Marek Čech (27) az egyetlen szlovák futbalista Weiss mester jelenlegi keretében, akinek klubjában új-zélandi csapattársa van. Tőketerebes szülötte, aki már negyvenszer lépett pályára válogatott mezben - az angliai West Bromvich Albion játékosa éppúgy, mint az új-zélanidak fiatal tehetsége Chris Wood.

Megbeszéltétek az öltözőben a közelgő közös meccseteket a világbajnokságon?

Gyakorlatilag az egész tavaszi szezonban erről volt szó közöttünk. A rivalizálás köztünk már régebb óta tart, és ezt a többi csapattársnak is feltűnt. Ugrattuk egymást kölcsönösen - és többször megvitattuk, hogyan lehetne a köztünk lévő harcot befejezni. Még azt is egymás fejéhez vágtuk, hogy sérülést okozunk a másiknak az edzésen, ezzel is gyengítve a világbajnokságon a másik csapatát. Természetesen végül nem tudtunk megegyezni abban sem, hogy ki fog a meccs végén nevetni. Azt remélem, hogy ez én leszek. De biztosan nem lesz kárörvendés vagy gúnyos nevetés. Chrisnek pedig minden jót kívánok, de ma nyerni akarunk.

Milyen játékot vártok Új-Zélandtól?

Hasonló stílusban nyomják, mint az angolok vagy a skótok. A meccseken a játékosok fizikai felkészültsége dominál, és a hátulról felrúgott labdák a magas csatárok felé, akik csak a jó lehetőségre fognak várni.

Angliában játszol, ez azért segítségedre lehet az első meccseteken Új-Zéland ellen.

Már bőséges tapasztalatom van az angol második osztályból, engem végképp nem fognak tudni meglepni az új-zélandi játékosok. Meglátjuk. Az új-zélandiak biztonságos védekezésből indítják játékukat - és szerintem 5-4-1-es felállásban futnak majd ki a pályára, éppen ezért borzasztó nehéz lesz a védelmi vonalukat áttörni.

Mi az, amivel mégis letudhatjuk őket?

Abban bízom, hogy meg fogjuk tuni őket lepni valamivel, a játék során kitalálunk számukra valamilyen megfejthetetlen kombinációt. Személyesen egy cseppet sem félek túlük, hiszen minőségi csapatunk van, aki tud előre játszani, képesek vagyunk gólokat lőni, ez ugye már a felkészülési meccsek során is látható volt. Bizonyára sokat segítene a csapatnak, ha már az elején betalálnánk és ezzel az ellenfelet is nyíltabb játékra kényszerítenénk.

Megbeszélted Woodszal, hogy a meccs végén mezt cseréltek?

Nem beszéltünk erről, de a meccs végén biztosan felajánlom neki a lehetőséget.

Végeredményről beszéltetek, ki mire számít?

Nem, arról nem volt szó.

Azért saját tipped csak van.

Egyáltalán nincs tippem, de mindent megteszünk azért, hogy lehozzuk a meccset. Fontos, hogy határozottan lépjünk pályára és idegességünk elmúljon. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy következő meccsünk Paraguay ellen hasonlóan fontos, ha nem fontosabb lesz. Személyesen pedig annak örülnék, ha sikerülne betalálnom az ellenfél kapujába.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr412082933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GMÁTÉ 2010.06.15. 12:20:28

hajrá új-zéland! :)

fransancisco 2010.06.15. 13:35:57

nový zéland dotoho
nebojte sa nikoho
süti beállítások módosítása