sck_eng.jpg

Az Év Mérkőzésének nevezik Szlovákiában az angolok elleni meccset, a közvélemény döntetlent vár. A nyilatkozatok alapján a játékosok tisztelik, de nincsenek elájulva az ellenféltől. A meccs előtt a szlovák és angol huligánok már összecsaptak.

A szlovák válogatott akár a csoportot is megnyerheti, de végezhetünk az utolsó helyen is. Anglia nem végezhet a csoport utolsó helyén, Oroszország pedig az első helyen. Az oroszoknak mindenképp győzniük kellene, ha legalább egy meccset még szeretnének játszani. Nagyjából így lehetne összefoglalni a B csoport papíron favoritjának tartott csapatainak esélyeit.

A szlovákok számára az angolok elleni találkozó mindenképp déjá vu. Szlovákia hat évvel ezelőtt, hasonló helyzetben, a dél-afrikai világbajnokság csoportmérkőzései utolsó körében az olaszokkal meccselt - akkor győzni kellett, ezúttal elég a továbbjutáshoz az egy pont is. Az olaszokat akkor nagyon megvertük (3:1). Döntetlen esetén, legrosszabb esetben, Szlovákia a harmadik helyen végez, amely szintén elegendő lehet a továbbjutáshoz.

Norbert Gyömbér: Nem az angolok az esélyesek

"Nem hiszem, hogy Anglia esélyesebb lenne. Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ezúttal sem lesz másképp. Felesleges előre matekozni. Az angolok játékának vannak pozitív és negatív oldalai is, például nagyon frankó szélsőik vannak, Sterling vagy Rose. De az egész angol csapat kiváló, tegyük hozzá: akárcsak mi!"

X-re készülnek a szlovákok

Ľubomír Moravčík szlovák futballegenda is nyilatkozott az angolok elleni meccs előtt, szerinte a szlovák csapat kiharcolhatja a döntetlent Anglia ellen. Az 1990-es csehszlovák válogatott zsenije emlékeztetett: a walesiek is majdnem megcsinálták, közel voltak az x-hez, az a csapat eddig egyáltalán nem rosszabb a szlovákoktól.

A lényeg, állítja az egykori legenda, hasonló harcossággal kell ellenük játszani, mint az oroszok ellen. Ľubo szerint Hamsík nem rosszabb futballista, mint Rooney, viszont a szlovák válogatottból hiányzik egy Mandzsukovics-féle játékos.

A szlovák szurkolók mindenesetre bizakodnak a meccs előtt: az angolok padoztatják “fél csapatukat”, jó nekik az x is, míg a Tátra gyermekei hasonlóan erős összeállításban lépnek pályára, mint Oroszország és Németország ellen. Itt kell megjegyezni, hogy Duda csatár ezúttal visszavont szerepkörben lép majd pályára a középpályán. Szakértők szerint ez azért hasznos, mivel az ellenfél figyelme megoszlik a fiatal tehetség és a Nápoly csillaga, Marek Hamsík között. Ha nem lenne egyértelmű: a szlovák szurkolók tőlük várják a gólokat, a váratlan megoldásokat.

Imával is készülnek Mária országának gyermekei

A szlovák válogatott több tagja hívő katolikus, akárcsak a többi meccs előtt, az angolok elleni összecsapást megelőzően is imádkozni fognak istenükhöz. Peter Pekarik, Ondrej Duda vagy a magyar származású Durica Jani a mérkőzések után is rendszeresen megköszöni "Istennek" a támogatást. "Istenfélő ember vagyok, de hogy milyen imát mondok el, az mindig a mérkőzés előtt derül ki, viszont rendszeresen váltogatom a szöveget", vallja meg Pekárik, akinek hazáját másképp Mária országának is nevezik.

Győzelem az oroszok ellen

Aki nem emlékezne már, hogyan játszhat a szlovák csapat képzeletbeli csoport-döntőt az angolokkal, azoknak mondom, hogy Marek Hamšík öt nappal korábban újra megerősítette: világklasszis. Az oroszok ellen eső gólunkat szerző Weisshez ő passzolta le a labdát, végül ő szerezte a mérkőzés győztes gólját is, amely a csapat első győzelmét és három pontját jelentette a francia Eb-n.

Oroszország – Szlovákia 1:2 (0:2)

Gólok: 80. Glušakov – 32. Weiss, 45. Hamšík. Rozhodovali: Skomina – Prapotnik, Vukan (szlovénok.). Sárgalap: Ďurica, 38.989 néző

Oroszország: Akinfejev – Smolnikov, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Golovin (46. Mamajev), Neustädter (46. Glušakov) – Kokorin (75. Širokov), Šatov, Smolov – Dziuba

Szlovákia: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Pečovský, Kucka – Mak (79. Ďuriš), Hamšík, Weiss (72. Švento) – Duda (67. Nemec)

komment

Címkék: #szlovákia #francia eb 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr488826556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.06.21. 08:33:46

Az angolok a fakóval álltak ki, az többé-kevésbé jelzi is a sportértékét az ügynek...

Nátán Apfelbaum 2016.06.21. 08:57:28

"szlovák futballegenda"
"Mária országa"
"Tátra gyermekei"

Kérem kapcsolja ki!

Ballib cenzúrázók réme 14 2016.06.21. 09:08:41

A szétbaszunk mindenkithez képest cseppet visszavettél...

A magyarfikázás se megy már olyan őszintén ugyi ?

Szegényke...

Ha szerencsétek van, még bejuthattok, ne add fel.

Töksi 2016.06.21. 13:50:18

@Nátán Apfelbaum: Mosmér? Szent István az egész országot ajánlotta fel Máriának. Hogy most néhány megye Szlovákiának hívja magát, attól az még Mária országa :-)))

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.06.21. 13:54:07

@Töksi: Ma is tanultak valamit a Dotoho olvasoi :P
Koszonom, hogy elmagyaraztad nekik.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.06.21. 13:55:18

@Ballib cenzúrázók réme 14: Rossz helyen jarsz, a blog szerzoi minden V4-es orszagnak drukkolnak, termeszetesen a magyar valogattotnak is

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.06.21. 13:55:49

@röf: helyes, majd meglatjuk mire mentek az angolokkal a nyolcaddontoben :P

2016.06.21. 15:20:14

@Csehszlovák Kém: "a blog szerzői"

Belőled csak egy van, szerencsére.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.06.22. 00:31:22

@gwr: tevedsz :) 2002 nicken is irnak a blogra

röf 2016.06.22. 06:28:25

@Csehszlovák Kém:
...azt majd még eldöntjük, hogy velük játszunk-e....

Tranquillius 2016.06.22. 10:41:40

@Csehszlovák Kém: Hülyeséget tanultak. Szent István király az országot ÉS a Szent Kronát ajánlotta fel Szűz Máriának. A tótok ebből 1918-1920-ban "önként" kiléptek. Innentől max. szvatopluk, jánosík, vagy benes országáról beszélhetünk.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.06.22. 10:45:53

@Tranquillius: a szlovákoknak a kirekesztő magyar nacionalizmusból lett elegeük, nem az ezeréves szent istváni hagyományokból. A Szent Korona öröksége és maga a múzeumi tárgy is, a szlovákokhoz is tartozik. Kiállíthanák minden páros évben Pozsonyban is!

Tranquillius 2016.06.22. 14:41:07

@Csehszlovák Kém: Hogyne. Annyira mégsem volt elegük belőle, hogy ne vigyenek magukkal nyolcszázezer magyart csak úgy.
A korona kiállítása nem hülyeség, az I. bécsi döntésben meghúzott határokért cserébe szerintem bármelyik magyar kormány rábólintana.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2016.06.22. 14:47:39

@Tranquillius: Tetszettek volna nem háborút indítani.

Az a 800000 magyar igen szerencsés lehetett, hogy új és demokratikusabb közegbe került, az I. bácsi döntés után követő eufóriát hamar kiábrándulás követte Horthy-Magyarországból és visszavágytak a demokratikusabb Csehszlovákiába.

Napjainkban amúgy az I. bécsi döntés korában még létezett etnikai viszonyok már nem állnak fenn, szóval ne ábrándozzatok magyar többségről már azokon a területeken sem. Ráadásul az EU-tagállamok vagyunk, nem nemzetállamok, amelyeknek vége.

Namir 2016.06.22. 21:43:36

Jó érzés, hogy még mindig Mária országának tekintik a szlovákok hazájukat, Mária országa = Magyarország.
Köszönjük a hűségeteket és szerettünk titeket, hozzánk tartoztok, és ezt ti is tudjátok, elismeritek most már.

Namir 2016.06.22. 21:56:43

@Csehszlovák Kém: "Az a 800000 magyar igen szerencsés lehetett, hogy új és demokratikusabb közegbe került, az I. bácsi döntés után követő eufóriát hamar kiábrándulás követte Horthy-Magyarországból és visszavágytak a demokratikusabb Csehszlovákiába."

Szoktál történelemkönyvet olvasni?
Hasznos lenne.

Olyanokat találhatsz bennük, hogy Trianon után a cseh elnyomás miatt a szlovákok visszasírták a magyarokat, hogy a fasiszta Szlovákiából Magyarországra menekültek a zsidók stb.

Egyébként meg a V4 szurkolásod is valahogy nagyon másképp hangzott pár napja: "A magyar csapatot még nem láttuk az Eb-n játszani, ha azt a töketlen, sótlan játékot fogják mutatni, amit a németek ellen, akkor kiestek, anélkül, hogy emlékeznénk rátok."
**************

A kutya ugat, a karaván halad.

Ballib cenzúrázók réme 14 2016.06.23. 14:25:16

@Csehszlovák Kém:

A szlovákok játéka nagyon tetszik. Magam is szurkolok a Visegrádi négyes minden bentmaradt tagjának.

Én csak a magadfajta magyargyűlölőket rühellem, akik minden magyarokat ért vereség után maszturbálnak a blogjukban.

De most komolyan..
MIért nem szlovákul írsz a szlovák fasisztáknak, ahelyett hogy magyarokat szántszándékkal bossszantassz ?

2016.06.23. 17:25:37

@Ballib cenzúrázók réme 14: ott nem lenne ilyen olvasottsága.

Cél a sok hozzászólás. Azt trollkodással a legegyszerűbb generálni.

Tranquillius 2016.06.24. 12:21:39

@Csehszlovák Kém: Aranyos a bácsi döntés kifejezés. :)
És szép az eufemizmusod is, miszerint "megváltoztak" az etnikai viszonyok azóta.
Szerintem senki sem ábrándozik a magyar többségről azokon a területeken, ahogyan Benes úr sem ábrándozott az ottani szlovák többségről, hanem létrehozta azt mindenféle "demokratikus" módszerrel.
Szerencsére a kassai kormányprogram egy nagyszerű kiindulási alap lehet a magyarok számára, hogyan bánjanak a helybéli szlovákokkal ha esetleg fordulna a kocka.
süti beállítások módosítása