Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon találkoznak, a monarchisták Mandinert olvasnak és egyébként mindkét szekta a brüsszeli Európai Néppárt frakciójában ülő Fidesz szavazótáborának integráns részét képezi.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor a Kurultájról olvastam - Bréking: a magyar kormányzati „nemzetpolitikája” lesüllyedt Jan Slota (= a szlovák politikai élet egykori legnagyobb bohócának! ) értelmi és mentális színvonalára! Emlékszünk, az egykori tankos hős nyilatkozta még a magyarokról, „apró mongol lovaikon érkeztek meg” Ázsiából. Déli szomszédaink fejében valami nagyon nincs rendben, vagy sok kumiszt ihattak az olimpia után, hiszen kijelentéseikkel maguk ismerik el a részeges tót szavait. Slota tehát már tudta régen, amit mostanság sorban igazol a magyar miniszterelnök, kormányzati tényezők, a kurultájosok - a szlovák parlamentből kibukott nacionalista legnagyobb megelégedésére.

A Kurultáj bizonyíték, a magyarok kitalált, dicső történelem megalkotásán dolgoznak újra, ki ne akarna inkább egy ázsiai harcos törzstől származni, mint a gyűjtögető-halászó tundratúróktól? Tényekre mindenesetre szükségünk lenne, addig elküldjük az új magyar történelmet egy sms-ben? A próbálkozás egyáltalán nem új: a Horthy-korszak egy újabb elemének rehabilitását látjuk, a turanizmus gondolatának, a „tudomány mezébe bújtatott társadalmi és politikai mozgalom” újraélesztését látjuk, amelynek korabeli célja „a „turáni nép” anyagi és szellemi reneszánsza” lett volna. Vö: Huth Gergely: Kurultáj, Magyar Hírlap, 2012 augusztus 13.

A turánizmus cáfolatáról bővebben egy zseniális cikk: Schmidt József: Turánizmus, Nyugat, 1925. 20. szám

Nézem a közpénzen mulató, injekciós emberekről a fotókat, egyiküknek sincs vágott szeme, a szlávok csináltak európai embert belőlük, azokkal együtt, akikkel korábban beolvadtak a Kárpát-medence népességbe. Lelkileg és testileg is. Vajon ezeknek a szerencsétleneknek soha nem jutott eszükbe tükörbe nézni, hogy nem úgy néznek ki, mint egy kirgiz? Attila kitalált leszármazottai a piros lámpába néztek bele, inkább rendeznének a Találjuk meg a genetikailag igazi magyart! versengést, befizetek. Most szólok, nehéz lesz győztest hirdetni: a mai Magyarország lakossága nem más, mint az ősmagyarok régen kihalt népnevét viselő, annak archaikus nyelvén beszélő európai népek keveréke.

Persze, értjük, honnan indult ez a hagyomány: valamikor a magyarok azzal tudták ijesztgetni Európát, hogy ők Attila és hunok leszármazottai, gyorsan mindenki le is fosta a bokáját, átadta az aranyat és az asszonyt, ’oszt jó napot. A magyarok pechje, hamarosan véget ért a misztikus-vallásos középkor, eljött a eljött a racionalizmus és a józan ész korszaka, és persze a Tudjukkik rágyúrtak a tudományra, és a legújabb DNS-elemzésekkel beleszartak a magyarok palacsintájába: ez a szép mese/legenda/hagyomány (vérmérséklettől függően a megfelelő szó kiválasztandó) az ázsiai származásról nagyjából annyit ér, mint Lord Varysnak egy pár csöcs.

A Mátra környéki palóc etnikai csoportot sokan az ősmagyarok közvetlen leszármazottjainak tartják. Semino és társai 2000-ben két területről - palóc és Budapest - vett minta alapján, tanulmányozták a magyarországi emberek genetikai eredetét. A mitokondriális DNS alapján megállapították, hogy a magyar ember DNS-e 94%-ban európai jellegű, 4% ismeretlen eredetű és 100 főből csupán két emberben (egyet a palóc területről és egy Budapestről) mutattak ki ázsiai eredetű gént.

(Ornella Semino, Giuseppe Passarino, Lluís Quintana-Murci, Aiping Liu, Judit Béres, Andreas Czeizel and A Silvana Santachiara-Benerecetti. MtDNA and Y chromosome polymorphisms in Hungary: inferences from the palaeolithic, neolithic and Uralic influences on the modern Hungarian gene pool European Journal of Human Genetics (2000) 8, 339–346)

Hideo Matsumoto professzor Ohioban előadásában kimondta: kutatásai alapján a magyar populáció mindössze 5%-ában található mongol gén, a lakosság 95%-ban olyan géneket talált, amely az európai emberre jellemző.

(Lecture of Professor Hideo Matsumoto on the Third Great Scythian World Congress held in Cleveland, Ohio, in May 1990.)

Malyarchuk és társai a szláv népekben található mongoloid behatást tanulmányozták. Megállapították: Csehország lakosságának 1,8%-a mongol géneket, azaz olyan géneket, amely Eurázsia keleti felére jellemzőek. A dél-, és nyugati szlávok populációjában mindössze 1,3-1,6%-i mongoloid gént találtak. Ugyanez az arány a keleti szlávoknál 1,3-5,2%-ig terjedhet. Például a bosnyákoknál, horvátoknál, szlovéneknél ez az arány 1,2%-os, hasonlóan a csehekhez és a lengyelekhez. A magyarok mongoloid génállománya e kutatás szerint mindössze 1,7%-os.

(B. A. Malyarchuk, M. A. Perkova, and M. V. Derenko. On the Origin of Mongoloid Component in the Mitochondrial Gene Pool of Slavs. Russian Journal of Genetics, 2008, Vol. 44, No. 3, pp. 344–349.)

Szláv országok Európában (R1a + I2a2 alapján)

Fehéroroszország, Horvátország: Y-DNS cca. 70%-a

Lengyelország : 65%

Bosznia-Hercegovina : 63%

Ukrajna, Oroszország: 55%

Szlovákia: 52% Szerbia: 50%

Magyarország: 48%

Csehország, Románia: 43%

Bulgária: 38%

A dotoho szerkesztőségében nem értjük: miért olyan jó a hunoktól származni, amikor a finnek okos, szép és jó emberek. A hunok meg bejöttek Európába és lemészároltak mindenkit, ráadásul Attilának tuti nem volt olyan jó csaja sem, mint Daenerys Targaryen, arról nem is beszélve, ezek a finnek még hokizni is tudnak! Persze Semino elemzése tisztán bizonyítja, hogy genetikailag a mai magyarok legnagyobb mértékben az itt élő egykori szlávok leszármazottai, és lehet találni germán, latin és más etnikumokra utaló nyomokat is.

A hunokkal és más ázsiai néppel semmilyen (!) közös pont nincs, a finnugorokkal nagyjából 1 százalék a hasonlóság, hoppá. A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek. Sajnálatraméltó egy helyzet, nem tudjátok/akarjátok magatokat hova besorolni: magány és jelentéktelenség, ez a valódi problémátok. A genetika nem hazudik: darázsfészek a téma, de a magyarok által ismert „Honfoglalás” meg sem történt.

A különböző európai-, és közel-keleti etnikumok Y-DNS haplocsoport összetételében itt böngészhettek:

Erről az identitás-válságról szól a nyolc olimpiai aranyérem körüli hiszti, a „Marslakókról”, a fene nagy különlegességről, amely nem más, mint a szomszédos népek brutális lenézése, most éppen nyolc sportember teljesítménye mögé bújva. Elmentek ti a picsába! Gratuláljunk a Kurultáj szervezőinek a Fidesznek, a Jobbiknak, a magyar kormánynak, az őket támogató lakájmédiának: nagyon örülünk, hogy ebben a nem kicsit lebutított magyar szellemi közegben, ilyen gyönyörű ősöket fedeztetek fel újra! Mert amit a Kurultáj felmutat, nem más, mint újabb, puszta kétségbeesés, öncélú hülyeség és látványos önégetés, amely nem előre mutat, hanem újabb Világoshoz, Trianonhoz vezet.

Európa régen látott örömbe törne ki: Turul mutassa az igaz utat „haza” ezeknek az embereknek szerelmes földjük felé!

362 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr374713210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kurultáj 2012.08.15. 17:44:55

Ez most vicc, vagy komoly, kérdezhetnénk, ha nem tudnánk, hogy mi a különbség a kettő közt: Két hét... Így csak a jegyzőkönyv kedvéért: "közelebb viszi az embereket az egyre inkább

Trackback: Szájer József szerint mégsem félázsiai származékok, hanem kurucok vagyunk 2012.08.15. 11:21:45

Kuruc mentalitásúnak vallotta magát a cingár kis alázatos, szemüveges, 51 éves aktakukac a Fidelitas balatonlellei táborában. Nagyon röhögök :) Mit lehet mondani arra, ha egy férfikora csúcsán bőven túljutott második vonalbeli ős-fideszes politikus vál...

Trackback: Focistának nem kellett Orbán, ezért lett joghallgató 2012.08.15. 11:20:03

Se a magyar, se a történelem, se a matek, se a fizika nem ment neki, így nem csak bölcsésznek, tudósnak se volt jó – árulta el a Policitynek adott interjújában a miniszterelnök. Bár gőze nem volt, mit csinál egy jogász – ezt is ő mondta ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.15. 10:48:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajczig&Khaas (törölt) 2012.08.15. 10:39:04

Már a címért megérdemled, hogy kurvaanyád, a többit nem is érdemes elolvasni. Viszont felmerül, hogy a tótok mióta pofázhatnak bele érdemben a helyi ügyekbe?

Csigafattyú 2012.08.15. 10:39:20

Szerintem kúrjad a kecskéket, és ne írogass hülyeségeket, nem erre való a magyar nyelv. A legprimitívebb "érveket" rángatod elő, ami csak a félművelt magyargyűlölőktől telik, és tetszelegsz a "tudományosan művelt közíró" szerepében. Magyarnak lenni nem genetikai kérdés, hanem egy sorsközösséghez való tartozás, mint ahogy bármely más néphez való tartozás is az, kivéve a zsidókat és a nácikat, mert ők ragaszkodnak a vérségi kérdésekhez.

Jack__Bauer 2012.08.15. 10:39:26

Öcsém, te aztán alaposan megráztad a pofonfát... Természetesen rögtön kikerült főoldalra is.

tutticuki 2012.08.15. 10:39:34

Lincshangulatban vagyok...Asszem, nem egyedül!
Beteg állat!

Kristl 2012.08.15. 10:47:50

Nekem így kapásból lenne pár kérdésem.

Például a "monarchisták" vagy royalisták mióta "szekta"?
Elvileg ugye szekta eddig hitközösségre volt használatos, nem politikai irányultságra.
Ráadásul a "monarchisták" idehaza kifejezetten nem "fideszesek". Sőt.

Tehát ez tárgyi tévedés.

A második onnan ered, hogy a genetikai vizsgálat mennyire illeszkedik _szerinted_ a nomád népek korai társadalmi szerveződésére, kultúrájára
valamint a "mongol gén" mennyire releváns a "honfoglalás" bizonyítására. Például.
Igen, érveket, és okokat kérnék a pár oldalnyi fröcsögés helyett. :]

Sadwick 2012.08.15. 10:54:25

Királypárti egybeírandó, illetve a név Daenerys TargaryEn. Nem is értem hogy egy ilyen tudományos igényű műben hogyan fordulhatnak elő ilyenek...

wilson77 2012.08.15. 10:55:58

Mi a baj, fáj, hogy finnugor NYELVcsaládból származunk?

-wilson

corny 2012.08.15. 10:56:09

Csehszlovák kém, te egy szegény, nyomorult ember lehetsz. Ha befejeznéd a tevékenységed, a világ jobb hely lenne. ÉS van egy javaslatom a tisztelt olvasóközönségnek, ne kommenteljük és ne is olvassuk egy szerencsétlent, akkor nem kapja meg a napi perverz örömét.

fefe79 2012.08.15. 10:57:30

Na látom kezdődik megint a csörte... ez hányadik a héten? 2.334.556-ik?
Lesz itt pillanatokon belül akkora zsidózás, nácizás, libsizés, komcsizás, hogy csak na.
És persze tök fölöslegesen, mert senki sem fog a másiknak még csak egy centit sem engedni.

clegane 2012.08.15. 10:57:41

lol nagyon jó írás, persze számíthatsz rá hogy tízből kilenc komment anyázni fog, dehát ilyenek ezek a turáni faszkalapok.
az értelmes magyarok azért egyetértenek veled!

Balt 2012.08.15. 10:58:40

@Kristl:

"Ráadásul a "monarchisták" idehaza kifejezetten nem "fideszesek". Sőt."

Miért is ne? A Mandi szerintem eléggé ezt a vonalat képviseli. (Mellesleg: én is rokonszenvvel vagyok irántuk.)

De van ilyen cselák mozgalom is: :)
www.youtube.com/watch?v=KrE5vef2hOs

DNS, más megközelítésből:
"A két nemzet, a lengyel és a magyar génállományában fordul elő Európában leggyakrabban az Y kromoszómán található R1a1 mutáció. Az előfordulási gyakoriság 56-60% közötti ezeknél a népcsoportoknál. A mutáció jelenléte arra enged következtetni, hogy a két nép egy körülbelül 10 000 évvel ezelőtt élt közös őstől származik."

Semino et al. The Genetic Legacy of Paleolithic Homo sapiens sapiens in Extant Europeans: A Y Chromosome Perspective, Science, 290, 1155-1159, 2000

Ilyen módon a mindig is kiváló lengyel-magyar kapcsolatoknak lehet genetikai alapja. (Inkluzíve galíciai menekültek befogadása stb.) A szlovákok valahogy kimaradtak ebből...

Jut eszembe, ha már genetika: mennyire jellemző a Moha és Páfrány (cseh és szlovák) figurája! A joviális, kövérkés cseh és a hosszú, lógó orrú szlovák - ááá, telitalálat! :))

Arzén Vendel (törölt) 2012.08.15. 10:59:45

A cseheknél/szlovákoknál van olyan médium ahol ilyen erős hátszelet kapnak elmebeteg nemzetgyűlölők mint nálunk az indexen, vagy ezt is csak itt a sötét fasiszta diktatúrában kell elszenvedni?

Balt 2012.08.15. 10:59:55

@clegane: Mármint mivel? Hogy az értelmes magyarok valójában szlovákok? :)))

2012.08.15. 11:02:41

@clegane: Elég megnézni a többi hozzászólásodat te magyarellenes senkiházi troll. Inkább hallgass, húzd meg magad.

clegane 2012.08.15. 11:07:55

@Balt: abban hogy Attilának nem volt olyan jó csaja, mint Daenerys.

ja nem, abban hogy "amit a Kurultáj felmutat, nem más, mint újabb, puszta kétségbeesés, öncélú hülyeség és látványos önégetés, amely nem előre mutat, hanem újabb Világoshoz, Trianonhoz vezet."

Balt 2012.08.15. 11:08:07

@Arzén Vendel: Azért öröm látni, hogy micsoda vagdalkozást végeznek a magyargyűlölők netszerte az olimpiai sikereink láttán... :) (Tóta W., 2ős mérce, bocskorosok itt és a Neo FM-en stb.) :))

Kristl 2012.08.15. 11:08:27

@Balt:

Mert attól, hogy valaki olvassa a mandinert (mint például én), vagy kommentel oda olykor (dettó), még nem lesz fideszes.
A kapcsolaton is megtettem olykor, akkor meg mszps vagyok? Sőt még a kettősmércén is.
Ah értem valójában tudathasadásos vagyok!

Az véletlen sem lehetne, hogy maga a mintavétel és elemzés tartalmaz elvi hibát. :]

Amúgy félig már elolvastam a cikket. Eleve elvi hibából indul ki.
"Palócok mint az ősmagyarok leszármazottai akik megőrizték genetikai azonosságukat".
Miért is?
Innentől a tudományos értéke erősen megkérdőjelezhető. De még rá lehet mutatni pár apróságra.

clegane 2012.08.15. 11:08:33

@HUN_Sector: jaj de megijedtem! most mi lesz!!

parandroid 2012.08.15. 11:13:56

"- Mondja! Maga tudta, hogy egy 4 mérföld hosszú csőrendszer van a hasában?
- Tessék?
- Tudta, hogy egy 4 mérföldes csőrendszer van a hasában?
- Nem, ezt nem tudtam.
- Meg szerencse, hogy itt vagyok. Szóval, 4 mérföldnyi cső van a hasában szorosra összegöngyölve. Muszáj, hogy szorosra legyen göngyölve, különben nem férne be. Persze nem akármilyen anyagból van ám a cső, hanem egy speciális anyagból, amit bélnek hívnak. A beleket nagyon szorosra össze lehet göngyölni, ezért fér bele olyan sok a hasába. Magát nem érdeklik a belei?
- Nem különösebben."

azért csak nyomjad még, tök érdekes adatokat írsz. egyszer majd írhatnál arról is, hogy a kattintásszám növelésén kívül mi (ha egyáltalán valami) a célod ezzel.
csókolom a magyarul (is) beszélő szívedet.

parandroid 2012.08.15. 11:14:03

jé, itt előzetes moderáció is van, bátor szőr robin!

KariKa 2012.08.15. 11:14:17

ilyen provokatív címmel tizeniksz komment, ez minősít

az én javaslatom is:

ignore on

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.15. 11:16:01

Nocsak!Egy újabb mszmp/lmp magyar mocskoló "írás" a címlapon.Megint az 2-5%-os pártok osztják a tutit

Balt 2012.08.15. 11:17:09

@Kristl: Na, én viszont ritkán járok (még ritkábban kommentelek) a Mandineren, viszont következetes Fidesz-szavazó vagyok és monarchista (mondjuk). Na, ezt add össze! :)

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.08.15. 11:26:09

Hát ez kemény volt. :)

Nem azért, mert nincs igazad, régen nincs már echte ázsiai ebben az országban, mindenki valami szláv-német-török-akármi keverék, de ezt hogy meg is mondtad azoknak, akiknek az egyetlen vélt értékük a származástudatuk.

Ehhez aztán kellett mersz.

A hunok meg még előtte eltűntek innen, hogy a magyarok elkecmeregtek idáig, de hát ez kit érdekel ugye.

Na szóval, jól belecsaptál a lecsóba. :)

Mad Mind 2012.08.15. 11:26:25

Kéne valami valós tény is a fröcsögésed mellé. Persze senki nem 100%-os hun/magyar származású, de az ázsiai vonal benne van sok ember génjében. (Az enyémben pont nem, mert Ausztriából származom)
Nem meglepő módon szlávok által kitalált "bizonyítékot" mutogatsz.

omboz 2012.08.15. 11:26:49

"A dotoho szerkesztőségében nem értjük: miért olyan jó a hunoktól származni, amikor a finnek okos, szép és jó emberek. A hunok meg bejöttek Európába és lemészároltak mindenkit, ráadásul Attilának tuti nem volt olyan jó csaja sem, mint Daenerys Targaryen, arról nem is beszélve, ezek a finnek még hokizni is tudnak!"

Többek közt az ilyen írások miatt. Mondom ezt én, akinek a neve a felvidéki Sáros vármegyéből származó rutén név. Akinek az egyik nagymamája által viselt név román. És aki félig kun. Tehát csak érzelmileg vagyok magyar. Pont miattatok, gyíkok!

Leírom miért:

Szerintem csoda, hogy egy ilyen kultúra megmaradt itt. Nem hibátlan. És? Kié az? Akik történelmi-, gazdasági okokra hivatkozva húzták meg a határt a Dunánál? Akiknek az országában minden harmadik magyar volt? Mintegy büntetésből került oda? Mert ő nem is magyar, csak nem tud róla? (a Csallóköz történetesen magyar, mert a mongolok ott nem pusztítottak, nem tudtak ugyanis oda bemenni...) Folytatom: akik légifelvételekre hajómaketteket pakolgattak, mondván: az Ipoly hajózható és csetótia gazdasági életképessége miatt annak oda kell tartoznia?

Teljesen más lenne a világ, ha a vesztesek és eltűnt népek történetírói is megszólalhatnának. Például a hunok.
Akár csak ha a közelmúlt történéseit normálisan meg lehetne tárgyalni, vagy az ilyen irányú próbálkozásokat nem büntetnék egyenesen börtönnel. "Demokráciában"...

Szóval elmentek ti a picsába, bárkik is vagytok, de becsületes emberek nem!!!

Hja, a finnek is a turániak közé tartoznak, fasszopók!!!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.15. 11:29:34

Azért ez túlzás. Nem vagyunk szlávok és volt honfoglalás is, csak nem egészen úgy, ahogy a néphit tartja.

Arról van szó, hogy már a honfoglaló magyarok is eléggé vegyes társaság voltak, mert jött velük egy csomó kazár (türk) is. De így is csupán 50-100 ezer ember lehetett és bejött a Kárpát-medencébe, ahol élt kb. 1 millió szláv. Eléggé természetes, hogy genetikai állományuk felhígult, szinte eltűnt. Arról nem is beszélve, hogy utána megfordult itt pár nép, hol hódítóként, hol betelepítettként.

Szalacsi_Dezső 2012.08.15. 11:31:26

Nagyon rákattant a szerző Trónok harcára, na de hogy jön ez ide? A témához ugyebár.
Anno még "a" átkosban egyetemen filozófia és munkásmozgalom története órán mondta volt a "tanár" et. "Lehet kéremszépen, hogy Lenin ezt mondta! Na de hogy jön aga Leninhez?"
Hát kb. ennyi értelme volt a posztnak.

omboz 2012.08.15. 11:36:31

@Lord_Valdez: De így is csupán 50-100 ezer ember lehetett és bejött a Kárpát-medencébe, ahol élt kb. 1 millió szláv.

Valószínűtlen. Fenti esetben mi is a bolgárok "sorsára" jutottunk volna. És nem lenne itt magyar nyelv.

(((...és Teller Ede is "csak egy középiskolai tanár" lenne, mint ahogyan nyilatkozott a magyar nyelvről.)))

funfun 2012.08.15. 11:37:45

Belenyúltál, ecsém, keményen. Igen, úgy tesz a sok sutyerák ikú lájt, mintha személy szerint neki lenne köszönhető a sok nóbeldijj, meg a sörrel fotelből szurkolók személyes eredménye lenne az olimpiai siker. Holott azok egyes személyek és tanáraik/trénereik sikere. Persze, örüljünk velük EGYÜTT, de ne tegyünk úgy, mintha közös siker lenne. Mert mit is tettünk érte személy szerint? Egy nagy büdös lófaszt.
Ez a magyarság-eredet bizonyítása meg egyenesen fárasztó. Egy keverék nép vagyunk, Európában. Se több, se kevesebb, mint bármely más nép, vagy népcsoport. Minden ember egyenlő - nem, nem a nagy demokráciák alapjaira hivatkozom, hanem a Bibliára, ez onnan szépen kiolvasható. Ha már magyar és keresztény... Ja, és bocs, de a Bibliának az Ószövetség is a része, és urunk, Jézus is egy zsidó nőtől született, a Dávid házából való Máriától, akinek ma van a keresztény ünnepe, Nagyboldogasszony.
Nincs kereszténység zsidók nélkül, nincs magyarság Európa nélkül.

Kösz a halakat! 2012.08.15. 11:38:29

Az már egy oltás, hogy a tótoknak meg kell tanulniuk magyarul ahhoz, hogy fröcsögjenek nekünk. Ugyanis a halandzsa felföldi troll szlovák nyelvet nem érti rajtuk kívül senki.
Ebből az írásból is sugárzik a kisebbségi komplexus - egy kis csökevény, minden szinten összelopkodott ország (földet a magyaroktól, nyelvet a csehektől) gyűlülködő hobbitja próbál valahogy provokálni mindenféle kamu áltudományos faszsággal... Bár azt is el tudom képzelni, hogy az illető budapesti és számolgatja a lóvét amit ezért a szennyért kapott az uraitól.
Nézd a lényeg az, hogy Szlotákia soha nem volt és nem is lesz tényező európában, még annyira sem mint Magyarország, kibaszottul nem kíváncsi senki rátok, legjobb lenne ha a lopott hegyeteken egymást baszogatnátok meg a kecskéiteket. Ja és magyarnak lenni nem genetika kérdése. Te köcsög

petyah1379206 (törölt) 2012.08.15. 11:39:20

A genetika nem hazudik: darázsfészek a téma, de a magyarok által ismert „Honfoglalás” meg sem történt.

gyakorlatilag a lehető legelborultabb és legostobább tanulságot vontad le:
íme a wikipédia magyarázata:

"a magyarság vagy mongolid eredetű, és az évezredek során olyan mértékben keveredett más népekkel, hogy ez már csak nagyon kis mértékben mutatható ki, vagy pedig eredetileg a magyar ember europid volt, viszont az őshazából történő vándorlás során sok mongolid néppel került kapcsolatba, illetve a tatárjárás, a jászok, kunok betelepítése és a 145 éves török uralom során került a mongolid jelleg a magyar populáció 5%-ának géntérképébe. A felsorolt „kapcsolatokat” tényként kell kezelnünk, míg az első verziót pusztán a mérési eredmények nem igazolják, de a lehetőségét felvetik. Nyelvészeti és történelmi ismereteink segítségével azonban kijelenthetjük hogy a magyarság európai (finn-ugor) eredete a valószínűbb."

@Lord_Valdez: ez hülyeség ha 10-20x annyian lettek volna a kárpátmedencében mint amennyi magyar bejött akkor, hogy terjedt volna el a nyelvünk, és hogy lehettek volna a magyarok egy az ország vezetői??

Balt 2012.08.15. 11:39:30

@Kiszámoló: Gratulálok, hogy kívülállóként ilyen emelkedetten tudod látni... :)

OftF 2012.08.15. 11:39:51

aki szerint ez baromság, az miért eteti? :)
eztet nem értem.
Én csak egyszerűen leszarom, hogy így van-e, nem ez határozza meg a cselekedeteimet.

CaaRoy 2012.08.15. 11:44:45

Erről a cikkről két dolog jut az eszembe.Mi indít egy magyar - már ha valóban magyar - embert ,hogy a saját nemzete gyalázásában lelje örömét?A másik, milyen lelki/szellemi nyomor juttat ide valakit?Szegény szerencsétlen flótás, remélem egyszer megnyugvást lelsz.Addig is hidd el ,jó valahova tartozni és én inkább tartozom bárhová ,mint a hozzád hasonló retardált gyűlölködőkhöz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.15. 11:44:58

@omboz:
Nem, mert a honfoglalás után ők alkották az elitet, vagy inkább az új elit közülük került ki, mint ahogy a régészeti leletek is mutatják.
A régi szláv elit szétzilálódott. A honfoglalást ugyanis egy szláv trónviszály tette lehetővé. I. Szvatopluk halála utána két fia, II. Szvatopluk és III. Mojmir egymást gyilkolta.

fefe79 2012.08.15. 11:45:08

@omboz: na, mindjárt eljutunk László Gyulához.

Ambiorix 2012.08.15. 11:46:13

Szláva Bogu! Na konce koncov napfényre jött, hogy mindnyájan szlávok vagyunk, de még a románok is, Jan Kollár, Jan Kollár, aki vagy a mennyekben, hallod ezt?! :)))

Balt 2012.08.15. 11:46:40

@omboz: Egyetértek. Nekem egyik ágon a nagyanyám történetesen Tóth vezetéknevű volt (nem tudok felvidéki/szlovák eredetről, de nyilván nem véletlen a név), a másik ágon is szinte biztosan szláv, ezen kívül semmi bajom sem a szlovákokkal, sem más szláv népekkel, de az ilyen provokatív posztok persze, hogy kinyitják a bicskát a zsebemben. Bár inkább csak röhögni kéne rajta, egyfajta sajátos humor, mint a testvérblogja, a Modoros. :))

Látom, erősen frusztrált a szerző az olimpiai sikereink, meg az Index "ajánlóban" hozott sms-nyi történelem miatt. :)))

Buci-Bigyo (törölt) 2012.08.15. 11:50:18

Én speciel negyedrészt tót vagyok, szőke és zöld szemű :D, de teljesen magyarnak érzem magam. :) Nem utálom a szlovákokat sem, érdekes is lenne... :D
Ennek a posztnak amúgy mi az értelme?! Azon kívül, hogy szeretsz provokálni.
A szlovák történelem viszont tényleg nem létezik, ahogy az amerikai, ausztrál és a kanadai sem nagyon. Racionális okokból.
Ugyanazt csinálod mint a "turániak", csaxólok. Bár szerintem nagyon is jól tudod, mit csinálsz. :(

Sparti300 2012.08.15. 11:53:20

Csehszlovák Kémnek! csak azt kívánom, hogy élete végéig Slota seggéről egyen egész nap szarcsimbókokat, Szopd le az afrikai K-anyádat.

Kristl 2012.08.15. 11:53:26

@Balt:

Mit kell ezen összeadnom?
Fejezzem ki részvétem a fideszes érzületedért? :]

jobbrolbandita 2012.08.15. 11:56:55

Már régóta világos, hogy ezt a blogot vagy mit valszeg a szlovák belügy szerkeszti és fizeti. Ez csak újabb bizonyíték. Anyádból csináltak európai embert a szlávok. Maga a "szláv" szó a rabszolgát jelentő sclav-ból ered. Mert azok voltak. Mikor ide a magyarok ősei bejöttek, veremlakó nyomorultak voltak a szlávok. De ezt persze a cikk írója is tudja, csak mivel ő is egy irigy tót, hát hisztizik egy sort. Buta, rosszindulatú, pitiáner. Mint a tótok általában.

ökörpöröly 2012.08.15. 11:57:56

Az írás provokatív, ennek következtében -is- gondolatébresztő. Azért nem árt tudni egy-két dolgot.
- A honfoglalás kori "magyar népesség" már eleve bizonyos mértékben keveredett volt -germán, török és iráni néptöredékekkel dúsított, elsősorban a nemességnél-, ennek ellenére kimutatták genetikusok, hogy a magyarság ősei eleve Közép-Európából származnak.
- Közvetlenül a Honfoglalás után a magyar még tovább keveredett "keleti" és "európai" népekkel. Keveredett az itt élő frankokkal, szlávokkal, avarokkal, bevándorló besenyőkkel és egyéb keleti népekkel.
- Az ún. kalandozások alatt szerzett rabszolgákkal tovább folyt a keveredés, származzanak azok a Balkánról, a Bizánci Birodalomból vagy Közép- és Nyugat-Európából.
- A kereszténység felvétele után közvetlenül jelentős létszámú bevándorlás történt Nyugat-Európából, ahonnan is elsősorban németek, olaszok, franciák vándoroltak be.
- Az ország terjeszkedésével egy időben folyamatosan nőtt a szláv populáció száma -elsősorban a mai horvátok, szlovének, szerbek, szlovákok őseivel-.
- Nagyjából ebben az időben folyamatosan vándoroltak be vagy maradtak itt keleti népek csoportjai: besenyők -ők a Honfoglalás korától kezdve, hiszen pl. I. István könnyűlovasságát már elsősorban ők alkották, de az Árpád-ház királyainak időszaka alatt is jelentős mértékben települtek be-, kunok -elég csak Kötöny kunjaira gondolni-, jászok -XIII.-XIV. században-, mongolok -mongol, tatár és egyéb keleti törzstöredékekként-.
- Továbbiakban is folyamatosan települtek be közép- és nyugat-európai népek tagjai az Árpád-ház idején: Nyugat- és Közép-Európából elsősorban a túlnépesedés miatt, illetve azért, mert a magyar elit szívesen látta a sokkal fejlettebb nyugati bevándorlókat -mezőgazdaság fejlesztése, iparfejlesztés, bányászat, stb.-.
- Az Oszmán Birodalom előretörésével szintén megindult a Magyar Királyság uralta területekre a Balkánról való bevándorlás.
- A Hódoltság alatt szintén újabb keveredési hullám érkezett, elsősorban az Oszmán uralom alatt álló, nekik szolgáló balkáni népeken keresztül - a Hódoltságban állomásozó alakulatok 90%-át európaiak adták, szinte csak az elit 10% volt vélhetően "török" vagy "arab" származású, bár tudjuk, hogy már II. Murad idején a díván majd fele az iszlámot felvett görögökből, albánokból, szerbekből és egyéb balkáni népekből állt.-
- A Hódoltság befejezése után az országot újra kellett telepíteni. Elsősorban német, északi és délszláv bevándorlókkal próbálták pótolni az emberveszteséget. A betelepítések egészen a XVIII. század végéig folytak.
- Csak érdekességképpen. A Monarchia időszakában az ország iszonyatos oktatási és kulturális állapotai miatt nem volt képzett munkaerő. Ezért az ipari munkásság -tulajdonképpen a teljes munkásarisztokráciát- mintegy 25%-át magas bérrel becsalogatott -elsősorban- cseh, morva, német munkások alkották.
- Most a cigányokról és a zsidókról nem beszélek, számomra ők nem tartoznak és nem tartoztak ide.

Röviden és tömören. Genetikailag kimutatható, hogy mind a honfoglalás kori, mind a jelenkori magyarság közép-európai eredetű nép, amely a környékbeliektől nem hordozz jelentős mértékben több ázsiai vérvonalat. Az összes hunszittyaturulbaszó csürhét deportáltatnám a teljes családjukkal a Kaukázusba. Ők odavalók, én meg Közép-Európába. Soha nem fogom megérteni, hogy miért maszturbálnak azon, hogy egykor a hunok leigázt(hat)ák a honfoglalás kori magyarság őseit, aztán a korabeli szokás szerint segédcsapatként esetlegesen harcba állíthatták őket.
Röviden és tömören, én európai vagyok, nem akarok és nem fogok Ázsiához tartozni. A turkmenbashira vágyó mocskos, rohadt, félázsiai csőcseléket meg ki kell hajtani Európából, mert nem való ide! :)

Kristl 2012.08.15. 12:04:50

@Lord_Valdez:

Akkor a magyarság olvadt volna be pánikszerüen.
Az elit szokott beolvadni a népbe nem forditva.

SemBoga 2012.08.15. 12:04:58

@Lord_Valdez:

ez a normális megközelítése a nagy történelmi különbségeknek

Balt 2012.08.15. 12:24:50

@Lord_Valdez: "I. Szvatopluk halála utána két fia, II. Szvatopluk és III. Mojmir egymást gyilkolta."

Alig 1-2 emberöltő (nem egész fél évszázad) után meg Vajk (későbbi Szent István) és Koppány ugyanígy. Ha a szlávok nagyságrendi fölényben lettek volna, aligha él túl az Árpád-ház.

Atrox 2012.08.15. 12:25:08

Én értem, hogy a blog szerkesztői a magyar nyelvet is beszélő, ám az osrszágot és annak polgárait gyűlölő, lenéző, megvető népek. De miért kerül minden egyes gyalázkodó/fröcsögő írásuk az index címlapra? Hogyan jutottak el arra a szintre, hogy az országot, ahol feltehetően élnek és annak polgárait (mostanában például az olimpikonokat) ilyen retkes írásokkal ócsárolják? És vajon miért tehetik ezt meg büntetlenül, hiszen nálunk - legalábbis írásaik szerint - dühöng a nacionalizmus, nácizmus, horthyzmus és mindenféle jobboldali elnyomó diktatúra. Ahol ugye az ilyen férgek elvileg nem nyílváníthatnának szabadon véleményt, és valami világ végi börtönben kellene éppen rohadniuk...

Balt 2012.08.15. 12:25:14

@Kristl: Nem kell, egyelőre én teszek fordítva. :)

ökörpöröly 2012.08.15. 12:25:34

Továbbá, hozzá kell tenni, a magyarság ázsiai mítosza csak kárt okozott eddig a Magyarországnak. Valami beteges dekadencia lengi körül. A turáni átok a fejekben és a lelkekben van. Őszinte leszek, sokkal jobban örülnék, ha sikerült volna II. József elnémetesítési kísérlete, mert az "ázsiai gondolkodásmód" megmérgezte a nemzet nagy részét. Őszintén mondom, a "magyarság" csak akkor lehet valaha is kultúrnemzet - már mind a többség tekintetében-, ha betagozódik egy igazi európai kultúrkörbe. Esetünkben ez egyértelműen a német kultúrkört jelentette volna, illetve jelentené. Úgyhogy ideje felülvizsgálni a kuruc-labanc kérdéskört! :)

Balt 2012.08.15. 12:25:40

@Buci-Bigyo: Egyetértek, pont így érzek én is.

Golgotai 2012.08.15. 12:26:07

Ti szőrös agyú/talpú sloták! Te csak a saját bandád gyökerivel törődj, cseh-lengyel-ukrán hegyirablók, akik ősmagyar területre szivárogtak be az 1700 as évektől! És én nem vagyok zsidesz szavazó.Mert aki zsideszes magyar létére az hazáruló mint az mszp,dk, lmp szavazó. bár a jobbik meg túl puha....

Bicepsz Elek 2012.08.15. 12:26:35

@Kristl: A tortenelem nem ezt mutatja. Egy 5-10% nyi zsidosag is jelentos befolyassal meg tudta valtoztatni a gondolkodasmodot a 18-19-20. szazadban a feherek lakta teruleteken. A nyelvvel hasonlo a helyzet: aki fel akar kerulni,annak az elit nyelvet kell beszelnie. MAsreszt a magyarokkal nok is jottek. Persze sok-sok faluban nem beszeltekmagyarul,de ez akkoriban nem volt problema, mert a faluvezetok tobbnyire igen. Nem a tobbseg szamit,hanem a szervezettseg es celtudatossag.

Sir Galahad 2012.08.15. 12:26:51

Több kommentelő figyelmébe ajánlom: a szerző nem szlovák, egy mukkot sem tud szlovákul. Amit a fejléchez írt, abból egy szó sem igaz. Mondjuk magyarnak se mondanám, csak az anyanyelve az.

szonár 2012.08.15. 12:27:05

Rendkívül kellemetlen, hogy a szerző genetikával próbálja kizárni a "turáni" származást.A XXI. században ez éppen úgy türhetetlen, mint az ellentetje - ha valaki genetikai eszközökkel akarná bizonyítani valamilyen származást.

A "turáni" "örökség" vállalása nem genetikai, hanem kulturális kérdés. Az "ősmagyarok", vagyis a honfoglalók valóban félig ázsiai eredetűek, azaz "turániak" voltak, a szibériai sztyeppékről származtak. A legendás hét honfoglaló törzs nevéből 5 török eredetű, és csak 2 finnugor. És igen, az ősmagyarok valóban apró termetű mongol lovakon lovagoltak.

Igazából nem értem a szerző felháborodását azzal együtt sem, hogy abban igaza van, hogy a turáni örökség már a múltté - túl régóta élünk Európában, és minden ízünkben áthatott minket már az európaiság. De ezzel együtt, hadd ápolja a "turáni" hagyományokat az, aki akarja, hiszen ez egy ártatlan szórakozás. Van, aki meleg, van, aki turáni. És mind magyarok vagyunk.

phaidros 2012.08.15. 12:27:31

Igen, genetikailag tényleg nem sok közünk van a hunokhoz, főleg hogy a tatárjárás alatt a már akkor is kevert népesség 3/4-ét kiirtották. Valamint genetikai alapon is ismert már, hogy a bejövő magyarok ősei is európaiak voltak.

És? A nemzetek nem genetikai alapon szerveződnek. Ha így lenne, egy nemzet lenne csak, az emberiség... :)

Nem igazán értem, miről szól ez a poszt, úgyértem, kinek hozott újat. Azon kívül, hogy a posztíró egy szintre tartja magát az általa lenézettekkel, és ennek bizonyítékát is adja.

És mellesleg, a szlovákok történelme továbbra is elfér egy SMS-en, ellentétben a magyarral. :) És igen, több aranyunk van, mint a környező országoknak összesen. Megértem hogy ez egy (cseh)szlovákból frusztrációt vált ki, és ennek ha kell, magyarul ad hangot... :) Igen, személyesnek érezni ezt nem kommunistához méltó, büszkének lenni rá "elbújás a sportemberek teljesítménye mögé". Ezt magyarázd meg légyszi a többi nyertes ország lakosainak is, a frusztrált vesztesek nevében... :D

fefe79 2012.08.15. 12:28:15

@ökörpöröly: kik, mikor mutatták ki ezt a genetikai rokonságot?
Mert tudtommal már annak is örülnek, ha egyáltalán találnak kinyerhető DNS-t a honfoglalás kori csontokban, nem hogy egy az egyben kimutassák, hogy az kikéhez áll a legközelebb.
Nem a mai magyar génállományról beszélek, hanem a honfoglalás koriról.

Cpt. Flint 2012.08.15. 12:28:19

@Kristl: Ja, azért tűnt el/alakult át Angliában a kelta nyelv a szászok, aztán a szász nyelv a normannok bemenetelével... meg valahogy az oc nyelv is Franciaországban... stb.

Phantom001 2012.08.15. 12:30:06

Lehet itt össze-vissza írogatni mindenfélét, de azt egyetlen magyargyűlölő idegenbérenc féreg sem tagadhatja le, hogy ázsiából származunk!!! Tudományosan bizonyított tény, hogy nyelv, külső jellemzők, kultúra, és genetika szempontjából is közelebb állunk a török népekhez, mint a finnekhez, és senki nem állította hogy mongolidok vagyunk, tudomásom szerint a többi török nép is europid, nem mongolid. Aki nem hiszi el, utazzon el Törökországba, vagy Azerbajdzsánba, és keressen vágottszemű embereket! A finnugor elméletet Bécsben találták ki, kb 200 éve, hogy megalázzák és elszakítsák a magyarságot a keleti testvérektől, és még véletlenül se fogjunk össze a törökökkel a labancok ellen. Ez adta a hátteret Trianonnak, ha az emberek tisztában vannak vele,hogy 200 millió testvérünk van keleten, nem hagyják megalázni az országot, és harcba szállnak a diktátum ellen. Nem véletlen, hogy a kommunisták is a finnugor elméletet nyomatták, meg most ezt nyomják a szlovákok is: mindenki ezt nyomja, akinek a magyarság gyengítése az érdeke.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.08.15. 12:34:33

@ökörpöröly: Akkor megnyugodhatsz, mert félig-meddig odatartozunk. Gazdaságilag pedig teljesen. Mindig is így volt. Egyébként pedig kultúrnemzet vagyunk. Szerintem minden nemzet az, ki-ki a saját kultúrája szerint.

Kristl 2012.08.15. 12:34:37

@Bicepsz Elek:

Nem emlékszem hogy a zsidó népelemek rá tudták volna venni a többségi népességet arra hogy átvegyék a nyelvüket. Még a vallást is csak 1x sikerült átadni..

Ami amúgy engem roppantul érdekel, hogyan és miként. De kazáriáról sokat nem tudni sajnos.

ökörpöröly 2012.08.15. 12:34:51

@Atrox: Te, tudatlan félázsiai sudribunkó! Ne rinyáljál, mint a mondásbeli fürdős kurva, hanem gondolkozz! Itt nem arról van szó, hogy lenéznék a magát magyarnak tartókat, hanem arról, hogy egy kissé provokatívan felhívják a sötét fajtád, hogy az (rém)álmodozás helyett gondolkozni is kellene! Én a büdös, félázsiai fajtád miatt szégyellem, hogy magyarnak születtem. Miattatok rohadt le az ország eddig, a te sötét fajtád fojtja meg a fejlődést -nálam a fejlődés nem egyenlő a liberalizmussal és a dekadenciával-!

Rwindx 2012.08.15. 12:35:07

Na megint belebarmoltál amihez szemlátomást lövésed nincs, de hát mit lehet várni egy tót faszkalaptól. Kicsit olvasgatni kellene a témában. Voltak fehér hunok (heftaliták) és az ázsiai hunok. A fehér hunok kaukázusiak voltak és nem vágottszeműek, még ha volt is valamilyen mértékű keveredés közöttük.
A finnekkel nincs semmi baj, csak éppen a rokonságot semmi sem támasztja alá, néhány nyelvész nyögvenyelős erőlködésén kívül. Annyi nyelvi azonosság még a bolgárokkal is van, mint amit a finnek esetében találtak.

Ja és segítek a kaukázusi annyit tesz hogy fehérbőrű, europid.

omboz 2012.08.15. 12:43:49

@Lord_Valdez: DE, mert:

Bulgáriában ugyanúgy szétzilált volt a szláv elit, de létszámát tekintve nagyobb volt a szláv lakosság. Teljesen más dolgok függvénye a nyelvcsere. Nemes egyszerűséggel:

aki szoptat annak mi az anyanyelve,

és milyen nyelven mondja az altatót. Ennyire egyszerű.

Megmaradt tehát a bolgár népnév, de a kagán unokája már cárnak hívta magát. Minden bolgárok ((és szlávok)) cárjának.

Ez így világos?

Kristl 2012.08.15. 12:43:55

@Cpt. Flint:

Gondolom nem olvastad a kora-középkori anglia kialakulását és történelmét.
A szászok egy erősen meggyengült britanniába érkeztek, ahol történetesen elfoglalták a kedvező alföldi területeket. A gaelek egy része el is hagyta a szigetet és leköltözött bretagne-ba.
A római államszervezet szétesése utáni 300 év pedig kulturális visszaesést hozott. Éhínséggel, járványokkal és emellett a szászok majd később a normannok remek kis népirtásokat végeztek. Ami ellen az ő erődített szállásépítő szokásuk védte a népességüket.
Nem sima "beolvasztás" ment hanem "fajháború".
Ezzel párhuzamosan a normannok meg fankin végigfosztogatták a kelta népelemeket is, pl Dublin őséből.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 12:44:03

Szerintem kevered a dolgokat. Itt ugyanis két külön kérdésről van szó:

1. A mai magyarok genetikailag hová tartoznak,

2. Az ősmagyarok (Árpádék) hova tartoztak.

A kettőt egynek tekinteni komolytalan és áltudományos.

Lássuk!

A mai magyarság nem egy genetikai alapú közösség, hanem - mint más népek - vállalt identitás. Így teljesen természetes, hogy a mai magyarok nagy többségének genetikailag az égvilágon semmi köze Árpádékhoz. Sőt: a mai magyarságban jóval több a szláv és a germán elem, mint az ősmagyar.

Egy adat: a ma szlávnak minősülő bolgárokban kevesebb a szláv vér, mint a mai magyarokban. Ez mégsem akadályozza meg a bolgárokat abban, hogy szlávnak mondják magukat, a magyarokat meg abban, hogy ne szlávoknak.

Ami viszont Árpádékat jelenti, szinte biztos a türk származás. Mivel pedig Árpádék csinálták a magyar államot és az ő nyelvük győzőtt (a mai Magyarország területén talált szlávok vették fel a magyar nyelvet, s nem fordítva), így az aki ma magyarnak mondja valamilyen formában Árpádék örökösének érzi magát akkor is, ha genetikailag semmi köze hozzájuk.

omboz 2012.08.15. 12:44:09

@Lord_Valdez: DE, mert:

Bulgáriában ugyanúgy szétzilált volt a szláv elit, de létszámát tekintve nagyobb volt a szláv lakosság. Teljesen más dolgok függvénye a nyelvcsere. Nemes egyszerűséggel:

aki szoptat annak mi az anyanyelve,

és milyen nyelven mondja az altatót. Ennyire egyszerű.

Megmaradt tehát a bolgár népnév, de a kagán unokája már cárnak hívta magát. Minden bolgárok ((és szlávok)) cárjának.

Ez így világos?

midnight coder 2012.08.15. 12:44:20

"A Kurultáj bizonyíték, a magyarok kitalált, dicső történelem megalkotásán dolgoznak újra, ki ne akarna inkább egy ázsiai harcos törzstől származni, mint a gyűjtögető-halászó tundratúróktól?"

Ez elég vicces annak fényében, hogy anno a kalandozó magyarok elég sokfelé eljutottak Európába, és hogy úgy imádkoztak, hogy a magyarok nyilaitól ments meg uram minket. Elég harcos törzs voltunk mi anno.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.08.15. 12:44:28

Valahol sajnálom azokat, akik ennyire nincsenek kibékülve a származásukkal, netán a magyarságukkal, talán még szégyellik is azt. Sz*r lehet egy állandó belső harcban állni önmagukkal!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 12:44:50

@omboz:

Nem feltétlenül az győz, aki többségben van. A bolgár esetben sem ez volt a döntő.

De egyébként még a bolgár esetében sem tűnt el nyom nélkül az ősbolgár nyelv. Mind a mai napig vannak a bolgárban olyan jelenségek, melyek egyetlen másik szláv nyelvben sem fordulnak elő.

fletwwod_mac (törölt) · http://fusimisi.blog.hu 2012.08.15. 12:53:40

@poszt: lesz itt komment dögivel! Sok megható szót fogsz kapni! :)
Csak ne légy sértődékeny! :D
Szvsz. a kommentelők többségével együtt sörözni nemigen fogsz :DDD

@Csepel Irén: Buta vagy, mint a lepkefing.
Szerintem kb. 50-60 millióra tehető azon szlávok száma, akikkel egy szlovák anyanyelvén kommunikálni tud.

@szonár: ,,...van aki meleg, van aki turáni...'' :D és aki mindkettő?
Egyébként egyetértünk.

---
Sztem a genetikai marhaság a posztban csak körítés.
Sejtem is miért. ;)
Szép napot mindenkinek!

ökörpöröly 2012.08.15. 12:54:04

@Phantom001: Te valami "mongolidióta" lehetsz, mert rólam még a skót Felföldön is azt hitték, hogy norvég vagy skandináv vagyok! :) Én európai vagyok, ide tartozok. Hogy pár nyomorult, szerencsétlen, ostoba tapló, saját nullaságát, sikertelenségét, jellemtelenségét, primitívségét azzal próbálja takargatni, hogy kondás őseiből napkeleti királyt fabrikál, az sokat elmond mind a szellemi, mind a mentális szintjéről!
Csakhogy ezzel a hozzáállással -ami szánalmasabb és hazugabb a dákoromán-elméletnél is- nem lehet előre jutni, csak leszakadni. Ezzel a beteg és torz hozzáállással az elkövetkező generációk életét fogják tönkretenni.
Egyébként tudom, a sötét fajta soha nem gondolkozik, nem tanul, azért alsóbbrendű. De, ha vennéd a fáradtságot, elolvasnád pl. Raskó (Magyar Tudományos Akadémia) több éve tartó kutatásait, akkor magadhoz térnél -persze, ha a 70-es IQ-d képesség tesz a szövegértelmezésre-. :)

hajdupeti fun 2012.08.15. 12:54:17

Ideje lenne alapítani egy díjat, amit az ilyen cikkek firkászai is megkapnának.

Talán egy aprócska huculmén annál méretesebb szerszámáról készített 1:1 méretarányú szobrocska bearanyozva és feldugva a "díjazott" valagába:)

Kösz a halakat! 2012.08.15. 12:54:25

-Milyen a szlovák antikvárium???

-Üres

bigthereal 2012.08.15. 12:54:36

direkt provokálsz, szláv rabszolga...???

Golgotai 2012.08.15. 12:54:42

A zsidók húzzanak a mi hazánkból!

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 12:55:51

Aki le bír írni ilyet:

"lesüllyedt Jan Slota (= a szlovák politikai élet egykori legnagyobb bohócának! ) értelmi és mentális színvonalára!"

azaz nem bír egyeztetni két birtokos esetű főnevet, az ne beszéljen értelmi színvonalról.

Gy.k.:
vagy
1. Jan Slotának (= a szlovák politikai élet egykori legnagyobb bohócának!),
vagy
2. Jan Slota (= a szlovák politikai élet egykori legnagyobb bohóca)

De amúgy is sok baromságot hordasz össze, kevered pl. a törököket a mongolokkal stb.

A mongoloid pedig a hozzád hasonló mongolidióta, amire te gondolsz, az a mongolid.

Az, hogy a mostani magyarok kikkel közösek genetikailag, tulajdonképpen lényegtelen, a legkevésbé talán a honfoglaló magyarokkal a tatár- meg törökdúlások utáni betelepítések következtében, leginkább szlávok és germánok, meg némi olasz betütés.
A honfoglalók viszont egyértelműen török eredetű népek voltak genetikailag, akik valamilyen oknál fogva történetesen egy finnugor nyelvet beszéltek (aki ebben kételkedik, tanuljon kicsit törökül meg finnül, és hamar kiderül, melyikhez állunk közelebb NYELVTANilag - ez egyértelműen a finn), valószínűleg különféle finnugor törzsekkel való hosszabb békés együttélés miatt. A török népek amúgy is hajlamosak átvenni más nyelveket, lásd pl. a mai bolgárok, genetikailag török nép szláv nyelvvel.

A finnek tényleg jó fejek, de hogy szépek lennének... hát nem tudom, én éltem ott, szép nőt talán 2-t láttam az idő alatt. Férfiak terén nem tekinteném magam mérvadónak.

A Kurultáj meg egy jópofa játék.
Aki komolyan veszi, az hülye. A résztvevők és a kívülállók közül egyaránt.

omboz 2012.08.15. 12:57:25

@Balt: valszeg ennek az egésznek semmi köze a tótokhoz. Meg is mondom miért.

A világ népeinek egészséges része szemtől szembe találkozik ellenségeivel. Békeidőben nagyrészt sajátjai előtt fikázza az "ellent", ez az önazonosságot hivatott erősíteni. Nem elterjedt -sőt, kizárt- egészséges népek között, hogy az "ellenség" közvéleményét ilyen módon "alázzák". Ez érvényes a magyarokra , tótokra is. ((itt bezavar a képbe a Napóleonnal kapcsolatos legenda -vedd el a magyarok múltját- de ez csak erősen zárójelben írom és tényleg nem jellemző))

Itt másról van szó. Egy "magyar" -kinek büdös a "hazája"- unatkozik. És két legyet szeretne ütni egy csapásra: megrengetni a magyarokat vélt, vagy valós nemzettudatukban (ezt csinálta eddig, de unja) és magyar bajuszt akar akasztani a szőke tót hajcsimbókkal. És röhögni...

Szerintem ennyi. Egészséges tót nem zavarog a magyar weben és fordítva.

Én a magam részéről közelebb érzem magam egy becsületes birkapásztor tóthoz, mint egy libbant pozsonyi-úti "magyarhoz". Utóbbitól hánynom kell!

Atrox 2012.08.15. 12:57:38

@ökörpöröly: "Te, tudatlan félázsiai sudribunkó! Ne rinyáljál, mint a mondásbeli fürdős kurva, hanem gondolkozz! Én a büdös, félázsiai fajtád miatt szégyellem, hogy magyarnak születtem."

Mi van haver, érted egyáltalán, hogy miről írtam? :))) Minek jössz ezzel a félázsiai dumával?

Látom, meg sem értetted, hogy miről szólt a kommentem. Nem is konkréttan erre az írásra reagáltam, hanem arra, hogy összességében mik jelennek meg ezen a blogon.

Egyébként meg kicsit visszavehetsz az arcodból. Értem, hogy fotelból kemény legény vagy, de én eddig is kultúráltan kommenteltem, szemben a te írásaiddal. Nézzük már meg, hogy kettőnk közül ki a félázsiai sudribunkó. Bárki, akinek egy csepp esze van, szerintem könnyen eldöntheti :)))

ökörpöröly 2012.08.15. 12:57:55

@midnight coder: Egyet szeretnek elfelejteni az emberek. A korabeli Európa széttagolt, egymással folyamatosan harcokban álló csoportosulásokból állt. Az első állandó európai hadsereget VII. Károly francia király állította fel a XV. sz. első felében -emlékeim szerint 3.500 főből állt eredetileg-. Tehát a könnyűlovassággal rendelkező kalandozóknak nem volt túl nehéz dolga. Bár kétségtelen, azért a 907-es pozsonyi csata szép kis haditett volt. :) Egyébként a kalandozásokat is felnagyítjuk. Hol vagyunk például a mongolok birodalmától, a hunok birodalmától, a pár ezer spanyoltól, akik leigázták Közép- és Dél-Amerikát, az angoloktól, akik gyarmatosították Indiát? :) Hozzá kell tenni, ha a megvizsgálnánk a mai magyarság őseit, akkor valószínűleg kiderülne, hogy felmenőink többsége gyűlölte a gyilkos, rabló, rabszolgákat szedő "magyar kalandozókat"! :P

al Dajjal 2012.08.15. 12:58:15

Lehet, hogy ez csak szándékolt megnyilvánulás 10000-es iróniafaktorral, de létezik rossz vicc és létezik olyan téma, amivel nem illik/szabad viccelni.

Ez az írás egy rossz vicc, olyan témában, amivel nem illik/szabad viccelni. Nagyon-nagyon remélem, hogy az író sem gondolta komolyan...

ökörpöröly 2012.08.15. 12:58:20

@Gondolkodni Próbáló Birca: Hát igen! :) Mint amikor a philadelphiai Mary Chi Kung a Mayflower puritánjainak a leszármazottjának hiszi magát! :D De ennek a félázsiai söpredéknek magyarázhatsz! :)

Kösz a halakat! 2012.08.15. 12:58:27

@fletwwod_mac:
"Szerintem kb. 50-60 millióra tehető azon szlávok száma, akikkel egy szlovák anyanyelvén kommunikálni tud."

Szerintem meg ne beszélj faszságokat mert beégsz

omboz 2012.08.15. 12:58:49

@Gondolkodni Próbáló Birca: Azt hittem, hogy egyértelmű: a bolgárok "nyertek".

Hiszen a népnév bolgár lett!! A nemzettudat bolgár maradt, a szláv elveszett. "CSAK" a nyelv maradt szláv, ezért érzed például Te is vereségnek a dolgot. Pedig nem az! Az élet bonyolult ;)

És: nem semmisült meg senki. Ezt tudja/tudta a keleti kultúra. Fordított esetben -szláv többség esetén- a bolgárok felét kiirtották volna.

(((Akinek van kedve, olvassa el "Cey-Bert Róbert Gyula: A honfoglalás kori magyar konyha" című -nem hosszú- értekezését.)))

ökörpöröly 2012.08.15. 13:06:21

@Ez is csak egy nick: A magyarok soha nem voltak török eredetűek. Mindössze az arisztokráciában volt jelentős török beütés. :) Ezt már régen bizonyították Romsicsék. A magyarság Közép-Európából vándorolt ki keletre, aztán onnan tért vissza. A különböző kultúrákkal való keveredés nem jelent teljes genetikai változást -a köznépi csoportoknál a honfoglalás kori csontleletek esetében 1-5%-os ázsiai "beütést" mértek-. Nemcsak a magyarság ősei rajzottak kelet felé, kelták -pl. a Kínába is eljutó tokhárok-, gótok, gepidák és egy rakat európai nép lakta a sztyeppéket. Körülbelül az általános iskola 5. osztályos anyaga a népvándorlás. :)

roki 2012.08.15. 13:08:58

@ökörpöröly:

' Az ún. kalandozások alatt szerzett rabszolgákkal tovább folyt a keveredés, származzanak azok a Balkánról, a Bizánci Birodalomból vagy Közép- és Nyugat-Európából.
- A kereszténység felvétele után közvetlenül jelentős létszámú bevándorlás történt Nyugat-Európából, ahonnan is elsősorban németek, olaszok, franciák vándoroltak be. '

Akiket aztán a tatárok jól ki is irtottak, vagy rabszolgának hurcoltak, mivel zömmel városok, erődített helyek, kolostorgazdaságok népességét képezték.

'- A Hódoltság alatt szintén újabb keveredési hullám érkezett, elsősorban az Oszmán uralom alatt álló, nekik szolgáló balkáni népeken keresztül - '

Olyannyira, hogy az ipeki pátriárcha népét a földesurak nem engedték birtokaikra letelepedni és ennek következtében jött létre orosz földön Kis-Szerbia, amit minimum 100.000 fő választott lakhelynek, míg mások Karánsebes és környékén tudtak kiharcolni.
Nem mellékesen a virtigli szerbek színe javát, a történelmi nemzetségek maradékát ott ölték le a bolgárok a balkáni visszavonulás során.

>>'Röviden és tömören. Genetikailag kimutatható, hogy mind a honfoglalás kori, mind a jelenkori magyarság közép-európai eredetű nép'

Ez egy orbitális faszság, ami nem tud elszámolni az R1b, korábban EU 18 haplocsoportba tartozók alacsony előfordulásával, ami nyugat-Európában domináns és komplementerként fordul elő a kelet-európai népességbe ngyakori R1a1 , korábban EU 19 haplocsoporttal, ami viszont a magyarság körében igen magas.
Ez a két génmutácó kb. 30-35.000 éve történt és eleve faszzság, az a szlovákok körében újabban elharapódzott őrület, hogy az egyiket a germánok, míg másikat a szlávpok jelölésére használja..... miközben nem vesz róla tudomást, hogy a fenti képen is mutatott R1a1-nek nem csak európai, de keményen ázsiai előfordulása is ismert Afganisztán, Pakisztán, Tadzsikisztán, India területén.

Érdekességként megjegyzem, hogy India és Pakisztán területén ott a legmagasabb, ahol a népesség heftalita hun eredetét valószínűsítik, Gujarat, Rajastan.

en.wikipedia.org/wiki/Huna_people
en.wikipedia.org/wiki/Gujarat

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a cigányok is többnyire ezekről a területekről származnak...

omboz 2012.08.15. 13:12:54

@Gondolkodni Próbáló Birca: el-elvesznek a hozzászólásaim. A neked írtak is, ezért bocs, ha duplázom.

Szóval: Azt gondoltam hogy világos: a bolgárok győztek. Ma mi úgy gondoljuk, hogy ha már szláv nyelven beszélnek, akkor csak veszthettek.

De nem.

Ha már mindenképp vesztesről akarunk beszélni, azok a szlávok. Elvesztették önazonosságukat, de megmaradt a nyelvük (és jeles cáfolatként, hogy a lovas népek csak pusztítók, gyilkosok: az életük is)

Ma őket BOLGÁROKNAK hívjuk.
Ez érthető?

fefe79 2012.08.15. 13:13:27

@ökörpöröly: az általad megadott cikk éppen téged cáfol. Te ezt írod: "Genetikailag kimutatható, hogy mind a honfoglalás kori, mind a jelenkori magyarság közép-európai eredetű nép."
A cikk meg arról ír, hogy a "klasszikus" honfoglalóknál kimutatható az ázsiai vonal, és ez "hígult fel" aztán az itteniek európai génállományával, aminek következtében kialakult a mai, nem ázsiai génállományunk.

omboz 2012.08.15. 13:13:31

@omboz: bocsánat, hibáztam, szóval: szláv hegemónia esetén...

roki 2012.08.15. 13:16:49

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Persze, hogy nem.

Bolgár esetben a döntő az volt, hogy a Bizánctól történő függőség csökkentése érdekében a már 17 éve folyó görög nyelvű térítést Simeon cár lecserélte szláv nyelvű térítésre, amire az adott lehetőséget, hogy ohridi Kelemen vezetésével több tucat jól képzett methódi, frankok által elüldözött ókommunista jött neki kapóra. Kiképeztek 3000 papot az ohridi kolostorokban szlávra, amit Bizánc a vallás hivatalos nyelvévé tett, hogy a perifériát befolyása alá vonja és felhasználták Bizánc ellen annak saját fegyverét, saját különálló, vallásilag elismert nyelvükön függetlenek tudtak maradni.

Ugyanezt a trükköt próbálta megcsinálni a magyar nemesség is, amikor latinra váltott, de itt Róma ügyesebb volt.

Amúgy pedig Bolgáriában nem igen találják a prekeresztény szlávok hamvasztásos sírjait...
...ha pedig voltak szlávok, akkor miért is folytatták 17 évig görögül a térítést???

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.15. 13:16:55

Jobbról nem jön érv, csak ajvékolás, személyeskedés, ......

Érdekes.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.08.15. 13:20:36

Igazán nem azért mondom, de szerintem az avar-kori és honfoglalás-kori ásatások elég világosan bizonyítják, hogy "a magyarok által ismert „Honfoglalás” meg sem történt" állításod nem igaz. Fura nekem, hogy a kalandozások korai feljegyzések (nem történelemhamisító magyarok, hanem germán és frank írók írták őket) forrásait is kikukázod egy mozdulattal.

Én értem, hogy tótként nehéz arra magyarázatot találni, hogy idejön egy kis törzs, rommá kúrja az összes asszonyotokat, a faszikat meg elzavarják a földekre dolgozni, és ezek a jöttmentek tényleg baromi kevesen vannak, de annyira nem, hogy a tót nők ne magyarul tanítsák meg a tőlük szült gyerekeiket beszélni - és mégis, még az anyanyelvüket is elfelejtették az itteni szlávok. Ezt betudom a rád nehezedő asszimilációs kényszernek.

A génállománnyal kapcsolatban egészen bizonyosan igazad van: legalább kétszer szinte teljesen kiírtották a magyarságot: egyszer a tatárok egyszer a törökök (ez utóbbiaknak több idő kellett erre) - és abban is igazad van, hogy a szomszédos országok népességéből többször újratelepítették Magyarország területét.

Olyan embernek tartom magam, aki a megengedő apa mosolygásával szemléli a Kurultaj rendezvényen részt vevő, kissé fogyatékos gyermekeit - mert kárt nem tesznek magukban, ha egyirányba lődöznek a nyilakkal -, de ebből nem vonnám le azt a következtetést, hogy nem voltak lovas nomádok az őseink. Mert elég sok, elég hiteles ásatás és forrás mutatja, hogy de igen. (Ez persze nem jelent rokonságot más görbelábú, kumisszagú csíkszeműekkel.)

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 13:21:26

@Balt:
Ez egyértelműen kamu.

A Neo FM már nem is ment az olimpia alatt. Miről beszélsz, idióta?

Olyanokat azért el sem árulnék a hozzád hasonló nagy magyaroknak, hogy a 8 aranyból egyet cigány, kettőt egy félig lengyel nyert. És a zsidókról még nem is beszéltünk.
Akik ilyenkor persze mind magyarok, ugye...

@Kristl:
A palócok kunok, a kunok szláv neve volt polovec (kb.: sztyeppei), ez "magyarosult" palócra.

@Lord_Valdez:
Nem valószínű az 50-100 ezer, inkább olyan 500-600 ezer. Különben a magyarok simán beolvadtak volna az itt élő szlávok közé.

@funfun:
Hát ha a Bibliát nem említetted volna, még akár azt is mondtam volna, hogy értelmeset írtál.

@jobbrolbandita:
A szláv szónak valóban a szolga jelentésű sclavus szóhoz van köze, csak épp fordított az irány: az elfogott szlávokat dolgoztatták szolgaként a rómaiak, aztán a népnév köznevesült.
Szóval a hír igaz, csak nem Moszkávban, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. De a többi tényleg pontos.

@ökörpöröly:
A magyarság közép-európai genetikai eredetének kivételével igaz.
Az pedig nagyon nem. Nem hun, nem mongol, de Ural-Altáj-i. Ami nagyjából Európa és Ázsia határa.

@Phantom001:
Hát nyelv szempontjából jóval közelebb állunk a finnekhez.
Ezt úgy mondom, hogy ÉN - veled ellentétben, aki egyiket sem tanulta - tanultam törökül is és finnül is.

jágör68 2012.08.15. 13:21:56

Ez igen.
Egyébként ez már rég nem genetikai kérdés.
A geno- és fenotípuson felül a viselkedést környezeti és tanult dolgok is nagyrészt alakítják.
Szóval 22 év rendszarváltás után megmondom én ki a magyar- kizárólag viselkedésbeli minták alapján:
-posztkomunista
-tolvajprivatizátor
-rablókapitalista
-és ezek tetszés szerinti keveréke.
Aztán jön még:
-feketézés
-közösből lopás/ követelőzés- NULLA ill. ahhoz konvergáló közteherviselés mellett is
-irigykedés
-gyűlölködés
-"dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás
-"két másodperc időnyereségért bevállalom még ezt a kanyarban előzést, hiába vezetek már órák óta fáradtan"
-tátott szájjal valóság- és sztár ill. mónikasó bámulás
-"fizessevisza-meg-a-qrvaannyát" mentalitás a rabszolgagazdaságból lelépők irányába
-és persze végtelen hiszékenység/ türelem az oligarchák és politikus- végrehajtóik irányába- fotelforradalmárkodás- szájhősködés közben
Kihagytam valamit?
Figyelem: ez csak az átlag, természetesen vann ennél feljebb meg lejjebb is- bizony...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.08.15. 13:22:14

@omboz:
@Balt:
Nem ilyen egyszerű ez ám. A létszám nem minden.
Érdemes megnézni pl. hogy az angolok mekkora nyomot hagytak az indiai kultúrán és mekkorát fordítva, holott Anglia mindennel együtt is csak akkora, mint Indiában egy megye.
Akkor más sokkal döntőbb, hogy ki üzemelteti a hivatalokat, illetve milyen segget kell nyalni az előrejutásért.

Az Árpád-ház megmaradása szempontjából pedig különösen irreleváns a tömeg nyelve. Ez a középkor. Még nem létezik nacionalizmus. Az uralkodó etnikai származása senkit sem érdekel. Még a nemesség nyelve sem különösebben fontos.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 13:22:43

@omboz:

A mai bolgár nemzettudat alapvetően a "megjöttünk a VII. században" alapján áll, pedig abszurdum, hiszen a mai bolgárság zömének az ősei sehonnan sem jöttek, hanem évezredek óta helyben van.

Valójában a balkáni népek - különösen a románok, a bolgárok, az albánok és a görögök - alapvetően a trák őslakosság utóda. Erre az őslakosságra jöttek rá a görögök, majd a rómaik, később a szlávok. Alapvetően véletlen, hogy XY albán, QW meg bolgár, ZX pedig görög, lehet, hogy tök ugyanaz a származásuk.

Egyszerűen az identitás alakult másképp. Egy rész göröggé lett az ókorban, majd ennek egy része felvette a latin nyelvet (ezeknek az utódai a románok), más rész elszlávodosott a szlávok balkáni bejövetele (V. század) után. Aztán az elszlávosodott lakosságból és a bevándorolt szlávoknak lettek horvátok, szerbek és montenegróiak. Az elszávosolodott lakosság egy része pedig a VII. században bevándorolt ősbolgárok alatvalója lett, s 200-300 év alatt belőlük kialakult a mai bolgár nép.

roki 2012.08.15. 13:23:13

@ökörpöröly:

' Ezt már régen bizonyították Romsicsék. A magyarság Közép-Európából vándorolt ki keletre, aztán onnan tért vissza. '

A magyarsággal kapcsolatosan ilyet senki sem állíthat hitelesen, ellenben az igaz, hogy egész Mongoliáig europid népesség lakott, keleten elsősorban az andronovó kultura embere ismert, ami később népességmozgásokkal áramlott vissza annyira, hogy az europid túlsúly majd csak az orosz térnyeréssel kap ismét teret, már ameddig elért a hatása.

szamaritánus 2012.08.15. 13:33:21

szlovák geci, írj szlovákul.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 13:33:38

@ökörpöröly:

Pontosan!

A 3rd Rock from the Sun című amerikai sorozatban volt egy ilyen rész. A földönkívülinek magyarázza a fehér angolszász csaj, hogy az ő ősei a Mayflowerrel jöttek. Mire a földönkívüli odafordul a néger csajhoz és megkérdezi:
- A te őseid is a Mayflowerrel érkeztek?
(persze itt harsány röhögés jön)
Mire a néger csaj válaszol:
- Nem. A mieink egy másik, sokkal nagyobb hajóval jöttek.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2012.08.15. 13:35:05

dzserekek! ez tök jó! egy igazi közép-európai swinger klubból származunk. itt mindenki mindenkivel! érted!?!?! hát persze, hogy a dns alapján inkább eu, mint ázsia. de akkor hogyan a farokba maradt meg a nyelvünk? ez olyan nyelvcserés állótámadás lenne, mint észak franciaország (frankok latinul + tanultak) vagy bulgária (törökök szlávul)? szerintem ez izgalmas kérdés. de hogy a lényegre térjek: ezt a turultáj, kurultáj cuccot én kedvelem, DE NEM HISZEK BENNE. jót röhögtem, hogy LEZSÁK a söndör fogada őket - a blogger biztos tudja mit jelent a lezak csehul, mindenesetre az U flekuban ki van írva a falra, szerintem a sörhöz van köze. szóval lezsák a hun nem éppen egy hun arcél. inkább egy szlovák iskolaigazgató jut róla eszembe.

szerintem ezt állami szintre emelni ciki. mondom, hogy mindenki megértse CIKI. ameddig ez műkedvelés és kultúra ápolás, addig oké. én is szívesen megyek, viszem a gyerekeket is. de erre kultúrpolitikát alapozni már győrből nézve (arrabona) is nevetséges és unortodox...

ökörpöröly 2012.08.15. 13:35:48

@roki: Túlságosan sok beteges irodalmat olvasol. :) A vendek, horvátok, szlovákok, szlovének, szerbek, németek, franciák, olaszok, csehek stb. bevándorlásának ezerszámra vannak írott és régészeti nyoma. De úgy látom, téged ez nem zavar. Az már csak hab a tortán, hogy a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjától az Oszakai Egyetem genetikai kutatócsoportjáig mindenki hülye, csak te nem, aki a kurucinfóról és mindenféle beteg szirszarról szeded össze a "tudásod". :D
Az is érdekelne, hogy lehetnék ázsiai, ha nagyszüleimig visszamenőleg, mindkét ágat tekintve a családom legalább 70%-a szőkének, zöld vagy kék szeműnek született, 100 %-ban egyértelműen európai jegyekkel -fejforma, csontozat, világos bőrszín-. Miért van az, hogy nem egyszer néztek németnek vagy skandinávnak, de soha fel sem merült, hogy valami ázsiai származék lennék? :) Hogy te, valami belterjes közegből származol, ahol genetikai "deformációk" jelentek meg, arról én nem tehetek! :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 13:36:14

@Lord_Valdez:

Elég arra gondolni, hogy az angolok eredetileg egy apró dániai törzs, mely mégis sikeresen visszaszorította a Brit-szigeteken a kelta nyelvet. A mai britek vér szerint ma is leginkább kelták, viszont az apró törzs nyelvét beszélik, sőt a nagy többség angolnak vallja magát.

roki 2012.08.15. 13:37:41

@szonár:

'A "turáni" "örökség" vállalása nem genetikai, hanem kulturális kérdés. '

Részben genetikai kérdés, mert nagyon is úgy tűnik, hogy a népességgenetika igazol, sőt pont a blog fejlécében levő kép által mutatott R1a1 haplocsoport a nyugatról keletre a valamikori szvidéri kultúra területéről kiterjedő népességhez kötődik, ami későbbiekben az Ural-Altáji nyelvcsaládot képezte le.
Az indoeurópai nyelvű népek az I haplocsoport által meghatározott népesség nyelvi differenciálódásával jöttek létre.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/Haplogroup_I.png/350px-Haplogroup_I.png

Sátán meg a Jocó 2012.08.15. 13:38:53

A Mélyen (le)Tisztelt Posztolónak milyen antropológiai/genetikusi/témába való végzettsége van?

Vagy csak összeszedte a neki tetsző "tények" lényegét, mint a Jézus és az indiánokat is magyarnak tartó félbolondok?

Az a véleményem, hogy amíg le nem ül a Kurultáj főszervezőjével, Bíró András Zsolt humánbiológus-antropológussal, aki mellesleg a legjózanabb figurák egyike, addig ez a megnyilvánulása nem más, mint a szláva (szolga) mivoltából eredő kisebbrendűségi komplexus ideböfögése.

Ha nagy-nagy tudásoddal földbedöngölöd BAZs-ot egy nyilvános interjú kapcsán, akkor brúszvillisz-módra fogok neked egy Postpolitost-gyűlésen nyakamba "kecskebaszók"-táblával parádézni, erre szamavat adom.

Pusszantalak.

De amíg ez nem lesz meg, kedves Posztoló, addig kúrd a kecskéid :)

roki 2012.08.15. 13:39:13

@RAMBO:

'A génállománnyal kapcsolatban egészen bizonyosan igazad van: legalább kétszer szinte teljesen kiírtották a magyarságot: egyszer a tatárok egyszer a törökök '

Éppen, hogy nem a magyarságot....
hanem a mindenféle városi népet, kolostoroknak ajándékba adott rabszolgák utódjait és a harcoló politikai elitet, a mi esetünkben a törökös népelemeket.

Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy egészen az újkorig jellemző volt, hogy nem csak megerőszakolták a nőket, de elhúrcolták és eladták őket rabszolgának, sőt még az erőszakból született utódokat is pénzzé tették, ha Sem a tatároknak, sem a törököknek nem igen volt genetikai hatása.

BruceTheHoon 2012.08.15. 13:39:41

@Ez is csak egy nick: "A honfoglalók viszont egyértelműen török eredetű népek voltak genetikailag, akik valamilyen oknál fogva történetesen egy finnugor nyelvet beszéltek (aki ebben kételkedik, tanuljon kicsit törökül meg finnül, és hamar kiderül, melyikhez állunk közelebb NYELVTANilag - ez egyértelműen a finn), valószínűleg különféle finnugor törzsekkel való hosszabb békés együttélés miatt. A török népek amúgy is hajlamosak átvenni más nyelveket, lásd pl. a mai bolgárok, genetikailag török nép szláv nyelvvel."

Szerintem meg sokkal valószínűbb, hogy a honfoglalók tiszta török, vagyis török genetikájú, törökül beszélő, török hadszervezetű nép voltak, akik a magyarul beszélő népeket már itt találták, és beleolvadtak. A bolgár példa, amit felhozol, éppen jó ide: a bolgár-törökök letelepedés _után_ olvadtak be, generációk alatt, a helyi szlávokba, ahogy a magyar (magukat valószínűleg ezen a néven is nevező) hódítók is nemzedékek alatt olvadtak be a helyi magyar nyelvű (magukat ki tudja hogyan nevező, Vékony Gábor szerint "székely") többségbe (v.ö. Konsztantinosz: a magyarok mindkét nyelvét beszélik a mai napig = AD 950 vagy ilyesmi, ekkoriban látjuk a törökös, de helyi magyar specialitású neveket is, pl. mitikus Tas == kő, később magyar Keve == szintén kő). Arra viszont nem tudok dokumentált példát, hogy török nép eredeti, steppei élőhelyén lecserélje a nyelvét, főleg úgy, hogy közben minden egyéb ellenőrizhető szempontból török marad, ahogyan annak a honfoglaló magyarokkal történnie kellett volna. Ennél még az is valószínűbb, hogy egy uráli törzs lett teljesen törökké, mert erre viszont van példa, igaz, hogy azok a nyelvüket _is_ elvesztették (pl. a cseremiszek, vagy néhány magát szamojéd eredetűnek valló tatár törzs). De ha ez lenne az eredetünk, akkor elég nehéz megmagyarázni a régi szláv (és német!) szóátvételeket a magyarban, mert van köztük pl. olyan, ami a honfoglaláskor a szláv nyelvekből már éppen kiveszett hangokat őriz (galamb, gomba).

Ez úgy szokott történni, hogy jön a viszonylag kis létszámú hódító, sikerrel jár, aztán őshazai támogatás nélkül jól beolvad, mint pl. a varég normannok a szlávokba. Vagy a hezárék a helyi irániakba. Vagy a vikingek az írekbe, skótokba. Vagy a mogulok az indiai néptengerbe. Vagy a normannok a régi franciákba. Vagy a longobárdok az olaszokba. Vagy a már említett bolgárok a szlávokba. Vagy a baktriai görögök a helyi iráni népességbe. Vagy a ptolemaioszi görög hadsereg az egyiptomiakba. ... Vagy akár a madzsar baskírok a helyi szláv befolyású finnugor nyelvet beszélő népbe.

kyncza 2012.08.15. 13:39:57

A jó édes kecskekúró kurva anyád te hazátlan tetű!

Rwindx 2012.08.15. 13:40:07

@RAMBO: A legtöbbet talán VII. Konstantin írt rólunk a honfoglalás koráról és azelőttről.

Baldvogel 2012.08.15. 13:40:47

Nagyon szórakoztató. A kommentek is azok lennének, ha már nem lenne tele a hócipőm azzal, hogy 100 posztból 99 alatt a "vérnyugatos" "magyarfikázó" "liberálisok" és a "vérturul" "mélységesen mély magyar" "kurucok" minősíthetetlen hangvételben és színvonalon ócsárolják egymást.

Amikor a szerző a DNS-re hivatkozik, ugyanakkora marhaságot csinál, mint a vérre hivatkozó kurucok. Kérem, lehet, hogy az én génjeim 98%-ban európaiak (remélem is), de attól még magyar vagyok, nem szláv, főleg nem szlovák. Fölösleges bizonygatni, hogy nem egyenes ági leszármazottai vagyunk az Uráltól elindult nép(ek)nek, ki nem szarja le? Csak az idióták és a nácik gondolják, hogy ezen a téren van keresnivalójuk, és hogy attól magyar a magyar.

"A Kurultáj bizonyíték, a magyarok kitalált, dicső történelem megalkotásán dolgoznak újra"

A szerző téved. A magyarok semmi ilyenen nem dolgoznak. Néhány hülye dolgozik rajta, a többiek meg mosolyognak rajtuk. De nekem az a véleményem, hogy a Kurultájt nem kell szapulni, helye van annak is a nap alatt. Máshol is vannak hülyék, akik legszívesebben visszamennének a barlangba csótányt meg gumót gyűjtögetni. Vagy túl vastag és nehéz nekik a Magyarország története c. munka, és inkább Hátrafelé Nyilazó Szabó Árpád bányamérnök-késköszörűs mester történelemfantáziáját olvasgatják.

(Azért érdeklődve olvasgatnám SMS-ben azt a magyar történelmet, biztosan semmi nem maradna ki belőle.)

roki 2012.08.15. 13:43:28

@szamaritánus:

Műár miért volna geci?

Igaz provokatívan, de megpróbál megtárgyaltatni egy témát, ami a tótok között újabban elhatalmasodott össznépi zakkantság egyik tünete és amire az ott elharapódzott állásponttal kapcsolatban léteznek jó ellenérvek, információk.
Van néki némi szlovák kötődése és emiatt nagylelkű dolog, hogy felajánlja, beszéljünk a tót idiotizmusról is kicsit.

A sandasága legfeljebb annak szól, hogy bemutassa, nálunk magyaroknál is vannak pont olyan segghülyék mint a szlovák általános közeg.... erre kapóra is jössz neki.

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 13:43:55

@Rwindx:
Gondolom, te is úgy állítasz nagy bátran ekkora baromságokat, hogy sosem tanultál finnül egy kukkot sem.
A kaukázusi meg magyarul nem azt jelenti, hogy eurpoid, hanem azt, hogy a Kaukázusból származó vagy ott élő. A magyar nyelv nem angol.

@midnight coder:
Inkább harcos nép(kezdemény).
De azért elég hamar pofán vertek bennünket a németek Augsburgnál, és utána kushadtunk, és kushadunk a mai napig. Szóval elég nagy pofánverés lehetett.

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Mint ahogy a többi szláv nyelvben is vannak ilyenek.
(És minden egyébként rokon nyelvben.)

@fletwwod_mac:
"Szerintem kb. 50-60 millióra tehető azon szlávok száma, akikkel egy szlovák anyanyelvén kommunikálni tud."
Szerintem inkább olyan 300-400 millióra.
(Nem ért mindent, de kommunikálni tud.)

@ökörpöröly:
Ez sajnos kamu.
Ilyen bizonyítás nem volt.

És igen, ezek a népek lakták a sztyeppéket, de onnan mind nyugatra indultak, nem keletre. A magyarság ősei is, és mások is.
A másik hibád meg az, hogy a mai genetikából indulsz ki (hogy minek néztek Skóciában). Arra senki sem mondja, hogy nem közel 100%-ban eurpoid.

Ha már honfoglalás meg olvasás, talán neked kellene megtenned, amit ajánlgatsz másoknak. Lehetőleg ne mendemondákból, hanem hiteles forrásokból.

Kodomo 2012.08.15. 13:44:03

Értem, tehát magyar-szlovák ugyanaz.
Már csak azt magyarázd el, hogy miért lett 8 magyar arany, szlovák meg 0!
Hogy ez a bejegyzés miért született, azt tudom: mert 8 magyar arany lett, szlovák meg 0.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.15. 13:50:53

Már nagyon várom index címlapra a "Izraeli faszkalapok, szevasztok!
Elküldjük a zsidó történelmet egy sms-ben?" írást!

omboz 2012.08.15. 13:51:01

@Lord_Valdez: Anglia-India viszonyában kevés volt az idő, hogy ez alapján értelmezzük a dolgot, de érdekes.

@Gondolkodni Próbáló Birca: "A mai bolgár nemzettudat alapvetően a "megjöttünk a VII. században" alapján áll, pedig abszurdum, hiszen a mai bolgárság zömének az ősei sehonnan sem jöttek, hanem évezredek óta helyben van."

Kövezz meg, de ez engem igazol: a bolgárok "nyertek", ahogyan te értelmezed a dolgot. A szlávok nyelve túlélt, a bolgár tudat "nyert", a szláv népesség beolvadt, tudata a fenti idézet miatt "megsemmisült". A nyelvcsere pedig csak úgy zajlódhatott le, ha a szlávok többen voltak.

OFF: elnézést mindenkitől, hogy időnként duplán jelennek meg a hozzászólásaim. Valamit elbaltázok, vagy nemtom.

ökörpöröly 2012.08.15. 13:51:18

"Vizsgálatainkkal megállapíthattuk, hogy a gazdag leletanyagú sírok csontleleteinek egy része olyan mitokondriális csoportokba tartozott, amelyek legnagyobb gyakorisággal Ázsiában találhatók. Az összes ilyen csontlelet összesen mintegy 23%-ban ázsiai típusú mitokondriális csoportokhoz tartozott. A köznépi temetők, valamint a ma élő magyar és székely emberek mintái azonban csak mintegy 1–5%-ban hordoztak ázsiai eredetű anyai vonalakat."

MTA

plephyl 2012.08.15. 13:56:56

miért kell teret engedni az ilyen uszító, magyarellenes hangoknak?

Kave 2012.08.15. 13:57:44

@clegane: csak te fattyú nem vagy értelmes magyar, hanem egy kis féreg slovensko de taho. Ezt a szláv fasiszta honlapot fel fogom jelenteni. (Direkt nem írtam "szlovákot", hiszen ilyen nép nincs, ők felvidéken élő vegyes etnikumú kevert szlávok) Ha már a mitoszgyártásnál tartunk....

A magyaroknak hun tudatuk van, a kultúránk is erről tanuskodik(Jókay, Ady, Arany, Móricz is mind "turanista" volt). Azért mer pár beteges magyargyülölő hamis szlávtudatú skizofrén itt fikázik, leírom az igazságot:

A magyarok etnogenezise (ekkor még a szávok a pritypaty mocsárban kecskét b@sztak) legnagyobb arányban különböző türk - ázsiai törzsekből állt össze. Finnugor rokonságunk NEM létezik, max annyit mondhatunk, hogy a magyarban van némi ugor nyelvi hatás (ugyanis a Turáni Alföldtől északra élő ugor népek (ekkor még finnugorok nem léteztek)a szomszédaink voltak. Így volt egy kis nyelvkeveredés. Egész kultúránk és nemzettudatunk alapja a pusztai lovasnomád kultúra. Erre épült népzenénk, diszítőművészetünk, népmeséink, mondáink.

Aki ezt megkérdöjelezi az vagy elmebeteg, vagy csak rosszindulatú magyarellenes kecsketoszó.

roki 2012.08.15. 13:58:09

@ökörpöröly:

'A vendek, horvátok, szlovákok, szlovének, szerbek, németek, franciák, olaszok, csehek stb. bevándorlásának ezerszámra vannak írott és régészeti nyoma'

No, éppen ez az, hogy nincsenek a szlávokra utaló prekeresztény hamvasztásos temetkezések, amik igazolnák a korábbi elnméleteket és azt a nyugati történelmi mainstream el is könyvelte, a Baxter Adams awards utat nyitott Curtanak, hogy elmélete legyen a fősodor.

Nem én olvasok faszsgokat öcsi, te nem követed a nemzetközi fősodrot és mérhetetlenül benne ragadtál a XIX.szd-i pánszlávista, übermencs elméletek szemléletében.

Segítek, hogy kikászálódj,tessék kis olvasnivaló:

catdir.loc.gov/catdir/samples/cam031/00052915.pdf

Dolgozónép 2012.08.15. 13:58:25

@Csepel Irén:
"Ugyanis a halandzsa felföldi troll szlovák nyelvet nem érti rajtuk kívül senki."
Csak az összes többi szláv, kivéve minket. Teljesen korrekt poszt, kiváló tudományos alátámasztással.

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 13:58:42

@BruceTheHoon:
Na jó, komolytalan emberekkel nem beszélgetünk...

A g hang egyébként melyik szláv nyelvekből veszett ki? Mert az oroszban pl. van a mai napig.
És akkoriban még egyértelműen volt a szlovákban is (pl. Visegrád és társai), ahogy a szlovénben (ez egy nép volt, összefüggő országgal, amit a magyarok szakítottak ketté) is van mai napig.

A normannok a mai napig nem olvadtak be a franciák közé.
Stb., tele van az írásod tárgyi tévedésekkel, hogy a nagy baromságokat ne is említsem. Kb. annyira van alapja, mint a dákoromán elméletnek.
A honfoglaló törzsek közül pedig biztosan volt legalább 1, de talán 2 finnugor is a törökök mellett.

Dolgozónép 2012.08.15. 13:58:52

@Kodomo: azért Kispajtás, mert a Rákosi pajtás anno igen nagy hangsúlyt helyezett a sportra, és a hagyományok erősek. A szocialista hagyományok, amelyeknek pozitív hatásai vannak, nem úgy, mint a borgőzös baromságoknak.

SZDSZPistike 2012.08.15. 13:59:22

ANNYIRA UNALMAS AZSINDEX BOHÓCKODÁSA EZEKKEL AZ ÁLSZLOVÁK TROLLKODÁSSAL

Jelentem AdBlock-ot használok és szarok a fos reklámjaitokra :P

El sem hiszem, hogy ilyen provokátor (hunoktól származtok) szöveg nem direkt van

A design is nagyon hasonló azokhoz a KAMU szurkolói blogokhoz, amiket a zsIndex indított a foci EB idején, s próbálta egymás ellen hangolni az olvasókat, kit-kit kedvencének szidalmazásával. Persze hamar kiderült, hogy mindegyiket ugyanaz(ok) a személy(ek) posztolja(k)

Tedd ki ezt is, nem kell az előzetes moderáció, szelekció

sírjatok 2012.08.15. 14:06:44

tipikus provokáció

bele akarok rúgni a magyarságba

tehát keresek egy magyar csoportot, aki vállalhatatlan kijelentéseket tesz, jól megcáfolom, aztán úgy csinálok, mintha az egész magyarság ezt mondaná

aztán várom a felháborodott kommenteket, hogy rámutathassak: "látjátok? állatok ezek"

ennyi

sírjatok 2012.08.15. 14:06:54

@plephyl: mert itt rettenetes nácifasiszta diktatúra van, megmondták már 2010-ben, hogy orbán bezárja az internetet és megtiltja a kommentelést, azóta is tart ez a rettenetes diktatúra

Rwindx 2012.08.15. 14:07:03

@Ez is csak egy nick:
Aztán a korai bolgár nyelvet ismered-e?

Lehet tanultál finnül de úgy tűnik a magyart töröd. Ha a kaukázusi a Kaukázusból származik, ahol europidek élnek akkor vajon az onnan származók europidek-e?

Aztán azt is tudod-e hogy a "jelent" szó magyarul nem csak fordítást utáni értelmezést jelent?

Vagy csak "baromságokat" írsz és kötekedsz totál feleslegesen?

szvsz 2012.08.15. 14:07:12

Elcsesztem 10 mp-et az életemből erre az éktelen szarra.

Drang 2012.08.15. 14:07:50

Namost az R1a1 haplocsoport az nem szláv, hanem legalább annyira türk is:
„Az R1a1 csoport kb. Kr.e. 4000 körül jött létre, valószínűleg Kelet-Európában, ahonnan gyors ütemben terjedt szét. Ma Skandináviától Dél-Indiáig és a Balkántól Mongóliáig mindenhol megtalálható. Jelentős részét teszi ki a skandináv (Z284+), balti-szláv és finnugor (Z280+), valamint az indo-iráni és török (Z93+) nyelvű népeknek.”
„A honfoglaló magyarok egyik jellemző génje lehetett, azonban a türk R1a1-et nem lehet elkülöníteni a szláv R1a1-től, ami nehezíti a magyarországi R1a1 férfiak eredetének megítélését.”
Az R1a1 a haplocsoportba tartoznak pl. a kirgizek is.
Az I2a2 haplocsoport valószínűsíthetően illír (vagyis nem szláv) eredetű.
Ezek után azt állítani, hogy Magyarország „szláv ország”, az nettó hülyeség vagy hazugság.

Cpt. Flint 2012.08.15. 14:08:04

@Kristl: tökmindegy. az elit nyelve lett domináns, nem az elnyomottaké/szolgáké. ez töténhetett a Kárpát-medencében is ugyanígy. itt is lehettek akkor mindenféle egyéb problémák, amennyit erről tudunk...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 14:08:14

@Ez is csak egy nick:

"Mint ahogy a többi szláv nyelvben is vannak ilyenek."

Nem éppen. A bolgárban olyan dolgok vannak, melyek hiányoznak az összes többi szláv nyelvből.

roki 2012.08.15. 14:08:25

@ökörpöröly:

'Az is érdekelne, hogy lehetnék ázsiai, ha nagyszüleimig visszamenőleg, mindkét ágat tekintve a családom legalább 70%-a szőkének, zöld vagy kék szeműnek született, 100 %-ban egyértelműen európai jegyekkel -fejforma, csontozat, világos bőrszín-'

Csak egy érv a számtalan szőkeséget okozó előforduláshoz kapcsolhatóból: A skandináv területeken a fennonordikus antropologiai csoportot egy helyi népességgel keveredés során kialakító bevándorlók, ami világos színkomplexióban mutatkozik meg, egyértelműen Ázsiából, a közel-Keletről érkeztek Európába és ez volt az a népesség, ami elterjesztette a neolitikus élelmiszertermelést.

A másik ilyen világos színkomplexió kialakulásához,a kelet-baltihoz pedig feltehetőleg mongolid hatás vezetett.

Négerek között között is születik albíno, ott is csodaerőt tulajdonítanak neki, csakhogy kicsontozva.... ha érted az összefügéseket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 14:08:33

@omboz:

Nyilván ez nézőpont kérdése. Mi a fontosabb: a nyelv vagy az identitás vagy a genetika?

ökörpöröly 2012.08.15. 14:08:54

@Ez is csak egy nick: Miből induljak ki, ha nem a genetikából? Elvégre az őseimtől származok, nem valami beteges gondolatból, mint a "hunszittyaturulbaszás"! Az örökségem őseim öröksége, nem valami elmélet. Ha én nem tartozok -se a rokonságom- genetikailag az ázsiai típusú népességhez, akkor egyértelmű, hogy őseim messze túlnyomó többsége sem tartozott oda. Azaz, én Európához, az európaiakhoz tartozok, is oda is akarok tartozni, nem holmi zavaros ázsiai álomvilághoz. Felfordul a gyomrom, amikor a beteges, zavarodott csürhe kisebbrendűségét úgy akarja feldolgozni, hogy tovább rohasztja beteges elvéleteivel az így is mentálisan sérült magyarságot. Nekünk most nem álmodozni kellene, hanem egy erős, kulturált, intelligens nemzetet szervezni, aki képes megválaszolni a XXI. század mentális és gazdasági kihívásaira. Persze egyszerűbb nyilazni, ásott gödörbe szarni, 3.500-ért kínai műszőrmekucsmát venni, kiabálni, fontoskodni, 30 méter trikolórba burkolózni, mint gondolkodni, tenni, tisztességesen viselkedni. Az egész "Kurultáj" egy káros bohózat, ami eltereli a figyelmet és az energiát a valós problémáról. Azt sugallja, hogy a magyar kiválasztott, különleges, már-már szent nép, aki a helyzetét nem magának, hanem másoknak köszönheti. Azaz, nem is kell változtatni nagyon, elég ha álmodozunk, köpködünk, mert így is mi vagyunk a "világmindenség csúcsa". Közben meg a magyar szellemileg, kulturálisan, mentálisan, gazdaságilag ott kullog a sor végén.

yüpúú 2012.08.15. 14:11:42

A vérbajos tót kurva anyádból rohadtál volna ki a rákos méhével együtt, mielőtt leellett az a rühes szuka.

És akármekkora húgyagyú magyargyűlölő genyláda is vagy, ebből te is rájöhetsz:

>>Szláv országok Európában (R1a + I2a2 alapján)

Bosznia-Hercegovina : 63%

Ukrajna, Oroszország: 55%<<,

hogy az általad idézett "genetikai" "vizsgálatok" teljesen alkalmatlanok egy populáció származásának jellemzésére.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 14:11:58

@Kave:

"Direkt nem írtam "szlovákot", hiszen ilyen nép nincs"

Szerinted mikor VAN egy nép? Az ENSZ kimondja? Vagy megverekednek az emberek és aki nyer, az megmonda?

Nem. Nép attól van, ha valakik magukat valaminek mondják, s ez tartós és tömeges állapot. Semmilyen más feltétel nem kell a néppé váláshoz.

ratched nővér 2012.08.15. 14:12:13

szerintem hogy itt vannak félázsiai származékok az a csuticigány származására utal, egyszer már mondott olyat hogy genetikailag ő más, most lehullt a lepel

meronem 2012.08.15. 14:12:36

Kedves Kém,
Jössz itt a százalékokkal, de az nem érdekels, hogy a magyarok mitokodriális DNS haplotípusa B és M, ami a több népcsoporta egyáltalán nem jellemző?
A wikipedia mindenki barátja, kivéve azt, akinek az ellensége.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 14:12:58

@Drang:

Magyarország nem szláv ország, mert az identitás nem szláv. Ettől teljesen független az a tény, hogy a mai magyarság jelentős része szláv eredetű.

Dolgozónép 2012.08.15. 14:13:26

Ha valaki disszertációt akar írni a magyar iskolai történelemoktatás csődjéről, tegye be ezt a kommentsort a szakirodalmi jegyzékbe. Ütős lesz.

Balt 2012.08.15. 14:15:27

@Sir Galahad: Mesélj, erre kíváncsi vagyok. Az biztos, hogy "önszorgalomból" nem jön helybe a pofonokért évek óta, rendszeresen, folyamatosan, napi szinten, tehát emögött nem egyéni szándékok sejlenek fel...

Achilles 2012.08.15. 14:20:00

Szóval a történet röviden: van egy rakat Szlovák, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal. Jön egy maroknyi Magyar és megugráltatja őket. Erre büszkék a tótok?

ökörpöröly 2012.08.15. 14:20:10

@roki: Megtaláltad a feka vérvonalad is? Gratulálok!:P Gondoltam, hogy Ázsiától eljutsz addig! :) Én pedig úgy vélem, az emlősök kialakulása -hacsak nem ufók hozták létre:)- visszavezethető a törpecickány-szerű emlősökig, azonban én mégsem tartom magam "törpecickánynak".:)
Miért? Mert nem úgy nézek ki, mint egy törpecickány, nem úgy "gondolkozok", mint egy törpecickány. :D Egyszer majd te is fejlődni fogsz! :) Addig is járj Kurultájra, pótold a meséket amit anyádtól nem kaptál meg! :)

Mystes 2012.08.15. 14:20:25

@ökörpöröly: Tisztelt Ökör! Azon kívül, hogy mindenkit lebaszol, mi a nemtörténelmi abban, hogy Ázsiából vonultak be Európába a népek? Ettől Te ma még nyugodtan európainak gondolhatod magad, ha akarod. Senki nem fog megverni ezért. De úgy látom, benned erre az európaiságra ugyanolyan büszkeség van, mint amit gúnyolsz másoknál. Hidd el, a világban nagyon sok helyen nem szeretik az európaiakat, joggal.

omboz 2012.08.15. 14:22:59

@Dolgozónép: Nem osztom a véleményt. Igenis rengeteg okos ember van itt. Csak a jóindulat hiányzik néhol. Vagy a gonoszság ül tort, nemtom.

Ami igaz: a tudás önmagában nem bölcsesség. Itt ez látható.

ökörpöröly 2012.08.15. 14:23:07

@ratched nővér: Tényleg, lehet, hogy Orsós "coming outolni" készül, mint Zsegedi Csanád! :P

roki 2012.08.15. 14:30:45

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nincs olyan, hogy szláv eredet, hiszen a ma szláv nyelvű, szláv kulturájú népeknek döntő többsége genetikai értelemben nem leszármazottja annak az etnikailag eredetileg szlávnak tekinthető népességnek, amelyik a kárpátoktól északra élt és kihangsúlyozottan hamvasztással temetkezett.

Amit szláv mibenlétnek ismerünk, az egy több különböző történelmi időszakban mások által terjesztett nyelvi és kulturális hatás, de nem etnikai, genetikai tartalom.

A mai magyarságban elenyésző az az genetikai tartalom, ami a valamikori szlávsághoz köti, de ugyanez igaz az eredetileg germán szlovénekre, szarmata horvátokra, török bolgárokra és magyar szlovákokra. Talán csak a szerbeknek van a gyökérzónában szláv etnikai tartalma és a csehek azok Prágától északra, míg délre már kelták.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.08.15. 14:30:55

Liberális nemzetrontó magyargyűlölő fasiszták, szevasztok!

roki 2012.08.15. 14:32:00

@ökörpöröly:

'Megtaláltad a feka vérvonalad is? Gratulálok!:P Gondoltam, hogy Ázsiától eljutsz addig! :) '

Tetszik vagy sem, de a szlovákiai elmeroggyantaknak is szembe kell nézni azzal, hogy az R1a1 haplocsoportba igen sokan beletartoznak, közte pl. az Indiából és Pakisztánból kiáramló cigányok is ezt hordozzák döntő többséggel.

Mystes 2012.08.15. 14:42:31

Én nem értem, hogy kinek mi baja a Kurultájjal. Ausztriában Hunnenfestet tartanak például minden évben, Atilla szobrot állítottak - az osztrákok.

Dohogónak semmi baja a pozsonyi várban felállított Szvatopluk szoborral? Vajon a mai szlovákság Szvatoplukig követi le a direktvérvonalát?

Balt 2012.08.15. 14:42:46

@Atrox: Ignoráld, legfeljebb annyit írj neki, hogy faszkalap, attól tudja, hol a helye. :)

Aztán talán elmegy a kedve a kommenteléstől, ha senki nem válaszol neki... (Még ha időnként ír is értékelhetőt, itt pl. az első, nem mintha nem lett volna evidencia...)

Mrs.Columbo 2012.08.15. 14:43:17

Az eredményen, így a 21 sz.-ban nagyon nincs mit csodálkozni, az elmúlt évszázadokban jópárszor cserélődött, keveredett a terület népessége. (Háborúk, megszállások, be-kitelepítések, stb.)
Kár, hogy a 10-11. sz.-ban nem volt még DNS vizsgálat.

De ezt:

"A hunokkal és más ázsiai néppel semmilyen (!) közös pont nincs, a finnugorokkal nagyjából 1 százalék a hasonlóság, hoppá."

remélem, hogy tényleg csak a vizsgálat eredményére, azaz az aktuális állapotra írtad, mert ha nem, gondolom fingod sincs antropológiáról, vallástudományról, néprajzról, nyelvészetről.

ökörpöröly 2012.08.15. 14:43:59

@Mystes: Nekem Ázsiával magával nincs problémám, hiszen a magaskultúra szülőföldje. Sőt, kifejezetten sokra tartok sok ázsiai kultúrát, legyen szó arab, kínai, japán vagy indiai kultúráról. Európa fejlődése és megerősödése is az ázsiai alapokon nyugodott a görögöknél, a rómaiaknál, de jóval később is, hiszen a reconquista hatásaként megszerzett tudás serkentette a reneszánszt, Európa kulturális és tudományos fejlődését, ez alapozta meg az ipari forradalmat. Lehetne még sorolni sok-sok dolgot. Azonban itt nem erről van szó. Hanem arról, hogy az európai kultúrkörnyezetből ki akarják rángatni a magyarságot, s hazugságokkal belerángatni egy turkmenbasy-féle kultúrkörbe. Mert ugye a "Kurultaj" esetében nem arról van szó, hogy az "arab", kínai stb. matematikát, csillagászati ismereteket, szépirodalmat, képzőművészetet, vagy éppen az egész kultúrkör értékeit tesszük magunkévá, hanem arról, hogy egy rakat nyomorult, fejlődésben lemaradt, sikertelen nép megpróbál a múltba menekülve találni valami kapaszkodót, amivel kompenzálhatja a kisebbrendűségi érzését, látható és nyilvánvaló elmaradottságát. Emellett szándékosan megalapoz egy keleti típusú vezetéstípust - Dzsingisz kán, Attila-, mint mintát. Köszönöm, ebből nem kérek!

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 14:44:32

@Kave:
Azt azért kifejthetnéd, hogy a népzene hogyan kötődik a lovas kultúrához. Én tanultam ugyan zenét, de nem hallottam olyat, hogy van külön lovas pentaton.

Ellenben medveénekeink vannak, ahogy a finnugor népek mindegyikének.

A díszítőművészetünkben sem nagyon látni lovas motívumokat.

Akkor miről is beszélsz?

A magyarban pedig nem némi ugor hatás van, hanem egy az egyben finnugor nyelv, még a tőlünk legtávolabbi finnel is iszonyatosan sok a rokonság. Tanulj nyelveket, akkor majd megtudod.

Balt 2012.08.15. 14:44:54

@omboz: Ahogy fentebb is írtam Sir Galahadnek - ha megjelent:
Abban biztos vagyok, hogy ez nem egy "egyéni" sportteljesítmény, évek óta rendszeresen, naponta helybe jönni a pofonokért, tehát bizonyára valami más szándék (szervezet stb.) van mögötte...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.08.15. 14:45:02

Egy szimpla gratuláció megfelel? Mert ehhez túl sokat nincs mit hozzátenni.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.08.15. 14:45:20

@roki: 1241 áprilisa és 1242 márciusa közötti majdnem egy év leforgása alatt a mongol sereg dúlása nyomán Magyarország lakosságának kb. 40-50%-a pusztult el (3 millióból kb. 1,5 millió ember), emellett hatalmas volt az anyagi kár is.

forrás: wikipédia.

Balt 2012.08.15. 14:45:51

@al Dajjal: Stimmt, ez a Modoros testvérblogja, mint számomra tegnap kiderült. :)

Mystes 2012.08.15. 14:45:55

Kedves Dohogó. Szerinted a hagyományőrzés "ismét Trianonhoz vezet".

Azt meg tudnád mondani akkor, hogy a pozsonyi várban miért rendeznek a szlovákok buliból/hagyományőrzésből középkori (hungarus) királykoronázásokat, a magyar korona másával? Talán a magyaroktól származnak vagy mifene?

roki 2012.08.15. 14:46:48

@ökörpöröly:

'Addig is járj Kurultájra, pótold a meséket amit anyádtól nem kaptál meg! :)'

Mondanám neked, hogy a Kurultájon összejövők is kevesebb tudományos inherenciával akotják meg az itt-ott téves, de összességében mégis nagyobb történelmi hűséggel bíró alapvetéseiket, mint a szlovákiai fősodor, ami éppen pánszlávos idiotizmussal akarja kisajátítani az R1a1 haplocsoportot magának, mert hiszeme szerint az egy olyan európaiság bizonyítéka, ami felsőbbrendűvé tesz... no, itt jön képbe a szintén R1a1 cigányság.;))), amit vértestvérként vállalni kellene tudni nekik ehhez a felsőbbrendűség tudathoz.... de láthatólag te sem tudod vállalni

Természetesen nem osztom a kurultájos nézőpontot, nézetemet inkább a modern kutatásokból leszűrhető ismeretek határozzák meg.... és igen, ha a humángenetika azt bizonyítja, hogy R1a1-ben kedves vértestvéreink a cigányok.... akkor elfogadom.
Végtére is, ha olyan vérrokonaink vannak mint az R1a1-ben mint a szlovákok, akkor miért ne lehetnének a cigányok is azok?

Mrs.Columbo 2012.08.15. 14:47:02

Az eredményen, így a 21 sz.-ban nagyon nincs mit csodálkozni, az elmúlt évszázadokban jópárszor cserélődött, keveredett a terület népessége. (Háborúk, megszállások, be-kitelepítések, stb.)
Kár, hogy a 10-11. sz.-ban nem volt még DNS vizsgálat...

De ezt:

"A hunokkal és más ázsiai néppel semmilyen (!) közös pont nincs, a finnugorokkal nagyjából 1 százalék a hasonlóság, hoppá."

remélem, hogy tényleg csak a vizsgálat eredményére, azaz az aktuális állapotra írtad, mert ha nem, akkor gondolom fingod sincs antropológiáról, vallástudományról, néprajzról, nyelvészetről.

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 14:48:00

@Rwindx:
Hát kettőnk közül nem én töröm a magyart, cimbora.

Az meg, hogy hülyeségeket irkálsz, nem lesz kisebb hülyeség attól, ha agresszív vagy mellé.

A Kaukázusban ma elég kevés helyen élnek europidek. Nézz szét a térképen.

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Persze.
Más szláv nyelvekben meg olyanok, amelyik szintén hiányoznak a többi szláv nyelvből, azt az egyet kivéve.
Többek közt attól külön nyelv, nem csak nyelvjárás.

@ökörpöröly:
Látom, a gondolkodás nem az erősséged.
Itt többször is leírták, hogy az itt élő honfoglaló magyarokat 99%-ban kiirtották a törökök, tatárok és más népek a háborúk során. Olykor maguk a magyarok, kezdte elsőpistával.

Szóval az őseidre biztos hasonlítasz, csak az őseidnek semmi köze a magyarokhoz: az őseid szlávok, germánok, törökök, olaszok, franciák és egyéb erre járó vagy ide betelepített népek keveredéséből vannak. Pont a magyar hiányzik közülük leginkább.

Szóval európainak európai vagy, csak épp magyar nem vagy. Legalábbis ha a magyar alatt a honfoglaló népességet értjük.

georgie58 2012.08.15. 15:02:33

Kell valami gumicsont ezeknek, hogy elterelhessék a teljes gazdasági és társadalmi csődről a "zemberek" figyelmét. Addig sem foglalkozik a nép a kirabolt országgal, szétvert oktatással és egészségüggyel, az elszegényedéssel, stb.
Nekem is tele a t...köm ezzel az állandó szittya-magyar-népnemzeti-sumér-rovásírásos-tarsolylemezes-nemezcsizmás-jurtás-"hátrafelényilazós" ökörséggel; előre kellene már nézni, mielőtt végleg belegyalogolunk a magunknak ásott szakadékba...
ÉBRESZTŐ MAGYARORSZÁG !

SvenH. (törölt) 2012.08.15. 15:03:19

valojaban ez a poszt nem a Turultaj / Kurvataj vagy mi a szosz ellentete, hanem valojaban egy valasz erre az oldalra:
gyuloltellensegeink.blog.hu/2012/04/12/pozsony_a_szlovak_lelek_tukre_a_nagymorva_bolcso

Mystes 2012.08.15. 15:03:28

@ökörpöröly: Dzsingisz kán, Atilla - a történelem legjelentősebbjei között vannak. Nem kell minden kérdést átpolitizálnod, átrettegned. Nyugaton például római hagyományőrzés van, római legionáriusok vonulnak fel nyaranta, gladiátorjátékokat tartanak. Mégsem jut senkinek eszébe, hogy vinnyogni kezdjen, hogy "ez ugye a rémes és véres császárság visszahozatalát jelenti", meg hogy "biztos engem is az állatok elé fognak vetni"? Te se tedd, mert nagyon hülyén néz ki. Magadról állítasz ki bizonyítványt...

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 15:03:34

@RAMBO:
Valószínűleg ennél jóval több pusztult el (az alföldi részek pl. kb. teljesen kihaltak, ahogy a Dunántúl nagy része is), és jelentős mértéket elhajtottak rabszolgának is.

ökörpöröly 2012.08.15. 15:04:01

@Ez is csak egy nick: Hülyegyerek, ezt magyaráztam eddig! :D Én egy magyar identitással -legalábbis eddig, bár nem vagyok túl bodlog, hogy ilyen országba születtem- rendelkező európai vagyok, nem valami kazah, üzbég meg faxom tudja származék. Én Európához tartozok, nem Ázsiához. :)

gazell16 2012.08.15. 15:04:26

Istenem de nagyo marha a cikkiro
Osezevissza vag be cikkeket amire barki bevaghat 25 cafolatot, de hemzseg a butsagtol az egezs cikk. a rosszindulatrol nem is beszelve
Hiaba igy csinal egy hgyokertelen multnelkuli nemzet tagja vagy annak ocska kiszolgaloja: csufondarossa probalja tenni a nagy multu nepeket
Kopes a szemedre fiam

Mystes 2012.08.15. 15:04:49

@roki: Ha jól emlékszem, Bíró András Zsolt éppen DNS vizsgálatokat végzett, és az egész Kurultáj-gondolat azon nyugszik. Persze DNS vizsgálatok nélkül is tudtuk ezt eddig is.

Kár a "tudományosságot" kijátszani a Kurultáj ellen. És még egyszer: nem értem, hogy mi a fene bajuk van itt egyeseknek a Kurultájjal.

gazell16 2012.08.15. 15:05:01

@Ez is csak egy nick:
Masik nagyokos marha:)

nezd mar meg a legujabb genetikai kutatasokat a kazakisztaniakrol mai magyrokrol felnotas

Balt 2012.08.15. 15:05:17

@Ez is csak egy nick: "A Neo FM már nem is ment az olimpia alatt. Miről beszélsz, idióta?"

Ez ismerős, ugye?
www.stop.hu/bulvar/bochkor-bocsanatot-kert-a-londoni-kommentatortol/1072004

Így az idióta azt hiszem joggal száll rád...

"Olyanokat azért el sem árulnék a hozzád hasonló nagy magyaroknak, hogy a 8 aranyból egyet cigány, kettőt egy félig lengyel nyert. És a zsidókról még nem is beszéltünk.
Akik ilyenkor persze mind magyarok, ugye..."

Várj, segítek: egy LMP-s aktivistától tudom, hogy Janics Natasa magyarnak vallja magát:
www.origo.hu/sport/egyeni/20050918janics.html

De mondok jobbat:
mandiner.blog.hu/2012/08/03/munkaszolgalatos_olimpikon_nemet_vaskereszttel

Anti Anyag (törölt) 2012.08.15. 15:05:34

Miért nem írod mindjárt, hogy szlovák?

Utánajártál volna, nem nehéz, láthattad volna, hogy ugyan nem nagy mértékben, de szlávok "is" benne voltak a magyar birodalom megalakulásában. Ezt településnevek is bizonyítják.

Csakhogy azok a szlávok nem szlovákok voltak, hanem általánosan szlávok.

Más tészta, hogy a korabeli magyar nemzet legalább 15 népből tevődött össze, a svédektől a bulgár, török törzsekig. (kunok, hunok, alánok, germánok, stb). Az nyilvánvaló, bárhogy is nyomulnak a szlovákok, maguk a szlávok erős kisebbségben voltak.

A Kurultáj ezért teljesen jogos, pechedre, nem a szlovákok voltak a meghatározók.

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.08.15. 15:06:13

Nincs ezzel a genetikai bizonygatással semmi baj.

Már régóta megvan a kettős, sőt hármas "honfoglalás" elmélet, amit ez is alátámaszt. A magyar középeurópai.
Sommásan: Innen ment keletre, ide tért vissza.

Mario Alinei prof. munkáit is illene belinkelni mindjárt Matsumo prof. után.
Pl: www.youtube.com/watch?v=tC0Dedg42HY

És még egy: a középeurópaiságra a jellemző markerek GYAKORISÁGA utal. Nem maga a marker!!!

Szóval ez a "középeurópai gén" Ez kibaszott öngól azoknak akik a pánszlávizmus sosemvolt intézményét akarják erőltetni.

Nagyobb a különbség kultúrálisan egy lengyel és egy orosz között mint az egyébként indokolható lenne a genomokkal.

Komplexen kezelendő a nyelv, a kultúra a viselkedés és a genetika.

És még egy kis történelmi adalék:
Illene átgondolni, hogy is volt az a keresztény-térítés? Hány halálos áldozattal járt? Hogy volt az a tatár-járás? Hány százaléka pusztult ki a magyar népességnek, és hogyan lettek betelepítve a környező szláv és német népek? Hogy is volt az a török hódoltság alatti elnéptelenedés?

Ezalatt telepedtek be ide környezet-idegen fajok (ha már genetikáról papol a szerző).

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 15:07:07

T. Sercsecs!

Írod: "A dotoho szerkesztőségében nem értjük: miért olyan jó a hunoktól származni, amikor a finnek okos, szép és jó emberek."

Emiatt is tűnik nekem úgy, hogy ez egy szélmalomharc. Azaz vitapartnered is és te is mellényúltál csöppet.
Hiszen a hun származás cáfolata sem igazolja a finn-ugor vérvonalat, ill. fordítva sem működik a dolog. A finn-ugor szinten nyelvi és nem genetikai rokonságról van szó. A honfoglaláskor beérkező magyarok (tehát akiknek már akkor is legfeljebb nyelvi és nem vérrokonságuk volt a finnekkel, pl.) pedig kulturálisan állnak közel a mai magyarsághoz, nem genetikailag. Kevesen voltak, genetikailag beolvadtak az itt élők közé, de kulturálisan (pl. nyelvileg) erősebbnek bizonyultak. Ezért vagyunk mi most magyarok.

roki 2012.08.15. 15:08:11

@Ez is csak egy nick:

'Szóval az őseidre biztos hasonlítasz, csak az őseidnek semmi köze a magyarokhoz: az őseid szlávok, germánok, törökök, olaszok, franciák és egyéb erre járó vagy ide betelepített népek keveredéséből vannak. Pont a magyar hiányzik közülük leginkább.
'

Ez ugye nem igaz, hiszen elenyésző az R1b előfordulás ami germánra, franciára, vagy bármely nyugati ideköltözőre utalhat, ugyanígy semmi nyoma a török behatásnak humángenetikai téren, ellenben itt van ez a turanid antropologiai típus, ami bizony a sztyeppére mutat... és itt van az R1a1 haplocsoport, ami szintén a sztyeppére mutat, valamint azokra az ázsiai területekre, ahova a sztyeppéről költöztek népek.

Éppen, hogy a mai magyarok azok döntően honfoglaláskori sztyeppei népesség leszármazottja, de az a szlovák, lenmgyel és horvát nép is döntően, a teljesen természetes ukrán nép ezirányú tartalma mellett.

Mystes 2012.08.15. 15:12:13

@georgie58: A skótok meg még mindig szoknyában járnak, dudát fújnak és önállóak akarnak lenni. És senki nem gondolja köztük, hogy nem ezt kéne tenni.

Hisztis vagy, Zsorzsi? Mi a fene bajod van? Ha nem tetszik valami, csinálj mást. Semmi nem kötelező!

Drang 2012.08.15. 15:12:22

@Gondolkodni Próbáló Birca: A tény éppen az, hogy genetikailag a lakosság kb. 15-20%-a lehet szláv eredetű. Ez ugyan jelentős rész, de semmiképpen sem domináns.

roki 2012.08.15. 15:12:43

@Mystes:

'Ha jól emlékszem, Bíró András Zsolt éppen DNS vizsgálatokat végzett, és az egész Kurultáj-gondolat azon nyugszik. Persze DNS vizsgálatok nélkül is tudtuk ezt eddig is.'

Ezek miatt a momentumok miatt gondolom azt, hogy a Kurultaj alapvetően ténytisztelő, de ettől még tapasztalható, hogy van egy két doktrinájuk, amiből nem igazán hajlandók engedni, ezért pedig azt gondolom, hogy mégiscsak egy önigazoló vetület domborodik ki erősebben, mint a tények.

béci79 2012.08.15. 15:13:25

Nagyon remek kis gyalázkodó cikk szélsőliberális gúnyolódó hangvételben.Nagyon bátor vagy a legyengített gazdanéppel szemben,már a kiválasztott zsidókról is olvasnék egy ilyen tényfeltáró cikket,ahol őket cincálod szét a nagy libsi iróniáddal.De ahhoz már nincs merszed,mi?Az már nem fér bele a nagy toleranciába.De a cigányokról is írhatsz,ja az sem pc?Rohadtul a nemlétező lelkedbe gázoltak a náczy magyarok ezzek a Kurultaj-jal.Mert sokan kíváncsiak a gyökereikre,és nem a kánaáni gyökereikre...A Kurultaj-t magyar hagyományörző hazafiak hozták létre és szervezik már több éve,így vált egy többtízezres látogatottságú kulturális-szellemi eseménnyé,a haszonleső fidesz csak idén látta meg benne a potenciális lehetőséget,azelőtt sosem állt ki mellette.Az ázsiai gyökereink pedig nem vitatéma,hanem több oldalról szilárdan alátámasztott tény.Sok ezer embernek jelent a Kurultaj meghatározó szellemi élményt a multikulti rémvilágban,te őket faszkalapoztad le,neked is a legjobbakat.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 15:24:53

@roki: Genetikailag teljesen közép-európaiak vagyunk, a horvátok, lengyelek, stb. a legközelebbi rokonaink.
Genetikailag.

Mystes 2012.08.15. 15:25:09

@ökörpöröly: Örülök neki. Ugyanis mi hoztuk létre Európát.

Viszont az nem tetszik, hogy nem tudsz olyan kommentet írni, amiben valakit le ne néznél. Vagy a magyarokat vagy a türköket, de valakit biztosan. Rasszista-é vagy? Egy genyó rasszista európai?

ökörpöröly 2012.08.15. 15:26:04

Egyébként annyit szoktam röhögni az ún. magyar "jobboldalon" -azért ún., mert én nem tartom őket modern értelmemben se konzervatívnak -minő anakronizmus:)-, se jobboldalinak. I. István egyértelműen elszakította a magyarságot a ázsiaiságtól -bár egy-két ún. keleti vonás megmaradt, mint például az idegenek befogadása-, mégis tapsolnak neki. Állandóan arra hivatkoznak, hogy a magyarság védte Európát az ázsiaiaktól, az ún "tatárjáráskor", a Török Birodalom elleni harcokban, a szovjetek elleni ellenállásban -bár ebben elsősorban a német alakulatoknak volt szerepe, hiszen a magyar hadsereg se morálisan, se felszereltség szempontjából nem volt igazán ellenfél, kivéve pár elitalakulatot és a pár ezer magyar önkéntest-, közben meg Ázsiában keresi az identitását. Tiszta közröhej az egész, most Ázsiától védjük Európát, vagy Ázsiát hozzuk be Európába! :D
Egyébként nézzük már meg, hogy kikkel "azonosul" a Kurultáj! :) Olyan "hatalmas és fejlett" kultúrnépekkel, mint az üzbégek, kazahok és egyéb elmaradott, elsősorban muszlim vallású csoportok. Na most akkor mi legyen? :) Sámánhit vagy muzulmán vallás? Aztán mi lesz Szűz Mária és Szent István országával? :D Az egész egy nagy katyvasz és közröhej! Felfordul a gyomrom az egésztől! Ha az ország szétszakadna kurultájosokra és magukat európainak valló magyarokra, nem lenne kérdés, hova állnék. Ha német -sőt, európai- alakulatok vernék le a "magyar ázsiai" lázadást, azonnal és önként melléjük állnék, ahogy nagyapám is önként állt be harcolni az "ázsiai" szovjetek ellen a Waffen-SS önkéntesei közé. Ha választani kell, akkor Európa, minden hibájával és problémájával együtt!

dtk74 2012.08.15. 15:26:16

Magam részéről érdekesebb kérdésnek tartom annál, hogy kik az elődeink azt, hogy kik lesznek az utódaink.
Sajnos egy régi mondás szerint aki a múltba fordul, az seggel megy a jövőbe. A fentieket olvasva emiatt kicsit borúlátó vagyok.

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 15:26:26

@ökörpöröly:
Az a baj, hogy nem ezt magyaráztad eddig, hanem azt, hogy a magyarok ősei Közép-Európából vándoroltak keletre.
Talán olvasd el, miket írtál, ha ennyire rövid az emlékezeted.

@roki:
Nem tudom, ezt honnan vetted, de jó nagy marhaság.

@Balt:
Janics mondjuk szerb, de nem rá gondoltam.

@gazell16:
Jaja, kinek a tollából, Badinyi-Jós Ferencéből?
Mert tudományos kutatások (mármint nem a hozzád hasonló hülyék által hasraütéssel írt cikke) bizony nem ezt mutatják.

Mystes 2012.08.15. 15:26:32

@roki: Milyen doktrinára gondolsz?

roki 2012.08.15. 15:26:57

@Fermentátor:

' A finn-ugor szinten nyelvi és nem genetikai rokonságról van szó. '

Az oroszok is sokat beszélgetnek erről a magas előfordulású R1a1 Y-kromoszóma mutációról és ott áttörni látszik az a vélemény, hogy a finnugor nyelvű népekhez köthető és egyre többen vélik úgy, hogy átértékelésre kerülhet az orosz nemzet kialakulásához vezető nézet, több szerepet adva a finnugoroknak.
Itt egyedül a finn nép különül el humángenetikai értelemben, a többiek nagyjából-egészében felfűzhetők arra a logikára, hogy az a valamikori szvidéri műveltség területéről kiinduló etnikai tartalom összeköti az Ural-Altáji népeket.
László Gyula ezirányú nézeteit a szvidéri műveltségről a finnugor elkötelezett nyelvészet is úgy tűnik beemeli igazodási pontként és nem kizárt, hogy képesek lesznek ennek alapján új megközelítésbe helyezni a nyelvrokonság és etnikai tartalom összefüggéseit.

Ez is csak egy nick 2012.08.15. 15:27:09

@béci79:
Igen, tényleg elég sok a gyökér egy ilyen Kurultájon.

Úgyhogy amelyik magyar kíváncsi a gyökereire, tényleg odamegy nézelődni.

Gondolom, téged is láthat a sok gyökér között.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 15:27:56

"Tehát a mai magyarság szerológiai, és genetikai összetételében egyértelműen kimutatott európai jelleg, ugyanakkor az ázsiainak hiánya nem egyedül az eltelt ezer év keveredéseinek köszönhető, hanem már a honfoglalás- és Szent István-kori Magyarország lakossága is szinte kizárólag biológiailag európai eredetűekből állt.
(...)

A magyarság történelme során számos néppel keveredett. Az ezer éves együttélés következtében a magyarok legközelebbi "rokon" népei ma a horvátok, németek, osztrákok, szlovénok, szlovákok. A régebbi népek közül jelentősebb genetikai hatással voltak még a besenyők, jászok, kunok, az újabb korokban (főként a II.VH. után) pedig a romákkal és zsidókkal történt további keveredés és kulturális kölcsönhatás."

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarok#A_magyars.C3.A1g_genetikai_.C3.A9s_kultur.C3.A1lis_kapcsolatai_m.C3.A1s_n.C3.A9pekkel

Tehát magyarok vagyunk mi, teljesen. 100%-osan! Csak mi a francnak kellene ezt genetikailag igazolni???

Ahogyan faszkalapozni sem kell azt, aki magyar és hisz valami értelmetlenségben emellé...

ökörpöröly 2012.08.15. 15:28:31

@Mystes: Kint teljesen más dolog, nincs átpolitizálva, nem akarják átírni a történelmüket holmi politikai hozadékéért! Például Nagy-Britanniában mindenhol van Miltary Tattoo -az edinburghi az egyik leghíresebb-, csak nincs neki ilyen agymosásos felhangja.
Itt nem a hagyományőrzésről van szó, hanem agymosásról és hazug identitáskeresésről. Senkit nem zavarnak -sőt- a várjátékok, a hagyományőrző harci játékok, de itt másról van szó. Itt a probléma a politikai töltettel van. Van egy csoportosulás, aki a magyarságot át akarja rángatni az ázsiai kultúrkör -és politikai-elmaradott és lemaradott részébe, holmi áltudományos baromságokkal és cirkusszal. Számomra ez legalább annyira veszélyes, mint amikor a dekadens liberalizmus megrohasztja az értékeket.

eßemfaßom meg áll 2012.08.15. 15:28:40

Mi az, hogy szlovák? Valami sörfajta?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 15:33:22

@Ez is csak egy nick:

Pedig nem így van.

Nemigen vannak olyan nyelvtani jelenségek, melyek csak egyetlen szláv nyelvre jellemzőek.

Egyetlen kivétel ebben a bolgár, melynek valóban vannak - szláv szempontból - furcsa tulajdonságai.

Pl.
- névelő,
- névszóragozás majdnem nulla,
- szintetikus jellegű birtokjelek,
- bonyolult igeidőrendszer.

Dekatlon 2012.08.15. 15:34:19

Bevonzza a cikk a hülyéket. Ezt értem.
Ami viszont elborzaszt, hogy a genetikai tényt: hogy közép-európa genetikailag, úgy nagyjából homogén, simán lehet tagadni.
Mert pár ember az mondja, nem, ő biza hun!
Én meg akkor kelta, vaze, az is elég menő. Ha már így bemondásra megy!
De ha druidagyűlésre megyek, hülyének néznek!
Hol itt az igazság? :D

Rwindx 2012.08.15. 15:34:33

@Ez is csak egy nick:
Pedig nekem úgy tűnik te töröd,mivel egy egyszerű magyar mondatokat nem vagy képes felfogni. És nem az az agresszív aki úgy nyit egy "beszélgetést" hogy rögtön baromságozik majd folytatja hülyeségezéssel? Megsúgom de. Már megfigyeltem néhány ember előszeretettel él azzal hogy saját "hibáival" másokat vádol meg. Fogalmazzunk úgy hogy ez elég szánalmas.

Aztán "kaukázusi rassz" is biztosan a négerek miatt lett az ami... még ha ezt a kifejezést tényleg gyakrabban használják angol nyelvterületen mint nálunk. Másrészről beszélgess el a grúzokkal, örményekkel egyszer hogy ők tulajdonképpen ázsiai ferdeszeműek... de ha jót akarsz inkább nézz meg pár képet a neten ott élő emberekről.

Akkor a másnak szóló kommentjeidet nem is kommentálnám, pedig lenne mit, de magukért beszélnek. Na ennyit rólad, meg az ostoba tudálékosságodról.

ökörpöröly 2012.08.15. 15:34:50

@béci79: Magyar idióták, nem hazafiak! :) Pár ezer betegagyú, magát kiválasztottnak tartó elmebeteg ki akarja rángatni Európából a magyarságot, aztán a kazahokkal, üzbégekkel, illetve a többi minden téren elmaradott népséggel összevegyíteni, hogy létrejöjjön a lovas atomhadsereg, amely majd átkel vízilovakon az Atlanti- és a Csendes-óceánon, hogy birtokba vegye a Földet, s elterjessze a béljóslásos kultúráját! :)

2012.08.15. 15:41:26

Sajnos a hunokkal kissé mellényúltál, ugyanis:
1. a középkori krónikások mindenkit hunnak neveztek, aki a sztyeppei nomád életmódot követte,
2. ebből következik, hogy valójában fogalmunk sincs a hunok valódi mibenlétéről, ugyanis nem mindenki hun, akit annak neveztek,
3. a klasszikus, 5. században a Római birodalom romjaira támadó hunnak nevezett társaság jelentős részben germán volt, ezt a hunok két ismert uralkodójának neve is bizonyítja: Attila és Bleda, mindkettő germán eredetű.

"a szlávok csináltak európai embert belőlük"
Muhaha, ez viccnek valóban jó. Szláv származású vagyok, a nevem is szláv hangzású, de hogy a szlávok lennének az európaiság terjesztői... genetikailag és kulturálisan... ezt szerintem inkább ne erőltesd.

Végül legitimista meggyőződésem miatt kikérem magamnak, hogy összemoss kurultájos-Jobbikos-Fideszes emberekkel. Az általam ismert királypártiak jellemzően erősen nyugatos meggyőződésű emberek.

Ps. Gratulálok, hogy Martint olvasol, de szerintem a témába nemigen vágtak az utalásaid.

ökörpöröly 2012.08.15. 15:41:35

@Ez is csak egy nick: Kicsit szellemi fogyatékos vagy!:) Két dologról volt szó, a honfoglalás korabeli magyarság genetikájáról, illetve a jelenlegi magyarság genetikájáról. Mindkét esetben igaz, hogy alapvetően közép-európai eredetű. :)

slofuck 2012.08.15. 15:44:32

Ez ilyen terápiás blog csináltországiaknak, ahol az ebből eredő frusztrációjukat enyhíthetik? Nem kell ám válaszolni, tudom, hogy az itt kommentelők legalább 60%-a magyarországi levitézlett komcsi, akiket szintén kibasztunk a hóra a szaros pártjukkal együtt :) Ilyen az élet elvtársak :)

Mystes 2012.08.15. 15:44:46

@ökörpöröly: "Ázsiát hozzuk be vagy Ázsiától védjük?"

Na ezért nem érted te a történelmet, identitáskérdéseket, Pöröly, mert azt hiszed, az valamiféle matematikai logika.

Mystes 2012.08.15. 15:58:10

@ökörpöröly: Nyugodj már le ÖkörPörkölt! Nem kell "választanod", sem "harcolnod". Nem olyan idők járnak.

al Dajjal 2012.08.15. 15:58:21

@Balt: Ez megnyugtat, de a cikk akkor is kapitális mellényúlás.

Mystes 2012.08.15. 15:58:29

@ökörpöröly: Tudod mi a "hazug identitáskeresés", Pöröly? Ha azt mondanánk, hogy Ausztráliából származunk. De az ázsiai származás miért is volna hazug? Vagy valaki mást mond a Kurultájon?

ökörpöröly 2012.08.15. 15:58:45

@Fermentátor: Ezekkel nem győzöd meg azt a büdös lábú, kaftános, szőrmekucsmát hordó kurultájos csőcseléket, akik napkeleti Charles Bronsonnak tartják magukat!:) Mocskos söpredék! Az összeset kitelepíteném a rokonaikhoz, a teljes családjukkal együtt, hogy ne legyenek magányosak. :) Pár rablás, gyilkosság, nemi erőszak és jurtalopás elszenvedése után taknyos orral, síró szemmel könyörögnék vissza magukat Európába!:)

Mystes 2012.08.15. 15:58:53

Attól tartok, te a saját rémképeiddel harcolsz, Pöröly. Azért mert nálunk is van hagyományőrzés, identitáskutatás, még nem kell beszarni. Nekünk is vannak saját hagyományaink. Miért, szerinted milyen hagyományaink vannak illetve kellene, hogy legyenek?

béci79 2012.08.15. 15:59:11

@Ez is csak egy nick: Ez jó volt,ütős!Tény,hogy én is magyar gyökér vagyok,szláv és germán génekkel is,de viszem tovább a keleti géneket is.Ugyanis a közvélekedéssel szemben a népcsoportok nem tűnnek el a semmibe,legfeljebb asszimilálódnak,így a türk gének is bennünk vannak,csakúgy mint az európai gének.És erre büszke vagyok,büszke turáni faszkalap.Én nem akarok itt okoskodni,látom a vélemények közötti áthatolhatatlan szakadékokat,de legalább a liberális rettegők álláspontja tisztábbá vált számomra,amikor az abszolút kulturális tematikájú Kurultaj-t szapulják,nulla ismerettel,akkor tudom hogy jó úton járok.Én ott nagyon jól éreztem magam,érdekes előadások voltak,sok szép dolgot láttam,ebből hosszú távon nemzetgazdasági előnyeink is származhatnak,mármint a kapcsolatépítésből.Ezért vagyok turáni faszkalap gyökér.

Zuzzant 2012.08.15. 15:59:23

@Gondolkodni Próbáló Birca: Te ma kinek szurkolsz? A magyaroknak, vagy az őseidnek?

Dekatlon 2012.08.15. 15:59:45

Nyelv? Finnugor.
Faj? Közép-európai.
Gáz van emberek, egyre nyilvánvalóbb cáfolatok születnek különlegességünkre.
Ki kéne találni valamit.
De lehet már meg is van! Bevezetjük megint a szocializmust. Na, azzal tényleg különlegesek leszünk megint!
Nagyon effelé megy a dolog.

Mystes 2012.08.15. 15:59:56

@ökörpöröly: Egy kicsit sem vagy hülye, Pöröly! De szórakoztató :) Én a Kurultájon "felsőbbrendűekkel" egyáltalán nem találkoztam, viszont mindenki mosolygós volt és kedves - kivéve, ha a számlát nem akartad magaddal vinni, amit még a légyfingról is akkurátusan kiállítottak, mert akkor tán még meg is vertek!

EZEK akarják Európát meghódítani? Beszari, adózó népség!

ökörpöröly 2012.08.15. 16:00:05

@Mystes: Szerintem meg te élsz valami beteges katyvaszban, amit az -esetlegesen változó- érzelmed diktál, nem pedig a logika. Európa egyáltalán nem örülne annak, ha ázsiai -és ezt most pejoratív értelemben használom, az elmaradott, turkmenbasy típusú tekintélyuralmi világkép szinonimájaként- társadalom bújna be kakukktojásként Közép-Európába.

Balt 2012.08.15. 16:01:13

@kesztió: Na, a Secu is megjelent. :)

Főgeci 2012.08.15. 16:06:18

Megnyugtat, hogy a tótok ennyire gyűlölnek minket. Ez azt jelzi, hogy még mindig fosnak tőlünk.

Egyasokkozul (törölt) 2012.08.15. 16:06:52

Érdekes írás ez egy hontalantól.
Nyelvemben magyar vagyok, őseim végtelen variációkban kevertek, már csak a nagyszülői ágon Vajdaságból, Felvidékről, Erdáélyből jöttek a jelenlegi ország területére.
Mágis mikor kimentem a Kurultajra, úgy éreztem egy ideig, hogy hazaértem a lovasok, íjászok és ázsiai zenészek között.
Aztán sok emberrel ismerkedtem és kezdtem elveszteni a fonalat, hogy miért érdemes elvont dolgokkal tölteni az időt, mint a szerbiai piramisok magyar eredetével, ahelyett, hogy javarészt önellátó közösségeket hoznának létre és így tönkretennék az államot.
Mert akkor tudnának újra magyar érdekeket képviselő államot létrehozni évezredes tévelygések után, ha kihúznák a szőnyeget a lakájok alól.
De nem.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.15. 16:07:09

@Dekatlon: @Dolgozónép:

"Ha valaki disszertációt akar írni a magyar iskolai történelemoktatás csődjéről, tegye be ezt a kommentsort a szakirodalmi jegyzékbe. Ütős lesz."
(Dolgozónép)

"Bevonzza a cikk a hülyéket. Ezt értem.
Ami viszont elborzaszt, hogy a genetikai tényt: hogy közép-európa genetikailag, úgy nagyjából homogén, simán lehet tagadni.
Mert pár ember az mondja, nem, ő biza hun!
Én meg akkor kelta, vaze, az is elég menő. Ha már így bemondásra megy!"
(Dekatlon)

- A nap kommentjei, köszönjük! :)

Pan Modry 2012.08.15. 16:12:57

Es mennyivel gazdagabb orszag lehetne Magyarorszag ha a miniszterelnokuk neve Petr Necas vagy Robert Fico lenne. :)

Frőczy Sanyi 2012.08.15. 16:15:19

Magyarázza már meg nekem valaki, mi az hogy turáni tudatú nép vagyunk? Mert szerintem akárkit megkérdezünk az utcán, azt mondja, európaiak vagyunk, Európa szívében.

Mystes 2012.08.15. 16:19:26

@ökörpöröly: De arra azért jóvót "Európának", hogy a saját kebeléből támadt (nemzetiszocialista) erőszakot "Ázsiával" veresse le, ugye? Mert a te Ejjrópád még magával sem bír(t) ojjan bölcs! Meg kúltúrált.

Az oroszok meg csak annyit látnak az egészből, hogy amikor a te "kúltúrált" Európád elbassza a dolgokat, akkor adj uramisten, de rögtön, fussanak a segítségére.

Mystes 2012.08.15. 16:19:34

@ökörpöröly: Köszönjük Pörölynek, hogy megnyilatkozott benne az ejrópai! Máris mindenkit bezáratna, elüldözne, stb, akivel nem ért egyet...

Zuzzant 2012.08.15. 16:19:42

@Gondolkodni Próbáló Birca: mai program, feleséget vizes ruhában fotózni a zuhanytálcában

Francekellregisztralni 2012.08.15. 16:23:33

Ezzel a miert nem jo nektek a finnekkel rokonnak lenni temaval csak az a bibi, hogy azokkal sem mutatunk tobb gentikai rokonsagot. Ahogy mi magyarul beszelo szlavok vagyunk ugy ok finnul beszelo skandinavok. Nem mindha szamitana, mert ez mindig is teljesen fals megkozelite volt a kulturanak...

Persze az ilyen ervelesek kozben azon szoktam magamban kuncogni, hogy az illeto buszke szlovakken lenez, hogy miert nem tudom belatni, hogy olyan hogy magyar nem is letezik. Meg statisztikat is mutat, hogy bezzeg szlovakiaban (vagy barhol) milyen kimutathato a folytonossag es europaban csak a german meg a szlav az osi nepek (a gorogokrol valahogy mindenki megfeledkezik), ugyhogy huzzam meg magam. Szoval ilyenkor mindig eljatszom a gondolatta, hogy statisztika helyett egy szemelyes teszt eseten vajon nem o lenne-e a "magyar" en meg a szlav-german. Azt hogy magyarazna meg?:D

Egy másik szlovák 2012.08.15. 16:37:36

Hát ezt a turáni bejegyzést egyszerűen fáj olvasni Én szlovák vagyok és kimentem a Kurultájra, és képzeld el nem fájt. Sőt büszke vagyok erre a rendezvényre, annak minden hajtásával együtt. Nem nagyon vagyok faji mítoszok híve. Meglep, hogy Te, a felvilágosult, hitehagyott magyar mennyire az vagy...
Hogyan lehetne genetikai alapon megfogni egy népet ugyan mégis? Talán a tuaregeket a Szahara közepén? Én kék szemű vagyok, a feleségem barna, a lányaim zöld szeműek - és millió dolgot mondhatnánk még a külsődleges jegyeken kívül, amelyek éppoly relatívak mint a DNS szerepe az identitásban. Magyar az, aki magyarnak vallja magát, közösséget, valódi közösséget vállal a magyar történelemmel és kultúrával - nem pedig farkafelvágva megtagadja azt egy másik országba letelepedve. Bocsáss meg, hogy ismeretlenül ezt írom, de intelligenciád és valamivel több mint félműveltséged itt édeskevés, ahol szívednek és bátorságodnak kellene lenni.
A magyarok és a szlovákok egyformák genetikailag - persze hogy azok ezer éve testvérek vagyunk, még ha az utóbbi százötven év az olyan uszítók miatt, akik közé téged is sorollak, nem valami vidám. De attól még azok vagyunk, kérdezz csak meg egy részeg, fajgyűlölő csehet, teső :)
Van-e túlhajtott, megmosolyogtató dolog a Kurultájban - van hát, ott az a sok ősmagyarnak öltözött középkorú pesti értelmiségi, aki lejön hozzánk a pusztába birkaszarba lépni, de talán te még nem láttál fesztiválozó skandinávokat viking sisakban ....? Mindenhol lenne min röhögni, nyugi - de mi nem nevetni vagyunk Bugacon, hanem felfedezni a multat, az ősi sztyeppei kultúrát, aminek csak kell legyen alapja, ha a magyar nyelv, a magyar kultúra él és virágzik ÉS NEM SZLÁV, nem bizony sem pedig finn, hanem eurázsiai, pusztai eredetű ha tetszik neked, ha nem. Múltja nélkül mit érne a nemzet? Nekünk szlovákoknak is van múltunk, nagyon sokban veletek azonos, ha a magyart szégyeled, az újonnan felvállalt szlovákot is eldobod? És mi ettől becsüljünk????
Amúgy meg attól, hogy egy nép elődei ötezer (!) éve elvándoroltak Nyugat-Szibériáből miért is kellene mongoloid génekkel tömve lenni? Akkor ott nem mongoloidok, hanem europidok éltek. A keleti finnugor népekben levő mongoloid génállomány évezredekkel későbbi keveredés, a nagy népvándorlás eredménye - azé amely magával sodorta a kis magyar népet és török (hun, avar) származású vezetőket és törökös kultúrát adott neki. Valójában ki a fontosabb a távoli rokon, vagy az igaz barát? Miért ne érthetnék meg magukat a magyar múltat keresők a közép-ázsiai népekkel, különösen az amúgy is török és iráni kunok és jászok? Nincs ezen mit fitymálni.
Tudod mit, legyél inkább költő - mint Hviezdoslav..,. Tudtad, hogy Pavol O. Hviezdoslav, az annyi mint Országh Pál, a szlávok vezére - nem baj mert Petőfi meg szlovákból lett magyar. Mondhatnánk, hogy tökmindegy - két szédült bölcsész csak, de inkább élvezzük a halhatatlan verseiket, mert gyönyörűek.
Végül pedig, lazíts jó magyar, igyál egy kis kumiszt, egyél kenyérlángost - én szerintem mind a kettő nagyon finom - Ahoj:)

Dekatlon 2012.08.15. 16:37:56

@Francekellregisztralni: NYELVROKONSÁG, teccikérteni? Ahogy az ausztrál benszülött krokodilvadász, a kanadai indián favágó, meg az ameriaki fekete kosaras is nyelvrokon. Senki nem feltételezi, hogy genetikailag túl közel lennének egymáshoz.
A finnugor nyelvet beszélünk. Ez a tény, és nem több.
mek.oszk.hu/01900/01992/html/index74.html

clegane 2012.08.15. 16:38:17

@Kave: jé nem is láttam hogy hozzám szóltál.
magyar vagyok, köszönöm kérdésedet, nem te fogod megmondani, ki az és ki nem.
további gyűlölködésben gazdag kellemes órákat kívánok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.15. 16:38:32

na latom, eg a pocse a sok turbomagyaranak...

gyerekek, miert nem kerestek az eleteteknek ertelmet a tortenelmi romantikazas helyett?:-)

béci79 2012.08.15. 16:40:36

Orosz nyelvű(Baskír)video a Kurultaj-ról,érdekes,ott tudnak csinálni egy objektív,színvonalas beszámolót erről a közösségépítő rendezvényről,mert ott nincs jelen(az ő szerencséjükre)a cionista/liberális gyűlölködés,ami mindenkiben megsemmisítő ellenséget lát,aki nem úgy táncol,ahogy ők fütyülnek.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TP_OEZ5H3xo#!
És ajánlom a Vágtázó Csodaszarvas zenekart is figyelmetekbe,az ex-vhk énekes Grandpierre Attilával az élen,ahol a magyarság turáni/ázsiai gyökereinek a zenei kivetülése/öröksége jelenik meg,tulajdonképpen az egész zenekar erre a koncepcióra építkezik.Attila többek között kutatója is ennek a témának,jár is oda ki gyűjtőutakra,összehasonlítja a magyar és a türk zenét és persze maga is műveli. www.youtube.com/watch?v=JLVtuH5KlWw

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.15. 16:47:42

@Kentauró7:

Na, ez már jobban hangzik. De nem jobb, ha le is zuhanyzik ruhástul, ha már ott van?

Rive 2012.08.15. 16:54:02

"...a magyarok által ismert „Honfoglalás” meg sem történt."

Hát, mindenesetre turulék most nagyon igyekeznek megszállni a Kárpát-medencét...

De, ahogy mondani szokás:
- Rómaiak, menjetek haza!
- Turulék, menjetek haza!
- Sziriusziak, menjetek haza!

Satöbbi.

A valódi sorstragédia amúgy az, hogy ennek a magyarkodó turulbagázsnak sose lesz igazi hazája.

'it's cool to know nothing' 2012.08.15. 16:54:47

A blogíró hülye!

Mert:
-A magyarság vállalás kérdése. A dotoho szerkesztősége tagadta meg magyarságát és nem mi magyarok taszítottuk ki őket.

- csak ostoba nácik és a környező népek, meg a tudjuk kik hiszik azt, hogy valakire rábökhetnek és kikiálthatják valamilyen nemzetiségűnek (pl. származás alapján). Ezzel szemben mi inkább megkérdezzük, hogy minek is tetszik lenni.

- innentől kezdve a genetika teljesen mellékes. Kulturális azonosság és nem genetikai azonosság jellemzi nemzetünket.

- szláv gén NINCS. Vagy tessék mondani akkor a szerbek az igazi szlávok, vagy a szlovákok? Ui. genetikai térképük teljesen különbözik. Vagy lehet, hogy a mongoloid kinézetű Bajkál tó környéki szlávok az igazi szlávok?

- Szerintem van aki úgy gondolja, hogy ti tótok, csehek vagytok magyar ivadékok és nem fordítva (igazából, avarok, szarmaták, magyarok stb. vagytok ti is, mint mi)

Versenycsiga 2012.08.15. 17:01:47

Istenem, ezta szart... Valld be, csak azért írtad ezt a szart, hogy a félfogyatékos haverjaid előtt tudj villogni: kinn van a címlapon a hányásod pár napig a ballib zindex főoldalán.
Na akkor. Finnországban te még az életben nem jártál és sosem láttál egy finnt sem. Tény, hogy nem hülye gyerekek, de hogy szépek... wazze.. Persze neked bárki szép lehet, ha már unod mindkét tenyered.
A másik: a nemzeti tudatot, hazaszeretetet (mondd ez neked valamit?) nem a DNS határozza meg, hanem a gondolkodás. Az ősök hagyományainak őrzése, életben tartása. De ha szerinted a DNS a meghatározó, akkor javaslatom is van: ha már ugyanaz a szlovák DNS, mint a magyar, akkor tán te sem bánod, ha visszacsatoljuk Felvidéket, Szlovákiát megszüntetjük. Felesleges két országot drága pénzen fenntartani, ha a polgárok DNS-e ugyanaz, nem?
Tudod, mi a véleményem? Be vagytok ti szarva ott Szlotákiában rendesen, minden hidat fel szeretnétek égetni, minden nyomot eltüntetni, hogy valaha is Magyarország része volt Felvidék. Fogalmam sincs, miért, mert bár akár sikeres is lehetne egy Nagy Magyarország, de annyi hozzád hasonló kisebbséget kapnánk a nyakunkba, hogy elvéreznénk az első héten.Így aztán nincsenek illúzióim.

Naxalite 2012.08.15. 17:02:13

Hát, a blog írója egy vérbeli faszkalap, a szerkesztőségükkel együtt, de persze az index.hu-nak is köszöni mindenki, hogy címlapra tette ezt a fantasztikus bejegyzést. :)

Alig várom hogy eljöjjön az az idő, amikor a törvény erejével, akár elzárással lehet majd büntetni az ilyen veszedelmes baromságok íróit és terjesztőit, remélem leszek olyan pozícióban, hogy én küldhesselek titeket börtönbe :))

Anti Anyag (törölt) 2012.08.15. 17:07:24

@Csehszlovák Kém: Fingod nincs erről a Kurultaj-ról. Eleve az egész rendezvény nem a genetikára alapoz, hanem a tudatra, de te okoskodsz és persze kurvára értesz hozzá.

Legalább azt olvasd el, ami a Kurultaj alcíme. "Hun és Türk TUDATU népek.." stb

Eric Teodor Cartman 2012.08.15. 17:18:07

Valahogy erről a zsidóról, dotoho, mindig a drótostót jut az eszembe.
Lányok, asszonyok, rongyot adjatok, tálat, bögrét poharat adok!:-)

külvárosi 2012.08.15. 17:18:15

hé te szlovák embör! a hunok nem egy nép, népek csoportja.
attila birodalma a nyugati kárpátoktól az urálig terjedt.
csaicsiásag azt gondolni, hogy ez egységes nép volt, amit hunnak hívtak, és ami hirtelen eltűnt.

mendson 2012.08.15. 17:25:27

Az biztos, hogy ennek a népnek csak akkor ment jól, ha: -királyai idegen erőket vettek igénybe, hogy féken tartsák a magyarságnak nevezet szedett-vedett hordát,vagy idegen vérből származó király erős akaratú volt és nem habozott pofánvágni a nagypofájú,magukat a hét vezérig visszavezető nagyurakat.Még országunk megvédésére is képtelenek voltunk.Az 1526-os csatavesztés után vagy 20 évvel jött vissza a török és mivel foglalkozott addig a magukat ösi magyar uraknak tartó elit? Aztán 150 év után egy szinte maroknyi magyar harcolt a török kiüzése során.Érdemes elolvasni tokfalvi blogján a labanc-kuruc mentalítás gazdasági,politikai különbségeiről.De az se véletlen, hogy a kiegyezés utáni iparosodó országban 1945-ig nem talál senki egyetlen egy olyan céget aminek mondjuk az a neve "Gróf Pállfy mezgaz.gépgyár" találni viszont Kühne,Ganz, Haggelmayer (Dréher),Mechwart,Báró Hatvany (Deutchs),Weismanfréd stb.Tudosaink származásáról már ne is beszéljünk.ha ma valaki elmegy egy "átstrukturált" sváb faluba és megnézi a régi gazdasági épületeket (már ha megvan) és megnézi egy echte magyar falut ég és föld a gazdálkodáshoz való viszony.A solymári svábok kemény munkával kivásárolták magukat az akkori földbirtokostól (gróf Karácsonyi) és maguk uraivá váltak, a magyar paraszt meg....

stim 2012.08.15. 17:30:45

ha nincsenek is magyarok akkor a magyar nyelv az az eszperantó ami olyan szép hogy mindenki meg akarta tanulni itt a Kárpát-medencében? Hogy van ez:)? Akkor a magyarok nem is önálló, életerős kultúrával rendelkező, jól szervezett, katonailag sikeres nép volt akinek az európai hadműveleteit az amerikai katonai akadémián tanítják hanem a nyelvünket Tolkien találta ki még a tündéké előtt, ugye ezt kívántad sugallni a cikkel:D?

Újabb index-színvonalú cikk nade mit vártam az indexen:D! Ezek a mocskolódó kirohanások, provokáló sértegetések és a szólásszabadság mögé bújó ellenőrizetlen minőségű írások rontják le annak a többi normális médiamunkának a magítélését is amik itt még olvashatók az indexen.

Mutass egy rendszeres index olvasót és mutatok egy elégedetlen embert. Az indexen minden szarabb.

szanalmas 2012.08.15. 17:39:23

Én úgy tudom, hogy a tótok génjei 99,4%-ban azonosak a csimpánzéval! De "ki a faszom az a Jan Slotáé" állítólag 100%-ban azonos! A tuggyukiké meg a gibbonokéhoz hasonlít, de ez akár a külső jegyek alapján is egyből látszik!
És akkor most Ádámtól származunk, vagy E.T.-től, hellóka?! Irigy kutya, bújj a lyukba!

szanalmas 2012.08.15. 17:43:43

@stim:

Mér, van jobb is, te olyan tájékozottnak tűnsz, mit olvas ma online egy komoly magyar, Origót, vagy mi a lófaszt?!

béci79 2012.08.15. 17:46:23

Na,előbb nem volt jó,itt az Orosz(Baskír)video a Kurultaj-ról,ról,érdekes,ott tudnak csinálni egy objektív,színvonalas beszámolót erről a közösségépítő rendezvényről,mert ott nincs jelen(az ő szerencséjükre)a cionista/liberális gyűlölködés,ami mindenkiben megsemmisítő ellenséget lát,aki nem úgy táncol,ahogy ők fütyülnek.
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TP_OEZ5H3xo

Balt 2012.08.15. 17:46:25

@Ez is csak egy nick: Az addig rendben (vagyis nincs rendben, de tudomásul vettük), hogy te egy ilyen kirekesztő nácifaszista patkány vagy, de olvasd el a linkelt 2005-ös interjút Janics Natasával (melyben magyar nagyszüleit említi), aztán pampogj!

stim 2012.08.15. 17:51:31

@szanalmas:

többek között indexet is mint látod:), de nem csak azt. És nem árt a józan ítélőképesség. A magyar mentalitás (ami jellemző mindekire aki itt él) hajlamos érzelmi alapon közelíteni. Nem árt a tényekről nem megfeledkezni.

Egyébként Hamvas szerint lehet, hogy a hozzáállás, a vérmérséklet tájgéniusztól függ.

Az önuralom sose baj. Aki nem tud magán uralkodni azt uralják az érzelmei. És akit az érzelmei uralnak azt az uralja aki érzelmileg manipulálhatja:)

nigel 2012.08.15. 17:55:13

Most akkor a svábok is szlovákok? Mert és sváb volnék.

szanalmas 2012.08.15. 18:05:04

@stim:

Ja, értem, de akkor minek emeled ki ennyire a zindexet mint külön negatívumot, nyilván a blogokat nem kéne bekeverni a dologba, a híreket meg mindenki ugyanonnan veheti. Azt hittem, van valami jó kis hírportál, ami független reklámcikkmentes, de átvertél héló! Pedig bizisten szívesen járnék olyan helyekre ahol cikkeket is írnak és nem csak fordítógépek vannak, meg jógabik!

roki 2012.08.15. 18:05:43

@Fermentátor:

Nem, éppenséggel genetikailag nem vagyunk közép európaiak, a térségben domináns R1a1 Y-kromoszóma mutációval jellemezhető népesség valahonnan a keleti sztyeppékről került ide a folyamatos, kelet-nyugati népmozgások során, aminek következtében az egészen a mai Mongóliáig europid népességgel belakott tér az Uralon innenig húzódott vissza.
A korábban feltehetőleg a térségben domináns, nyugat-Európát jellemző R1b génmutáció hatása minimálisra csökkent.

roki 2012.08.15. 18:09:51

@Ez is csak egy nick:

'Nem tudom, ezt honnan vetted, de jó nagy marhaság.'

Dehogy marhaság, láthatólag fogalmatlan vagy a kérdésben, aminek a lényegi része az EU 18 - EU 19, vagy újabb nevén R1b - R1a1 nyugatról keletre komplementer volta.

Csak neked elbábozva: A kárpát-medencében igen alacsony az az R1b Y-kromoszóma mutáció, ami a nyugati népeket jellemzi, magyarul csak legenda az az erős germán, itáliai, kelta genetikai hatás, amit sokan fennhangon hirdetnek.

roki 2012.08.15. 18:16:06

@Mystes:

A pilisi szívcsakrás sumérkodásra tatárlakai írásos emlékkel és boszniai piramisokkal megspékelve.
Nem azt mondom, hogy fővonal, de elég sok a ködevő alteros is a Kurultájon.
Csak remélni lehet, hogy a tanamás, arvisurás faszkalapokat sikerült lepattintaniuk.

Nálunk van olyan közéleti ellenpont amelyik, leginkább ellenérdekeltség miatt rá tudott mutatni ezeknek a maflaságoknak a nevetségességére, míg szerencsétlen szlovák uniszólóban ilyesmi kulturális ellenzék hiányában nettóban kajálják a nagymorva ősszlávos R1a1 pánszlávkodást.
Nem csak az egyszerű lúzer van beletekeredve, de még az írástudóik is röhejesen rácsavarodtak a szerre.

roki 2012.08.15. 18:20:19

@nigel:

A svábokról nincs elég információ, de a genetika a burgundokról tisztán kihozta, hogy nem igazán voltak egy virtigli germán népesség, a bajorokról pedig elég egyértelműen lehet megállapítani, hogy valami gyanús kelta-hun-avar keleti komponenseket sűrűn felvonultató mix..... nem véletlenül hunozták a történelemről némi fogalommal levő angolszászok a nácikat.

Maguknak végül is nem hazudnak, csak mások számára írják a győztesek igazságát.

roki 2012.08.15. 18:37:04

@ökörpöröly:

'Európa egyáltalán nem örülne annak, ha ázsiai -és ezt most pejoratív értelemben használom, az elmaradott, turkmenbasy típusú tekintélyuralmi világkép szinonimájaként- társadalom bújna be kakukktojásként Közép-Európába.'

Ezek után mit értesz te Európából, aminek mindig is két fele volt és a keleti fele az a Bizáncban gyökeredző, istencsászárt hivatalnokokon kiszolgáló doktrina, amire pl. a kommunizmus elve és sztálini gyakorlata felépült, míg a nyugat a germánság katonademokráciájával oltotta be a római arisztokratizmust és jutott el a hitlerájban, Frankóban, Salazarban,Mussoliniban megnyilvánuló vezérelvig, polgárosítva Cézár, vagy éppen a szellemi főhatalmat képező pápa abszolutizmusát.

A kelet csak és kizárólag annyiban más, hogy természetéből hiányzik az ellenpont képzés kényszere, a pártodskodáshoz vezető individum hajlama és bármikor képes konstruktívitást tanusítva lavina módjára egyesülni egy nagy vállalkozáshoz.

Az általad felfestett keleti vezérelvűség egy gyenge mítosz csupán.....

szakállas trollbácsi (törölt) 2012.08.15. 18:37:56

Inkább a blogsablont javítanád meg, köcsög, mert egybefolyik minden.

roki 2012.08.15. 18:47:41

@Dekatlon:

'Ami viszont elborzaszt, hogy a genetikai tényt: hogy közép-európa genetikailag, úgy nagyjából homogén, simán lehet tagadni.'

Az a genetikai tartalom ami közép-európát kb. egyneművé teszi az tény, de ez a genetikai tartalom nem korlátozódik közép-Európára, hanem megjelenik pl.Indiában és Pakisztánban a gujjar klánnal, akiket hunnak tekintenek.

Tahát aki magát hunnak tekinti, nem ütközik az R1a1ára vonatkozó térségbeli állítással.

nem ütközik a

Lent es fent (törölt) 2012.08.15. 18:55:45

Mindent értek kivéve ezt: "A dotoho szerkesztőségében nem értjük: miért olyan jó a hunoktól származni, amikor a finnek okos, szép és jó emberek."
Ad 1. A szerkesztőség alatt mit értesz? A kisszobát vagy a budit?
Ad 2. "A finnek savanyúak, halszagúak és imádnak inni, gyakorlatilag bármit találnak, abból szeszt főznek. A Tallinn-Helsinki kompjárat azonban biztosítja a bűnözést, és ezáltal egy csekélyke izgalom és életöröm átszivárgását arra a helyre, amelyet még az Isten is az élő civilizáció halott peremének teremtett".

Miért is kellene szeretnem a gondolatot hogy "rokonok" vagyunk?

Ps. jó neked, hogy képes vagy ilyen összetett problémát csuklóból megoldani egy blogban, csodálatos tudományos alapossággal elegánsan alátámasztva, már ha érted mire gondolok!

ökörpöröly 2012.08.15. 18:58:52

@roki: Elég zavaros elméleteid vannak Európáról. :) Utazgass kicsit többet! A nemzetiszocializmus az adott helyzetben szükséges és jó megoldás volt, össze se lehet hasonlítani a keleti diktatúrákkal, melyek legbetegebb formái éppen a kommunista rendszerekben nyilvánultak meg -akár a félig európai Szovjetunió, akár Kína, Kambodzsa, Észak-Korea esetében-. :) Egy nagyon fontos dolgot elfelejtesz, a bizánci típusú "diktatúra" eleve keleti alapú -sőt, a Római Birodalom dekadenciája és rohadását is a keleti dekadencia hozta-. Nem hiába volt a birodalom gazdasági súlypontja keleten.

ökörpöröly 2012.08.15. 19:03:32

Valamelyik süket írta, hogy minket a keleti Szovjetunió mentett ki, de azért is könyörögni kellett. Hát a családom nem könyörgött értük, hanem harcolt ellenük, egyik nagyapám hivatásos katonaként, a másik a Waffen-SS önkénteseként. A fajtáddal ellentétben ők nem imádkoztak Ázsiáért!

AbuBakr 2012.08.15. 19:03:37

@Lord_Valdez: meséld már el, hogy az 50-100 ezres népesség hogy tudott legalább 30 ezres sereget állítani az egyesült európai hadak elé 907-ben, a majdani pozsony környékén?

Barsz 2012.08.15. 19:19:54

Egyrészt: "Az onogur uralkodók Attilától és utódaitól származtak, és feltehetően az onogur törzsek kialakításában is részt vettek a hunok. Az onogur törzsszövetségbe tartoztak a magyarok, a bolgártörökök és a mai csuvasok ősei is. (Lásd még: Kettős honfoglalás) Az ősmagyarok műveltsége mindig szoros rokonságban volt a sztyeppén élő rokon népekével. Középkori krónikáink is sokat említik a hunokkal való szoros kapcsolatunkat."
Másrészt a cikkíró, mondja már meg, hogy a hunok milyen eredetűek is voltak? Nem lepődnék meg túlságosan, ha európai lenne a végeredmény.

teaparty 2012.08.15. 19:20:21

Vicces sclavus, vagy te csehszlovák kém! :)

Ostoba fejedben az ázsiai és a mongoloid közé egyenlőségjel került. Penig egykor Belső-Mongóliáig Europid népek lakták a sztyeppéket. Szóval ha antropológusnak állsz, vedd magad elé a tankönyvet!

Különben úgy jársz, hogy mondjuk a kaukázusi népeket, vagy a perzsákat, indiaiakat is mongoloidnak nézed, mert megsúgom, azok is Ázsiában élnek. :)

roki 2012.08.15. 19:30:15

@ökörpöröly:

A kommunizmus európai elveken nyugszik, méghozzá a bizánci ortodoxia társadalom modernizálási kísérletévél szembesülhetünk, pont azoknak az elveknek a gyakorlatba ültetését láttuk, amit a két eltévedt hittérítő állítólag Komáromig elvitt, de onnan feltehetőleg ijedtében visszafordult.

A kommunizmus nem más mint a nemesi elit részleges demokráciája helyett a köznépet hivatalnokokon keresztül fentről, a császári pódiumról szervező 'szláv szellemiség' manifesztuma és tokkal-vonóval Moszkva-Újkonstantinápoly szellemi elitjének terméke, olyanok alakították pánszlávistaként, mint pl. Dosztojevszkij.
A pánszlávizmusról azért nem árt tudni, hogy eredetileg ortodox testvériséget értettek alatta és a vele szemben szervezett habsburg-klerikalista, etnicista alapú pánszlávizmust annyira figyelmen kívül hagyták, hogy ők az istentelen cseheket nem tekintett a szolidaritási körre érdemesnek.

' Egy nagyon fontos dolgot elfelejtesz, a bizánci típusú "diktatúra" eleve keleti alapú -sőt, a Római Birodalom dekadenciája és rohadását is a keleti dekadencia hozta-'

Ázsiai, de nem keleti.
Vallással, ideológiával átkódolt dinasztikus birodalmak jelentik az előzményt.

A keletet ezzel szemben az jellemzi, hogy széles körben tartózkodtak attól, hogy hatalmat vallási alapokra helyezzék,azt meghagyták a privát szférában. Ezért is tud most rombolni az ideológia töltet fősodorba emelése, mert ismeretlen importtermékként nincs a társadalmakban vele szemben kiépült védekező mechanizmus.

Mint különböző komoly egyetemi mérésekből lehet tudni, amik IQ és vallásosság összefüggéseit vizsgálták, ez az évezredeken keresztül tartó vallási-szellemi függetlenség vezetett oda, hogy a keleti ember szignifikánsan magasabb IQ-val rendelkezik mint az európaiak... pláne a kritikán alul teljesítő szlovákok.

Qqriq 2012.08.15. 19:30:23

Mi az tót köcsög? Végeztél az aranyérmeitek számlálásával, és ráérsz kicsit magyart basztatni?
SMS-ben a magyar történelmet?! Kevered a tóttal: "farkaltuk a kecskéket".

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 19:30:32

@roki: Én eddig pont, hogy csak olyan genetikai vizsgálatokról hallottam, melyek szerint európaiak/közép-európaiak vagyunk.

ökörpöröly 2012.08.15. 19:34:45

A hun népről beszélni Attila korában körülbelül olyan, mint a IV.-V. században a római népről csevegni. :) A hun nép nem volt más, mint a hun királyok uralma alatt álló népcsoportok összessége.

alfabela2 2012.08.15. 19:49:18

"Elmentek ti a picsába!"
Köszönjük szépen ezt a kulturált formában megfogalmazott véleményt
Egyébként mit is várnánk egy olyantól, akinek nem telik még saját blogra sem és lenyúlt egy 2010-es VB-blogot.

Tippek:
- Ez valami kurucinfo-spinoff. Ilyen írnak, ha lazítanak.
- Jan Slota-paródia?
- Csehszlovák Kém alsóbbrendűségi érzésének kompenzálása.

Ez utóbbit támassza alá: hiszen Hitler nem német volt, hanem osztrák, tehát németebbnek kellett lennie a németeknél. Sztálin nem orosz volt, hanem grúz, tehát oroszabbnak kellett lennie az oroszoknál. Napóleon nem francia volt, hanem korzikai, tehát franciábbnak kellett lennie a franciáknál.

Csehszlovák Kém egy tévedésből magyarnak született cseh-szlovák, tehát természetes, hogy csehszlovákabbnak kell lennie a csehszlovákoknál.
Ennél többet nem is érdemes beszélni a témáról.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 19:49:28

@omboz: "mi is a bolgárok "sorsára" jutottunk volna. És nem lenne itt magyar nyelv."
Ebből ez nem következik. A magyar nyelv szerkezete jelentősen eltért az itt élők nyelvi szerkezetétől. Az uralkodó elit pedig ugye, a magyart használta. A magyarság genetikailag beolvadt, de a nyelvet "ráerőltette" a többségre. A magyarság genetikai paradoxona... :)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 19:49:56

@ökörpöröly: Ott a pont!

Ahogyan az is igaz, azért fölösleges azon vitázni, hogy a középkorban melyik nemzet milyen mértékben volt a Kárpát-mdencében, mivel a mai értelemben vett nemzettudat még nyomaiban sem létezett akkor. A "tótoknak" is hungarustudatuk volt, az országhoz, a királyhoz voltak hűségesek.

kranführer 2012.08.15. 19:50:03

Mész te a hazátlan kurva anyádba te posztoló fasz. 25 évvel vagyok öregebb mint az országod. Na mondj gyorsan egy szlovák királyt.

Sztarlina 2012.08.15. 19:50:27

Csak finoman megjegyezném, hogy a Magyarság nem genetikailag értendő (ezt a 20. században találták ki), hanem kulturálisan. És a kultúránk igenis keleti eredetű, és rokonságban áll a többi meghívott nép kultúrájával. Genetikailag értelmetlen egységességről beszélni, hiszen már ezer éve sem volt az. Ha ezt néznénk, akkor Európában mindenki germán, még a szlávok is. Nem véletlenül hívták Germániának a Rómaiak.

ökörpöröly 2012.08.15. 19:50:39

@roki: Kevered a dolgokat, más az elmélet -utópia- és más a tényleges rendszer.
Nem mellékes megemlíteni, hogy a cionista bajkeverők hatása mellett a modern baloldaliság -aminek torzója lett a kommunizmus- jelentős részben a germán demokrácia -vagy elképzelt idillje- intézményén alapult, vagyis a germán szabadparaszti társadalmon. Nyugat-Európában életképtelen lett volna a te -bizánci típusú- modelled, ami a Szovjetunióra részben igaz lehetett -elmaradottság-. Nem is csoda, hiszen rossz lóra tettek a vikingek -Oroszország megalapítói, az első orosz cár, IV. Iván a Rurik-ház utolsó tagja, ráadásul szinte minden uralkodójuk germán eredetű volt-, amikor Bizánchoz és a bizánci dekadenciához kötötték sorsukat.

bebe tv 2012.08.15. 20:00:41

@Viktor Miniszterelnök Asszony: Ezalatt telepedtek be ide környezet-idegen fajok (ha már genetikáról papol a szerző).

Ki itt a környezet idegenfaj? A szláv,vagy germán?
Oszt kik is húzták a csíkot rendre a mongolok elől amíg ide nem érkeztek? Az már külön pech, hogy még is megtalálták őket.Mondj egy honfoglalás kori magyar szakmát a zsarolón kívül. Vazzeg előtte olyan legeltető életmódot folytattak, mint az afgán nomád törzsek még ma is.

Karachar Nevian (törölt) 2012.08.15. 20:03:34

@teaparty:
Nem bírtam megállni hogy ne írjak be, de látom te már megelőztél.

Valóban szembetűnő, h újságíró(wtf? esetleg csak posztoló, nem ismerem mi a titulusa) fejében egész Ázsia Mongóliával keveredik.
Aztán keveri a történelmi, földrajzi, antropológiai, nyelvészeti és genetikai fogalmakat, tényeket.
Mintha egy török eredetű nép szükségszerűen minimum 99% török gént, török külsőt kéne hogy mutasson a külvilág felé, hát meg persze h török nyelvet kell beszélnie.
Rövid leszek: nem így van.

Mellékes megjegyzések:
A hivatalos Finn álláspont szerint ők mindig is a mai helyükön laktak - ettől függetlenül elismerik a rokonságot.
A magyar törzsek eleve kevertek voltak. Sose mondta senki h nem azok. Ez sok mindent jelent, nincs idő elmagyarázni, de a lényeg mégis annyi, hogy egy nép vezető rétegének szükségszerű volt hogy neves ősöktől eredeztesse magát, innen az Attila kultusz, de ebből még nem következik, hogy ne lehetne Árpád Attila leszármazottja.
A hunok, mongolok levandálozása(nézz utána h kik voltak a vandálok) pedig egyszerű butaságra vall. Ezen népek kultúrája jelentős és hatalmas tudást tükröz. Attila mellesleg hosszú évekig élt Rómában és effektive tőlük tanulta meg az oly nagyra értékelt fineszességet.

A szlávokról is essen pár szó.
Tudod honnan származik a népnév? Nézz utána. Tudod kikből állt a nép? Ennek még inkább.
Azt tudod h ki pakolgatta őket kedve szerint a gyepüterületein? Esetleg mely vándorló nép kedvtevése volt h portyázik északon, hoz magával pár szláv rabszolgát oszt' eladja a Meotis partján a görög kereskedőknek?
Egy igazán kis harcértékű és harci szellemiségű, a Világnak kevés hőst, tudást vagy teljesítményt adó csoport tagjainak lenni sem különösebben jó buli, szerintem.

Amúgy meg én testvérnépként kezelem a tótokat, akikkel 1000 éve együtt élünk és harcolunk. Én eszem a sztrapacskájukat, közösen ünneplem velük Benyovszky-t és Jedliket, de egyúttal elvárom tőlük, hogy Aug.20.-át tiszteljék és ünnepeljék velünk, együtt, mert közös ünnep.

J.László 2012.08.15. 20:13:33

"Elküldjük a magyar történelmet egy sms-ben?"
Ez igen nagy melléfogás egy tót posztolótól.
Ez a poszt egy súlyos kisebbrendűségi komplexustól megvert ember vagdalkozása. Megrázó élmény volt végigolvasni.

hackbard.celine 2012.08.15. 20:26:59

@Csehszlovák Kém: kiváló volt a mai felhozatal, a kommentekben ennyi identitászavaros, gyökértelen, hontalan, kisebbségi komplexusost ritkán látni (na jó, a turbómagyarok között elég gyakori). A Nyugatos turáni cikkért külön köszönet. :))
Nemzettestvéreim:
Kiderült, hogy a genetikán túl az ősmagyar történelemhez is mindenki ért. Ehhez képest a történész képzés romokban, de genetikus diplomát sem adnak át annyit, mint ahányan csak ma a google-wiki-kuruc szentháromságból ideböfögtétek a tutit.
Akik magukat származás szerint félázsiainak vallják, azok nyugodtan éljék ki az ilyen irányú vágyaikat a hasonló turulos-nemezes-szőrmekucsmás feszteken, nagy a világ, szerintem belefér. De azért ne legyen kötelező!
A hozzám hasonló kulturális szempontból európaiak inkább Széchenyi nyomdokain járnak: oktatás, közteherviselés, szabad piac. Upsz, a legnagyobb magyar liberális volt? Igen. Csak nem abban az értelemben, amit szeretett vezetőtök és a sleppje sugall a köpködőfalra festett ördög formájában.
Zárásképp csak hogy a genetikai vonulathoz én is hozzátegyek valamit: 375 millió évre visszamenőleg bizonyíthatóan a Tiktaaliktól származok, közvetlen felmenőim között megtalálható a Megazostrodon és mi legyőztük 65 millió éve a köcsög dínókat!
Kérem vissza Pangeát, most!!!
:DDD

stim 2012.08.15. 20:31:14

@szanalmas:

szia, igen, adós maradtam a válasszal, bocsi.

Az indexet mint negatívumot az agresszív, támadó jellegű írásai miatt jegyeztem meg. Sok esetben a szólásszabadság és véleménynyilvánítás joga mögé bújva többet engednek meg maguknak mint amennyi a békés együttélést és a másik identitásának tiszteletben tartását szem előtt tartaná. Kár, mert sok jó cikk is van itt. Ha nem így lenne én se járnék ide. És a társadalomban van elég feszültség; nem kell tovább kelteni csak hogy rákattintsanak és kommenteljenek. Ez önző, káros és felelőtlen. A média határozza meg a közbeszéd stílusát amiből az emberek feltételezik, hogy a másik mit gondol róla. A békesség célra vezetőbb.

Hiteles forrás? Ezen gondolkoztam. Mi alapján választom ki, hogy mi a hiteles? Az előzmények a jó tanárok és a család. Szigorú töritanárom volt, sok mindenre emlékszem; utólag is köszönet érte:)Ezt kiegészítve irodalommal és művtörivel olyan koordinátákat kap az ember amiben vannak támpontok, minőségek és nehezebben lehet megvezetni. A jó tanár nagyon fontos; méltatlanul keveset keresnek pedig ahogy Szókrátész védőbeszédében is van ha van egy kedves lovad a legjobb lovászt fogadod fel mellé és ha a gyereked mindennél fontosabb akkor a legjobb tanítót kell fogadni mellé.

Az iskolával szorosan összefügg a könyvtár. Akinek vannak kérdései ott talál rá válaszokat és még sok minden mást. Az iskolás évek után háttérbe szorulhat pedig ez nem törvényszerű.

A net otthon van, kényelmes, hozzá lehet szólni, interaktív. Ezek az előnyei. Nekem a könyvjelzőim között ott van a hiradó oldala, a zindex, a hetivalasz, az fn24. Ezeket nézem össze de sokat nem ér a dolog ha nem tudom az infókat térben, időben meg más koordináták szerint elhelyezni.

Egyre jobban zavar a neten a szellemiség hiánya és a sárdobálás a logika, az ésszerűség, a jellem és stílus helyett. A primitívség zsigeri megnyilvánulásai ami hétköznapivá válik és minél többet olvassa az ember annál joban befolyásolja. Nagyon ritka ma Magyarországon a minőségi netes újságíró. Díjat kellene alapítani. Citromot is meg Pulitzert is. Végülis magyar volt. Miért ne lehetne magyar Pulitzer díj vagy olyan neves újságírói díj ami a minőség felé tolná el ezt a média szarkupacot? Van rá igény? Régen a céheknek a lényege az érdekvédelem és a szakma tisztántartása volt a cél. Hogy csak az csinálhassa aki ért hozzá. Ma mindenki csinálhatja, olyan is.

hackbard.celine 2012.08.15. 20:31:27

@J.László: az egész magyar történelem ott van az Alaptörvényben: amikor Magyarországnak nem volt önrendelkezése, az nem része a történelemnek.
A végét mesélem:
"Viktor elküldte a ruszkikat haza."
A 160-ból fennmaradó karaktert pótold be.
Kicsit segítek:
1940-1989 között nem volt
1920 előtt nem volt
1867 előtt nem volt
...
Habsburg
török
Anjou
No akkor hány karakter a hatályos Alaptörvény szerinti magyar történelem?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.15. 20:41:24

@hackbard.celine: :)

Igen, a Nyugatos cikk tényleg kurva jó, élvezettel olvastam én is, nagy kár, hogy a kommentekből úgy tűnik, nem sokan olvasták el...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.15. 21:18:46

@hackbard.celine: Ez így persze nagyfokú tájékozatlanságra vall!

hackbard.celine 2012.08.15. 21:19:22

@Csehszlovák Kém: ott hibáztad el, hogy elvesztél a mitokondriális DNS részleteiben. Felét se értették. Sőt. Szerintem a többségnek tudomása nincs arról, hogy a teljes Homo Sapiens populáció egy 3-5 ezres túlélő csoporttól származik, ráadásul a 15 ezer éve levonuló a jégkorszak szintén összekuszálta a szálakat.
Tökre érdekes (kitekintés a nagyvilágba), hogy egyes indián törzsek a genom alapján próbálják meg bizonyítani zsidó identitásukat, mert kulturálisan valahogy oda kötődnek. De ez tényleg OFF.
Be kellett volna idézni a Nyugatos cikket rögtön az elején, nem csak linkelni.
Elképesztő, hogy lassan 100 év elteltével még mindig itt tartunk.

Sztarlina 2012.08.15. 21:19:29

Ezek szerint minden nép történelmének csak az a része ér, amikor volt önrendelkezési joga? Akkor mindenkié elférne egy-egy smsben.

tomfree 2012.08.15. 21:19:41

"Elmentek ti a picsába! "
Te meg elmész a kurva jó anyádba!

Leszart Ritthberger 2012.08.15. 21:23:38

@Csehszlovák Kém:

Most akkor pozsonyi csata sem volt 907-ben ?
Árpád és Levente történelmi személyek voltak ?
Mi úgy tudjuk, hogy Levente vezette a magyar sereget 907-ben.
Érdekes módon nem a "szovák" sereg ellen vívta meg Pozsony várát, hanem bajor, frank sereg ellen-amely csatáról ezen nemzetek történeti emlékezete is tud.
Érdekes, nem ?
Lehet, hogy nem nyilvánvaló, ezért leírom még1x:
A magyar , a bajor és a frank 907-ben azért tudott háborúzni, mert volt hadseregük.
Ha volt hadseregük, akkor volt államuk-ugyanis a hadsereg az állam része.
"Szlovák" sereg azért nem volt, mert "szlovák" állam sem volt.(Így volt ez 1993-ig)
Még valami: magyar felfögás szerint a Kiegyezéssel egy dualista államszerkezet jön létre-magyar és osztrák féllel.
Van néhány közös úgy, de egyébként két független állam.
Szóval ez a magyar megközelítés, egy Deák nevű liberális véleménye szerint legalábbis.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.08.15. 21:24:07

@Kave: "Finnugor rokonságunk NEM létezik, max annyit mondhatunk, hogy a magyarban van némi ugor nyelvi hatás (ugyanis a Turáni Alföldtől északra élő ugor népek (ekkor még finnugorok nem léteztek)a szomszédaink voltak. "

Ja, azaz voltak közös szavaik,szomszédok voltak, de nem kúrtak, mint a nyulak?...a faszt nem.

Chicano 2012.08.15. 21:32:03

Hát igen, szerintem is szlávok vagyunk, mert ha nem azok lennénk akkor mondjuk magyarul beszélnénk. Olyan meg nyilvánvalóan nincs is. Kitűnő, hiánypótló írás ez, már megint az identitászavarral kicsit sem küzdő szlovákiából kell megtudnunk hogy mi nem is vagyunk. Sőt, nem, is voltunk. Gratulálok.

Leszart Ritthberger 2012.08.15. 21:32:49

@hackbard.celine: Ha komolyan veszem amit írsz, akkor pl. az EU tagsággal elveszítettük függetlenségünket.
Ezek szerint a "szlovák" államiság 1993-2004 között létezett.Ez a teljesítmény alulmúl minden más népet-és azt a néhány nemzetet természetesen-a térségben.
Ezt a kijelentést, vagy annak értékét nem relativizálja pl. az, hogy az Anjou királyaink idejét(egyébként miért csak őket, az időszakot Vegyesházi királyok korszakának nevezik és pl. 2 Jagello királyunk is volt)úgy tekinted mintha az idő alatt országunk ne lett volna független európai cselekvő hatalom..

2012.08.15. 21:34:16

Kertész Ákos böfögése óta a ballibáknál nagyon trendi lett a genetikázás. Mintha ez kompenzálná a tizenvalahány éves tót műállam nulla aranyérmét az olimpián :))

roki 2012.08.15. 21:56:42

@ökörpöröly:

'Nem mellékes megemlíteni, hogy a cionista bajkeverők hatása mellett a modern baloldaliság -aminek torzója lett a kommunizmus- jelentős részben a germán demokrácia -vagy elképzelt idillje- intézményén alapult, vagyis a germán szabadparaszti társadalmon.'

Hát nem.
A megvalósult kommunizmus kialakulásának oka, hogy az orosz politikai elit szükségét érezte annak, hogy egy ideológiát tegyen meg a nagyra nőtt birodalom vezérelvének, mert ennek hiányában képtelennek látszott annak egyben tartása és kormányzása.
Természetszerűleg nyúltak az ortodoxiához és ebből következett az istencsászár és annak a népe, ami városi civilizációs körülmények helyett az ezerversztás orosz valósággal 'termékenyült' meg és okozta milliók halálát ott, ahol a madár se jár.

Tetszik vagy sem, de a kommunizmus embertelensége és civilizációs zsákutcája szláv innováció....kár, hogy nem szembesülsz a ténnyel, mert ez azt is jelenti, hogy a hiba újra el lesz követve, ha nem történik meg a leszámolás a nihilbe vezető ábrándokkal.

hackbard.celine 2012.08.15. 21:56:59

@Leszart Ritthberger: nem én állítom, hanem a hatályos magyar Alaptövény:
"Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
NEMZETI HITVALLÁS
...
Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését.
!!!!!!!!!
...
(R) cikk
(3) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni."
Nagyon röviden lefordítva alkotmányjogász nyelvről: a hatályos Alaptörvény alapján a történeti alkotmány (jelentsen bármit, mert nincs definiálva) jogilag kizárja a magyar történelemből azokat az időszakokat, amikor idegen megszállás (jelentsen bármit, mert nincs definiálva) alatt álltunk!
Ha kicsit historizálunk, az aranybulla-ősiség jogfolytonosság már eleve ugrott, de akár az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatához csatlakozás is érvénytelen a hatályos Alaptörvény alapján...

kuki123 2012.08.15. 21:58:15

No édes apám

kijár egy nagy büdös karó töribül

"A magyarok, a szlovákok és a csehek DNS-ei közötti különbségek minimálisak, igen, felebarátjaim, az igazi tragédia az, hogy ti genetikailag inkább szlávok vagytok, akik történetesen magyarul beszéltek."

itt meg értelmezésbül jár a karó

ebben az a szép, hogy ha mint magyar lehet szláv(cseh szlovák) ...akkor esetleg ők lehetnek magyarok akik nem magyarul beszélnek...és ők gyűlölnek minket....

Nem debár....
de...

szerintem agyadra ment a szlovákoskodás édes öcsém

roki 2012.08.15. 22:02:15

@hackbard.celine:

'amikor Magyarországnak nem volt önrendelkezése, az nem része a történelemnek.'

Az önrendelkezés formalitáson túlmenőleg mindig is létezett, még olyankor is, amikor állításod szerint nem....például mikor megszavazta a politikai nemzet a Pragmatica Sanctiót.. és senki sem hivatkozott önrendelkezés hiányában kikényszerített örökösödési törvényre.

A magyar politikai nemzet a vérszerződések óta folyamatosan létezett és jogfolytonos, hiába nem tetszik ez a Felvidéken egyeseknek.

roki 2012.08.15. 22:10:18

@Fermentátor:

'Az uralkodó elit pedig ugye, a magyart használta. A magyarság genetikailag beolvadt, de a nyelvet "ráerőltette" a többségre.'

Nem.
Az uralkodó elit feltehetőleg török nyelven beszélt, a honfoglaló törzsek törökös kulturájú népelemek voltak, sőt feltehetőleg több eredet felé mutató vegyes társaság.

roki 2012.08.15. 22:10:23

@hackbard.celine:

Te érted rosszul, mert nem minősül idegen megszállásnak, ha a korábban is regnáló politikai magyar nemzet mindenféle komoly átalakítás nélkül az együttműködést választotta, pl. hozzájárult a király megkoronázásához, részt vett a törvénykezésben.

index0123 2012.08.15. 22:18:49

Érdekesség:

Madjar törzs:
Kazahsztán északkeleti részén (saját legendáik szerint közel 1500 éve) él a madjarok törzse. [...] A 90-es években (magyar kutatók közremuködésével) elvégzett genetikai vizsgálatok szerint a génmarkerek kontrollcsoportokkal történt összehasonlító vizsgálatai alapján az alföldi magyarsággal állnak legközelebbi genetikai kapcsolatban.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kazahsztán

Persze minket nem lehet megtéveszteni. Az illető törzs tagjai nyilván a Kecskemétről kivándorolt munkások leszármazottai...

roki 2012.08.15. 22:18:52

@kuki123:

Fején találtad a szöget, qrva másnaposak lesznek a szlovákok, ha felébrednek ebből a pánszláv genetikázásukból és olyat röhög rajtuk a világ, hogy szégyenükben a Tátrába bujdokolnak... bár nagyobb az esélye, hogy a kutya sem figyel fel a katzerjammerükre, hisz most se érdekel senkit, ahogy R1a1-eznek a borovicskával öblögetve.

roki 2012.08.15. 22:25:13

@Fermentátor:

>>A "tótoknak" is hungarustudatuk volt, az országhoz, a királyhoz voltak hűségesek

Ezt azért kétlem, mert a magyar politikai nemzetnek bizony magyar, sztyeppei eredetet hirdető tudata volt és büszkeség forrása volt Árpádig, sőt Attiláig visszavezetni a családfát... és bizony az elenyésző számú idegen nemesség is ott turbómagyarkodott kacagányban és Edet meg Edömént kereste az ősök között.

hackbard.celine 2012.08.15. 22:25:20

@roki: a magyar nemzet VÁLASZTOTTA???? :DDDDD
Apafej, a királyokat soha nem a nemzet választotta. Károly Róbert (gúnynevén karobertó) egy kukkot nem beszélt magyarul, Ulászlóról max. a lacipecsenye elnevezés maradt fenn.
A korabeli katkó egyház érdekek formálták Európát.
A török idején meg Jankó Szibinyáni (remélem megvan) annyira volt tőről metszett ősmagyar, mint én csilliámfaszláma. :))
És persze a tatár, török, anjou, habsburg megszállás az nem volt, csak én álmodtam.
Korában a leghaladóbb gondolat az EU előfutára, a Dunamenti köztársaság lett volna felváltandó a Monarchiát, de hát a jó magyarok ezt nem értették, f@sznak kellettek szabadságjogok, történelmileg jobb volt a kiegyenesített kaszás zsellérek többször levert álforradalma.

roki 2012.08.15. 22:26:59

Indokold már meg, hogy miért nem engeded be a témához szervesen kapcsolódó adatra mutató linket?

Legalább tudja mindenki, hogy mi az az állítólagos 'közép-európai' genetikai tartalom, amiről a szájhabzás megy.

en.wikipedia.org/wiki/File:R1a1a_distribution.png

Az eljárásod igen-nagyon nem korrekt....

ökörpöröly 2012.08.15. 22:36:53

@roki: Már megint kevered az eszméket és a megvalósult dolgokat, ráadásul a szellemi alapokról lövésed sincs. :) A baloldaliság, sőt a kommunizmus se orosz találmány, hanem egyesek -jelentős részben zsidók és félzsidók- a Nyugat-Európában kidolgozott sok mindenben zavaros eszmeiséget adaptálva létrehoztak egy torz rendszert, aminek alapja a keleti önkényuralom. Ez a beteg keleti önkényuralmi rendszer jutott hatalomra később Ázsia szerencsétlenebb területein -Kambodzsa, Kína, Észak-Korea, stb.-. Ott is azért fogadták el könnyebben, mert megszokták a terrort és elnyomást a tömegek. Képesek úgy élni, mint a hangyák. Annyi érzéssel és értelemmel. Orsósnak és a kurultájos csőcseléknek ez tetszik. Primitív, könnyen manipulálható, erőszakkal uralható, "fél tál rizsen megélő" hangyasereg, akik nem kérdeznek, akiknek nincsenek elvárásaik. Lenne egy kérésem, próbáld meg összehasonlítani a német nemzetiszocializmust és a szovjet típusú kommunizmust 1934 és 1938 között! Mondjuk olyan szempontok alapján, hogy mennyi fogyasztás esett egy átlagos lakosra, az átlagjövedelemnek mennyi volt a vásárlóértéke, az állam reálértéken mennyit fordított közoktatásra, közegészségügyre, szociális kiadásokra, emellett érdemes nézni a trendeket is, nem csak az adatokat. Aztán rájössz, hogy miért támogatom szükséges diktatúra esetén is az európai típusút, nem pedig a beteg keleti diktatúrát. Ameddig "európai diktatúrában" az -már a teljes jogú- állampolgár a nemzet és a közösség szerves része, addig a keleti típusú diktatúrában értéktelen hangya, létének egyetlen célja van, a "királynő" parancsának végrehajtása.
Többek közt ezért is állítom azt, hogy nekünk Nyugathoz és nem Kelethez kell tartozni. Persze a Nyugat most nincs topon, sok mindenben rohadt, gyenge, irányítórendszereit súlyosan befolyásolják kártékony gazdasági körök, de ennek ellenére is ezerszer jobb, mint a "keleti diktatúra". Egyszerűen levezethető egy példán keresztül. Koreát kihasználták és kifosztották a japánok, nagyhatalmi segítséggel. Ezután az egyik rész azt mondta, hogy a nyugati típusú kapitalizmust próbáljuk meg -féldemokrácia, korrupciós problémák-, a másik azt, hogy a saját keleti modellünket. Nézd meg, melyik ország hol tart! Aki Magyarországon el akarja árulni Európát egy kis olajért, egy kis baksisért, a korlátlan hatalomért, azt el kell taposni minden követőjével együtt! Bár bohózatnak tartottam a nyirkai jóslatot, de a végén be ne teljesüljön .....

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.15. 22:54:54

@roki: Nem voltam a gépnél, drukkoltam az izraeli válogatottnak, majdnem összejött az idegenbeli győzelem, nagyon szar volt az ellenfél ma.

Ami a linked illeti: Én nem értem, mit akarsz ezzel bizonyítani? Mit cáfol meg? Mit támaszt alá?

Ajánlom, h ne a wikiből okoskodj, linkeltem három releváns szakirodalmat, olvasgasd azokat, és az alapján kérdezz.

ökörpöröly 2012.08.15. 22:55:00

@roki: Mai értelemben vett nemzettudat nem létezett. Uralkodóhoz, uralkodóházhoz, esetleg királysághoz való hűség létezett csak. A magyar arisztokrácia nagyon korán kicserélődött, hiszen I. István kiirtotta, elüldözte az honfoglalás kori magyar nemesség nagy részét. Az új elit túlnyomó többsége német, olasz, francia származású volt, ezért is írja a krónika, hogy Aba Sámuelt nemtelenek támogatták Orseolo Péter ellen -ebben az esetben azt jelenti, hogy a magyar törzsi arisztokrácia I. István által kisemmizett, lefokozott, de életben maradt tagjai-. Emellett szinte a teljes papi elit külföldi volt, magyar papság szinte nem is létezett a kezdetekkor -nem is nagyon bízott volna meg bennük I. István-. Azonban az tény, hogy a betelepülő európai arisztokrácia elmagyarosodott. De ennek oka roppant egyszerű, ők se rendelkeztek európai értelemben vett nemzettudattal, azzal azonosultak, aki etette őket. :) Egyébként ez igaz más országokra, nemzetekre is, például a 100 éves háború alatt a Párizs és a Burgundiak előszeretettel voltak az angol király szövetségesei a francia uralkodó ellen. :) Egyébként az volt a szokás, hogy az a magyar, német, olasz, francia, horvát stb. aki nemességet kapott, az érdekközösséget alkotott, amíg össze nem kaptak. :) Bár elég gyakran összekaptak, elég gyakran elárulták egymást, szövetségeseiket, királyaikat. A politikai nemzettudat kb. ennyit jelent. :) Nem túl sok olyan árpád-házi uralkodó van, aki ne próbálkozott volna trónbitorlással, a nemesség tagjainak támogatásával. :)

roki 2012.08.15. 23:02:48

@hackbard.celine:

Képzeld, 'választotta', méghozzá a magyar poloitikai nemzet, amiről nem árt, ha tudod, hogy ugyan mindne korban más volt a tagsági attributum, de a középkor során az európai mértékkel is széles körű nemesség képezte. A rissz-rossz európai felhozatalból ezek voltak azok, akiket olyan vérségi kapcsolatok fűztek az előző legitim dinasztiához, hogy szóba jöhettek a trónörökléskor.

Képzeld, hogy Ulászlót is úgy választották, volt Habsburg-párt, akik V.Lászlót akarták és volt Jagelló-párt, akik pedig Ulászlót. Mindkét párt a magyar politikai nemzet tagjaiból állt.

'Korában a leghaladóbb gondolat az EU előfutára, a Dunamenti köztársaság lett volna felváltandó a Monarchiát, de hát a jó magyarok ezt nem értették, f@sznak kellettek szabadságjogok, történelmileg jobb volt a kiegyenesített kaszás zsellérek többször levert álforradalma.'

Haladó gondolat ide, haladó gondolat oda, de a korabeli tőkés ellenérdekeltek ezt is szétrúgták volna, mint tyúk a töreket, mert nem kívántak egy jelentős nyersanyagbázissal, közte olajjal, szénnel, színesfémekkel,élelmiszerrel ellátott, zsidó tőkével felfutóban levő, jelentős belső piacú versenytársat, aki gyorsabban elérte volna a Balkánt vagy éppen Oroszországot, mint az angolszászok a beneluxok, a franciák .... vagy éppen a németek.

Qqriq 2012.08.15. 23:09:03

bebe tv

"Mondj egy honfoglalás kori magyar szakmát a zsarolón kívül."

Katona.
600 évig elég is volt. A többi jött magától.

Qqriq 2012.08.15. 23:09:13

tót köcsög, ez az oldal olvashatatlan!
Amit ráfirkáltál is trágya, de ahogy kinéz????????????

Kristl 2012.08.15. 23:23:33

@hackbard.celine:

Az Anjouk nem megszállták magyarországot te turbótörténész. :]

tomcat 2012.08.15. 23:24:12

@ökörpöröly: azért nem teljes (és helyes) az összehasonlítás, mert ugyan mindkét elnyomó rendszer az ellenségképek kialakításával indult és teljesedett be, de amíg a szovjet szocializmusban a feudális berendezkedés és az elnyomó tőkések megdöntése volt az eredeti cél, addig a náci állam emberi fajokban találta meg az ellenségképet.
Legismertebb példa Henry Ford és a náci rezsim kapcsolata.
Ugyancsak közismert, hogy amíg Joszif Visszarjonovics Dzsugasvili a saját használatú vonatkocsiján és dácsáján túl nem vágyott vagyonra, addig Adolf Hitler 10-12 birodalmi márkát zsebelt be minden eladott Mein Kampf után. Márpedig 1,5 millió példány kelt el csak pártban és az esküvőkre eladott példányok után. Micsoda képmutatás ugye.
Nem lehet és nem szabad relativizálni a két diktátort, mert milliók halála szárad a lelkükön.
Ugyanakkor szemmel látható, hogy a Hitleri ideológia elitista volt, Himmler vezetésével az SS a Lebensborn programban a második házassággal a náci faj kitenyésztését propagálta a párton belül, Sztálin pedig antielitista volt, mindenkit kiiktatott, akit magánál okosabbnak, tehetségesebbnek, saját hatalmára veszélyesebbnek gondolt.
A rendszere mégis kitermelt egy Zsukovot, aki végül méltó ellenfele lett Guderiannak és Rommelnek.
Nincs egyenlőségjel.

ottomoll 2012.08.15. 23:24:26

@ökörpöröly: Kicsit frusztráló lehet a szlovák lurkóknak 1919-ig gyakorlatilag magyar történelmet tanulni, mégha a szlovákok kissé meg is hamisítják azt. Aztán az is érdekes élmény lehet, amikor eljönnek Budapestre, és mondjuk a budai oldalról meglátják a magyar parlamentet. Magukban biztos összehasonlítják a saját- leginkább panziónak tűnő- vacak kis országházukkal. Talán elgndolkodnak egy kicsit a szláv felsőbbrendűségről tanultakon. Hogy akkor ezt így hogy?

ökörpöröly 2012.08.15. 23:24:43

@roki: Dunamenti Köztársaság! :) LOL! XD Az egy jó kis vicc volt! Miért nem akartuk megalapítani az Elő-Ázsiaik und Kurultáj Uralta Központosított Európai Államközösséget!? :D Ismerjük már meg azt a szót, hoyg "racionalitás"! :)
Továbbá, én először vagyok "fehér", utána európai, csak harmadsorban magyar. A világon nemzetek, nemzettársulások, faji közösségek -hú de csúnyán hangzik:)- mindig is harcoltak és harcolni fognak a hatalomért -gazdasági és politikai-. Ebben a harcban minden józan eszű fehér magyarnak Európa oldalán a helye. Ha a magyarság egy része elárulja az európai közösséget -most nem az EU-ra és a jelenleg regnáló hatalmi és gazdasági elitre gondolok-, akkor ellenük harcolni kell, minden eszközzel!

ottomoll 2012.08.15. 23:24:54

@Csehszlovák Kém: Volt egy olyan érzésem, hogy az izrelieknek szurkoltál. A Slovan POZSONY kiesését kiheverted már?;))

tomcat 2012.08.15. 23:25:12

@roki: persze-persze... úgy választottak, hogy eltüntettek egy-két felesleges trónörököst, az anyai ági leszármazást hol elfogadták, hol nem.
Na menj már, a feudalizmus minden volt csak nem választás. Erősebb kutya + többé-kevésbé átvert szövetségesek, de leginkább több hatalom és fegyver.

roki 2012.08.15. 23:26:08

@Csehszlovák Kém:

Már bocsáss meg, de az R1a1a haplocsoporttal kapcsolatban pontosan ugyanazokról a eredményekről tájékozódhat bárki a Wikipedia szócikkben mint a linkjeid bemutatnak, ráadásul messze szélesebb tudományos referenciákat sorolnak fel, mint teszed, amikor a Stanford Egyetem Semino féle humángenetikai projektjének Európáról szóló megállapításaira fókuszálsz.

Idővel lényegesen több mérés született, ezek a mérések számban meghaladták a Semino féle projektben Ázsiából vizsgált két féle kirgiz és az Ishkasim-völgy népességéét és olyan helyeken találtak R1a1 haplocsoporttal dominált népességet, mint Afganisztán, Pakisztán,India, Kazahsztán,stb..

Az R1a1 y-kromoszóma mutáció tehát nem használható fel sem szláv jelzőgénként, sem nem állítható a közép-európai térségben meglevő dominanciája miatt, hogy helyben kialakult lenne.

Közép-Európába is az ide vándorolt különféle népekkel érkezett,még pedig feltehetőleg a nem is túl távoli időkben.

ottomoll 2012.08.15. 23:26:19

@tomfree: Ne húzd fel magad. Szándékosan provokál, hogy nagy legyen a látogatottsága. Csak ezt nem tudom, hogy miért egy jobb sorsra érdemes focis blogból kellett ezt csinálni.

imres 2012.08.15. 23:26:37

Én meg vagyok elégedve veled.
Ezt a szintet vártam. Ezt hoztad is.
Primitív ember vagy, aki a névtelenség mögé bújva, gyáva emberként adja elő mocskolódásait.
Kellemes magömlést neked!

ökörpöröly 2012.08.15. 23:26:49

@Csehszlovák Kém: Te rohadék cionista! :) Az én Európámban te se élnél sokáig! :) Na jó, csak vicceltem, a munkaerődre talán szükség lenne valami nehéz munkahelyen -például uránbányában-! :)

Kristl 2012.08.15. 23:55:23

@Csehszlovák Kém:

Kaptál már rá több korrekt választ is, a linkjeidre is.
Fent egy csomó kommentben kiemelték neked.

roki 2012.08.15. 23:55:30

@ökörpöröly:

'A baloldaliság, sőt a kommunizmus se orosz találmány, hanem egyesek -jelentős részben zsidók és félzsidók- a Nyugat-Európában kidolgozott sok mindenben zavaros eszmeiséget adaptálva létrehoztak egy torz rendszert, aminek alapja a keleti önkényuralom. '

Ez egy fantazmagória, ami tudatosan hazudja el a bizánci társadalmi berendezkedés mibenlétét és azt, hogy az ortodox vallás a bizánci társadalomforma civilizációszervező felsőbbrendűségét hordozza magában és célja, hogy érvényre juttassa.

'Ameddig "európai diktatúrában" az -már a teljes jogú- állampolgár a nemzet és a közösség szerves része, addig a keleti típusú diktatúrában értéktelen hangya, létének egyetlen célja van, a "királynő" parancsának végrehajtása. '

Ez egy monomániás faszság, ami továbbra sem tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy keleten soha nincs ideológiai töltete a hatalomnak, ellenben a kommunizmus vastagon ideológiailag megalapozott kísérlet és pont az ideológiai megalapozottság teszi embertelenné és vállalhatatlanul undorítóvá.

roki 2012.08.15. 23:55:34

@tomcat:

Nem állítottam, hogy demokratikusan választottak, ezt ne kérd rajtam számon.

A lényeg az, hogy minduntalan a magyar politikai nemzet döntötte el, hogy kit-mit szeretne királynak megkoronáztatni.

...és tény, hogy számtalan esetben éltek nemtelen eszközökkel, de ez a politikai részhez tartozik.

roki 2012.08.15. 23:55:41

@ökörpöröly:

'Mai értelemben vett nemzettudat nem létezett. Uralkodóhoz, uralkodóházhoz, esetleg királysághoz való hűség létezett csak.'

Hát lószart...
Egy nemzettudat létezett,és pedig a hatalmát, adómentességét és ami fő, az etnogenezisét a honfoglalásban és az azt követő vérszerződésben eredeteztető magyar etnokultúrális tudatú nemességé.
A többinek nem igen volt etnokultúrális tudata az tény.

Ennek a magyar etnokulturális tudatnak megtestesülései a különféle korai krónikák, később pedig Thuróczy, vagy éppen Werbőczy Tripartiuma.

Kristl 2012.08.15. 23:55:46

@ökörpöröly:

van ilyen fehér kísértetcsuklyád is? :]

ökörpöröly 2012.08.16. 00:05:33

@tomcat: Egy nagyon fontos dolgot elfelejtesz, nem a nemzetiszocialista rendszer találta meg más fajokban az ellenséget, az alsóbbrendűt, hanem ez volt az általános trend. A európai Belgiumtól az angolokig. Emellett az eugenika is hatalmas népszerűségre tett szert világszerte -főleg az USA-ban rendelkezett hatalmas bázissal-, sőt, az első német eugenikai intézetet a Rockefellerek alapítványa hozta létre. Amit a nemzetiszocialisták bűnéül és hibájául rónak fel, az a korabeli társadalmakban és tudományos életben elfogadott volt. Az ún. alsóbbrendű népcsoportok társadalomból való kizárása, jogfosztása, esetleg likvidálása évszázadok óta folyt. A nemzetiszocializmus bűne -persze sokáig a fejlett Nyugat is egyetértett velük- a zsidók társadalomból való kizárása lett propaganda szempontól. Hozzá kell tenni, annak ellenére, hogy a zsidóság évszázadokig ki volt zárva az európai társadalmakból -szerintem joggal-. Hozzá kell tenni, a nürnbergi törvények szerint a - a német össztársadalom kb. 1%-át kitevő, kb. 650.000 fős- német zsidóság jelentős része mentesült a törvények negatív hatása alól -pl. háborús hősök, orvosok, vegyesházasságok zsidó származású házastársai, stb.-, illetve jelentős számú zsidóság vándorolt ki -SS-alakulatok védték például a cionista Hagana irodáját, akiknek a feladatuk volt a minél nagyobb számú zsidóság kivándorlásra bírása, illetve befogadásuk elintézése, bár ez nem ment olyan könnyen, mert se az USA, se Ausztrália, se az európai államok nem nagyon kívánták a zsidók bevándorlását-. Becslések szerint 150.000 Németországhoz hűnek tartott zsidó és félzsidó harcolt a német hadseregben, köztük több mint egy tucat tábornoki rangot ért el. Maga Adolf Hitler ezrével árjásította a németérzelmű zsidókat. Szóval ez a kérdéskör elég bonyolult. Hitlert nem tartom kapzsinak, annál a pár millió márkánál sokkal többet nyúlhatott volna le, életmódja elég puritán volt. Nézzed meg, hogy például az angol királynő pinavakarás gyanánt hány milliárdot kap évente!:) Persze, a náci rezsimnek is megvoltak a korrupt, vagyon- és hataloméhes tagjai, emeljük ki mindjárt Göringet, a Kövér Hermannt, aki mai árfolyamon pár száz -ezer?- milliárd eurónyi műkincset, ingatlant és részesedést lopott össze! :)
Ennek ellenére én a mai napig nagyon sokra tartom a nemzetiszocialista rendszert. Azt, hogy a társadalmi rétegek közt -munkásosztály, parasztság, értelmiség, burzsoázia, nagytőkések, junkerek stb.- békét teremtett, jelentősen javította a lakosság életkörülményeit, a szociális ellátórendszer hatalmasat fejlődött, a közegészségügy, a közoktatás komolyan fejlődött, gyorsan növekedett a gazdaság -1938-ra a világkereskedelmi részesedés tekintetében az USA után Németország állt-, emellett a nemzet lelkiismerete és mentális állapota is jelentősen javult. Ezek a szovjet kommunizmusról nem mondhatóak el. Soha nem lehet egy kalap alá venni Adolf Hitlert és Sztálint, se a két rendszert. Már többször leírtam a korábbiakban is, miért nem. Ha érdekel, olvass vissza! :)

Balt 2012.08.16. 00:05:40

@nigel: A svábok csak igazán szlovákok! Mert ugye a tót nemzetnév az etimológia szerint a teutonból jön, akiknek a magyarok szintén nem értették a nyelvét. Ilyen alapon persze mindenki szlovák, aki nem magyarul beszél... :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.16. 00:56:27

@Kristl: Hol?:D :D :D
@roki: A Semino féle dolgozat pontos képet adhat a mai magyarok genetikai térképéről, amely alapján állíthatjuk, nem beszélhetünk ázsiai genetikai elemekről, és egy jót nevethetünk a szőke, kékszemű ázsiai harcost játszó makikon, erről szült a poszt, nem másról.

Az R1a, minő fájdalom számodra, mintavételek alapján, megkaphatja a balti-szláv, germán, indo-iráni jelzőket is, lásd link a posztban, szintén mintavételek alapján a ká-európai térségben ez lokalizható. A mutáns alegységeket itt tekintheted meg, úgyis szereted a wikit: en.wikipedia.org/wiki/File:Haplogroups_europe.png

Pechedre, a felső paleolit korszak előtt archeológiai leletek elégtelen volta miatt csak hipotetikus formában nyilatkozhatsz az R1a elterjedésének menetéről. Amit biztosan tudunk, h az R1a elterjedése a belinkelt térképed alapján nézett ki: az R1a csoport nyilvánvaló összefüggésbe hozható az indoeurópai törzzsel, de különösen összefüggésbe hozható a Balti és a balkáni területek, illetve észak-orosz területeken a korai középkorban megfigyelhető szláv migrációval.

A témában nem találkoztam cáfolatokkal, a technikád leginkább bemondás alapján működik, mondjuk ez még egy szlovák blogon is kevés.

ökörpöröly 2012.08.16. 00:56:36

@Kristl: Nincs, bohóckodni nem szoktam! :) Te lisztes zsák fetisiszta vagy? :D

ökörpöröly 2012.08.16. 00:56:44

@roki: Hagyjál már ezzel a Bizánci hülyeséggel! :) Ajánlok valamit, olvassad el Hamvas esszéjét a humanizmusról. Ott nagyon szépen körülírja a bizánci problémakört és a humanizmust. :) Bár lehet, hogy ő nem volt olyan zseni, mint te, aki valahol egyszer ezt olvastad, s mantrázod, pedig dettó faszság! :) A bizánci birodalom korántsem volt olyan központosított és vezérközpontú hatalom, mint azt gondolod. Sőt, imádták az élvezeteket és a dekadenciát, míg a kommunizmus alapvetően puritán rendszer volt. A sztálinizmus pedig igen, ez volt az alapja. Az istenkirály korlátlan hatalma és felülbírálhatatlansága. Ráadásul Bizáncra rányomta a bélyegét a kékek és a zöldek állandó harca, aminek a Szovjetunióban Sztálin alatt nyomát se láthattad! :) De jó, ha te azt mondod, hogy végül is a egy bizánci típusú timokrácia (?) volt, verd ki rá kétszer! :) Hogy a fenébe ne lenne ideológiai tartalma Keleten hatalomnak? Akkor a japán uralkodóház miért származik istennőtől, miért korlátlan -vagyis volt- a császár hatalma -persze sokáig a sógunok uralkodtak-?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.16. 11:14:57

@Kristl: uhumm

te minek hivod, amikor egy orszagnak mas nemzetbeli uralkodoja van?:-)

mert ugye az utolso mnagyar kiraly meghalt 1301ben. az utana jovo carlo robertot papai bullaval ultettek ide kiralynak a magyar nemesseg ellenkezese ellenere.

ez erosen megszallasnak hangzik:-)

mondjuk ez a megszallas nem akkor kezdodott, hanem amikor istvan behivta a nemet-romai seregeket magyart irtani a kereszt neveben:-)

tehat akkor mar ~300 eve megszallas alatt voltunk.

teaparty 2012.08.16. 11:15:41

@Karachar Nevian:
Azért ez a kevert nép dolog sem úgy működik, hogy egyik magyar sem hasonlított a másikra. A 7+3 törzsszövetségben vérségileg, kulturálisan rokon türk (nem török) népek intézményesültek egy magasabb szinten.

Az a kevertség, amire te gondolsz, sclavus testvérékre jellemző, akik még törzsi/nemzetségi sem ismerték. Egyébiránt mára minden cseh félig német, minden szlovák félig magyar vagy lengyel. Coki. :)
És ha elővesszük a mai népek családfáit, ugyan ne kelljen már a még mindig "egyszerűbb" genealógiánk miatt pironkodni a sok mixernép mellett. Mert nyilvánvalóan mind kevert, ha meg elismerjük az ő egyediségüket, akkor meg a miénket is el kell.

roki 2012.08.16. 11:21:57

@Balt:

'Mert ugye a tót nemzetnév az etimológia szerint a teutonból jön, akiknek a magyarok szintén nem értették a nyelvét.'

Ez tény.
A karintiai és Dráva-Száva közi szlovéneket hívták őseink a teuton torzított alakján tótnak és a genetika igazolja is, hogy a szlovének azonosak azzal a germán népességgel, amit szudéta-németként ismerhetünk és aminek egy része az M227 mutációt hordozva délre települve elvált északi rokonaitól.
A szlovákok tótsága dettó ugyanebből a germán népcsoportból vezetődik le, ők azok aki az Odera -Kisuca folyók völgyein keresztül a Kárpátok északi oldaláról a délire költöztek.
Az ószlovákokkal ellentétben az ő régészeti nyomaik, kulturális és névanyag hagyatékuk megfogható a Felvidéken, pl. Zsolna eredetileg germán város.

Úgy néz ki, hogy a magyar szájhagyomány ezt a germán elemet tekinti a felvidéki tótság kikristályosodási pontjának, az összes többi, lengyel, gorál és transzhumáló állattartásra érkező rutén, román ebbe olvadt bele.

roki 2012.08.16. 11:21:59

@Csehszlovák Kém:

'amely alapján állíthatjuk, nem beszélhetünk ázsiai genetikai elemekről, '

Hogyan állíthatnál ilyet, mikor már a Semino féle Stanford projekt mérési eredményei közöztt is ott van az egyik kirgiz mintában és az Ishkasim-völgy lakosságában az akkor még EU 19 haplocsoportként ismert M17 jelű Y-kromoszóma mutáció???? ... és megdöbbentő módon nagyobb arányban, mint amit bármelyik európai populáció mutat.
Azóta csak sokasodnak az ázsiai népek, illetve zártabb népcsoportok, akik között kiemelkedően magas arányban mérték a fenti génmutáció előfordulását.

'Amit biztosan tudunk, h az R1a elterjedése a belinkelt térképed alapján nézett ki: az R1a csoport nyilvánvaló összefüggésbe hozható az indoeurópai törzzsel'

Ennek az állításodnak az mond ellent, hogy pont nyugat-Európában, ott ahol az 'indoeurópai törzs'(nyihaha tudományos igényesség) népei sűrűn fordulnak elő, az R1a szinte egyáltalán nem található meg, előfordul viszont az I haplocsoport és tökéletesen magyarázza a skandináv-félszigetről kiinduló germén népmozgásokat, illetve teljesen magyarázza a germán népek közeli rokonait a Balkánon.... és azt is bemutatja, hogy a szláv nyelvű országok túlnyomó többségében nincs egy deka indoeurópai etnikumra utaló genetikai tartalom sem.

Tessék, szemezgess a képen némi információt, hogy kik az indoeurópai népek, megtalálod a skandináv népeket, a mai Dánia területéről kiinduló, régészetileg adatolt valamikori kelta népmozgást, a germán terjeszkedést, a brit szigetekre érkezők nyomait, a kelta bretonokat, a flandriai vikingeket, északitáliai langobárdokat, ibériai gótokat.
Megtalálod az illíreket, trákokat, dákokat, megtalálható a cucuteni neolitikus földművesség embertani nyoma, megtalálható a Karintiába vonult szlovének germán gyökere, de nincs egy deka szláv sem a szláv nyelvű országokban, ellenben ott van M223 jelű mutáció formájában az a népesség, ami Csehországban gyanúsan mutatja a történelemből ismert módon a szláv törzsek legdélibb elterjedtségét és ott van ez a gén a cucuteni műveltség területén, amikkel kapcsolatban feltételezhető, hogy ők lennének a sztyeppéről ismert szláv nyelvű népek, akik inspirálták a szláv nyelvű térytést.

Törődj bele, hogy Te is épp olyan finnugor eredetű, mára szlávul beszélő népesség leszármazottja vagy, mint akik ott élnek közép-Oroszországban a sztyeppétől északra elterülő lakóhelyein már időtlen idők óta és mutatják az R1a haplocsoport legmasszívabb tömbszerű megjelenését.

en.wikipedia.org/wiki/File:Haplogroup_I.png

'Az R1a, minő fájdalom számodra, mintavételek alapján, megkaphatja a balti-szláv, germán, indo-iráni jelzőket is, lásd link a posztban, szintén mintavételek alapján a ká-európai térségben ez lokalizható. A mutáns alegységeket itt tekintheted meg, úgyis szereted a wikit:'

Ez bizony már az elhatalmasodott idiotizmus megjelenési formája, ugyanis nem vesz tudomást arról, hogy az R1a ás R1b haplocsoportok kb. 30-35.0000 évvel ezelőtt történt mutáció során váltak el egymástól és fejlődtek külön utakon, akkor amikor indoeurópai nyelvcsaládnak még a pajzán ötlete sem létezett.
Aki nyugati és keleti csoportra osztja az indoeurópai népeket ennek az R haplocsoportnak a diverzifikálásával az olyan ködevő, hogy hozzá képest a sumerológusok katedrát kaphatnának Cambridgeben.

Két féle Wiki van, az egyiket tényeket tisztelő emberek írják a forrásokat felhasználva és van ez a turbószláv násik vonal, ahol ostobaságtól felbátorodott faszkalapok igyekeznek a monomániájukat hitelesíteni.... talán próbáld meg kiválogatni, hogy mi tartozik az elsőbe.

'A témában nem találkoztam cáfolatokkal, a technikád leginkább bemondás alapján működik, mondjuk ez még egy szlovák blogon is kevés.'

Kitől várod, hogy a turbószláv agymenést cáfolja?
Meg minek cáfolja, hadd röhögtessék ki magukat a légváraikkal.

Írtam neked már korábban, de eltüntetted a hozzászólást: maguk az oroszok fordulnak érdeklődéssel finnugor gyökereik irányába, -mert ugyanis ők többnyire nincsenek megátkozva a szlovák kisebbrendűségi érzéssel, mivel van múltjuk, amire büszkék lehetnek- és racionálisan felmérik, hogy ha országuk területén az R1a koncentráció a finnugor népesség által lakott területen magas, akkor az bizony hozzájuk kötődik, velük kapcsolatos magyarázatot kell keresniük.

Balt 2012.08.16. 11:22:02

@alfabela2: Tippekre: a minap hallottam, hogy voltaképpen a modoros blog vadhajtása. :) A stílus(paródia) már kb. megvan, csak itt még többen veszik komolyan. :)) (Bár a modorost is sokan, szégyenszemre...)

roki 2012.08.16. 11:22:05

@ökörpöröly:

'A bizánci birodalom korántsem volt olyan központosított és vezérközpontú hatalom, mint azt gondolod. '

Hát hogyne.... ;)))

Egész annyira, hogy a bazileusz isteni mivoltának bizonyítására mindenféle automatákkal, gépekkel és trükkökkel kápráztatták el a nagyérdeműt, közte a nyugati lovagokat, akik épp arrafelé sertepertéltek.

A bizánci birodalom nem csak, hogy erősen központosított volt, de ideologiailag erősen determinált volt, ez utóbbi ami nem található meg keleten.

A Japán példa sem igazán megfelelő, hiszen az istencsászárt évszázadokkal korábban eltávolították a hatalomból, bár annak valamikor hatalma sem volt ideologia vezérelt.
Ezzel szemben Euópa éppen csak a közelmúltban volt képes túlhaladni a felgerjedő társadalmi igényt az ideologiailag egynemű közegre.

Mondatam neked, hogy a keleti népeknek nem véletlenül magasabb az IQ-ja, ők már évszázadokkal korábban bejárták azokat a társadalomfejlődési stációkat, amiket mi fogunk.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.16. 11:22:12

@roki: Akkor ki beszélte a magyart? Mert, ha még a honfoglaló magyarok sem, akkor végképp senki... ;)

Nyugi, hidd el, úgy volt ez, ahogy írtam! A honfoglaló magyarok bizony magyarul beszéltek. Persze, ma már nem értenénk meg őket, de hát a nyelvek változnak.

Az általuk beszélt nyelv pedig az uralkodó, az elit nyelv volt (a korabeli angol), amihez a számbeli többség (a már korábban itt élők) igyekeztek alkalmazkodni.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.16. 11:22:16

@hackbard.celine: Nem az Alaptörvényünket akarom védeni (isten ments!), de logikailag nem azt jelenti az adott mondat. Nem azt jelenti, hogy az említett időszakokat nem ismeri el, hanem a felfüggesztést nem ismeri el!!!! A kettő messze nem ugyanaz.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.16. 11:22:22

@hackbard.celine: "Apafej, a királyokat soha nem a nemzet választotta."

Hanem ki????? A vécés néni? Bizony, a királyokat a nemzet választotta! Ez persze nem egy mai értelemben vett demokratikus választás volt, ahol minden 18. évét betöltött blablabla, hanem a nemzetet képviselő, a nemzetet jelentő nemesség választott - ha arra szükség volt.

Balt 2012.08.16. 11:22:27

@stim: "Nagyon ritka ma Magyarországon a minőségi netes újságíró. Díjat kellene alapítani. Citromot is meg Pulitzert is. Végülis magyar volt. Miért ne lehetne magyar Pulitzer díj vagy olyan neves újságírói díj ami a minőség felé tolná el ezt a média szarkupacot?"

No dejszen van Pulitzer-díj, még a lassan becsavarodó Tóta W. is megkapta. (Ideje lenne visszavenni jelen ámokfutása láttán, mert csak devalválja a díjat, de hát ez legyen az ő bajuk...)

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.08.16. 11:22:37

Nincs baj ezekkel a tót atyafiakkal, bár az országuk olyan, mintha nukleáris háború dúlt volna nemrég. Lepukkant fos, kihangosított falvak, omladozó épületek és gaz mindenütt. Ami szép és értékes, azt mind magyarok építették, de ezek a naplopók már lepusztítottak szinte mindent.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.16. 11:52:00

@roki: „Törődj bele, hogy…” – értem én, hogy a dotoho nem szakblog, de azért ha leállsz szájalni, ettől kicsit ütősebb érveket vártam volna.

Mint ahogy betonfejű nacionalistákkal, úgy a hozzád hasonló sámánokkal sincs értelme vitatkozni, neked ez hitkérdés és nem tudomány, részemről beszélgetésünket lezártnak tekintem, mert,

- érdemi, releváns szakirodalommal, linkekkel – tudod, ahogy én a posztban – alátámasztott hozzászólással nem találkoztam, bemondani, meg bármit lehet.

- ha nem vetted volna észre, nem velem, hanem a posztomban beidézett Semino-, és a más szakmai oldalak állításaival vitatkozol, amelyet persze szíved joga megtenni. A gond az, hogy te nem tudományos, hanem ideológiai alapon közelíted meg az egyébként is nagyon nehezen összerakható kérdést és izzadtságszerűen, részleteket kiragadva, egy mondatban önmagadat is megcáfolva, részállításokkal vitatkozva, be akarsz bizonyítani valamit, ami nem feltétlenül létezett.

Na, pont az ilyen szerencsétlenek miatt született ez a poszt! Get a life.

dzsadzsarblinx 2012.08.16. 11:52:06

@Csehszlovák Kém:
Szerintem meg ez volt a nap kommentje, köszönjük neki:

"A magyarok és a szlovákok egyformák genetikailag - persze hogy azok ezer éve testvérek vagyunk, még ha az utóbbi százötven év az olyan uszítók miatt, akik közé téged is sorollak, nem valami vidám."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.16. 11:52:16

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: jaja
ott vannak, ahova mi tartunk, csak ok mar elkezdtek kikapaszkodni.

tehat mire - 2-4 ev - elerik a mi szintunket latvanyra is - mashol mar megeloztek minket. ugye euro, 20-30%kal magasabb atlagkereset, gdp novekedes a mi recesszionkkal szemben - addigra az egesz orszagot borsodi kisfalu szintjere huzzak le orbanek.

ugyhogy te most eppen a szakadekba zuhant autorol mondod azt, hogy milyen gyors, szemben azzal, amelyik most indul a rajttol teli tankkal, jol felkeszitve a vrsenyre.

iciny 2012.08.16. 11:52:37

@Naxalite: Ugyan ez a véleményem, hatalmas baromság az egész iromány. A nemzeti hovatartozást nem ez határozza meg!Egy ilyen átjáróban mint a Kárpátmedence ki meri magát bármilyen nemzetiségűnek vallani még ha tíz kutyabőr lóg a falán akkor is.Kizárólag a nemzeti érzelem a hazához tartozás számít nem a genetika.Én magyar vagyok tudtommal, de biztos hogy a török időkben az ős nagyanyámnak nem tetszett meg egy csinos janicsár..??????????
Na uye. Milyen is a génem akkor???
Hülyeség ezt kutatni.
De hogy szeretem a hazámat az biztos!!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.16. 11:59:46

@iciny: Muhaha, ezt megmondod a Jobbikosoknak is, aki papírt állított ki arról, hogy nincs benne zsidó és cigány gén?

nol.hu/belfold/a_geneket_vallatja_egy_jobbikos__van-e_a_felmenoi_kozott_cigany

Nahalat Tzadok 2012.08.18. 02:16:49

Bármennyire is nem ért egyet a blogfirkász a tényekkel, de magyarok többsége igenis hun eredetű, ha a genetika nem hazudik.

Nahalat Tzadok 2012.08.18. 02:16:54

Egyetlenegy hozzászólásom sem jelent meg. Még a blogfirkász elftársúr is cenzuráz ? Vajon melyik poén nem tetszik ?

Nahalat Tzadok 2012.08.18. 02:17:17

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=423931650978900&set=t.100003787318798&type=1&theater

fakirbakir 2012.08.18. 02:17:28

@Csehszlovák Kém: Történetesen Roki-nak igaza van. Foglalkoznod kéne egy kicsit R1a1a1i (Z280+) alcsoporttal.
Történetesen újabb kutatások azt állítják, hogy a finnugor népesség európai génekkel (is) rendelkezett eredetileg.

fakirbakir 2012.08.18. 02:17:36

Még valami, reprezentatív minta a mai magyar lakosságról nem létezik. Semino mintái semmit sem érnek, a Raskó féle úgynevezett "alföldi-minta" is csak száz fő, és a mai legnagyobb magyar minta -a Pamzsav Horolma féle- is csak 200 v. 250 főt takar ha jól emlékszem.
Tehát területi leosztást figyelembe vevő magyar minta nem létezik........

Ha már genetika.

image-upload.de/image/9e5ORq/c711229cbd.png

Amexrap · http://amexrap.org 2012.08.18. 11:39:04

FYI: "A Magyarországi lakosok több mint 95%-a nem magyar eredetű, sem apai, sem anyai ágon" amexrap.org/fal/a-magyarorszagi-lakosok-nemigen-magyarok

Másrészt viszont az interpretációval vigyázni kell: tény, hogy a Magyarországiak sem a tiszta apai leszármazási vonalon, sem a tiszta anyain nemigen (95%ban nem) keletiek, de ebből még nem következik, hogy nagyrészt ne lehetnének azok, ha a keverékeket is beszámítjuk. Tehát lehet, h az anya anyjának az anyja nem keleti, de az anya anyjának az apja, az anya apjának az anyja és apja már nyugodtan lehet az: ezt a mitokondriumokkal nem lehet kimutatni.

fakirbakir 2012.08.18. 21:47:40

@Amexrap: Miért gondolod azt hogy ha magyar akkor "ázsiai"?
Közép Ázsia nagy része európai genetikai értelemben. Miből gondolod azt hogy ha finnugor akkor ázsiai?
A TAT-C miatt? Akkor nézz utána milyen eredményeket közölnek többek közt !orosz! kutatók manapság. Nagyon úgy néz ki hogy a finnugorság európai gyökerekkel rendelkezik és a mai Ukrajna területéről "származik" (Yamna kultúra---értsd onnan vonultak az Ural térségébe)

irgalmasvegetáriánus 2012.08.18. 23:06:53

kedves blogger! meg azt is szegyenlem, hogy tudsz magyarul...

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.08.19. 10:36:54

@Csehszlovák Kém látni a sok tajtékzó turanista seggfejt, köszönöm neked :D mindig is tudtam, hogy a legnagyobb nyárspolgárok nyomulnak Atlival. de látni a sok önjelölt történészt, amint olyan dolgokról beszél, amiről fogalma sincs, olyasmikre és olyas valakikre hivatkozva, amikről/akikről meg mégannyi se... köszönöm az élményt, nem tudok elég hálás lenni :D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.21. 09:42:25

@kuki123: @Nahalat Tzadok: @Amexrap: @fakirbakir: @roki:

Érdemes megtekintenetek az Y-DNS alapján berajzolt uralkodó etnikai csoportok térképét, Európában:

kepfeltoltes.hu/120821/eg1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

- van még kérdés?

Másik térképen a nyelvi-tudati felosztásról szól, a szláv nyelvű országokba élesen beékelődik az osztrák-magyar-román sáv: az ott élő népek genetikailag nem, csupán nyelvileg különböznek szomszédaiktól, lásd: magyarok, finn-ugor nyelvi rokonság, román nyelv: újlatin.

A helyzet nagyon úgy áll, hogy nyelvileg finn-ugorok, fajunk európai, közép-európai, szláv-germán.

- Ideje lenne valami új mesét kitalálni, mert ez az ázsiai vonal nagyon bukta.

fakirbakir 2012.11.30. 11:40:16

Egyébként nevetséges, hogy kb 3 hozzászólásom nem jelent meg itt. Mi az érteleme ennek az egész hülye fórumnak, ha nem lehet érdemi vitát folytatni.

tintamin 2012.12.30. 21:13:01

AKkor kell nagyon mélyen belemenni a múltba, és ott keseregni ("nemnemsoha"), illetve mindenféle okkultista tanokban elkezdeni hinni, meg visszahozni a szinte soha nem is létezőt (rovásírás), amikor a jelennel képtelenek vagyunk mit kezdeni.

Amikor inkább a "dicső" (lásd: alaposan megszűrt és elferdített) múltban való vájkálásban éljük ki magunkat, ahelyett, hogy végre valami értelmes dolgot is csinálnánk, és rendbetennénk a saját elkúrt életünket. Ja, hogy ehhez erőfeszítés kell, meg meló? Míg turulozni a fotelben is lehet? Hátja.

Na ezek a kurultájos csávók. És nagyon büszkék. Csak azt tudnám, mire.

Egyébként, hogy mi a rossz abban, hogy a finnek a testvéreink, soha nem értettem. Én ismerek pár finn arcot, csupa frankó, közvetlen figura, akikkel öröm és büszkeség egy családba tartozni.

Az persze roppant gáz, hogy közpénzen bohóckodnak a pusztában ezek a világtalanok...

fakirbakir 2013.01.08. 12:37:30

@Csehszlovák Kém:

Jó lenne ha az említett térkét az Ural déli területeit is mutatná, mivel az volt a finnugor magyarok "ősi" szálláshelye a tudomány mai állása szerint.
Másrészt, ez a térkép már elavult, mert a mai adatok már mást sugallnak egy kicsit.
Nézzük Kelet-Európát. Ott az R1a és alcsoportjai "elég trükkösnek" igérkeznek. A mai adatok szerint elég magas a finnugor gyökerekkel rendelkező orosz etnikum száma, ezt orosz kutatók mondják.
Szerintem az "ázsiai" vonallal a magyarságban nem lehet még konklúziókat levonni. Egyáltalán nem biztos, hogy a magyarok hozták ide az "ázsiai" markereket. Egyáltalán azt sem tudjuk biztosan kik voltak az "ősmagyarok", mivel az is meglehet, hogy Árpádék népe egy törökös kis etnikum volt és esetleg a késő Avarok hordozták a finnugor magyar nyelvet.
Ázsiai genetikai markerek alatt értsd Kínát, Koreát, Japánt etc.. Közép -Ázsia genetikai értelemben többnyire európainak számít (a mongoloid jegyek miértje megint más téma..népességvándorlások keletről etc).

Ha a magyarok vizsgálatait nézzük, ott az elmúlt évtizedben az N1c-n volt a hangsúly, mivel az volt "mondva" finnugor jegynek ami részben igaz is (az északi finnugor nyelvű népekre). Ezt 1% arányban találták meg Raskóék egy pár száz fős nem reprezentatív mintában. Viszont, mivel még nem volt elég adat a finnogorokról, nem tudhatták, hogy esetleg mást is kellett volna keresni. Ma már tudjuk a déli finnugor nyelvű népek etnogenezisében (nem a finnekében), kimagasló arányban vettek részt európai markerek (R1a alcsoportjai).
Most már magyar kutatók is kimondják, hogy a dél urali területeken nagy szerepet kaptak az "indoeurópainak" mondott európai markerek.
A Kurgán-hipotézis szerint, az R1a dél Ukrajából és a Kaszpi térségből indulva Yamna kultúra)indult keletve és jutott el Közép-Ázsiába és Indiába. Itt érdemes megjegyezni szőke hajú harcosokat !mongóliai! sírokból. Magyarán európai népek lepték el Ázsiát.
Az R1a és alcsoportjai -amiket ős indoeurópainak mondottak- Kelet-Európa-Közép-Ázsia-India vonalban megtalálható, és ami fontos, a dél Ural térségében is ezt a meghatározó. A kérdés az hogy a mai magyar lakosságban mennyi a déli finnugor népekre jellemző markerek aránya (pl R1a1-z280 megfelelő ága). Ma még sajnos nem tudjuk a választ. Azt viszont tudjuk a genetikai származással "kereskedő" cégek adataiból, hogy bizony jelen van a magyar lakosságban. A lényeg ami lényeg, hogy meg tudunk már különböztetni "szláv" R1a alcsoportokat és valószínűsíthetőek már "finnugor" R1a alcsoportok is.
Summa summarum tartogathat még meglepetéseket a genetika tudománya.

teaparty 2013.01.08. 12:40:41

@roki:
Jól hangzik ez az uralkodó elit, csak törzsi - törzsszövetségi rendszerben nem értelmezhető. Nem volt elkülönült elit, a magyarság a rabszolgákig lemenően genetikailag, kulturálisan, nyelvileg ritka homogén volt, köszönhetően a már a szövetkezés előtt fennálló rokonságnak. Köszönhetően a sztyeppei europid(!) népek homogenitásának. Köszönhetően a hun eredetnek és a hun fennhatóság kontinenseken átnyúló befolyásának.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.01.08. 12:41:02

@fakirbakir: @Amexrap: @Nahalat Tzadok: @roki: @kuki123:

Érdemes megtekintenetek az Y-DNS alapján berajzolt uralkodó etnikai csoportok térképét, Európában:

blog.sme.sk/blog/104/203742/eg1.jpg

- van még kérdés?

Másik térképen a nyelvi-tudati felosztásról szól, a szláv nyelvű országokba élesen beékelődik az osztrák-magyar-román sáv: az ott élő népek genetikailag nem, csupán nyelvileg különböznek szomszédaiktól, lásd: magyarok, finn-ugor nyelvi rokonság, román nyelv: újlatin.

A helyzet nagyon úgy áll, hogy nyelvileg finn-ugorok, fajunk európai, közép-európai, szláv-germán.

- Ideje lenne valami új mesét kitalálni, mert ez az ázsiai vonal nagyon bukta.

fakirbakir 2013.01.08. 12:52:18

Azért észre kellened venni az óriási csúsztatásokat a szerző irományában, ha már önjelölt történészekről beszélsz.....

MCock 2013.02.23. 00:46:15

A cikk alapfeltevése eleve hülyeség. Ha egyáltalán vannak egy X népnek génjei, azoknak per definitionem az X néphez tartozó emberek génjeinek kell lennie. Tehát a magyarok génjei = magyar gének. Értve vagyok?

Csigafattyú 2012.08.15. 10:39:20 -nak kb. igaza van, kivéve, hogy a magyar (vagy bármely nép) tényleges közösség, aminek a közös anyanyelv a csalhatatlan jele.

Mr.Fox 2013.02.23. 00:47:55

Igazából nem tudlak komolyan venni, írtam már korábban, hogy rendszeresen olvasom a blogodat, de amióta ezeket az általánosító, direkte provokatív ás "álértelmiségi" posztokat tolod, azóta tényleg nem tudlak komolyan venni téged. Kicsit olyan mintha személyiségi zavarod lenne, vagy valamilyen sértettség miatt, nem csak, hogy megtagadnád a "fajtádat" de még minden szempontból szeretnéd őket megalázni. Lehet DNS-ezni, de én akkor is magyar maradok, és annak is fogom érezni magam, ha a DNS-em vagy a génjeim vagy akár mi másom, kicsi zöld marslakóktól származik. Az a baj, hogy akár elfogadod akár nem, ez csak "fröcsögés", nem tudom mit akarsz elérni vele, nem is érdekel különösebben. Csak furcsa az egész, ja kitérve a másik cikkre, a barátságos meccsel kapcsolatban, pár hülye miatt ítélsz meg és el, több milliót, ha neked ez így jó akkor hajrá. De túl sikeres ember nem lehetsz, ha ebben éled ki az energiáidat és ez szórakoztat. További kellemes napot!

R1a1 2013.02.23. 00:48:28

1, tévedés azt hinni, hogy a genetikai kutatások mindent eldöntenek, amit a történeti-összehasonlító nyelvészet, régészet, történeti embertan (antropológia), írott források feldolgozása éit. nem tudtak. A Y-kromoszóma és mitoko
ndriális DNS alapú kutatások nem tudják felülírni a fenti tudományágak eredményeit, inkább párhuzamosan futnak azokkal, hiszen mást vizsgálnak és az újabb információk inkább újabb kérdéseket vetnek fel, mint régiekre adnak végleges választ. (Sőt, inkább az jellemző, hogy a genetikai kutatások által felvetett kérdésekre adnak lehetséges válaszokat a többi tudományágak, erről lásd lejjebb.)
2, a kulturális (ezen belül nyelvi) örökség és rokonság nem keverhető a biológiai rokonsággal az öröklődéssel. Ahogy az a feltételezés (tk. Jankó János) is megbukott, hogy az (öröklődő) embertani jellemzők minden bizonnyal egy irányba mutatnak a tanult nyelvvel, nyelvrokonsággal, úgy a biológiai rokonság más módszerrel történő kutatása sem hozhat perdöntő bizonyítékot, egész egyszerűen azért, mert a történelem példákkal arra, hogy adott népcsoport az őslakosságtól származik de a hódítók nyelvén beszél vagy fordítva (pl.: Nyugat-Európa kelta eredetű lakossága ma valamely latin vagy germán nyelven beszél). Az pedig logikai bukfenc, hogy amit magunkról feltételezünk (hogy más nyelven beszélünk, mint amit a biológiai rokonságunk diktálna) azt a szlávoknak gondolkodás nélkül megadjuk (értsd: mi van, ha a szlávul beszélők olvadtak finnugor nyelven beszélőkbe vagy pláne bizonyos szlávul és bizonyos finnugor nyelven beszélők valamely eredetileg más nyelven beszélő népcsoportba, mondjuk iráni nyelven beszélőkbe?).
3, a genetikai kutatások olyan időkbe vezetnek vissza, olyan történelmi korról adnak információkat, amikor szlávokról még nem beszélhetünk. A markerek vizsgálata nem adhat választ egy olyan kérdésre, amely évezredekkel később merülhetett fel először, mint amely kort kutat. A sokat citált R1a1 (M17, hg3) marker például 15 ezer éves miközben az indourópai nyelvcsalád 7 ezer éve kezdett felbomlani (és még mindig nem beszélhetünk szlávokról). Éppen ezért a jelenben és a markerek által vizsgált korban jellemzők közötti látszólagos ellentmondást azok a tudományágak tudják feloldani, amelyek későbbi korokban történtekről szolgálnak információkkal (például megmagyarázzák, hogy miért beszélnek a gallok vagy az ibérek ma egy újlatin nyelven).
4, nincsenek szláv, finnugor, török éit. gének. Kelet-Európára jellemző markerek csoportja van és az, hogy ezeknek az aránya kiemelt népcsoportban hogyan alakul annyi tényező által befolyásolt, hogy azt már nyugodtan nevezhetjük véletlenszerűnek.
5, érdemes lenne már egyszer rendesen megnézni ezt a kibaszott térképet ahelyett, hogy bizonyítékként lobogtatjuk, mert akkor talán feltűnne, hogy aszerint a szláv nyelven beszélők sincsenek rokonságban egymással, mert ezek szerint a "jugoszlávok" legközelebbi rokonai az északsvédek, a gotlandiak és a norvégok a cseheknél meg meglepően magas a magyaroknál (szintén e térkép szerint) hiányzó hg12, amely a térkép szerint a marikra a legjellemzőbb (én más forrásból úgy tudom, hogy az udmurtokra, az egyik egy volgai a másik egy permi finnugor nyelvű népcsoport) és a közel-keletre lokalizált hg9, amely érték alapján közel állnak az olaszokhoz. Szintén ez alapján a térkép alapján az az R1a1/M17/hg3, amelynek előfordulási gyakoriságából azt vonja le a szerző, Magyarország "szláv ország" a legmagasabb értéket Pakisztánban és Kasmírban mutatja.
6, fentiek alapján nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a szerző csak annyiban különbözik a kurultájos és más délibábos őstörténészektől, hogy ő nem a beszittyultak mániáit akarja bebizonyítani, hanem valami egészen mást (lehetőleg az ellenkezőjét, ebben is hasonlít a szélsőjobbon divatos őstörténészekhez, csak azt tudja, hogy mik nem vagyunk és mindezt ideológiai-politikai indítattásból), de ugyanúgy hülyeségeket beszél, elébb tudta a választ a kérdésre, minthogy kutatni kezdte volna azt és mindezt csak feldíszítette kiragadott és félreértelmezett tudományos adatokkal, azaz tipikus áltudományos érvelést olvashattunk tőle.
süti beállítások módosítása