Ahojte pajtyikák!

Kövessük együtt az afrikai világbajnokságon a Kárpát-medencét is képviselő szlovák válogatott szereplését! Amíg a politikusok bohóckodnak a színpadon és megpróbálják megosztani szurkolótáborunkat, addig mi igyekszünk minél több hasznos információt, pletykát szállítani a világbajnokságra most először kijutó szlovák nemzeti tizenegy háza tájáról. Kapcsolódjunk be hát a felkészülés menetébe Ausztriában, ahol épp egy helyi csapatot kergettek őrületbe északi tesóink és hintettek nekik laza öt gólt..

Szeretnénk Afrikában meglepni és megörvendeztetni szurkolóinkat - nyilatkozta Stanislav Šesták, a Bundesligából most kiesett Bochum szlovák idegenlégiósa, a szlovák válogatott vezére a szerdán, Ausztriában vívott győztes edzőmeccs után. Az osztrák negyedik ligás FC St. Veit elleni mérkőzésnek máris vegyes a megítélése az egyszeres állampolgárok földjén. Sokan feleslegesnek tartottak egy olyan meccset, ahol pályára sem lépett hat szlovák alapválogatott - Filip Hološko, Miroslav Karhan, Róbert Vittek, Zdeno Štrba, ifj. Ján Mucha, Marek Hamšík - és mindenki a sérülések elkerülésére koncentrált.

Vladimír Weiss szövetségi kapitány is csak azt emelte ki, hogy bár a keddi dupla edzőtermi foglalkozás után a labda néha nem fogadott szót a sárcoknak, mindenkinek nehezebb volt a lába, a mérkőzés beleillett a felkészülési programba. Martin Škrtel, a Liverpool hátvédje ellenben maradéktalanul boldog volt: hosszabb idő után végre játékban is kipróbálhatta magát. A meccsen két gólt szerző Šesták is elégedett volt a látottakkal, bár megjegyezte, hogy szombaton Kamerun ellen azért több kell majd a pályán. Szombaton ugyanis a Szelidíthetetlen Oroszlánok ellen lép pályára Szlovákia Klagenfurt városában. Hírlik, az afrikaiak trénere e meccs tán hirdeti ki a Dél-Afrikában szerepet kapó játékososk végleges keretét.

A délután kettőkor kezdődő meccs után lép közvetlenül pályára Új-Zéland és Szerbia. Szempontunkból ez azért érdekes, mert az olaszokon, paraguayiakon kívől épp az új-zélandiakkal került Szlovákia egy csoportba. Biztosnak tűnő infó még, hogy az afrikai csapatban május 29-én nem lép még pályára ellenünk Samuel Eto'o. Fontos tudni, hogy a még hétfőn indult huszonkilenc játékosból Weiss mester kilenc játékosának hamarosan megköszöni majd a részvételt. Weiss előzetesen mindössze annyit árult el, hogy tizenöt-tizenhat név kering a fejében, a többieknek egyelőre meg kéne arról őt győzni, hogy helyük van a keretben. Meglátjuk.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr332037518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2010.05.28. 11:39:59

Na priatyelmój. Epedve várom beszámolóidat a szlovák sörökről, a szlovákiai magyarok válogatottpreferenciáiról, stb. :)) Do toho, tempó!

2002 2010.05.28. 17:38:11

Na végre van ilyen blog is jee :D
Bár én is küldtme levelet Szilynek, de jó ez igy te jobb vagy :D
Do toho

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.05.28. 17:43:03

Szerintem kaptál tőlem mailt, nyomj egy F5-öt :)
süti beállítások módosítása