hulyefranciahulyemagyar.jpgNincs viccesebb, amikor a szólásszabadság ellenségei egymásra hivatkozva próbálják igazolni, hogy mekkora balfaszok.

Egészen zseniális hogyan jut el egy hír Európa hátsó udvarába, ahol aztán agyatlanul, teli pofával kettős mércéznek. Franciaország messze van, de hogy ennyire? Nincs viccesebb, amikor a szólásszabadság ellenségei egymásra hivatkozva próbálják igazolni, hogy mekkora balfaszok. Ennek a csodálatos tevékenységnek legendás magyarországi műhelye a Mandiner már megint nagyot ment. Foglaljuk össze, mi történt.

Január 17-én a France 3 megírta, hogy egy 16 éves nantes-i fiatal, későbbi rendőrségi vallomása szerint poénból, kitett a Facebook oldalára egy karikatúrát, amellyel – az ügyészség szerint – a „terrorizmust védi”. A hírt, négy nappal később, Magyarországon először a Hír24 hozta le „A párizsi merénylet kifigurázása miatt tartóztattak le egy francia kamaszt” címmel. A hír magyar változata tévesen azt állítja, hogy (a fiú)

„Rajzolt egy karikatúrát, melyen gyakorlatilag kifordította a Charlie Hebdo-t. Konkrétan átrajzolta a vicclap egyik korábbi, 2013 júliusban nagy botrányt kavart címlapját.”

Ezzel szemben a tény az, hogy a francia tinédzser egy január 7-én megjelent, Dedko nevű karikaturista által átrajzolt Charlie Hebdo címlapot osztott meg Facebook profilján. A karikatúrán azt láthatjuk, hogy a Chalie Hebdo egy példányát maga elé tartó férfit (aki egyébként a Charlie Hebdo főszerkesztője) szitává lőnek, miközben a felirat ezt mondja: „A Charlie Hebdo egy szar. Nem véd meg a golyótól”.

Azonban, ha jobban megnéztük a képet, láthattuk, hogy a Charlie Hebdo feltartott példánya a francia szatirikus lap egy 2013 júliusi címlapjára utalt, amely napokkal az egyiptomi katonai puccs után jelent meg. A címlapon a Koránt maga elég tartó egyiptomi tüntetőt lőnek szitává, ezzel a felirattal: „A Korán egy szar. Nem véd meg a golyótól”.

Nem fogjátok kitalálni, hogy a Hír24 után ki kapaszkodott fel a szopórollerre! A liberális demokrácia ellen Don Quijote-i harcot vívó Nagy Relativizálások Mestere a franciaországi kontextusból kiemelt és félrefordított hírtfelcsapta tumblijára, majd – forráskritika nélkül – biztos, ami biztos, a nácikeltető Mandineren ismegjelentette a hírt „Kifigurázta a Charlie Hebdót a kamasz, letartóztatták” címmel.

Érted: a szólásszabadság hívei mindenkit kritizálhatnak, bezzeg ha őket cinkelik, akkor azért sitt jár! Aki esetleg a címből nem értette volna meg az üzenetet, az egybites mandi nácik számára Pintér „Pincsikutya” Bence azért egy külön posztban elmagyarázta, „Hát ennyit a sok Charlieról”. Csalódást okozott az egyébként erdélyi liberális barátaink által respektált Papp Attila Zsolt is, azt írta, ő már itt nem tud érdemben vitatkozni, lehet, túl sok csíki sört ivott a héten.

Jönnek a hülyemagyarok, jönnek..

És akkor most lássunk világosan, mi történik Franciaországban és az ottani eseményeket sajátosan interpretáló magyarországi retardok fejében. Egyértelműen ki kell mondani, a tizenhat éves srác és a több más fiatal letartóztatása tökéletesen abszurd és elfogadhatatlan. Sőt: ha a Charlie Hebdo karikaturistái élnének, ők maguk állnának ki a letartóztatott srác és sorstársai mellett. Akár egy olyan remek karikatúrával, mint Dedkóé.

De a letartóztatásokat és a muszlimok sokszor teljesen felesleges buzerálását úgy értelmezni, hogy ez a szólásszabadság mellett kiállók és a néhány hete, több millió Je suis Charlie tüntető véleménye lenne, aljas és féreg tempó, a klasszikus csúsztatás minősített esete! Ráadásul, most azok dörgölik ezt az orrunk alá, akik képmutató módon magukévá tették 2015 legálszentebb érvelését, Charlie vagyok, de...

Éppen e „de” szócska miatt válnak hiteltelenné a mostani eset miatt oly hangosan kárörvendő félszeműek. Hihetetlen, de igaz: szelektív látásuk észrevette, hogy Franciaországban meglehetősen furcsán értelmezik egyesek az ironikus vicceket, de amikor Magyarországon, hasonló jogsértések miatt egyesek felemelik a szavukat, mélyen bekussolnak, sőt, ezen jogsértések és anomáliák ellen felszólalókat támadják. Relativista idiótáink ugyanis képtelenek felismerni a triviális képletet, hogy a hülyefrancia és a hülyemagyar között semmilyen különbség nincs.

De CséKá, kik azok a hülyefranciák?

Figyelj. A fiatal francia srác letartóztatása  a "terrorizmus védelmének" nevében nem az első ilyen eset Franciaországban a Charlie Hebdót ért támadás óta, a nemzetközi sajtó legalább 70 hasonló túlzásról írt.Kattintsd meg a tumblimat, pár napja posztoltam ki egy térképet, amely a terrorista attak utáni muszlim-ellenes támadásokat mutatja. Sok, na.

Amúgy első pillantásra valóban meglepőnek tűnhetett, hogyan képesek a francia hatóságok ilyen gyorsan eljárást indítani francia állampolgárok ellen, börtönbe juttatni őket. Ennek oka egy 2014 novemberében elfogadott törvénymódosítás, amely a "terrorizmus védelmét" bűncselekménynek minősítette és lehetővé tette a hatóságok számára a gyorsított eljárás lefolytatását.

Épp a most fokozódó letartóztatásokkal kapcsolatban szólalt meg a francia Emberi Jogok Ligája. Ez volt az ok, hogy a szervezet emlékeztette az érintetteket tavaly novemberben, a terrorizmus elleni törvény vitája kapcsán, ebből gáz lehet. Pont ezekre az akkor még csak lehetséges anomáliákra hívták fel a figyelmet, amikor a törvény módosítása ellen emelték fel szavukat.

Akkor az emberjogi szervezet úgy érvelt, hogy a törvény módosításával nem fogja a hatóság a várt célokat elérni, nem lesz hatékony, sőt egyenesen veszélyes precedenst okozhat a polgári szabadságjogok terén, illetve az egész francia igazságszolgáltatási rendszer hitelességét károsíthatja. A több tucat, teljesen felesleges letartóztatások tökéletesen igazolták a szervezet félelmeit.

Franciaországi muszlim: ellenség és áldozat

Nem lehet nem elvonatkoztatni magától a franciaországi kontextustól sem, mivel az országban élő muszlimok most gyakorlatilag egyszerre lettek a szólásszabadság ellenségei és az agresszió áldozatai is. Látni kell, hogy a Charlie Hebdo elleni támadás előtt már jócskán szélsőjobbra tolódott francia közvélemény egy része olyan idegengyűlölő politikai légkört alakított ki, hogy a francia kormány, a francia állami tisztviselők egyre inkább légüres térbe kerülhetnek, miközben a bosszúra szomjas nyilvánosság egy részének előszeretettel gyártanak bűnbakot az illetékes túlkompenzálók.

Kétségünk ne legyen, akik a francia tinédzser elleni hajtóvadászatot elrendelték, a letartóztatást foganatosították, szintén a szólásszabadság és a liberális demokrata Európa ellenségei. Nem menti őket fel az sem, hogy a francia közvélemény egy része vért, bűnbakokat akar látni vagy csak egyszerűen muszlim-ellenes indulatait etetni.

De az, hogy Magyarországon, ahol egy átlagos magyar akkor lát muszlimot, amikor halat eszik és karácsonyfát állít, léteznek olyan újságírók, akik e franciaországi szélsőjobboldali xenofób légkört azonosítják a Charlie Hebdo mellett és a multikulturális Európa mellett kiálló milliókkal, továbbá feltűnően izgalmi állapotba kerülnek, amikor franciaországi kirekesztő jelenségekről posztolhatnak, de mélyen kussolnak, amikor Magyarország miniszterelnöke üt meg hasonló hangnemet, illetve tevékenységükkel maguk is hozzájárulnak a magyarországi muszlimellenesség megteremtésében, na akkor hátra megyek a fészerbe és előkeresem a szívlapátot.

8 komment

Címkék: #rasszista #hülye magyar #mandiner #hülyefrancia #charlie hebdo #je suis charlie

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr687105809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.25. 07:29:35

"ha a Charlie Hebdo karikaturistái élnének, ők maguk állnának ki a letartóztatott srác és sorstársai mellett"

Ez biztos nem igaz, hiszen ők maguk rúgták egy munkatársukat annak zsidókritikus karikatúrája miatt.

Gerilgfx 2015.01.25. 14:36:09

franciaországban az emberi jogok brutális deficite figyelhető meg az utóbbi időben minden téren. nem csoda, hogy káoszba süppedt az ország, és ez még csak a kezdet.

cuidado llamas 2015.01.25. 16:15:39

@The Real Storm Trooper: ez egy gyökér komment lett eléggé

stone pit(er) 2015.02.09. 18:56:04

Mit lehet tudni a további fejleményekről? A letartoztatás is nagyon visszatetsző és ezzel rámutatott az erre módot adó törvény hibájára, de a büntetőeljárás ezzel csak elkezdődött. Kíváncsi lennék a bírósági ítéletre. Mi a helyzet a vizsgálati fogsággal? Hány napot lehet betartani a gyanúsítottat ítélet, tárgyalás nélkül? Milyen ítéletre számíthat? Természetesen ezzel is azt szeretném érzékeltetni, hogy az igazságszolgáltatás egy folyamat. Ennek valamennyi eleme eltávolodott a kívánatos szinttől? Elindult-e valamilyen civil folyamat a fiút ért igazságtalanság elleni fellépés irányába?

stone pit(er) 2015.02.09. 19:02:21

@maxval bircaman szerkesztő: Tudnál erről forrást megjelölni?
Azonban, ha tovább gondoljuk a kérdést, egy alkalmazottat a munkaadója elbocsáthat állásából ha nem teszi magáévá a cég irányvonalát. Nagyon visszatetsző lenne, ha így tettek volna egy zsidókat vagy az Ő isteni felfogásukat sértő kritika miatt, de nem lenne a sajtószabadság korlátozása, csak az egyéni kettős mércéjük bizonyítéka és a hitelességük elvesztése. Már ha igaz ez az állítás.

stone pit(er) 2015.02.09. 19:09:27

@stone pit(er): Mondjuk engem ennél is jobban elképeztet, hogy elbocsátottak három magyar közakalmazottat az állásából, mert bizotsági munkájuknak megfelelően azt merték mondani, hogy nem felel meg a magyar földrajzi nevek szabályának és a védett nevekkel kapcsolatos irányelveknek, hogy Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, hanem csak az, hogy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest Ferihegy. Ha ez a Hebdo is ilyen volt az csak Őket minősíti a szememben és nem a sajtószabadságot. A kettőnek egymáshoz nem sok köze van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.03.21. 18:52:02

@stone pit(er):

konkrétan egy odaszakadt honfitársunk fiát kúrogató írásunk miatt baszták ki a csávót. :D

a magyarmaffia mindenütt!!!
süti beállítások módosítása