18a87370c8.jpg

Vajon mi lenne egy szlovák-magyar A válogatottak közötti mérkőzés végeredménye, merül fel gyakran a kérdés Magyarországon és Szlovákiában is, nos a kérdés megválaszolása egyelőre még várat magára, azt viszont már tudhatjuk, mi történik, ha korosztályos szinten engedjük össze a szlovák és a magyar csapatot. UPDATE!: az mlsz.hu oldalon olvastunk egy vicces beszámolót a meccsről.

Úgy tűnik a szlovák foci minden szinten jobb, mint a magyar, kint vagyunk a franciaországi Eb-n, klubcsapataink évek óta jobban teljesítenek, és korosztályos szinten sem találtunk magyar győzelmekre. A kommentelők majd besegítenek, ha esetleg kimaradt egy kivételes eredmény.

Magyarország U19 - Szlovákia U19 2:3 (1:1)

Gólok: 30. a 47. Popov - 76. a 90. Jirka, 13. Špalek

Szlovákia U19: Ravas - Horník, Ďurek (46. Šulek), Šalata, Krč (63. Fábry), Špalek, Mráz (63. Kondrlík), Kopičár, Hancko (74. Mareš), Vajs (46. Jirka), Mihálik

Mindenesetre kedden a magyarországi odavágón 2:3-ra a szlovák U19-es válogatott győzött, köszöntük a vendéglátást. Csütörtökön már a szlovákiai visszavágót játszották le a felek. Nem spoilerezek el semmiz, ha elárulom, a páros barátságos találkozó második mérkőzésén teljesen megérdemelt, kiütéses szlovák győzelem született Magyarország korosztályos csapata felett.

Alaposan belekezdtünk a magyarok ellen, negyed óra múlva már két góllal vezettünk. A 11. percben Samuel Mráz fejezte be tökéletesen Krč álompasszát. A gól úgy esett, hogy Krč elcsípte Gyollai kapus tizenhatoson kívül indított passzát, majd a rivális védőtől megszabaduló Mráz fejezte be az akciót - 1:0. A 16. percben ugyanő küldte fejjel a labdát a magyar kapu bal felső sarkába - 2:0.

És itt még nem volt vége a Mráz parádénak, a 26. percben ugyanis közel került a mesterhármashoz is a szenci csatár, de végül egy az egyben nem tudta magát átjátszani a vendégek kapusán. Pech. A harmadik szlovák gólt végül a 37. percben Špalek lőtte, amikor a büntető területen kívül összejátszott Mihálikkal, majd helyezett, lapos lövést eresztett meg az ellenfél kapuja felé - 3:0.

Malatinský mester a második félidőben négy új játékost küldött a pályára, a játék képe pedig összességében kiegyenlítődöttebbé vált, a magyarok előtt is akadtak már lehetőségek. A 68. percben Czingáber került hirtelen kapusunk, Greif elé, egy perccel később Murka, de mindkét esetben a szlovák kapus hibátlanul látta el feladatát és nem engedte, hogy az ellenfél gólt rúgjon.

A magyar csapatnak végül a 82. percben sikerült a szépítés, egy baloldalról középre beadott lapos passzt követően Popov Patrik juttatta közelről a labdát Greif háta mögé. Meghúzgálták az egerek az oroszlán bajszát, az utolsó szó a meccsen azért a miénk volt: először egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságért befújt büntetőből Adrián Kopičár csapatkapitány növelte előnyünket, végül egy gyönyörű távoli bombával a nagyszombati Erik Jirka állította be a meggyőző és demoralizáló 5:1-es végeredményt.

Szlovákia U19 - Magyarország U19  5:1 (3:0)

Gólok: 11., 16. S. Mráz, 37. Špalek, 87. Kopičár (11m), 90. Jirka - 82. Popov

Sárgalapok: Mareš - Fodor, Szivacski

Játékvezetők: Vašš - Ferenc, Roszbeck (všetci SR)

Szlovákia U19: Greif - Horník, Šulek (46. Ďurek), Krč, Špalek (46. Vajs), Jirka, S. Mráz (46. Kondrlík), Kopičár, Laczkó, Hancko (46. Laczkó), L. Mihálik (46. Mareš)

Magyarország: Gyollai Dániel (Tóth Balázs, 46.) - Szivacski Donát (Ayrton de Oliveira, 62.), Czingráber Máté, Tóth Bence, Beke Zsolt (Fodor Ákos, 33.) - Vogyicska Bálint (Katona Máté, 81.), Pávkovics Bence (Rózsahegyi Dominik, 65.) - Murka Benedek (Demeter Nándor, 81.), Szabó Bence, Korozmán Kevin - Popov Patrik

Magyarország U19": Gyollai (46. B. Tóth) - Szivacski (62. Rózsehegyi), Czingáber, B. Tóth, Vogyicska (65. De Oliveira), Murka (81. Katona), Popov, Korozmán, B. Szabó, Beke (30. Fodor), Pávkovics (81. Demeter)

Milan Malatinský, a szlovák U19-es korosztály edzője: „Megerősítettük az első találkozó eredményét. A mostani mérkőzés végeredményét már az első félidőben eldöntöttük, már csak a különbségről volt szó a második félidőben, amely nem is hozott akkora játékot. Örülünk a győzelemnek és annak, hogy a játékosoknak sikerült egy egészséges meccset játszaniuk.

Samuel Mráz: „Úgy léptünk pályára, hogy levontuk az előző páros mérkőzésből a tanulságokat. Aktívan akartunk kezdeni és nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet, ez össze is jött, gyorsan két gólt sikerült szereznünk, végül egy újabbat, összességében egy remek első félidőt produkáltunk. Végül a második félidő sem sikerült rosszul, bár jobb lett volna nullára lehozni a meccset, még szebb lett volna a győzelem.

Németh Antal, szövetségi edző: "A szlovákok az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk, motiváltabbak voltak, agresszívebben futballoztak, ennek eredményeképpen már a szünetre eldöntötték a mérkőzést. A második félidőre rendeztük a sorokat, összeszedettebbek voltunk, vezettünk veszélyes támadásokat, és úgy tűnt, szorosabbá tudjuk tenni a meccset, de ehelyett a hajrában kapott két góllal nagy különbségű lett a hazaiak győzelme. Nem foghatjuk külső körülményekre az eredményt, ezen a mérkőzésen nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát, az Eb-selejtezők előtt álló szlovákokon pedig látszott, hogy élesek, motiváltak, és teljesen megérdemelten nyertek."

19-ka ##svk1997 to dnes v Senci parádne rozbalila (y) (y) (y) (y) (y)

Posted by Slovenský futbalový zväz on Thursday, 15 October 2015

A korrektség úgy kívánja, hogy megjegyezzük: az index, az origo és a nemzetisport.hu átnyálazása után, végül az mlsz.hu oldalon találtunk egy mókás beszámolót a presztízsmeccsről. A beszámolóból az avatatlan hírolvasónak csak annyi derülhet ki, hogy a magyar válogatott elutazott Szlovákiába egy labdarúgó mérkőzésre és képzeljétek, az a fránya ellenfél is végül kifutott ellenük a pályára! Az mlsz.hu tudósításának csúcspontjai kétség kívül ezek a mondatok:

"Bár a szlovákok már a találkozó első perceiben agresszíven letámadtak a magyar térfélen, eleinte semmi sem utalt arra, hogy bármelyik csapat nagy különbséggel nyerheti meg a meccset."

Ugye ekkor a valóságban arról volt szó, hogy a szlovák válogatott tudatosan kapuja elé szorította a vendég magyar csapatot és negyed óra alatt két gólos vezetésre tett szert. Az mlsz.hu tudósítóját persze a hazai csapat egyértelmű fölénye nem hozta zavarba, így láttatta ezeket a kétség kívül kritikus perceket az olvasóval:

"Az első negyedóra végéhez közeledve egy ártalmatlan szituációban kapusunk elcsúszott egy kapu felé guruló labda elrúgásánál, a szlovákok lecsaptak az adódó lehetőségre, és Mráz révén megszerezték a vezetést."

Ezek a fránya szlovákok, és az ártalmatlan szituációk teszik tönkre mindig a magyar labdarúgást, annyi biztos. A tudósító dicséretére legye mondva, a párhuzamos valóság megfestése annyira nem jött össze, hogy a félidő végén maga is belátta:

"Spalek egy távoli lövéssel növelte a hazai előnyt, így már a szünetre eldőlt a találkozó."

Természetesen a második félidőben, amikor már a fél szlovák csapatot lecserélte az edző és akadtak magyar helyzetek is, sőt a 82. percben a szépítés is összejött, ki kellett húzni a mindenki a magyarok ellen van elnevezésű és fociban népszerű aduászt:

"majd pár perccel később egy szabályosnak tűnő gólunkat nem adta meg a játékvezető."

Pedig ugye, mi lett volna, ha! De hát nincs ha, sőt, ahogy ugye meccseken szokták a sporik, adtak a szlovákoknak egy tizenegyest is, értik, ők kaptak, mi meg nem. Hogy miért fújta be a játékvezető a tizit, arról nincs szó.

"Így 3-2 helyett 4-1-re alakult a mérkőzés, mert az ellentámadás végén büntetőhöz jutottak a szlovákok, amit Kopicár értékesített."

30 komment

Címkék: #szlovák sport #foci #szlovákia #szlovák u19

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr847971213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nacionalista?! 2015.10.15. 18:05:12

Maradjunk annyiban, hogy több magyar volt a pályán, mint szlovák. Ebben az esetben szép teljesítmény a győzelem.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.10.15. 18:51:12

@Nacionalista?!: Több magyar? Egy szláv világválogatottal álltatok ki ellenünk, +egy-két német és brazil idegenlégióssal :))
két Tóth, Szivacski, Vogyicska, Pákovics, Murka, Rózsahegyi, Popov
+Czingaber és Ayrton de Oliveira

Netuddki. 2015.10.16. 07:54:37

Fölösleges a kukiméregetés, egyvalami látszik a magyar futballban. Hiába sikkaszt az orbán bele temérdek közpénzt, a korrupció megöli az egészet.
Szóval a magyar futball lustáit legyőzni nem ad okot elbizakodottságra, sajnos.

Netuddki. 2015.10.16. 07:59:22

A döglött, fogatlan cicát meg gentleman nem rugdalja ugye...

Muad\\\'Dib 2015.10.16. 08:40:15

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Számomra is rejtély, hogy egy fociban sehol nem jegyzett, és teljesen tehetségtelen edzőkkel megáldott ország legyőzése vajon miért ilyen kiemelten fontos folyamatosan szegény kémnek. Olyan fokon érdektelen, hogy az valami hihetetlen. Semmi meglepő nincs benne, azt sem szokás kiemelni, ha valaki elveri Málta korosztályos csapatát...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.16. 08:41:40

Nem annyira hihetetlen hogy ellenünk fújtak a bírók.
(Meg nem adott gól, tizeneggyes szlovákoknak)
Láttunk már ilyet vizilabdában is nemegyszer.

Ettől függetlenül most még jobbak a szlovákok fociban.
Viszont iskolás korú gyermekeimet nézve az utánpótlás nevelés újabb fokozatra kapcsolt.
Majd meglátjuk ez mire lesz elég, 5-6 év múlva.

Mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a 2012-2014 között befeccolt stadion építések, utánpótlásra költött összegek 2015-re beérnek.

Muad\\\'Dib 2015.10.16. 08:51:23

@Ballib Cenzúra:
Na hagyjál a marhaságokkal. Az egész focink egy óriási pénzmosoda, a húderemek utánpótlásképzésünkről már minden valamit is érő vizsgálat kimutatta, hogy s*art sem ér, csak arra jó, hogy még több pénzt lehessen tisztára mosni, meg, hogy a kellően megkent stáb gazdagapupicifiát játszassa. Edzőink nincsenek, mert egymás fas*át tudják csak oboázni, és kitúrni mindenkit maguk közül, aki véletlenül ért a szakmához. Az mlsz lényegében egy maffia, a kormány pedig kizárólag arra használja a focit, hogy ott csorgassa a pénzeket ide-oda a potentátjai között.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.16. 09:05:34

@Muad\\\'Dib:

Én nem látom át ennyire, nincs bátorságom ahoz, hogy egyszuszra az összes fociedzőt leírjam, az összes játékos nevelő egyesületet le korrupt gecizzem.

Én azt látom, hogy ahová mi járunk lelkiismeretesen, és sok száz gyereknek tartanak színvonalas edzéseket, ódodás kortól iskolásokig.

sas70 2015.10.16. 10:48:57

De majd 2250-ben, ha még addig csilliárdokat húzunk le a focinak nevezett wc-n, legyőzzük a szlovák taliga ezredik csapatát egy 11-es góllal! Az lesz majd a nagy siker és Orbán nevét imába foglaljuk!

faszosmarci 2015.10.20. 12:41:54

Amíg a 8:1-es meccsen edzőként résztvevő Kenyeres Imrét nevezi ki orbán (vagy vmelyik végrehajtója) a videoton up igazgatójának, addig örüljünk, hogy csak 8-at kaptunk a két meccsen.
innováció kellene a focinkba, de ezzel a garnitúrával ez nem fog menni.

miketbeszéltek 2015.10.21. 00:05:02

@Ballib Cenzúra: "2012-2014 között befeccolt stadion építések..2015-re beérnek." Jaj, ha már befektetnek, azt iskolai tornatermek építésébe kéne befektetni. A horribilis összegű stadionépítés után is pár néző lézeng a meccseken (miért is lenne több néző?), az beérik, az a szépen felfutó fenntartási költség lesz. Az külön slussz poén, hogy már a hagyomány nélküli Szlovákia is megelőzött minket, de ha világbajnok csapatunk lenne, akkor sem lenne az államnak ilyen szintű keresnivalója a fociban....Az meg végképp az agymosás teteje, hogy egy ilyen, skandallomot-t.i. a az ország vezetőjének a hobbijára áldozzuk egy szegény ország milliárdjait- a hívei körömszakadtukig védelmezik.

miketbeszéltek 2015.10.21. 00:14:13

Kém, kíváncsi lennék arra, hogy egyáltalán érvényes-e még a topic-leírásod, a bal felső sarokban. Azt írod, "hogyan szurkolhat egy magyar a szlovák válogatottnak (is)". Viszont minden megnyilvánulásod, személyes névmás használatod (mi-ti) alapján legfeljebb a cseh a másik válogatott, akinek szurkolsz, szlovákként nyilvánulsz meg minden alkalommal, minden magyar vonatkozással szemben kifejezetten ellenségesen...Tehát közben teljesen végbe ment az identitásváltásod, vagy csak profi kém módjára ügyesen leplezed, hogy a magyarsághoz, Magyarországhoz pozitív érzelmek is kötnek Téged?

Magyarnaba 2015.10.28. 13:14:03

Te jártál a prágai követségnél?

Sárfehér 2015.11.11. 19:45:45

Adja valamelyik sportadó Prágában a norvég-magyart?

faszosmarci 2015.11.16. 12:59:42

megbasztuk a norvégokat, úgyhogy még összejöhet az eb-n egy magyar-szlovák meccs.

miketbeszéltek 2015.11.17. 01:52:00

A legnépszerűbb csapatjáték valamilyen szinten képvisel egy nemzetet, ettől függetlenül enyhe túltás nemzeti sorskérdést csinálni egy adott sportág szerepléséből. Viszont feltűnt Neked, tisztelt Kém, hogy a jobb felső sarokban látható ars poeticádat folyamatosan cáfolod, és most már egyértelműen Szlovákiáról beszélsz "Mi"ként, és Magyarországról "Ti"ként? Saját bizonyságod alapján immár magyar származású, de azt önként megtagadó szlovák lettél. Sajnos...

borz30 (törölt) 2015.11.17. 12:33:16

Magyarország-Norvégia: 2-1, egy magyar válogatott meccs, amit nem olvasol el ezen a weboldalon. ... jobban belegondolva talán jobb is. :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.11.20. 23:41:16

@faszosmarci: Nem jöhet össze, minkét csapat a 3. kalapban van, ami ránk nézve felháborító, hogy egy pótselejtezőssel kerültünk egy szintre.

Az pedig már külön vicc, hogy az általunk idegenben vert és a csoportban megelőzött Ukrajna a 2. kalapban van!!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.11.20. 23:42:37

@La Carta: Ettől olyan jók még nem lettetek, mint mi, de a gratuláció jár a kettős győzelemért itt is!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.11.20. 23:45:09

@borz30: Ez még mindig a szlovák válogatott szurkolói blogja!

Persze, megnéztelek titeket is, az első meccsen bealudtam, a második jobb volt, no és látszik, hogy legjobb csatárotok a Fortuna ligában gyakorolja ezt a sportot!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.11.20. 23:48:01

@miketbeszéltek: Nehéz lehet ezt neked feldolgozni hogy Szlovákiának van egy magyarországi szurkolói blogja, mi?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.11.20. 23:55:16

@Sárfehér: Adta hát, a Sport 1! kiváló minőségben egy amerikai sportbárban néztem meg a mérkőzést budapesti barátaimmal, egy norvég nyugdíjas házaspárral, egy norvég targoncással és szeretőjével és egy dél-koreai származású new yorki valamint egy lengyel-amerikai bostoni srác társaságában! Elképesztő volt a multikulti, fasza hangulat és mindenkit megtanítottunk, hogyan mondják Hungaryt magyarul! A Ria-Ria-Hungaria a második gól után tökéletesen ment már ázsiai barátunknak is, bár ő végig visszafogott volt, főleg, amikor a lefújásnál a lengyel-amerikaival a melleinket koccantottuk össze a levegőben! A norvég nyugdíjas házaspár gratulált és sok sikert kívánt a francia Eb-re, nekünk is fognak drukkolni, a targoncás meg már a meccs elején be volt baszva és nem lehetett vele szkanderozni sem, mert alkarjára keresztnevét odatetoválta csehül is. Szerencsére a becherovkás poharat sikerült még felemelnie, háromszor is, úgyhogy, mondhatom, emelkedett hangulatban hugyoztuk össze cipőnket a végén, zárórakor. Minden összejött, kint lesznek a visegrádi négyek és az írek is!

miketbeszéltek 2015.11.21. 00:24:10

@Csehszlovák Kém: ("Mi?" Bravó, "intelligens" zárás.) Nem, egyáltalán nem nehéz feldolgozni, felőlem nyugodtan lehet szlovák szurkolói blog, nem zavar. Viszont elmondtam, mi a gond, többször is, de ismételni kényszerülök. 1: Egyrészt csak rákérdeztem, hogy saját magad ragaszkodsz-e a blogleíró, jobbfelül leírt kettős identitásodhoz, vagy feladtad azt, mert a blogbeli tevékenységed, minden részletében, szóhasználatában ezt mutatja.
2: Lehet identitást váltani, mint ahogy vannak Magyarországra betelepült más nemzetiségűek, és őket sem szabad hazaárulással vádolni, ha már magyarnak érzik magukat. Persze, fogyó, kicsi nemzetünk esetében minden "elveszett" ember fájó, érzékelhető veszteség. Azonban önmagában is irritáló az az ultraliberális nézeted, miszerint nálunk csak a többségi társadalom a hibás minden konfliktusért, olyannyira, hogy képes voltál a rablógyilkosság áldozatául esett idős embert a többség képviselőjeként bűnösnek, a kisebbséghez tartozó elkövetőt áldozatnak nyilvánítani (ezzel minden erkölcsi, emberiességi, de talán büntetőjogi kategóriát is átlépve). Ezzel szemben Szlovákiában csak az antiszemitizmussal szemben léptél fel (ez önmagában helyes), ugyanakkor a magyarsággal, mint kisebbséggel szemben a szlovák soviniszta propagandát szajkózod cinikusan, gúnyolódva (a benesi dekrétum foggal-körömmel történő védelmét illetően is.) És ezzel a kettős mércéddel, és az ebből származó, minden emberi logika szerint levonható eredővel/következtetéssel azt a bűnt követed el, hogy a jobboldali radikálisok fő vádpontját-t.i. a magyar liberálisokat nem a humanizmus, hanem a magyar-gyűlölet motiválja- támasztod alá.

miketbeszéltek 2015.11.21. 00:31:04

@Csehszlovák Kém:" Adta hát..." O.k., de ezt az emberi hozzászólást miért nem írtad le hamarabb? -Van itt azonban egy kis csúsztatás: ez egy felemelő multikulti valóban, de nem is ez a fajtája követte el a párizsi terrort...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.11.21. 03:26:04

@miketbeszéltek: A párizsi terrort nem a multikulti követte el, hanem olyan szerencsétlen emberek, akik lecsúsztak a társadalom peremére.

Téged viszont meguntalak, szevasz.

Sárfehér 2015.11.23. 10:53:06

@Csehszlovák Kém: Szerencsére valamilyen oknál fogva az M4 internetes adása működött, bár néha egy kicsit akadt. Az első meccset a szállodai szobában láttam, a másodikat viszont a Krkonošéban. Na, ott kicsit jobban akadt a net, pont Priskin góljáról lemaradtam. Egyébként a bennszülötteket nem érdekelte, különösen a Fed Cup győzelem után. (Az is jó volt.) Aztán persze láttam a 3:1-es lengyel-csehet is. Bocs, de persze a lengyeleknek szurkoltam.
süti beállítások módosítása