Nagy meglepetések nélkül kihírdette Vladimír Weiss, szlovák szövetségi kapitány a Dél-Afrikai 2010-es világbajnokságra utazó huszonhárom fős keretét. Az utazók között elsősorban azok a játékosok szerepelnek, akik korábban kivívták a világbajnoki részvételt. A kimaradók közül legnagyobb meglepetésnek Ľuboš Kamenár kapus számít, rajta kívül még négyen maradnak Európában: Mário Pečalka, Ľubomír Michalík és a középpályás Dušan Švento. Ismert, hogy Miroslav Karhan korábban sérülésre hivatkozva mondta le a válogatottságot. A szövetségi kapitány nem indokolta meg újságíróknak miért ezeket a játékosokat hagyta ki. Magyar szempontból különösen fontos, hogy az utazó keret között van Saláta Kornél is, aki jelenleg a ŠK Slovan Bratislava (Pozsony) játékosa, de az FK Štúrovo (Párkány) csapatában kezdte a labdarúgást. A selejtezőkön egyedül Juraj Kucka nem lépett pályára, de ő végül az utazó keret tagja lett.

 

A dél-afrikai VB-re utazó szlovák keret:

Edző: Vladimir Weiss

Kapusok: Ján Mucha (Legia Warsawa), Dušan Kuciak (FC Vaslui), Dušan Perniš (Dundee United).

Védők: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg, Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moszkva), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz), Marek Čech (West Bromwich Albion), Martin Petráš (AC Cesena), Saláta Kornél (ŠK Slovan Bratislava).

Középpályások: Kamil Kopúnek (Spartak Trnava), Ján Kozák ml. (FC Temesvár), Juraj Kucka (AC Sparta Praha), Marek Sapara (MKE Ankaragücü), Marek Hamšík (SSC Napoli), Vladimír Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (FC Chelsea), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi)

Csatárok: Stanislav Šesták (VfL Bochum), Erik Jendrišek (Schalke 04), Róbert Vittek (OSC Lille), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Martin Jakubko (Saturn Moskovská oblasť).

 

A csehek Hajdú B. Pistije is szurkol a továbbjutásért

 

Szlovákiában is nagy népszerűségnek örvend Jaromír Bosák futballkommentátor, a csehek Hajdú B. Istvánja. A kerethirdetés kapcsán kérdezték meg a riportert, a szlovák válogatott esélyeiről a világbajnokságon. A csapatot valahol az outsiderek - Honduras, Óceánia - és a top csapatok közé helyezte a riporter futballtudás alapján. Az F-csoportból továbbjutásra esélyesnek tartja az olaszokat és a dél-amerikaiakat. A szlovák válogatottért szorítókat az mindenképp örömmel töltheti el, hogy nagyon rossz tippelő hírében áll - jegyezte meg. Bosák  Hamšíkban és Škrtelben bízik, ők lehetnek a csapat vezérei, hiszen komoly csapatokban játszanak.

 

Új-Zéland ellen nyerni kell!

 

Kulcsmomentum lesz a továbbjutás szempontjából többek szerint is, hogy nem szabad egyetlen pontot sem elveszíteni még az úgynevezett kiscsapatok ellenében sem, tehát mindenképp hozni kell a meccset Új-Zéland ellen. Az olaszok mesterei a védekezésnek, Paraguay erős támadójátékban. Nem lesz könnyű dolga a szlovákoknak, de a selejtezők során már megmutatkozott a szlovák csapat küzdenitudása és győzniakarása - foglalta össze benyomásait a cseh kommentátor, aki elárulta egy szakmai titkát is: minden élő közvetítés előtt fut és soha nem eszik, mert szerinte a jóllakott riporter csak bealszik.


Bizonságos helyen lesz a szlovák válogatott szállása

 

Az Egyesült Államok, Ausztrália és Nagy-Britannia nagykövetségeinek közelében kapott szállást a szlovák küldöttség egy ötcsillagos szállodában. Ez biztonsági szempontok alapján nagyon jó hír. A játékosok és a kiszolgáló személyzet biztonságáért a dél-afrikai biztonsági erőkön kívül, egy szlovákiai őrző-védő cég is besegít. Az afrikai országba utazó szlovák szurkolóknak érdemes beartani a biztonsági figyelmeztetéseket.

 

Szigorú biztonsági előítások, figyelmeztetések a szurkolóknak

 

Éjszaka nem érdemes az utcákon járkálni, ha szükséges, ezt csak nagyobb csoportokban tegyék, kerüljék a feltűnő és provokatív öltözetet, viselkedést. Érdemes csak a szállodák által javasolt taxitársaságokat használni és kerülni az örömlányokat tekintettel az AIDS vírus veszélyére. Különösen felhívják a szervezők a kiutazók figyelmét, hogy értékeiket soha ne tartsák egy helyen, irataikról még a kiutazás előtt csináljanak másolatot. Értékesebb tárgyak, technika kivitelét szintén nem javasolják a világbajnokság helyszínére. Az erőszakos bűncselekmények száma igen magas Dél-Afrikában, amely a viadal alatt bizonyosan emelkedni fog.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr352047576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Paramour 2010.06.01. 23:21:08

A Kornél tavaly nyáron majdnem a Fradiba igazolt. Remélem szerencsés lesz számára a 21-es mezszám és sok fog játszani a VB-n. Legalább egy magyar játékos játszik Dél-Afrikában..

danthaman 2010.06.02. 06:02:47

Jano Durica is magyarajkú gyerek, o is focizott Párkányba...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.02. 08:18:05

@danthaman: Köszi az infót danthaman, megpróbáljuk őt is megszólítani a blogon!

The Paramour: Remélem, látjuk még magyar pályákon játszani!

Žďárský 2010.06.02. 17:43:56

Azért kerethirdetés előtt bíztam benne, hogy Borbély Balázs, Németh Szilárd és/vagy Horváth Csaba is odaérhet a vb-re.
Így marad a szurkolás Kornélnek, hogy tényleg minél többet játsszon, s ki tudja, egy-egy szöglet után még akár gólt is szerezhet...

The Paramour 2010.06.02. 19:28:23

@danthaman: Jan Durica öccsének (Pavol) volt egy nagyon emlékezetes alakítása mifelénk :) www.youtube.com/watch?v=q0D6gQ8_pvU

2002 2010.06.03. 12:41:20

@Свобода: Németh Szilárdnak sajnos volt egy nagyon nagy betegsége, pár évig nem játszott, azóta nem tudta visszanyerni a formáját :( Nagyon sajnáltam, nagy jövő állt volna előtte.
süti beállítások módosítása