brussels-christmas_2416374k.jpg

Alaposan megvezették a jobboldali sajtómunkásokat: tömegesen ülnek fel egy brüsszeli városi legendának a Fidesz-közeli médiában.

A szlovák rendszámtáblás Hazafi karácsony alkalmával is megragadta az alkalmat, hogy egy kicsit gyalázza az Európai uniót, jó fideszes módjára hazugságokat terjesszen, ezt írja: „Összességében ott vagyunk mindannyian a brüsszeli karácsonyi „installációban”, amely a karácsonyfa helyett készült. Azért az installációért fogunk elpusztulni.” Nem sokkal maradt le tőle a külpolos Sitkei Levente: „Még nem tart ott Európa, hogy a kereszténységet kiüldözze a karácsonyi ünnepkörből, de igyekezet persze van rá. Hála Istennek, hogy az ultraliberális brüsszeli télfa nálunk nagyjából annyira elterjedt, mint a 24-én ajándékot hozó Télapó, s ez valószínűleg még sokáig így marad.

Most azon ne akadjunk fel, hogy vajon milyen viccesnek és abszurdnak tűnnek a keresztényi szeretetre és önzetlenségre figyelmeztető szavak Magyarország első számú hazugsággyárában. Egy kitalált, soha nem létezett világ injekciós sarlatánjai ők, mint amikor a Szabad Nép ügyeletes alkalmazottja áradozott az ötvenes években a kommunizmus nagyszerűségéről a bitófák árnyékában. Azt sem érdemes már túlpörgetni, hogy ez az eredetileg ősi, pogány jelkép hogyan férhet el az egy istent imádók vallásában, több hasonló példa van erre, az istenként tisztelt ember szűz Máriától a különböző pogány istenábrázolásig, sok logikát nem érdemes a vallásokban keresni, önmagukkal keverednek ellentmondásba és szúrják tökön magukat. Ráadásul, ha az egyház dogmát nem fogadod el, járhatja a szívedet be akármilyen szeretethullám, simán ki vagy rekesztve a picsába, onnantól csak pogány, hitetlen, ateista vagy zsidó a neved.

No, de térjünk vissza a Magyar Hírlapban terjesztett fideszes bornírt hazugságokra. Az alapálhír korábban már elterjedt a magyar médiában: Brüsszel idén már nem állít karácsonyfát, a büsszeli muszlim kommunitástól való félelme miatt, nehogy a Karácsony szelleme megsértse őket. Az igazság ezzel az állítással szemben az, hogy Brüsszel idén is állított karácsonyfát, a karácsonyi szimbólumot idén nem egy élő, kivágott fenyő, hanem annak egy modern értelmezése reprezentálta. Tény: a város lakossága petíció aláírásba kezdett, hogy a város főterén 2012-ben is egy kivágott fenyő álljon, hiába. Az események láncolatában ekkor még szó sem volt muszlimokról.

Az álhír terjesztőit láthatóan nem zavarta a tény, hogy a büsszeli főtéren és a városszerte is több, kisebb karácsonyfát látni, illetve a városházi illetékesek is többször cáfolták a hamis szóbeszédet. Egy szlovák blogger derítette ki: először egy new-yorki, nem hírekre specializálódott rádióadó talk show műsorában kezdték el a fabulát terjeszteni, miszerint a brüsszeli városháza a muszlimoktól való félelmében idén nem állít karácsonyfát a város főterén. A rádióadó Bianci Debaets brüsszeli városanya nyilatkozatára hivatkozott, de ha elolvasták volna az amerikaiak a cikket, kiderült volna számukra: ilyet bizony a képviselő nem nyilatkozott, sőt: az elterjedt fabulát egyenesen cáfolta!

A nemzetközi sajtóban lábra kapott álhírt aztán a mindenhol keresztényellenességet szimatoló jól értesült magyarországi szélső-, és populista jobboldali rémhírterjesztők aztán szépen átvették és kiválóan működő előítéleteiknek megfelelően a magyarországi közönség felé eképp tálalták a hírt. A teljesség igénye nélkül nézzük most csak a címeket: Karácsonyfa helyett elektronikus installációt kapnak a brüsszeliek (Magyar Hírlap), A karácsonyfa sérti a muszlimokat (Hírtv, Lánchíd Rádió, Magyar Nemzet),Brüsszelben a muszlimokra hivatkozva nem állítanak karácsonyfát (Kárpát Info), Betiltották a karácsonyfa állítást Brüsszelben, mert sértené a bevándorlók „érzékenységét” (Kuruc), A karácsonyfa betiltása, a liberalizmus megcsúfolása! (Fent és lent blog), „Brüsszel” betiltja a karácsonyfát? (Független Újságírók Szövetsége), Brüsszel nem állít karácsonyfát! (Siófoki Polgár Info), Brüsszeli „karácsonyfa” (Rákoscsaba Plébánia), stb.

Az oké, hogy megírtuk, hogyan kell ezt a legújabb álhírt és terjesztőit értelmezni és kezelni, de kérdezem, száz magyar emberből vajon hányan hihetik most, hogy az Eu fővárosában már a karácsonyfát sem állítanak? Elképesztő, hogyan engedhet meg magának egy ilyen álhír-terjesztést egy magyarországi médium, amelynek célja az etnikai és vallási feszültségek gerjesztése? Hasonlóan izgalmas kérdés lehet, vajon miért terjedhetett el ilyen széles körben az álhír, illetve annak több, rangos nyugati médiában megjelent cáfolata vajon miért nem jelent meg, hasonló terjedelemben és sebességgel a médiában?

Úgy tűnik, a jobboldali pszeudomédiának és lelkes fogyasztóinak tökéletesen lényegtelen mi állhat a hír hátterében, egyszerűen működő, előítéletes gondolkodásuknak elegendő, ha a hírek, publicisztikák azokat alátámasztják és hitvilágukban megerősítik.

A „brüsszeli installáció” erre a legújabb példa.

Málta nem Európa fővárosa, nem a keresztényellenes neoliberalizmus és a '68-as vörös diákok központja, de mégis figyelmébe ajánlom Rétvári Bencének, a keresztényellenes jelenségek szakavatott értelmezőjének a PET palackokból, CD-kből és egyéb műanyag, istentelen anyagból összeállított karácsonyfáról szóló fotót, amit a napokban küldött a dél-európai országba költözött barátom. Ez maga az istenkáromlás, fertő, nincsenek szavak, eljött a sátán, borzadjunk:

photo.JPG

Utolsó fotónk sem Brüsszelben készült, rendes helyen még tudják, hogyan kell olyan fát állítani, amely minden bizonnyal Bayer Zsolt tetszését is elnyerné. Ennyire zavarja a muszlimokat a karácsonyfa egy dubaii szálloda előterében, karácsony idején:

christmas-tree.jpg

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr144983458

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papageno68 2012.12.30. 13:09:17

Őszintén, normális ember elhiszi, hogy a muszlimok tiltakozása miatt akárhol Európában (O.K. Törökország és Albánia kivételével)nem állítanak Karácsonyfát? Tulajdonképpen milyen alapon is tiltakoznának? Amúgy, ha csak installáció van, akkor el sem jön a Jézuska?
Bocs', tudom, hogy nyilvánvaló dolgokra nem kérdezünk rá.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.30. 13:09:33

Kedves Fiatalok,

Egy megfáradt, becsapott, kiégett, reménytelenségbe süllyedt, összezavarodott nép gyermekei vagytok.
Ti vagytok az a generáció amelyik már az EU ban a demokráciában a szabadság reményében nőtt fel. Ti látjátok azt amit az idősebb generáció nem lát és nektek van meg a fiatal erőtök, hogy véghez vigyétek amihez ők már erőtlenek.

Ma még csak hozzászólásokban kaptok biztatást de talán ez sem kevés, és ha erősen , okosan kitartotok, az egész ország mellétek áll erkölcsileg és fizikailag is.
Ti formáljátok már a köztudatot és nem az Orbán rezsim. Adjátok vissza az emberek hitét, adjatok nekik a fiatalos erőtökből, csöpögtessetek életet megfárad lelkükbe mert ti vagytok nemcsak a jövő, de már a jelen is.

Hatoljatok be Orbán és bandája legintimebb magánszférájába, vigyétek be otthonukba a szégyenüket, a megaláztatást, a kisemmizést és az egész koszos kis háborút amit kirobbantottak a saját népük és ifjúságuk ellen.
.
Mind veletek vagyunk, sokan és mi sem hagyjuk annyiban. Ez már nem csak rólatok szól!

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.30. 13:12:17

A brüsszeliek azért baszódjanak meg, mert jó sokáig volt valami, ami mindenkinek tetszett, természetes volt és meseszerű, erre előbújik valami nyomorult és műanyagból hegeszt valamit. Hab a tortán, hogy sokan voltak, akik ellenezték, viszont mellette nem állt ki senki.

b243790 (törölt) 2012.12.30. 13:36:17

"A nemzetközi sajtóban lábra kapott álhírt aztán a mindenhol keresztényellenességet szimatoló jól értesült magyarországi szélső-, és populista jobboldali rémhírterjesztők aztán szépen átvették és kiválóan működő előítéleteiknek megfelelően a magyarországi közönség felé eképp tálalták a hírt."

A linkek alapján sem a Magyar Hírlap sem a Hír tv nem "eképp" tálalta a hírt, sőt
ha már a BBC-re hivatkozol itt van ők mit írtak:

www.bbc.co.uk/news/20565762
www.bbc.co.uk/news/world-europe-20302574

szimplán ugyan úgy közölték le a hírt mint nemzetközileg mindenki...

Ezek után "fideszes bornírt hazugságokról" beszélni olcsó hangulatkeltés...

Sőt elég nagy öngólnak is érzem ezt a bejegyzést mert gyakorlatilag épp te vagy az aki ezt úgy akarja beállítani mintha itt egy szörnyű "fidesz média" összeesküvésről lenne szó.

Csak politikai "feszültségek gerjesztése" a bejegyzésed célja semmi több....

Ludovikás Levente 2012.12.30. 13:41:02

Eddig álszlovák hazafiként szidta a magyarokat Dotoho, most már csak úgy jön magától. Az se nagyon zavarja, hogy a világról felettébb hézagosak az ismeretei

Én speciel arab országban élő ismerősömtől tudom, hogy karácsonyfát legfeljebb csak nagyon diszkréten, a külvilágtól hermetikusan elzárt helyen tanácsos állítani, ha nem akar valaki magának komoly kellemetlenséget. Egy külföldiek számára fenntartott hotel belső terében lehet, de van olyan ország ahol még így sem

Hunor Levente 2012.12.30. 13:53:36

@b243790: "Csak politikai "feszültségek gerjesztése" a bejegyzésed célja semmi több...."

A keresztény vallásból, és így a karácsonyból is a jobboldalnak nevezett oldal csinál(t) politikát.

Gera 2012.12.30. 13:53:47

Egyébként teljesen faszán néz ki az a "fa" és természetesen teljesen egyértelműen karácsonyfa, nem is értem a felhorgadást. Miért is kéne feltétlenül igazi fát állítani?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 13:55:03

@b243790: Tiszázzuk: a karácsonyfa idei modern értelmezése NEM a muszlimok miatt történt. Ez az állítás hazugság, a brüsszeli városvezetés cáfolta a rémhírtereket. A BBC a kritikusokat idézi, bemutatva minden fél állítását igaz, nem teszi hozzá, hogy a vitatott állítás csupán pletyka volt.

A jobboldali magyar sajtó egyoldalúan, az esetbe belemagyarázott állítólagos "keresztényellenességet" domborítja ki, tendenciózusan. Ez olcsó egy hír megfelelő tálalása, hanem vallási-etnikai feszültségkeltés, Brüsszel-ellenes kampány a fidesz-közeli sajtóban. Ráadásul szimplán te is hazudsz, amikor azt állítod, hogy nemzetközileg "mindenki" így közölte a hírt. Ezek után esetedben már dupla öngólról és önégetésről beszélhetünk csupán.

aeidennis 2012.12.30. 13:58:53

"hogy ez az eredetileg ősi, pogány jelkép hogyan férhet el az egy istent imádók vallásában" - talán a Magyar Hírlap mellett elolvashatnád az Élet és Tudomány karácsonyi számából az ide vonatkozó cikket. Én simán kifizetném a helyedben azt az 500 forintot, hogy ne tűnjek műveletlennek.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 14:01:32

@b243790: "Csak politikai "feszültségek gerjesztése" a bejegyzésed célja semmi több...."

A poszt már csak következmény, a gerjesztés már megtörtént a linkelt médiumokban

bgp 2012.12.30. 14:08:45

Hát te se ellenőrizted, hogy a teljes mondatod logikus-e:
"Elképesztő, hogyan engedhet meg magának egy ilyen álhír-terjesztést és gerjesztést egy magyarországi médium, amelynek célja az etnikai és vallási feszültségek gerjesztése?"

Ha az a célja, akkor úgy! El vagyok képedve.

sánta vas 2012.12.30. 14:11:37

@Csehszlovák Kém: Viszont a muszlimok ürügyén történt.Sztem őket egyáltalán nem zavarta a karácsonyfa, viszont rájuk hivatkozva lehetett ütni egyet a keresztényeken. Mikor mennek már nyugdíjba a '68-asok??? Ideje lenne...

BKV - Önnek megyünk 2012.12.30. 14:19:29

en brusselben elek es itt egyaltalan nem allhirnek eltuk meg vol is eleg nagy felhaborodas abbol a "fabol"...

Ludovikás Levente 2012.12.30. 14:19:31

Pusztán ízlés oldaláról szemlélve az a magánvéleményem, hogy nem lehet jóérzésű ember, aki ezt a doboz-förmedvényt odaállította Brüsszelbe. Ha már lerombolni nem lehet Európa egyik legszebb, legharmonikusabb főterét, legalább tegyük tönkre valami oda nem illővel - ez lehetett a jelszó

Húsrágó_hídverő 2012.12.30. 14:26:38

Sánta vas! ..annyira igazad van, hogy a csimborasszó mély lyuk ehhez képest....

govegan 2012.12.30. 14:26:46

@Ludovikás Levente: ugy megkerdeznem, hogy hol lakik a baratod es vajh' az osszes tobbi muszlim orszagban is igy van-e, mint ahogy celzol ra, vagy van olyan hely egyenesen, ahol ra huznak a fara, ha meglatjak, - de azt hiszem felesleges.

ayad 2012.12.30. 14:42:05

az utolso kep nem szaudi hanem az Arab Emiratusokban, egesz pontosan az Abu Dhabi-i Emirates Palace-ben keszult, es nem art tudni hogy habar joval toleransabbak itt az ilyesmivel, mint Szaud-Arabiaban, azert nincs felulreprezentalva a karacsony a muszlim orszagokban, az biztos. Szaud-Arabian csak otthon unnepelheted, a lakasodban, de ezek a dolgok is valtoznak, folyamatosan. Azt mondjak, regen egy keresztet vagy Bibliat ugy kellett atcsempeszni a hataron, ma mar nem igazan foglalkoznak vele.

moophlander 2012.12.30. 14:53:53

@Csehszlovák Kém: A 2002-es választások után egy hónappal az egyik kereskedelmi televízió hírbemondója 1 perc 40 másodpercig sorolta, hogy "Tévesen állítottuk azt.... valamint nem felel meg a valóságnak azon állításunk, hogy... stb. " Ezen téves állítások érdekes módon mind a jobboldalt sározták! A másik érdekesség, hogy akkor az olyanok mint te, akinek olyan k..va nagy a hírigazság érzete, vajon hogyan vélekedtek erről? :D

Húsrágó_hídverő 2012.12.30. 14:54:03

..amúgy kíváncsi lennék, hogy egy bizonyos ország hatágú jelképét disznó...al festené a betonra, természetesen erősen stilizálva, közös ünnepükön egy 'művész', mi is lenne a reakció????

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 14:54:10

@sánta vas: Senki sem "ütött a keresztényeken". Lecserélték az eddigi élő fenyőt egy (szerintem bűnronda) installációra.

kvadrillio 2012.12.30. 14:56:35

NODEMOSTAKKOR...ÁLLÍTOTTAK KARÁCSONYFÁT BRÜSSZELBEN, MINT EDDIG MINDEN ÉVBEN...AVAGY NEM ÁLLÍTOTTÁK FEL AZT A ROHADT KARÁCSONYFÁT, MINT EDDIG MINDIG MINDEN ÉVBEN ????????????????????!

kvadrillio 2012.12.30. 14:59:51

AZ OTT FÖNN EGY SZIMBÓÓLEUM AVAGY EGY MAUZÓÓLEUM ???!

a nagy levin 2012.12.30. 15:01:02

Hülyeség. A téren, a szokásos helyén ott áll a betlehemes jászol, kis Jézussal, minden bibliai alakkal és kedves kis élő juhok sétálnak körülöttük. A "karácsonyfa" installációtól kb 40 méterre, szépen kivilágítva.

Tehát nyilván nem arról van szó, amit a pletykák és újságcikek említenek. Arról nem is beszélve, hogy a karácsonyfa mint olyan eredetileg nem is keresztény jelkép. Sőt... a muszlim vallásúakat egyébként nem zavarja. A karácsonyfa amúgy is már a szekularizált és kiüresített kommerciális karácsony fő kelléke - ahogy a muszlim világ bevásárlóközpontjai is ékesen illusztrálják.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 15:05:36

@kvadrillio: Így van, az alapkérdés továbbra is ez. A jobbos sajtó szerint ugye nem állítottak - méghozzá a muszlimok miatt! - a poszt ezt a nyilvánvaló hazugságot cáfolja.

Frizuravarjú 2012.12.30. 15:05:44

Szegény buta zsidók feszítik a húrt megint. Aztán a húr elpattan...

kvadrillio 2012.12.30. 15:05:50

MOHAMED PRÓFÉTA, HA EZT LÁTNÁ, SÍRVA-KACAGNA BRÜSSZEL NYOMORÁN !!!

Fengyi 2012.12.30. 15:25:12

Ezen a kancsó íráson sem érdemes meglepődni, az indexen az első 15 blog nagyjából ezt a szín és irányvonalat képviseli a hét minden napján.
Ha már EU, igenis állítsunk rendes fát! Felőlem állítsunk emellett minden mást is, de azért egy jó öreg igazi fa hiánya igenis hiány.
Európa egy kicsivel régebb óta keresztény, mint EU államok összessége.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 15:25:23

@Frizuravarjú: Áruld már el nekem, hogy hogy jönnek ide a zsidók? Milyen húrt feszítenek a brüsszeli fenyőfával kapcsolatban?

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 15:28:16

"A közép-franciaországi Montargisban működő Grand-Clos magániskola igazgatónője rövid közleményben tudatta, hogy a különböző vallások és a világi iskola értékeinek tiszteletben tartása érdekében a Mikulás idén nem jön az iskolába, helyette bábelőadás lesz."

atv.hu/kulfold/20121205_muszlim_nyomasra_kitiltottak_a_mikulast_egy_francia_iskolabol

Kezdődik kicsiben, mint pl. a fenti esetben, aztán folytatódik így... Ti meg beálltok és lementek kutyába, nem is veszitek észre, mi történik, mert annyira-de-annyira toleránsok vagytok, hogy az már felment titeket a gondolkodás alól. Kellemetlen.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 15:28:34

@reszeg tengeresz: Ezt régen telefonbetyárkodásnak hívták. Mostanában troll a neved, változnak az idők. Ne legyél rá büszke, bármennyire is nagyfiúnak érzed magad attól, hogy a címlapos indexes blogokba beleböffentesz néha valami sületlenséget.

BHJ-962 2012.12.30. 15:36:43

Bezzeg a Mi országfánk milyen gyönyörűen áll a Parlament előtt.
Tessék kimenni, nézegetni és majd szép csendben lenyugosztok és rátok jő az áhítat.
Ámen.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 15:50:34

@Tapossuk A Szabadságjogokat: "Kezdődik kicsiben, mint pl. a fenti esetben, aztán folytatódik így..."

Semmi sem folytatódott, Brüsszelben van karácsonyfa.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.30. 15:50:40

@Diákok, ne bízzatok a sunyi Orbán kormányban!: "Egy megfáradt, becsapott, kiégett, reménytelenségbe süllyedt, összezavarodott nép gyermekei vagytok."

Aki mondja, majompofa!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 15:51:03

@Tapossuk A Szabadságjogokat: Milyen érzés hazugságban élni?

Rólad is szól a poszt, te fasz!

Legközelebb, ha idézed a hírt, ne felejtsd el bemásolni a másik részét sem. No, nem az MTI-ből, mert az is a Fidesz propaganda-gyár része, de az AFP-ből:

"That did not go down well with the local council, which called in the national school inspectorate and between them they ensured a rapid U-turn.

“Like every year, there will be a Christmas party with a Father Christmas,” deputy mayor Jean-Pierre Door told AFP.

“We would have made sure of that, even if we had to dress up ourselves.”

Ennyit arról, ki megy le kutyába.

Te voltál az eddig jobbos kommentelők második legnagyobb önégetője @b243790: után.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.12.30. 15:51:08

@reszeg tengeresz: csökött vagy.

Azt írja a bolg: "Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg."

Mégis miféle moderáció, amin ilyen részeg tengerész szintű hozzászólás átcsúszik?

@BHJ-962: Nyilván mi is félünk a muszlingoktól.

Papageno68 2012.12.30. 15:51:30

Nem akarom a bloggazdát védeni, meg tudja ő magát, de a poszt lényege nem az véletlenül, hogy végül is van Karácsonyfa és Betlehem is Brüsszelben. +Senki nem akarta elszabotálni. Ergo Zsóti és barátai hazudtak. Leginkább erről kéne beszélni nem arról, hogy hol szabad disznótrágyával Dávid-csillagot rajzolni, stb..

Papageno68 2012.12.30. 15:51:51

@Csehszlovák Kém: Látom elkéstem. Nem kéne meccset is nézni közben.

salakoss 2012.12.30. 16:17:31

Te mocskos provokátor doto,megint pofára estél?

Szevasztok 2012.12.30. 16:18:02

@reszeg tengeresz: "Rohadt libsik!"

Mivel az összes megszólalásod a fentihez hasonló, ajánlom figyelmedbe az alábbi idézetet:

"...tiltakozás és sértődés (harag, méreg, bosszú, visszautasítás) kivétel nélkül és minden esetben biztos jele annak, hogy az emberben álarcos bűnök kormányoznak. Mert csak a bűn tiltakozik, sértődik, dühös és utasít vissza. Nem tűri, hogy leleplezzék. Ezért fejt ki oly erélyes, de negatív agressziót."

Ezek után arra vagyok kíváncsi, hogy te mit titkolsz ennyire. (Nem, nem várom, hogy eláruld.) De tudd, hogy mi mindannyian tudjuk rólad, hogy valami igen komoly dolog! Minél jobban fröcsögsz, annál komolyabb ügy lehet.

sánta vas 2012.12.30. 16:22:48

@Papageno68: Persze van fa, csak jóval kisebb,mint korábban. Ezenkívül nem a valódi karácsonyfa van a tér fókuszpontjában,mint eddig, hanem ez a színes izé.Ez a lényeg. Ebből is látszik, hogy a féligazság rosszabb, mint a hazugság..

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 16:23:01

@Vombatus Ursinus: Úgy, ahogy az Abu Dhabi-i Emirates Palace-ben is van, de ez a lényegen nem változtat. Nem gond, előbb vagy utóbb majd rájössz te is...

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 16:29:31

@salakoss: "Te mocskos provokátor doto,megint pofára estél?"

Ez az első hozzászólásod, mióta regeltél ezen a nicken. Gratulálok!

sánta vas 2012.12.30. 16:29:42

@Vombatus Ursinus: Képzeld el azt az idős, vallásos brüsszeli nénit, aki már évtizedek óta megszokta az óriásfenyőt a téren. Hozzátartozott a karácsonyához. Most pedig azt a hányást kell néznie. Na, rajta ütöttek egyet képletesen.

kúrórudi 2012.12.30. 16:29:49

Hazudnak reggel délben este.....

A hívek meg tapsikolnak és tapsikolnak....

Akkor is amikor éppena saját szarukat etetik meg velük...

És a legdurvább h ízlik is nekik!!

A kognitív disszonancia csodákra képes....

Ringlósztár 2012.12.30. 16:30:13

Ki nem szarja le, hol van karácsonyfa és hol nincs?
Aki akar, az állít az otthonában.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 16:30:54

@Csehszlovák Kém: Minden bizonnyal igazad van és minden tiszteletem a tiéd. Ennek ellenére engedd meg nekem kérlek, hogy úgy gondoljam, előtted nem világos, hogy mi történik, mikor ezek a hírek megjelennek.
Ha majd eljön az idő, mikor mindketten az életünkért küzdünk, ez majd jusson eszedbe.

kúrórudi 2012.12.30. 16:36:29

@BKV - Önnek megyünk:

"en brusselben elek es itt egyaltalan nem allhirnek eltuk meg vol is eleg nagy felhaborodas abbol a "fabol"..."

ha tudnál olvasni akkor feltűnt volna h a poszt nem állítta se azt hogy van fa (ott kép is) se azt h ebből nem volt felháborodás (leírták amit te is).... a poszt arról szólt h itthon a jobbos média szokás szerint fröcsögött és hazudott....

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.30. 16:36:55

@Csehszlovák Kém:

Azért legyünk őszinték! Akármi is a helyzet a brüsszeli karácsonyfával, vagy azzal a mikulás üggyel a francia iskolában, tagadhatatlan, hogy az ilyesmit azért nem nehéz bevenni, mert jelenség szinten a „dhimmi” hozzáállás, azaz a mohamdánságnak önkéntes behódolás több mint csak létezik. Lehettek az állítások ez esetben tévesek, de hogy nem idegen a mai Európától a megközelítés, az nagyon biztos.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 16:40:27

@sánta vas: Elképzeltem, ahogy elképzelsz magadnak egy idős, vallásos brüsszeli nénit. Milyen lehet az? :)

Papageno68 2012.12.30. 16:40:41

@sánta vas: Igen, ezzel a hangnemmel és ezekkel az érvekkel lehet vitatkozni.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 16:40:56

@Vombatus Ursinus: Én ("jobbos kommentelő", "fasz") hiába mondom el neked, úgysem menne át. Járj utána, nézz szét kicsit a világban, de közben legyen nyitva a szemed - critical thinking!

kúrórudi 2012.12.30. 16:41:27

@ByA:

"a mohamdánságnak önkéntes behódolás több mint csak létezik"

erre abból jöttél rá ahogy orbánék próbálják nagyon kínosan és viszonzás helyett rúgdosások mellett nyalni az azerbajdzsániak seggét?

kúrórudi 2012.12.30. 16:42:09

@Vombatus Ursinus:

a vallásos brüsszeli néni áldozás gyanánt elnyom egy spanglit a sekrestye előtt....

joszip 2012.12.30. 16:48:24

A poszt dátumából kiderül, hogy a dotoho blog ugyanúgy beszopta a hírt, csak akkor nem írt róla (mit neki Karácsony). Most meg úgy csinál, mint a jólértesült :)
Zsidózott egyet még a szerző, aztán submit. Na hát elvtársak ebből nem élünk meg.

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 16:48:33

@ByA: Tökéletesen egyetértek, ez a helyzet ma Európában.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.30. 16:48:39

@kúrórudi:

Nem, ennek semmi köze hozzá. Nyugati jelenségekről beszélek. Az azeriek mellesleg bármennyire is mohamedánok, nem ebben utaznak.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 16:48:48

@Tapossuk A Szabadságjogokat: Hú de titokzatos vagy... Menjek el Abu-Dhabiba? Miért nem írod meg nekem, hogy ott hogy van, ha már egyszer arra hivatkoztál?

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 16:52:42

@kúrórudi: Az égvilágon semmitől. Mindenre fel vagyok készülve, ebből kifolyólag nem kell rettegnem, elég pusztán ébernek lennem.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 16:52:47

@kúrórudi: A vallásos brüsszeli néni nagyjából lexarja, hogy a főtéren milyen fenyőfa áll. Szerintem. Legfeljebb nem tetszik neki.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.30. 16:54:34

@kúrórudi:

Amit annak az alaknak mondtál, ahhoz képest amilyen, dícséretnek számít. Annyival rosszabb, annál is.

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 16:59:33

@Tapossuk A Szabadságjogokat: "Mindenre fel vagyok készülve, ebből kifolyólag nem kell rettegnem,"

A kalasnyikov a kezed ügyében legyen kibiztosítva, felhúzva! Mit lehet tudni, hogy mikor támadnak ezek a szemét muzulmánok-zsidók-komenisták-libsik. :)

alfa.orionis 2012.12.30. 16:59:43

Hát ez a förmedvény nem egy karácsonyfa.
Innentől kezdve tökmindegy, ki mit magyaráz bele vagy hozzá.

Imádom ezeket a modern installációkat, bár ez a brüsszeli gané még nem veri a 12 tányér kutyaszart.

kúrórudi 2012.12.30. 16:59:58

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

"Mindenre fel vagyok készülve, ebből kifolyólag nem kell rettegnem, elég pusztán ébernek lennem."

te rettegsz...

Tapossuk A Szabadságjogokat 2012.12.30. 17:00:15

@Vombatus Ursinus: Már leírtam miért nem... Nem azért kommenteltem, hogy osszam az észt. Csak így ventillálok néha, ez segít ébernek maradni.
Amúgy sem vagyok egy jó író, ez gondolom azért látszik, másrészt mindenkinek a saját szemüvegén keresztül kell látnia a dolgokat. Ez a valódi nyitottság, ezt kéne itt nagyon sok embernek megtanulnia. Nem a vak tolerancia viszi előre a világot, hanem a nyitott, kritikus gondolkodás és a józan ész.
Részemről ennyi, én léptem. Sok sikert mindenkinek.

Netuddki. 2012.12.30. 17:04:21

Ezt a hoax-ot én is hallottam egy jobboldallal szimpatizáló emberkétől. Már akkor is elég érdekesnek találtam, ugyanis a lobbik általában szimpatizálni szokott a muszlimokkal...

kvadrillio 2012.12.30. 17:04:28

@Vombatus Ursinus: HMM...MINDENKI TUGGYA, HOGY BRÜSSZEL (IS) TELEVELÜK....:o)..na nehogymááá ne oda menjenek, ahol sok a lóvé ?!!! .o9

kúrórudi 2012.12.30. 17:04:39

@Vombatus Ursinus:

bizony....szegény rettegő magyar keresztény... mindenki őg akarja kicsinálni.... az ő országa kell 5milliárd990millió embernek mert nincs jobb hely a földön....

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 17:08:02

@Tapossuk A Szabadságjogokat: Akkor most nem fogom megtudni, hogy Abu-Dhabiban hogy van ez az egész... Kár. :)

kúrórudi 2012.12.30. 17:08:19

@kovi1970:

de csak ha izraelről van szó....

azt is a rettenetesen primitív összefüggés alapján miszerint az ellenségem ellensége a barátom..... na nesze neked barátság ha egy álkarácsonyfa álhíre elég volt ahhoz h uszítsanak kicsit a muszlimok ellen is...

Vombatus Ursinus 2012.12.30. 17:13:20

@kúrórudi: A brüsszeli támadás csak a kezdet! Majd ordít még a müezzin az ablakod alatt, de akkor már késő... :)

Balt 2012.12.30. 17:13:32

Megint sikerült elsiklani a dolog lényege felett: az ún. meg nem értett művészt a közakarattal (és közízléssel) messzemenőkig szembe menve Európa "fő"városának döntéshozói helyzetbe hozzák, egy évszázados hagyomány megcsúfolása érdekében. Akárcsak a szép emlékű Demszkigrádot látnánk... Hajrá "belgák"!

2012.12.30. 17:33:19

Rákattintottam az egyik linkre, ami a Magyar Hírlap cikkére mutat. Legnagyobb meglepetésemre álhírek és hazugságok helyett mindent megtaláltam a november 28-án! kelt cikkben, amit itt a szerző egy hónappal később diadalmasan közöl. Megírják a cáfolatot, a muzulmánok sérelme, mint ok pedig csak a belga sajtóban és online fórumokon elterjedt hírként szerepel, nem pedig tényként. Sőt, közlik, hogy "a háttérben egyszerűen csak nagyfokú ízlésficam állhat".

_most_ 2012.12.30. 17:33:55

@kovi1970: jaja, amíg Izrael ellen vannak, addig az arabok a jobbikos idióták legjobb barátai, de egyébként természetesen ellenségek, mint mindenki aki másmilyen mint ők. Másik, meg most aggódnak szegény brüsszeliek miatt, máskor meg éppen Brüsszel Magyarország legnagyobb ellensége. Igazából az ilyeneknek teljesen mindegy, csak legyen kit okolni a saját hibáik miatt.

Fell Bandi 2012.12.30. 17:34:13

Ekkora sutyerák posztot nem olvastam ebben az évben sem itt, sem máshol, megszavazom ennek a dotoho-nak az év gréczyzsóti díját, ami a tavalyi nyertesről kapta a nevét.
Ha nem tetszik valami dotoho, el lehet innen menni, ahogy a példaképed mondotta volt...bár sok jóra ne számíts sehol, az ilyen söpredéket mindenhol szemenköpik.

vladimir964 2012.12.30. 17:34:25

Látom a hozzászólók egy része azon kívül, hogy fröcskölődik, halvány fingja sincs a muszlimokról, a Prófétáról meg az eszméiről még annyira sem. No, következzék hát néhány idézet a Kur'anból, aztán semjénzsoltikák gondolkozzatok el:
"Nektek a ti vallásotok, nekem az én vallásom"
"Bárki, aki megöl egy nem muszlim vallású embert, ki békében él a muszlimokkal, sohasem fogja érezni a dzsennet virágillatát"
"Vigyázzatok! Bárki aki kegyetlen a nem muszlimokkal vagy visszaél a jogaikkal, vagy olyan terheket ró rájuk, melyeket képtelenek elviselni, avagy akaratuk ellenére elvesz tőlük bármely javat, én magam (Mohamed) fogok ellene vádat emelni az Ítélet Napján"
Egyébként nincs semmi baj ezzel a karácsonyfával, teljesen korrekt modern installáció. Az, hogy valakiknek nincs érzékük a modern felfogású művészethez, már más dolog...

Gera 2012.12.30. 17:40:04

@ByA: "a mohamdánságnak önkéntes behódolás több mint csak létezik"

Szerintem meg nem létezik. Persze a muszlimok is elkövetik azt a hibát, hogy az európaiak toleranciáját behódolásként értelmezik és emiatt kegyetlen nagyot fognak szívni, amikor ennek a toleranciának a határáig feszítik a húrt. Mindenki jobban járna, ha még időben felidéznék, hogy ezek a jóllakott, a végletekig békésnek tűnő népek itt alig pár évtizede még tízmilliószám gyilkolták halomra egymást, úgyhogy a látszat ellenére ők is nagyon könnyen vagonokban és táborokban végezhetik, ha elvetik a sulykot. Nem kéne addig elmenni.

kúrórudi 2012.12.30. 17:45:30

@vladimir964:

az eiffel tornyot is utálták a maga korában..... az akkori ottani pöcsfejek szerint egy rakat rozsdás görbe vas....

ha a világot ezeka pöcsfejek alakítanák akkor még mindig barlangban laknánk a saját szarunk mellett...

2012.12.30. 17:45:49

1) Malájzia, muszlim ország: már novemberben felállították a (mű)fenyőfákat az összes jelentősebb bevásárlóközpontban, megjelentek a tépalós, rénszarvasos, hóemberes dekorációk, az IKEAban valódi fenyő is kapható (műfenyő mindenhol) és 24 órában szól a karácsonyi zene ("♫ a king was born today ♫"). Igaz, már kezdik lecserélni mindezt kínai újéves cuccokra.
2) Jézus (عيسى‎ ʿĪsā) a muszlimoknak is Messiása, a Korán többször említi őt név szerint, mint Mohammedet magát.
3) A globális felmelegedés korszakában már nem célszerű további fák kivágásával rontani helyzetünkön. A műfenyő a realitás, a 3D pixelart-os megvalósítás (lásd képet) pedig nagyon cool retró.

kúrórudi 2012.12.30. 17:45:55

@Gera:

hoppácska...belőled egy pillanatra előbújt a szunnyadó (?) náci....

terminator01 2012.12.30. 17:47:27

@Nyrségi Trolls: A világ változik és az újdonságokat legtöbbször idegenkedve fogadják. lásd automobil, gőzvontatás stb.
Szóval befogadóknak kell lennünk és meg kell tanulni az új dolgokkal együtt élni.

Gera 2012.12.30. 17:57:40

@kúrórudi: Fenéket. Ez egy egyszerű elemzés volt arról, mi lesz a vége ennek a dolognak. Sokan azt hiszik, hogy Európa muzulmán lesz, de ez egy tévedés, a tények nem éppen arra mutatnak, hogy az európaiak ne lennének képesek mindenféle ocsmányságra. Az, hogy én nem vennék részt ilyesmiben, még nem azt jelenti, hogy más se.

Régi Péter 2012.12.30. 18:33:50

@Csehszlovák Kém: És itt nincsen semmiféle keresztényellenesség? A karácsonyfa állítás egy több száz éves keresztény hagyomány, posztmodernnek aligha nevezhető. A modernitás csapást mért a kereszténységre ezt gondolom te sem cáfolod. A karácsonyfa NEM ÍGY NÉZ KI, nem egy világító kockákból összerakott posztmodern installáció. Minden elemének megvan a maga üzenete: pl. örökzöld fa>halhatatlanság Jézus által. A díszeknek ugyanígy, megvan most nem sorolom föl. Ez egy hagyomány, amelyet most szándékosan, durván megsértettek brüsszelben (ami ugye szintén jelkép, ez a város az EU székhelye, vagyis a globalizáció egyik fő központjáról van szó). A brüsszeli tett a deszakralizáció mintapéldája, szándékos keresztényellenes tett, és lényegtelen hogy a muszlimok miatt történt vagy sem. Egy keresztény jelképekkel földíszített örökzöld fa helyett egy világító kockahalmaz a város főterén épp az ellenkező üzenetet fogalmazza meg, mint amire az való, így természetesen sérti a keresztény embereket.
No persze tudjuk, hogy ha a keresztények sérelméről van szó, az téged ugyebár nem zavar, hiszen egyébként is teljesen elfogulatlan szoktál lenni.

joszip 2012.12.30. 18:34:00

@kúrórudi: " az akkori ottani pöcsfejek szerint egy rakat rozsdás görbe vas...."

Igazuk is volt. A világ azóta felkapta, minden buzi oda akar menni, de attól az még csak egy rakat vas. Bármikor fel lehet építeni egy mégnagyobbat, oszt akkor mi van.

sánta vas 2012.12.30. 18:43:36

@Vombatus Ursinus: Próbálj meg értelmesen vitatkozni inkább. Az aberrált képzelgéseid nem érdekelnek...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 18:56:11

@Régi Péter: Az ilyen egybites farizeusok kedvéért, mint te tettem be a posztba a máltai PET-palackból kirakott karácsonyfát.

Nézegess még "keresztényellenes" megoldásokat, ahol a karácsonyfa nem úgy néz ki, mint ahogy a te begyöpösödött ízlésed elvárja. Logikád szerint Olaszország, Japán, Izland vagy Portugália a globalizáció szekértolója lett, szerencsére például New York vagy London "a több széz éves keresztény hagyomány" alapján állított fát: timiacono.com/index.php/2012/12/25/christmas-trees-around-the-world-3/

Kedvencem a katolicizmust csak hírből ismerő Mexikó, ahol 2009-ben, a brüsszeli fertőt megelőzve képesek voltak egy ilyen keresztényellenes, hagyományoknak ellentmondó, világító giccset felállítani: www.mymodernmet.com/profiles/blogs/spectacular-christmas-lights

Apropó, a magát "nemzeti-keresztény" kormánynak mondó Fidesz-KDNP kormány milyen karácsonyfát állított? Nagy szerencse, hogy Orbán Viktor nem tagja az MMA-nak!

_most_ 2012.12.30. 19:08:03

@Régi Péter: ha a keresztényeken múlna, az emberek még mindig a sötét középkorban élnének, és azt hinnék a föld forog a nap köröl. Minden csapás a keresztényégre csak az elkerülhetetlen fejlődés része.

Ludovikás Levente 2012.12.30. 19:21:58

@ayad:
Csodálkoztam volna ha Szaúdi Arábiában tényleg karácsonyfa állna, akár egy nemzetközi szállodában is. Az Emirátusok sokkal lazább, nyitottabb a külföld felé, bár persze minden relatív

Azt megintcsak kétségbe vonom, hogy kereszténynek lenni egy arab országban magától értetődő és elfogadott, sőt ilyen téren a pozitív tendencia is csak vágyálom inkább. Elég brutális ellenpéldák vannak és sajnos lesznek is még, figyelembe véve a - jórészt egyéb okból - felhalmozódott indulatokat

Másrészt Belgium se éppen a sikeres integrációra példa, csak erről nem illik beszélni ezeken a liberális fórumokon. A két alkotó nemzetiség mentén gyakorlatilag kettévált az ország, és ezt még felerősíti a vallon szocik által betelepített afrikai moszlimok körül kialakult igen komoly feszültség. Csehszlovákia ehhez képest stabil ország volt, mégse maradt egyben. A jövő csak politikai szándék kérdése

Gera 2012.12.30. 19:26:20

@Régi Péter: Nekem például tetszik és biztos lehetsz benne, hogy még nagyon sok ember van így ezzel. Pedig szeretem a Karácsonyt, mint ünnepet és a karácsonyfát is.

Szerencsére nem minden keresztény gondolja úgy, hogy minden, ami száz évesnél fiatalabbnak néz ki, az valami modern szar, amit automatikusan gyűlölni kell. Sőt, több igencsak progresszív van köztük. Ott vannak pl az új modern pannonhalmi épületek és a bazilika elég radikális felújítása, nagyon jók lettek. Biztos megbotránkoztat, de modern Jézus ábrázolások is léteznek, természetesen vallásos művészektől.

Természetesen a tied is egy vélemény, csak ne hidd, hogy mindenki egyetért veled.

Húsleves 2012.12.30. 19:44:13

Aki nem érti ennek a szerencsétlen bloggernek a lelki világát, megértheti abból a posztjából, amit akkor írt, amikor a nyolc magyar aranyérem okozta trauma miatt teljesen elborult az elméje:
dotoho.blog.hu/2012/08/15/turani_faszkalapok_szevasztok
"Erről az identitás-válságról szól a nyolc olimpiai aranyérem körüli hiszti, a „Marslakókról”, a fene nagy különlegességről, amely nem más, mint a szomszédos népek brutális lenézése, most éppen nyolc sportember teljesítménye mögé bújva. Elmentek ti a picsába!"

Putyilov gyári melós 2012.12.30. 19:50:55

Nincs is röhejesebb a párttagkönyves komcsikból neofita "kereszténnyé" lett ájtatosmanó, szemforgató, Fideszes bértollnokoknál :o)))

Ezek nem megfeszítenék Jézust, hisz naponta köpik le a tanításait.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 19:54:28

@Húsleves: Még ezt sem találtad el, az olimpiával kapcsolatban itt írtam le gondolataim: dotoho.blog.hu/2012/08/11/biszbasz_es_en

Az általad linkelt poszt a Kurultáj nevet viselő, homoerotikus fesztiválon összegyűlt félázsiai, turáni faszkalapokról szól.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.12.30. 19:54:38

@Diákok, ne bízzatok a sunyi Orbán kormányban!: Te vagy itt a legnagyobb idióta, szevasz. Most képes lennél te is a diákokat előre tolni, mögéjük bújni, csak mert te magad és a bandád teljesen hiteltelen.

Gratulálok.

Zwio 2012.12.30. 20:12:17

Mi a fasz ez, valami rabbiképző?

anyadmajma 2012.12.30. 20:29:25

Beszarás, ezek a pöcsfejű fideszesek is szarnak a muszlimoktól,
AZÉRT NINCS MAGYARORSZÁGNAK IDÉN KARÁCSONYFÁJA????????????
- vagy brüsszeli előírás, hogy nem lehet, mocskos eu.
- vagy nincsmegszorítás, de drága az ingyen felajánlott fa, mocskos multik.

Bár szerintem csak az autópályás-gyilkos lázár nem tud máshol megállni, mint a parlament előtt, és nehogymá, hogy a fenyőtüske még belehullik a klímaszűrőbe.
A város díszkivilágításának ára is jó helyre ment, kellett a tarlós meg a sleppje fizetésére.
Hajrá fidesz, a legnagyobb magyar KERESZTÉNY párt! (a kdnp csak 2. lehet)

Frizuravarjú 2012.12.30. 20:31:03

@Vombatus Ursinus: Fogalmam sincs. Neked nincs tipped esetleg?

-:O

tintamin 2012.12.30. 21:13:15

Hahahaha:)
A legvéresszájúbb "keresztények" a legszánalmasabbak, szegényeknek aztán tényleg lövésük nincs, miről beszélnek.
Szeretet? Megbocsájtás? GONDOLKODÁS?
Ugyanmár, kérem!

Vol'Jin 2012.12.30. 21:17:58

De miért a muszlimokra fogták, és nem a zsidókra? Rendes igaz magyar jobber ilyen ideológiai kisiklást hogyan követhet el?

AnnaKarenina 2012.12.30. 21:58:13

@tintamin: Igen.
Amúgy a karácsonyfa is szimbólum, mert különben mi a frásznak vágnánk, vágatnánk ki egy növényt és hurcolnánk be a szobánkba. (Ahogy a Wikipédián olvasom. mindössze "a XIX. század második felétől jelent meg a szokás kezdetben főleg a német ajkú városi lakosság körében. Az első „magyar” karácsonyfát valószínűleg Brunszvik Teréz állította Aszódon, 1824-ben. A magyar szépirodalomban a karácsonyfa első említése 1854-ből, Jókai Mór A koldusgyermek című, karácsonyi tárgyú elbeszéléséből van.")

Ha szimbólumnak tekintjük, akkor teljesen mindegy, hogy igazi fából van-e, vagy azt jelképezi. Sőt manapság mintha az emberek kezdenék jobban megérteni az élő fenyőfákat és inkább áttérnek a cserepes igazi, vagy a műfenyők használatára. Mert mi a fenének is kell legyilkolni a fákat a szeretet nevében? (Amíg a gyerekem kicsi volt, mindig abban reménykedett, hogy a karácsonyfa visszamegy az erdőbe.)
De hát nyilván a véresszáj a legfontosabb a butábbik és agresszívabb jobboldalon, biztos csak azt sajnálják, hogy itt nem valami, anno a nyilainkkal Európában elterjesztett ősmagyar szokás meggyalázásról van szó. :)

Itt lehet még nézni extra karácsonyfákat, nekem a muránói (2.) a kedvencem:
www.laurabielecki.com/blog/interior-design/top-10-christmas-trees/

kenájkikit 2012.12.30. 22:01:40

a "keresztény üldözés" fenntartói a "keresztény üldözést" hangoztatók maguk.

kenájkikit 2012.12.30. 22:05:16

a "keresztény üldözés" fenntartói a "keresztény üldözést" hangoztatók maguk.

Kanstruktív 2012.12.30. 22:29:47

A brüsszeli karácsonyfa óriási, modern, gyönyörű, jó nézni, és nem csak zöld, mint a képen,hanem borzasztóan izgalmas fényjátékok futnak le rajta, összahangban a városházával. Láttam decemberben. Ilyen egy modern karácsonyfa. A műfenyő szentségtörés? A villanyvilágítás szentségtörés? A "más" karácsonyfa szentségtörés? Hülyék vagytok... (nem keresztények, mert azok megbocsátanak...)

knbm (törölt) 2012.12.30. 22:50:34

Nálunk a templomban és az iskolában is műanyag fenyő volt. Sőt a lakásban is. Szemét Brüsszel!

knbm (törölt) 2012.12.30. 22:55:46

@Régi Péter:

Látom téged a tények nem zavarnak. Olyan van mint a kormány.

Sea-you 2012.12.30. 22:56:03

Az atlag muszlim leszarja h te karacsonyozol. Indoneziaban es Malajzaiaban a plazakban meg fakat is allitanak es szol a jingle bells is. A muszlim vallas ugyanis alapvetoen tolerans.

2002 2012.12.30. 22:59:45

@Vol'Jin: Ezt nem tudod? Ha arabok ölnek zsidót, amerikait, az teljes mértékben oké.
De a betelepült arabnak/négernek lenni az ugyanakkora bűn mint zsidónak lenni.

komplikato 2012.12.30. 23:05:42

@Fengyi: "Ha már EU, igenis állítsunk rendes fát! Felőlem állítsunk emellett minden mást is, de azért egy jó öreg igazi fa hiánya igenis hiány.
Európa egy kicsivel régebb óta keresztény, mint EU államok összessége."

Eredetileg a "karácsony" nem is keresztény ünnep, egy halom régi ünnep összessége. Később lett cs az ami most, Jézus születésnapja.

Karácsonyfát vagy fenyőt nem túl régóta használnak karácsonykor, innentől téveszmésnek minősíthető aki a Karácsonyfát mint a karácsony nélkülözhetetlen kellékét állítja be vagy aki szerint a fenyő állításnak bármi vallási gyökere lenne. Sőt még a fenyő előtt használt örökzöldek se túl régóta divatosak. És még az ajándékozási ceremónia se túl régi.

Itt egyesek úgy tettek mint ha a karácsonyfa léte olyan fontos és elidegeníthetetlen része lenne az ünnepeknek, mint az éjféli mise. Pedig nem.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.12.31. 00:06:35

"A nemzetközi sajtóban lábra kapott álhírt aztán a ... populista jobboldali rémhírterjesztők aztán ... eképp tálalták a hírt."

Tisztázni kellene, azt hiszem, hogy a poszt mit is állít. Azon kívül, hogy lángbetűkkel kihirdeti, hogy utálja a kereszténységet és a Fideszt. Kicsit kusza a mondandó. Vagyis mi az igazi igazság, amit a sok buta jobbos nem tud? Tippek:

a) A New York Times és a BBC News is beállt a fidesznyikek közé, ezért írnak arról, hogy nem karácsonyfa, hanem installáció.

b) A New York Times és a BBC News nem úgy gondolta.

c) Brüsszelben nem is installáció áll a téren, hanem fenyőfa.

d) Ez a színváltogató izé karácsonyfának nevezendő, ezért a 11 ezer brüsszeli vagy hülye, vagy szélsőjobbos fidesznyik.

e) A brüsszeliek nem tiltakoztak.

f) A karácsonyfa állítása nem a keresztény vallás egyik legfőbb eseményének megünneplése kapcsán vált népszokássá, mielőtt az arabok is aprítani kezdték a sivatagi fenyveseket, felelevenítve az iszlám és a fenyőfa régi, meghitt kapcsolatát.

g) Brüsszelben és a nyugatista világban igenis szarnak az arabokra, és soha senkinek nem jut eszébe az arabok lelki nyugalmát aggódva óvni, ezért a hír alapjául szolgáló óvatoskodás eleve egy hiteltelen baromság volt.

h) Bianca Debaets több, mint egy spiné a brüsszeli városi tanácsból, ezért a szava mintent űberel.

i) Egyéb.

Kaphatnánk egy útmutatást a poszt újraolvasásához? Előre kijelentve, hogy úgy van.

2012.12.31. 00:20:37

"Brüsszel idén is állított karácsonyfát, a karácsonyi szimbólumot idén nem egy élő, kivágott fenyő, hanem annak egy modern értelmezése reprezentálta"

Aha. Feltűnően sokszor esik meg mostanság, hogy a tradicionális dolgokat modernül értelmezik, csak valahogy senkinek nem jön át a"művészet". Nem kell brüsszelbe menni, elég csak az ilyesmiben élenjáró "nemzeti" szinházig.

Mikrobi 2012.12.31. 01:05:02

Az egy dolog, hogy utálod a jobboldalt, meg ateista vagy, de az Isten szó tulajdonnév, ezért nagybetűvel írjuk, te bunkó!

is 2012.12.31. 01:31:23

@Tapossuk A Szabadságjogokat: Kemény dolog ezt megélni, ugye? Mint ezerötszáz éve, hogy a rabszolgákat fel kellett szabadítani. Mint száz éve, hogy a nőket be kellett engedni az egyetemekre, aztán még választójogot is kellett nekik adni. Szegény spanyoloknak mostanában kell búcsút mondani a bikaviadaloktól, pedig az volt ám a tradíció! Miért is halad előre a világ, miért nem marad minden a régiben? Brü-hü-hü-hü

tbb 2012.12.31. 01:31:32

Lehet gúnyolódni a keresztény jobboldal paranoiáján. De az az igazság, hogy jó okuk van rá. Jó sok okuk.

is 2012.12.31. 01:31:40

@Androsz: Az úgy van, hogy karácsony van legalább 1500 éve, karácsonyfa meg max. 300. 1200 évig nem volt karácsonyfa, azt jó volt a karácsony úgy is. Hogy úgy van, bizony, mindenki hülye, aki ezt nem tudja, nem érti.

tbb 2012.12.31. 01:31:46

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg."

Nocsak?

komplikato 2012.12.31. 01:53:08

@Mikrobi: "de az Isten szó tulajdonnév, ezért nagybetűvel írjuk"

Hát ez erősen fogalmazás és beállítottság függő, nem gondolod?

merre 2012.12.31. 01:53:20

Csehszlovák kém, minek hazudozol itten? Nem állítottak karácsonyfát Brüsszelben, ez a tény. Ez a fizetős installáció nem karácsonyfa, ez is tény.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.12.31. 02:30:15

@is: "karácsony van legalább 1500 éve, karácsonyfa meg max. 300."

No, akkor együtt elolvassuk újra, amit írtam. "a keresztény vallás egyik legfőbb eseményének megünneplése kapcsán vált népszokássá" Nem azt mondta bárki is, hogy a kereszténységgel egyidős szokás. Tudod, halad előre a világ. A karácsonyfa nem vett el a mítikus történetből, sem annak ünnepiségéből, csak kiegészítette egy világi jelképpel, amely egy békés, sok örömöt adó tartozéka lett az ünnepi díszletnek. Ezt vette modernizálás alá a brüsszeli városi tanács, lelkük rajta. Még nem tudom, talán majd megtudjuk, hogy az volt-e a botrányos tévedés, hogy ezt a muszlim söpredéknek való benyalásként találták ki. (Ha ez a tévhír, akkor egy ekkora posztot szentelni neki, ennyi fáradsággal, kutatómunkával és indulattal talán túlzás volt.)

Mindenesetre a fényképek azt mutatják, hogy a dolog megtörtént. A belga főváros lakóinak kb. egy százaléka ettől bepöccent, a sajtó pedig minden percben készen áll egy kis fröcsögésre, bármiről. Vagy az ellenkezőjéről. Nálunk ennél több ember pöccen be, ha Orbán Viktor azt mondja, hogy jó estét. A belgáknak legalább van valami igazuk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.12.31. 02:34:53

@komplikato: "Hát ez erősen fogalmazás és beállítottság függő, nem gondolod?"

A keresztények istenének a neve valóban Isten, függetlenül attól, hogy szerintem nem létezik. Erre az istenre utalva tényleg indokolt a nagybetűs írásmód, hittől függetlenül. Én is a nyelvünk szabályai szerint írom Bolgár György nevét.

Marcipán58 2012.12.31. 09:33:48

Lehet erről bármennyit beszélni, bármilyen oldalról, de a tény tény marad: BAROMI RONDA!

Void Bunkoid 2012.12.31. 09:33:59

egyébként szeretném felhívni bármilyen médiában publikáló bárki figyelmét (még ha itt tán idézve is van ugyan), hogy "télfa", meg "télifa" mint olyan itt soha a büdös életben nem volt, csak karácsonyfa. Még Rákosi alatt is.

Ez itt Magyarország, ahol soha nem uralkodott vagy töltött be semmiféle tisztséget Nicolae Ceausescu.

Aki annyira hiányolja, hogy télifával nosztalgiázik a cikkeiben, mehet vissza Romániába/Erdélybe, vagy nevezi magának ahogyan akarja, ide ne hozzá már az onnan hozott marhaságait.

2012.12.31. 09:34:02

Boldog új évet! :)

dadddd 2012.12.31. 09:34:08

Ennyi gyűlölet egy posztban... Gratulálok!

Hunor Levente 2012.12.31. 10:59:37

@dadddd: a bayer zsolt cikke, a karácsony után című "álláspont" valóban gyűlölködő:

- ez a világ esküdt ellensége lett minden pátosznak
- Talán ez az első kor, amikor éppen csak a világ nem számít
- a világ még soha nem volt olyan közel önmaga végéhez, mint most
- az emberiségnek nincs lelke többé
- Nem merünk szembenézni halálos betegségünkkel. Jézustalanságunkkal, hitetlenségünkkel, lelketlenségünkkel, önpusztító életünkkel.
- Azért az installációért fogunk elpusztulni. És azért is fogjuk megérdemelni.

bayer ilyen mocskos eszement rasszista, világ- és embergyűlölő

duncan 2012.12.31. 14:06:47

@Mindenki

Tegyünk egy újévi fogadalmat: 2013-ban NE kommenteljük a blog írásait, így az elapadó figyelem okán hátha az index is leszokik arról, hogy ezt a sok baromságot főoldalon hozza. Ha meg tudjuk állni, akkor lehetőleg ne is olvassuk, így "kattintásszáma" sem lesz, azaz reklámértéke 0. Ha már az értelme is az.

@csehszlovák: te meg összekevered a moderálást a cenzúrával
süti beállítások módosítása