Elutasították a párbeszédet az újságírókkal a szlovák játékosok az olasz elleni 3:2-es történelmi győzelmük után: a mixzónát - itt találkozhatnak a média képviselői a sportolókkal - szó nélkül otthagyták. Weiss újra üzent az újságíróknak: reméli ezt az eredményt már ők is sikerként élik meg.

A média képviselőinek kialakított speciális térbe a felvételek tanúságai szerint egymás után érkeztek meg a játékosok, de a gratulációk fogadása után szó nélkül folytatták útjukat az öltözőbe.

Az Ellis Park stadionból a csapat rajongói az első információkat csak a szlovák állami televízió kameráján keresztül kaphatták meg.

A játékosok minden valószínűség szerint így reagáltak arra az incidensre, amely Vladimír Weiss és a média képviselői között robbant ki a hét elején.

Szerencsére a sme napilap újságírójával szóbaállt a mester, így csak reméltük, hogy a rövid interjúból az is kiderül, hogy a játékosok miért viselkedtek sportszerűtlenül a média képviselői felé e fantasztikus futballsiker árnyékában.


 


Megverték a világbajnokot és bejutottak a nyolcaddöntőbe. Hogy érzi magát?

Remélem, ezt az eredményt már sikerként számolják el maguk újságírók. Ami történt, az már a múlt. Én hittem a csapatban, és a jövőben is így teszek. Gyönyörű mérkőzés volt, tele energiával, az egyik legjobb meccs, amit eddig a világbajnokságon láttam. Részünkről rengeteg kimagasló teljesítményt láttam az előrejátékban. Persze a végén elég nagy nyomás alá kerültünk, de hát ők voltak a világbajnokok. Szép ez így nagyon.

 

Ez volt eddigi legjobb meccse, amióta szövetési kapitány?

Határozottan. Az uralkodó világbajnok ellen játszottunk és három gólt lőttünk. Nem emlékszem, hogy az olaszok a közelmúltban kaptak-e három gólt egy meccsen. (Mi emlékszünk, egy barátságos meccsre Budapesten, de ne szőrözzünk a mesterrel). Én azonban a kezdetektől hangsúlyoztam, hogy a csoport favoritja Paraguay. Amit elértünk a viágbajnokság előtt csupán álomnak minősült, most már valóság. Hiszem, hogy otthon mindenki meg van elégedve és örül.

 

Hogyan szedte össze a csapatát a két kevésbé jól sikerült mérkőzés után?

Nem volt könnyű. Ha egy nagy torna első mérkőzését harminc másodperccel a vége előtt veszítené el (Weiss folyamatosan a vereség szót használja az új-zélandi meccs kapcsán a sajtóban) - az felér egy kisebb sporttragédiával, szóval nem volt könnyű. Aztán kikapna Paraguay ellen is, akit korábban én a csoport esélyesének jelöltem meg, tehát nem volt számunkra meglepetés, hogy fantasztikus csapatuk van. Ismerem azonban az én fiaimat is, köztünk kölcsönös tisztelet áll fenn. És ez nagyon fontos.



Lehet-e még jobban játszani?

Meg lehet ezt a teljesítményt ismételni, a földön kell maradunk és kielemezni dolgainkat. Természetesen hibákat mindig lehet találni, de összességében olyan nagyot javultunk, annyi lehetőségünk volt, hogy az elegendő lett a meccs megnyerésére. Csak nagyon kevesen tudnak ennyi lehetőséget kialakítani az olaszok ellen. Irjanak a jó dolgokról és örüljenek velünk!

 

Miért nem nyilatkoztak a szlovák játékosok a mérkőzés után?

Maguk döntöttek így a játékosok, mert az utolsó két meccsen minden objektivitást nélkülöző kritikákkal sértegették őket. Eldöntötték, hogy így adnak választ az újságíróknak - magyarázta a focisták érthetetlen magatartását az egész botrány kirobbantója, Weiss kapitány.

 

SVK-ITA, 3:2

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr52108196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vad.Korte (törölt) 2010.06.25. 09:41:22

Helyes! Én se nyilatkoztam volna nekik.

Neocon 2010.06.25. 09:42:10

En nem ertem mit hisztiznek, ha rosszul jatszanak megekezi oket a sajto, ha jol akkor meg megdicseri. Tokom, mar mindenki primadonnat jatszik a vb-n....

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 09:43:01

itt a blogger a hülye, vagy csak idézett valahonnan?

MEDVE1978 2010.06.25. 10:09:57

Jól tették, ha nem nyilatkoztak. A szlovák sajtót sem értem. A mi lapjaink sem ekézték a Debrecent, pedig úgy kiesett a BL-ből, mint a pinty. Mégis mindenki azt mondta, hogy tisztességesen helyt álltak, ami így is volt.

A szlovákoktól a világ 99%-a harmadik helyes kiesést várt ebben a csoportban. Ehelyett továbbjutottak, búcsúztatva a világbajnokot. Ez hatalmas teljesítmény és szenzáció.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.06.25. 10:12:23

Szép győzelem volt Sztrapacskáéktól..

ladislaus 2010.06.25. 10:23:44

Igy van ezek a digok ennyit tudnak! De azert hollandiaba beletorik a bicskajuk a szlovakoknak!

Nah de vasarnap!!! Huuu a nevnapomon 2 derbi!!! Majd meglepem magam egy nemet es egy argentin mezzel :)

szcsongor 2010.06.25. 10:29:51

@ladislaus: Pont ezt akartam irni, hogy valoszinuleg Hollandia lesz nekik a vegallomas, de attol fuggetlenul tenyleg dicserendo teljesitmeny ez, hogy az olaszokat kiejtve tovabbjutottak a csoportbol.
Vajon mi mikor fogunk elerni egy ilyen sikert? Ha a feleakkora Szlovakia ossze tudott rakni egy ilyen csapatot, akkor mi miert nem? Tudom, koltoi kerdesek...

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 10:40:49

@szcsongor: ember mi 2 szeres VB ezüst érmesek vagyunk ha nem tudnád ...

monster18 2010.06.25. 10:40:50

@szcsongor: és még fiatalabb is tőlem:D

HencegőLajos 2010.06.25. 10:44:06

Gratulálok Szlovákiának!
Az már csak hab a tortán, hogy kiejtették ezt a nagyképű, csaló digó bandát!

szcsongor 2010.06.25. 10:44:29

@hasznavehetetlen régensherceg: Aham, es mondd mikor voltak azok a nagy eredmenyek? Meg 50 evig Puskasekbol akarunk megelni?

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 10:48:41

@szcsongor: én csak a hibás kérdésedre válaszoltam

"Vajon mi mikor fogunk elerni egy ilyen sikert"

meg szerintem csak a foci miatt nem éri meg síránkozni nekünk. más sportágakban ott tudunk lenni az élvonalban.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 10:51:22

minden elismerés megilleti a szlovák válogatottat. meglátták a lehetőséget az olasz válogatott legyőzésére és meg is ragadták.

én olaszországnak szurkoltam és nem értem, hogy az utolsó 16 percben mutatott játékot miért nem tudták kiterjeszteni az egész VB-s szereplésükre, mert azzal bárkit megverhettek volna...

gastro vazze 2010.06.25. 10:52:09

nem gondoltam volna, hogy valaha a szlovákoknak fogok szurkolni, de ez az idő is eljött... no már vége is van persze, mert csak erre az egy meccsre szólt! :)

Isakson26 2010.06.25. 10:52:15

grat a szlovákoknak hogy sikerült továbbjutniuk!
de hétfőn 10 millió fővel fog gyarapodni a holland szurkolótábor...:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.25. 10:53:49

@hasznavehetetlen régensherceg: Szlovákiában a foci csak második számú sportág a hoki után, ennek fényében még nagyobb az eddig elért siker. Magyarországon, ugye meg elsőszámú nemzeti sport. Elvileg.

Csehszlovákia szintén kétszeres ezüstérmes, amelyhez a szlovákok is hozzájárultak, magukénak tudják. Olvass a blog történelmi-visszatekintő korábbi postjaiba.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 10:59:10

@Csehszlovák Kém: nana! de akkor ne is emlegessük, hogy ez szlovákia első VB-je. akkor legyünk következetesek.

véleményem szerint ha a magyar jégkorong válogatott ilyen ütemben fejlődik, akkor nekünk is az lesz az első számú nemzeti sportunk :D

szcsongor 2010.06.25. 11:03:56

@hasznavehetetlen régensherceg: Ez igy van, vizilabdaban pl nagyon ott vagyunk es hokiban is egyre jobbak vagyunk, de azert jo lenne fociban is megint legalabb a kozepmezonyhoz felzarkozni es kijutni a vilagversenyekre. Pont a szlovakok mostani sikere fenyeben erthetetlen, hogy mi meg mindig a beka segge alatt vagyunk (mar vagy 25-30 eve), pedig talan lennenek olyan jatekosok (Gera, Dzsudzsak...) akikbol ossze lehetne rakni egy jo csapatot.

monster18 2010.06.25. 11:05:26

@hasznavehetetlen régensherceg: bár úgy lenne!
viszont ez szlovákia első vb-je (khm, szövegértés)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.25. 11:05:47

@hasznavehetetlen régensherceg: Miért nem az első Vb-je? Teljesen következetesek vagyunk, hol itt a porbléma? Ez a Szlovák KÖztársaság első Vb-je, de könyörgöm nem 13 áve léteznek szlovákok a világon :D

Hoki: Komolyra fordítva. B-csoportra jók stabilan. De ahhoz, hogy elsőszámú nemzeti sport legyen, sokkal szélesebb igazolt játékos-rétegre is szükség lenne.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 11:16:01

@monster18: "Csehszlovákia szintén kétszeres ezüstérmes" de az nem szlovákia. szlovákia önálló államként először van VB-n. én jól értem a szöveget.

de akkor ne emlegessük csehszlovákiát meg az ő érdemeit...

@szcsongor: jó lenne persze kijutni focis nagyeseményre. de mondjuk ha most véletlenül úgy alakult volna a dolog és kijutunk (mert halvány esély volt rá) most azt nézni, hogy valaki bedarál minket 7-0-ra az nem lenne egy felemelő érzés.

'86-ban valami radikális változás történt a magyar labdarugásban, mái napig nem tudta kiheverni irapuátót. pedig arra a VB-re ESÉLYESKÉNT! utaztunk ki...

inchains 2010.06.25. 11:25:54

nálunk épp az a baj a sportsajtóval, hogy képes azt írni a Debrecenről, hogy helytállt a BL-ben, miközben nulla pontot szerzett. Ezért tartunk itt. Ők meg először vannak kint a VB-n és véletlenül leikszeltek Új-Zélanddal, ami a magyar csapatot simán leverte volna, és máris háborog a sajtó. Igazuk van. Eredmények kellenek.
Szlovákia továbbjutása még jobban leértékeli a magyar futballt. Sehol sem vagyunk.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.25. 11:29:12

@hasznavehetetlen régensherceg: Ez Szlovákia első VB-je, ezzel senkinek nem volt gondja eddig, csak neked. Viszont Csehszlovákia korábban már kétszer ezüstérmes szerzett, de Csehszlovákiában szlovák népcsoport is élt, ugye ezzel sincs vita? Namost a szlovák foci története nem 1993 óta kezdődött, annak része a csehszlovák korszak alatti időszak is, mivel szlovákok voltak már akkor is. Legendás szlovák játékosok emelték a csehszlovák foci fényét. Teljesen tartják magukénak is a két ezüstöt, ha tetszik neked, ha nem.

Ez tényleg olyan felfoghatatlan?

szcsongor 2010.06.25. 11:37:29

@hasznavehetetlen régensherceg: Persze hogy ego lett volna zakozni mindharom csoportellenfelunk ellen ha kijutunk, de valahol el kene kezdeni :) Eloszor jussunk ki, ott mindegy mit nyujtunk, csak legyunk ott, de utana a kovetkezo EB-n vagy VB-n mar csak jobban helytallnank. Kene a tapasztalat, hogy versenyben legyunk a vilagelittel.
De amig egy Albania, Lettorszag vagy Malta komoly ellenfelnek szamit nekunk, addig tenyleg nincs keresnivalonk vilagversenyen...

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.25. 11:40:29

Nem csoda, hogy ilyen szar mnagyarsággal (pl. Paraguay, aki) és ilyen sok helyesírási hibával beszélt, hiszen szlovák.

@hasznavehetetlen régensherceg:
Ja baszd meg, és 1100 éve még azt akarták, hogy a magyarok nyilaitól mentse meg őket az isten.
Csak hát az 1100 éve volt. Mások közben jó irányba fejlődtek, mi meg pont szembe velük.

Egyébként addig nem is lesz itt fejlődés a fociban, amíg a Mezey-maffiát el nem zavarják a picsába, de úgy, hogy focimeccsre még fizető nézőként se mehessenek ki soha az életben.

Ja, és a szlovák himnusz az egyik kedvencem.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 11:43:23

@Csehszlovák Kém: sztem 1 dologról beszélünk csak máshogy :D. természetesen volt szlovák láb vb pálya gyepén ezelőtt is, ha így tetszik.

@szcsongor: vannak jó játékosaink, mint említetted. szellemiséget meg csapategységet kellene növelni és lehetne keresnivalónk

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.25. 11:43:41

Ja, jégkorongban kb. ott tartunk, mint fociban. Csak fociban nincs B világbajnokság.
Oda valószínűleg bejutnánk, és jégkorongban is ott vagyunk jelenleg.
Senkit ne tévesszen meg, hogy 50 év után egyszer bejutottunk a nagy VB-re (ahol aztán csak az vert meg bennünket, aki épp szembe jött).
A hoki divatsport lett az utóbbi pár évben, semmi egyéb. Majd elmúlik.

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.25. 11:45:42

@szcsongor:
Albániával csak óvatosan, Portugáliában X-eltek, Albániában a portugálok csak hosszabbításban tudták verni őket. És két selejtezőmeccsen senki nem tudta őket megverni, csak mi.

Hipper 2010.06.25. 12:08:10

Jé pár napja még azon sírtak az emberek, hogy az SZK mekkora bunkó és arrogáns állat az újságírókkal:) Nos mimózalelkek elfogadnátok egy ilyen arrogáns bunkót magyar SZK-nak hasonló eredménnyel hahaha

víz tamás 2010.06.25. 12:11:38

@Csehszlovák Kém:

akkor magyarországnak 2 vb ezüst, de a magyaroknak 4, mivel csehszlovákiában éltek magyarok is. :)

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2010.06.25. 12:15:42

@víz tamás: és mivel annó a szovjetunióban éltek magyarok 2 vagon olimpiai érmünk is van :D

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.25. 12:23:58

@hasznavehetetlen régensherceg:
Apró különbség, hogy a csehszlovák csapatban játszottak szlovákok, magyarok meg nem.

2010.06.25. 12:30:19

Az objektivitást nélkülöző kritika egy cseppet erős. Az előzőekben borzalmasan rosszul játszott a csapat, a mostani viszont egy olyan teljesítmény volt, amire a 'kiváló' jelző sem elegendő. Kíváncsi leszek a nyolcaddöntőkre!

pepin_nymburk 2010.06.25. 12:38:04

@Hajrá, Fő- és Albánia!: Úgy tudom a félig szlovák-félig magyar Kubala László mind a magyar, mind a csehszlovák válogatottban játszott....

pepin_nymburk 2010.06.25. 12:38:55

Na persze nem az ezüstérmesekben....

Kengyelfutógyalogmammut 2010.06.25. 12:38:56

Húú megy ám a nyelvészkedés! Egy a lényeg a tótok ebben is jobbak és kész! Vándoroljunk vissza Mongóliába, onnan az ázsiai csoportból könnyebben kijutnánk! Oszt a tótok is megnyugodnának, meg mi is!

belga6 2010.06.25. 13:10:27

Remélem, nagyon megagyalnak titeket a hollandok!

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.25. 13:12:12

@pepin_nymburk:

Íme a válasz.
Mellesleg az említett csehszlovák csapatokban nem 1 szlovák játszott, hanem kb. fele-fele arányban voltak csehek és szlovákok.

Arról nem is beszélve, hogy nekik nem az '50-es évek közepén ért el utoljára említésre méltó eredményt a csapatuk.
(Persze, tudom, egyszer voltunk még azóta EB-bronzérmesek (1964) meg egyszer 4.-ek (1972), azóta mondjuk ki sem jutottunk.)

@Kengyelfutógyalogmammut:
Én most is nyugodt vagyok.

Viszont az hiszem, most már az olaszok is megtanulták, milyen az, amikor "Jönnek a csehszlovákok! Jönnek a csehszlovákok!".
A 3. gól nagyon májer volt mindenesetre.

Asidotus 2010.06.25. 13:54:09

Éppen kíváncsi lennék egy komoly, alapos elemzésre, hogy a szlovák válogatott ivel jár a miénk előtt.
Mert én úgy látom, hogy a két csapat legnagyobb neve kb. egykategóriák, annyi, hogy nekik van egy Robert Vittek pluszban

steka 2010.06.25. 14:06:40

Szlovákok az önállúságukért harcoltak. Megszerezték, tehát ne keverjük Őket Csehszlovákiával, mert még megsértődnek, hogy szereztek két VB érmet. Ergo, maradjunk abban ez az első VB -jük. Az, hogy milyen nemzetiségű játékos melyik nemzeti csapatban játszik, hát az manapság kész nyomozati ügy.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.25. 14:08:20

@Nűnű: Vejsz, és ennyi. Egy ilyen kéne hozzánk is.

@steka: nem véletlenül lengett a török zászló Özil góljánál sem :) hadd érezzék ők is magukénak! :D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.25. 14:15:11

@Modor Tibi: Tibibácsi, az olvasók kérése parancs, megcsináljuk, de még megváom a holland meccset :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.25. 14:26:24

@Csehszlovák Kém: ja, hogy azt!

Várjál inkább július 11-ig, mert akkor lesz a szlovákok utolsó meccse a VB-n :)) tegnap is megmondtam, hogy hazaküldik az olaszokat.

Úgyhogy minimum a négybe várom most már Szlovákiát, teszek is rájuk pár esztergomit.

póközön 2010.06.25. 15:31:22

@monster18:

Hahaha, megverik a VB második legszarabb csapatát és itt örömködnek! :D

Egy meccsre még maradtatok tótok, aztán lehet komlót kapálni tovább!

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.25. 16:37:23

@Csehszlovák Kém: Szóval magának a szlovák államnak ez az első VBje, de szlovák játékosok már több VBn is részt vettek ezek szerint. Egyébként sok sikert a hollandok ellen, mégha szinte esélyetek sincs, mert hát a hollandok nagyságrendekkel jobb csapat mint ezek a fitymarengető olaszok voltak... :D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.25. 16:41:41

@Valoda: Várd ki a végét!
Ha ki is kapunk, nem lesz több 2:1-nél.
De miért kapnánk ki? Meg fogjuk nehezíteni a hollandusok dolgát, ez tuti.

Az első mondatod pedig a jelenség tökéletes leírása volt, köszönöm.

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.25. 16:44:24

@Csehszlovák Kém: Nekem tökmind1 igazából, a lényeg, hogy jó meccs legyen. :)

B.E.A. 2010.06.26. 01:08:07

szerintem Weiss azt tette, amit a nagy mágusok általában (és nem csak a fociban). magára terelte a figyelmet, hogy a fiait hagyják békén, ne kelljen foglalkozniuk a rossz hangulattal, meg a jogos ill. jogtalan kritikákkal. a foci olyan sport ugyanis, amihez mindenki ért, csak az a 22 ember nem, aki épp a pályán van :D

szal szerintem Weiss-nek abszolúte igaza volt hogy lebuzizta a firkászokat, aztán nyugalomban készülhettek a meccsre. tud valamit ez a pasas. az sem volt véletlen, hogy a Petrzalkát bejuttatta a BL-be, amit meg most művel, egyszerűen hihetetlen. kár hogy nem sokáig marad a szlovák válogatott élén, tuti hogy valami pénzes klub lenyúlja :D

butatót 2010.06.26. 15:24:35

@Hajrá, Fő- és Albánia!: @pepin_nymburk:

Nem a fenét játszottak magyarok a csehszlovák csapatban! Igaz, nem sokan.

Az első VB ezüstérmes csapatban Kalocsay Géza. A másodikban Molnár Pál (párkányi születésű), Novák is gyanús, de róla hirtelen nem találtam adatot. Az EB győztes csapatban pedig Gögh Kálmán.

butatót 2010.06.26. 15:27:21

@Modor Tibi:
Tényleg szokatlan, hogy egy német gólnál hányféle zászlót lehet manapság lengetni. Vagy hatot-hetet. Hm.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.06.27. 02:18:19

Milyen az a szövetési kapitány? :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.27. 21:27:47

Azt nézem, hogy a VB-n már minden szurkolónak kötelező úgy kinéznie, mint valami bohócnak? Arcfestés, idétlen kellékek - minek?
süti beállítások módosítása