Jánošík becenevet is kapott Orbán Viktor keddi, pozsonyi szereplése után a szlovákiai internetes kommentelőktől. Az ATV törzsközönsége által unalomig ismételt elnevezéseken kívül jó néhány, új becenévvel is találkoztunk. Legdurvább kétségkívül az a fórumozó volt, aki Chávez, Kaczyński és Ceausescu személyiségét is látta a pozsonyi sajtótájékoztatón felszabadultan szereplő magyar miniszterelnökön. Crazywiki jól nyomta, a szlovák miniszeterelnök, pedig elárulta hazáját – ezek az első reakciók a szlovák internetes közvéleménytől a keddi szlovák-magyar miniszterelnöki találkozóról. A hivatalos kommentárok már pesszimistábbak és nem várnak javulást a két állam viszonyában, Magyarországon pedig kapitalistaellenes forradalom zajlik.

 

Pesszimista hangnemet üt meg a Sme vezető liberális napilap kommentátora Ria-Ria-Argentína című publijában. Peter Schutz úgy érzi, hogy a Gyurcsány-Fico párostól feltételezhetően magasabb vitakultúrájú találkozó eredményei nem tudják megakadályozni a szomszédos kapcsolatok további romlását a két ország között. Orbán központi témája, amellyel abba a városba érkezett, ahová kilenc éve már nem járt mgyar miniszterelnök, látszólag igazi médiabombává vált. A jövő évi EU-elnökség Orbánnak mennyei ajándék, véli Schultz, amellyel el tudja vonni a figyelmet arról a munkáról, amit otthon végez el kétharmados többségével. Azonban még ezzel az eszközzel sem képes elérni, hogy szlovákiai állomása több legyen, mint egy tisztességes tárgyalás.

Nem kell az adósság kírzis szakértőjének lenni, hogy nyilvánvaló legyen - írja Schutz - a fontossági sorrendet és a témát, nem Orbán fogja diktálni, hanem az olyan erők, amelyről Orbán pont annyit tud, mint amennyit tudott Topolánek két évvel az orosz gázkrízis előtt. Eltekintve a kiszámíthatatlan jövőtől: a magyar valóság arról szól, hogy az egységes európai romapolitikát és az otthoni, egymillió új munkahely megteremtését tíz év alatt ugyanolyan realitásként kezeljék. A szerző figyelmezteti a szlovák miniszerelnök asszonyt, hogy nem kellene több, közös azonosulási pontot keresni Orbánnal, mint például a nyugdíjrendszer átalakításában megmutatkozó Németország-ellenes koalíció, vagy akár az a mélyebb meggyőződés, hogy a legjobb legfőbb ügyész csakis kormánypárti lehet.

A szlovák-magyar kapcsolatoknak muszáj korrektnek lenni, de nem azon az áron, hogy földre szegezzük a tekintetünket és figyelmen kívül hagyjuk, hogy szomszédunk épp elhagyja az európai politikai teret és Argentína, Venezuela, vagy éppen Oroszország politikai berendezkedését készül kiépíteni. A demokratikus átalakulás húsz évének hátrahagyása – ezt a Fidesz nyíltan vállalja – paradigmaváltás Magyarországon – szögezi le Schutz. Tekintettel arra a vehemenciára, ahogy Orbán átalakítja Magyarországot, komolyan vehetjük azt a tényt, hogy Magyarországon kapitalistaellenes forradalom zajlik. A szerző végül figyelmezteti a szlovákokat, hogy aki ezt a magyar fordulatot nem veszi észre és bizottsági ülésekről, valamilyen elnökségről tárgyalgatva húzza az időt, az azt kockáztatja, hogy idővel a jelenség nála is megjelenhet.

 

Értékelnek a szlovák fórumozók is


Nem bírtam megállni, hogy ne nézzek körbe Orbán szlovákiai látogatása kapcsán az internetes portál fórumán. Meg kell hagyni, a magyar nacionalisták hülyeségeihez, paranoiáihoz csak egy valami hasonlítható: a szlovák nacionalisták hülyeségei és paranoiái. Végül is a Zsolna meg a Debrecen is ugyanannyi gólt kapott a BL-ben. Egy-egy. A szlovák közvélemény első reakciója Orbán látogatása kapcsán egy hibernált újpesti szocialista szavazó kiolvasztása utáni első szavaira emlékeztetett. Döbbenet, félelem és gyűlölettől vegyes csodálat is megfigyelhető a szlovák kommentek között.
Azt viszont mi is elismerjük, hogy viccesebbek és eredetibbek az Orbán becenevek, mint a Népszava fórumon.

 

A keddi tárgyalásról

Orbán úgy oktatta a töketlen szlovák diplomáciát, ahogy azt kell. Annak ellenére, hogy  olyan orbitális hazugságokat kellett védelmébe venni, mint kettős állampolgárság, Hungária, nem tántotodott el egyetlen miliméterre sem. Kormányunk megalázkodott Orbán előtt különböző törvényi engedményekkel úgy, hogy a törvények nem tatalmaztak rossz dolgokat és azokat Magyarország nem ítélte el. Tuti, hogy Orbán már otthon mosolyog magában, hogy ezek a buta tótok milyen egyszerűek. Diplomáciánk szégyene a mai nap. – értékeli az egyik kommentelő a keddi tárgyalásokat.

E témában többnyire minden hozzászólásban a szlovák alávetettség motívuma és a hazaárulás fogalma bukkant fel: Radičová a tárgyalásokon Őfelsége Orbán alattvalójaként viselkedett.  Ez egy államközi találkozó volt? Inkább szőnyegretérdeltetésnek, raportak hívnám. A saját országunkban. Ja, majd elfelejtem, Radičovának Prágában van lakása. Ide tartozik, hogy sokan úgy látják: Orbán úgy jött Szlovákiába, hogy nem is akart megállapodni semmiben, A tárgyalások utáni sajtájon Orbán nem úgy nézett ki, hogy álláspontjából egy centimétert is engedne. Gyorsan vegyetek szlovák-magyar szótárat, amíg olcsó!  - tanácsolja egy kommentelő.

A kocka el van vetve, ez még csak a kezdet, amolyan első pofon. Radičová, mint egy igazi szlovák kislány azt csinálja, amikor egy külföldivel beszélget. Örüljünk, ha határaink csak annyira változnak meg, mint ahol az első állam idején húzódtak. Egy hivatásos észak-szlovákiai rettegő kommentelő következik: gyerekeim fognak szlovákul tudni, én még optimista vagyok és hiszem, hogy a szlovákok legalább az északi részeket nem fogják átengedni, mert a deli részeket már nem tartjuk meg, ez világos. Éppúgy egyértelmű, hogy senki nem fog a konfliktusban nekünk segíteni a nyugati országok köréből. Ma ez még talán nem látszik, csak ilyen alkalmmal, de jön még kutyára tél.

Többen dícsérik Orbánt. Sok kommentelőnek egyenesen az is tetszik, ahogy megadóztatta Magyarországon a nagyvállalatokat, államosította a magánnyugdjíintézeteket. A magyar miniszterelnök kiérdemelte a Jánošík nevet. Orgánovics tudja mit csinál, Radičová egyenes adásban árulta el hazáját. Véleményem szerint tizenöt even belül Szlovákia határai megváltoznak. Mások az ellenérzések mellett elismerik, hogy az tuti, hogy Orbán Viktor érzelmileg zavaros személyiség, de rendelkezik bizonyos képességekkel – éppúgy, mint Nero, Stalin, Hitler, Churcill, Mandela, Kennedy, Castro, Slota – amellyel megfogja az embereket. És végül üzenem a magyarországi magyaroknak: mi itt a Szlovák Köztársaságban is megválasztunk néha (vagy inkább gyakrabban?) a legmagasabb funkciókba totális barmokat.

 

Függőség Budapesttől

Természetesen a szlovák nacionalistáknak nem tetszik a tervezett gázvezeték kiépítése sem: Ahelyett, hogy kerítést építenének végig a déli határunkon, a szlovák kormány gázvezetéket tervez, amelynek segítségével függőségbe kerülünk a magyar kormánytól. Éppúgy, mint régen. Akkor is voltak, akik találkoztak Hitlerre. Később sajnálták már tettük. Meglátjuk, Viktor der Grosse hogyan végzi. De Magyarországon már bevezette a diktatúrát. Végül akadt azért hozzászóló, aki a múltból merített erőt: Csak semmi félelem! Fél év múlva visszajön Fico és megmutatjuk neki, hogyan építünk minőségi, jószomszédi viszonyt a magyarokkal!

 

A minidiktátor találkozik a parlamenten kívüli ultranacionalista párttal

Ugye, kedden a legtöbb szlováknál az vágta ki a biztosítékot, hogy Orbán Bécsben előbb találkozott Berényi Józseffel, a parlamenten kívüli MKP elnökével, mint Pozsonyban a Iveta Radicovával, a Szlovák Köztársaság elnökével. Megkapja a magáét a felháborodott szlovákiai kommentelőktől az MKP-n kívül a kettős állampolgárság tervezett bevezetése is. Milyen hamis az SMK sírása, hogy lesznek állampolgárok, akik elveszíthetik szlovák állampolgárságukat. Senki semmire nem kényszerít senki, hogy felvegye a teljesen felesleges, értelmetlen magyar állampolgárságot, ezt a döntést mindenki egyénileg hozza meg. Ha akar magyar állampolgárságot, akkor elveszíti a szlovákot, mindenki nagyon jól tudja ezt. Tehát tessék parancsolni, minden az egyén szabad, demokratikus és önkéntes döntésén múlik. Eddig nem volt nekik és tudtak nélküle élni.

Általános jelenség, hogy a hozzászólók nincsenek tisztában azokkal érvekkel, amelyek alapján Magyarország szeretné megadni a magyar állampolgárságot szlovákiai lakosoknak is: Fel nem foghatom, hogy egy szlovákiai magyarnak miért lenne akkora szüksége, rögtön január elsejétől, a magyar állampolgárságra. Csaknem egy évszázada, hogy Uhorsko felbomlott, jelentősége ennek az aktusnak csaknem kizárólag emotív és nem praktikus. Egyébként én megszavaznám. Öt milló szlovák, a vajdasági szerbek, Kárpátalja, Horvátrszág, fél Románia a parlamentben törvénybe foglalja, hogy az új európai államalakulat hivatalos nyelve többé nem a magyar, hanem az összes többi. Na, akkor leszek kíváncsi I. pótolhatatlan Organovics Viktor arcára.

Azt egyébként még a szlovák kommentelők is elismerik, hogy Orbánnak elviekben igaza van, amikor a HÍD-MOST-ról azt mondja, hogy nem etnikai párt, de hozzáteszik, hogy személy szerint nagyon örülök, hogy nem sajátjukként veszik őket számításba és csak az összeomlott MKP-ra koncentrálnak. Beteg dolog, hogy a magyarok soha nem ismerték el történelmük során a szlovák nemzet létezését és Szlovákiát a mai napig Nagymagyarország részének tekintik.

 

Magyarország, mint az EU soros elnöke

A kommentelőknek van véleményük a leendő magyar EU-elnökség kapcsán is. Na, ha Orbán így viselkedik később is, abban is biztos vagyok az EU hogyan fog vele szemben viselkedni. Szép kis kiszorítósdi lesz. El kell ismernem azonban, hogy Orbán épp azt csinálja, amiről nagyon sok politikus csak álmodozik az EU-ban, de egyszerűen nincs rá felhatalmazásuk. Kíváncsi vagyok hogyan alakul, de ha Magyarországot kihajítják az EU-ból (de attól tartok, hogy Brüsszel majd kitalál valamit, hogy végül miért nem tették meg), az déli szomszédunk totális összeomlásához vezethet. Gőzöm nincs, ezt hogy fogja kimagyarázni a történelem marxista gyorsítója, Soros György.

Kifejezetten frappánsan foglalja össze ez a hozzászóló Magyarország eljövendő nemzetközi szerepét: Orbán sok tulajdonsága engem Mečiarra emlékeztet, de politikai korrektsége nem feledheti a médiához vagy a demokráciához fűződő viszonyát. Nemzetközi téren a helyzet Magyarországgal kapcsolatban épp olyan lesz, mint az ENSZ esetében: emberi jogokról azok fognak pofázni, ahol nem működik a demokrácia.


Tankokkal jönnek ránk!

Újra lángra lobbant a legendás szlovák paranoia, hogy a magyarok jönnek és elfoglalják országukat. Épp erről írok. Most az jön, hogy felújítjuk az 1938-as határokat. Erről szól ugyanis a kettős állampolgárság és az új magyar alkotmány. És minket dél-szlovákiai szlovákokat Crazywiki és társai tervei érintenek. Olyan régióban élünk, ahol a lakosság 60-70%-a magyar. De a véleményünkre senki nem kíváncsi, se Radičová és Crazywiki meg pláne nem. Egyesek már tankokról vízionáltak: És itt van! Radičová már egyezkedik a magyarokkal és áthívja a Duna innenső oldalára. Egyelőre csak csevegnek, de a következő tárgyalásra már lehet tankokkal érkeznek. Slotának igaza volt, itt bizony vér fog folyni.

Az egy-két ellentmondót és a valós etnikai arányokra figyelmeztető hozzászólókat hamar leszólják. Újra előkerül az egyik legfőbb sérelem: a magyar miniszterelnök látogatása során először az MKP elnökével tárgyalt. Te valóban olyan naív vagy, hogy azt hiszed, Orbán jószomszédi kapcsolatokat jött kialakítani? És az a sértés neked mit mond, hogy először találkozik valamilyen magyarral és csak aztán nagyon okos kormányunk legfelsőbb vezetőjével? Ez színtiszta provokáció. Magyarországból jó szomszéd soha nem lesz.

 

És végül Trianon - ott is trauma

Természetesen  - ellenkező előjellel – Szlovákiában is az egyik vezető nacionalista topic Trianon. Trianonban nagyon jól tudták, mit csinálnak. A békétől napjainkig az egész magyar történelem ezt csak megerősíti. Sajnos, senki nem tanul belőle. Az ajtón kidobott macska visszamászott az ablakon keresztül. Ám hamar letorkolják: Magyarországnak egszerűen nincs gazdasági, diplomáciai és katonai kapacitása, hogy Európában a trianoni döntés előtti helyzetet előteremtse. Legutoljára, amikor ezt megpróbálták, megkapták a párizsi békét és újabb területi veszteségeket (Jarovce, Rusovce, Čuňovo). Európában senki nem kíváncsi a nagymagyarkodásukra. Ha valamivel bepróbálkoztak, kaptak az orruk alá.

59 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr132516780

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.15. 08:24:21

Nagyon szép összeállítás, Kémkém. Nem hittem volna, hogy ennyire beijednek szegények - ha tudnák, hogy a dél-szlovákiai magyar fiatalok is önként viselik szlovákosan a nevüket, nem izgulnának ennyire.

c72 2010.12.15. 09:54:34

Azt hiszem, Bugárék jobban jártak, hogy nem látogatta meg őket, mert OV szeretete is, akárcsak Piszkos Fredé, "öl, butít és nyomorba dönt".

El Polako 2010.12.15. 09:57:01

Sokszor, ilyen kommentek után nehéz eldönteni, hogy valóban a politikusok a hülyék, vagy maguk az emberek.

Amúgy Dél-Szlovákiát valóban Magyarországnak kellett volna csatolni. Ahogy a második bécsi döntés is tette.Ez nem nacionalizmus kedves posztoló. Hanem csak képzeld el, mi lenne, ha odaköltöznek a németek (pl) ahol laksz, és azt mondják mai naptól fogva németül kell beszélned, írnod, stb. Tetszene?

El Polako 2010.12.15. 09:59:42

@c72: Bugár egy tetű áruló. Megosztotta a magyarságot. Kevesebb parlamenti helyet ért el így a magyarság, hogy két párt van, a vegyes párt pedig inkább szlovákokat küldött. Erről ennyit.

2002 2010.12.15. 10:01:58

@El Polako: Ahham. És ezért tárgyal Viki inkább az MKP-val, egy olyan párttal ami nincs a parlamentben, így nem is tudja a magyarok érdekeit megvitatni? :D

c72 2010.12.15. 10:04:14

@El Polako: Romániában meg Tőkés most hozta létre a harmadik magyar pártot (Schmitt P., Fidesz azonnal üdvözölte - no comment), így könnyen lehet, hogy a következő választásokkor már senki nem jut be a parlamentbe.

Jeff 2010.12.15. 10:04:43

Valaki elmesélhetné a magyar tankoktól rettegőknek, hogy hány darab üzemképes tankunk van... Egyből megnyugodnának :)

Csülök 2010.12.15. 10:07:47

Hogy is ír(hat)ta (volna) Ady:

Hiszen magyar, oláh, szláv hülye
Mindigre egy hülye marad.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.12.15. 10:16:47

Nem igaz, a szlovákok még mindig ennyire paranoiásak? Bár hogy az anonim kommentek mennyire reprezentánsak, nem tudom. Lehet, hogy pont azok igazán.

asola 2010.12.15. 10:21:11

Mondjuk valahol megértem a paranoiájukat. Több száz/ezer alávetettségben eltöltött év után nagy nehezen összehoznak egy saját államot, nem csoda ha megijednek ha a környezetükben megjelenik egy erősen diktátor hajlamúnak tűnő magyar kormányfő. Nem csodállom, hogy azonnal lerohanástól, visszacsatolástól kezdenek félni bár arra rá kellene jönniük, hogy ez 2010-ben az EU közepén nem reális még ha Viktátornak eszébe is jutna. (bár ilyet gondoltam már az alkotmánybíróság lerombolásáról is)

Az utolsó szlovák kommentelőnek pedig igaza van abban, hogy Magyarország amúgy sem rendelkezne egy ilyen háború kivitelezéséhez szükséges gazdasági háttérrel még ha ez az őrület fel is jönne a Viktátorék fejében mint terv.

El Polako 2010.12.15. 10:28:48

@2002: Épp az imént írtam le, miért nincs az MKP a parlamentbe. Amúgy egy magyar párt Szlovákiában nem számíthat 10%-os nál nagyobb támogatottságra.Ennyi magyar van ugyanis.

El Polako 2010.12.15. 10:29:57

@Csülök: Azt nem Ady írta. Ellenben József Attila. Ülj le fiam, egyes. :D

belekotty 2010.12.15. 10:37:07

Január 1 után az ilyen hazaáruló blogoknak, amelyek a mocskos szlovák lapokat lefordítja magyar nyelve, 25 milliós lesz a büntetésük.
Akik szlovákul merik elolvasni Magyarországról, azoknak csak 5 milla.
Aki szlovák doménra kattint, az is százezret fizet.
Aki szlovák doménen regisztrál 200 ezer.

belekotty 2010.12.15. 10:38:49

@asola: "Nem csodállom, hogy azonnal lerohanástól, visszacsatolástól kezdenek félni bár arra rá kellene jönniük, hogy ez 2010-ben az EU közepén nem reális még ha Viktátornak eszébe is jutna. (bár ilyet gondoltam már az alkotmánybíróság lerombolásáról is)"

- khmmm.. nem olvastad Hende Csaba operetthadügyi miniszter nyilatkozatát hogy vissza kellene állítani a sorkatonságot?

TH 2010.12.15. 10:38:49

Hát igen, ezek a kommentek jól mutatják, hogy a kölcsönös egymástól való félelem tartja életben a szlovák-magyar ellentéteket...
ezt egy szlovák csajjal pont hétfő este tárgyaltuk ki...:-)

Csülök 2010.12.15. 10:44:38

@El Polako:

Ady Endre: Magyar jakobinus dala
mek.niif.hu/00500/00588/html/vers0301.htm#17

Si tacuisses, philosophus mansisses.
(Ha hallgattál volna, bölcs maratál volna)

Chastar 2010.12.15. 10:45:21

Kedves szlovák állampolgárok!
A magyar tankoktól ne féljetek, mert nincsenek! (Talán egy tucat.) A katonaságunk meg épp Afganisztánban van.Félnivalónk nekünk van, Viktor összeveszik mindenkivel körülöttünk, ha összefognak eltaposnak bennünket, az EU meg örül, hogy nem lessz egy bajkeverő.

Anti Anyag (törölt) 2010.12.15. 10:46:05

Valójában nem kell ahhoz már tank, hogy a felvidék újra magyar legyen.

Egy gazdaságilag erős Magyarország kell hozzá.

Styxx 2010.12.15. 10:51:09

Kiváló munka, gr.
Egyetlen mondattal vitatkoznék:

"Meg kell hagyni, a magyar nacionalisták hülyeségeihez, paranoiáihoz csak egy valami hasonlítható: a szlovák nacionalisták hülyeségei és paranoiái."

Érdemes lenne szerb nacionalista fórumokba is beleolvasnod,hogy megtudd a
fortélyosan eltitkolt igazságot: Szentendre lakosságának 70%-a szerb

A lényeg a lényeg, csak egy valaki okosabb a politikusnál, újságírónál, blogolónál. A kommentelő.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.15. 10:56:31

A pofátlanság teteje amit ezek a törpeforradalmárok csinálnak.

Pécsett már nagyon áll a bál, pattanásig feszítették a húrt a közalkalmazottakkal is!

Nyugdíj: állásával játszik az a köztisztviselő, aki marad?

További eszközökkel igyekszik nyomást gyakorolni a kormány azokra, akik azt fontolgatják, hogy maradnának a második nyugdíjpillérben. A kitartók számára előírt nyilatkozatokat a pénztárak fiókjaiban nem lehet megtenni, az pedig a többek közt a közszférában dolgozóknak okozhat fejfájást, hogy az állami rendszerre nemet mondó döntésükről értesíteniük kell munkahelyüket.

Meddig tűrjük ezt polgárok?

sanmarco73 2010.12.15. 11:03:08

@El Polako: Aha, persze, József Attila írta 1908-ban, vagyis 3 éves korában... Grat!

Dezsőjóska 2010.12.15. 11:30:57

Sajnos sokan még mindig határokban gondolkodnak, mikor azok már nincsenek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.15. 11:35:34

@c72: Annyi magyar párt talán még Magyarországon is van...
@Anti Anyag: Se tankunk, se bankunk...

kamasuka 2010.12.15. 11:37:33

@2002:
Ühüm. Meg a Jobbik lesz októbertől a 2. erő Magyarországon, az MSZP 4 év múlva kormányt alakít, blabla.

Lottózol? :D

Mikulka2 2010.12.15. 11:37:43

@El Polako: "egy magyar párt Szlovákiában nem számíthat 10%-os nál nagyobb támogatottságra.Ennyi magyar van ugyanis."

viszont egy párt, mely etnikai elkülönülés helyett valóban az összefogást keresi, sikeres lehet.

csoko20 2010.12.15. 11:40:06

Legközelebb Viktor visz egy lovat ajándékba és cserébe egy kis vízet, földet, fűvet kér. :)

És amilyen hülyék a tótok benyalják megint a poént....

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.12.15. 11:47:54

@Styxx: Köszönjük szépen! Csókoltatom szerb tesvéreinket! Vita meg nincs közöttünk, tiétek a Balaton déli része, miénk meg az északi. Ahoj.

Dassler 2010.12.15. 11:56:55

Annyira szánalmasak ezek a "nacionalisták" a világ bármely szegletében. Szlovákia és Magyarország is egy kis ország, marhára nem érdekel senkit magunkon kívül, hogy itt mi történik. Egymás oltogatása meg csak mélyebbre húz. Ahelyett, hogy együtt próbálnának előre haladni. A fanatikus vallás és az elvakult nacionalizmus a fejlődés két legnagyobb hátráltató tényezője.
A legnagyobb magyar/szlovák gyűlölők még nem is találkoztak gyűlöletük tárgyával, de azért utáljuk, mert azt mondták.
Dolgozni, építeni. Mindenki a maga környezetében (az otthonát, a közösségét, a karirerrjét) előbb-utóbb visszatükröződik az országon is, ez vezet előre.

Anti Anyag (törölt) 2010.12.15. 11:57:49

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Állítólag tankokat veszünk az osztrákoktól. (leopárd)

szcsongor 2010.12.15. 11:58:51

@Chastar: Most direkt utánanéztem, hogy hány bevethető tankunk van. Baszki van vagy 14, azaz tizennégy darab T-72-esünk. Ez egy megye megvédéséhez sem elég, nemhogy egy egész országnak... Inkább annak örüljünk, hogy minket nem akar senki megtámadni :)

Anti Anyag (törölt) 2010.12.15. 11:59:23

@Dassler: Persze, semmi gond, de ha valahol magyarsága miatt szenved hátrányt, azért odafigyelsz.

Csak azért, mert pár hazai libsi mindezt csak cigányokra tartja érvényesnek.

Styxx 2010.12.15. 12:00:29

@Csehszlovák Kém:
Kössz, átadom, de Tihanyon még elvitatkozunk, az már szinte átcsorog déli partig:-)
@A fideszes Járai jól becsapta CIG részvényeseit!:
Kolléga, a posztban (bocs, ha nem olvastad) szereplő szlovák fórumokon is tolhatod kiváló ontopic kommented.

Dassler 2010.12.15. 12:06:21

Persze, hogy felfigyel rá az ember, de tapasztalataim szerint az átlag szlovák honpolgár leginkább le se szarja, hogy pl magyarul beszélek (Zólyom, Pozsony - Zvolen, Bratislava, hogy politikailag korrekt legyek :-)), csak ott is pár sötét tartja napirenden a dolgot, ami meg az itthoni hasonló érzelműeket aktivizálja, aztán már annyit hallja az ember, hogy már tudat alatt negatív értelmet kap a "szlovák" ill. másik oldalról a "magyar" kifejezés. Pedig valószínűleg az emberek 99%-ának semmi baja nem lenne egymással.

Várúr 2010.12.15. 12:17:21

@A fideszes Járai jól becsapta CIG részvényeseit!:
Ha nem tűröd, sétálj ki és tüntess. Én azt tettem 2006-ban. Ha gyáva, vagy lusta vagy, dőlj hátra a karosszékedben és lelkesedj a tótokért.

2010.12.15. 12:35:58

@asola: amint Viktorunk (utálom a fideszt) kihirdeti a háborús állapotot Szlovákiával és megtámadjuk őket a magyar lakta területekért, azonnal a fideszre fogok szavazni.

roki 2010.12.15. 12:39:20

@szcsongor:
"Most direkt utánanéztem, hogy hány bevethető tankunk van. Baszki van vagy 14, azaz tizennégy darab T-72-esünk"

Ez pedig a Slota tankjaitól rettegő túlsó véglet. ;)))

Amúgy 45 db T 72 van felújítva és rendszerbe állítva , ezen kívül valóságosan használva 15 db van kint moduláris szervezettségben a dandároknál, valamint 15 db a különböző kiképzési helyeken, gyakorlópályákon szerteszéjjel.
Ezen kívül van még vagy 100 db, de azok nem lesznek felújítva most, de talán később sem, mert ahány féle helyen gyártották az oroszok, annyi fajta és egyiknek sem csereszabatos a fődarabja a másikkal.
Amúgy Szlovákiában, ha a jelenleg az alacsony adók miatt szűk katonai büdzsé lehetővé teszi, akkor szintén 60 db T 72-es lesz modernizálva, a többi pedig ott fog elrohadni Nagymihályiban, mint ahol most is málik róluk a festés, legfeljebb ott fényeseik jobban majd, ahol Slota meglovagolja őket hétvégente.;)))

tolsztoj 2010.12.15. 12:42:04

1.Schultz mondja:
„Tekintettel arra a vehemenciára, ahogy Orbán átalakítja Magyarországot, komolyan vehetjük azt a tényt, hogy Magyarországon kapitalistaellenes forradalom zajlik“.

Tévedés Schultz úr – Magyarországon a megbukott, de még mindig nagyon uralkodni akaró neoliberalizmus elleni harc folyik – a Fidesz részéről NEM ELÉG nagy intenzitással...

2.„Meg kell hagyni, a magyar nacionalisták hülyeségeihez, paranoiáihoz csak egy valami hasonlítható: a szlovák nacionalisták hülyeségei és paranoiái. Végül is a Zsolna meg a Debrecen is ugyanannyi gólt kapott a BL-ben. Egy-egy.“

Az utolsó mondat csak olyan Indexes „modernkedés“ – nem szól semmiről – vagy csak a szerzőről.
Az első mondat pedig nem felel meg a valóságnak – ahhoz jobban kellene ismerni az itteni körülményeket és az itteni blogokat – a szlovák nacionalisták osztályokkal butábak és primitívebbek mint a magyar „nacionalisták“ - ezért már szlovákiában nem írogatok...

3.„A minidiktátor találkozik a parlamenten kívüli ultranacionalista párttal“

Az „ultranacionalista“ párton csak röhögnöm kell – az MKP még csak normális egészséges nacionalista pártnak sem nevezhető – nem tudta (vagy nem merte) artikulálni a legegyszerűbb tabutémákat sem -pl.legalább azt, hogy Felvidék szlovák megszállás alatt van – még ezt sem merik kimondani......

4.asola 2010.12.15. 10:21:11 - egy „hozzászóló“:

„Mondjuk valahol megértem a paranoiájukat. Több száz/ezer alávetettségben eltöltött év után nagy nehezen összehoznak egy saját államot, nem csoda ha megijednek ha a környezetükben megjelenik egy erősen diktátor hajlamúnak tűnő magyar kormányfő. „

Asola úgylátszik szlovák iskolába járt (igaz, hogy én is CSAK szlovákba jártam – a cseh egyetemet kivéve) – de aki ilyen marhaságokat ír „száz/ezer év alávetettség“ az vegye a fáradságot és legalább nézzen utána miről is beszél – én itt nem oktathatok történelmet, de legalább annyit:

a szlovák népnek semmi köze a „nagymorva birodalomhoz“ – Velika Morava Szerbia mai területén létezett egypár évtizedig, ők úgy is tanulják az iskolákban, ők használják a glagolikából átalakult cirilikát.
Éppen emiatt semmiféle „szlovák“ népről nem lehet beszélni egészen a 19.század közepéig.Hogy a gyökerek esetleg egy évszázaddal korábbiak,és miért van annyi nyelvjárás ilyen kis területen az külön értekezést követelne...
A konklúzió – a „szlovákok“ nemhogy nem voltak elnyomás alatt, de ellenkezőleg – a kivérzett Magyarországon a török után olyan jó körülményeket találtak, hogy a 18.század folyamán ŐK TERJESZKEDTEK olyan területeken is, ahol azelőtt sosem laktak – ez akkor volt amikor mint etnkum még nem is definiálták önmagukat – mint mondtam ez csak 1840-1850 k. történt meg, az is csak az evangélikus papság és tanítóság köreiben és ihletésükre.
Ha ilyen téveszmék (mint Asola esetében) a szlovákok között vannak elterjedve, azon nem csodálkozom – hiszen ez az „elnyomás“ adja meg (szerintük) a jogot a magyarok földjére – de egy magyar esetében az ilyen fajta tudatlanság.... na hogyan nevezzük – nekem csak a hazaárulás jut eszembe, ha pedig nem erről van szó, akkor az illető v.sz nem magyar...

Péter51 2010.12.15. 12:42:44

@A fideszes Járai jól becsapta CIG részvényeseit!: Ennek mi köze van Szlovákiához,te hivatásos patkányrettegő? Megdöbbentő,mennyi tetű magyar kommentelő van,aki a saját hazáját gyalázza,csak azért mert OV a miniszterelnök.@Chastar: te barom,kivel veszett össze OV? Az összes szomszéddal jó a viszonyunk és Szlovákiával is lényegesen jobb,mint Fletó/Fico idejében.

Publius Decius Mus 2010.12.15. 12:48:58

Már sokszor találkoztam a szlovákok paranoiáival, vagyis durva magyarellenességükkel. Személyesen és közvetetten is tapasztaltam, de mértéke még mindig megdöbbent.

Nekik van kettős állampolgárságuk, de nekünk nem szabadna. Rossz lehet nekik.

roki 2010.12.15. 12:49:06

"A demokratikus átalakulás húsz évének hátrahagyása – ezt a Fidesz nyíltan vállalja – paradigmaváltás Magyarországon – szögezi le Schutz. Tekintettel arra a vehemenciára, ahogy Orbán átalakítja Magyarországot, komolyan vehetjük azt a tényt, hogy Magyarországon kapitalistaellenes forradalom zajlik. "

Ez a Schutz egy hatökör.
Magyarországon a nem teljesen ostobákon kívül mindenki tudja, hogy Orbán politikája Demján,Csányi,Széles és egyéb nemzeti tőkések érdekeit szolgálja ki, szó sincsen tehát kapitalistaellenes folyamatról.
Ezek mögött az emberek mögött nyugati kapitalisták állnak, pl Munk,Schaeffer,Sarlós,Rotschild, stb.
A magyarországi változás során az eddig berendezkedett monetarista pénztőkéseket a Deutsche-bank csoporthoz tartozó működőtőkés befektetők váltják és ezt kíséri csatazaj.

Ez a Schutz egy primkó kis kifutófiúja a monetaristákra, aki az ellentábor gazdasági nyomulását akarja komenistázni, miközben éppen a saját táborában található az az európai balliberál-zöld kommunisztikus politikai irány, akit mi már az SZDSZ formájában lehúztunk a WC-n.

Aron M 2010.12.15. 12:54:30

Jobb lenne könnyíteni a tót atyafiak félelmein: tessék visszaadni a dél-felvidéket, akkor máris le van a gond.

amúgy mi bajuk van ezeknek Uhorsko-val? Nekik is jobb egy szép nagy országban élni, mint most a hegyek között agresszívan rettegni.

Igaz Magyar 2010.12.15. 13:11:55

A szlovákok azért paranoiások, mert az kifizetődő.

Andrew_Szt.Endre 2010.12.15. 13:12:33

Én szégyellem magam, hogy magyarul beszélő (de minek?) emberek ilyen baromságokat képesek írni.

Üzenem annak, aki büszkén viseli szlovákosan magyar nevét: szégyeld magad! az ilyet simán szembe köpném az utcán!
A többieknek: alsóhangon 1100 éves történelmünkkel a hátunk mögött oktat ki egy tizenvalahány éves múlttal (?) rendelkező "ország". Nevetséges, hogy idáig jutottunk...de inkább tragikomikus.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.15. 13:20:47

@Publius Decius Mus: Én azt nem értem, hogy a tót nácik miért nem eresztik ki magukból a magyar vért...

(Mondjuk most, ilyen ár- és belvizes időben sokat árthatnának vele.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.15. 13:28:16

@IgazMagyar: Pfuj, mocskos antiszemita...
@HUN_Sector: Állítólag a more férfiakat sorozzák be és fegyverezik fel e célra. Ha győznek, újra miénk a Felvidék, ha meg veszítenek és lemészárolják őket...

capor_ 2010.12.15. 13:46:43

Meg kéne venni az ő tankjaikat és azzokkal visszamenni "szervizre" :D:D Micsoda trükk lenne, nemde?!

Egyébként köszönöm a fordítást, jó látni hogy a nacionalisták mindenhol ugyanolyanok, csak nekünk legalább igazunk van :P

Engem egyébként trianonnal kapcsolatban egyetlen dolog háborít fel igazán, méghozzá az ha a szlovákok azt mondják igazságos volt. Már hogy a picsába lett volna az?? Egyértelműen magyarország gazdasági ellehetetlenítéséről szólt, nem pedig az etnikai/történelmi stb határokról. Megkapták, örüljenek de nem kell hozzá hülye esti meséket kitalálni. A szövetségesek le sem szarták, hogy ott szlovákok, csehek vagy magyar szlávok ének :)

Aron M 2010.12.15. 13:55:48

@capor_:
Igen ez a mesedélután nekem se fér a fejembe. Miért kell kitalációkat vízionálni mindenféle ál-történelemről? Plusz a dél sávról még ennyit se kéne...

Egyszerű rettegés helyett kényelmesen dőljenek hátra.

pepin_nymburk 2010.12.15. 14:19:52

Sokszor sejtettem, hogy be vannak tojva a déli rész elcsatolásától, de ilyen szintű beszartságra nem számítottam.
Mondjuk nem is sokat járok át, mivel szerintem rühellenek bennünket. Egy kis tapasztalat: 1997, szlovák sípálya vége, 6-7 éves szlovák kiskölykök megszólítanak minden sípályát elhagyó gyereket, és aki német vagy magyar, azt lökdösni kezdik. A magyar felnőttet, aki rájuk szól(én) pedig öklömnyi kővel próbálják megdobni. 6-7 éves gyerek ilyet nem talál ki, ezt otthonról hozták. Én meg azóta a sok lóvét inkább osztrák sípályákon költöm el cserébe

2002 2010.12.15. 19:40:11

@pepin_nymburk: Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel :D

2010.12.15. 19:50:02

@2002: én visszalövök, az a biztos. Ha 7 éves, hát így járt :) 8 már nem lesz

2002 2010.12.15. 19:51:42

@HUN_Sector: Nagyon jó, csak gratulálni tudok :D

capor_ 2010.12.15. 23:35:45

@2002:

mármint knédlivel :)

padisah 2010.12.30. 09:37:22

Szavaztatni kéne a déli országrészben, ki akar Magyarországhoz tartozni, ki Szlovákiához.

Ebben csak az a gáz, ha dél-szlovákiai magyar lennék, ismerve Orbánt, meg ami majd eztán lesz a gazdasági ámokfutás miatt amit folytatnak, lehet hogy én is inkább a Szlovákiában maradásra szavaznék.

Sőt, megfordult a fejemben, hogy egy országgal északabbra költözök, mert egyszerűen ennyivel jobb ott a gazdaságpolitika, hogy talán még a magyarellenes szlovákokat is megéri elviselni érte.

Egy ilyen ötlet persze a szlovákok körében a legnagyobb rettegést váltaná ki, pedig csak a valódi demokratikus, igazságos megoldás kialakulásához vezetne. Persze akkor kéne ideát is szavaztatni, csak itt alig van szlovák lakta település ahol érdemi esélye van az átállásnak.

Húzzunk bele! 2011.01.14. 07:36:07

Pénteken gyere a tüntetésre a sajtó szabadságáért!
"További eszközökkel igyekszik nyomást gyakorolni a kormány azokra, akik azt fontolgatják, hogy maradnának a második nyugdíjpillérben."

Esetleg van 3. ok is, hogy Magyarország megpróbál saját lábára állni?

Fától az erdőt, ez a baj, bár nem néznek le, mert az úr csak ennyi ésszel áldott meg. Biztos megvolt rá az oka!

baviki 2014.08.25. 17:57:31

@belekotty: Sok embernek ez a véleménye, mert a mai fiatalok zöme(te is?) puhány, semmit nem próbált, szinte semmihez nem értő bunkócskák...!!!
süti beállítások módosítása