Robbant a hírbomba szerda délután Olaszországban! Umberto Bossi ugyanis nemes egyszerűséggel olasz újságírók előtt bejelentette, hogy a csütörtöki olasz-szlovák mérkőzés miatt nem kell izgulni, mert azt egyszerűen megvették a szlovákoktól. Cserébe ezért néhány szlovák játékos lehetőséget kap majd az olasz első ligában.


Ledumált végeredménye lesz az az Olaszország-Szlovákia világbajnoki selejtező mérkőzés, amely a csoportból való továbbjutásról dönt Ez a hír járja be délutántól Olaszországot és Szlovákiát. A csalást Umberto Bossi finoman is szólva ellentétes megítélésű olasz poltikus jelentette be.

- Na, majd meglátják nyilatkozta a hitetlenkedő újságíróknak Bossi. A politikus szerint cserébe a szlovák válogatottból két vagy három játékos is Olaszországban folytatja pályafutását a következő szezonban. - Ehhez elég volt nekünk megvenni a meccset - állítja a decentralizációért és az intézményi reformokért felelős olasz miniszter a sajóban.

Az olaszokat két döntetlen után valóban fenygeti a veszély, hogy nem feltétlenül fognak a csoportból továbbjutni. Éppen ezért, hogy ne kelljen feltétlenül a másik mérkőzés kedvező eredményére várni, mindenképp szükségük van a győzelemre. Egyelőre azonban az a helyzet, hogy Bossi szavai az olasz futballszövetség vezetőit igencsak felbosszantotta.

- Ezúttal Bossi túl messzore ment. Kijelentése egyszerűen sokkolja az országot - áll az olasz labdarúgó szövetség honlapján megjelent közleményben. A poltikusnak már nem ez az első érdekes kijelentése a válogatott körül, hiszen a világbajnokság előtt azt szerette volna elérni, hogy a játékosok ingyen lépjenek pályára a nagy seregszemlén.

Az olasz közvélemény meglehetősen megosztott, nem nagyon tetszik nekik Marcello Lippi válogatási elve. A déliek panaszkodnak, hogy túl sok játékos van a csapatban északról, elősorban a Juventusból és a Milánból. Ugyanakkor az északiak inkább bíznak a válogatott sikerében. A déliek közben csak puffognak és legszívesebben generációváltást látnának a válogatottnál és azon a véleményen vannak, hogy inkább essen ki, de több olyan szégyenteljes döntetlent, mint amit Új-Zéland ellen összehoztak, többé nem szeretnének látni.

És a szlovákok? A fórumokon egyelőre komoly hozzászólás még nem érkezett a hír alá, talán jól is jött ez a hír a szlovák közvéleménynek, mert kezdtek nagypn befeszülni a Weiss-féle botrány miatt.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr842104948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT VIZI E. SZILVESZTER 2010.06.24. 07:56:50

 Elhunyt Vizi Elek Szilveszter (†64) a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.     - Nemrégen a legendás Puskás Öcsi, majd szegény Varga Zoli, most pedig Vizi E. Szilveszter is távozott az élők sorából. Pótolhata...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.23. 23:38:51

Ez kamu. Valójában a hír fordítva szól, Jan Slota mondta el, hogy, ha az olaszok leadják nekik a meccset cserébe átveszenek néhány játékost a szlovák bajnokságba.

Waldorf Rolandó 2010.06.24. 00:50:20

remélem, döntetlen lesz, új-zéland pedig győzni fog

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.24. 02:15:44

Kösz a hírt. Te kibaszott buzi

:D:D

bocs, csak stílszerű akartam lenni:)

rozsomák 2010.06.24. 07:30:30

Ez nem kamu hír, Bossi tényleg ezt mondta, de tegnap délután már bocsánatot kért a "viccért".
(Épp itt az idő, hogy minden országban büntetőeljárást vonjon maga után, ha egy politikus be akar avatkozni a sportba..)
süti beállítások módosítása