2_celok_tasr-r266-st.ir2-_s900 (1).jpg

Fantasztikusan kezdődött a hét! Először U21-es válogatottunk idegenben, Hollandiában (!) győzött és ezzel a csoport első helyén várja a 2015-ös csehországi Eb-t, az esti franciaországi Eb-selejtezőn felnőtt válogatottunk Kijevben, az ukrán oroszlánbarlangban diadalmaskodott, szintén egy góllal. Ha visszafogom magam is azt mondom, a Pintér-féle válogatott most mindkét csapattól minimum öt gólt kapott volna.

De haladjunk sorjában, ismerjétek meg ti is az érzést, miért jó a szlovák válogatottnak drukkolni! Munka után máris kezdődött a szlovák utánpótláskorú válogatott mérkőzése, az u21-es korosztály Hollandiában zárta a csoportküzdelmeket. Egy ország, aminek a neve hallatán minden magyar szurkolónak vigyázva áll a seggében a szar a sok 6:1, 7:1 és 8:1 után. Nem úgy a szlovákoknak, akik mindig is jópofa meccseket játszottak a narancsosokkal, sőt néha kifejezetten jól jöttünk ki belőle.

sk90.jpg

A pályán folyamatosan kiemelkedőt nyújtott a csapat, megmondom őszintén, megleptek a srácok. Minden labdát tökéletesen megjátszottak, ami különösen tetszett, hogy a magabiztos hollandok ellen felvették a kesztyűt, beleálltak minden ütközetbe, nem úgy, mint Guzmicsék, akiknél már a himnusz alatt csokis volt a gatya. 

Egy-két érintésből kihoztuk a labdát a veszélyes területekről, csak kamilláztam és pislogtam milyen technikai fölényben játszottunk. Fölényünkre jól utal, hogy a meccs utolsó tíz percében több holland játékosnál is elszakadt a cérna, idegesen utána ütöttek vag rúgtak játékosainknak. Galad Mester, bravó!

tabulka.jpg

A 3. csoport végeredménye

Aki persze nem hisz a szövegemnek, nézzen fel az UEFA weblapjára! A lövések aránya 6:21 volt, ebből kapura 1:9 arányban tartott a labda, micsoda különbség! Utólag bevallom, én nem láttam azt az egyetlen kapura tartó holland lövést, így jó előre megformáltam a mondatot, és a hollandok egyszer sem találták el kapunkat, micsoda kezdés lehetett volna, de az UEFA nemcsak a fradistákat, ezúttal engem is büntetett.

Egyetlen gólunkat egyébként Ondrej Duda szerezte, Szily Laci, merre vagy? A mérkőzés összefoglalója, a legalább három 200 százalékos helyzetünk és a meccs gólja (2:10-nél) itt megtekinthető:

Ami üröm az örömben, hogy ezúttal a tisztán első helyezett sem jut automatikusan tovább, egy rájátszás meccs még hátra van, de hát kit érdekel most ez? Ide nekünk Angliát, aztán irány Csehország és az Eb!

Hollandia - Szlovákia 0:1 (0:0)

Gól: 72. Zreľák. Játékvezető: Estrada - Miranda, Martín (spanyolok), Sárga lap: Hendrix - Duda, Škvarka.

Hollandia: Hahn - Ligeon, Rekik, Van Aken, Aké - Hendrix (77. Sinkgraven), de Vilhena - Promes (56. Manu), Van Ginkel, Hupperts (82. Boëtius) - Castaignos

Szlovákia: Rusov - Pauschek, Niňaj, Hudák, Mazáň - Lásik, Hrošovský (90. Malec) - Paur, Duda (84. Škvarka), Schranz - Zreľák

sk90a.jpg

Az ukrán meccsről nem lehet úgy beszélni, hogy ne érintenénk a háborút Kelet-Ukrajnában. Nem érkeztünk esélyesként Kijevbe, és nagyon furcsak volt látni az 50 ezer fős stadion szelfiző, éneklő, integető közönségét, miközben az ország másik felében az orosz agresszor ellen véres harcokat vívnak honfitársaik. Olcsó közhely, de most ül: Ukrajnának hétfőn két fronton kellett helyt állni.

Aki nem követi napi szinten figyelemmel a szlovák válogatott sztárjait, nekik mondjuk: Weiss, a szlovák Dzsudzsák, nem bírt magával és az Arab Ligába igazolt. Bár reflexei lelassultak a nem túl ütős közel-keleti liga szintjére, azért az első félidőben kifejezetten jól tolta a zsugát. Hátul a “magyar védelem” jól teljesített, persze nem Vanczák (muha) és Juhász (muhaha), hanem Gyömbér és Ďurica. Az van, hogy a két magyar ha továbbra is így játszik, simán kiszoríthatja a válogatottból a liverpooli Skrtelt! Elől végre Hamšík átmentette nápolyi formáját a válogatottba, Robert Mak pedig hozta a Bundesligában bemutatott szokásos egyenletes futballját.

Mutatjuk a mérkőzést eldöntő gólját:

mak3.gif_684x379

Szóval egy darabig tényleg jól játszottunk. Mert ha hiszitek, ha nem, a szlovák válogatott is nagyjából 65-70 perces! Sajnos, a mérkőzés vége felé mi is elkezdtünk betont játszani, ekkor minden szlovák drukker azt gondolta: ez a pontjainkba fog kerülni. De nem így lett, mert nálunk játszott a Szerencse, sikeresen kivédekeztük az ukránok nyomását és a végén a sárga-kékek is idegeskedtek már.

A közönség lelkesen éltette csapatát, “Ukrajina, Ukrajina!”, és aki magyarfóbiás, ezt is simán “Hungária, Hungária!” rigmusnak értette. Mivel az ukránok barátságos és szabadságszerető nemzet, viszont, ha le akarja valaki győzni őket, az a minimum, hogy olyan orosz ellenségeket kell a csapatba tenni, mint a Kozák (mester) meg a Kozáčik (kapus).

És ha már az edző szóba került: Kozák mester tökéletesen hozza a weissi újságírókat a picsába elküldő vonalat, és bár szentté egyelőre senki nem avatja, de a szurkolók meglehetősen barátságosan nyilatkoznak róla: egy bunkó állat, de tudja motiválni a játékosokat és a végeredmény is kitűnő.Jaj, szegény Pintér Attila, mennyivel jobban jársz, ha szlováknak születtél volna!

A meccs végén egy kicsit aztán mi is együtt szomorkodtunk a szőke ukrán cicababákkal, sajnálom őket, nehéz lehet amúgy nekik, a lelátói hangulat, a kötelező szurkolás mellet, temetői volt, soha ilyen különleges hangulatú mérkőzést nem éltem még át. Ha a következő fordulóban spanyolok nem pofoznak le minket öt góllal, netán elcsípünk ellenük egy döntetlent, fél lábbal már Franciaországban vagyunk.

Nagy most a szomorúság Csehországban, Magyarországon és Dél-Szlovákiában, már csak azt sajnálhatjuk, hogy a Fico nem jött el megnézni a meccset, ahogy azt a szotyizó Orbán tette Budapesten, mert akkor örömünk dupla lenne: legyőztük a pályán Ukrajnát és ez a nyomoronc oroszbarát is megszégyenül.

Ukrajna - Szlovákia 0:1 (0:1)

Gól: 17. Mak, Sárgalapok: Stepanenko, Rakickij, Bezus, Fedeckij, Galovskij - Kucka, Ďurica, Nemec, Kiss. Játékvezetők: Thomson - Chambers, Mulvanny (Skócia.), 50 000 néző

Ukrajna: Pjatov - Fedeckij, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Kovaľčuk (66. Bezus) - Jarmolenko, Galovskij, Gusev (81. Gromov) - Zozuľa

Szlovákia: Kozáčik - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka - Mak (90.+ Ďuriš), Hamšík, Weiss (67. Stoch) - Nemec (63. Kiss)

komment

Címkék: #szlovák sport #foci #utánpótlás #szlovákia #szily laci #szlovák u21

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr596682509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nacionalista?! 2014.09.09. 16:41:11

"Pintér-féle válogatott most mindkét csapattól minimum öt gólt kapott volna"

Nem gondoltam volna, hogy valaha igazat adok neked.

borsodi gyerek 2014.09.09. 16:41:37

Mit csináltak a tótocskák okosabban mint mi? Átalakítottátok az utánpótlásképzést? Nálatok is vannak akadémiák? Igazoltatok külföldi edzőket a kicsik mellé? Megreformáltátok az edzőképzést? Tényleg érdekelne.

borz30 (törölt) 2014.09.09. 16:42:00

"Putyin, így kell legyőzni Ukrajnát!"

Mikor Ukrajnában ezrek halnak meg a harcokban meglehetősen illetlen és érzéketlen dolog ezt a címed adni az írásodnak.

Ezt még akkor is észre kellett volna venned, ha az afeletti örömöd, hogy ilyen remek témát találtál a magyarok bosszantására, elvakította a józan belátásodat.
süti beállítások módosítása