Az Új-Zéland elleni összecsapás már a múlté, a válogatottnak fel kell készülnie a következő mérkőzésére. A szlovákok számára vasárnap folytatódik az F-csoport újabb küzdelme Paraguay ellen. Mindenki egyetért: a továbbjutáshoz elég egy győzelem is. A dél-amerikai futballt már a szlovák válogatott egyszer már tesztelhette: Zsolnán kaptak ki Chile ellen 2:1-re.

 

- A világbajnokságot máshogy kezdtük, mint ahogyan szerettük volna - nyilatkozza Stanislav Šesták, vb selejtezők szlovák gólkirálya a Sme napilapnak. Természetesen, sajnáljuk a Új-Zéland elleni elvesztett pontokat. De ezen semmin sem változtat már. Ha tovább akarunk jutni, muszáj megnyernünk minimum még egy meccset. Meggyőződésem, hogy mindkét mérkőzésen képesek leszünk maximális teljesítményt nyújtani. Sokan nem hittek bennünk a selejtezők során, hogy továbbjutunk, de mi bebizonyítottuk, hogy igen. Remélem, hogy valami hasonlót véghez viszünk a következő két meccsen Paraguay vagy Olaszország ellen - mondta Stano, aki kicsit kipihenhette magát a pretóriai golfpályán, ahova a válogatottat a dél-afrikai szlovák nagykövet hívta meg.

Nem hallotta azt sem, amikor gólt kaptak

- Nagyon jó volt, hogy végre kiléphettünk a természetbe, és nem a négy fal közé voltunk bezárva. Régebbi világbajnokságokon jobban meg lehetett ismerni az adott országot, most pedig nem mozdulhat az ember a szállásáról.


Šesták sem volt nagyon a vuvuzela őrülettől elájulva: - Nincs a meccsen semmi hangulat, az elejétől a végéig csak a vuvuzelákat lehet hallani. Néha voltak olyan szituációk is, ha hallottunk  volna valamit akkor teljesen másként cselekedtünk volna a pályán. Amikor gólt kaptunk észre sem vettem. Semmi reakciót nem lehetett hallani a közönség soraiból.


Dél-Afrikában most tél van. Egész nap a hőmérséklet nem megy feljebb húsz fokról, sőt tegnap Johannesburgan délelőtt csak nyolc fok volt, este pedig fagyközeli állapotokat mutat a hőmérő. - Tudtam, hogy ilyenkor itt téli időszak van, de hogy ennyire alacsony legyen a hőmérséklet arra nem számítottam. Otthon teljesen máshogy képzeljük el Afrikát.


Paraguay ellen csak keményen


Martin Škrtel nem spekulál nagyon a dolgon. - Meg kell nyerni a Paraguay elleni összecsapást. Semmi sincs még veszve, a továbbjutás még mindig lehetséges. Ha tovább akarunk jutni, muszáj megnyernünk legalább egy meccset a következő kettőből - mondja a Liverpool huszonöt éves védője.

- Teljesen más mérkőzés lesz mint Új-Zéland ellen. Paraguay sokkal technikásabb, valahogyan hasonlóan játszanak mint Chile. Bízom benne, hogy jól felkészülünk rájuk. Martin szerint a dél-amerikaiak nem lesznek könnyű ellenfelek, de le lehetne őket győzni. Semlegesítenünk kell őket azokban a dolgokban amiben jók, de a legfontosabb, hogy keményen játszunk. Egy csepp szabad teret sem szabad nekik adnunk.

Támadásban a legerősebbek


- Paraguay egységesen és erősen játszik. A támadójátékban a legjobbak, Valdez, Barrios és Santa Cruz mind kitünő csatár. A védőik magasak, Olaszország ellen szabadrúgásból lőttek gólt. - mondja az ellenfélről Weiss edző majd folytatta: megnéztünk négy - öt felvételt a mérkőzéseikről, az asszisztenseim élőben látták a játékukat. Jól kielemeztük őket, de az ellenfélre úgy kell felkészülni, hogy egy hibát sem véthetünk.


A válogatott most már tisztában van vele, hogy mekkora lehetőséget hagytak ott az Új-Zéland elleni összecsapáson. " Paraguayra nagyon oda kell figyelnünk, mert Új-Zélandnál csak gyorsabbak lehetnek, és teljesen más stílusban fognak játszani. De ha be akarunk valamit bizonyíani, hinnünk kell magunkban, és valamit ki kell találni az ellenfélre - mondja a történelmi első szlovák vb gólt szerző Robert Vittek Paraguayról, akik ellen még Szlovákia sosem játszott.


Stoch? Talán játszhat

- Kitűnő csapatuk van, technikásak, nagyon jól felkészültek. Remélem, hogy az edző jó taktikát talál ki, és felelősségteljesen felkészülünk Paraguayra. Meg akarunk a győzelemért küzdeni, és bízom benne, hogy mi leszünk a sikeresebbek - állapította meg Miroslav Stoch, aki még mindig a térdsérülése miatt szenved. - Meglátjuk, hogyan alakul a térdem az edzések és a gyógykezelések után. Ha érzéstelenítik nem fáj,  de később azután annál inkább. De mindent megteszek, hogy az edző rendelkezésére álljak vasárnap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr1002091811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása