Nem elég elítélni Izrael állam primitív, törzsi jellegű megtorló akcióit!

A magyarországi és nyugat-európai reakciók egy jó része amolyan törzsi vendettának tartja a zsidó állam reakcióját a három zsidó fiú elrablása és a Hamasz rakétatámadásaira adott választ. Az izraeli hadműveletek része azoknak az alagutaknak megsemmisítése is, amelyen palesztin harcosok zsidókat járnak gyilkolni Izraelbe. Mielőtt bárki félreértene: izraeli részről természetesen a gyilkosságok és a gránáteső teljesen jogos megtorlásáról van szó, ugyanakkor el sem tudják képzelni az Izraelt bírálók, hogy milyen igazat beszélnek! Legalábbis részben. 

Hallo, most akkor miről van szó?

Arról, hogy Izrael végre el szeretné érni, hogy országhatárai mentén ne lőjék rakétákkal területeit, palesztin terroristák ne kövessenek el Izrael állam területén terrortámadásokat! Tegye fel a kezét, aki másképp cselekedne egy hasonló helyzetben. Ne vitassuk el ezt a szándékot Izraeltől, amikor mi magunk is pontosan ugyanígy cselekednénk. Miképpen az is vitathatatlan tény, hogy most Izrael erőszakos válaszcsapását látjuk a felvételeken. Ugyanakkor itt mintha megállnánk a bírálatok megfogalmazásában. Rengeteg okos elemzést lehetett már a témában olvasni, de van egy szempont, ami nem kapott kellő hangsúlyt. Mondjuk ki:

Az arab és az iszlám világ a mai napig középkori jellegű, törzsi keretekben, klánok által szervezett társadalmakban él.

  •   Törzsi berendezkedés az uralkodó Líbiában
  •   A Szahara távoli, beduin területein
  •   Jemenben
  •   a nemrég létrejött szíriai és iraki kalifátusban
  •   Afganisztán egész területén
  •   a nem arab muszlimok, mint például a pastuk által rakott részeken.
  •   A leggazdagabb arab államok, például: Szaud-Arábia (a szaudi törzsek által ellenőrzött területek).

Az arab populáció nagy része törzsi gondolkodású, beleértve azokat a palesztinokat is, akik Izraelben élnek, akiket a zsidó expanzív és kompromisszumokat nélkülöző politikája következtében ötször magasabb életszínvonalon élnek, mint más arab országokban élő társaik. A nyugati gondolkodásnak, a nyugati életminőségnek és életszínvonalnak nemcsak Európa és az Egyesült Államok lakossága, de Izrael zsidó és arab lakossága is örülhet. A szívás azonban mégis az, hogy még ezek a elnyugatosodott izraeli arabok is alapvetően törzsi gondolkodásúak, hogy most a Gázában lakó társaikat ne is említsem!

A vitathatatlan tényből pedig egy meglehetősen evidens következtetést vonhatunk le, amely esetünkben az arab (palesztin) támadókra (terroristákra) vonatkozik. Ez pedig egy olyan nyelv, az egyetlen nyelv, amelyet értenek, amelyet beszélnek. A törzsi berendezkedésű társadalmak ugyanis csak az erőszak nyelvén értenek. És igen, pontos az a megállapítás, amikor Izrael primitív, törzsi jellegű erőszakos bosszúját bírálják, amikor három megölt zsidó fiúért több száz palesztint ölnek meg. Igen, pontosan ez az a törzsi gondolkodásmód, amelyet az arabok értenek.

A közel-keleti békének izraeliek és palesztinok között akkor lesz egyáltalán minimális esélye, amikor az arabok elérkeznek arra a pontra, hogy tudatosítják: egyszerűen nem kifizetődő zsidókat ölni, mert a zsidók válasza még több palesztin halálát hozza el.  

Ahogy Svejk is mondaná: adj az arab pofájára, hogy tudja, hol a helye.

Izrael nyugati és magyarországi bírálói ott félszeműek, hogy bár felismerik és kimondják és elítélik Izrael állam primitív megtorló akcióját, de azt már nem, hogy a demokratikus Izrael arab támadói elleni védekezés, mint törzsi jellegű, véres megtorlás az egyetlen törvényes, helyes és nyilvánvalóan az egyetlen hatékony módszer.

komment

Címkék: #nyugat #izrael #úgynevezett palesztina #arab #terror

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr776546705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delco Lajos 2014.07.26. 16:06:17

Veszélyes gondolatmenet ez törzsi vonal...
Mert Magyarország sem mentes a törzsi gondolkodásúaktól. Akkor itt is lövöldözni kellene?

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.26. 16:37:19

Ez Hitler logikája. Mit szólnál, ha valaki ELLENED alkalmazná?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.26. 16:46:34

@Mystes: Nem mutatsz újat, belinkeltem már a posztba is, de az indexről! :)

@maxval, a gondolkodó birca: Már miért lenne az?

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.26. 16:51:33

@Csehszlovák Kém:

A magyar ballibek egyik nagy tévedése: a zsidó rasszizmus nem rasszizmus, pedig az bizony.

♔bаtyu♔ 2014.07.26. 18:54:16

Látszik, hogy szlovák vagy. A palesztinok jelenleg azok, akik területét Izrael megszállta. Nem cseng össze semmivel "Dotoho"?

Stabilo 2014.07.26. 18:54:58

És íme egy igazi rasszista. Eddig is tudtuk, hogy minimum nemzetiség alapján diszkriminálsz, de ez az írásod bebizonyította, hogy bőrszín alapján is. Hitler, bűszke lenne rád, mert akar hogy is forgatod a tolladat, bízom barátom te igazi antiszemita vagy, csak az igazi rejtőzködő fajta.

Stabilo 2014.07.26. 18:55:09

Ez az egesz írás csak arra jo, hogy Izrael ellen hergelje a közvéleményt. Rohadtul nem ez a véleménye egy átlag izraeliek, ok a Hamaszt teszik felelőssé es nem a palesztin népet a "törzsi" mittudomen mi miatt...

2014.07.26. 18:55:52

Rossz oldalról közelíted a dolgot. Az izraeliek és arabok között húzod meg a törésvonalat, pedig van az a palesztinok és zsidók között is. Ráadásul ez a poszt nyilvánvaló provokáció.

Medgar 2014.07.26. 18:59:06

Néhány megjegyzés:

1, A három fiú elrablása válasz volt az izraeli katonák által lelőtt kamaszokra.
Bár ez nem ment fel senkit.

2, A gondolat meneted követve a dél-afrikai feketéknek is örülniük kellett volna, hisz jóval magasabb volt az életszínvonaluk mint a környező országoké.

3, Ha jól emlékszem a nácik is hasonló módszerekkel tudatosították a megszállt területeken, hogy nem érdemes német katonákat ölni...

2014.07.26. 19:02:52

@dr kotász: pontosítok, az izraeli népen belül és a palesztinok között is vannak törésvonalak...

röf 2014.07.26. 19:15:07

Egyetlen megoldás kínálkozik a cionista pofátlanság megkontrázására.
Irán végre kiteszi az asztalra a dúsító centrifugák termékét.
Íme az Opel...:)

petraeus 2014.07.26. 19:28:03

Van igazsag a torzsi berendezkedesben es annak szerepeben, bar azert ennel arnyaltabb a dolog, es pont palesztinoknal ez nem hangsulyos, de ezt szerintem nem lehet es nem szabad felhasznalni az eroszak igazolasara.
Ez teljes mertekben elfogadhatatlan.
Izraelnek joga van megvedenie magat akar egy haboruval is, de a masik fel tarsadalmi berendezkedes vagy civlizaciojanak fejlettsege, nem lehet indok es ok az eroszakra, ez szintiszta imperalizmus illetve vannak benne naci vonasok is.
Ez a gondolkodas elfogadhatatlan egy magat liberalisnak es demokratanak vallo embertol.

sanyix 2014.07.26. 19:40:42

"beleértve azokat a palesztinokat is, akik Izraelben élnek, akiket a zsidó expanzív és kompromisszumokat nélkülöző politikája következtében ötször magasabb életszínvonalon élnek, mint más arab országokban élő társaik"

De jó nem is tudtam hogy palesztinok jobban élnek mint a dubaiiak... vagy a szaudiak, vagy a pakisztániak.
De nem értem akkor hol rejtegetik buggatti veyronjaikat?

kuki123 2014.07.26. 20:00:10

Aha törzsi...akkor a zsidók miben élhetnek...mikor még az is szentségtörés ha nem zsidó fiút vagy lányt vesznek el...
neadj isten nem kóser kaját esznek...

hujujujjjuj bizony ám
2 zsidó vs 1000 palesztin...ahh biztos nem mészárlás, mikor már az ENSZ is háborús bűnösnek tekinti Izraelt.

Úgy szeretem ezt a Dotoho-t, de komoylan meg a másik kettős mércéset is
magyarinfo.blog.hu/2014/07/25/tel-avivi_levelek

Akkora kibaszott zsidóvédők és ultra rasszisták vagytok, hogy Hitler a nyomotokba se ér esküszöm.

a kettős mércés is csak úgy véletlenül kikerül Telavívba...jah így le is bukott hogy valójában melyik oldalon is áll...

efhábé 2014.07.26. 20:01:13

Ez nettó baromsag. Ha ez lenne Izrael celja, akkor pár jól irányzott bombával tízezres nagyságrendű veszteséget tudna okozni gázában, anélkül hogy egyetlen katona is betenné a lábát. Gáza területe 370 km2, budapesté 525 km2, mindkettő lakossága kb 2 millió fő. Ilyen sűrűn lakott területen nincs egyelőre ezer áldozat sem, miközben utcai harcok folynak, ez épp az ellenkezőjét mutatja, Izrael célja nem a bosszú, azt megoldaná néhány bomba, hanem az arzenál és alagutak felszámolása.
Ha a bosszú lenne a cél, akkor nem lenne 28x nagyobb az esélye az áldozattá válásnak hamasz tagként, mint civilként, pedig a jelenlegi számok ezt mutatják és ezek a hamasz számain alapulnak, akik szeretik növelni a civil áldozatok számát és csökkenteni tagjaikét. Ha ezt is figyelembe vesszük, még nagyobb lesz a szorzó.
Nem az a baj, hogy vkinek lövése sincs a közel keletről, hanem az, hogy meg akarja mondani a tutit mégis.

kuki123 2014.07.26. 20:06:51

@♔bаtyu♔: Ez már régóta köztudott tény
Jobb országokban már rég lecsukták volna hazaárulásért.
Meg amit itt már összefirkált eddig.

vezér01 2014.07.26. 20:07:27

Megismétlem: Palesztina területén évszázadokon át békésen élt együtt a szemita palesztin és a szemita zsidó.A cionista eszme hatására megindult Európából a zsidó bevándorlás és mára felborította az etnikai arányokat.Az újonnan jött/ment/eknek élettér kellett,amit csak a palesztinok rovására
érhetnek el.Ha Izraelnek joga van védeni
elfoglalt területeit,akkor a palesztinok-
nak is joga van harcolni területeik elrablása ellen. A helyzet ugyanaz,mint Amerika elvétele az indiánoktól,és sajnos a végeredménye is az lesz.

kabelbarat (törölt) 2014.07.26. 20:10:06

A video tényleg jó és minden benne van.

Viszont ez az akció nem megtorlásról szól.

FOLYAMATOSAN rakétákat indítottak a palesztin oldalról, a cél ezeknek a leállítása.

sanyix 2014.07.26. 20:46:55

@kabelbarat: ha nem megtorlásról szólna nem lenne az áldozatok nagy része civil. Na meg nem fogják befejezni a rakétázást, amíg az izraeliek nem fejezik be a terrorizálást, ami soha nem szűnt meg, hanem folyamatosan történik, évtizedek óta.

Ha belekötsz valakibe ne csodálkozz ha visszaüt...

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 20:47:16

-------------------------

Végig futva a történetet, számomra az látszik, hogy

- a zsidók kiszakítottá Izraelt az egykori Palesztinából, az arabok akarat ellenére
- az arabok ezt megpróbálták visszacsinálni, háborúk árán is!!! azonban
- sorozatban vesztettek >> Izrael ERŐS és GYŐZTES, sőt HÓDÍTÓ hatalom lett
- ezt a környező arab világ is elismerte ...
- így immár Izrael diktálja a béke feltételit, ha tetszik, ha nem

Ebbe azonban a palesztin ELLENÁLLÁS vezetése nem nyugszik bele!
Vélhetően politikai és pénz okokból...
... és tovább hirdeti Izrael eltörlését.

Pedig az látszik, hogy jobb ajánlatra nem igazán számíthat már.

Izrael eltörlés mostanában nem lesz, már csak az arab tavasz okán sem...
Az önálló Palesztin államnál és a közös Jeruzsálemnél többet kapni/kialkudni mit lehetne még?!

Meglátásom szerint, a palesztinok immár önsors rontók lettek.
Ráadásul rohadék tenoristaként harcolnak tovább... fölöslegesen.

Az eleln az Izreel ellen, ami TÖBB komoly háborúban bizonyította, hogy
az ereje lapján, immár szilárd JOGOT szerzett az állama létezésére...
Hisz az őt kétsége vonók, vesztettek... mint Árpád vezér ellen nyugat-európa, anno.

Izrael pedig, immár 7 éve!!! próbálja a fejükbe verni, hogy
- ne terroristáskodjatok, mert pofán lesztek baszva, hanem
- vegyétek és vigyétek az önálló országotokat... éljetek ott békében.

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 20:47:28

4.
Mi történt azóta ?

- az 50-es évek elejétől palesztin támadások érték Izraelt a Gázai övezetből
(ami akkor éppen Egyiptomi uralom alatt volt) ezért kitör a háború, ismét.
ez az 1956-os Suezi csatorna háború, Angol/Francia/USA háttérrel
Izrael veszít ugyan, de a SZABAD csatorna és Vörös tenger használatot megkapja!
azaz az arab vizeken immár korlátlanul meg tud jelenni (újabb hódítás, lényegében...)
(mi meg megszívjuk, mert a forradalom idején nem vagyunk fontosak e miatt)

Teltek az évek, de az Arabvilág háborgott Izrel léte miatt, hisz nem járultak hozzá!
A háborgás 1967-re összehozott egy arab háborús koalíciót...
Elhatározták (a régi teljes) Palesztina felszabadítását és a törvénytelen Izrael állam eltiprását.
Egyiptom, Szíria és Jordánia katonáival
- lezárta az izraeli határt
- kiutasította az ENSZ békefenntartókat
- Izraelt blokád alá vette a Vörös tengeren

Izrael ezeket az akciókat háborút indokló eseménynek tekintette és megelőző támadást indított.
Ez a hat napos háború, amiben >> Izrael döntő győzelmet aratott!!!! megszállta
- Ciszjordániát
- Gázát
- a Sínai-félszigetet
- a Golan fennsíkott

Azaz ismét HÓDÍTOTT!!! nem is keveset...
- a zöld vonal közigazgatási határ maradt Izrael és a megszállt területek között
- Jeruzsálemet kibővítették, betagolták a városba Kelet-Jeruzsálemet is!
(az 1980-as Jeruzsálem-törvény majd ismét átszabja a városhatárt
és ezzel ismét feléleszteti a nemzetközi vitát Jeruzsálem státusáról)

A vesztes háború láttán kerül előtérbe ismét a CIVIL ARAB szervezkedés...
A vezető civil erő a PFSZ (Palesztinai Felszabadítási Front) lesz.
Amely szerint "a fegyveres harc az egyetlen út a haza felszabadítására" !!!!!!

A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején palesztin csoportok izraeli célpontokat támadtak szerte a világban. Ezek közé tartozott az izraeli sportolók lemészárlása a 72-es nyári olimpián.
Az izraeli válasz az Isten haragja művelet volt, amelynek keretében felkutatták és megölték a mészárlás tetteseit.

Aztán 1973. óktóber 6.-án (zsidó szent nap) az egyiptomi és a szír hadsereg
ISMÉT általános támadást indított Izrael ellen.
Izrael sikeresen visszaverte az ellenségeit, de maga is nagy veszteséget szenvedett.
A belső vizsgálat kizárta a kormányzat felelősségét a háborúban, de a közharag
mégis lemondásra kényszerítette Golda Meir miniszterelnököt.

1977-ig teltek az évek...ekkor

Menáhem Begin (az 1948 előtti terrorista) immár miniszterelnök és
Anvar Szadat (Egyiptomi elnök) aki először ismerte el Izrael "de facto" létét !!!
(a győzelmek és hódítások okán) közeledni kezdett egymáshoz politikailag....

1979-ben Szadat és Menachem Begin aláírta a Camp David-i nyilatkozatot és az izraeli-egyiptomi békeszerződést.

Izrael kivonult a Sinai-félszigetről és hozzájárult, hogy
megbeszélések kezdődjenek a zöld-vonalon túl élő palesztinok autonómiájáról.
Az utóbbira sohasem került sor.
Begin kormánya bátorította az izraelieket, hogy telepedjenek le Ciszjordániában.
Sok település létesült, amelyek a palesztinok közé ékelődtek ebben a térségben.
... azaz békés "hódítás" indult a területen ! zsidó részről.

1982-re a PFSZ már rakétázta Izraelt az őt segítő Libanonból!
Ezért Izrael beavatkozott (az épen háborúzó) Libanonban a PFSZ likvidálása céljából.
1986-ban kivonult, de létrehozta az ütköző zónát! amit 2000-ig tartott fent.

A palasztinok 1987-ben elkezdék az első INTIFADA nevű terror hadműveletet...
Ami aztán 6 évig tartott, elég sok áldozattal.

1993-ban írták alá az Oslo-i jegyzőköynvet (Jasszer Arafat, Simon Peresz), ami szerint
- Ciszjordánia és Gáza alakíthat egy Palesztin ÖNKORMÁNYZATOT !!! Izraelen belül.
- a palesztinok ELISMERTÉK!!! végre Izrael létét
- és VÁLLALTÁK a terrorizmus befejezését...

1994-ben Jordánia is békét kötött és ELISMERTE Izrael létét.

1999-re Izrael kivonult Hebron-ból (Libanon) és aláírt egy memorandumot,
amely még nagyobb jogkört biztosított a Palesztin Hatóságnak !!!!

2000-ben Camp David-ben (Bill Clinton) Izrael ismertette a palesztin állam megteremtésére vonatkozó tervét.
De Jasszer Arafat elvetette azt.
A tárgyalások összeomlása után a palesztinok megindították a második intifádát.

...tehát Izrael ekkor már >> ÖNÁLLÓ palesztin államot ígért, nem csak önkorit!

Visszajutottunk 1947-hez, csakhogy ekkor már
- nem egy létező palesztin állam van és egy alakulgató (arabok által el sem ismert) Izrael
hanem pont fordítva, a háborúk és intifádák eredményeként
- egy ERŐS Izrael és egy vesztésre álló palesztin ellenállás alakult ki
és immár több arab állam is elismeri Izrael (harcokban szerzett) lét jogát...

A palesztinok azonban mást akartak/akarnak... továbbra is Izrael létét vonják kétségbe.

2006-ban ismét rakétázni kezdték ! Izraelt .
aztán tűzszünet, aztán tárgyalás, aztán rakéta...
Ez megy immár 6-7 éve, változó hevességgel.

Miközben ÉL a győztes Izrael (szerintem nagyvonalú) ajánlata!!!!
- hagyják békén Izraelt
- kapnak ÖNÁLLÓ Palesztin államot
- közösen irányítsák Jeruzsálemet

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 20:47:38

3.
Ki kezdte a balhét anno?
---
1947. november 29-én az ENSZ Palesztinát zsidó és palesztin államra osztotta !!!!
Jeruzsálemet pedig ENSZ igazgatás alárendelte ...
Az angolok pedig felszabadították a gyarmatot >> 1948. május 15.-el!
Izrael részéről Ben-Gurion (később államfő) írt alá.
Arab oldalról az Arab Liga nem írt alá!

Ezt a döntést zsidó gerillák/terroristák?!!! kényszerítették ki... az angol uralmat támadva.
Menahen Begin (idővel Nobel Békedíjas) és Mose Dayan vezérekkel az élen.
Akik zsidó területen, zsidóként öltek, angolokat és mérsékelt zsidókat!!!!!! ezerszámra.
Tehát NEM arabokat (palesztinokat) ....
---

1948. május 14-én EGYOLDALÚAN!!!! megalakult az önálló Izrael állam.
Figyelem 1 nappal !!! a gyarmati státusz vége előtt, Ben-Gurion kiáltotta ki.
Tudva, hogy az Arab Liga ezt nem fogja eltűrni.... hisz nem írta alá az ENSZ okmányt.

Rögtön ki is tört az első arab-izraeli háború !!!!
(meglátásom szerint ekkor még nemzetközi jogilag, jogosan támadtak az arabok)
Amivel a helyi arab-zsidó konfliktus Arabvilág-Izrael nemzetközi konfliktussá bővült.

Azonban kurva nagy meglepetésre vesztettek az arabok....
Izrael tehát a GYŐZTES/HÓDÍTÓ igen erős jogalapján tudott tárgyalni.

A harcok után egy évvel tűzszünetet hirdettek, és megállapodtak
- egy ideiglenes határban, az úgynevezett zöld vonalban
- Jordánia elfoglalta Ciszjordániát és Kelet-Jeruzsálemet
- a gázai övezet pedig egyiptomi ellenőrzés alá került

- Izrael 1949. május 11-én ENSZ tagja lett, ezután már

- tömegesen vándoroltak be a holokauszt túlélők
- és a környező arab országokból kiüldözött zsidók !
- 10 év !!! alatt, 1958-ra Izrael lakossága 800 000-ről 2 000 000-ra nőtt
- úgy!!! hogy közben az ENSZ becslése szerint 711 000 arab, a korábbi arab lakosság 80%-a hagyta el Izraelt.
(azaz kb. teljes lakosság csere történt és 90%-ra nőtt a zsidó arány a dupla+ népességen belül)
- az érkezők többségének nem volt vagyona és átmeneti táborokban laktak

A palesztin menekültek >> utódaik sorsa manapság az egyik fő ütközőpont az izraeli-palesztin konfliktusban.

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 20:47:46

@vezér01:

Nézzük csak...

1.
Ki van(volt) otthon ?
Az utóbbi 1300 évben az araboké, mint népé volt a terület, HÓDÍTÁSSAL szerezték.
Államként azonban javarészt nem ők működtették, hanem
úgy 1000 éve már mások uralkodtak... PALESZTINA területén.
- a keresztények (Szentföld)
- a muzulmánok (Oszmán birodalom)
- az anglikánok (Anglia)

2.
Ki élt meg ott anno?
Palesztinába a cionista mozgalom hatására az I. világháború és 1947 között
(angol gyarmati korszak) kezdtek a zsidók visszatelepülni, ekkor még TULAJDON szerzéssel.

1947-ben a zsidók tulajdonában 1850 km² volt, Palesztina területének 7,04%-a (CSAK!).
Közbirtok, vagy „korona birtok” volt, amit a mandátumterület kormánya kezelt, a teljes terület 70%-a.
Főleg a Negev sivatag adta ezt az "állami" területet....

A lakható és működő rész szinte teljesen az arabok, keresztények vagy bárki más kezén volt!!!

Szóval az arabok bizony jól elvoltak ott a zsidók előtt/nélkül is.
Gyarmati sorban, de elvoltak önerőből.

tobias2 2014.07.26. 20:48:01

@maxval, a gondolkodó birca:

"Ez Hitler logikája. Mit szólnál, ha valaki ELLENED alkalmazná?"

Drága Maxval, ellenem nem fogják alkalmazni, mert én nem gondolom, hogy sahibként (szent háborúban elesett mártírként) Allah színe elé kerülök a paradicsomban, ahol 72 szűz szervizeli hímtagomat, és ahová még 70 rokonomat beprotezsálhatom. Én inkább meghúzom magam, én nem lődözök senkire, pláne nem dimonai atomreaktorra, a Közel-Kelet csernobilizálása végett.

Namir 2014.07.26. 20:48:11

Ez a cikk szintiszta LIBERÁLFASIZMUS.

... na és persze provokáció, hátha valaki "zsidózni" fog.

efhábé 2014.07.26. 20:48:31

@kuki123: nem az ensz, hanem annak egy alkalmazottja, navy pillay, és nem azt mondta, hogy követett el, hanem azt, hogy követhetett el.
Én is mondhatom, hogy szerintem te gyilkosságot követhettél el, de ebből nem következik, hogy el is követtél.
Az egyébként megvan, hogy az ensz egyik szerve, az unrwa üzemeltet olyan intezmenyeket, ahonnan a hamasz rakétákat illetve másikakban pedig tárol? Amikor pedig kiderül, akkor fogja és átadja a rakétákat a hamasznak? Ez milyen eljárás már az ensz részéről?

efhábé 2014.07.26. 20:48:45

@vezér01: A képlet ennél kb. ezerszer bonyolultabb, mert kihagysz belőle olyan dolgokat, mint az ENSZ közgyűlésének felosztási határozata, kihagyod belőle azt, hogy a terület arab lakosságának jó része is XX. század eleji bevándorló (Arafat Kairóban született, tudtad?), kihagyod a képletből, hogy Izrael megalakulásának hírére tömegesen űzték el a zsidókat muszlim országokból, kihagyod a képletből a drúzokat, beduinokat, izraeli arabokat, azt, hogy egy csomó palesztin nem akarná védeni a földjét a saját vérével, ellenben szeretne normálisan, békében élni, de ez egy fanatikus diktatúrában, amit Hamasz-kormányzásnak hívnak, nem lehetséges. Kihagyod a képletből az izraeli emberi jogi szervezeteket, akik próbálják megállítani a nacionalista kormány telepítési politikáját és még sorolhatnám napestig.
Ez a konfliktus nem megszállók és megszállottak között zajlik, van legalább 127 különböző vetülete a dolognak...

Idősebb Lencsés István 2014.07.26. 21:04:35

Kíváncsi vagyok ha nem izraelről lenne szó, hanem valami afrikai kis diktátorról lenne valami ajvékolás azoktól a magyar internet huszároktól akik izraelt támadják.
Sőt ezek az emberi jogok harcosai tisztában vannak az összes népirtással amit afrikai diktátorok, őrültek, csoportosulások tesznek.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.07.26. 22:02:01

@♔bаtyu♔: Rosszul tudod. Az arabok foglalták el azt a területet, ami eredetileg a zsidóké és a filiszteusoké volt.

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 22:02:18

Időrend Palesztina területén.

-200000 .... -75000 neandervölgyiek
-75000 ... -10500 neandervölgyiek+homosapiens
-8500 ... homosapiens

-3300 már létezik Jerikó és pár kisebb város
-2000 Kánaán (Hérodotosz, Türosz, fejlett állam)
-2000 ....-1500 virágzó Főnícia
-1500 ... -1200 egyiptomi és hettita háborúk

********
-1200... -1000 jönnek a filiszteusuk/zsidók és ez a "sötét kor" nevű időszak

-1000 készen áll az ÚJ zsidó HATALOM Israel néven ...

-a helyi népek lázadnak/visszahódítanak és KETTÉ SZAKAD az ország Israel+Judea

********

-800 Asszíria felmelkedik és hódít
-605-ben legyőzi egyiptomot, majd

********
-586-ban elfoglalja Jeruzsálemet (anno Jerikó) és
a zsidókat a Babiloni fogságba veti ... aztán szabadulnak
perzsa, makedón(Nagy Sándor), egyiptomi, római uralom
********

+300 ...+400 a kereszténység terjedése

+650...700 jönnek az arabok! és hódítnak

+1000 ... Szentföld téma
-----------------

A területen tehát a zsidók viszonylag nem régi hódítók,
és csak nem túl hosszú ideig volt saját önálló államuk.

Adódik a kérdés, hogy kinek legyen igaza?
- az ott élő őslakos népeknek
- a későbbi hódítóknak
- ???

Mivel lassan 3300 éve megy a vita és a kakaskodás, nem egyszerű dönteni.

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 22:02:31

Csak, hogy lássuk ki milyen jogalappal háborúzik...

A zsidók ŐS őshazája Mezopotámia, Hárán városa...
Ábrahám innen emigrált családjával+népével Kánaánba
Istene ukáza szerint (?).
----
„És mondá az Örökkévaló Ábrámnak:
Menj el országodból, szülőföldedről és atyád házából azon országba, melyet én neked mutatok.
És teszlek téged nagy néppé és megáldalak, s naggyá teszem nevedet; és áldás leszel.
Megáldom a téged áldókat és megátkozom a téged átkozókat.
Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.”
----

Ezért is lettek aztán anno Babilonba visszatelepítve (fogságba vetve?).
Aztán onnan megint vissza ...
Aztán szétszórva...
Aztán jött a modern Izrael ötlete (cionizmus).

Vagyis a zsidók Istenre hivatkoznak a jogalapnál, nem hódításra!!!
Ami nemzetközi jogban nem igazán komoly jogalap...

Mostanában (XX. XXI. század) teremtik meg a komoly jogalapot is.
Azaz a hódítással szerzést, ami már kemény jogalap a nemzetközi jogban!
(izraeli háborúk, a félszemű terrorista>>nagyember Dayan ötlete alapján)

Edina Kovács 2014.07.26. 22:02:46

Az önvédelemnek kb pont olyan fajsúlyúnak kell lennie,mint a támadásnak.
Ebben a konfliktusban több,mint tízszeres az áldozatok száma, ezért ez további áldozatokat hoz.
Tehát Izrael saját maga ellen dolgozik, feldühíti a szomszédait és a más vallású arabokat,utálatot és gyűlöletet gerjeszt szerintem.

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 22:02:58

...kedves moderátor, azért sorba rakva érthetőbb lenne az iménti többrészes opuszom...

Lásd számozás és aztán végén az aláhúzásos.

Darth_Vader 2014.07.26. 22:39:09

Egy tótnak mindenről van véleménye. Ez a vélemény pont olyan, mint egy tót az erdőben a létrával.... Ostoba.

vundergraf (törölt) 2014.07.26. 22:39:20

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Butaságot írtál...

Eredetileg a zsidó emigráltak oda Ábrahám vezetésével, Mezopotámiából.

A terület ... előtte több tízezer !!! évig nem zsidó föld volt.

J. Mutzenbacher 2014.07.26. 22:39:32

@Namir: de szerencsére nem így történt. :)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.07.26. 22:39:42

@Edina Kovács: Ez nem önvédelem, ez visszacsapás. Annak pedig nagyobbnak kell lenni, sokkal.

gmihaly 2014.07.26. 22:41:11

Pro primo, először: Olvassátok el Leon Uris-tól az Exodust. Ebben szó esik a török és a brit időszak alatti magánjogi szerződésekkel megkötött zsidó földvásárlásokról. Hogy az arabok által értéktelennek tartott földeket hogyan varázsolták virágzó gazdaságokká. Az arabok is akkor kaptak a fejükhöz, hogy hülyeséget csináltak a földeladásokkal, de akkor már késő volt. Ekkor kezdtek el kavarni. Szó esik arról, mi mindent kavartak a britek az arabokkal, a zsidók ellen, katonai akciók inkluzíve. A klasszikus birodalmi észjárás: "Oszd meg, és uralkodj!" Ja, hogy a végén a birodalom is szétesik? Bagatell. (Mellesleg a Habsburgok is ezt tették, de náluk többet kellett gyúrni a birodalom "szétzúzásáért". A benesországi Dotoho ezt nagyon is jól tudja.) A zsidók nem akarták elűzni a palesztinokat otthonukból, földjeiről, ez már az arab uszítás eredménye, hogy a nemzetközi közvéleménynek és firkászhadnak mártírkodhassanak.(Dotoho, nem ismerős? Benes is ezt tette.)A legális és illegális fegyverkereskedelem,amin az eladók gennyesre keresik magukat, valamint a fegyvercsempészet - az ilyen fegyverek előbb-utóbb el szoktak sülni - már csak hab a tortán. És az ilyen kereskedelmet folytató országok pampognak a legjobban (Semtex - nem ismerős? Cseh gyártmány, a többi cseh fegyverről most ne ejtsünk szót). Pro secundo másodszor: Az Elbától (Polábia) cirka, mondjuk az Urálig terjedő szlávok is törzsi, esetleg faluközösségi formában élték mindennapjaikat, laza államszervezetekkel, esetleg az irányzatos szláv történetírás kinevezte a törzsfőket fejedelmeknek, hogy fazonja legyen a dolognak. A szláv rabszolgák adás-vételének két fontos, a szláv területen lévő települését is ismerik a történészek, az egyik az egykori Wolin, a Balti-tenger partján, a másik Prága. Valszeg az előljáróik kereskedtek alattvalóikkal, a vesztes harcok eredményeként elhurcolt szláv rabszolgák csak a töredékét jelenthették az egésznek. És akkor azok a cúna németek és cúna magyarok, akik szétzúzták a NagyMorva birodalmat (fejedelemséget ?). "Megsemmisítették szegény polábokat és obodritokat... Csakis ez történhetett?...Pro tertio harmadszor: A magyarországi szláv településnevekben a g fonéma és nem a h került átvételre (Csongrád, Nógrád, Visegrád, stb.) Egyes történészek valami ősszlovén nyelvi hatást gyanítanak, ami Pannónia megszállása (i.sz.900) után erősödhetett meg a magyar-szláv együttélés során. Pölö a férfiakat, legényeket elvitték rabszolgának, maradtak az asszonyok, esetleg pici gyerekkel. Új házasság, új család, ment ez, mint a karikacsapás. Ez is csak vélelem, nem határozott állítás. Ezek történelmi analógiák. Pro quarto, negyedszer: A Svejk idézet eredetileg magyarokat emlegetett, nem arabokat - a királyhidai (ma Bruck an der Leitha, Ausztria, a benesi szláv összekötő korridorból Burgenlanddá vált egykori Nyugat-Magyarországon) verekedés történetéről van szó, ez egy régebbi blogbejegyzésben szörnyen tetszett kedves Dotoho barátunknak.

munkakozvetito 2014.07.26. 23:19:58

Ez egy szarházi dunaszerdahelyi kis kotorékmagyar vállalkozó úr(illetve valoszinuleg csak az szeretne lenni),max szlovákkomáromi átnevelt "magyar"

mortullus 2014.07.26. 23:20:16

Izrael ezekért a tetteiért súlyos árat fog fizetni. Hamarosan eljön az idő, mikor letörlik a föld színéről.
És nem fogja siratni senki.
(max a hitgyülis agyhalottak :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.26. 23:20:22

@vundergraf: Az egyiptomi kivonulás után következő sivatagi vándorlást követően a területre érve kiirtották a kánaánita törzseket (Józsué). Ez nem hóditó háború volt, ahol a meghódítottakat adóztatni kívánták mint pl. a rómaiak. Ez etnikai tisztogatás volt. A terület kellett nekik. Az Ószövetségben is benne van hogy mindenkit elpusztítottak "a gyermektől az aggastyánig", és régészetileg is igazolt.

tisztapista 2014.07.26. 23:21:35

Törzsi vendetta, ühüm. Érdekes gondolat.

Játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha Magyarország lenne Izrael helyében, és egy meg nem nevezett kisebbség lenne a gázai palesztinok helyében, és rakétázgatna szorgalmasan.

!!! FIGYELEM, FIKCIÓ!!!

Egy kisebbségek által lakott megye területéről napi néhány rakéta száll fel, és a szomszédos megyék területére csapódik be. Ha magyart öl a rakéta, akkor felvonulások vannak a legtöbb kisebbségi településen, és hangos ünneplés.

Így megy ez éveken át, amíg a magyar hadsereg úgy nem gondolja, hogy most már elég, és majd jól odavernek. Előre megneveznek egy csomó kisebségi települést, ahol magánházak tetejéről indították a rakétákat. Ezeket a településet figyelmeztetik, hogy támadások várhatók, mindenki költözzön el. De sajnos a helyi keménytökű vezetők MEGTILTJÁK a lakosságnak a kiköltözést, és élő pajzsnak használják őket.

Amikor a magyar hadsereg a kisebbségi terroristák vezetőit vadássza, minden esetben figyelmeztetik a kisebbségi polgári laksságot, hogy támadások várhatók. Azok viszont ezt LESZARJÁK, vagy saját indíttatásból, vagy erőszakos vezetőik hatására.

A magyar hadsereg kilövi a terrorista tűzfészkeket, olyan területeken, amit egyszer már alles zusammen figyelmeztetett, hogy háborús terület, költözzön ki a lakosság, továbbá a konkrét támadás előtt is figyelmeztetett. A lakosság sajnos nem mozdul, ezért a kisebbségi terrorista vezérekkel együtt polgári lakosság is hullik.

A kisebbségi terroristák ezek után pedig NAGY POFÁVAL hirdetik a médiában, hogy Magyarország agresszor, pedig ők rakétáztak éveken át.

Kérdésem: szeretni fogja ettől az egyszerű magyar ember a kisebbséget?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.26. 23:21:55

Tévedsz,ez nem hatékony módszer, ezt pontosan tudják Izraelben is.
Arra viszont remek alkalom hogy használják a zömmel amerikai haditechnikát, és ezután majd ismét feltöltsék a raktárakat. Ennek az ára persze a rengeteg arab civil áldozat, és jó pár izraeli sorkatona élete.
Az indíték pedig alaposan megkérdőjeleződött:
index.hu/kulfold/2014/07/26/nem_a_hamasz_rabolta_el_az_izraeli_tinedzsereket/

Tehát mindössze egy jókor jött ürügyről van szó,hogy az esedékessé vált fegyverropogtatáshoz meglegyen a casus belli..

Netuddki. 2014.07.26. 23:22:11

Mondjuk Érdről folyamatosan lőnék rakétákkal Budapestet. Az érdi helyi hatóságok csesznének az egészre, sőt még segítenének keverni a robbanószert is. Szerintetek mit tennének a Budapestiek?
Az erőszakból csak erőszak lesz amíg a végén csak 1 oldal marad. Valakiknek nagyon érdekében áll, hogy ne legyen béke a Föld sok pontján. Na, azokat kéne levadászni! Máris jobb hely lenne ez a bolygó.

Norbert Kolozsi 2014.07.26. 23:57:42

A poszt írója nagyon vékony jégen jár. A Holokauszt is úgy kezdődött, hogy zsidók bántalmazását elfogadhatónak tartották egy "szent cél" elérése érdekében. Tudjuk, mi történt azután.

Szerintem ez a bejegyzés nettó gyűlöletbeszéd. Persze, ha valakinek eszébe jutna emiatt feljelentést tenni, a blogger nyilván a véleményszabadságra hivatkozna.

miketbeszéltek 2014.07.27. 03:43:47

@A megvalósult amerikai ólom..: Ha már a Bibliára hivatkozol: az exodus egyúttal történelmi ítélet volt, már Ábrahámnak olyan kijelentést tett az Úr, hogy 400 évig lesz Izrael az egyiptomi fogságban, amíg "betelik az emoreusok gonoszsága". A kánaánita népek olyan kultuszokat követtek, amelyekben a saját gyermekeket áldozták fel az isteneiknek. Ezekből 400 év+x év előtte lett Istennek annyira elege, hogy úgy döntött felszámolja ezt a kulturát...

nick: 2014.07.27. 03:44:02

...remélem, ezért a gusztustalan posztodért végre már lesz olyan valódi civil, aki beperel a francba

miketbeszéltek 2014.07.27. 03:44:06

@mortullus: "Izrael ezekért a tetteiért súlyos árat fog fizetni." Ugyanilyen elkötelezett vagy, amikor pld. a siíták és szunniták belharcának folyamatos, irgalmatlan vérontását kell megítélni? Az nem zavar? Akkor nem érdekelnek az ártatlan áldozatok? Azért is Izrael a felelős? Érdekes módon 1967 óta megy az a szöveg, hogy Izrel a területekért megkapná a békét. Visszaadta a területeket, a következmény rakétaeső lett. Mégsem mondja senki, hogy: bocs, tévedtünk. Ehelyett megint csak a zsidó állam a hibás, amikor igyekszik megvédeni magát. Egyébként meg tévedsz: a radikális iszlámnak az a része,amelyik Izraelt el akarja pusztítani, ugyanúgy esküdt ellenségének tekinti az egész nyugati civilizációt. Ha Izraelt elpusztítanák, akkor kéne rádöbbenned, hogy Te sem kaptál békét a területért, kivéve, ha hallgatnál a müezzin hívó szavára....

Mystes 2014.07.27. 03:44:39

@Norbert Kolozsi: már maga a cím is simán BTK

borzimorzi 2014.07.27. 12:09:27

@vundergraf: Ergo, ha 1948 előtt évezredekig jó volt a palesztinok elődeinek is a gyarmati sor, mert annál többet sose tudtak elérni önerőből, akkor most mi a frászt akarnak többet, mint amit Izrael kínál nekik? Önerőből elérni nem tudtak többet soha, mint egy önálló palesztin állam és Jeruzsálem közös működtetése. Konkrétan még közel ennyit setudtak elérni. Soha senki nem tett nekik vagy őseiknek jobb ajánlatot, mint amilyet Izrael tett és évek óta fenntart. Arab testvéreik rühellik őket, külnben már rég befogadhatta volna őket az a 650 millió arab, akik a környező államokban élnek. Épp csak annyi pénzt kapnak a többi arabtól, ami a rakétázásra meg a terrorimusra elég, de ebből az együttműködésből nyugalom és béke nem származik és nem is fog soha.

Ceterum censeo, aki képtelen felfogni, hogy már megkapta a létezhető legjobb ajánlatot, és tovább kekeckedik, az szív. Ennyi.

Üdv:
b

sanyix 2014.07.27. 12:09:31

@miketbeszéltek: mikor is adta vissza a területeket? Mert én nem hallottam ilyenről.

vezér01 2014.07.27. 12:09:38

@efhábé: Ha már a Hamaszt említed,friss hír,hogy már Izrael szerint se ők rabolták és ölték meg azt a három szerencsétlen fiatalt.Viszont igen jól jött az eset a bosszúra,és az állami ellenbosszúra. Ismerve a Moszad trükkjeit
/beépülni az ellenállók közé,majd irányítani a kis csoportjukat/,összeállhat a kép.Az izraeli soviniszták Nagy Izraelben gondolkodnak,nem független Palesztinában és Jeruzsálem megosztását se tűrnék el.

Krisz11 2014.07.27. 12:10:26

Szerintem hülye aki Dotoho-t meg a hozzá hasonlókat provokátornak gondolja.
Valószínűleg eddig sokan álomvilágban éltek. Az hogy általában a toleranciáról, demokráciáról, emberi jogokról, meg kisebbség védelemről ír nem jelenti azt, hogy a Palesztinok esetén is ilyen véleményt fog képviselni.

htonyo 2014.07.27. 12:11:14

Csehszlovák Kém-nek és mindenkinek. QAmit fölvezet, egy óriási csúsztatás, félrevezető aljasság. Israel és a védtelen, hazájából kiturt palesztinok ellentétét úgy beállítani, mintha, minden muszlimok lennének a hibásak, igencsak elvetemült gondolkodásra vall. S akik az alapesetre, irományra ugranak, nem veszik észre, hogy miként is ferdítik el, gondolkodásmódjukat, ebben a kérdésben is. Anno, a nemzetiszocializmus pártolói, bizony, a Világ pénzügyi hatalmasságai voltak, akik, vajh kik is voltak? Közvetítő a két szervezkedés között, ki más lehetett volna, mint a két amerikai elnök papája, vagy nagypapája Bush, a legidősebb, az ismertek között! Tehát, amikor náciznak, megpróbálják másra kenni azt, mi a sajátjuk. Igaz, jól megfizettetik másokkal azt, amit saját maguk kitaláltak s ebből fizetik a mai népírtás költségeit! Aztán majd később, mohamedánoknak számolják föl, hogy miféle szemétséget követtek el, szerencsétlen israeli lakosok ellen.

Ad Dio 2014.07.27. 12:11:20

@vundergraf:

Kiváló összefoglalás.

Ad Dio 2014.07.27. 12:11:33

@tisztapista:

Szép történet, de az eleje lemaradt. A dolog úgy kezdődne, hogy a magyarok elfoglalják annak a bizonyos kisebbségnek az földjét, egy nagyhatalommal (és annak fegyvereivel) a hátuk mögött, a lakosokat elkergetik a földjeikről és egyre kisebb helyre zsúfolják. Jogaiktól megfosztják őket.

Itt indul a rakétázás...

Ad Dio 2014.07.27. 12:11:48

Kedves bloggger féligazságokat puffogtat.

Terrorizmus rossz, aljas, elítélendő dolog. A terrorista ellen az erőszakos fellépés indokolt és jogos. Felőlem Izrael annyi terroristát lő le ahányat csak akar/bír.

Mivel van hát a probléma? Azzal, hogy itt most nem katonákat öl a zsidó állam, hanem zömében civileket. És ehhez akkor sincs joga, ha a terroristák civilek által lakott területről támadnak (honnan támadnának, Gáza a legűrűbben lakott területei közé tartozik a földnek?!).

Izrael háborús bűnöket követ el. Egy ország sem tehet ilyet következmények nélkül!!!

tisztapista 2014.07.27. 12:11:55

@A megvalósult amerikai ólom..: "Az indíték pedig alaposan megkérdőjeleződött:
index.hu/kulfold/2014/07/26/nem_a_hamasz_rabolta_el_az_izraeli_tinedzsereket/

Tehát mindössze egy jókor jött ürügyről van szó,hogy az esedékessé vált fegyverropogtatáshoz meglegyen a casus belli.."

A 3 tinédzser elrablása csak csepp a tengerben. Az elmúlt években több ezer rakétát lőttek ki Izraeli területekre Gázából. Keress rá mondjuk Sderot városra.

Úgyhogy nem ürügyről van szó, hanem az évek óta módszeresen rakétázgató Hamasz terroristák ártalmatlanításáról.

bloghal 2014.07.27. 12:12:01

kedves posztoló, vagy blogger mittomén:

fingod sincs, amiről itt békaperspektívából ömlengesz

jweiss 2014.07.27. 12:13:27

@Csehszlovák Kém: Közösülnék anyáddal törzsi alapon.

Hajdú Peter 2014.07.27. 14:27:31

A palesztinoknak, MINDEN JOGUK MEG VAN arra, hogy raketakkal lojek azt az teruletet. A lenyeg az, hogy zsidoknak nincs joguk azon teruleten tartozkodni, takarodjanak onan.
A legjobb lenne, ha keresnenek maguknak egy masik bolygot, mert senki nem turne meg oket, akarhova menenek itt a foldon.

efhábé 2014.07.27. 14:27:45

@vezér01: Az nyilván nem zavar, hogy a hadművelet nem azért indult, mert a hamasz csinált vagy nem csinált valamit a három fiatallal, hanem azért, mert a három zsidó és egy arab fiatal megölése után (ezek ugye Ciszjordániában és Jeruzsálemben történtek) Gázából megint a "szokásosnál" jóval több rakétát lőttek ki Izraelre.
Azért szeretném annyira egyszerűen látni a világot, mint te. Vérszomjas izraeliek, akik csak gyilkolni akarnak, meg szegény ártatlan palesztinok. Könnyű lehet így élni...

CoolKoon 2014.07.27. 21:06:37

Bármennyire is nehéz ezt (elvi okok miatt) kimondanom, Csehszlovák Kém alapvetéseinek lényegével egyetértek. Sajnos az arabok/muzulmánok társadalmi berendezkedésétől függetlenül egy olyan bagázs (függetlenül, hogy arab, héber, esetleg bantu néger), amely szakadatlanul (hál' Istennek nem túl pontos) házilag eszkábált rakétákkal (illetve iráni segítséggel Oroszországból importált Katyusákkal, amelyek pontossága szintén nem túl nagy) lövi a szomszédjait, bizony másból szemmel láthatóan nem ért. Ezt mellesleg már többször is bizonyították az évek (ill. inkább évtizedek) során.

A törzsi berendezkedéssel is abszolút egyetértek, bár én igazából még a középkorinál is primitívebbnek mondanám a berendezkedésüket: az arabokra jellemző társadalmi berendezkedés igazából az ókori birodalmak megjelenéséig volt a világban általánosan elterjedt. Ez pedig a kora ókor idejére tehető, illetve a birodalmakon kívül eső területeken legfeljebb az ókor végéig. A feudális társadalmaknak már pont az volt a lényege, hogy az egyes törzsek (Mo-n a "nemzetségek" ugye) egy közös uralkodót tartottak, aki (elvileg) az érdekeiket képviselte (vagy nem, amikor a királyt villámgyorsan félreállították ugye). Az arab országokra viszont pont az a jellemző, hogy még ezek a bizonyos törzsek se bírnak összefogni, és lényegében pont ezért is tartanak ott, ahol. Hogy ebben mennyi szerepe van a vallásnak, kérdéses, hiszen egy kicsit mégiscsak más a hozzáállása a balkáni muzulmánoknak (bosnyákok, albánok) iilletve a törököknek az élet dolgaihoz (akár az afrikai muszlim diktátorokhoz/pszichopatákhoz, akár a közel-keleti cinikus gyilkosokhoz viszonyítva). Az mindenesetre szembetűnő, hogy mennyire nem tudnak az egyes arab törzsek összefogni még egy államon belül se (ld. Fatah-Hamász szembenállás, esetleg az iraki helyzet).

Továbbra is felsejlik közben viszont "drága" Csehszlovák Kémünk elfogultsága (sose értem, hogy direkt kerülöd-e az objektív tájékozottságot a trollosabb hangvétel érdekében, vagy csak képtelen vagy meghallgatni a másik oldalt), amikor cinikusan elhallgat egy-két dolgot. Az egyik ilyen, hogy a zsidók Izrael területére igencsak korlátozott számú arabot/palesztint engednek letelepedni (hiszen ha az összeset beengednék, nem adhatnának nekik választójogot, tekintve, hogy erős számbeli fölényben vannak az arabok). Hogy hiába emelték a hatalmas fala(kat), azok csak a bevándorlókat/menekülteket tartották vissza, a rakétákat nem. Illetve hogy Izrael népszerűtlenségének egyik jelentős oka, hogy a kormánya(i) pont annyira arrogáns(ak), mint Vityacsászár és lelkes csapata, és hogy minden külföldi kritikust (még akkor is, ha az illető történetesen amerikai zsidó) elküldenek melegebb éghajlatra (általában még arra se véve a fáradságot, hogy elmondják, szerintük miért nincs az illetőnek igaza). Persze a kevésbé öntelt államhatalom még nem tartaná vissza a palesztinok akcióit, de Izrael megítélésén sokat dobna. Ezzel függ össze amúgy az arabok egy másik idegesítő szokása.

Az arabokról ugyanis köztudott, hogy redkívül gyáva népség. Ezt igazából még az ISIS térhódítása előtt is tudni lehetett, de azóta lett ez igazán nyilvánvaló. Ugye piacokon, mecsetekben, metróban, vonaton meg egyéb forgalmas helyeken történő robbantgatásokkal nagyot lehet szólni, nem kerül sokba (elég hozzá egy szerencsétlen, kilátástalan idióta, akinek üdvözülést ígérnek, a családjának meg teljes ellátást, ilyenből pedig bárhol akad tucatszám), és nem is kell emiatt harcolni. A baj csak az, hogy (a szarkeverésen kívül) ez az égegyadta világon semmire se jó, de többre mégse képesek. A palesztinok (még arabokat is megszégyenítő) gyávaságának a legtipikusabb példája pont az, ahova a rakétaállásaikat meg a kaszárnyáikat telepítik: sűrű lakótelepek közepére, iskola/mecset/kórház mellé, hogy aztán amikor a zsidók lebombázzák nekik, mutogathassák az üvöltöző dagadt arab asszonyokat, meg azt, hogy a gonosz zsidók középületeket rombolnak. Lényegében nem átallanak nőket meg gyerekeket élőpajzsnak használni (valószínűleg pont azért, mert nem az ő "törzsükből" valók). Ilyen férgeket pedig "szabályos" módon sajnos nem lehet kifüstölni.

Utolsóként még megemlíteném azt a tényt is, hogy bár a zsidók mindig is inkább lettek volna hajlandóak valamiféle kompromisszumra (sőt, ennek a kereteit az ENSZ 1947-ben ki is jelölte), a palesztinok (az igazából csak szimbolikus jelentőségű Arab Ligával egyetemben) igazából Izrael létrejötte óta (sőt, még előtte is) igazából semmiféle kompromisszumra nem hajlandók, sőt, lényegében a 2. VH óta az álláspontjuk változatlan: továbbra is Izrael eltörlése lenne számukra az egyetlen megoldás, és maguknak követelik egész Izraelt. Ebben egyébként a Hitler-kollaboráns Al-Huszejni muftinak nem kis szerepe volt, de akárhogy is, ilyen merev álláspontról igencsak nehéz elmozdulni. De hát szemmel láthatóan ez a helyzet per pillanat mindenkinek megfelel (a Hamász állítólag bírja a helyi lakosság támogatását, Izraelben meg ugyanez a helyzet), úgyhogy nincs gond :P

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.27. 21:09:05

@tisztapista: Tehát magad is elismered, hogy csak ürügy volt támadásra.
Ezzel az offenzívával pedig-ahogy mondtam-nem lehet elejét venni a rakétás támadásoknak. Az IDF előbb utőbb elhagyja a területet, és minden szépen kezdődik előről, ahogy azt már az utóbbi évtizedekben megszokhattuk.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.27. 21:09:21

@miketbeszéltek: Nem vallási alapon hivatkoztam a Bibliára, nem vagyok vallásos, hanem mint az etnikai tisztogatás emlékét megőrző egyik forrásra, amit egyébként más úton is igazoltak.
Azt meg szerintem te sem gondolod komolyan, hogy elfogadható egy nép teljes kiirtása az emberáldozat miatt.( Ilyen azt is elfogadhatónak tartanád ha a spanyolok kiirtották volna teljes Közép-Amerikát?)
Az ilyen népeket le kell szoktatni beteg szokásaikról ,és nem az utolsó csecsemőig megölni mindenkit, ahogy Józsué és követői tették az itteni városok népeivel.
A lényeg hogy az első izraeli állam megalakulását súlyos háborús bűnök előzték meg. Egyszerűen elpusztítottak mindenkit, aki itt élt..

mortullus 2014.07.27. 21:09:53

@Csehszlovák Kém: jaj a szerencsétlenje, otthon b*ssza a rezet egész nap, és napi háromszor kell a bolhás kutyáival a bunkerba szaladnia...

Tom Bradley 2014.07.29. 00:18:48

@Csehszlovák Kém: egészen biztos, hogy Steiner Kristóf a legpártatlanabb, legszavahihetőbb, legfüggetlenebb forrás a témában?

Démonmac1 2014.07.29. 00:18:53

@CoolKoon: "Hogy hiába emelték a hatalmas fala(kat), azok csak a bevándorlókat/menekülteket tartották vissza, a rakétákat nem."
A fal másik célja az öngyilkos merénylők visszaszorítása (illetve az emberrablások lehetősének mérsékelése(alagutas módszer is van -felszámolás folyamatban)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.07.29. 00:20:15

@Tom Bradley: Egészen biztos, hogy olvastad Kristóf cikkét?

Tom Bradley 2014.07.29. 16:03:10

@Csehszlovák Kém: természetesen el. Mélységesen egyoldalú, és előítéletes noha megpróbálja ezt leplezni - kevés sikerrel.
Fontosnak senki nem nevezné, maximum te, aki valószínűleg többszörösen rokon lélek vagy vele.
Csak tudnám, hogy az index miért favorizál mindkettőtöket - az igazsággal és az objektivitással szemben?

Démonmac1 2014.07.29. 18:15:13

@Hajdú Peter:
Ha már itt tartunk,ilyen alapon a Magyaroknak sincs semmi joga a Kárpát - medencében tartózkodni, ott/itt szláv népcsoportok éltek régebben :)

Démonmac1 2014.07.29. 18:15:19

Egyetlenegy rakéta kilövése is, felháborító, nemhogy több ezeré.
Úgyhogy teljesen egyetértek azzal, hogy megszüntessék, az iszlamista fenyegetést.
A sok halott annak köszönhető, hogy míg Izrael védi a lakosságát, addig arab részről (sokszor leírták már, sőt a Hamasz szóvivője is elismerte)Emberi élőpajyzot használnak, gyerekkatonákat képeznek,erőszakkal visszakergetik a menekülőket, és dicsőségnek tartják a mártírságot - tegyük hozzá a Hamasz vezetői nagyon szépen meggazdagodtak a különböző adományokból(és a csempészalagutakra kivetett adóból)(többféle alagút létezik) - míg az alárendeltek ölik egymást (és a nép maradéka szenved) addig ők külföldről irányítanak. Valamint irtózatos pénzeket öltek bele az alagútrendszer kiépítésébe, fegyverfelhalmozásba -holott mindebből, hasznos dolgokat is lehetett volna építeni.

Démonmac1 2014.07.29. 18:15:40

@A megvalósult amerikai ólom..:
Gázai bevonulás egyetlen oka, hogy elegük van a több ezer rakétából amit onnan lőttek ki (plusz az alagutakból előmászó vakondokból akik emberrablással is szinesítik a rakétázgatást)

Atika!!! 2014.07.29. 18:15:52

"az egyetlen törvényes, helyes és nyilvánvalóan az egyetlen hatékony módszer."

Ha törvényes gyerekeket és ártatlanokat gyilkolni egy háborúban, még akkor is, ha élő pajzsként használják őket, akkor ez egy nagyon rossz világ. Hogy ez a helyes megoldás-e arról nagyon sokat lehet vitatkozni. De a mellékelt ábra azt mutatja, hogy hatékonynak egyáltalán nem mondható.

mortullus 2014.07.29. 18:28:49

@A megvalósult amerikai ólom..: úgy látszik az izraeli államalapítási szokások semmit sem változtak...

terrort kap Izráel a nyakába, a terrorért cserébe
és az a FAL amit építettek, nem csak elválaszt...hanem bezár...saját magukat zárják be vele

mokkaczuka 2014.08.10. 19:20:31

@sanyix: Arab csak ott él jobban a palesztinoknál, ahol van olaj. És csak addig.
süti beállítások módosítása