A háborús bűnösök már csak ilyenek: nem adják fel önként magukat, bujkálnak. Ezt a sorsot választotta a Randolph L. Braham történész által csak kassai szadistaként emlegetett Csatáry László, akit vasárnap a brit The Sun bulvárlap talált meg budapesti rejtekhelyén. A több mint tizenötezer ember haláláért felelős Csatáryt kötél általi halálra ítélték 1948-ban. A Simon Wiesenthal Intézet nemrég frissített listájának egyes számú célpontja vasárnapig háborítatlanul élt Budapesten, jobboldali újságot olvas. Frissítés: aki meg akarja látogatni a náci gyilkost, itt teheti meg: Budapest, XII. kerület Győri út 3. 

Hányszor lehet hallani, olvasni: a magyarok senkit nem deportáltak. Tekintsünk el a nyilvánvaló hazugságtól, vessünk egy pillantást az önbecsapás mesterien művelt narratíváira, döbbenetes látni, hogy a magyar közvélemény egy jó része ma is képtelen szembenézni sokszor bizony kellemetlen, fájó és kínos történettel. Bizony, itt most nem a dicső fekete seregről, a multikulti (höhö) monarchiáról vagy parádés Nobel-díjasainkról lesz szó, hanem egy magyar tömeggyilkosról. Ráadásul, aki köztünk él.

Utolsó fejezete kezdődött el vasárnap Budapesten Csatáry László nyilas gyilkos életének, aki még a többnemzetiségű Hungáriában, a Fejér megyei Mányon született, 1915. március 4-én. Közvetlenül Kassa felszabadulása - igen, felszabadulása! – előtt, 1945. január 19-én, Csatáry László néhány közeli harcostársával, együtt a német katonai városi egységgel elhagyták Rákóczi városát. A kassai kerületi népbíróság 1948. június 8-án, több év eredménytelen nyomozás után, távollétében kötél általi halálra, teljes vagyonelkobzásra és polgári jogainak megvonására ítélte.

A háborús bűnös több mint fél évszázadon keresztül büntetlenül élte életét. Kanadában találtak rá 1996-ban, ahol még 1955-ben szerzett állampolgárságot. Beazonosításában és a büntetőeljárás előkészítésében részt vett Szlovákia is. Ján Šanta a kassai Kerületi Főügyészség ügyésze huszonkilenc tanút hallgatott meg, akik megerősítették Csatáry közvetlen részvételét a kassai zsidók deportálásában. A kanadai bíróság 1997-ben visszavonta állampolgárságát és kiutasította az országból. Csatárynak ekkor ismét nyoma veszett.

Amikor a kanadai hatóságok 1995-ben azonosították és letartóztatták Csatáry Lászlót, egy évvel később a kanadai Igazságügyi Minisztérium együttműködésre kérte fel a kassai kerületi ügyészséget a dokumentumok összeállításában és a vád előkészítésében. A holocaustot túlélt és Csatáry bűnösségét bizonyítani tudó tanúk kihallgatását Ján Šanta vezette, végül hárman, magas koruk ellenére, személyesen is vallomást tettek, Kanadában. Santa úgy véli, a háborús bűnük nem évülhetnek el, Csatáry nem menekülhet el az igazságszolgáltatás elől.

- Szkeptikus vagyok, ha arra gondolok, ennyi idő elteltével, utólag, eléri-e célját egy idős, rossz egészségi állapotú ember megbüntetése. Ugyanakkor az elkövetett bűnök szempontjából mégis rendkívüli jelentőségű az ügy, hiszen hasonló jellegű esetek, más formában, ma is történnek, a történelem mintha ismételné önmagát. A háborús bűnösök elítélése, ilyen szempontból, preventív jellegű, hiszen hetven évvel a tragikus események után, napjainkban is, az intolerancia, a faji gyűlölet, a fasizmus több fajtájával találkozhatunk.

A Simon Wiesenthal Intézet 2011-ben kezdte újra meg a 97 éves nyilas keresését. Még ugyanebben az évben olyan információhoz jutottak, hogy a keresett személy Budapesten tartózkodik. Jelentések szerint Csatáry akkor kiváló egészségnek örvendett, autót is vezetett. Az intézet már akkor is pontos információkkal rendelkezett „a bácsi” lakhelyéről. Az adatokat eljutatták a magyar hatóságoknak is.

2012 január 3-án a a magyarországi főügyészség megkereste a szlovák társszervezeteket, hogy mint harmadik fél bevonja a Csatáry elleni új, jogi eljárásba. A szlovák legfőbb ügyészség Nemzetközi Osztálya 2012 március 3-án megküldte a magyar félnek a kassai Népbíróság 1948-as tárgyalásán készült dokumentumok fénymásolatait, amelyek alapján Csatáryt - távollétében - halálra ítélték. Vladimír Gedrová a szlovák főügyészség szóvivője idén áprilisban úgy nyilatkozott, hogy az iratok gyors kiadására azért is van szükség, mert a magyarok a lehető leghamarabb bíróság elé szeretnék állítani a háborús bűnöst.

Július 15-én aztán a The Sun brit bulvárlap a magyar főváros egy elegáns kerületében megtalálta Csatáryt. Napokkal korábban Simon Wiesenthal Intézet vezetője Budapesten járt, bejelentette: talált Ausztráliában egy kassai túlélőt, akinek kilenc rokonát Csatáry a halálba küldte. A Simon Wiesenthal Intézet vezetője kérte a főügyészséget, akadályozzák meg, hogy Csatáry újra felszívódjon, ahogy ez már korábban kétszer is megtörtént.

Ellenség a demokrata és a másképp gondolkodó is

A közvélemény egyelőre arról értesült: Csatáry központi szerepet játszott tizenötezer hétszáz kassai zsidó származású magyar állampolgár deportálásában 1944 tavaszán. A történészi vélemények és korabeli dokumentumok alapján azonban sokkal több terheli a megvénült háborús bűnös lelkét: mint a Nyilaskeresztes Párt tagja - tudják, ennek a pártnak volt szimpatizánsa a Fidesz és a Jobbik által is megvédett Nyírő József író, politikus is - személyesen, több alkalommal részt vett a kassai téglagyár udvarán összegyűjtött - és később deportált - emberek kegyetlen megaláztatásában és kínzásában.

Mint a különleges osztály rendőrtisztje részt vett "a város nem kívánatos elemektől történő megtisztításától, és szerepet vállalt egy olyan lista elkészítésében, amely alapján, letartóztattak, megkínoztak és végül deportáltak ezerkétszáz "nem megbízható személyt". Tehát nemcsak a kassai zsidók egy része, de a város demokratikusan gondolkodói közül is jó néhányan áldozatokká esett Csatáry terrorjának. Vajon miért nem vagyunk meglepve, hogy a The Sun információi szerint Csatáry egy jobboldali újságot vásárolt a minap? Vajon Bayer Zsolt vagy Pilhál Gyuri bácsi tetszik neki jobban?

Tanúvallomások Csatáry ellen

Tanúvallomások Csatáry László bűneiről az 1948-ban lezajlott, kassai népbírósági tárgyalásokon rögzített vallomások tanúskodnak. A vádlott ekkor már ismeretlen helyen tartózkodott. A népbíróságon tíz percen keresztül hallgatták az auschwitzi gázkamrák torkából megmenekült zsidó származású emberek vallomásait. Ezek alapján, Ferdinand Lom, a háromtagú szenátus elnöke azonnal halálra ítélte Csatáryt. Adjuk át a szót a visszaemlékezőknek, milyen ember volt ez az "idős bácsi" huszonnyolc éves korában.

Volová Blanka szemtanúja volt, ahogy egy rendőr puskatussal hátba vágott egy fiatal lányt a menet során. Blanka hangosan odaszólt a rend bátor őrének: "A jóisten ezt nem fogja elfelejteni'" Csatáry hirtelen odapattant és kiadta a parancsot: "Fogátok, adjatok neki rendesen, ha már a jóistennek büntetni kell, legyen mit megbosszulni'". Ezután a rendőrük agyba-főbe verték nemcsak Blankát, de két lánytestvérét és anyjukat is. És még nem volt vége: Csatáry a négy nőt levetkőztette meztelenre, mindenüket átnézte, nem rejtenek-e aranyat. Ezután levitték Csatáry irodája alatti pincehelységbe, ahol mind a négy nő jobb kezét a bal lábukhoz kötötték, majd otthagyták őket néhány órára. Ez utóbbi műveletet további harminc emberrel megcsinálta, tanúvallomások alapján.

Stark Teréz vallomásában visszaemlékezett, hogy a téglagyári kassai gyűjtőtáborban mintegy három órán keresztül térdepeltetett ezer nőt, akiknek kézzel (!) kellett a cölöpöket kiásni a kemény, agyagos talajból. További vallomások szólnak arról, hogy aki ezt a tevékenységet nem bírta, vagy kicsit megpihent, Csatáry személyesen verte el kutyakorbáccsal. Az eseten a német nácik is megbotránkoztak, azt mondták, náluk az ilyesmit ásóval szokták csinálni. A vallomásokon kívül a megdöbbentő esetről rendőrségi jegyzőkönyvek is rendelkezésre állnak.

Semmivel sem menthető következő tette is: amikor vizet hoztak a táborba és a szerencsétlen, kiszáradt foglyok inni kezdtek volna, Csatáry több rendőrtársával együtt bőrostorával ijesztgetni kezdte, nemre való tekintet nélkül, az embereket gyerekektől az aggastyánig. Falkeinstein Hugó szerint Csatáry egy igazi elsőrangú szadista volt: gyakran kínozta foglyait, hova rejtették vagyonuk, a nőket rendszeresen levetkőztette, a csendőrökkel a nők hüvelyébe is benézett, szép keresztény módszerek ezek, nem vitás. A vallomások alapján elmondhatjuk: igaz, hogy Csatáry az utasításokat feljebbvalóitól kapta, de több esetben alaposan túllépte hatáskörét.

Csatáry deportálásokban való részvétele vitathatatlannak látszik - a tanúvallomások alapján. Hofman Zoltán: "Láttam, ahogy Csatáry beteg embereket rugdos, akik képtelenek voltak fellépni a marhavagonokba." Jónap Sámuel, a kassai átmeneti kórház orvosa: "engedélyt kaptunk, hogy az idős és beteg embereknek a vagonokban priccseket alakítsunk ki, aztán jött Csatáry és letiltotta azzal a megjegyzéssel: haljon meg mindegyik!" Jónap feleségével és két gyerekével érkezett Auschwitzbe, ahonnan csak ő maga tért vissza.

Fridrich Sándor, a helyi Zsidó Tanács hivatalnoka: "Csatáry elrendelte, a harmadik transzportba azok is bekerüljenek, akik annyira megbetegedtek, hogy mozogni is képtelenek voltak. Kifogásoltam döntését, ezek az emberek biztosan nem bírják ki az utat, a németeknek sincs rájuk szüksége, Csatáry azt válaszolta, ha tíz percen belül nem lesznek a vagonban, agyonlő. Beteg nyilas katona volt, már rég fel kellett volna, hogy akasszák."

A 88 éves kassai Salamon Edit (képünkön az Auschwitzban elhunyt családtagok fotóival) 1944 pesahját soha nem fogja elfelejteni: április 14-én este kopogtattak ablakukon, hogy másnap reggelre csomagoljanak össze. Szüleivel, Kati húgával, Ferdinánd bátyjával, annak kilenc éves kislányával, Judittal hagyták el házuk, a kassai ortodox zsinagógánál gyűjtötték össze őket. Házukat lepecsételték. Vasárnap az összegyűjtött embereket a kassai téglagyárba irányították. A 20 éves Salamon ekkor látta először Csatáryt, aki a zsinagóga és a téglagyár között ingázott motorjával, hogy ellenőrizze az átszállítást.

Salamon a mai napig jól emlékszik, amikor megpillantotta Csatáryt: "Magas, karcsú fess, szemüveges férfi fekete egyenruhában, mindig tökéletesen ápoltan, bricsesznadrágban, kisuvikszolt fekete csizmában. Arcán cinikus mosoly, kezével mindig bőrkorbácsával játszott, nem sok jót ígért. Auschwitzban tudatosítottam, kire hasonlít. Tiszta doktor Mengele. Személyesen nem volt rossz élményem vele, de másoktól hallottam: bármikor bárkit a semmiért kegyetlenül megkorbácsolt, kőszívű ember volt”. Salamon visszaemlékezése is megerősítette, Csatáry közvetlenül részt vett a kassai zsidók deportálásában: segítette az emberek bevagonírozását a kassai pályaudvaron.

Edit az utolsó transzporttal indult el, Auschwitz felé, Katival, 1944 június 2-án. Decemberben, amikor közeledett a táborhoz a vörös hadsereg, elhatározták, megszöknek. "Lövéseket hallottunk. Éles fájdalmat éreztem a jobb vállamban. Aztán a másikban is. Kati eldőlt, mint egy liszteszsák. A kezeim között tartottam húgom, nem érdekelt, hogy mindkét vállam eltalálták, kiabáltam, ne haljon meg, ráztam. Aztán már csak a halált tudtam megállapítani. A holocaustot Edit, bátyja és unokatestvére élte túl. "Teljesen mindegy, hogy Csatáry vagy valaki más tett fel azokra a marhavagonokra, amely legtöbbünknek a halált jelentette, semmit nem változtat a dolgokon. Most már abban sem vagyok biztos, hogy egy büntetőeljárásnak van-e értelme egyáltalán" - mondta Salamon.

Ez nem elsősorban jogi, inkább erkölcsi kérdés!

Annyi mindenesetre megállapítható: Csatáry László második világháborús tevékenysége továbbra sincs megfelelően feltérképezve. Ezt a munkát nagyban akadályozza az idő természetes múlása és a tanúk halála. A túlélők között több, történelmi tényekkel nem alátámasztott, bizonyított történet kering. Nem, kedves náci olvasóim, ez nem azt jelenti, hogy minden, amit eddig olvastatok, csupán holokamu és holobiznisz. Ugyanakkor megmaradtak az utókor számára olyan rémtettek is, amelyeket korabeli dokumentumokkal alátámasztható, valamint rendelkezésünkre állnak több forrásból is megerősített történetek.

A kutatást nehezítheti, hogy a levéltári dokumentumok egy része Szlovákiában, másik része Magyarországon található. Hogy a Kassai Állami Levéltárban nagyjából milyen mennyiségű és tartalmú anyag található, azt idén májusban szépen feldolgozta Balassa Zoltán Egy kőszívű kassai rendőrtiszt írásában. Erősen kérdés, Budapesten lehet-e egyáltalán valamilyen anyagot találni Csatáryról, ez a történészek dolga lesz. Ugyanakkor a magyar hatóságok rendelkezésére állnak az 1996-os kanadai ügy iratai is, az akkor rögzített vallomások és szembesítések.

Idős bácsi, aggastyán - szerepelnek a rokonszenvet ébresztő szavak a megöregedett háborús bűnösök kereséséről szóló beszámolókban. A jobboldali médiában, hozzászólásokban többször felmerül a kérdés, szükséges vagy humánus cselekedet-e ezeket az elaggott embereket egykori tetteikre emlékeztetni, Képíró esetében a vele szimpatizáló média egyenesen az áldozat szerepét osztotta a délvidéki gyilkosra. Látni kell: az ügy jelenlegi stádiumában ez nem jogi, inkább erkölcsi kérdés. Ha a vádlott részt tud venni a jogi procedúrában, ez az áldozatok számára elégtételt jelenthet, a társadalom felé pedig világos jelzés: a háborús-, és emberiség elleni bűnök soha nem évülhetnek el.

Ellenkező esetben egy Csatáry, Képíró, Zentai, Sommer, Katriuk, Faber, Oberlander, Dalidi, Kalymon is mondhatja: meggondolatlan fiatalként követték el tetteiket, hagyják most már őket békében meghalni. Ezt a luxust azonban az áldozatok nem engedhetik meg. Nincs az a morális értékmező, amelyben Csatáry vagy a többiek tettei védhetőek lennének. Félő, mint ahogy eddig, ezután sem történik semmi az ügyben, pedig a magyar hatóságok nagy valószínűséggel tudhattak Csatáryról. Egyelőre semmilyen igazságszolgáltatás nem történt, Csatáryt megtalálta két angol újságíró, ennyi. Ha a magyar hatóságok nem járnak el példás gyorsasággal az ügyben, nehéz lesz lemosni az országról, hogy Horthy-, és Szálasi szobrok állítása, nyilas költő újratemetése után egy szadista, nyilas háborús bűnöst rejteget Magyarország. Csatáry számára pedig újabb álmatlan éjszakák várnak, amíg egy nap a rendőrség kopog ajtaján.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr484659017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarofob (törölt) 2012.07.16. 13:59:49

A Cseszlovák Kém Jan Slota eszmetársa, úgyanaz a zsigerből jövő magyargyűlölet, némi uszításssal elegyitve.

Miért eszmetársa Nyírő Csatárynak? Mert egy korban éltek és mindketten elutasították Sztálin eszméit? Meg a nagy és hősis orosz "felszabadítást".

Undoritó egy nemzet ellen uszítani, hányadék emberre vall.
Mit akar az uszitó cikkecskéivel a Cseszlovák kém? Hogy mindenkit aki magyarnak valja magát és nem nem fogadja el a baloldali uszítást azt irtsák ki a családjukkal együtt? Akit nem írtott ki Benes azt most akarja?
Rohagy megy Benes eszmetársa.

2012.07.16. 14:00:04

No, mégsem törölted, hanem kitetted, ez viszont derék, így néhány kitételt vissza is vonok. És még meg is követlek, hacsak nem azért tetted ki, hogy jól megkaphassam a magamét ... :)

Csak azt mondom, hogy ez az évek óta kifejezetten az ország ellen folyó, és a végtelenbe nyújtottnak tűnő egyoldalú bosszúhadjárat finoman szólva is egyre kevésbé tetszik.

Mert véghezvivőinek láthatóan nem számít az egyetemes ártatlan ember egyetemes ok nélküli szenvedése, csak bizonyosaké.

Ill. akiket maguk közül valóaknak, az ő érdekeiket vagy (jogosnak tekintett) bosszújukat szolgálóknak tekintenek, azoknak az összes emberiség és emberiesség ellenes bűne, legyen az bármekkora is, teljességgel érdektelen.

jozicsenko 2012.07.16. 14:00:11

a magyar nőkkel rabszolgaként kereskedtek a csehek 46 után, hogy az elzavart szudétanémetek helyett dolgozzanak

amint írsz erről is, beszélhetünk a "nácikról"

vagy egyenlően, vagy sehogy!

Drang 2012.07.16. 14:00:38

A jobboldali szimpátiákkal éppen nem vádolható történész, Karsai László véleménye azért talán mérvadóbb, mint ez a szélsőségesen elfogult poszt:
"Az MTI-nek szerdán adott interjújában elmondta, "ha élne Simon Wiesenthal, valószínűleg nem támogatná azt a tevékenységet, amit Zuroff mint megélhetési nácivadász művel".
Karsai László rámutatott: Zuroff annak ellenére folytatja tevékenységét, hogy az izraeli titkosszolgálat és egyéb illetékes szervek évtizedekkel korábban abbahagyták az egyre öregebb "és bizonyos ütemben kihaló háborús bűnösök üldözését".
Karsai László annak a véleményének adott hangot: figyelembe véve, hogy Csatáry részt vett a kassai gettó létesítésében, és "a gyűjtőtáborban kegyetlenkedett", 3-5 évnél nemigen kapott volna többet. A történész úgy látja, Csatáry "tudta, vagy legalábbis nagyon erősen sejtette, hogy a halálba viszik a zsidókat", de ezt a bíróság előtt nem lehet bizonyítani. Felhívta a figyelmet arra, a korabeli népbírósági tárgyalásokon egyszer sem sikerült bizonyítani, hogy azok, akik részt vettek a gettók megszervezésében és a deportálásban, tudták volna, hogy "a halálba viszik az embereket".

piefke 2012.07.16. 14:00:52

@csi:
1.) A váltóőrök nem verték kutyakorbáccsal a deportáltakat – ráadásul ezt (a verést) Csatárytól sem várta el a felettes hatósága. (Még a németek is kiakadtak a „puszta kezes” ásási ötletén…)
2.) Az valóban felvethető kérdés lenne, hogy a magyar társadalom – benne a váltóőrök is – vajon miért nem állt ellen egységesen a deportálásoknak (mint pl. a dánok, ahol gyakorlatilag eredményetlenek voltak a nácik e téren – is)? Pláne úgy, hogy amikor meghozták az 1. a 2. zsidótörvényt, majd a tényleges deportálások is megkezdődtek, egyetlen német/ss katona sem volt az országban. vajon miért tűrte el és támogatta is sokak esetében a magyar nép a nyilvánvaló embertelenséget? Ráadásul mindez – a zsidótörvények, a munkaszolgálat és a deportálások - igen célszerűtlenek is voltak, éspedig kifejezetten magyar és háborús szempontokból – erről Nemeskürty István is írt a Reqiem egy hadseregért c. könyvében, egyenesen Vitéz Nagybaczoni Nagy Vilmos, akkori honvédelmi minisztert szó szerint idézve:
"Megfontolás nélkül behívták a zsidó orvosokat, s a rendelet szerint egy-egy munkásszázadhoz, melynek létszáma kb. 220 fő volt, csak egy orvost lehetett volna beosztani, mégis előfordult, hogy egy alakulatnál 10-12 orvos is szolgált, és életmentő munkája helyett közönséges napszámosmunkát végzett. Ezzel szemben a falvakon nem volt orvos, sőt, a katonai alakulatoknál is érezhetővé vált az orvoshiány. A nagyobb harcok idején sok sebesült magyar azért nem juthatott idejekorán megfelelő ápoláshoz és orvosi segítséghez, azért kellett tulajdonképpen jelentéktelen sebesülésekből kifolyóan meghalnia, mert a szakképzett, kitűnő orvosok követ törtek, árkot ástak, erdőt irtottak, gerendát hordtak, vasúti töltésen kubikoltak - vagy aknát szedtek messze a vonalak előtt.”
3.) A II. vh. utáni, a nácikéhoz hasonló emberiesség elleni bűntettek bűnösei – és maguk a bűnök – sem jó, ha feltáratlanul maradnak. Amit írsz, hogy a malenkij robot, stb. tettesei után a kutya se nyomozott úgy, mint a Simon Wiesenthal Központ a zsidók elleni tettek esetében, azért is történhetett így, mert amíg a zsidókban ott volt az összefogás és a következetesség, addig ez pl. a magyarokból a mai napig hiányzik (Talán emiatt is nem tiltakoztak egységes nemzetként annak idején, a II. vh. előtt-alatt?) Ahogy két fiatal filmes kinyomozta Biszkut, úgy akár te is kinyomozhatod, ha akarod, kik malenkij robotoltattak!:-)

ikri 2012.07.16. 14:01:15

Tudtommal Szálasinak sehol nincs szobra Magyarországon, azért ennyire csúsztatni csak nem kellene. Horthy meg legfeljebb tanulóinas lehetett volna Hlinka mellett antiszemitizmus bonatkozásában, bár ezutóbbi miatt csak ritkán háborognak a Dunától északra, ahogyan Masarik sem mozgat meg senkit sem... Amúgy igen, a Csatáry és Biszku-féléket már réges-rég le kellett volna csukni, s csak a szándék hiánya miatt nem történt ez meg.

zum trucc 2012.07.16. 14:01:23

A vén barom konkrétan tömeggyilkos, aki meg védi, az náci.

blaubner 2012.07.16. 14:01:33

kár volt belekeverni a napi politikát, nem erősíti a cikk tartalmát, viszont megkérdőjelezi a szerző elfogulatlanságát, azaz gyengíti a poszt hitelességét.

ob.szerver 2012.07.16. 14:01:40

@Muad\\\'Dib:

"Az, hogy pl. Képírót bíróság mentette fel neked persze nem számít."

Képírónak még a horthysta bíróság is 10 évet adott. Gondolom, a háború közepén nem tréfából szórták a tizeseket saját tisztjeiknek.

Reggie 2012.07.16. 14:01:49

Nem tudom, hogy ezeknek a zsidrakoknak hogy van pofajuk emberiessegrol beszelni, amikor (izraeli) hadsereguk lovik halomra az artatlan civileket, sot mindezt neha nemzetkozi egyezmenyek alapjan tiltott fegyverekkel.

Arrol nem is beszelve, hogy Kepiro nem kovetett el semmit, ezt a birosag ki is mondta.

Most itt van ez az Csatary eset, amikor teljesen jogosak a felvetesek, de az elobbiek miatt az ember gyomra felfordul, mikor rajon, hogy egy oldalra kerult ezekkel a fergekkel, meg ha csak ideiglenesen is.

Kelly és a szexi dög 2012.07.16. 14:01:53

Biszku Bélával mi a helyzet?

QM 2012.07.16. 14:02:01

Nekem meg a Partizán Szövetség jut eszembe erről. Ott is azt hittem úttörő koromban, hogy előbb-utóbb csak elfogynak. De nem. Az évek múltával egyre többen lettek. Elvégre a "szövetségnek" produkálnia kellett valamit a léért. Most pont így vagyok a háborús bűnöseinkkel. Elvégre nem kis pénzért valamit produkálnia kell a Simon W.-éknek. Így aztán sosem fognak elfogyni a "háborús bűnöseink" és folyamatosan "szégyelhetjük magunkat". Esetleg némi kártérítést az ükunokáink kontójára S.W. intézet támogatására?

delano 2012.07.16. 14:11:56

@Muad\\\'Dib: "Ezután a rendőrük agyba-főbe verték nemcsak Blankát, de két lánytestvérét és anyjukat is. És még nem volt vége: Csatáry a négy nőt levetkőztette meztelenre, mindenüket átnézte, nem rejtenek-e aranyat. Ezután levitték Csatáry irodája alatti pincehelységbe, ahol mind a négy nő jobb kezét a bal lábukhoz kötötték, majd otthagyták őket néhány órára. Ez utóbbi műveletet további harminc emberrel megcsinálta, tanúvallomások alapján."

Szerinted egy ilyen embert nem kell megbüntetni?

delano 2012.07.16. 14:12:01

@lutra1: "Ugyanolyanok vagytok, mint a nácik, ez a legelszomorítóbb."

Kik azok a vagytok? A csehek úgy általában?

Córeszmaci 2012.07.16. 14:12:07

@Gavble61:
Péter Gábor alias Eisenberger Benjamin szintén békében és nyugalomban hunyt el.
Ahogy hányás Kádár 100 éves szülinapját ünnepelni, Biszkut meg nem üldözni.
Senki EMBERT nem lehet üldözni, gettóba gyűjteni, kínozni. Sem magyart, sem zsidót, sem görögöt, sem négert ...
Egyenlő mércét!!!

Córeszmaci 2012.07.16. 14:12:20

Slovensko, do toho!

Hogy lesz egy budai gyerekből pozsonyi, majd prágai lakos? Hogy szurkolhat egy magyar a szlovák válogatottnak (is)? Itt megtudjátok. Cseh/Szlovákia egy anyaországi MAGYAR (???) szemével.

delano 2012.07.16. 14:12:27

@hungarofob: "Miért eszmetársa Nyírő Csatárynak? Mert egy korban éltek és mindketten elutasították Sztálin eszméit? "

Azért ennél egy picit több közös van bennük, és ezt pontosan tudod te is.

bigthereal 2012.07.16. 14:13:22

gusztustalan, tendenciózus, szánalmas poszt. csak néhány ostobaság:

- "aki még a többnemzetiségű Hungáriában"
te miről beszélsz? az a Magyar Királyság volt, de persze tudod úgyis, csak a hivatalos tót történelemhamisítás terminológiáját használod, te magyarellenes féreg.
és azt tudod, hogy Kassa lakosságának 75%-a volt magyar 1910-ben?

- "Közvetlenül Kassa felszabadulása - igen, felszabadulása! – előtt, 1945. január 19-én, "
a kassai magyaroknak az orosz, majd utána a csehszlovák megszállás felszabadulás volt? tudsz te gondolkozni?

- "A kassai kerületi népbíróság 1948. június 8-án, több év eredménytelen nyomozás után, távollétében kötél általi halálra, teljes vagyonelkobzásra és polgári jogainak megvonására ítélte."

hogy ítélkezhetett egy csehszlovák bíróság egy magyar állampolgárral szemben, magyar területen elkövetett cselekmények miatt? jogbiztonság, jogszerűség? ez az ítélet egy vicc.
a polgári jogok megvonása pedig a benes-dekrétumokra hajaz, arra büszke vagy, igaz?

- "az áldozat szerepét osztotta a délvidéki gyilkosra."
honnan veszed, hogy Képíró gyilkos? mert zuroff azt mondja? megállapították a bűnösségét? ja, hogy nem? akkor mi alapján gyilkosozol?

mióta háborús bűntett az, ha valaki megkorbácsol valakit vagy levetkőztet, vagy dolgoztat vagy vagoníroz? nagyon el vagy te tévedve, de nem is baj, ha kivándoroltál a szlávokhoz, mert magyarellenességed ordít ebből a gusztustalan írásból...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 14:20:53

@Sir Galahad: "Csatáryt Biszku Bélával együtt felelősségre kellene vonni és példás ítélettel sújtani azért, amit tett "

Csak egy kis kiegészítés... A vád ugye még nem egyenlő az ítélettel. Tehát előbb vádemelés, tárgyalás. Aztán lehet ítélkezni.

A poszter részéről pedig az az elképzelés hogy egyébként létező és működő állami elveket (multikulti (höhö) monarchiáról), és egy nemzetet sároz egy szadista portréjával egyhén szólva gyomorforgató.

Az illető azonosítva van, tételezem van ellene nemzetközi elfogatóparancs, tehát talán még lehet várni kicsit, hogy a magyar kormány mit lép. Ha jól tudom a Sun cikke elég friss...

O.D. N.SZ.B. 2012.07.16. 14:21:14

Te tótnyali hazug szarházi! Nem sül ki a szemed felszabadulásról hadoválni? Bírom azokat, akik magyar nyelven tépik véresre a szájukat a magyar nép állítólagos bünlajstromáról. Gondolom a kiegyensúlyozottság jegyében megemlékezik a gazda nép ellen elkövetett gaztettek hosszú soráról is egyszer valaki, tekintet nélkül az elkövetök fajtájára, nemzetiségére és vallására! Vagy ez már nem fér bele ezen blog "morális értékmezejébe?"

Córeszmaci 2012.07.16. 14:21:32

"A háborús bűnösök elítélése, ilyen szempontból, preventív jellegű, hiszen hetven évvel a tragikus események után, napjainkban is, az intolerancia, a faji gyűlölet, a fasizmus több fajtájával találkozhatunk."
1. Konkrétan Izraelben is
2. Az, hogy ki a háborús bűnös, a győztesek mondják meg ...
3. Tud valaki magyarázatot arra, hogy a a "népbíróságok" által elítéltek száma miért sokszorosa a nürnbergi perben elítélt h.b.-ök számának?

eßemfaßom meg áll 2012.07.16. 14:29:03

@piefke: "mert amíg a zsidókban ott volt az összefogás és a következetesség, addig ez pl. a magyarokból a mai napig hiányzik "

Esetleg az is közrejátszhatott benne, hogy itt állomásozott pár évtizedig az a hadsereg amelyik elvitte a málenkij robotra a maygarokat?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 14:29:13

@bigthereal: "mióta háborús bűntett az, ha valaki megkorbácsol valakit vagy levetkőztet, vagy dolgoztat vagy vagoníroz?"

Azért bűncselekménynek ugye lehet nevezni? Méghozzá elég súlyosnak...

merre 2012.07.16. 14:33:20

@csi: Biszku Bélát mikor keresi már fel a Wiesenthal központ?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 14:33:29

@Córeszmaci:
Ajgen... Pl alig várom, hogy a "győztesek" hadseregeinek soraiból kikerülő bűnösök által elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények is szankcionálva legyenek.
Már csak a preventív jelleg miatt.

Hovatovább elmondható ez napjaink hasonszőrű elkövetőiről is. És nemcsak a néhai jugoszláv hadsereg/milícia tagjaira, vagy Szaddamra gondolok..

Muad\\\'Dib 2012.07.16. 14:33:39

@delano:
Rohadt sok értelme van, most, egy 90 év feletti ember lecsukni a pár hátralévő hónapjára és az egész történetet ismét bolygatni. Jelenleg már a túlélők nagy része is inkább felejtene, ha az a néhány elmebeteg barom állat, undorító megélhetési okokból hagyná ezt nekik. De az ilyen zuroff féle elmebetegek képtelenek ezt megérteni (mellesleg otthon is vadászhatna sokkal fiatalabb háborús bűnösöke, ha már ez a perverziója). Neki csak az számít, ha tocsoghat a vérben és a borzalmakban. Ez élteti, enélkül létezni sem tud. Mellesleg ugyanez érvényes Biszkura is. Vegyék el a kiemelt nyugdíját, de semmi értelme most a lecsukásán rugózni. Kétség kívül megérdemelte volna, de nagyjából semmit nem ér leszámítva azt, hogy a mi pénzünkből beküldenek valakit meghalni a börtönbe.

2012.07.16. 15:13:52

No, asszem, fényesen leosztanak tégedet itten a többiek, akár még az eddigi egyéb szíves ténykedéseidért is, úgyhogy rájuk is hagynám a többit, én már csak ilyen kényelmes vagyok, meg csak egy kávét kérek ... :)

(miközben a többségükkel együtt én is azt mondom, hogy MINDEN bűnös lógjon)

Látod-látod, nem forgatod te jól a cenzúra frissen applikált fegyverét, bár ha azt tennéd, nem sok észrevétel árválkodna alant ...

Esetleg odaszólhatsz a többi hazánk ész nélküli szarba gyalulására szakmásított blognak, hogy azok már jól bejáratott népe tóduljon át egy kicsit ide is, de ez persze csak vicc volt.

És én még finomkodtam is veled első felütésként, a többiekhez képest ... Úgy tűnik, te sorban állsz ezért? Drága slovenskói uhorságtalan, ezt vagy nem így kéne, vagy abba kéne hagyni, vagy inkább térj vissza a focihoz ...

Ja, hogy az nem hozott ennyi megrendelt iparos munkát, Index-címlapot, meg kattintásszámot, meg felindult anyázást? Akkor bocsi, nem szóltam ... :) Csak így tovább, biztos sok jó havert szerzel vele.

Sir Galahad 2012.07.16. 15:13:58

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Természetesen én is úgy gondoltam, hogy bíróság vonja őket felelősségre.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 15:14:08

@Muad\\\'Dib: Khm.
Ha egyszer kimondtuk anno, hogy a háborús bűnök nem évülnek el...
És ha bizonyítható, hogy ilyesmit elkövetett...

...nos, akkor nyilvánvalóan vád alá kell helyezni, és ha bűnös, elítélni.

Ha nem bizonyítható kétségtelenül a bűnössége, hagyni kell. (Vagy ha bűnös ugyan de "csak" elévüléssel megúszható nem háborús bűntettekben, akkor szintén.)

Andal 2012.07.16. 15:14:32

Azzal egyetértek, hogy a náci és minden egyéb háborús bűnösöket állítsák szépen bíróság elé, életkorra való tekintet nélkül. Több mint valószínű, hogy a bizonyítékok alapján el is fogják ítélni.

Az viszont mérhetetlen nagy öngól szvsz, hogy pont egy "szlovák" blog osztja az észt a témában (Benes-dekrétumok, magyarellenes állampolgársági és nyelvtörvények stb. egy uniós tagországban).

laci_52 2012.07.16. 15:20:16

@Muad\\\'Dib: Igazad van!

Végre egy higgadt, lényegre törő hozzászólás. Miért kell 90 feletti aggastyánokat meghurcolni? Szerencséjük volt, eddig megúszták, most már hagyjuk őket békében meghalni.

Szégyen, amit a Wiesenthal Intézet művel. Példát vehetnének a németekről: ők nem állították bíróság elé Honeckert(pedig lett volna miért felelőségre vonni!), hanem elengedték Chilébe meghalni.

Zárjuk le végre a múltat, 60-70 év után úgysem emlékszik már senki sem jól a történtekre.

öt görög 2012.07.16. 15:37:42

Ilyen csehszlovák Kémek öltek meg engem is. Üdvözlettel:
Gróf Esterházy János

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 15:38:09

@Andal: Khm. Ebben azért én nem vagyok olyan biztos. Az "elfogulatlan" népbírósági ítélet nem épp acélos alap.
Ilyen időtávlatból a bizonyításnak lehetnek nehézségei.
Most nem tudom kapásból mi az ami a háborús bűnök körébe tartozik, és van egy olyan sejtésem hogy ami bizonyítható lesz, az nem fog beleeseni.

Azon pedig mindenképp érdemes elgondolkodni, hogy hányan követelnének ítéletet egy Blikk cikk alapján...

A "szlovák" blog önmagában nem ciki. Amennyiben az ész a fenti témákban is kiosztásra kerül, hát belefér. Sőt!

Ami ciki az a cikk hangvétele, és szellemisége. Pl a "nem jogi, hanem erkölcsi kérdés" felkiáltással jogi következményt követelni egyhén szólva is a setét korok vérbosszú intézményeire hajaz.

Ha a szerző tényleg így gondolja hát ítélje el erkölcsileg!

ÉN azt gondolom ez elsősorban jogi kérdés. És ezért jogi eljárást is követel.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 15:38:22

@laci_52: Khm. Gyanítom, hogy rokonod gyilkosát korfüggetlenül a bíróság elé citálnád. Ha ugyan nem akarnád magad kinyírni... Higgadtan és lényegretörően...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.07.16. 15:39:10

@aeidennis: @Sir Galahad: @piefke: @ikri: @Kelly és a szexi dög: @Córeszmaci: @Arrius (ex-Nathan D'Xantine): kedves senkiházi biszkuzók. jó sok baromságot hordtatok itt össze, de valamire szeretnék reagálni. elkerüli figyelmetek néhány apróság. huszonkét évvel ezelőtt rendszert váltottunk, vér nélkül, demokratikus úton, a tárgyalóasztal mellett. akkor, ott a magyar társadalmat képviselő pártok olyan megállapodást kötöttek, h a volt kommunista elit tagjait nem bolygatják. ez lehet rossz húzás volt, lehet jó, mindenesetre a mai kormánypárt vezetését nézve az utóbbira gondolok, arról nem is beszélve, h nyolcszázezer párttag majd minden magyar családot érintett, hogy most csak vona munkásőr apjával kezdjem a sort. szép kis csapat, na. mi a jó büdös istenfaszát rinyáljátok itt tele nekem a posztot, amikor ti is tudjátok: a hatalomváltás során, büntetlenségért cserébe, nem lehetséges az elszámoltatás. a nácikkal, akiket ti példaképnek tartotok, semmilyen megállapodásról nem lehetett szó, az utolsó pillanatig ellenálltak, tönkretették az országot, európát, öt év alatt több millió ember lelke szárad a lelkükön. Fegyveres harcok során győzték le a nácikat európa demokratikus erői, köszönhetően ennek, egy új európa született, a ki nem végzett, el nem ítélt háborús bűnösöket, amíg lehetőség van rá, bíróság elé kell állítani. véditek ezt a náci mocskot? pont miattatok kell példás büntetést hozni, mert európában nem vona és orbán a zsinórmérték, annak a világnak ott, 1945-ben vége lett. tetszettek volna forradalmat csinálni 1990-ben, na, akkor most lehetne biszkuzni, pöcsfejek!

Kutchek (törölt) 2012.07.16. 15:40:22

Azért a határ szlovák oldalán is zajlottak deportálások.
Meg szívesen olvasnék arról, hány szovjet katonát csuktak le pl.: nemi erőszakért.

delano 2012.07.16. 15:53:22

@merre: "Biszku Bélát mikor keresi már fel a Wiesenthal központ?"

Ekkora hülyeséget hogy lehet kérdezni? A Wiesenthal központ a náci bűnösöket keresi. Nem az afrikai diktátorokat, nem a szerb háborús bűnösöket, hanem a II. vh náci bűnöseit.
Talán a magyaroknak kellett volna létrehozni egy hasonló szervezetet, és akkor az kereshetné Biszku Bélát, csak ahhoz egy minimális összefogásra lenne szükség... De ameddig a fidesz még az ügynök akták nyilvánosságra hozatalát sem engedi, addig mit vársz?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.07.16. 15:53:47

Remek kis ügy ez, bizonyítékon kívül minden van benne. Ha esetleg végeztetek az öreggel, felajánlanám nagyfateromat. Egyel fiatalabb korosztály, és 1944-ben, 15 évesen cinkos belegyezéssel nézte végig a zsidóság elhurcolását. Jó egészségnek is örvend, úgyhogy nagy eredményeket tudtok majd elérni vele.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 15:54:13

No. Megnéztem. Ha a fentiek bizonyíthatók akkor háborús bűnösnek minősül.

külvárosi 2012.07.16. 15:56:54

@Csehszlovák Kém:
milyen rugalmasan kezeled az "erkölcsi" kérdéseket.

Shopping 2012.07.16. 15:57:09

Legyünk tényszerűek:
Sztálin kivégző seregét, vagy Mao áldozatait kivégzőket keresi simon wizenthal-szerű központ?
( pedig azok nagyságrendekkel többen voltak...)

delano 2012.07.16. 15:57:22

@Muad\\\'Dib: Én nem mondtam, hogy küldjék börtönbe. Erről lekéstek. De azért bíróság elé állítani és szembesíteni a tettével nyugodtan lehet. Aztán menjen haza, és csináljon, amit akar a vén náci.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 16:03:29

@Kutchek: Pedig az is háborús bűn. Ahogy a fosztogatás is.

Megjegyzem az nem érv jelen ügyre nézvést, hogy másokat nem büntettek. Ettől még Csatáry ügye a bíróságra tartozik.

Persze érdekes lenne pár próbaper hajdani szovjet katonák ellen...

delano 2012.07.16. 16:03:42

@Kurtz ezredes: Senki nem mondta, h bizonyíték nélkül is el kell ítélni. Ezt melyik mondatból sikerült kiolvasni?

Nyilván akkor is ilyen viccesen állnál a dologhoz, ha az említett nagyfaterod a másik oldalon állt volna, és őt verték volna meztelenül korbáccsal

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.07.16. 16:03:52

@delano: Én pedig azt gondolom, hogy menjen börtönbe, ha bűnös!
Ha Jodl ment az akasztófa alá, akkor ő simán mehet börtönbe...

Lajosforras 2012.07.16. 16:04:01

nekem az a véleményem,hogy elmehetnétek már a picsába ezzel a szánalmas szarral.

külvárosi 2012.07.16. 16:04:50

@delano: 98 éves, szerinted mit értene belőle?

KovA 2012.07.16. 16:08:59

Ezek már értelmetlen bosszúk.
Honnan tudja aki ítél, hogy különb annál mint akit ítél ?
Tán más, magasb emberfaj-é ?
Biztos abban, hogy az ő népe sorai közt nem lett-e volna/nincs-é ugyanannyi szadista, idióta és agymosott, aki hasonló tettekre képes - csak a körülményeknek köszönheti, hogy meg nem próbáltatott ?
S biztos lehet-é abban ki üldöz, hogy különb annál kit viselt dolgaiért üldöz ?
Egyáltalán nem lehet biztos.

Igen, a bűnöket akkor is meg kell torolni, ám a megtorlásnak van határa, ami után már csak értelmetlen alantas bosszúállás - nem több.

Nem az embert kell elpusztítani, hanem a gyilkos szellemiséget.
A bűnöst büntetni azért van értelme, hogy megakadályozzák a cselekedet megismétlését - ez a veszély aligha áll fenn - az illető a körülmények híján már hosszú ideje visszaállt normál üzemmődba és kora okán sem veszélyes, hogy elvegyék mások kedvét - ez is megtörtént - akinek el lehetett venni a kedvét annak elvették - sőt innentől kezdve inkább már kedvcsináló ez egyes körökben !
Ez már nem szól másról mint értelmevesztett bosszúról.

webnazi 2012.07.16. 16:09:28

Jajj már ezt a faszságot, kilencvenakárhány éves öreg bujdosó nyilas, meg e többi zsidós hülyeség! Gyurcsányi bűnügyei 5 év után elévültek, ez a fasiszta meg mikor tette amit megtett? 50 éve, de lehet hogy már 60. Kit érdekel a hülye wiesenthal központos bohócon kívül a hollós népmese folytonos felemlegetése? Ami elmúlt az elmúlt, hogyan mondanák erre a gyerekek? Spongyát, spongya bob-ot rá ...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.07.16. 16:09:40

@delano:
Ja bocs, elítélni tényleg nem kell. Elég megvádolni és pörgetni a médiában.

rv21 2012.07.16. 16:13:44

@Csehszlovák Kém:
-Mikor írsz arról, hogy 1918-19-ben a csehszlovák légió, orosz fogságból fegyvertelenül hazatérő magyar hadifoglyokat mészárolt le?
-Mikor írsz arról, hogy Pozsony fegyverszünet alatti katonai megszállásakor 1 héten belül fegyvertelen civileket mészároltak le légiósaitok?
-Mikor írsz arról a "felszabadító" vörös horda tábori bordély hiányában végig erőszakolta Magyarországot?
-Mikor?Mikor?Mikor?

Muad\\\'Dib 2012.07.16. 16:14:26

@Csehszlovák Kém:
Mennyire gyönyörűen bebizonyítottad ezzel a hozzászólással, hogy igazam volt az első kommentemben.
A te értékrendedben halál és halál között van különbség, ahogy bűnhődés és bűnhődés között is. Akikkel tehát valakik megegyeztek (jegyzem meg felhatalmazás nélkül), azoknak az áldozatai nem számítanak, csak azoknak kell felelni, akik a te mániád szerint bűnösök (ezeknek viszont tárgyalás is minek, lásd Képíró). Undorító, ahogy relativizálsz egyeseket, máshol meg démonizálsz másokat.
Az ilyenek ütötték a zsidó nőket, meg gyerekeket, és ilyenek téptek le körmöket az ÁVH pincéiben. Amikor reggel a tükörbe nézel, csodáld csak, ahogy Csatáry és Biszku visszamosolyog rád...

delano 2012.07.16. 16:15:38

@webnazi: Pont az ilyen hozzád hasonló "webnazik" miatt kell ezzel foglalkozni, akik hollós népmesének nevezik X millió ember legyilkolását, és azt gondolják, h ezzel kurvára jópofák.

renevol 2012.07.16. 16:30:20

A náci, nyilas bűnözőket koruktól függetlenül halálra kell dolgoztatni, ez nem kérdés.

Idézet a szövegből:
"... ennek a pártnak volt szimpatizánsa a Fidesz és a Jobbik által is megvédett Nyírő József író, politikus is"

Ez a "szimpatizáns" szó nagyon gyenge már a Wikipédiás szócikkhez képest is:
"1944–45-ben a nyilaspuccs után a nyilas csonkaparlament (Törvényhozók Nemzeti Szövetsége) tagja volt, ő volt Sopronban a Szálasi-kormány utolsó sajtótermékének, az Eleven Újságnak a főszerkesztője"

Azért ez nem egy szimpla szimpatizáns leírása, be kell látni, hanem egy hivatásos vérnyilasé.

Muzsikok közt 2012.07.16. 16:30:30

Ezt a csávót elég sokszor próbáltam megszólítani szlovákul v. csehül, de soha sem szólt egy szót se.

SZVSZ színesszagos kamuliberális blog. Co mám o to myslet?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.07.16. 16:31:21

@Muad\\\'Dib: nehéz úgy érvelni valakinek, aki alapvetően olvasni sem tud. nem ismétlem magam többször, leírtam: nem valakik, hanem a rendszerváltás során, a magyar társadalomban formálódó politikai csoportosulások állapodtak meg, hogy nincs számonkérés. Ráadásul, tudom, ez most mellbevágó lesz neked: akik megállapodtak, jelenleg is politizálnak, köztünk vannak, történelmi távlatokban nézve, ez nem is fog megváltozni. Még egyszer: tetszettek volna forradalmat csinálni. A nácikat fegyverrel verték le, a kommunistákkal megállapodtak, érted a különbséget? Vagy te még mindig Holle anyót olvasol? Szerinted miért nincs az ügynökkérdés letisztázva a mai napig? És még folytathatnám...Kis ország, kis elit, az MSZMP-ben mindenki benne volt, senkinek nem volt érdeke egy Biszkut baszogatni, ez volt az ára.

Másrészt, mert erre viszont kurvára dühös vagyok. Miért adsz a számba olyan mondatokat, amiket nem írtam le? Hol és mikor írtam olyat, hogy "Akikkel tehát valakik megegyeztek, azoknak az áldozatai nem számítanak", te faszkalap? Démonaiddal vitatkozol, észrevetted? A kommunista rendszerben elkövetett bűnöket minden demokratikusan gondolkodó ember elítéli, így én is.

Shopping 2012.07.16. 16:31:44

@delano:Az emberek nagy részének ez CSAK történelem.

pont UGYANOLYAN, mint Sztálin által kivégzett 10-20millió ember, vagy Mao által kivégzett 30-40millió.
(ezek nagyságrendekkel nagyobb számok, jegyzem meg csendben)

Elolvassuk, tudomásul vesszük, sajnáljuk.

Ennyi!

Miért kell folyamatosan ezt emlegetni?

Ezért utálják már őket.

"miss holokauszt túlélő verseny"
asszem ezzel mindent elmondtam...
és ezt nem nácik rendezték. saját maguk

Shopping 2012.07.16. 16:38:00

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy 20 év múlva, amikor már nem lesz kit vadászni, nem lesz egy túlélő sem akit lehet mutogatni, mit fognak tenni ezek a zuroff félék???

-kiadják a könyvüket még egyszer?

-"holokauszt túlélők leszármazottainak" szépségversenyt tartanak?

-vagy beperlik a már halott/levadászott katonák rokonait?

majd meglátjuk, mert dolgozni - úgy tisztességesen- ez a típus sose fog.

O.D. N.SZ.B. 2012.07.16. 16:44:37

@Csehszlovák Kém: Európa demokratikus eröi , u.m. sztalin és dicsöséges ármádiája ? Elgurult a gyógyszered poplácsek? A világ trágyadombja zúdult Európára, megölve, felszámolva és megszüntetve népeket, országokat, erkölcsöt és jogot. Àrnyékukban olyan demokraták nöttek ki, mint rákosi, husak, tito, causcescu, kádáreszku .....

Muad\\\'Dib 2012.07.16. 16:50:18

@Csehszlovák Kém:
Hát persze aranyom. Nem lehetséges az elszámoltatás (hogy a pár ezer fős elitünk alapján miért ragadtatod magad ilyen kijelentésekre, rejtély egyébként). De amikor egy bíróság azt mondja ki, hogy ennyi idő után nem lehetséges egyértelműen a vád bizonyítása, az viszont nácziszemétnyilas viselkedés, és a bűnösség ennek ellenére számodra megkérdőjelezhetetlen. Priceless...
De, mint írtam pont ezért kellene ezt az egészet lezárni, és végre túllépni a múlton.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2012.07.16. 17:07:25

Ez az baszd meg! Védjétek ám a tetves náci elvtársaitokat. Aztán ne sírjon a szátok, ha lenáciznak titeket.
Van ám arc a bőrötökön. :)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2012.07.16. 17:07:34

@Muad\\\'Dib: "De, mint írtam pont ezért kellene ezt az egészet lezárni, és végre túllépni a múlton."
Gondolom a komcsi tetvekről is ez a véleményed...

renevol 2012.07.16. 17:07:52

@Shopping: Ha jól gondolom, lett volna alkalmuk a holokauszt óta eltelt majd' 70 (!!) évben az azóta meghalt elkövetők utódait sározniuk, ha ez lett volna valaha is a céljuk.

Mivel ez az elmúlt majd' 70 (!!) évben nem történt meg, így a hozzászólásod pusztán egy mocskolódó náci(szimpatizáns) böfögés maradt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.07.16. 17:07:59

@Muad\\\'Dib: Szerinted miért kenik a szart az ügynöktörvény körül? Nem a pár fős ezer elit miatt.

Nem ismerem a részleteiben a Biszku ügyet, de ha jól tudom, még folyik a nyomozás, mi a gond? Csatáry ellen vannak tanúk, Biszku ellen?

Sir Galahad 2012.07.16. 19:03:53

@Csehszlovák Kém: Nincs sok kedvem reagálni, de mivel megszólítottál, megteszem. Elöljáróban annyit, hogy korábban olykor benéztem a blogra - néha tetszett, amit írtál, néha nem, olyan is volt, hogy hozzászóltam, ahogy most is. Emlékezetem szerint mindig higgadtan, kulturált módon, ahogy most is. Ehhez képest te a nekem is címzett válaszban olyan jelzőkkel illetsz, mint senkiházi, pöcsfej. Váljék egészségedre, magadat minősíted vele, meg az általad képviselt nézeteket... ráadásul benyögöd, hogy a nácik a példaképeim. Honnan veszed?

Ami meg a válaszod tartalmát illeti: engem tökéletesen hidegen hagy, ha bármelyik politikus megállapodott is az ellenkezőjéről - én igenis ragaszkodom hozzá, hogy minden háborús bűnöst vonjanak felelősségre, bármelyik népirtó eszme szolgálatában is állt az illető. És aki azt mondja, hogy egy akármilyen megállapodás miatt futni kéne hagyni gyalázatos bűnök elkövetőit, azzal nincs kedvem vitatkozni.

2012.07.16. 19:04:16

Biszku ellen spec. nem egy világméretű, temérdek pénzzel bíró, maffiaszerű hálózat emelne vádat, mely ügynökei által számos tanút és túlélőt kereshetett fel, és még fizethetett is nekik.

Hanem csak az ő és párttársai által közvetetten megnyomorítottak és szeretteiket elvesztettek pártfogás és támogatás, valamint nagy nyilvánosság előtti megszólalási lehetőségek nélküli serege, akiket nem fog össze és ügyüket sem képviseli senki.

Amihez is külön gratula azoknak, akik anak idején is "nemzetközi" törvényeket alkalmaztak erre, s ma akár az Únióig is elmennek, hogy a "nemnáci" politikai bűnök soha ne is minősülhessenek annak.

Nyugodtan magyarozzatok csak, gátlás nélkül, ideje volna már levenni a nácizás álarcát, úgyis nagyon fityeg már egy ideje, nem tudom, mi tartja még a helyén ...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.07.16. 19:31:06

@Sir Galahad: Utálom ismételni magam, de az ilyen trolloknak megteszem: Biszku elvtárs ellen jelenleg tart a nyomozás. Természetesen, mást nem mondhatok, továbbra is csak egy senkiházi pöcsfej vagy, mert olyat soha nem írtam le, hogy, idézlek: "egy akármilyen megállapodás miatt futni kéne hagyni gyalázatos bűnök elkövetőit". Ez a baj veletek, agymosottakkal, hogy el sem olvassátok, amit írok, csak a számotokra kellemes és megfelelő elképzelt valóságot reprodukáljátok - jelen esetben kommentek formájában. Nem újdonság ez.

A nagyon gyengébbek kedvéért: a poszt nem Biszku Béla elvtársról, hanem egy náci tömeggyilkosról szólt. Ehhez persze te szabadon hozzászólhatsz, hogy mi van Biszku Béla elvtárssal, de ez, ebben a pillanatban, amikor egy náci tömeggyilkost lokalizáltak Budapesten, teljesen irreleváns. A témához kellene hozzászólni, mégis, mi a véleményed Csatáryról. Értem, hogy fáj, de és? Te is, a többi hozzád hasonló is hárít, menekül, elfojt. Klasszika.

A valós probléma és korszak lenyomata az, hogy írtam egy posztot, adtam egy esélyt, hogy szembenézzünk azzal, ami adott esetben, nem feltétlenül lesz kellemes, de te és a többi faszkópé - igen, most minősítek, jól olvasod - egy totális relativizálásba kezdett Biszku elvtárs emlegetésével. Na, ez az igazi botrány és szánalomparádé!

2012.07.16. 20:00:11

Márpedig a nácizásból-nyilasozásból-fasisztázásból doszt elég már, blogok százain szinte más sincsen, 5-10 éve, mit lehet ezen nem érteni ???

Hogy kurva unalmas már, hogy olyan, mintha megállt volna az órátok 1944-ben, aztarohadtéletbe.

Felhúztak titeket, mint, oszt' itt kakukkoltok, meg recsegtek hozzá, mint aikben elakadt a tű. És habzotok, ha valaki sokallja, és számonkéri, miért nem törődtök a komcsi szarral is.

Hát mi olyan cefetül érthetetlen ezen ???

Sir Galahad 2012.07.16. 21:40:15

@Csehszlovák Kém: Dehogy fáj. Nincs szó itt semmiféle hárításról, elfojtásról, meg hasonlóról, amikről fantáziálsz. Olvasd el pár hozzászólással feljebb, mi a véleményem Csatáryról, de ha nem megy, egy ilyen agymosott kedvéért, mint te, bemásolom: "Csatáryt Biszku Bélával együtt felelősségre kellene vonni és példás ítélettel sújtani azért, amit tett - nincs rá bocsánat, akárhány évesek is."

"soha nem írtam le, hogy, idézlek: "egy akármilyen megállapodás miatt futni kéne hagyni gyalázatos bűnök elkövetőit" - állítod. No akkor nézzük, leírtad-e? Bizony le, eképpen: "a magyar társadalmat képviselő pártok olyan megállapodást kötöttek, h a volt kommunista elit tagjait nem bolygatják." Az még rendben volna, hogy az én bejegyzéseimre nem emlékszel, de hogy a sajátjaidra se?

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az az ordenáré stílus, amit megengedsz magadnak a kulturált hangnemben véleményt nyilvánítókkal szemben, még akkor is értéktelenné tenné a mondandódat, ha véletlenül igazad volna.

Shopping 2012.07.16. 21:40:23

@renevol: Nem vagyok náci, de te viszont igen hülye vagy.

Egyszerűen hányok attól, hogy ezt kell hallgatnom egyfolytában.
Értem én hogy szörnyű dolog a holokauszt, de voltak a történelemben hasonló, és még szörnyűbb dolgok!

A zsidók csúnyán visszaélnek az őket ért atrocitásokkal.
Erre hivatkozva érinthetetlenek lettek, és ezt a státuszt remekül fenn is tartják.

A jugoszláv háborúban Srebrenica-ban is volt faji alapú népirtás.
Van világszerte megtartott emléknap értük?
Nincs
Stb.stb.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.07.16. 22:16:20

@Sir Galahad: ügyes-ügyes, de kevés. Merthogy nem tudsz olvasni, bár egy jobbikostól (vagy fideszes?) nem is várom el, ha már kedvenc pártja feljelentése mellett ilyen kedvesen kiáll. Amikor azt írom, "a magyar társadalmat képviselő pártok olyan megállapodást kötöttek, h a volt kommunista elit tagjait nem bolygatják." az nem az én saját, külön bejáratú véleményem, amivel neked, kedves faszkópé vitatkozni kellene, hanem a nagy büdös valóság :))

Ráadásul, ugyanazzal a lendülettel tökön is rúgtad magad, mert kedvenc (szélső)jobboldali pártjaid nem nagyon szeretnék, hogy - most téged idézlek - "egy akármilyen megállapodás miatt futni kéne hagyni gyalázatos bűnök elkövetőit" - bekövetkezzen. Lám, lám, így jár egy szélsőjobboldali maki, ha okoskodik. Mert, miről is van szó? Te konkrétan azt kéred rajtam számon, amit én személyesen nyilvánvalóan nem oldhatok meg, esetleg véleményem van róla, feljebb le is írtam, mi az, de pls, fordulj már inkább kedvenc pártjaidhoz, kérdezz már rá tőlük: nemhogy a Biszku-ügy, de az ügynöktörvény, ugyan édes báttyám, miért nem sikerült eddig? Lécci, lécci, ha már így dumálgatunk, van valami konkrétum, tényleg, amire érdemben lehetne reagálni, Biszkura nézve, egy-két tanúvallomás, visszaemlékezés, érted. Levéltárban jártál-e? Vagy nem is értem, Csintalan Sanyit, vagy a Szűröst miért nem jelentitek fel? Vagy a Horn Gyulát...hisz még mozog, ugye.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.07.16. 22:18:12

@Shopping: Mondj egy szörnyűbb dolgot, mint a holocaust.

Néhay 2012.07.17. 16:58:42

laci_52 2012.07.16. 15:20:16

„Szégyen, amit a Wiesenthal Intézet művel. Példát vehetnének a németekről: ők nem állították bíróság elé Honeckert(pedig lett volna miért felelőségre vonni!), hanem elengedték Chilébe meghalni.”

Ugye, milyen emberségesek voltak ezek a németek?
A hatmillió zsidót sem vonták felelősségre azért, mert annak születtek aminek, hanem elengedték őket Auschwitzba, Majdanekbe, Treblinkába (stb.) meghalni!
Igazán derék dolog volt…

Dr.Zemberevő 2012.07.18. 14:05:18

@imperial: Miért kellene egy kegyetlenkedő gyilkost védeni az igazságszolgáltatás elől?

Dr.Zemberevő 2012.07.18. 14:05:30

@Sir Galahad: Mi köze Biszkunak egy fasiszta gyilkos történetéhez?

aeidennis 2012.07.18. 22:42:43

"Fegyveres harcok során győzték le a nácikat európa demokratikus erői, köszönhetően ennek, egy új európa született"

Vulgárproletár felebarátom, neked elgurult a gyógyszered. Sztálin és a vörös hadsereg, mint "demokratikus erő"? Ha ezt komolyan gondolod semmivel sem vagy különb Csatáry Lászlónál.

Sir Galahad 2012.07.18. 22:42:51

@Dr.Zemberevő: Annyi, hogy őt is felelősségre kellene vonni az általa elkövetett bűnökért. És már előre szólok, hogy ha a bloggazda erre reagál valamit a szokásos útszéli tahó stílusában, teszek a véleményére, csak kultúremberekkel vagyok hajlandó szóba állni.

Bundiboy 2012.07.18. 22:42:54

nagyon megkésett dolog már ez, 70 év eltelt...

itt úgyis arra megy ki a játék hogy megint milliárdos kártérítést fizessen a magyar állam, azért van ez is

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.19. 09:51:27

@Bundiboy: Ha egyszer el nem évülő cselekményről van szó, akkor 70 év múlva is vádat kell emelni.

Éhesló 2013.02.23. 00:50:14

Hamis vád: öt év szabadságvesztéssel is sújthatják a megélhetési nácivadászt

Akár öt év szabadságvesztéssel is sújthatják a megélhetési nácivadász Efraim Zuroffot, amiért hamisan vádolta bűncselekmény elkövetésével Csatáry Lászlót az 1941-es deportálások kapcsán. Völgyesi Miklós volt büntetőbíró szerint az ügyészség hivatalból is eljárást indíthat – olvasható a Magyar Nemzetben.

Felveti a hamis vád gyanúját, hogy Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi igazgatója valótlan tartalmú feljelentést tett Csatáry Lászlóval szemben az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálások kapcsán – nyilatkozta Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke. Rámutatott: a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint a hamis vád bűntettét az követi el, „aki a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol”, vagy aki „más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására”. Amennyiben a hamis vád alapján büntetőeljárás indul, akkor ez a cselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – tette hozzá Völgyesi Miklós.
Kiemelte: az ügyészség ilyen esetekben hivatalból eljárást indíthat. Azt is hangsúlyozta: a Btk. az igazságszolgáltatás védelmében szankcionálja az ilyen cselekményeket, hogy az alaptalan vádaknak elejét vegye, és visszatartsa a rosszindulatú, notórius feljelentgetőket. Völgyesi Miklós szerint a Zuroff feljelentésében hivatkozott, immár bizonyíthatóan valótlan tartalmú tanúvallomás kapcsán pedig felvetődhet a hamis tanúzás bűncselekményének gyanúja.
Ismert, alaptalannak találta a Budapesti Nyomozó Főügyészség a megélhetési nácivadász Efraim Zuroff állítását, miszerint a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry Lászlónak köze lehetett az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálásokhoz.
Bár "Szlovákia" több módon is megpróbálhatja elérni Csatáry László kiadatását, ezek mindegyike összetett folyamat, és kevéssé valószínű, hogy a volt kassai csendőrtisztet valóban kiadják – derült ki abból az elemzésből, amelyet a SITA tót hírügynökség jogi szakértőkkel készíttetett.
A kassai gyűjtőtáborban elkövetett háborús bűntettek gyanúja miatt Budapesten július 18-án őrizetbe vett, majd néhány órával később a Budai Központi Kerületi Bíróság által házi őrizetbe helyezett Csatáry László, az ún. Szlovákiának való kiadatását elsőként a Szlovákiai Zsidó Hitközségek Központi Szövetsége szorgalmazta. Később a kiadatás mellett foglalt állást Tomás Borec, a tót igazságügyi tárca vezetője is, aki az ügyben gyors eljárást kért az abban illetékes kassai, egyes számú járásbíróságtól. A 97 éves Csatáry bácsit többször is kihallgatták, ezek során tagadta, hogy kegyetlenkedett volna a kassai gettóban.
(MNO nyomán)

2013.02.23. 09:49:45

@Dr.Zemberevő:

Csak amennyire egy kommunista gyilkosnak van a világ bármilyen gyilkosához, te emberséges, igazságbajnok demokrata lélek.

2013.03.09. 21:43:46

@Sir Galahad:

Slovensko do tahó ... :D

Mareček 2013.03.09. 21:44:49

Kedves Csehszlovák Kém!

Nem teszem meg ismételten, hogy a cseh és szlovák nyelvben létező Uhersko/Uhorsko szó magyar fordításával kapcsolatos nyilvánvaló tájékozatlanságodra és/vagy tanulatlanságodra felhívjam figyelmedet, ezt már megkíséreltem kétszer, de - gondolom - nem az én "készülékemben" van a hiba, mert a hozzászólásaim nem jelentek meg, illetve ennek folyományaként megválaszolásra sem kerültek. Ez egyértelműen jelzi, hogy szándékosan használod továbbra is a helytelen, nem létező nyelvi formát. A motiváció (tudatos, hatásvadász komment-generálás vs. csökönyösség intelligencia hiányával párosulva vs. további lehetőségek) tulajdonképpen lényegtelen is, most inkább arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a hibás forma használata egy, ettől eltekintve megfontolandó, értelmes mondanivalót tartalmazó blogbejegyzést komolytalanná és hiteltelenné tesz. Amennyiben a blogon továbbra is tervezed politikai/közéleti és vagy történelmi témájú bejegyzések magyar nyelven történő közlését, javasolnám megfontolásra a fentieket, annak ellenére, hogy az eddigi tapasztalat alapján annak van nagyobb valószínűsége, hogy jelen hozzászólásom megválaszolatlanul eltűnik valahol az előzetes moderálás során.
Kiegészítő lehetőség: áttérés cseh és/vagy szlovák nyelvre (opciós lehetőség: latin), amely nyelveken nem jelentkeznének fordítási problémák a használt kifejezéssel kapcsolatban, megjegyzem, én továbbra is követném a blogot.

Amennyiben az előzőekben írtak nem kerülnek megfontolásra, úgy javasolnám, hogy a "suszter maradjon a kaptafánál" elvet követve, szorítkozz ebben a blogban a labdarúgás témáját érintő blogbejegyzések közlésére, illetve maradj meg a hiánypótló jellegű, általam is elismert sercsecs.cz blog működtetésénél, frissítésénél.

Mareček

2013.03.09. 21:45:04

Mondok szörnyűbbeket én:

1) Már 67 éve vége van, és a mai napig tartó uszítás értelmében mai 16-40 évesek akarnak bosszút állni érte 80-90-100 éves embereken ...

2) Valamint ha összeadod a 6000 éven át megesett, holocauston kívüli összes hasonló gyalázatot, a H-ügyet máris törpe minoritásban leled.

Egyszerűen érthetelen ez a mindennél erősebb visongás a maradék holo-holló eliminálása végett ...

Míg Bándy Kata gyilkosát, miután a pedigréje egyértelmű, a legszívesebben kitüntetnétek, kicsi szíveteknek ilyenkor aztán a kemény büntetést a végletekig ellenző, hites parancsa szerint ...

És ez még csak nem is az első ilyen esetetek.

Lajosforras 2013.03.09. 21:45:15

@Csehszlovák Kém: várj,megpróbálok:

-hiroshima, nagasaki
- kérdezd az észak- vagy dél-amerikai indián törzsektől
-kambodzsa
-vietnam
-irak
-afganisztán
persze a demokrácia nevében.
és ezek csak az amerikaiak okosságai, de szemezgethetsz belőlük bátran.

Spicás 2013.03.09. 21:45:22

@Muad\\\'Dib:
"Jelenleg már a túlélők nagy része is inkább felejtene, ha az a néhány elmebeteg barom állat, undorító megélhetési okokból hagyná ezt nekik."

Nem vagyok benne biztos, ha Csatáry lelkén száradna 6 családtagod élete, akkor is ezt mondanád!

Spicás 2013.03.09. 21:45:29

@Reggie:
"Arrol nem is beszelve, hogy Kepiro nem kovetett el semmit, ezt a birosag ki is mondta."

Ez így nem igaz!
A bíróság ilyen idő távlatából nem tudta bizonyítani Képíró bűnösségét. S ez hatalmas nagy különbség!

Spicás 2013.03.09. 21:45:34

@Sir Galahad:
Ha már Biszkut is Csatáry mellé ültetnéd, akkor ne feledkezz meg Orbánról és Navracsicsról sem:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=550370&referer_id=friss#null

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.09. 21:45:39

Mondj egy szörnyűbb dolgot, mint a holocaust!

- Holokauszttagadás.

Sir Galahad 2013.03.09. 21:45:56

@Csehszlovák Kém: Tudom, hogy most azt fogod gondolni, hogy azért nem vitázom tovább, mert igazad van...valójában viszont azért, mert egy ilyen mosdatlan szájú ordenáré tahóval vitatkozzon az, akinek két anyja van. És teszek rá, hogy egy ilyen szellemi toprongy mit gondol.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.09. 21:46:33

@Sir Galahad: Muha, ügyes-ügyes, de kevés. Merthogy nem tudsz olvasni, bár egy jobbikostól nem is várom el, ha már kedvenc pártja feljelentése mellett ilyen kedvesen kiáll. Amikor azt írom, "a magyar társadalmat képviselő pártok olyan megállapodást kötöttek, h a volt kommunista elit tagjait nem bolygatják." az nem az én saját, külön bejáratú véleményem, amivel neked, kedves faszkópé vitatkozni kellene, hanem a nagy büdös valóság :)) Ráadásul, ugyanazzal a lendülettel tökön is rúgtad magad, mert kedvenc szélsőjobboldali pártod nem nagyon szeretnék, hogy - most téged idézlek - "egy akármilyen megállapodás miatt futni kéne hagyni gyalázatos bűnök elkövetőit" - bekövetkezzen. Lám, lám, így jár egy szélsőjobboldali maki, ha okoskodik. Mert, miről is van szó? Te konkrétan azt kéred rajtam számon, amit én személyesen nyilvánvalóan nem oldhatok meg, esetleg véleményem van róla, feljebb le is írtam, mi az, de pls, fordulj már inkább kedvenc pártodhoz, kérdezz már rá tőlük: nemhogy a Biszku-ügy, de az ügynöktörvény, ugyan édes báttyám, miért nem sikerült eddig? Lécci, lécci, ha már így dumálgatunk, van valami konkrétum, tényleg, amire érdemben lehetne reagálni, Biszkura nézve, egy-két tanúvallomás, visszaemlékezés, érted. Levéltárban jártál-e? Vagy nem is értem, Csintalan Sanyit, vagy a Szűröst miért nem jelentitek fel? Vagy a Horn Gyulát...hisz még mozog, ugye.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.09. 21:46:56

@aeidennis:

Július 15-én aztán a The Sun brit bulvárlap a magyar főváros egy elegáns kerületében megtalálta Csatáryt.

Biszku Béla lakcíme 21 éven keresztül ismert volt.

Reggie 2013.03.09. 21:47:20

@Shopping: Majd beperlik a MAV-ot, mert hat adta az infrastrukturat es a szerelvenyeket. Aztan majd beperlik az uzemanyag gyartojat, mert megis attol mentek a vonatok. Aztan beperlik az acelmuveket, mert megis ok gyartottak a vagonok alapanyagat. Aztan a banyaszokat, mert ok hoztak a felszinre a vasercet, amibol ontottek a vagonokat.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.03.09. 21:47:34

No akkor mégegyszer kedves moderátor!

@Csehszlovák Kém: Kedves inteligens poszter. Mielőtt megírod higgadt, és megfontolt hozzászólásodat célszerű lenne elolvasnod és megértened azok írásait akiket később lepöcsfejezel.
Én pl egy szót nem szóltam Biszkuról.
Amire a hivatkozásod mutat az egy idézet mástól.

A többi agyatlan habzásod ezek után már úgyszólván másodlagos kérdés.

himpellér 2013.03.09. 21:47:51

Nagyon jó cikk. Örömmel olvasnék a szerzőtől egy hasonló hangvételű a "sun" által is "kioknyomozott" riportot a zsidó ávósokról,gyilkosokról. Érdekes, minden büdös bolsi főnök izraelita volt. lenintől kezdve...Na ezt szeretném egyszer olvasni a zsidó hitközség ajánlásával.

Polinéz 2013.05.09. 16:44:19

Mekkora pofára esés lesz, ha kisül, hogy az egész tömeggyilkos sztoriból semmi nem igaz :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.09. 16:45:56

@Polinéz: Esetleg rendelkezel az eddigi levéltári kutatások alapján megfogalmazott vádpontokat megcáfoló érdemi dokumentumokkal? Kíváncsian olvasnám epés megjegyzésed bővebb kifejtését :)

Polinéz 2013.05.09. 18:35:16

@Csehszlovák Kém: Rendelkezem. A megjegyzésem pedig nem epés.Kíváncsiságod pedig ki lesz elégítve, de nem ezen a fórumon. És mielőtt megkísérelnél provokálni :) ne tedd, nem fog összejönni, nem kívánok harcolni mert nincs értelme. A kiegyensúlyozott hangulatú eszmecsere, az mehet, ha elfogadod. Kérlek, ne vedd provokációnak. :)
süti beállítások módosítása