PKA56bdb3_profimedia_0145187856_upr.jpg

Ismerkednek a csehek a magyar illiberális állam legújabb idiotizmusával a tervezett internet adóval. Megmutatjuk, mit gondolnak a csehek az Orbán-kormány egyedülálló tervéről.

Megegyezhetünk abban, hogy ez a törvénytervezet nem segít a magyar internetnek. A mindenkori kormánynak inkább az akadályokat kellene megszüntetni és meghatározni mindenki számára a játékszabályokat, itt most automatikusan épp az ellenkezőjét csinálja, mert megkárosítja azt a kereskedelmi teret, ami aktuálisan uralkodik – mondja a Tyden újságírója a hetilap internetes változatának videós anyagában.

A 21 perces heti összefoglalóban hat percet beszélgettek a törvénytervezetről, amelyet őrültségnek tartanak egy olyan korban, amikor lassan mindent összeköt a net és egy korban, amikor mindent megában adnak meg, értelmetlen giga után adót szedni. Magyarországot adóparadicsomnak nevezték, olyan értelemben, hogy mindent imádnak megadóztatni, még az smseket is! A beszélgetés során megemlítették a vasárnapi demonstrációt is, amelyet egyébként a fotelből itt követhettek.

fej.jpg

A Nézés, amikor a Tyden újságírója megtudja, hogy Magyarországon az sms-t is adóztatják.

Tényszerűen számol be a magyar kormány javaslatáról a legolvasottabb cseh napilap internetes változata az idnes.cz is. A cikkben kiemelik, hogy az új adónem bejelentése a lakosság heveny ellenállásába ütközött, amely logikusan attól fél, hogy az internet-hozzáférés megdrágul Magyarországon. Az alábbiakban a cikkre érkező kommentárokból szemezgettünk.

  • Talán Magyarországon az internetkávézók reneszánsza következik, ami a 90-es években volt nálunk
  • Legközelebb Magyarországon az élethez való jog adója következik!
  • Magyarországról az utóbbi években meglehetősen nagy baromságok jönnek..
  • Ha már nem tudod az internetet betiltani, adóztasd meg jól!
  • Ilyen tempóval hamarosan Magyarországon is a Kalózpárt lesz a legnépszerűbb! Úgy fogalmaznék, hogy a magyar kormány most darázsfészekbe nyúlt és egy olyan dolgot fedezett fel, amely a különböz politikai beállítottságú embereket felbosszantja és összehozza!
  • Szeretném ha bevezetnénk a politikusok számára a debil ötletek adóját. Egyből pluszba kerülne a költségvetésünk.
  • Nem értem, hogy miért írja a cikk szerzője vagy bárki, hogy a Fidesz jobboldali párt, hiszen ezek kiköpött szocialisták. Futószalagon államosítanak, adóztatnak. Ez az egész már nagyon kezd a fasizmusra hasonlítani.
  • Milyen beteg elme ötlete már ez? Milyen kiadásai vannak az államnak az internetes csatlakozással kapcsolatban, hoyg azt meg akarja adóztatni? Vagy a net káros lenne az egészségünkre, hogy korlátozni kellene? A könyvekre vonatkozó adók csökkennek (legalábbis törekednek rá), miközben a netet meg akarják adóztatni? Fel vagyok háborodva. Ha itt nálunk valamelyik parlamenti nagyokos csak néhány gondolat erejéig elgondolkozna ezen a beteg ötleten, a következő választások után az egész ország felett a Kalózpárt zászlója fog lengeni!
  • Már Svejk is tudta, hogy egy magyar tehet arról, hogy ő magyar.
  • Ennek a törvénynek esélye nincs, hogy átmenjen, de mint koriózum, mindenképp érdekes volt olvasni.
  • Mindig lesznek mindenhol olyan sötét és elmaradott elmék, akik a társadalmakat vissza akarják tolni 500 évvel korábbra és védekezni akarnak a haladás ellen. Igen, az internethozzáféréshez az embereknek egyszerűen joguk van. például egy intézkedés során az emberektől nem lehetne elvenni a gépüket, amennyiben az ő tulajdonuk, vagy nézzünk körbe, ma már a net egyszerűen létszükség a munkakereséshez, a hivatalokkal való kommunikáásban, stb.
  • Az állami kapzsiság komolyan nem ismer határokat.
  • Na, a magyar maszturbátorok nem HD-ben fogják kiverni, hanem animált gifekre :D
  • Ez egy kreténizmus.
  • Egyes államokban az internethez való jog az alkotmányból következik. Máshol, úgy tűnik, a gazdagok játéka lesz, ez de ijesztő már. Ha belegondolok, csak úgy játékon kívül, hogy mondjuk egy adatleszedésért fizetek 300 koronát, majd 1500 koronát egy játékért, aztán egy 600 koronás havidíjat, wow, ez nagyon kemény lenne, hallod.
  • Valahogy nem fér a fejembe, hogy követelheti meg az állam ezt az adót, amikor az üzemeltetéshez, a cégek hálózati infrastruktúrához nem járul hozzá. Ép fordítva kellene: az internet legyen mindenki számára ingyenes, és ezt az állami költségvetésből finanszírozzák
  • Hm, magyarok, mégis, mit várhatna az ember ettől a fasiszta nemzettől.
  • Ez egy akkora hülység, hogy még nálunk is biztosan megpróbálják majd egyszer. A világ más országaitól eltérően politikusaink mindig képesek meglepni.
  • A magyar törvényalkotók a tűzzel játszanak, ilyet én még nem láttam. Az embereknek sok minden tetszhet, de azért mindennek megvan a maga határa.
  • Nemrég államosították a nyugdíj alapjaikat, most meg ez? A magyarok szerintem még élvezik is, hogy mindent megcsinálhatnak velük. Ez a történet nem végződhet csak egy tüntetéssel. A pénzügyminiszterre olyan nyomást kéne gyakorolni, hogy azonnal lemondjon.
  • Milyen jó, hogy nálunk jön fel a Kalózpárt. Az új kommunikációs lehetőségek egyszerűen kikényszerítenek egy új politikai spektrumot.
  • Egy ilyen összeget nem gondolhatott volna komolyan még a tárcsázós internet korában sem.
  • Most már nem is csodálkozom, hogy Szlovákiában azt mondják a hülyére, hogy „Te magyar!”

35 komment · 1 trackback

Címkék: #hülye magyar #illiberális demokrácia #internetadó

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr426834173

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazást a információközlés szabadságáért! 2014.10.27. 10:15:54

  Hősök tere tele és az Andrássy út nagy része is tüntetőkkel. Ez bizony akkora tömegtámogatás, amivel nem csak lehet, de kell is falakat döntögetni. Ekkora támogató tömeggel már biztosan át lehet vinni egy érvényes népszavazást, amely a jelenre és a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2014.10.26. 14:10:12

sajnos ebben a konkrét topikban igazat kell adnom a dótahónak, ami magyarországon ma folyik, az már bőven túllépte az abnormalitás határát. emellett megjegyzendő, hogy az állam számára tényleg stratégiailag fontos struktúrák államosítása lényegében meg sem történt. látszatintézkedések vannak, stadionok, és 1 millió közalkalmazott, akik nem adnak nekünk semmit, a létezésük becses tényén kívül. a lényeg, hogy érdemi munkát ne kelljen végezni, lehessen üldögelni, és szakérteni.

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.10.26. 23:58:29

@Gerilgfx: "és 1 millió közalkalmazott, akik nem adnak nekünk semmit, "
- Sajnos téged világra segített egy szülészorvos - közalkalmazott - ahelyett hogy küretet csinált volna.

Zongora 2014.10.26. 23:58:53

A sok képzett, jól öltozött, diplomás közgazdász ott tüntet (ami véletlenül épp a fradi meccs után történik) a jól megadóztatott (értsd: max 700 huf). Ja, meg a "diktatúra" ellen :)
Diktatúrában már feloszlatták volna az egészet, de ehelyett megvárják inkább míg hazamegy a tömeg, hisz holnap mindenki megy keményen dolgozni az ott lévők közül, ugye?
Gulyás Balázs szervező meg hősiesen távozott 8-kor. Jó éjszakát!

annamanna 2014.10.26. 23:59:16

köszi, hogy ezeket leírtad.
nagy kár, hogy még az átlag csehek véleményét is ismerem, de TGM-et, Heller Ágnest, Fodort, Kunczét, Magyar Fruzsinát meg a stb-t nem hallottam tiltakozni.
a pápa is előbb fogja elítélni orbánt, mint ezek a szabadságszerető rendszerváltó hősök?

polgári kór 2014.10.27. 00:02:11

azt elfelejtették mondani a derék csehek,hogy mon-netadóstul is jóval olcsóbb lenne a net mint cseszkóban.

tcom 2014.10.27. 01:10:18

Mekkora szégyen ezt olvasni. Igen, Magyarország egy fasiszta ország. Ahol határtalan az idegengyűlölet, az idegen nyelvek ismeretének hiánya. Az ország, amelyik 2000 Ft rezsicsökkentésért eladná az anyját is. Ahol a közbeszerzéseket, az uniós pénzeket egymás között osztják a fideszesek. Ahol a kormányfő stadiont építhet a kertje végébe állami milliárdokból, ha az a hobbija. Ahol Szijjártó szarházi, apja kartelezessél megszerzett százmillióiból vesz fél évente házat.

A kedves intrnetadó védőszenteknek üzenem, hogy a világon sehol sem adóztatják a netet, sőt leginkább arra törekednek, hogy olcsóbb legyen. Egy ország fizessen többet, mert Orbánnak nem tetszik a szabad internet, vagy mert valakit éppen ebből a pénzből szeretne lefizetni?

Zongora!
A dédelgetett, stadionokkal lefizetett foci huligánok visszaütnek. Kapóra jöttek a fasiszta fiatalok akkor is a komcsi fasiszta Orbánnak, de ők sem szeretik, ha hülyének nézik.

Jellemző a káoszra, hogy a balfék MGM ben 20 milliárddal számoltak, miközben minden 8.-os gyerek 10 perc alatt kiszámolta volna a neten talált országos forgalmi adatokból, hogy x ezer terrabájt szorozva 150-el az nem 20 milliárd, hanem 200. Balfasz, dogitális analfabéták orbanostól.

tcom 2014.10.27. 01:10:47

@polgári kór:

Nem kell terelni. A netadóval viszont elérjük végre a cseh árszínvonalat? Ez válasz?

Hogy a francba lehet ezt védeni? Miért kell mindent vêdeni? Miért nem lehet azt mondani, hogy ez most hiba? Miért érzitek azt, hogy tűzön-vízen át meg kell védeni Orbánt? Igaz, skizofrén a helyzet, mert a pártja 2008-ban mêg határozottan ellenezte ezt. És nehéz lenne eldönteni, hogy a 2008/2014-es fideszt véditek?

bpbp78 2014.10.27. 10:27:42

@Zongora: gondolom te is egy vagy azok közül, akik anno jól "népszavaztak" a 300 Ft-os vizitdíj ellen, mert csak...most meg van képetek azzal jönni, hogy csak 700 Ft...

Én 1 forintot sem vagyok hajlandó a továbbiakban fizetni egy olyan országban, ahol széles közönség szerint elfogadott, hogy az előző kormányok is loptak, így miért ne tennék ezt most is?!

Ébresztő!!! Mindannyiunkat meglopnak és néhányan még éljeneznek is hozzá!
Elkeserítő!!!!

gizmo26 2014.10.27. 10:27:47

Amúgy meg a kormény ellen egyből mindenki tüntet a dráguló net miatt.

De akár a szolgáltatók ellen is lehetne ugyanígy tüntetni a drága mobilnet miatt, de az senkinek nem jut eszébe.

gizmo26 2014.10.27. 10:27:50

700 Forintban lesz maximalizálva az internetadó. Ezt bárki képes felfogni, amit túl lehet élni. Nem értem, hogy ebben mi az elnyomás, meg mi a diktatúra. Akinek pénze van 200ezres Iphone-ra, az simán ki tud fizetni ennyit. Ez apróság, olyan mint a vizitdíj, nem értem miért keltett ekkora felháborodást.

chepunk 2014.10.27. 10:27:54

@tcom:

"Hogy a francba lehet ezt védeni?" Igen ezzel én is találkozom. Úgy vettem észre, hogy a vérfideszeseknek a Fidesz már vallás és egyház, hinni kell benne, hogy bármit tesz az jó és isteni sugallatra történik... És magyarázatnak még mindig csak gyurcsányt és az öszödi beszédet tudják felhozni, hogy csak azt ne...

chepunk 2014.10.27. 10:28:02

@batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib:

"Sajnos téged világra segített egy szülészorvos - közalkalmazott - ahelyett hogy küretet csinált volna. "

Az a szülészorvos már jó eséllyel lelépett a NER elől...

inuitdog 2014.10.27. 10:28:06

Azért ez a "max 700 Ft" durván leegyszerűsíti a helyzetet. Cégeknek 5000 Ft lenne a maximum és egy kalap alá vesz egy több milliárd forgalmú (pl. gyógyszergyárat) egy kisvállalkozással.
Ezzel ugye megint az egyenlő közteher viselést és a kkv-t fogják támogatni. Az ötletért vigye el a balhét a kitalálója és ne az egész országot hozza szégyenbe.

Netuddki. 2014.10.27. 10:28:17

A ma reggeli hírek után megszólaló fideszcsicska nyilatkozott a közpénzből sikkasztott fideszes pártszócső Kossuth rádióban. A következő volt a tegnapi tüntetésről:
- Hallatlan vandalizmus! Ja, bedobtak két ablakot monitorral, és még csak fel sem gyújtották fél pestet mint 2006-ban a az ultrák fideszes szervezéssel. Ja, fossatok csak fideszesek!
- A tüntetést a "bal" oldal szervezte. Hát ez eléggé "muhaha!" kategória. Látszik ha gyorsan kell reagálni a fideszesnek akkor összehord hetet-havat.
- A tüntetés szervezőit "természetesen" nem tudták elérni a "rádió" dolgozói, így a véleményüket se tudták elmondani. Ja, kis hazugok, szerintem meg se próbálták elérni őket.
- Ez után a "riport" után mi lehetett volna mint a norvég alap elleni "bizonyítékok" bemutatása.
- Kitiltásról, ÁFA csalásról egy büdös szó nem esik.
- XXI. század, EU keleti fele (még?), Magyarország. Ja, és itt demokrácia van. Ha az orbán mondja akkor biztos. Ja, ő pont nem mondja...

KUHULIN 2014.10.27. 10:28:25

"Mekkora szégyen ezt olvasni. Igen, Magyarország egy fasiszta ország. Ahol határtalan az idegengyűlölet, az idegen nyelvek ismeretének hiánya."
Ahol a legnagyobb európai zsidó közösség él... Ilyen nagy a fásizmus... :D
(Szerintem már az idén át fognak költözni a csehekhez). :P

Ali Lali 2014.10.27. 10:28:32

Nincs olyan hülye magyar politikus amelyiknél ne lenne egy még hülyébb, és mivel bizonyítási kényszerük is van, ezt folyamatosan bizonyítják is! /Röviden fogalmazva, a magyar politikusok hülyesége, -ha hatalomban van- a végtelenhez konvergál! Viszont ha ellenzéki rögtön megjön az esze! Konklúzió:Magyarországon mindig az ellenzéknek kell kormányozni!

Ali Lali 2014.10.27. 10:28:39

Nincs olyan hülye magyar politikus amelyiknél ne lenne egy még hülyébb, és mivel bizonyítási kényszerük is van, ezt folyamatosan bizonyítják is! /Röviden fogalmazva, a magyar politikusok hülyesége, -ha hatalomban van- a végtelenhez konvergál! Viszont ha ellenzéki rögtön megjön az esze! Konklúzió:Magyarországon mindig az ellenzéknek kell kormányozni!

2014.10.27. 10:29:05

@tcom: Ezért kapják a fizetésüket. Hogy úgy látszon, mintha ők lennének a "nép hangja".

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.27. 10:29:20

Megvolt a ballibek székháztámadása, erre vágytak. A módszerek hasonlóak, szélsőjobb radikálisokat szerződtetett a ballib agytröszt.

Az egyetlen különbség: a 2006-oson nem volt ott André Badfriend. Az USA anyázik most, nem jött össze a budapesti Majdan.

2014.10.27. 10:29:39

Ritka eset, hogy nagyrészt egyetértek a posztod tartalmával.

De azért mondd meg, muszáj volt ezt az alábbi kettőt betenni? Csak azért, mert kurvára semmi köze a témához, csak színtiszta szélsőség, amit te állítólag annyira megvetsz!

- Hm, magyarok, mégis, mit várhatna az ember ettől a fasiszta nemzettől.

- Most már nem is csodálkozom, hogy Szlovákiában azt mondják a hülyére, hogy „Te magyar!”

gaszton42 2014.10.27. 11:17:05

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Azért mert akkor elhallgatott volna valamit pusztán azért mert kényelmetlen. Sajnos ettől még igaz, én Szlovákiában élek és ez pontosanígy van. A rendszerváltás idején még irigykedtek a magyar viszonyokra, most már kinevetik vagy szánakoznak rajta....

tryclops 2014.10.27. 11:17:16

@maxval birca hozzászóló: Már várom, mikor lesznek a tegnapi tüntetőkből NáciFasiszták mint ahogy az ukránellense propagandában nyomatjátok. Bégess csak tovább.

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Ha ez is diszkurzus része, akkor miért ne tenné be?

Ha a fejedet szívesebben dugod a homokba, akkor javaslom kivándorlási célpontnak Atlantiszt. :P

www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U

inuitdog 2014.10.27. 11:17:24

Olyan érzésem van, hogy tudatosan feszegetik az EU határait. Mivel legálisan nem tudnának "kihátrálni", népszavasát kellene tartaniuk. Így a saját pecsenyéjüket sütögetve lehúznak még pár bőrt az EU-ról meg rólunk is. Legfeljebb kirúgnak az EU-ből gondolják, de az érdekeltségi köreik már megerősödtek annyira, hogy nekik ez nem fog fájni. Cserébe lesz sok olcsó, kínai jellegű munkavállaló, melyek az megerősödött érdekcsoportoknak hajtanak még nagyobb profitot. Ha kirúgnak minket az EU-ból a kinti több százezer magyar munkavállalót is lehetetlen helyzetbe hozzák, ezért sem tudnának egy ilyen népszavazást megnyerni és ezt pontosan tudják.

nnnnnnnn 2014.10.27. 11:17:31

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: egy jobbféle diktatúrában a rendőrök szétverték volna a vandálkodókat tegnap. de tegnap ismét bebizonyosodott, hogy itt bizony sajnos még mindig nincs diktatúra.

bela 2014.10.27. 11:37:56

Szerintem sem kóser a "te magyar" = hülye reláció. Úgy lenne helyes, hogy

"te fideszes" = hülye

decoati 2014.10.27. 14:17:19

Akinek az agyában nem okoz mentális rövidzárt a "saját ötletük ellen tüntető magyarok" képzet, az nyugodtan mondhatja hogy magyar=hülye fasiszta (mivel elmekórtani eset).

Gerilgfx 2014.10.27. 21:40:01

@batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib: na és miért kell a szülészorvosnak közalkalmazottnak lennie? erre persze ne próbálj meg válaszolni, mert úgysincs rá valós, reális érved.

Altaïr 2014.10.27. 21:40:19

@Fyall: Csehül tényleg jelenthet butát a magyar a szlengben, viszont szlovákul nem jelent semmit, mert olyan nyelv nincs.

Occam beretvája 2014.10.29. 12:49:18

@Gerilgfx: Nem kell.Szülhetnek magánkórházban is.Sőt szülnek is.
Nem kell hozzá más mint pár százezer forint.Viszont pár százezer embernek erre
nincs anyagi lehetősége. De szerintem ezt te is tudod.

Gerilgfx 2014.10.29. 18:42:27

@Occam beretvája:

ha nincs 80%-os adó, a szülésorvosnak sem kell elkérnie 100 ezer forintot egy szülésért, hanem mondjuk 25 ezret.

ha nincs 80%-os adó, nem havi 80 ezer forintból gazdálkodsz, hanem mondjuk 400 ezerből.

szűkség esetén lehet szabályozni hatóságilag az árakat az ilyen létfontosságú szakmák esetén.

a tisztességes szülész multimiliomos lesz pár hónap alatt, a hulladékhoz meg majd nem jár senki, rossz híre lesz, ezért csődbe megy. aztán mehet mosogatni a mcdonaldsba.

nem kell ide nagy állami összeölelkezés. nem kell a jó orvosok munkájából élősködnie a szar orvosoknak, nem kell az állami korrupció útvesztőjében elvesznie a milliárdoknak.

igenis, legyen kapitalista verseny az egészségügyben, dolgozzanak meg az orvosok a fizetésükért.

az életmentő műtétek biztosításán kívül semmilyen más orvosi munka nem indokol állami felügyeletet, a TB rendszer indokolatlan, drága, nem hatékony, veszélyezteti az emberek élethez való alapvető emberi jogát.

Untermensch4 2014.11.01. 20:49:31

@bela: Úgy lenne helyes, hogy

"te fideszes" = hülye
valóban így lenne pontosabb de az eredeti reláció a csehül/szlovákul nem/rosszul beszélő magyarok kapcsán alakulhatott ki ahogyan bécsben a "teschek" (tessék?) az értetlenkedés miatt butának tűnő emberkéknél

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.01. 20:49:39

@polgári kór: Az nem lehet. A netadót ui. azért kell kivetni, mert a rohadt multik aranyárban, extraprofitért adják a netet.

Most akkor mégse???
süti beállítások módosítása