slovensko-pripravny-zapas-gibraltar-365656_1.jpg

Elhoztunk egy pontot Portugáliából, a szlovák válogatott edzője gatyába rázta a szemtelenkedő újságírókat: aki most kérdezni mer, az nem szlovák! Izgalmas napokon van túl a szlovák felnőtt válogatott is.

• Szlovákia válogatottja nem a megszokott összeállításban lépett pályára. Kozák mester olyan játékosoknak adott lehetőséget, akik nem voltak szem előtt.

• Gibraltár első hivatalos mérkőzését játszotta, 30 ezer lakosú ország, 600 igazolt játékossal

• Gibraltar Premier Division, azaz gibraltári bajnokságban hat csapat játszik: Lincoln FC (2012-13 bajnokcsapat), St Joseph's FC, Man United FC, Lynx FC, Lions Gibraltar, Glacis FC.

• A gibraltári válogatottban amatőrök játszanak, legjobbjuk Scott Wiseman az angol másodosztályban focizik

• A mérkőzést Portugáliában játsztták le az Estádio Algarve stadionban, mivel Gibraltárban nincs nemzetközi mérkőzés lebonyolítására alkalmas stadion

20131119_fut_gibraltar_sr_008106082-r241-st.ir2-_s900.jpg

Több száz évvel ezelőtt kezdődött: az angolok mint a futball feltalálói és a spanyolok mint a világ legjobb játékosai titokban nemesíteni kezdték a kontinens egy parányi szegletében legszebb lányaik segítségével a legjobb futballistákat. A kiválasztás során a legjobbakat féltve őrizék a szigeten, a kevésbé jól sikerült példányokat B-, C-, M-válogatottakba válogatták és elküldték őket Brazíliába, Chilébe vagy éppen Magyarországra. Eközben Gibraltárban tovább folytatódott legjobbjaik mesterséges tenyésztése, hullottak a gólok, érkeztek a legszebb nők és folyt a bor mindenhol.

Amíg egyszer minden napfényre nem derült.

slovensko-pripravny-zapas-gibraltar-365636.jpg

Először a Tátra aljáról érkeztek Európa legbátrabb focistái, akik szembeszálltak a Fantasztikus Tizeneggyel. Este érkezett a hír: Szlovákia nemcsak, hogy nem kapott ki, de még gólt sem sikerült szerezni a vendéglátóknak! Sikerült döntetlent játszanunk még Gibraltárral is!

slovensko-pripravny-zapas-gibraltar-365635.jpg

A prequelt csak azok kedvéért spoliereztem el, akik most ide nevetgélni, jót szórakozni jöttek, jobb ha tudatosítják: Gibraltár nem Anquilla, Montserrat, Tuvalu vagy a Vatikán! A lengyelországi idegenbeli siker után, pontot raboltunk Portugáliából is, ráadásul: Gibraltár ellen szereztünk pontot, nem olyan rossz ez, a spanyolok már 280 éve nem tudják legyőzni őket! Bár magyar olvasóink közül akadhatnak, akik kételkednek, nem vagyunk képesek történelmet írni, ezt most biztosan történelmet írtunk, legalábbis gibraltárit.

20131119_fut_gibraltar_sr_006106088-r528-st.ir2-_s900.jpg

Szlovákia B Gib ellen

Gratulálunk a srácoknak, csodálatos és értékes döntetlent játszottak! Az eredményből csak a pozitívumokat kell észrevenni, nem kaptunk gólt, a esélyünk van egy erősebb kalapba kerülni. Gibraltárnak senki nem rúgott még gólt, rivális szomszédaink éppúgy nem, mint a világbajnok spanyolok! Ne felejtsük el, a mai football ma már nagyon kiegyenlített, nem létezik gyenge ellenfél. Ha pedig valamelyik kommentelő vagy konkurens focis blog, netalántán újságíró baromságokat merészel kérdezni, éjszaka körberajzolom a kocsiját a kulcsommal.

20131118_fut_gibraltar_sr_tk_tren_007105-r938-st.ir3-_t600.jpg

Itt ragadom meg az alkalmat, hog Szily Laci figyelmébe ajánljam Gibraltár szövetségi kapitányát, aki szabadidejében egészen biztosan foglalkozna a Szily által managelt kúróválogatottal is!

Alan Bula

Született: 1965 január 4.

Válogatott: u15-től u21-ig gibraltári válogatott

Klubjai: Gibraltar United, St Joseph's and Glacis United

Manageri karrier: a szlovák MFK Kosice első ligás klub akadémia igazgatója

Allen Bula: Nagy szerencsénk volt, egészen fantasztikus eredményt értünk el! Szlovákia dominált végig a mérkőzés során, de nagyra értékelem, hogy játékosaim a hármas sípszó elhangzásáig kitartottak, hiszen gyakorlatilag az egész csapat számára ez egy új és roppant értékes élmény volt.

Kozák mester már visszafogottabb volt: Pár nappal a győztes lengyel meccs után, ahol nagyon jót meccseltünk a vendéglátókkal, most a futball egy másik oldalát láthattuk. Részünkről az egész meccs sétáló-foci volt, ez aztán azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem tudtuk áttörtni a jól tömörülő hazai védelmet. Hiányoztak minőségi játékosaink, az egyéniségek, akik egy az egybe eldöntötték volna a mérkőzést. Az eredmény számomra csalódás.

Gibraltár - Szlovákia 0:0

Játékvezetők: Miguel - Garcia, Godinho (portugálok), 350 néző

Gibraltár: Perez - Wiseman, R. Chipolina, Higginbotham, R. Casciaro, J. Chipolina - J. Lopez (46. Bado), Walker, Duarte (56. K. Casciaro), Gulling (67. Seargeant) - Priestley (67. Greene)

 

Szlovákia: Košický - Štetina, Saláta, Pavol Farkaš, Juhar - Šesták, Pečovský, Guédé, Jendrišek (66. Zreľák) - Sylvestr (85. Niňaj), Depetris (66. F. Kubík)

Ja, a srácoknak is élni kell valamiből, jön a karácsony

- tudom persze, hogy vannak az úgynevezett rosszindulatú beszólások is, amelyek nem győznek figyelmeztetni a tipos.sk fogadóiroda kurzusaira: gibraltári győzelem 37-es, döntetlen 17-szeres, szlovák győzelem 1,03-as szorzót ért. Jóhogy nem egyből Wintson Churchillt idézik, semmi sport csak whiskey és cigarette. Amúgy akik most röhögnek, ne felejtsük el, hogy egy másik összetételű szlovák válogatott pénteken elhozta a 3 pontot abból a Lengyelországból, ahol a magyar válogatott nagyon simán megégette magát. A zseniális Mark Hamsík két gólpasszával, Kucka Juraj és Mak Robert góljaival simán nyertünk, tessék:

Most mondják meg, valakinek még ez az egyértelmű siker sem tetszett. Még hogy összetartó nép a szlovák! Nincs még olyan nemzet a világon, ahol egy fantasztikus sporteredményt ugyanazon nemzet tagja ne fikázna le, azonnal. Bezzeg Magyarországon! Egervári Sanyi bácsinak olyan barátságos sajtója volt, hogy soha kellemetlen kérdést nem kapott, évekig kihúzta a poszton.

Maga szlovák?

- kérdezte meg az új szlovák szövetségi kapitány a pimaszkodó firkászt, szerencsére, szókimondó, karakteres hazai edzőkből nem akar kifogyni a szlovák foci. Weiss mester leváltása utáni állóvizet a volt kassai Kozák rázta fel. A lengyel meccs után coming outolt edzőnk is, aki szabadidejében simán adhatna leckéket primitívségből a dotohora járó jobbikos kommentelőknek is!

A TA3 sportriportere és Kozák mester deathmeccse a lengyel-szlovák válogatott mérkőzés után:

- Jól ismertük a lengyelek helyzetét, erre épülhetett taktikánk is. Mégis, mi döntött? Aktív játékunk vagy pedig az, hogy az ellenfél egy kicsit...

- Nem értettem a kérdés első felét, a lengyelek milyenek voltak?

- ...hogy a lengyelek rossz helyzetben voltak, új edzőjük van...

- Ez most komoly? Rossz helyzetben vannak? Mit nem adnék, ha ilyen stadionunk és ennyi nézőnk lenne egy válogatott meccsen. Totál felesleges a kérdése, uram. Ne haragudjon, de becsmérelni a csapat teljesítményét, maga szlovák? Becsmérelni a csapat teljesítményét, ilyen kérdéssel? Hogy a lengyelek rossz helyzetben vannak? Kérem, hagyjuk ezt, hagyjuk, menjünk tovább.

A feszkóért 2:20-ig kell tekerni a felvételt:

Lengyelország - Szlovákia 0:2 (0:2)

Gólok: 30. Kucka, 38. Mak.

Sárgalapok: 20. Škrtel, 34. Hamšík, 71. Pekarík

Játékezetők: M. Borg, Spiteri (máltaiak), Scerri (Jap.)

Lengyelország : Boruc - Olkowski, Jedrzejczyk, Kaminski, Kosznik (87. Marciniak) - Blaszczykowski, Krychowiak (87. Pazdan), Jodlowiec (76. Maczynski), Sobota (75. Robak), Mierzejewski (67. Brzyski) - R. Lewandowski

Szlovákia : Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský (90. Šesták), Kucka (90.+ Saláta) - Mak (63. M. Ďuriš), Hamšík (85. Čišovský), Stoch (74. Švento) - A. Nemec (63. M. Bakoš)

slovensko_polsko_tasr_600.jpg

A szlovák A-válogatott

15 komment

Címkék: #szlovák sport #foci

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr55644911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rothstein 2013.11.20. 10:58:53

Juhárral a védelembe mit vártál? :)
Gratulálok a felső-magyarországi legényeknek. Jól leégették magukat.

Töksi 2013.11.20. 11:03:01

"Bár magyar olvasóink közül akadhatnak, akik kételkednek, nem vagyunk képesek történelmet írni"

Már ne haragudj, de én itt még soha nem olvastam egyetlen hozzászólást sem, miszerint a szlovákok ne tudnának történelmet ÍRNI. Sőt! ;-)

Idősebb Lencsés István 2013.11.20. 12:32:00

Nem hiszem hogy a szlovák futbalisták csaltak volna nagyobb pénz érdekében. Szerintem csak gavallérok voltak, és nem szerették volna ezeket a szimpatikus fiatalembereket megalázni.
Ilyenkor mindig megnyugszok, és arra gondolok hogy van jövője az emberiségnek.

平八 2013.11.20. 12:39:18

Az, hogy Szilyt nem bírod, egy dolog, de disznónak nevezni picit erősnek érzem, még tőled is.

平八 2013.11.20. 13:03:09

@Csehszlovák Kém: Nem szokásom rárántani, csak meglepő volt, na.

Circus 2013.11.20. 13:23:38

@Töksi: ha beírom, hogy tititi-tátá-tititi, szerinted ki leszek tiltva?

@bloggazda - csak vicceltem!!! :)

@bloggazda - hogyan sikerült a bejegyzés közepén az amúgy tényleg jónevű kapitány nevét két különböző formában leírni, az ég áldjon meg?

Amúgy gratuláció mindkét válogatottnak :)

ultracionista tájnigger 2013.11.20. 14:16:46

Nocsak, találtatok egy országot, aki fiatalabb tőletek? :)))

borz30 (törölt) 2013.11.20. 17:57:26

Szegény budaigyerek csehszlovák kém! Most szar lehet neked. Együttérzek, a mi csapatunk is pofára esett már néhányszor. De fel a fejjel!
A zseniális Mark Hamsík vezérletével és a nacionalista Kozák mester vezetésével biztosan hamar kiküszöböli a válogatottad a csorbát! :-)

Eudocimus Ruber 2013.11.20. 17:57:39

Én is tettem a dél-csehekre; 1,05 volt a szorzó. Innen már csak javulni lehet, jižní čechy do toho!

Töksi 2013.11.20. 17:57:48

@Circus: Azért, hogy tititi-tátá-tititi nem hinném.
De ha azt írod, hogy tátitáti-titi-tátáti-titátátitá-táti-tátitátá
vagy azt, hogy
tátátiti-tititi-titi-tátiti-tátátá,
akkor tuti.

:-)

平八 2013.11.21. 10:20:02

@Csehszlovák Kém: Veled ellentétben ez nem szokásom, egyelőre nem én ócsárolok gyerekesen másokat egy focis posztban (nem kommentben, hanem írásban).
Ez a magatartás még jó, hogy nem jellemző az ultrákra, akiket annyira utálsz. Ja, de.
süti beállítások módosítása