felvidek.jpg
Soha nem találnád ki, mi menti meg a szlovákiai magyarságot! A Via Nova tudja.

Valóságos cicaharc kezd kibontakozni az MKP nemzeti radikális szárnyának maroknyi táborában. A dolog nem érne meg különösebb említést, de mostanában e kis csapatnak különös hátszele van Budapestről, ezért mindenképp érdemesnek tartottam bemutatni, mi foglalkoztatja Csonka Ákos, zselízi származású, budapesti vendégmunkást és ölebeit.

Lássuk be, amikor a Jobbik által felnevelt „szakértelem” ész nélküli kétnyelvű matricázása célt téveszt, amikor az elsős gyerekek magyar iskolákba való beíratási álkampánya idején pont a kisiskolák szűnnek meg, amikor a kettős állampolgárság önkéntes „elvesztése” közönybe fulladt, és a Kassai Kormányprogram évfordulóján mindössze 12 internetes troll mutatja meg magát, már nem nagyon gondolnád, hogy jöhet erősebb kontent. És akkor Csonka Pincsi kihúzza az adu ászt:

Felvidéki zászlót a szlovákiai magyarnak! ROTFL!

Gyerekek, nem tudtuk, mi hiányzott eddig életünkből! A dili egyébként úgy kezdődött, hogy a Magyar Megmaradásért Polgári Társulás, ismeretlen szerzőkre hivatkozva, bedobta a ki tudja hányadik „felvidéki zászló” tervezetet. Tudjátok, ez az a turbó magyar nacionalista szervezet, amely annyira nagyon magyar akar lenni és meg szeretné különböztetni magát a szlovák nacionalizmustól. Végül az a mókás helyzet történt, hogy leginkább ők hasonlítanak a szlovák nacionalistákra.

Még szórakoztatóbb, hogy ezek szerint léteznek olyan emberek Szlovákiában, akik úgy gondolják, a magyar kisebbség helyzetén érdemben a székelyföldi, fazékkékre festett, szedett-vedett izé fog majd változtatni. Az MKP Via Nova észlényei a szlovákiai magyarok first world problémáját ostoba pótcselekvéssel kompenzálják, mivel sem szellemi, sem kulturális, sem logisztikai kapacitásuk nincs a valóságos kihívásokkal szembenézni. Arról nem is beszélve, hogy ezt saját zsákutcás életükkel bizonyítják a legjobban.

Itt van például Csonka Pincsikutya, aki a „nemzet napszámosaként” valóban tehetett volna érdemben a felnövekvő magyar generációkért az iskolában, de gyenge volt, elhullott, és most egy sosem létezett identitással, a nagy semmiből előbányászott „zászlóval” menekül pótcselekvésbe, mert ezért van fizetve...

Felvidéki identitás=túlexponált lábjegyzet

Normális esetben a tárgyalt hírt mindenki a helyén kezeli, értsd: a kutya nem foglalkozik vele. Manapság azonban nem normális időket élünk, legyen erre példa a zselízi MKP-csoport, amely Budapestről választ magának vezetőt.

De nézzük inkább Csonka cikkét, amelyben „csodálatosan” levezeti az ún. „felvidéki zászló” nélkülözhetetlenségét. A szokásos szentimentális rizsa után, pártatlan elemző pózában mutatja be a zászló ellenzőinek és pártolóinak véleményét, majd hirtelen levonva a következtetést, állást foglal az ún. „felvidéki zászló” mellett.

Figyeljük meg Csonka mindent elsöprő érvének cizelláltságát: „Hiszen különben mindenkinek szüksége van régiós identitásra”. Tehát Csonka szerint a szlovákiai magyaroknak a 19. századi műidentitásra van szükségük a már létező, több száz éve kialakult valódi regionális identitások mellett, gömöri, csallóközi, mátyusföldi, szepesi, stb. De vajon mindenki így gondolja? Nézzük meg, milyen társadalmi igény van Csonkáék zászlós agendája mögött!

Itt érdemes megemlíteni a Publicus Slovensko kutatását, amelynek végső következtetése a szlovákiai magyarok identitáskutatásával kapcsolatban, hogy a „felvidéki magyar identitás” mindössze egy túlexponált lábjegyzet. Ravasz Ábel meggyőzően érvel amellett, hogy a „felvidéki magyar” identitás nem más, mint egy médiahack. A megkérdezettekről kiderült, akik magukat „felvidéki magyarként” azonosították, hogy erőteljes médiafogyasztók. Csonka Ákos állításával ellentétben tehát a „felvidéki magyar” identitás esetében nincs semmiféle regionális szempontról szó, csupán jól behatárolható médiapropaganda hatására tanulják meg kevesek ezt a mesterségesen kreált önazonosság-tudatot.

De nézzük a számokat: a válaszadók 52,8%-a választotta a szlovákiai magyar megjelölést, 37,4% a magyar, 5,4% a felvidéki magyar meghatározást. Láthatjuk: a most az ún. „felvidéki zászló” mellett érvelők egy elenyésző, szűk és gyakorlatilag a szlovákiai magyar közösség szempontjából törpe kisebbségben maradt csoportja próbálná ráerőltetni bizonyos médiumokból rátukmált identitástudatát a szlovmagyarok 95 százalékára. Gratuláljunk innen is a Via Novának...

Beszól nektek még a Duray is!

Humanista beállítottságom okán és a kínosan amatőr politizálásotok miatt, kedves MKP-ViaNova, kedves Csonka, csendesen inkább figyelmedbe ajánlom, szellemi mentorotok, Duray Miklós véleményét a témában. Igen, nagy a baj, ha a parán már a Felvidék Őszombiját kell idéznem, ha másokra nem hallgattok, rá talán még igen:

„Látjuk, hogy milyen fontosak számunkra a jelképek, még mindig. Saját jelképeik vannak a történelmi egységeknek és az önálló jogalanyiságú területeknek – ez így hagyományozódott. Viszont hiba lenne, ha ez majmolási hullámmá fajulna. Például saját jelképet akarna magának Kárpátalja, ami a magyar felfogás szerint nem is létezik (...) Felvidék kapcsán ugyancsak ez a helyzet. Alig akad ember, aki meg tudná határozni Felvidéket, ezt a publicisztikai fogalmat, ami koronként mást és mást jelentett. (...) Ebből adódóan számomra, mint a felvidéki magyarok egyikének, palócföld szülöttjének egyetlen hármas egységű nemzeti jelképem van: a piros-fehér-zöld zászló, a történelmi magyar címer és himnuszom az „Isten áldd meg a magyart" kezdetű Kölcsey-Hymnus.”

Nyilván, a futóbolondokon kívül, ezt a parttalan, izzadtságszagú és értelmetlen kezdeményezést senki nem vette komolyan. Jól is van ez így. Ugyanakkor azt nem láttuk szembe jönni, micsoda kreatív szellemet szabadított ki a palackból a „zászlósítás”. Fantasztikus alkotások születtek már eddig is a témában, újra él a parasztbarokk! Nem tudtam megállni, hogy ne kérjem fel a Sustyáki stábját, tervezzék meg nektek a „Felvidék zászlaját”. Tudjátok, ők azok, akik már a Csallóközi Republika zászlajával is nagyot gurítottak, szerencsére most is kitettek magukért. 

21 komment

Címkék: # #jobbik #hülye magyar #via nova #csallóközi republika #duray miklós #csonka pincsikutya

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr197392426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.24. 05:41:36

A zászló fontos összetartó jelkép, ez tény.

Sir Galahad 2015.04.24. 07:59:02

A szerzőnek abban igaza van, hogy a felvidéki zászló ötlete pótcselekvés. A felvidéki magyaroknak nem zászlóra, hanem európai kisebbségi jogokra, szabad nyelvhasználatra stb. van szükségük. Csakhogy ez az értelmes szándék rendre megbukik a szlovák nacionalista többség ellenkezésén. Így - jobb híján - ilyen szimbolikus gesztusok felmutatása marad, mint a zászló... De ezért, azt gondolom, inkább hibás a szlovák nacionalizmus, mint bárki más.

Fehérlapos 2015.04.24. 08:04:50

Ha meglesz a zászló, akkor kitesszük pár helyen, aztán megkvárjuk, amíg a szlovák hatóságok üldözni kezdik a zászlót. Az lesz ugyanis a legjobb (ingyen) reklám: a székely zászló is csak pár ember játékszere volt, amíg a románok el nem kezdték leszedetni.

KANADA 2015.04.24. 08:26:02

Ha a szlovákok nem a magyarok elszlávosításával foglalkoznának, akkor nem születnének ilyen ötletek! De ezt egy szlováknak hiába magyarázom!

gmihaly 2015.04.24. 08:28:03

Az előző hozzászólókkal egyetértek, de Dotoho ettől még egy gigatahó. Ez a nekik nyalizó mártírkodással fűszerezett fika qrta el a mai állapotára Európát. Mert az egyik sérelmi politika kóser, a másik nem.

igazi hős 2015.04.24. 08:46:59

Látszik, hogy aki ezt a zászlót "tervezte" az sosem hallott a címertanról. Nem mintha meglepődnénk ezen, valószínűleg egy fideszes jómunkásember lehetett az elkövető.

@maxval bircaman szerkesztő: Na ebben az esetben pont nem összetartó, hanem szétválasztó eszköz ez a zászló, egy sima primitív provokáció. Gondoltam is, hogy neked tetszik.

lékek és ellensúlyok 2015.04.24. 10:31:06

Slovensko, do tahó :)

Ezt nem tudtam megállni:)

Szóval szerintem is hülyeség. Le kéne ülni békés nyugodt körülmények között a szlovák vezetőkkel, és elmondani nekik, mely magyarlakta területeket szeretnénk magyarország részeként viszontlátni.
Egye fene, akkor megtarthatnák maguknak azt a nyamvadt Benesi dekrétumot is.

Tom Bradley 2015.04.24. 10:58:09

DoTahó! Már megint sikerült összekaparnod egy index címlapra való pénzt?

Rwindx 2015.04.24. 11:34:20

Elkezdtem olvasni a posztot és nem egészen értettem most mi a fasz baja van a poszternek, aztán megvilágosodtam, rájöttem hogy (megint) szarba léptem a amikor rákattintottam, teljesen függetlenül attól hogy nem tudom kell-e zászló a felvidéki magyaroknak.

"Nyilván, a futóbolondokon kívül, ezt a parttalan, izzadtságszagú és értelmetlen kezdeményezést senki nem vette komolyan. "

Még posztot is írtak róla a futóbolondok...

szil_ 2015.04.24. 12:33:30

Ezt írod:
„...a „felvidéki magyar” identitás nem más, mint egy médiahack.”

Ezzel párhuzamosan rendszeresen használod székelyek kapcsán a „rommagyar”, „romániai magyar” kifejezéseket. A székelyek nagyon nagy többsége népszavazáskor „magyarnak” definiálja magát, más kutatásokban, hétköznapi használatban „székelynek”. A székelyek soha nem nevezik magukat „rommagyarnak” – márcsak a degradáló áthallás miatt sem.

Kedves posztoló, hogy viszonyulsz ehhez a két tényhez? Mit gondolsz róla, illetve magadról ezek kapcsán? Mit gondolsz a médiamunkádról? Polkorrektnek tartod a munkásságodat?

lékek és ellensúlyok 2015.04.24. 12:55:02

@szil_:

Hagyd már .

Ez csak egy romszlovák.

kvadrillio 2015.04.24. 12:59:23

Novák Előd
16 órája ·

A budapesti Szabadság téren a tüntetők által kialakított illegális szemétlerakó mint "eleven emlékmű" ügyében nyújtottam be írásbeli kérdést Pintér Sándornak.

Tisztelt Miniszter Úr!

A sajtóban német megszállási emlékmű néven emlegetett, Szabadság téri szoborkompozíció kapcsán a Jobbik Magyarországért Mozgalom korábban már megfogalmazta az egyértelmű álláspontját, miszerint fő politikai célkitűzésünk a magyar állam szuverenitásának helyreállítása. Ebből következően alapvető fontosságúnak tartunk minden, hazánkat megszálló idegen hatalmi törekvés elítélését. Ugyanakkor nagyon rossz üzenete van annak, ha az egyik totalitárius rendszert megszállóként, míg a másikat felszabadítóként mutatjuk be fővárosunk központi, nem mellesleg a szabadságról elnevezett terén.

A helyzet tarthatatlanságát mutatja, hogy miközben Önök évekig kordonnal védték, s a mai napig állandó rendőri jelenléttel őrzik az önkényuralmi jelképekkel is ellátott, a hazánkat megszálló vörös hordának emléket állító obeliszket, addig a másik totalitáriánus diktatúrával összefüggésben ugyanazon a téren ellentétes előjellel emlékművet emeltek.

NU !..ERRE CSAK AZT TUDOM MONDANI NEKED ELŐŐŐŐD ! A BÜDÖS KURVA ÉDESANYÁD A VÖRÖS HORDA !
TALÁN TANULMÁNYOZD A II. VILÁGHÁBORÚT...MIÉRT TÖRT KI, ÉS MIÉRT, HOGYAN LETT VÉGE !!!
én...meg azt tanulmányozom, HOGYAN IS KERÜLTÉL BE A MAGYAR PARLAMENTBE, MINEK IS VAGY OTT, ÉS MIKOR VOLTÁL UTOLJÁRA ELMEVIZSGÁLATON...

kvadrillio 2015.04.24. 13:01:25

...ÉS KIMEGYEK A SZABADSÁG TÉRRE A FÉNYKÉPEDDEL, RÁÍRVA?: EZ A FASZ JOBBIKOS A MAGYAR PARLAMENT LEGHÜLYÉBB TAGJA !!!!!

kvadrillio 2015.04.24. 13:02:23

@kvadrillio: ...és 1 malomkövet teszek rá ! :O)))

kvadrillio 2015.04.24. 13:09:58

a Mandiner mint profitorientált online médiavállalkozás létrejöttét követően, 2011-től úgy gondoltuk, hogy lehetőségeinkhez mérten – azaz inkább csak jelképesen, de – honoráljuk bloggereink bejegyzéseit (aztán vagy igényt tartanak rá, vagy nem). Hogy mennyivel?

Rövid blogposztok: 1500 forint.

Hosszabb blogposztok: 4000 forint.

(Egyes sorozataink, mint például a Mandiner-négyévértékelő esetében 10000 Ft-ot fizettünk a nagyobb lélegzetvételű anyagaikért a felkért külsős szerzőknek.)

Hogy hol állunk ezzel a „blogpiacon”? Attól függ, mi az összehasonlítási alap. A közéleti blogok jelentős részét mindenféle díjazás nélkül, kedvtelésből írják a szerzőik, hozzájuk képest tehát jól fizetünk – ettől még aligha fog bárki bloggerünkké szegődni e mesés lehetőség hatására. Ha viszont valaki külső szereplővel, például egy kommunikációs ügynökséggel készíttet tartalmat (például blogot), akkor az – a tartalom mennyiségétől és minőségétől, valamint a szerzők ismertségétől függően – akár százezrekbe vagy egy-két millióba is kerülhet havonta.

Frissítés: Az egyértelműség kedvéért: a Skoff Elza blog közlése szerint a közmédiás blogok szerzői 15-40 ezer forintot kapnak bejegyzésenként. A blogok gazdái (gyakorlatilag szerkesztői) pedig havi díjazást kapnak, ezért egyrészt szerkesztik a rájuk bízott blogokon megjelenő posztokat, másrészt írnak is valamennyit (amiért már kapnak külön honoráriumot).

ilyen szarokért ennyit fizetnek ??? :O)))))))BESZARÁÁÁÁÁS !!!

kvadrillio 2015.04.24. 13:37:23

Anyaország, Videók :: 2015. április 23. 12:50 :: 361 hozzászólás Az elesett izraeli katonákért szólt a sziréna a ferihegyi repülőtéren - Magyarország tényleg Izrael gyarmata lett Reklám A budapesti ferihegyi repülőtéren az izraeli EL AL légitársaság gépére várakozó utasokat - gojokat, zsidókat egyaránt - fölszólította a biztonsági vizsgálatot végző izraeli tiszt, hogy az elesett izraeli katonák emlékére álljanak két percig vigyázzban. Majd megszólalt a sziréna, s a terminálban tartózkodó több száz ember izraeli szokásnak megfelelően néma vigyázzállásban várakozott. Ilán Mor zsidó nagykövet máris megdicsérte a budapesti megemlékezés izraeli kezdeményezőit - jelenti a Jediot Áháronot hírportálja. Zoom Ilán Mor megdicsérte a szirénázókat A ferihegyi Liszt Ferenc repülőtéren ma délelőtt szokatlan jelenség szem- és fültanúi lehettek az EL AL Izraeli Légiforgalmi Társaság Tel-Avivba induló gépére várakozó utasok. A biztonsági vizsgálatra várakozó izraeli, magyarországi és más országokbeli zsidó és nem zsidó utasok körében egyszer csak megjelent a repülőteret időnként hatalmukba kerítő izraeli biztonságiak tisztje, majd hangosanbeszélőn héber és angol nyelven fölszólította a jelenlevőket, hogy a megszólaló sziréna hallatán álljanak némán az izraeli hadsereg elesett katonáinak emlékére. Az EL AL gépére várakozó 180 utas mellett vigyázzba állították a terminál területén munkájukat végző személyeket is. A ferihegyi szirénázás hírére reagálva Ilán Mor, Izrael budapesti nagykövete elismerőleg beszélt a sajtónak az izraeli biztonsági tiszt kezdeményezéséről.
Forrás: kuruc.info/r/2/142333/
.......

EZ MEG MIJAFASZ VOLT A FERIHEGYI REPTÉREN ???????ORBÁN ZSIDÓ ELADTA A ILANMÓR ZSIDÓKNAK MAGYARORSZÁGOT ÉS A REPTERÜNKET IS ?????KIKET ÁLLÍTOTTAK A MI ORSZÁGUNKBAN VIGYÁZZBA IZRAELIEK ?????!!!
VIKTORKÁBÓL TÉLLEG CSAUCSESZKÚ LESZ HAMAROSAN !!!!!!!

kvadrillio 2015.04.24. 13:38:38

@kvadrillio:
Pretoriai dreams Lala Fandango • 4 órája

ezek a zsidók teljes bevetéssel munkálkodnak az antiszemitizmus terjedéséért .

Jó munkát görények !
2

Válasz

Megosztás ›

Avatár
Bocz Szabolcs Gergely Mag • 2 napja

Nem is értem a felháborodást itt, hisz eladtuk az országunkat fillérekért nekik, akkor meg kuss van, tetszettek volna akkor felháborodni és palota forradalmat csinálni, de mindenki kussolt, szóval tűrni tűrni tűrni

15

Válasz

Megosztás ›

Avatár
László Bóna Bocz Szabolcs • 2 napja

Tévedsz, nem mi a nép adta el országunkat, hanem a politmaffiózók, akik az ország házában ülnek és havonta milliókkal tömik a zsebüket !!!!!
28

Válasz

Megosztás ›

Avatár
Bakonyi Tibor László Bóna • egy napja

Igen Igazad van! De kikszavazták be Őket a Magyar parlamentbe? Nem a kinaiak vagy a Spanyól szabadság Harcosok! A Kommunizmus Áldozataira és az '56 Áldozatok ra mikor fognak Szirénázni?

Solomyr 2015.04.24. 13:59:11

Kedves szerző, a te blogbejegyzésed mond csak, mit segít a szlovákiai magyarokon? Te tettél bármit értük? De ezeknek az embereknek a szemére veted hogy "csak" zászlókat tervezgetnek pótcselekvésként. Ha ez pótcselekvés , akkor a te eddigi teljes munkásságod az mi?

Ezerszer több hatása lesz annak a "haszontalan zászlónak" mint ennek a blognak: a szlovák nacionalista propaganda magyar nyelvű szócsövének.
süti beállítások módosítása