19_slovaci_r8953-r366-st_ir3-_t600.jpg

Csak az angol válogatott képes tartani velünk a ritmust: hat mérkőzés, hat győzelem. A szlovák labdarúgó válogatott biztosan nem végezhet a harmadiknál rosszabb helyen. Hetven percig úgy játszottunk, mint egy nagy csapat, öröm volt a srácokat nézni.

A szlovák futballeufória tovább folytatódik. A mérkőzés megkezdése előtt a szlovák szurkolók, szlovákiai közegben nem megszokott, fantasztikus koreóval köszöntötték a csapatot. Elképesztő nagyot játszottunk az első félidőben, stressz nélkül, magabiztosan mozogtunk a pályán, kiváló kémia működött a csapatban a taktika megint zseniális volt.

Csodálkozik még valaki, hogy Priskin Tamás is ebbe a futballkultúrába igazolt? Szegény, most bánhatja csak igazán, hogy anno a szlovák helyett, a magyar válogatottat választotta! Persze, van nekünk is magyarunk, aki helyesen döntött. Saláta Kornél teli tüdővel énekli a szlovák himnuszt! Ettől biztosan szívrohamot kapnak a nagymagyarok, akik azt már biztosan meg sem várták, hogy Kornélunk még gólt is lőtt!

Ráadásul továbbra is érvényben van a legújabb futballszabály: ha a Szlovákia rúgja az első gólt, nyer is. Hat mérkőzés, hat győzelem, tizennyolc pont, 13:3-as gólarány. A C-csoportot könyörtelenül vezetjük, hat ponttal a nagy Spanyolország előtt. Rajtunk kívül már csak a futball feltalálóinak utódai száz százalékosak. Kijelenthetjük: a szlovák válogatott a macedónok felett aratott győzelmével, újabb hatalmas lépést tett meg a franciaországi Eb-részvétel felé.

2016-os francia Eb-selejtező, C-csoport:

Szlovákia - Macedónia 2:1 (2:0)

Gólok: 9. Kornel Saláta, 39. Marek Hamšík - 69. Arijan Ademi

Sárgalapok: Kucka, Škrtel, Weiss - Hasani, Piros lap: 84. Hasani (Mac.), Játékvezetők: Hansen - Lars Rix, Vang Andersen (dánok), 10.765 néző

Szlovákia: Matúš Kozáčik - Peter Pekarík, Martin Škrtel, Kornel Saláta, Tomáš Hubočan - Juraj Kucka (73. Patrik Hrošovský), Viktor Pečovský - Róbert Mak, Marek Hamšík (80. Ondrej Duda), Vladimír Weiss ml. - Adam Nemec (84. Filip Hološko)

Macedónia: Tome Pacovski - Aleksandar Todorovski, Daniel Mojsov, Vladimir Dimitrovski, Leonard Zhuta - Dusko Trajcevski, Arijan Ademi - Agim Ibraimi (89. Besart Abdurahimi), Feran Hasani, Muarem Muarem (82. Krste Velkoski) - Aleksandar Trajkovski (56. Mirko Ivanovski)

Hírünk Európában: száz százalékos Szlovákia!

Az UEFA honlapja már szlovák menetelésről ír, amely során másodjára is megszereztük Macedónia skalpját. Saláta és Hamsík első félidei gólja elegendő volt Zsolnában, hogy Ján Kozák mester fiai a C-csoport száz százalékos csapata maradjon, írja a nemzetközi futballszövetség beszámolója.

A cseh sajtóban persze nem felejtették el megjegyezni, hogy a macedónok elleni győzelemhez kellett Hasani kiállítása is, az idnes.cz kihangsúlyozta a mérkőzés végének feszült pillanatait, de azért a knédlisek is elismerik: Anglián kívül a 2016-os Eb-selejtezőkben, Szlovákia csak nyerni tud.

A német és az angol sajtó is a két nagyszerű formában lévő válogatott közötti párhuzamokat hangsúlyozta, az angol és a szlovák száz százalékos teljesítménytől hangos most az európai sportsajtó.

Kozák mester: jussunk be egyenes ágon!

- A macedón meccs után már biztos, hogy Szlovákia csoportjában már nem végez a harmadiknál rosszabb helyen, tehát ez minimum rájátszást ér. Mit jelent ez önnek?

- Ez valami csodálatos érzés. Hat körből tizennyolc pontot szerezni, tekintettel a nehéz sorsorlásra, mindez négy körrel a vége előtt, amely eredmény minimum már rájátszást ér, ez így nagyon szép. De előttünk már újabb kihívások állnak, és ez nem más, mint a közvetlen továbbjutás. Ehhez azonban még sok pontot kell gyűjteni. A csoportunkban top csapatok vannak, Spanyolország, Ukrajna, ezek a csapatok minőségi futballt jelentenek, európai kupák döntőiben játszanak klubcsapataik. Ezek a csapatok nem valószínű, hogy megbotlanak, bár, ha a macedónok úgy játszanak ellenük, ahogy játszottak ellenünk, biztosan megnehezítik sorsukat. A helyzet az, hogy várakozásainknak csak akkor fogunk tudni megfelelni, ha ezekkel a csapatokkal szemben a jövőben is eredményesek leszünk. Ez most a kihívás.

Majdnem megcsíptük az első kalapot, mi vagyunk a kontinens 10. legjobb csapata!

És nincs vége a jó híreknek! Nagyon úgy tűnik, csak éppen hogy kerülünk ki az első kalapból, ami a 2018-as oroszországi Vb-sorsolást illeti. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) számításai szerint, az osztrákokkal együtt, a júliusi rangsorban már 1016 pontunk lesz! Egészen pontosan, a jelenlegi állásból kiindulva, és a többi csapat eredményeit latolgatva, a 10. vagy a 11. helyen végezhetünk. Mögöttünk olyan csapatok nézik a hátunkat, mint például Svájc, Csehország, Franciaország vagy éppen Magyarország.

Ha Olaszország kedden kikap Portugáliától nemzetközi barátságos mérkőzésen, akkor az osztrák-szlovák páros a 12. helyre kerülhet. Az olaszoknak csak a győzelem elfogadható, ha az egyes kalapban, az elitben, akarnak maradni. Ha végül kikapnak, akkor az egyes kalap utolsó, kilencedik helyét, a horvátok viszik el. És utánuk már Szlovákia következik, mint a tizedik legjobb európai csapat!

Innen már durva lenni nem tovább jutni!

Jelen pillanatban tehát Szlovákia válogatottja jóval az eredetileg elképzelt terveket meghaladva teljesít, mondhatni, szenzációsan. Ahogy azt már írtam, a 2016-os Eb döntőért selejtező 54 csapat közül - az angolokon kívül - a szlovák válogatott nem veszített eddig még csak pontot sem, Franciaországhoz tehát legközelebb Anglia és Szlovákia válogatottja áll. Innen már nagyon szomorú lenne kiesni, éppen ezért ne matekozzunk sokat: ha szeptemberben otthon verjük Ukrajnát, biztosan kijutottunk a 2016-os franciaországi Eb-re.

Így szurkolunk:

5 komment

Címkék: #szlovák sport #foci #szlovákia #zsolna #hamsík

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr437548404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faszosmarci 2015.06.16. 13:12:21

2018ba világbajnokság lesz (ha lesz) a ruszkiknál. csak szólok mielőtt elkezdenél örülni, hogy milyen sokszínű lett ez az európa az utóbbi időben.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2015.06.16. 16:51:53

"Saláta Kornél teli tüdővel énekli a szlovák himnuszt! "
Ja, ja, ha nem énekelné kellő 'lelkesedéssel' /gondoljunk csak az é-koreai nagy sírás-rívásra a nagyfőnök halálakor/, már nem lenne a csapat tagja. Mindenki megköti a maga kis kompromisszumait a hatalommal.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.16. 17:09:25

Mindig jól bekezdenek, aztán kiesnek..

Nacionalista?! 2015.06.16. 18:36:48

Egy magyar viszi a hátán a csapatot.

gmihaly 2015.07.10. 21:46:53

Nem foci, más: Te írtad Csehszlovák Kémként az Index 2015.07.10-i számába a Mézga-család csehországi és szlovákiai frenetikus sikeréről szóló Gejza Miazga-tudósítást ? Mert akkor minden egyéb vétked el van nézve egy időre.
süti beállítások módosítása