Vajon pályára lép-e vasárnap a szlovák válogatott magyar nemzetiségű hétvédje? Saláta Kornél a legjobban fejelő játékosok közé tartozik, és ha Paraguay három csatárral fog játszani, amit nem zárhatunk ki, akkor kell valaki még a védelembe, aki féken tartja Valdezt, Barriost vagy Santa Cruiz hármast.

 - Hát ha kell, akkor tudok kemény lenni - nevetett Kornél. Bár rögtön elkomorult, amikor az Új-Zéland elleni meccsről esik szó. - Nagy pofon volt az a gól számunkra,  mert majdnem az egész meccsen jobban játszottunk. A cserepadon  is szörnyű volt látni az eseményeket, olyan volt mintha leöntöttek volna minket egy vödör hideg vízzel.
 

A Paraguay elleni mérkőzés egyre inkább téma a szlovák játékosok között. A kezdő tizenegy névsora Weiss mesteren függ, de Kornél készen áll élete első világbajnoksági szereplésére. - Ki nem akarna játszani, ilyen kaliberű csapatok ellen, mint Olaszország vagy Paraguay?

Kornél láthatóan nem nagyon tart az ellenfél játékosaitól  Arra a kérdésre, hogy izgulna e a meccsek alatt elnevette magát. - Én? Soha. Várjanak, várjanak egyáltalán milyen csatárjai vannak Paraguaynak? -  viccelődött.

Saláta a szlovák válogatottban eddig négyszer szerepelt. Kétszer játszott együtt a védelem sorában Štrbával és Duricával.

- így igaz, Škrtellel még nem játszottam együtt, de ha ez valamikor sikerül, akkor a feladat ki van osztva: Ő lesz a főnök - mondta Kornél, akinek nincsenek gondjai a különböző futball posztokon való szereplésekkel sem.

Néha a nemzeti ligában védelmi középpályás feladatait is ellátta. - Itt most ilyen nagyon szóba nem jöhet, hiszen van egy csomó más játékos erre a posztra mint például Štrba, Kopúnek vagy Kucka ... nekem máshol kell helytállnom.


Kornél bár nagyon szeretné átélni az afrikai hangulatot, ez nem lehetséges, mert elsőbbséget élvez a biztonság. - Nagy kár, úgyhogy azokat a lehetőségeket kell kihasználni amik megengedettek. Egy napot golfoztunk, ami nekem végképp nem ment, megnéztek az itteni szafari parkot és még egy bevásárlóközpontba is eljutottunk. Ott legalább megismerkedhettünk az itteni afrikai élettel -  nyilatkozta a magyar nemzetiségű játékos a Dennik sport szlovák sportnapilapnak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr412091826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ag100 · http://terelout.blog.hu/ 2010.06.19. 19:40:49

Remélem játszani fog. Szeretném látni
süti beállítások módosítása