clinton_necas.jpg

Patthelyzettel fenyeget, zsákutcába kerülhet a jó egy hónappal ezelőtt kirobbant csehországi korrupciós botrány. Ami az első hivatalos közlemények szerint a csehországi korrupció elleni kérlelhetetlen küzdelemnek látszott, újabban kafkai abszurditásnak hat. Megmondom, MI VAN.

A teljes cikket elolvashatjátok a 444.hu oldalon!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr895433812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.07.30. 14:33:34

Na tessék. Erről beszéltem a másik posztodban, ahol mindenki irigykedve ájult be, hogy példát vehetünk a csehekről, hogy milyen bátor és fasza gyerekek:

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.17. 12:01:25
A politika mindig, mindenhol mocskos.
És hát karó, varjú, miegymás.. szóval az euforikus magömlés közepette (helyett) azért várjuk meg az ügy(ek)ben hozott ítéleteket..."

Mindenesetre kár érte, akár jó példa is lehetett volna. Nekünk is.
De itt is csak a lobbipénzen megszerzett hatalomról volt/van szó. ( = korrupció)

És az is kár, hogy pont korrupció ellenes fellépésnek tűnt ez az egész tisztogatás egy hónappal ezelőtt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.07.30. 14:40:47

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): A csehektől igenis példát vehetünk!

Ahogy a cikkben is írom: pont a Necas kormány korrupcióellenes intézkedéseinek volt köszönhető, hogy a Necas-kormány megbukott!

Tehát az intézkedés-sorozat korrupció-ellenes volt (nem tudom, hol találod a cikkben ennek cáfolatát), de ahogy bemutatom a dolgok állását, a nacionalisták agyán és gondolkodásán kívül, semmi sem fehér-fekete, semmi nem egydimenziós. Így ez az ügy sem.

Persze, együgyű agyadban szépen kiszelektáltad a számodra fontos infókat és a neked tetsző következtetéseket le is vontad, jelzem: tévesen és bután, ahogy ezt ma egy menő nacionalista teszi :D

Szóval a példa remek, a nyugatbarát, Eu-barát cseh kormány nagyon jól tolta, sajnos ott is megjelent Orbán Viktor "félázsiai szelleme" és Zeman, erősen kérdés, h a liberalizált törvénykezés, meddig marad még életben.

Az pedig csak egyelőre álomvilág marad, hogy Magyarorszgon ilyen korrupcióellenes törvények és ilyen fellépés történjen, mint Csehországban!

csókollak :)

Pan Modry 2013.07.30. 15:20:50

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin):
Eppen ez mutatja azt hogy Csehorszag mennyivele elorebb jar Magyarorszagnal es a korrupcios harc is mennyivel fejlettebb.

Magyarorszagon az ugyeszseg es a rendorseg nyilvanvalo korrupcios eseteknel sem mozdul, hanem fedezi a hatalmat. csehorszagban van jogositvanyuk akar a hatalmon levok ellen nyomozni es tenni.

Az hogy Magyarorszagon nincsenek ilyen letartoztatasok csupan azt mutatja, hogy magyarorszagon az ugyeszseg es a rendorseg sokkal korruptak es szervilisebb az aktualis hatalom iranyaban mint csehorszagban.

petraeus 2013.07.30. 16:48:57

Mar majdnem azt irtam, hogy vegre normalisan irsz, de aztan a kommented megnyugtatott hogy tovabbra is egy mocskos kis fasz vagy. A cikk ettol fuggetlenul jo.

A csehektol sok mindenben peldat vehetunk, ok meg rolunk vehetnek peldat sok mindenben, errol ennyit.
De ezt a mostani esetet nem unnepelnem a demokracia diadalakent es kurvara nem korrupcio ellenes intezkedessorozat volt csak annak alcaztak. Necas tok korrekt koprrupcio ellenes torvenyeit egy politikai erdekcsoport (Zeman) altal iranyitott ugyeszseg aktivan a legitim kormany megbuktatasara hasznalt fel, azert ez nagyon gaz. A tortenet azon resze, hogy Necas milyen torvenyt hozott kurvara nem fugg ossze azzal hogy gyakorlatilag az ugyeszseg es a rendorseg koholt vadak alapjan kormanyt buktatott. Az ugyeszseg felhasznalt egy torvenyt, ennyi a kapcsolat, a rendorseg meg egy faszom tudja ki altal hozott torveny alapjan hajtotta vegre az ugyeszseg utasitasait akkor most az a csavo is felelos??? Ez egy erdekes egybeeses de ebbol levezetni a cseh felsobbrenduseget csak te vagy kepes... Egyebkent, gondolom Zeman haverjait mar nem uldozik olyan nagy ellannal...

Ennek fenyeben kurvara remelem, hogy nalunk nem lesz ehhez hasonlo fellepes (bar a Necas fele torvenyek johetnek), remelem ha a FIDESZ nevu geci banda bukik akkor eltakarodnak es nem fogjak a Zeman fele undorito, felazsiai modszert hasznalni.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.07.30. 16:49:34

@Csehszlovák Kém: nana ez a csók azért egy kicsit túlzás; még a végén azt hiszik, hogy összecimbiztünk, főleg, hogy már le se nácizol, simán csak buta (bár menő) nacionalistának tartasz. :D

Szóval csak egy kérdésre válaszolj.
Azon túl, hogy "Pont a Necas kormány korrupcióellenes intézkedéseinek volt köszönhető, hogy a Necas-kormány megbukott!", mi lényegi változás történt nálatok?
Lett a régi jobbos, amerika felé tárogató (korrupt?) kormány helyett egy új, igaz most baloldali, oroszokkal mutyizó, ugyanolyan korrupt kormányotok.

Hát, gratulálok. :)

@Pan Modry:
Nem jól értettem a híradásokból, hogy az akkor őrizetbe vettek nagy részét "bűncselekmény hiányában" v. mentességükre hivatkozással, v. egyéb vádalkukkal szépen elengedték illetve elhelyezték valami jól fizető, ámde kellőképpen csendes és diszkrét pozícióba?
Tudod, ilyen nálunk is van, ezt nem kell tanulnunk.
süti beállítások módosítása