tumpmadeinchina.jpg
Amerika az amerikaiaké? Így hazudik már első, washingtoni beiktatási beszédében az új amerikai elnök.

7 komment

Címkék: #trump #hülye amerikai #kína

dennikn2b.jpg

A V4-es országok független szerkesztőségei sorra nyilvánítják ki szolidaritásukat a Népszabadsággal. A lengyel Gazeta Wyborcza után vasárnap a szlovákiai Denník N jelentette be, hogy hétfőn magyarul, fehér lapon üzennek címlapjukon a budapesti kollégáknak.

43 komment

sck_eng.jpg

Az Év Mérkőzésének nevezik Szlovákiában az angolok elleni meccset, a közvélemény döntetlent vár. A nyilatkozatok alapján a játékosok tisztelik, de nincsenek elájulva az ellenféltől. A meccs előtt a szlovák és angol huligánok már összecsaptak.

21 komment

Címkék: #szlovákia #francia eb 2016

svk_w.jpg

A szlovákok a statisztikát megnyerték, a meccset nem. Kár érte.

20 komment

Címkék: #szlovákia #francia eb 2016

svk-d.jpg

Nemcsak az idő volt fagyos, de a német szurkolók is lefagytak, amikor a szlovák szupersztár, Marek alaposan felvarrta huszonötről a labdát a jobb felső sarokba. Ezzel a góllal egyenlítettünk, de 1:3 lett a vége - Szlovákia először győzte le hazai pályán Németország válogatottját.

14 komment

Címkék: #szlovákia #francia eb 2016


szetbaszunk.jpg

Ősi szlovák népdallal buzdítják a szlovák szurkolók a francia Eb-n csapatukat.

11 komment

Címkék: #szlovákia #francia eb 2016

varoshaza1.jpg

Több száz csehországi hivatal, iskola, galéria tette ki szombaton a tibeti zászlót, amely az 57 évvel ezelőtt erőszakkal levert tibeti felkelésre emlékezik.

20 komment

Címkék: #csehország #demokrácia #tibet #1989 #emberi jogok

hyperloop-2.jpg

Úgy néz ki, tényleg megcsinálják, a szkeptikusok elhalkulhatnak, Elon Musk közép-európai projektje valóban megvalósulhat: Szlovákia fővárosa forradalmi technológiai megoldással lesz összekötve Béccsel és Budapesttel 2020-ig.

5 komment

Címkék: #pozsony #bécs #prága #szlovákia #budapest #hyperloop

krr61b409_zabiljsemeinsteinapnov.jpg

Lehetséges, hogy Csehszlovákiában találták fel a szelfibotot, majdnem ötven éve? - csodálkozik a The Verge, a rangos amerikai tech hírekkel foglalkozó weboldal.

9 komment

Címkék: #csehszlovák #szelfibot

dm3.jpgHatalmas szenzációnak számított a Depeche Mode elő prágai koncertje, 1988 márciusában. Akkor sokan nem tudták: a zenekar teljesen véletlenül lépett fel a kommunista Csehországban, majd néhány hónappal később turistaként is felkeresték a cseh fővárost.

10 komment

Címkék: #csehország #prága #depeche mode

süti beállítások módosítása