61041943.jpg

Ezúttal fideszes hátszéllel megoszt, gyűlölködik, kirekeszt a Via Nova.

Miközben északon Jan Slota megjárta a börit, és talán már kijózanodott, lent délen Gubík “Szávay a barátom” László és csipet csapata újra mérgezi a levegőt, gyűlöletet szít és mindenkit nettó hülyének néz: rászervezte nacionalista dzsemboriját a nemzeti bolsevikok apró élcsapata, a szlovmagyar fiatalok hagyományosnak mondható diáktáborára. Aki ne tudná, a gombaszögi diáktábor majd egy évtizedes múltra tekint vissza, helyszíne Krasznahorka, Kelet-Szlovákia, ahol már csak szórványban élnek magyarok. A rendezvény egyfajta hiánypótló szerepet is betölt a gazdaságilag-kulturálisan is leszakadó térségben, élvezi a magyar és a szlovák kormány támogatását is.

Ellenben a “felvidéki Tusványos” fedőnév alatt “hagyományteremtő” céllal szerveződő rendezvény főbb támogatója a MOL és a Bethlen Gábor Alapítvány, amely az interneten keringő pletykák szerint megfelezte a gombaszögi tábor támogatását a martosi rendezvény javára. A szlovmagyar politikát napi szinten nem követőknek érdemes tudni, hogy a magyarországi adófizetők pénzén elinduló négy napos eseményt arra a Via Novára ( a Magyar Közösség Pártja ifjúsági szervezete, VN) bízták, amely idén tavasszal lőtte ki magát a világűrbe és kompromitálta magát, illetve anyapártját a Jobbikkal. A hosszan kiváró MKP-s Berényi elnök úr a botrány kirobbanása után egy hónappal tett vérszegény, elhatárolódási kísérletét a párt szélsőséges szavazói nemtetszéssel fogadták.

Érezhették a NER-ben is, szar van a palacsintában, helyre kell állítani a kompromittálódott ifi csapat és az MKP pedigréjét, jelenleg ennek az igencsak bőkezű próbálkozásnak lehetünk szemtanúi: nagyszabású rendezvény lebonyolítására kapott lehetőséget a szlovmagyar mikrovilágban jelentéktelennek minősülő nácikeltető. Aki nem értené, miért olyan fontos a magyar kormányzatnak e jelentéktelen csoportocska, azoknak felhívom a figyelmét a tényre, hogy 2014-ben Magyarországon országgyűlési választások lesznek. Az elhíresült Szávay-féle “öszödi beszédből” kiderült: a “nemzetpolitikus” szerint a Via Nova csoport és a Selye Egyetem HÖK-je által megmozgatott fiatalok használhatók és formázhatók a magyarországi politikai jobboldal számára, értsd: ezek le fognak szavazni a “jobboldalra”.

Ne legyen kétségünk: a Jobbik és a Fidesz nemzetpolitikai kérdésekben együttműködik, a két párt véleménye csupán hangsúlyaiban és a módszerek milyenségében tér el. A Fidesz több, a Jobbikosok által megfogalmazott “nemzetpolitikai” célitűzés és törvényjavaslat politikailag felpuhított átfogalmazása után a martosi rendezvénnyel tatarozná a Via Nova benácult hírnevét is, politikusai és újságírói (Magyar Hírlap + Magyar Nemzet) trolljai elszabadításával. Elég csak belenézni a “felvidéki Tusványos” előzetes programkínálatába: “Az önfenntartó gazdálkodás kiaknázatlan lehetőségei” (WTF?), “A kalocsai himzéstől az unicumig” – Lezsák Sándor, “Magyarok Dél-Amerikától Észak-Koreáig” – Lukács Csaba, “Politikailag inkorrekt” – Pozsonyi Ádám, “Nem leszünk gyarmat”  - Bayer Zsolt, “London hősei. Egy nemzet büszkeségei”, “A magyar foci jelene és jövője. Útban Rio felé?” – Deutch Tamás, Egervári Sándor.

Érthetően forrong a szlovmagyar gulyásleves, ajkukba harapnak a gombaszögiek is, nemcsak a korábban nekik juttatott támogatások megkurtítása miatt. Tekintsünk most el attól egy pillanatra, hogy politikai kérdésekben mennyire nem értünk egyet, a korrektség úgy kívánja, hogy megjegyezzem: én is két éve rendszeresen meghívást kapok a rendezvényre (eddig nem sikerült eljutnom, sajnos) és a korábbi programok áttanulmányozása után egy egy alapvetően nyitott, szimpatikus eseményről lehet szó. Fotók alapján a csajok is jók. Ezért is volt szórakoztató, amikor Tokár pajtás közepes nagyságú krokodilkönnycseppeket hullajtott tumblr bejegyzésében, árokásás, bruhaha. Tokár, a Terepasztal lovagja, a gombaszögei tábor állandó résztvevője, mit csinál? GYUR-CSÁ-NYO-ZIK! Érted: Gyurcsány a hibás a szlovmagyar fiatalok táborozási lehetőségeinek párhuzamos valóságáért! Azért ez már tényleg egy jókora asztakurva!

De térjünk át a történet Sas-kabaré részére!

Hazugság egy : Aki keletre megy, az nem magyar

Mérsékelten szórakoztató elemeket tartalmaz a martosi fidesz-jobbikos etető-itató megszervezése körül kialakult kommunikációs ellentmondás. Gubík “Szávay a barátom” László a felháborodott reagálásokra ezt írta: “Martoson gyerkőcöknek, családoknak és idősebbeknek is kínálunk programot. Mindemellett sokkal jobban kihangsúlyozzuk felvidéki régiók szerepét, erősítvén ezáltal a magyar öntudatot és a lokálpatriotizmust”. Samu “Agysebész”  Pista szerint, “ha akarsz Egervárival dumcsizni akkor szintén Martos”, Csonka “Pincsikutya” Ákos pedig így magyarázkodott a Facebookon Napigerzson posztja alatt: “Martos inkább családias, illetve hagyományőrzős, nemzeti zenekaros akció, míg Gömbaszög inkább az Undergrund, MR2”. Máris előttem van egy átlagos Martos-tábor visitor: honfoglaláskori hacukába öltözött nagypapák és nagymamák Egervári előadással melegítenek a jobbikos nemzeti rockra, ahol babakocsis apukák dobálják egymást gyerekeikkel. Rock!

martos.jpg

Ha a Via Novásokat nem hivatalosan kérdezed, ezt mondják: aki keletre megy, az nem magyar. Helyben vagyunk. Az már 2010 óta tudott, hogy “nem magyar” a szlovák parlament egyetlen magyar kisebbségvédelmi képviselete a Most-Híd sem, újabban “nem magyarok” azok sem, akik Krasznahorkára mennek táborozni.  Alakul ez, mint pupos gyerek a prés alatt, na. Akinek lenne egy szemernyi kétsége is, hogy a nemzeti bolsevikok nem a saját  identitás kialakítására és ideológiai körberajzolásra használják fel az ölükbe pottyant lehetőséget, azoknak mondom, hogy a Facebookon kirobbant szájkarate során a Via Novások már “két tengelyt”, “CsSzK vs. Felvidék ellentétet”,  “prágai-pozsonyi magyar diákok vs. magyar-magyar diákok kultúr harcát” vizionálják, egészen elképesztő.

Hazugság kettő: “Politikailag semleges”

martos2.jpg

A márciusban politikai harakirit elkövető Via Nova Gubík szerint politikailag semleges akciót szervez, muha. Meglepetésre, ezúttal a nagy havert, Szávay “Mindent vissza!” Pista kénytelenek lesznek nélkülözni, nem is értjük. Ott lesz viszont Ladislav Tučný, a magyar országgyűlés elnöke, ő biztosan odabasz. Nehezen tudom értelmezni politikailag semleges akciónak az olyan rendezvényt, ahol többek között a jobboldali troll, Pozsonyi Ádám, a Magyar Hírlap rasszista publicistája, a cigányozó, Eu-ellenes Bayer Zsolt, vagy a Jobbik rendezvényeken rendszeresen – legutóbb a budapesti majálison - fellépő Ismerős Arcok is jelen lesz. Ez így kérem nem más, mint a “nemzeti” szektások számára egy nyári agymosó teambulding, mialatt a magyar adófizetők pénze vizelet és rókakoma formájában távozik a Nemzetvezetők testéből.

Hazugság három: “a magyar összefogás fontossága”

Legjobban az a Gubík nyilatkozat-töredék tetszik, amelyben a a Kárpát-medencei magyar összefogás fontosságát hangsúlyozta, két lábon járó kognitív disszonancia ez a gyerek, no. Gubík pajtás példaképének tartja a székely legényeket, irigyli őket nemzeti öntudatuk nyakas makacssága miatt. Lacika, ezért nem kéne Erdélyországig utazni, a minap Csacán nyilvánult meg a nemzeti öntudat nyakas makacssága, hiába, nemzetpolitikai szempontból, biztosan nem zsákutca. Bár atomrészegen volán mögé ülni elég egyoldalúan bátor dolog – csak az érintett főszereplő hiszi el magának, amit mond – azért hosszútávon fékezett habzású, de mérsékelt szórakozást biztosít. Hogyaszongya: Fontos, hogy a Kárpát-medencében megmaradjon az etnikai alapú politizálás, de mennyivel kényelmesebb ezt nem Szávay, vagy legújabb patrónusotok Kövér Laca seggéből, hanem Zsolnából polgármestereként tolni, itt a Kárpát-medencében.

Yachtra Horvátországban és egyéb járulékos dógokra valószínűleg nem fussa majd, Laci te, figyuzzá mán’, nem mondta neked még senki, hogy Szlovákiában etnobiznict tolni akkor éri meg ha a szlovák nacionalizmusban utazol? Szlovmagyar nacionalizmus, pösti hátszéllel támogatva, szintén egyoldalúan bátor dolog, de te még inni sem tudsz, nemhogy berúgni. Ebből pusztán annyi következik, hogy unalmasakat mondasz, mint például: „A jövőben igyekezni fogunk kerülni az időpontütközést”, A Via Nova a begyepesedett, avitt szövegeik alapján az MKP nyugdíjas tagozata, nem véletlenül szeretnék az idősebb generációt is megszólítani. Hozzátok képest a Barak Laci kétszer körbefutja a Magas-Tátrát, amíg ti elporoszkáltok pókjárásban Budapestig.

Összegzésképp egy dolog biztosan látszik: ellentétben az ellenállóbb rommagyar játszótéren, a szlovmagyar homokozóban simán einstandolta a körteformákat és kisvödröt a budapesti rokongyerek. A Magyarországon megfigyelhető, a kizárólagosságon alapuló, a liberális és baloldali játékosokat kizáró, kérlelhetetlen fidesz-jobbikos nyomulás  - lásd csak legutóbb: trafikbotrány (értsd: csak szoci ne kapja!) - a szlovmagyar politikában is megfigyelhető: versengés jóformán csak a szélsőséges és mérsékeltebb jobboldal között látszik: az egyik jó fideszes szlovmagyar pártkatonaként (Tokár és társai) gyurcsányozik, hiszen az “bevált” már Magyarországon is, a másik jobbikos vezetőképzőben kupálódva, legújabb maszk szerint “hagyományőrző” (bruhaha!) szerepében (Gubík és társai) cinikusan aggódik még a kürti pincefesztiválért is!

Tokárék és Gubíkék sem értik, hogy egy szlovmagyar fiatalnak miért fordul fel a gyomra a helyi politikától, miért fordul el a szlovmagyar politikai pártoktól, miért nem Szlovákiában képzelik el jövőjüket a fiatalok. Ezért, kispajtások. Magyarországi adófizetők pénzén szánalmas, Budapestről hangszerelt, fospisztoly műsorotokra, legyen az mérsékelt – Ki a magyar?- vagy szélsőséges – ki a nem magyar? - hangszerelésben feltett kérdéseitekre lassan senki nem kíváncsi.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr585296611

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.14. 15:39:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ottomoll 2013.05.13. 17:22:18

Mi van kém? Csak nem leszálltál a hoki témáról? A tegnápi gyászos cseh és szlovák teljesítmény után meg is értem. Csúnyán el lettetek verve ismét :))
Ne mondd, hogy nem láttad!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.05.13. 17:24:11

@ottomoll: Perszehogy láttam és kurvaanyáztam is, gondolhatod!

Összefoglaló talán holnapra, de a hetet mindenképpen egy ütős anyaggal akartam kezdeni a dotohon, nem Csehszlovákia szopókautcájával!

petraeus 2013.05.13. 19:27:34

Korrekt cikk, jo tudni a Jobbik es a Fidesz myomulasarol, nagyon karos a politikajuk.
Azert a vegere egy picit elszallsz, azt irod: "Tokárék és Gubíkék sem értik, hogy egy szlovmagyar fiatalnak miért fordul fel a gyomra a helyi politikától, miért fordul el a szlovmagyar politikai pártoktól, miért nem Szlovákiában képzelik el jövőjüket a fiatalok. Ezért, kispajtások." Egy resze korrekt, de a "miért nem Szlovákiában képzelik el jövőjüket a fiatalok" resz mar eros tulzas, ennek is szerepe van de a fo ok a szlovak tobbsegi tarsadalom hozzallasa a kisebbsegi ugyekhez es a szlovak politika, kozigazgatas agressziv nacionalista es soviniszta politikaja, hadd idezzelek teged, ezt te irtad par napja egy masik kisebbsegrol, a magyarorszagi ciganyokrol, minden sora igaz, es ugyanezz vonatkozik a felvideki, erdelyi, delvideki, kaprpataljai magyarsagra is, ugyanis hiaba lenne a legjobb, legdemokratikusabb, legeuropaibb kepviselete a magyaroknak, sokra akkor se mennenek a tobbsegi tarsadalom es politika tamogatasa nelkul.
CSK komment: "Ha minimális műveltséged lenne kisebbségi témában, tudhatnád, hogy egy kisebbség általános helyzete mindig a többség akaratán nota bene jóindulatán múlik. Ezt a magyarországi romák általában nem kapják meg, szociológiai tanulmányok tanúskodnak a magyar társadalom botrányos előítéletéről, romák, zsidók, melegek, stb. kisebbségek irányában."

Puppko 2013.05.13. 21:40:31

Ehhez mit szóljon az ember lánya. Személy szerinte se Via Novás sem pedig DH-s nem vagyok. Nálam, mint szegény ösztöndíjban nem részesülő egyetemistánál a pénztárcám vastagsága fog dönteni. Az eddigi DH táborokat is ezért hagytam ki. Szerintem Martoson is rengeteg olyan fiatal lesz, akit csak az olcsó sör és a Tankcsapda vonzz majd, politikai hátterét figyelembe sem veszik, nem is érdekli őket. Van, aki csak szórakozni megy. Attól még nem leszek Via Nova oldali, mert Martoson fogom szétbulizni az agyam. Csak jól fog esni, mert közelebb van és anyagilag nem terhel le annyira, mint Gombaszög. Kíváncsi vagyok meddig durvul még a helyzet. Szerintem a martosi rendezvény miatt nem fog érzékelhetően csökkenni a krasznahorkai látogatottság.
Kívülállóként várom a fejleményeket.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.14. 14:27:21

Az ellenzék annyi muníciót kapott ebben a hónapban, amivel minden normális országban választást lehetne nyerni. Majd most kiderül, hogy a világnak melyik részéhez tartozik a magyar nép. Mert Orbánról már régen kiderült.
Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia - Felcsút

Szerintem mostantól új időszámítás kezdődik Magyarországon. A Felcsút feljutásával olyan üzenet fogalmazódott meg a Fidesz legelvakultabb szavazói felé, amilyenre a hátralévő szűk évben már nem nagyon lesz példa. Ez itt a víznek a választója. Ha ezt 2013-ban Európa közepén meg lehet etetni szavazók kritikus tömegével úgy, hogy ők hálából ismét a trónra emelik a meztelen királyt jövőre, akkor az nemhogy ennek az országnak lesz lehúzott roló, hanem az egész EU-nak lesz mérhetetlenül nagy gáz. Ugyanis a világnak ez a fele pont arról ismerszik meg a világnak attól a felétől, hogy ilyet nem lehet megcsinálni büntetlenül. Nemhogy ilyen sztorik után még választást is lehessen nyerni.

Mert ugye most mégiscsak arról van szó, hogy egy EU-tagállamban (még) egy választott miniszterelnök a szülőfalujában építtet az adófizetők pénzén az egyik háza melletti szomszéd telken egy stadiont, az adófizetők pénzén építtetett hozzá egy fociakadémiát, amit szintén az adófizetők pénzén tart fenn, az adófizetők pénzén lesz ott kisvasút is, az összes környező földet és majorságot a saját családja és annak komái kapták meg az államtól, és most csak nagyon dióhéjban lett összefoglalva a történet. Hát ha ez nem egy Mikszáth történet felturbózva, akkor semmi. És ha veszi a bátorságot Orbán Viktor, hogy szemrebbenés nélkül ezt képes megcsinálni egy demokráciában, akkor ez az ember tényleg elhiszi, hogy érte mozdul a békemenet.
Orbán Viktor felcsúti háza
Egész életében pártkatona volt, sose dolgozott az igazi munka világában. Mégis óriási vagyonra tett szert. Pár év múlva az övé lesz a felcsúti sportkomplexum is!
Kevés ilyen szarházi van a világon!

Szociknak vége 2013.05.14. 14:27:27

Kurvaanyád büdös zsidótroll!

Krasznahorkán nem csak a magyar a kevés, szlovák még kevesebb van arra. Ott már mindenki cigány.

Sir Galahad 2013.05.14. 14:27:33

Nem értem a szerző felháborodását. Miért ne rendezhetnének több tábort is a felvidéki magyaroknak? Ha meg tényleg gyomorforgató lesz a szerző által már előre annak címkézett rendezvény, jövőre majd nem megy el rá senki, ennyi.

Fejesrob 2013.05.14. 14:32:32

"Ahol már csak szórványban élnek magyarok".

Köszönhető ez a kamu táboroknak is. Most végre megunták ezt a magyarok.

Tako Rumirez 2013.05.14. 16:58:20

Gombaszök nem keleten van s nem is Váraljához tartozik,hanem Szalóchoz ami a történelmi Gömör megye.

civil polip 2013.05.15. 17:53:06

@Tako Rumirez: Püpükém, a tábor Krasznahorkaváralján van. A neve csak egyfajta hagyomány.

hal1fan 2013.05.16. 14:29:06

Életem legkeresetlenebb hangvételű hozzászólása: ennyi baromságot egy halomban még nem olvastam, mint ebben a blogban.

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2013.05.17. 00:51:13

hmmm..ha ennyien anyáznak, valmit jól kell csinálnod:)

silent76 2013.05.17. 00:53:49

Hiába erősködsz, ezt a szlovmagyar szót soha nem fogod meghonosítani a myagyar nyelvben.
Amúgy meg azzal a mondattal, hogy "ki ne tudná, a gombaszögi diáktábor majd egy évtizedes múltra tekint vissza, helyszíne Krasznahorka, Kelet-Szlovákia, ahol már csak szórványban élnek magyarok." pont elárultad, hogy régen csak magyarok éltek ott... Egyébként mit szólsz a tót történelemhamisításhoz?
kuruc.info/r/3/112146/

konyszkykokot 2013.05.17. 09:18:30

Amig a szerző szlovmagyarozhat, addig mi is nyugodtan nevezhetjük őt egy gátlástalan, rózsadombi zsidónak.

konyszkykokot 2013.05.17. 09:18:36

Csehszlovák Kém, a Te irásaid nem a népek megbékéléséről, hanem hitvány egyéni karrieredről szólnak.
Ezzel a gátlástalanságoddal viszont Lejáratni viszont kizárólag a zsidókat járatod le.

konyszkykokot 2013.05.17. 09:43:55

Érdekes, állitólag a kapitalizmus és a demokrácia nem tagadja, sőt kifejezetten ösztönzi a versenyszellemet. Akkor most mi a baj a martosi táborral?
A szlovákiai magyarok (a "szlovmagyarokat" tartsd meg magadnak) pedig felnőtt emberek, akik majd eldöntik, hogy melyik tábor szimpatikusabb nekik. Még az is lehetséges, hogy mind a kettő!
Cseszkókém! Az általad használt szlovmagyarozás nemcsak taplóság, hanem a szlovákiai magyarok iránt tanustott totális érzéketlenség bizonyitéka.
Pont annak a bizonyitéka, hogy Te sem vagy más, mint egy látens fasiszta.
Csak idő kérdése, hogy mikor lesz belőled Kertész Ákoshoz hasonló rasszista.
Egyenlőre még csak a karriered épitgetésénél tartasz.
Azt látjuk, hogy ócska paneleket alkalmazol, ez legyen a Te problémád, azt azonban már nem fogod "megúszni", hogy mindehhez cseheket, magyarokat, szlovákokat gátlástalanul mocskolsz.
süti beállítások módosítása