Új sorozatunkban magyarországi rajongóinknak szeretnénk kedveskedni a szlovákiai magyar labdarúgók bemutatásával. A tavalyi év szlovákiai gólkirálya Rimaszombat szülötte, a héten a Nyitra színeiben Győrött is pályára lépő Rák Róbert. Magyarországon is megfordult, 1998-ban a Diósgyőr színeiben játszott. A külföld még mindig érdekli.

 

Az FC Nitra csatára már beírta magát a klub történetébe. Ő a Zobor-hegyiek első játékosa, aki a legmagasabb osztályú bajnoki küzdelemben már másodszor végzett a legjobb góllövők küzdelmében az élen. Szlovákiában eddig öt játékos vallhatja magát kétszeres gólkirálynak: Németh Szilárd, Semeník, Mintál, Fabuš és most Rák Róbert.

- Nagyon örülök, hogy góljaimmal segíthettem a csapatot. Köszönhetően találataimnak kikerültünk a nemzetközi porondra is, tehát örömöm kétszeres.

Először a 2004/2005-ös szezonban holtversenyben a rózsahegyi Jendrišekkel 21 gólt szerzett a népszerű szlovákiai magyar színésznő Rák Viki báttya. A legutóbbi sorozatban a gólkirályi címhez elég volt 18 gólt lőni, ráadásul a riválisok ezúttal meg sem tudták szorítani. Ráadásul a tavalyi szezonban néhány meccset sérüések miatt is ki kellett hagynia, így a végső győzelem még örömtelibb Rák Róbert számára. A legjobb góllövőnek járó serleget legszívesebben szétosztaná a csapattársai között.

- Hívő ember vagyok, ezért a kupa első darabját a Jóistenek adnám. Aztán a családomnak, játékostársaimnak, a csapat vezetőinek, a klubnak, a szurkolóknak, röviden mindenhová, ahonnan támogatást kaptam a tavalyi szezonban.

Játszott Magyarországon a Diósgyőrben és Fehéroroszországban is. Szívesen menne megint külföldre, hiszen a szlovákiai viszonyokat össze sem lehet hasonlítani a kintiekkel. Robocoop - játékostársai csak így hívják - végül elárulta titkát is:

- Négy éves korom óta más játékom nem volt, csak a labda. Labdaérzékenységem ennek is köszönhető. Sebastian fiam is hasonlóan ügyesen bánik a labdával, aki már hat éves és szintén focizik.

Az elmúlt szezonban új rekordot állított fel: nyolc gólt szerzett három mérkőzés alatt. Még a 26. fordulóban történt. A Nyitra 3:1-re verte meg a Rózsahegyet, mind a három gólt ő rúgta. Aztán jött a Petržalka és bár a csapat kikapott 3:2-re, mindkét gólt Rák szerezte. Végül 4:2-re verték az Eperjest, ekkor Rák megint három gólt vállalt. A gólok titkát segítőkész játékostársaiban látja a csatár.

A nyitrai odavágón a Győr ellen még csak a kispadra szorult. Elég furcsa érzés volt számára a kispadon ülni, hiszen a játékos mindig a kezdők között találja magát - ha csak nem kényszerül sérülés miatt kényszerpihenőre. Ezúttal azért vállalta a kispadozást is, hogy egyfajta morális támogatást adjon játékostársainak. Bár egyelőre nem gondolkozik még játékospályafutása befejezésén, ahogy megjegyezte, minkdenképp érdekes tapasztalatokat szerzett a kispadon ülve.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr162139453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bsteve 2010.07.10. 17:02:45

Skizó érzés lehet...
süti beállítások módosítása