Ugyanazon a napon, mint Magyarországon, március 5-én, indult útjára Szlovákiában (Joj TV) és Csehországban (Prima) is a csehszlovák Éden Hotel, azaz a Hotel Paradise. Kamerák keresztüzében, fiatal, szép, de nem túl intelligens embereket gyűjtöttek össze a Dominikai köztársaság egyik szigetén, hogy közülük valamelyik megnyerje az 50 ezer eurós fődíjat (emlékeztetőül, Magyarországon a győztes 25 millió forintot kap). A csehszlovák puncik, húsfaszok és csöcsök sűrűjében mi most azt is bemutatjuk, hogy miben hasonlít egymásra Éden Pedró és Orbán Viktor.

Dominikai Köztársaság vs. Mexikó

A cseh-szlovák verzió első epizódjában a lányok választották ki a fiúkat. Dominikán is zajlik az élet, a "csehszlovák" Csíra pozíciójára a magyar származású Diana simán jó, de a szlovák nyelvet még gyakorolnia kell. A bemutatkozásakor jelezte, hogy fotografikus memóriája van fotogenická pamäť - így mondta, csakhogy szlovákul (is) ez a kifejezés fotografická pamäť, és a fotogenická itt jól kinézőt jelentett. Szeretnénk megtudni mi is, akkor mire gondolhatott. Aztán lassan bemutatkozott az összes izmos pasi, és újra Diana borzolta az idegeinket: legjobban Maťo izgatta fel, főleg azzal, hogy szép magyar neve van...hm. Nem kell átmenni a magyaroknak hülyeségért Szlovákiában sem. 

Ezt fordítva is el lehet mondani, a csehszlovák Hogyvolt alatti kommentekben sem túl népszerű a galántai csaj: Jaj, hogy én hogy nem bírom azt a kiejtést, hangsúlyozást...ráadásul úgy beszél, mint egy magyar. Bocsi :) A válasz se késett sokat: Ezt nyilván azért tapasztaltad, mert ő magyar :) Persze, volt, hogy a szmájlik már elmaradtak: Láttam néhány részt a Paradise-ből, így már megtapasztalhattam, hogy ezek a nők tényleg teljesen hülyék...de az a butafejű magyar...még beszélni se tud normálisan, dobnám ki egyből, hogy csak puffanjon! 

Persze, Mexikóban sem akartak lemaradni a Kárpát-medence büszkeségei, de ezt kedden kibeszéltétek Magyarországon, hogy fasszopó szlovák kurvázásért hazazavarás jár-e. Legviccesebb az egészben, hogy Noémi még 2008 júniusában részt vett a Miss Europe & World Junior Slovakia szépségversenyen, ahol második helyet ért el. Az eseményről szóló posztban persze megtalálták a kommentelők: Linda, ne hallgass az ellendrukkerekre, te vagy a legjobb, drukkolok neked! És Noémi?...először tanuljon meg rendesen szlovákul beszélni! Nemsokára egy Noémi néven regisztrált kommentelő válaszolt: Örülök, hogy második lettem. Linda megérdemelten nyert, megérdemelte. És Mato, te csak ne félts engem, meg fogok tanulni szlovákul!

Legszánibb az egészben, hogy ha Diana Vágóová a magyarországi ÉH-ba kerül be, akkor ugyanolyan szlovák kurva lenne, mint Noémi Capová. És ha Noémi Capová mondjuk a cseh-szlovák Hotel Paradise-ban indul, akkor gyaníthatóan megkapta volna ő is a buta magyar arrogáns picsa jelzőt is. Nehéz elképzelni többes-, vagy köztes identitástudatot egy többséghez tartozónak, nem vágja ezt se Éden Pedró, se Orbán Viktor, se a kommentelő, aki a lehető legtökéletesebben foglalta össze ezt a többségi társadalom felől érkező vakságot: Nálam ne próbálja magát eladni olyan valaki, aki egyszer magyar, egyszer szlovák. A két nemzet viszonyában ilyen nincs! 

Mi erre csak azt mondunk: LOL! Noémi, Diana, és sokan mások ezzel a dilemmával egész életükben találkoznak, végigkíséri életüket, állandóan választás elé állítják őket, vagy egyszerűen a többség megmondja, éppen minek tarthatja magát, ők maguk praktikus szempontok alapján közelítik meg a kérdést, addig Magyarországon inkább a 19. századi nacionalista történelmi tudat és/vagy az aktuálpolitika prizmáján keresztül látják a lányokat. Vagy szlovák (kurva), vagy felvidéki magyar (kislány). És a legkeményebb, hogy még ilyen paradicsomi közegben sem tud se a szlovák, se a magyar többség leszakadni a berögzített, betanított, kirekesztő nacionalista megközelítésről.

Welcome drink és óvszer 

A cseheknél és a szlovákoknál először futó műsor előtt, újságcikkekben figyelmeztették a gyanútlan nézőt, hogy a műsor egy kicsit vulgárisabb lesz, mint a Valóvilág (VyVolených). Aki kellemes, fiatal testeket, szexuális intrikákat, célozgatásokat akar nézni, annak a tévé előtt a helye, de ha inkább ön az intellektuális szórakozást kedveli, akkor be se kapcsolja a Hotel Paradise-t! - figyelmeztették az olvasókat. Persze, így is vicces olvasni a sok felháborodott kommentet, hogy ez a műsor aztán tényleg semmiről nem szól, csak deformált, arrogáns, manipulálható karakterekről és a szexről - ki tudja, lehet megint készülnek valamivel az Imádkozó Anyák, mint legutóbb, amikor a Való Világ futott Szlovákiában?

A műsor mindkét országban este 22 óra után indul, de még így is többször ki kellett sípolni a szereplők egyes beszólásait, megnyilvánulásait. Az első részben kialakult párokat a szobában welcome drink és egy csomag óvszer várta. Az amerikai Fox csatorna cseh-szlovák mutációját, a már jól bevált gyakorlatnak - éneklős vagy tehetségkutató műsorok - megfelelően, a Prima és a Joj csatornák adják. 

Természetesen hangosan tapsoltunk a már számtalan országban sikerrel futó sorozat indításakor, és nagyon évezzük a műsort, különösen ez a Zuzka egy minőségi kategória! Csak azt sajnáljuk, hogy itt nem írnak olyan fasza hogyvolt.blogot a sorozatról, mint nektek. De végre valami, amit ebben a nyomorban lehet legalább nézni a tévében! Vagy még lázbahoznak a politikai szarságok, vagy érdekel még mit mond a cseh/szlovák/magyar állami egyes reggeltől estig? Bullshit! Esetleg bámulni az öltönybe felöltözött, közönséges tolvajokat, akik a mi adópénzünkön fingják tele kocsijuk ülését? Lehet, hogy durva, de a tévében már csak pornót nézünk, amelyek még megnyugtatnak a kávé és a sütemények mellett. Egyébként láttátok, milyen gyönyörű a táj, strandok és a csajok, erről baszki, nem is írtam a posztban semmit, lehetne sok mindent tanulni a dominikai madaraktól...

Csehországban az első adás alkalmával, a 15-44 éve korosztályban, 164 ezren követték a műsort, ami a Prima love csatornánál egy nagyon szép eredménynek számít: a cseh piacon a csatorna átlagos, 1,5 százalékos nézettségét a műsor 7,22 százalékra tornázta fel. Az első részt a már említett 15-44 éves korosztályban egyébként elsősorban a nők és a fiatalabb lányok nézték. Szlovákiában még durvábbak voltak az első rész nézettségi számai: az első részt, több, mint félmillió szlovák nézte! Ez a 12-54 közötti korosztályban 24 százalékos nézettségi aránynak felelt meg.

Hotel Paradise extra - karakterhatározó

Martin Matyasi (Maťo): Komáromi születésű nagy macsó, aki mindenkit ágyba akar vinni. Igaz, első kísérlete nem jött be, nem sikerült Dianát megheggeszteni, igaz kiderült, hogy egy jó nagy adag romantika is rejtőzik benne. A srácok közül a leggyengébb láncszem. UPDATE: kiesett.

Nela Slováková: A HP talán legnyitottabb játékosa, és bizony keményen megmondja minden helyzetben a véleményét is. Ezzel a magatartással persze sok női versenyzőnek az unszimpátiáját kivívta és bizony gyakran kerül támadások kereszttüzébe, néha a fiúk részéről is. Nikoval a játék talán legerősebb párosát alkotják.

 

Leo Beránek: Egy igazi nagy játékos. A cseh Leoval unatkozni nem nagyon lehet és ha egy kicsit iszik már olyan dolgokat művel, amiért más biztosan szégyenkezne. Mindig úgy érzi, hogy a középpontban kell lenni, minden partiban a legjobban neki kell pörögni, de komoly helyzetekben képes hideg fejjel és ésszerűen is érvelni.

Diana Vagóová: A Paradise Hotel szlovák "Pókmajma", a "Kit rakjanak ki azonnal a hotelből?" kérdések állandó győztese. "Arrogáns picsának" vagy "A magyarnak" is sokszor becézik a fórumokon. Elsőként választott párt, de hamar megbánta, mivel Maťo nem passzolt hozzá - hiába volt magyar neve, mi? Azt azonban muszáj megjegyezni, hogy kívülállóként a legnagyobb játékosnak tűnik, aki bármilyen helyzetben könnyedén alkalmazkodik.

Zuzana Plačková: A cseh-szlovák verzió egyik leghírhedtebb szereplője Zuzana Plačková, szlovák playmate, aki rögtön az elején megmutatta, hogy nem nagyon szégyellős. Mi arra lettünk volna kíváncsiak, Éden Pedró neki is beszólt volna-e, vagy inkább megmutatja Zuzinak, merre lakik a magyarok istene. 

Tomáš Macháček: Ezoterikus szívvel megáldott, egykori egykori városi rendőr Csehországból. Kemény. Rendszresen jógázik, lelki gyakorlatokat végez, és testét sem hanyagolja el, amire meglehetősen büszke. Szeretei a szexet és egyszer a show biz világában is szerencsét próbálna.

Michal "Rocky" Rockwood: Egy laza srác, aki nem nagyon törődik az élet nagy kérdéseivel. Nem tervez meg semmit előre, csak vár, hogy mit hoz neki az élet. Nagyon kommunikatív és már-már zavaróan szerény. Büszke egzotikus származására, amely főleg a csajozásban segít sokat. Annak ellenére, hogy egy igazi haver, egyben nagyon érzékeny lélek is. 

Jana Zezulová: Fiatal cseh diáklány, aki reggeltől estig csak piálni akar. Azért ez annyira nem rossz párosítás szerintünk, de Nela állandóan kritizálja ezért, szóval egy ellenséget szerzett már magának. Később a komáromi macsóval került jobb viszonyba. 

Patrik Németh (Romeo): Gondtalan életművész, aki az adott pillanatban már nem akar semmit sem bonyolítani, csak a pillanatnak él. Annak ellenére, hogy viszonylag fiatal, mindenről igen markáns véleményt alkot és keményen kiáll az igazáért. Játékostársai között gyakran villámhárítóként működik, és többször, mint döntőbíró is fellépett vitás esetekben, ugyanakkor ő maga soha nem okozott még konfliktust.

Klaudia Chlustinová: Klaudia, a kezdetektől körön kívül volt a csajoknál, mert azoknak nem tetszett, hogy mindig kivonta magát a vitákból és alig beszélgetett velük, ráadásul Zuzanával többször konfliktusba is került. A srácokkal Patrikkal van jóban, közöttük kölcsönös szimpátia alakult ki. UPDATE: kiesett.

 

A csehszlovák T69.2-est pedig a cseh Martina Gavriely személyesíti meg. Egy simán Ikertornyok-gyanús fotó a műsorvezetőről:

 

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr214329221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tryclops 2012.03.21. 11:49:43

Csak egy apróbb javítás: T69.2-es modell, nem T92. Egyébként, üdv, neketek is jó szórakozást az Édenhez! :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.03.21. 12:01:55

@tryclops: köszi, javítva.
Abszolút megvan, lehet ezt is meg kéne hogyvoltozni :)

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2012.03.21. 12:09:26

Csak úgy süt róluk az értelem, szupi

Bali01 2012.03.21. 12:16:11

hát,szóval.
Egy pár éve már rendszeresen járok üzleti dolgok miatt SK-ba is.
Még egy ilyen ország,ahol ennyire számítanak a külsőségek,állítom,hogy nincs.
A nők mindenhova kifestve,kiöltözve,de mintha bálba mennének,úgy mennek,még a biciklit is platformos csimmába tekerik.Természetesen a közértbe.
A pasik,meg mind a dinnyehordók,egyfolytában feszítenek.
Kedvencem a hatalmas ezüstlánc,minden raj csávó elengedhetetlen kelléke.
Persze hozzávaló autó is dukál.
Audi,Bmw de falusi HMCS-nek Octávia is elég az archoz,úgy ül benne,mintha valami Bentley lenne.
Mindegy csak minél drágább legyen,hogy mennyi rajta a hitel...azt meg úgy sem kell kiírni :)
Most tartanak ott mint nálunk kb.3 éve.
Modorban is,egyébként.

bigthereal 2012.03.21. 12:35:37

a magyar neveket miért szlovákul írod?

Baromméter 2012.03.21. 12:51:51

ripszekt, mas pravdu (így írják?), stb :)

Lesz vajh' egyszer olyan, hogy normálisan megleszünk egymással, netalán a közelség, a közös múlt cimboraságot és nem ellenségeskedést fog majd jelenteni?

Baromméter 2012.03.21. 12:52:24

off: Azt nem tudod, hogy az STV3 sportcsatorna, aminek a helyén a Prima Love jön, hova tűnt a UPC Directről?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.03.21. 12:55:14

@bigthereal: Azért, mert ezek nem olyan magyar nevek, ahogy te gondolod!

jo.e 2012.03.21. 12:55:33

Azért a Mat'o (?)-n mint szép magyar néven lovagolni csúsztatásnak érzem, mert a valódi nevével semmi probléma nincs - már ebből a szempontból...

SillyKohn 2012.03.21. 14:19:41

@Baromméter:
A STV3 megszűnt, több, mint egy éve.

innovation 2012.03.21. 16:17:21

@Csehszlovák Kém: Simán magyar nevek, csak nem kell - nők esetében - oda az ova.
A lényegen egyébként nem változtat. :) Jó mulatást ehhez a "remek" műsorhoz! ;)

JOKKA21 2012.03.21. 16:17:41

Nem szeretem a szlovákokat, de jobb nők vannak náluk az édenben, mint Magyarországról.

karikaV43 2012.03.21. 16:17:53

Haha milyen randák ezek a szereplők,a playmate csaj olyan mint annácska és paris hilton keveréke geronazzo génekkel,jaj a T69-wtek meg rém randa,hiába a stábnak ott sincs szeme a jó csajokhoz,a 20kilós nyüzöge csávókon meg akkora tetkó még a fotókról is átjön a dinnyés érzés a hóna alatt. Nagyon kafa lehet nézni bikfa nyelven.

barbredi 2012.03.21. 16:17:59

Mátyási meg Németh rendesen tud szlovákul vagy ők is csak makognak?

2002 2012.03.21. 16:18:06

@Baromméter: Az stv3 nem volt semmi más, mint az adófizetők pénzének teljes mértékű elzsebelése. Néhanapján itt ott volt pár érdekes dolog, de egész idő alatt a műsor 90%-a a pekingi olimpia ismétlését tartalmazta nap mint nap, vagy a 2002-es jégkorong vb-t

dez01 2012.03.21. 16:18:11

Ezt tanulják a fiatalok, szép új világ:)

Cseresznyéskert 2012.03.21. 16:18:30

A Vágó Dianát miért írod magyar szövegben Diana Vágóovának?

És nem értem, mitől Szlovákia szégyene a magyar lány? Noémi meg nem magyar, elmondta magáról hogy ő echte szlovák, a dédnagyajától tanult magyarul. Szóval hol itt az átfedés?

_tx_ 2012.03.21. 16:18:34

Mato magyar neve a vezetéknévre (Mátyási) vonatkozott. Nem olyan bonyolult...

Kengyelfutó Gyalogkakukk 2012.03.21. 16:23:15

@Bali01:

hát, a nők esetében lehet, hogy vitába szállnék veled...

látogass el egy orosz faluba - tökig érő gazban álló düledező faház, kitaposott ösvény vezet a földes, jó esetben valamilyen murvaszerű anyaggal leszórt útról az ajtóig, ahol Natasa tipegett vásárolni a km-re levő szottyadt "magazin"-ba, de oly módon kikenve-kifenve, magassarkúban és kirittyentve, mintha legalábbis az operabálba készülne (jó, nagyestélyit nem rántott magára... :) )

két szememmel láttam, ne urban legend...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.03.21. 16:23:22

@bigthereal: @innovation: azért bazmeg, mert nem magyarul írják, ahogy te gondolod. Mi a kurvaistenért nem lehet ezt felfogni?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.03.21. 16:29:09

@Cseresznyéskert: A poszt rólad is szól. Te se érted, hol az átfedés, pedig leírtam.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.03.21. 16:35:01

Most őszintén: kit érdekelnek itt a csehszlovák agyhalottak, amikor vannak sajátjaink is? :D

/Kezdem azt hinni, hogy a dotohos-ok fizetnek az indexnek, hogy lassan már minden vackot kiposzotolnak tőlük./

bigthereal 2012.03.21. 17:59:40

@Csehszlovák Kém: káromkodni szépen tudsz...

a Patrik Németh milyen írásmóddal van? szuahéli?

és Vágó Diána hogyan nevezi magát? Vágoovának?

ezek magyarok, magyar nevekkel, miért írod szloválkul, magyar létedre, magyar szövegben?

dennis rodman 2012.03.21. 18:31:05

Elnézve a szereplőket Németh Patrik sem tűnik szlováknak.

finalNmbr 2012.03.22. 00:06:24

@Bali01: :D Ezt mondogatom már 3-4 éve. Szlovákoknál most kánaán van, hitel orrba szájba, bömösök, bentleyk.. aztán egy-két év és bebukják ahogy mi is bebuktuk nemrég. Legalább olcsón tudunk majd alig használt kocsikat venni :D

Amúgy csak röhögni tudok ezen a blogon..(ahogy szlovákián is, de ez most más tészta..)

paraszthajszal 2012.03.25. 13:25:54

"a fotogenická itt jól kinézőt jelentett".

A "fotogén" (idegen szóként, bár de) magyarul is forgalomban van, "fényképeken előnyösen kinéző" jelentéssel, ergo itt nem feltétlenül a szlovák nyelvtudás, hanem valami más tükröződik.

Nálunk az Alekosz nevű figura volt ilyen, ő is előszeretettel fitogtatta "műveltségét" az idegen szavak állandó használatával, bár a jelentésüket a jelek szerint neki sem sikerült megértenie (megtanulnia).
süti beállítások módosítása