20150905_futbal13282470.jpg

Elvesztettük első pontjainkat, ha verjük Ukrajnát, továbbjutottunk.

Nem kezdtük jó hangulatban a mérkőzést, hiányzott a fél csapat, a kezdőben több meglepetés névvel is találkozhattatok. Kapuban Matúš Kozáčik állt, de a megszokott védelmünk alaposan átalakult, Martin Škrtel és Ján Ďurica helyett Kornel Saláta és Tomáš Hubočan kezdett, a széleken Peter Pekarík és Lukáš Tesák, utóbbi először lépett pályára a válogatottban. Középen visszatért hosszú sérülése után Norbert Gyömbér és Ján Greguš, előttük pedig sztárunk, Marek Hamšík bűvölte a labdát Patrik Hrošovský és Dušan Švento társaságában. Egyedüli támadónk a meccseb Róbert Mak volt, a kispadunk meg elég rövid: Viktor Pečovský, Miroslav Stoch és Adam Nemec.

Az ötödik percben majdnem Mak lőhetett egy gólt, de sajnos az ellentámadásból a spanyoloknak sikerült. Ez a gól azt is jelentette, hogy Szlovákia válogatottja a selejtezők során először került hátrányba (Jordi Alba, 1:0). Lássuk be, az első tizenöt percben a spanyolok nagyon eldugták a labdát előlünk, védelmünk rendesen kúszott-mászott. Hogy aztán a 30. percben jöjjön egy szabálytalanság a 16-oson belül, André Iniesta büntetett (2:0). Első lövésünket a spanyol kapura a 41. percben eresztettük el és a 75:25 arányú labdatartás is kínosnak tűnhet. Írtam is cseten az első félidő végén a már percek óta puffogó ismerősnek, amit eddig láttunk, gyorsan felejtsük is el, a spanyolok megérdemelten vezettek, nekünk halvány próbálkozásunk voltak Hamsík révén.

A második félidőre egyet cseréltünk Mak helyett Michal Ďuriš állt be, aki rögtön két óriási helyzettel nyitott, mindkettőt kihagyta, de csapatunk felpörögni látszott, és ez jó jel. Némi meglepetésre, de nyilvánvaló taktikai okokból – Ukrajna ellen hadd pihenjen - a meccs 65. Percében a Mester lekapta Ászunkat a pályáról. Hamšíkot a fiatal szupertehetség, Ondrej Duda váltotta, akinek ez már a negyedik válogatottsága volt. Az utolsó tíz percre érezhetően visszavett már az első félidőhöz képest lazább tempót diktáló spanyol csapat, amely a meccset végig kézében tartva, megérdemelten nyert Ovideoban, mi képtelenek voltunk veszélyessé tenni a spanyolok számára a csoport derbijét, így ez nem jelenthetett mást, mint hogy elvesztettük első pontjainkat a selejtező során.

EURO 2016 selejtezőmérkőzés, C csoport

Spanyolország - Szlovákia 2:0  (2:0)

Gólok: 5. Alba, 30. Iniesta (11 -esből)

Játékvezetők: Skomina - Praprotnik, Vukan (szlovénok.)

Sárgalapok: Kozáčik, Tesák

Ovideo, 24.000 néző

Spanyolország: Casillas - Juanfran, Pique, Ramos, Alba - Fabregas (67. Cazorla), Busquets, Iniesta (85. Koke) - Silva, Costa (75. Alcacer), Pedro

Szlovákia: Kozáčik - Pekarík, Saláta, Hubočan, Tesák - Gyömbér - Hrošovský (73. Sabo), Greguš, Hamšík (61. Duda), Švento - Mak (46. Ďuriš)

Nyilatkozatok

Jan Kozák, Szlovákia szövetségi kapitánya: „Tuduk jól, mire számíthatunk, egy összeszokott csapat ellen játszottunk. A spanyolok megérdemelten nyertek és megerősítették, hogy magas szinten játszák a labdarúgást. Meggyőződésem, hogy hamaosan újabb bajnoki címet nyerhetnek. Az bosszant, hogy gyorsan gólt kaptunk, mert így a spanyolok hamar megnyugodhattak, aztán jött a második, 11-esből, aztán a meccs nagyjából le is volt játszva. Olyan játékosokat tettem ma fel játszani a pályára, akikről tudtam, hogy képesek ellenállni, ebben nem is csalódtam. Hamšíkot és Makot is aztán azért vettem le a pályáról, hogy feleslegesen ne fáradjanak már, mert tudjuk, hogy kedden mi vár ránk. Nagy lépést tehetünk előer, de még nem lehetünk nyugodtak akkor sem teljesen. Ha sikerül, szerencsénk lesz, ha nem, megyünk tovább. A mai nap fiatal játékosaim számára hatalmas lecke volt."

Marek Hamšík: "Volt néhány esélyünk Robé vagy az enyém. Tudtuk, hogy nehéz lesz, a spanyolok óriásit játszottak ma. De hasonló teljesítményt kellett nekünk is nyújtanunk, hogy partiba tudjunk maradni velük a pályán. Előre kell nézni, hiszen vár ránk, mondhatjuk így nyugodtan, az év mérkőzése, Ukrajnával. Otthon játszunk, győzni megyünk és egy nagy meccset fogunk játszani. Ma minden srác kapott esélyt, és ez megynyugtató."

Így láttuk mi

Természetesen nem voltam megelégedve a mérkőzésen után, totális szégyennek éltem meg, ahogy a spanyolok eljátszadoztak a játékosainkkal, miközben spanyol haverjaim bombáztak a cseten, hogy kik ezek a lúzerek? Néha annyira nem voltunk a pályán, mintha egy egy harmadik ligás keleti csapatot látnánk a pályán  Ólubló körzetéből. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez a meccs megmutatta, válogatottunk az idegenlégiósokra épül, ha ők kiesnek, a hazai bajnoki meccseken pörgő játékosokra nem lehet építeni.

De nézhetjük úgy is a meccset, hogy képesek voltunk a spanyolok ellen egy tűrhető B-válogatottat még kiállítani, a világeliten kívül, ki engedheti ezt még meg magának a fociban? Kozák mester olyan fiatalokat játszatott a nagy spanyolok ellen, mint Hrošovský, Greguš, Tesák, Duda, Sabo, azért ha innen nézzük, ez az eredmény egyáltalán nem rossz, főleg, hogy a tizi meglehetősen véleményes volt, amatőr szlovén bírók elcseszték. Arról nem is beszélve, hogy úgy tűnik, a Barca tiki takáját nagyon átvette a spanyol válogatott is, amelynek egyetlen előnye a brutális labdatartási arány kipasszolgatása. Hát mennyivel szebb és nézhetőbb már a mi futballunk – kemény védekezés és gyors csapások?

Lényeg, nekünk most nem ezt a meccset kellett megnyerni. A csoportban azonos pontszámmal, csak rosszabb gólkülönbséggel (-3) állunk a spanyolok mögött a második helyen, amikor ti mentek az Észak-Írekhez, nálunk, Pozsonyban, hazai pályán az Év Meccsét fogjuk játszani az ukránok ellen. Ha nyerünk, továbbjutottunk. És akkor ez a meccs már senkit nem fog érdekelni.

Gólösszefoglaló

komment

Címkék: #szlovák sport #foci #szlovákia #hamsík #duda

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr87764450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.09.06. 12:51:43

Na mi van detahó, átmentél szimpla sportblogba? :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.09.06. 17:30:38

@mortullus: Drága, a dotoho a 2010-es Vb óta a szlovák labdarúgó válogatott magyarországi szurkolói blogja!

Nacionalista?! 2015.09.06. 20:21:30

Maradjon is annak, mert botrányos a többi írásod.

mortullus 2015.09.07. 11:33:53

@Csehszlovák Kém: Reméljük akkor végleg felhagytál a gyűlölködő firkálásaiddal. Írogass csak a szlovák sporteredményekről, az úgysem érdekel senkit.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.07. 12:03:58

Azt nem értem miért szoktad kikérni magadnak, ha valaki leírja, hogy egy magyarul beszélő, maygargyűlölő szlovák vagy.

Hogy magyarul írsz az látszik.
Ebből a cikkből az is kiderül hogy magadat szlováknak tartod, velül azonosulsz.
A magyar gyűlöleted pedig a többi cikkedből.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.09.07. 12:07:40

@Ballib Cenzúra: Olvasd el a blog jobb felső sarkában, hol jársz éppen.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.07. 12:49:05

A szlovákok már számos alkalommal jól kezdték a csoportot, de valahogy mindig leeresztettek a végére, pedig könnyeb csoportjaik voltak mint nekünk.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.09.07. 13:40:17

@A megvalósult amerikai ólom..: A spanyol meccsig száz százalékosak voltunk, ez több, mint jó kezdés :) Elég egy győzelem és kint vagyunk, egyenes ágon.

Ami pedig a csoport erősségét illeti, hát nem tudom, ti mit játszottatok volna a világbajnok spanyolokkal, vagy a bitang erős ukránokkal, mindenesetre maradjunk annyiban, hogy a kivénhedt görög, a kutyaütő észak-ír és a rém gyenge román válogatottal együtt ti alkottátok az Eb selejtező csoportok selejtjét :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.09.07. 13:42:32

Ne harcoljatok egymással, mintha StarWar lenne, hanem szavazzatok közösen rám!
kimittube.hu/produkcio/frady-endre-starwar-versek
:)))

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.09.07. 14:37:54

@Csehszlovák Kém:

sokadjára kapjuk meg az Univerzum leggyengébb selejtezőcsoportját, és valószínűleg ezúttal is hiába.

a román meccsen látszott, hogy a futball alapvető elemeivel is problémái vannak a játékosoknak.

közben Izland tegnap a kijutást ünnepelte.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.07. 15:41:57

@Csehszlovák Kém: Ok ez most tényleg úgy tűnik, hogy megvan. Jó teljesítmény.
Nade korábban.. Legutóbb a bosnyák, görög csoportból nem sikerült kijutni a vb-re, úgy, hogy a szlovák csapat fele annyi pontot szerzett mint a csoport 1. és 2. helyezettje.( Nekünk ezidőtájt a holland, román, török hármas jutott riválisként, utóbbit sikerült megelőzni.)
A 2012-es EB selejtezőcsoportjában Szlovákia az orosz, örmény csoportból nem jutott ki,utóbbiaktól ráadásul csúfos vereséget szenvedve. ( Mi ezúttal a már-már kötelező Hollandia és Svédország mögött zártuk 3. helyen a csoportot.)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.07. 16:03:17

@Csehszlovák Kém:

A románok jelenleg a világranglista hetedik helyén állnak.

Nem látok senkit a csoportotokból előkelőbb helyen ettől. :))

Szóval mi a 7-el ikszeltünk,
Ti meg kiszoptatok a 11. Spanyoloktól.

www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/men/index.html

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2015.09.07. 16:12:23

@Ballib Cenzúra: Az megvan, hogy otthon vertük a spanyolokat? :P Gratulálok a döntetlenhez, akkor a második helyen tovább is mehettek!
süti beállítások módosítása