző Izraelben létezik, ahol a szegény, elnyomott izraeli állampolgár araboknak nem kötelező katonáskodni. Logikus is, nyilván nem várható el tőle, hogy a fajtáját sarabolja. De egy kárpátaljai ukrán állampolgár magyar vajon mi a faszért akarná magát kivonni az orosz agresszióval szembeni védekezésből?

mokkaczuka 2014.08.10. 17:21:23

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Bizony. Miért nem a Hunyadiak hollóját választották? Annyi történelmi jelkép és zászló van!

Éhes_ló 2014.08.10. 19:20:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: attól, hogy egy csomó majom azt makogja, a sas is repül, meg szárnya is van, a sas még nem kacsa.
Vice versa.
Nektek nácit és náci jelképet látni nem kell képzelőerő, mert számotokra minden náci, ami nem ti vagytok.

Foglalkozzatok a kedves hlinkával inkább és a kedves szlovák zsidóitok sorsával.
Ma épp találkoztam a páterrel Körmöcbányán,egy nagycímletű szlovák bankjegyról pislogott a szlovák nemzeti felkelés emlékműve felé épp, míg én leköptem.

Nikos Galis 2014.08.11. 14:41:46

Mi a fasz ez a faszpumpa? :))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.08.12. 12:27:27

@Éhes_ló:

"attól, hogy egy csomó majom azt makogja, a sas is repül, meg szárnya is van, a sas még nem kacsa.
Vice versa."

- Tehát Csk sem egy magyargyűlölő libsidióta nyomorék homokos geci, akárhogy is makogjátok róla.?

inebhedj - szerintem 2014.08.21. 19:31:52

@okostojgli:

:)

Ha már okostojgli, hamar gyorsan utána olvas, utána néz, aztán csendben revidiál... ;)
süti beállítások módosítása