nnn-r709-st.ir3-_t600.jpg

Lement négy forduló, már csak három száz százalékos csapat maradt állva: a szlovákok és a csehek meg a hülye angolok.

Négy mérkőzés, négy győzelem és a tabella élén a spanyolok előtt. Ilyen szenzációs rajtot selejtezők során még soha nem vett a szlovák válogatott. Megvan a három pont, a többit felejtsük el, az eddigi legnézhetetlenebb teljesítménnyel győztük le az eddigi leggyengébb csoportellenfelet. Persze, szép pillanatok ezúttal is akadtak, a legtöbb fejpárbajt megnyertük a levegőben, tudatosan lassítottuk az ellenfél játékát és a góljaink is szemet gyönyörködtetőre sikerültek.

Juraj Kucka már második gólját lőtte a selejtezők során, igaz az előkészítésben legnagyobb munkát Vladimír Weiss végezte, aki remekül csapta be az ellenfél védőjét és gyorsan passzolt egyet.

kucka12.gif_616x344

A második gól Adam Nemec nevéhez fűződik. Ő az a támadó akit klubcsapatában az Union Berlinben edzője elzavart az első csapattól a juniorok közé, fegyelmezetlenségi okok miatt. Ennek ellenére a szlovák válogatott mesterétől megkapta a behívót a srác, aki megszolgálta Kozák bizalmát és élni tudott a váratlan lehetőséggel.

nemec2.gif_618x338

Érdekesség még, hogy Kozák mester ezen a meccsen nevezte a kezdőbe a szintén meglehetősen rakoncátlan Miro Stochot. És pont ő volt az, aki olyan gyönyörűen játszotta  a labdát Nemechez! Nem volt szép játék, talán tökéletes sem, de a kitűzött célt maradéktalanul teljesítettük! A taktika kiváló volt, gyors kontrákkal próbáltunk vezetéshez jutni, ami végül működött is, a játékosok tökéletesen kivitelezték az edzői mestertervet.

Vezetjük a csoportot a spanyolok előtt, ilyen sikeres rajtunk még soha nem volt! Most már le is írható: ezzel a győzelemmel jelentős lépést tettünk a franciaországi Eb felé, innen már művészet lenne elbukni, ráadásul a csapatra tavasszal két luxemburgi mérkőzés vár.

Addig is kedden, egy barátságos mérkőzésen leteszteljük magunkat, mire vagyunk képesek a Budapesten balszerencsével kikapó finnek ellen. Kozák mester már jó előre bejelentette, olyan fiataloknak ad helyet a csapatban, mint például az U21-es szlovák válogatott és a Legia Warsawa bombázója, Duda. A szakemberek szerint ő az új Thierry Henry, igazuk van?

A csehek az A csoport rangadóján vasárnap léptek pályára. Pilzenben, 11 ezer néző előtt, Izland csapatát fogadták. A vendégek Petr Čech hibájának köszönhetően szerezték meg a vezetést.

animation--1-.gif_320x100

A hazaiak azonban hősiesen támadtak, több helyzetet kialakítottak, végül az első félidő ráadásában Pudil centerezése után, Pavel Kadeřábek fejesgóljával máris egálba kerültek a csapatok.

Aztán a 61. percben olyan történt, ami valószínűleg többet jelent majd Izlandon, mint a csehek vezető gólja. Plašil oldalról keményen belőtt labdája végül az izlandi kapuban kötött ki - két izlandi játékosról bepattanva.

Izlandi az, akinek ez a jelenet fáj:

animation.gif_320x320

Aki látta a meccset, tudja, a csehek nagyon odatették magukat, gyönyörűen játszottak Izland ellen. Nem kellemes soha a játék elején gólt kapni, de szépen visszahozták a meccset és megfordították az eredményt. Örülni kell most nagyon és kész, sem a szlovákok, sem a csehek nem számítottak ilyen kellemes selejtezésre.

Aki pedig szerencsét emleget és véletlenezik, csak kisebbrendűségi érzéstől szenvedő ember lehet, még néhány pont kell mindkét csapatnak és Csehszlovákia kijutott a francia Eb-re. Hevenyészett számításaink szerint a két 12 pontos csapatnak még két győzelemre biztosan szüksége van a továbbjutásra. Tavasszal pedig jön Szlovákia-Luxemburg és a Csehország-Lettország duell, előre a 15 pontért mindkét országban!

Macedónia - Szlovákia 0:2 (0:2)

Gólok: 25. Kucka, 38. Nemec.
Játékvezetők: Proença (Port.), Sárgalap: Kostovski - Škrtel.

Macedónia: Pačovski - Ristovski, Šikov, Mojsov, Alioski - Ademi, Demiri (74. Babunski) - Abdurahimi, Stojkov (46. Kostovski), Trajkovski - Velkoski (70. Ivanovski)

Szlovákia: Kozáčik - Pekarík (46. Švento), Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka (55. Kiss) - Weiss (78. Ďuriš), Hamšík, Stoch - Nemec

Labdabirtoklás: 54 % - 46 %., Lövések: 18 - 8. Lövés kapura: 5 - 3. Szöglet: 5 - 5. Les: 0 - 0. Passzok: 369 - 281. Sikeres passzok: 317 - 226. Szabálytalanságok: 10 - 19.

A "C" csoport állása:

 Csehország - Izland 2:1 (1:1)

Játékvezetők: Stark - Pickel, Schiffner (Németország). Sárgalap: Dočkal - R. Sigurdsson, E. Bjarnason, Gíslason, Sigthórsson.
Nézők: 11.354 (teltház).

Csehország: Čech - Kadeřábek, Sivok, M. Kadlec, Pudil - Darida, Plašil - Dočkal, Rosický (90.+2 Procházka), L. Krejčí (65. Pilař) - Lafata (82. Necid). Edző: Vrba.

Izland: Halldórsson - E. Bjarnason (62. Sävarsson), R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason - Hallfredsson (62. Gíslason), G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason (77. Gudmundsson) - Bödvarsson, Sigthórsson. Edző: Hallgrímsson és Lagerbäck.

Az "A" csoport állása

1. Csehország 4 4 0 0 10:5 12
2. Izland 4 3 0 1 9:2 9
3. Hollandia 4 2 0 2 10:5 6
4. Töröko 4 1 1 2 5:7 4
5. Letto 4 0 2 2 1:10 2
6. Kazahsztán 4 0 1 3 4:10 1

 

 

 

komment

Címkék: #csehország #foci #szlovákia #duda

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr676908443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sárfehér 2014.11.17. 21:24:27

Éppen Prágába szólított a kötelesség. Az egyik kollega szólt, hogy a három napos hétvégén (nem tudtam, hogy háromnapos) nagy csapattal a Krkonošébe mennek, tartsak velük. Vasárnap este (persze, szombaton is) a Jeřabinka panzióban kultúresttel szórakoztatták magukat, értsd ez alatt a Börtön ablakából helyi megfelelőinek gitárkísérettel történő eléneklését. Alig akarták bekapcsolni a tévét, végül bekapcsolták, de hang nélkül. Képzeljétek el, milyen meccsközvetítést nézni hang nélkül! Jók voltak a csehek, a Cseh Peti bakijától eltekintve. Az öngól pedig olyan dolog, hogy ahhoz nyomás alatt kell tartani a védelmet. Rengeteg jó, lendületes támadást vezettek a széleken. Az egyik izlandit meg ki kellett volna állítani, amikor rátartott a cseh játékos térdére, de csak sárgát kapott.

Hajrá, V4!! :)

Sárfehér 2014.11.17. 21:27:49

Ja, és azt is megtanultam, hogy "zelená je tráva, fotbal tam se hra".

(Jé, nincs előzetes moderáció?)

Sárfehér 2014.11.18. 21:18:19

Most látom csak, hogy eléggé, hogy is mondjam, mondjuk, főzőpohár volt az előző posztod, gondolom, ezért kerülik a hozzászólók a mostanit.
süti beállítások módosítása