Kis tigriskölykök, zsiráfok, struccok vagy éppen antilopok alkották a szlovák válogatott labdarúgók társaságát csütörtökön a Pretóriától ötven kilométerre található szafariban. Weiss mester szabadnapot rendelt el játékosainak, hogy pénteken és szombaton teljes intenzitással készülhessenek következő ellenfelük, Paraguay ellen az F-csoportban.

 

A labdarúgók ráccsal és plexivel védett autókkal érkeztek meg a szafari helyszínére. Az útra egy külön rendőri egység kísérte el őket. A szafari után aztán a város bevásárlóközpontjában sétálhattak a labdarúgók. A rendőri kíséret itt sem maradt el.

 

- Az egész program nem tartott tovább másfél óránál, a srácok nagyon jól érezték magukat. Láthattak kis és nagyobb tigriseket, a kicsikkel közös képeket is készítettek. Nem hiányzott a különleges állati élményből a strucc, az antilop és a zsiráf sem. A hotelban eltöltött ebéd után aztán folytatódott a szabad program: a srácok a környék bevásárlócentrumát látogatták meg - mondta a szlovák tájékoztatási irodának Marianna Čižmárová, a Szlovák Labdarúgó Szövetség (SFZ) elnöki asszisztense.

Ez hihetetlen! Ahelyett, hogy elmennének térningre és átvennék a hibákat, amelyből tanulhatnának a következő meccsre, elmennek golfozni! Két napjuk lenne nagyjából, hogy gyakoroljanak, de az edző nem tartja ezt fontosnak. - háborodik fel az egyik szlovák szurkoló a neten, amikor nyilvánosságra került, hogy a csapat a pretóriai Country golfclubban próbálta ki, milyen jók lyukra a füvön.

Az SFZ hivatalos kommunikáció nem nagyon nyugtatta meg a kedélyeket. Az általános hangulatot Szlovákiában legjobban a csalódottság jellemzi. Kimondva kimondatlanul mindenki győzelmet várt, a talán kicsit lekezelt ellenféllel szemben. A közvélemény nagy része most már kevésbé tartja reálisnak a csoportból való továbbjutást.

Ráadásul a játékosok is egymásnak estek. Bár megbeszélték, hogy egymás teljesítményéről a nyilvánosság előtt egy szót sem szólnak, Stanislav Šesták egy újságírói kérdésre az egyenlítő gólt egyértelműen a csapatkapitány Marek Hamšík nyakába varrta. Tény, hogy az új-zélandi akció úgy tudott kibontakozni, hogy középen a szlovákok csapatkapitánya elveszített egy párharcot, ezután került sor a centerezésre és a gólra.

A kapitányt is felkeresték az újságírók mit szól játékostársa nyilvános kritikájához. Hamšík elismerte, hogy hibázott és hatalmas kárnak tartotta, hogy nem sikerült kivívni a győzelmet. Négyszemközt még nem beszélte meg a dolgot játékostársával, de nagyon nem tud mit csinálni, előre kell nézni, az élet megy tovább.

Persze, nem Marekot vádolják egyedül a szurkolók a kudarcos eredményért. A másik nagy bűnbak Ján Durica, akinek öccsét Pavolt, a Videoton drukkereinek nem kell bemutatni, miután ki tudja miért, de sikeresen befejezett egy kihagyott debreceni büntetőt. Most a bátty játékát minősítették kritikán alulinak és felróják neki, hogy mellette fejelték be az egyenlítő gólt a kiwik. Sőt, sokan odáig is elmennek a bírálatban, hogy már azt sem értik, mit keres a dunaszerdehelyi srác a válogatott keretben.

Alighanem ez a csalódott hozzászólás jellemzi most a szlovák drukkereket a legjobban: a csapat szurkolói örülhetnek ilyen oroszlánsimogató információknak, hiszen fiaink az új-zélandi farmerekkel folytatott a hősies és kimerítő ütközet után végre valahára rászolgáltak a pihenésre. Hiszen a részvétel a fontos, nem a győzelem, ha már ott vagyunk, akkor megcsodáljuk a távoli Afrikát, még jó, hogy nem vettek néhányan valami olcsó bundát a feleségeiknek. (kibic)

Mindig szórakozni, ez megy. Nem is értem, miért nem zavarja őket jobban ez a világbajnokság. Hiszen tudunk mi golfozni, szafriba járni is. A legjobb az lenne, ha a szállodában maradnának egész nap és afrikai nőkkel pezsgőfürdőznének, hogy regenerálódjanak abból a hatalmas futómennyigéből, amit Új-Zéland ellen produkáltak. (jimbo)

Eltörölni a tréninget és helyette golra és szafarira menni, na ez az igazi felkészülés, hogy megverjük Paraguayt. Gratulálok. Nem nyaralni vagyunk ott, hanem játszani! (tojotomi)

A szlovák csapat pénteken 13.30-kor, a következő meccs időpontjában tartja záró edzését szálláshelyükön. Szombaton ülnek repülőre és meg sem állnak Bloemfonteinig, ahol részt vesznek a hivatalos, mérkőzés előtti edzésükön. Vasárnap 13.30-kor a Free State stadionban lépnek pályára Paraguay ellen.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr522090434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torq 2010.06.18. 09:16:12

A kiwik elleni meccset főként fejben veszítették el a szlovákok, mivel enyhén alábecsülték az ellent. Így érthető, hogy a fizikai felkészülés helyett miért inkább a mentális feltöltődést választotta az edző.

gpetersz 2010.06.18. 10:29:27

Itt a lényeg: "enyhén alábecsülték az ellen"

A szlotákok ma már mindenre azt hiszik, hogy a bab is hús. Lószart mama!

Paraguay meg az olaszok már keményebb dió lesz. Megyek fogadok is ellenük.

Iron 2010.06.18. 11:37:52

TIGRIS? Hülyék vagytok bakker? Gondolkozzunk már... Vagy ez szolgai fordítás a tótoktól?

Mizantró Pista 2010.06.18. 11:53:30

A kedves blogger nem ért a mágiához,ugyanis ezek a programok spirituális rituálék voltak,amelyeknek az volt a célja,hogy erősítse a Nagy Morva birodalom válogatottját!
Röviden tehát, az oroszlán simogatással az oroszlán ereje szállt beléjük,a golf pedig amellett,hogy termékenységi rítus,analóg a focival,hiszen mind két játéknak az a célja,hogy a labdát bejuttassák valahová, ergo a golfozás valójában a foci edzés egy kellemesebb és kényelmesebb formája ,spiritutálisan pedig a földanyával való egyesülés rituáléja ,és mint tudjuk a futballt is a földön játsszák ,ezért nagy szükség van a földanya támogató szimpátiájára!

Szvatopluk szelleme legyen veletek!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.18. 12:30:37

Bizonyára szafariPARKról van szó, és így mindjárt hihető a történet.

@Antanténusz Szorakaténusz: valszeg Dukász Mihály képét is ők csempészték rá a Szt. Koronára :))

Maisie MacKenzie 2010.06.18. 13:35:53

@Antanténusz Szorakaténusz:

Morávia keresztény állam volt, Szvatopluk fejedelem meg keresztény uralkodó.
süti beállítások módosítása