godlabrankar-r479-st_ir3-_t600.jpg

Másodszorra szerezte meg Szlovákia az U20-as világbajnokságok során a bronzérmet. Akárcsak tizenhat évvel ezelőtt, ezúttal is Svédországot győztük le. Pozitívan kell gondolkoznunk, ha a világ egyik legjobb csapatai közé akarunk tartozni, mondta a meccs után Réway.

Miközben a Cink és az Index firkászai üvegen keresztül nyalták a fagyit vasárnap, addig a szlovák hoki-válogatott nagy küzdelemben kiharcolta a bronzérmet az U20-as világbajnokságon, Kanadában. Hétfőn, késő este 4:2-re vertük Svédországot, így a csapat megismételte egyetlen eddigi érmes helyezésünket a korosztályban, amelyet még 1999-ben értek el az azóta nagy karriert befutó elődök.

Ernest Bokroš mester fiainak teljesítménye minden várakozásunkat felülmúlta. Úgy ment el a csapat Kanadába, hogy kiharcoljuk a bentmaradást az elitcsoportban. A meglehetősen nehéz A csoportból aztán sikerült továbbjutni a negyeddöntőbe, ahol 3:0-ra lemészároltuk az örök rivális cseheket.

Egyértelmű vereséget szenvedtünk (1:5) Kanada ellen az elődöntőben, igaz remekül játszottunk és kicsit bosszúsan nyomtuk ki a streamet a meccs végén: lehetett volna ez szorosabb is, netán hatalmas meglepetés. A hazai csapattal a 39. percig tartottuk a lépést. Kanada nemcsak korcsolyázásban múlta felül a szlovák csapatot, de több lövési lehetőséget is kialakítottak, tulajdonképpen körbelőtték a kapunkat 42:13 arányban. 

A nagyarányú vereség ellenére kapusunk, Godla, remekül helyt állt. Miközben a szlovák csapat legjobbjának Skalickýt választották, a nézők "goalie, goalie" skandálással ünnepelték az új szlovák hokicsillagot!

Bár a döntőbe jutásért bejött a papírforma és Kanada simán átlépett csapatunkon, igaz egy gólt sikerült ütni nekik a második harmad végén, de a bronzéremért vívott meccsen sokkoltuk a svédeket és a semleges nézőket is: a negyedik percben már két góllal vezettünk!

Az ellenfél később felkapaszkodott és sikerült egálra hoznia a meccset, de a mérkőzés hajrájában megint a szlovákok nevettek! A záró harmadban Skalický kihasználta hosszabb emberelőnyünket, a kegyelemdöfést pedig Koyš vitte be látványosan az üres kapuba.

A szlovák válogatott már második alkalommal bizonyult jobbnak a svédeknél az U20-as világbajnokságok történetében, először 1999-ben, Jan Filc mester vezetésével diadalmaskodtunk a skandinávok felett.

U20-as világbajnokság, Toronto, a 3. helyért:

Svédország - Szlovákia 2:4 (2:2, 0:0, 0:2)

Gólok: 11. W. Nylander (Aho, Holmstrom), 17. Lööke (Ehn) - 3. Šoltés (Lantoši), 4. Rosandič (Skalický, Réway), 43. Skalický (Réway, E. Černák), 60. Koyš (Réway)

2 perces kiállítások: 2:3, 5 perces kiállítás: Bergman (svéd), emberelőny: 0:1, 0:0, játékvezetők: Gofman, Olenin (oroszok) - Mills (Kan.), Ritter (USA), 13 625 néző

Svédország: Söderström - Bergman, Hagg, Aho, Lagesson, Norell, Forsling, Englund - Blidh, de la Rose, Karlsson - Nylander, Holmström, Lindblom - Olofsson, Wallmark, Kempe - Lööke, Ehn, Bristedt

Szlovákia: Godla - Rosandič, Černák, Jaroš, Holenda, Bačik, Hochel, Pavúk, Jendroľ - Skalický, Réway, Koyš - Cehlárik, Sukeľ, Paulovič - Petráš, Kabáč, Bondra - Šoltés, Rehák, Lantoši

A 2015-ös U20-as világbajnokság végső sorrendje:

1. Kanada, 2. Oroszország, 3. SZLOVÁKIA, 4. Svédország, 5. USA, 6. Knédliék, 7. Finnország, 8. Dánia, 9. Svájc, 10. Németország

A turné legjobb játékosai:

Kapus: Denis Godla (Szlovákia)

Védő: Vladislav Gavrikov (Oroszország.)

Támadó: Max Domi (Kanada)

Leghasznosabb játékos: Denis Godla (Szovákia)

Az U20-as világbajnokság All-Star csapata:

Denis Godla (Szovákia) - Gustav Forsling (Svédország), Josh Morrissey - Sam Reinhart, Max Domi, Connor McDavid (Kanada)

Végül itt megtekinthetitek a bronzcsata bővebb összefoglalóját is:

Szólj hozzá!

Címkék: #jégkorong #szlovák u20

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr977047647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása