"Ha keresnek, mindg nyitott ajtót találnak felém" - nyilatkozta Vladimír Weiss szlovák szövetségi kapitány még Szlovákiában az afrikai világbajnokságra indulva. Egy héttel később egy újságírói kérdésre válaszolva már csak ennyi sikerült: "Ha még egyszer találkozunk, szétverem a fejed!"

 

 

Újabb botrány a világbajnokságon! Az angol és a francia tábor után már Ghananál és most a szlovákoknál is kiborult a bili. A szövetségi kapitány nemzetközi és szlovák újságírókkal is minősíthetetlen stílusban beszélt. Nem vitatjuk, hogy Vladimír Weiss jelenleg a legsikeresebb szlovák tréner. Ő volt az, aki néhány évvel ezelőtt már az Artmedia Bratislava csapatával is vitézkedett a Bajnokok Ligájában és tisztes eredményeket ért el csapatával a csoportmeccsek során. És ő volt az az edző is, miután Szlovákia szégyenszemre Máltától és Ciprustól is kikapott, aki talpraállította a szlovák válogatottat, miazhogy.

A világbajnoki selejtezők során csapatával még azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy hazai pályán az utolsó előtti fordulóban kikaptak Szlovéniától. Ez a vereség sem veszélyeztette Szlovákia kijutását Dél-Afrikába. Akik jobban ismerik Weisst, tudják: nehezen urakodik érzelmein. Hétfőn sem tudta tartóztatni magát és robbant, amikor a Markíza riportere a Paraguay elleni mérkőzésről merészelte kérdezni. A hír és Weiss ámokfutása pillanatokon belül megjelent a kárörvendő cseh médiában és a különböző világhírügynökségeken. Magyarországon először a dotoho.blog.hu számol be nektek az eseményről.

 

Mi történt tulajdonképpen?
 
Weiss a szlovák küldöttség otthonául szolgáló Villas hotelbe már zaklatottan érkezett. Ott újságírók várták. Feltettek neki két kérdést, válaszolt. A harmadik kérdés a szlovák vezető kereskedelmi csatornától, a Markíza riporterét hangzott el:
- Megvannak már azok a hibák, amelyeket elkövettek a Paraguay elleni mérkőzésen?
- Köszönöm. Te kibaszott buzi.
Közben hadonászni kezdett a kezével, több újságíró kezéből majdnem kiverte a mikrofont. Távozni készült, miközben káromkodott. Aztán hirtelen visszafordult és a Markíza riporteréhez fordult:
- Ha még egyszer találkozunk, szétverem a pofád!
És elviharzott. Aztán következett a SME riportere, aki éppen, ifjabb Weissel készített interjút.
-Te honnan vagy, mi a faszt magyarázol?
-Apa hagyjad ezt békén, majd én megbeszélem velük.
Próbálta menteni a helyzetet az edző fia.

 

 

Ifjabb Weiss: értékeljétek, amit elértünk!

- Szlovákiában mindenki kritizál minket, holott a maximumot teljesítjük - próbálja indokolni a fiatalabb Weiss apja ámokfutását. Persze, nem sokkal később neki is elszállt a feje. Előtte még azért megjegyezte: - a szlovák újságírók és azok, akik körbeveszik őket egy nagy vicc. A játékosok is fel vannak háborodva munkájukon, senki nem akar nyilatkozni. Elképesztó, ami körülöttünk folyik jelenleg. Elértünk valamit, amire előttünk senki nem volt képes. Elvárjuk, hogy ezt az emberek értékeljék.

 

Szombaton kezdődött: "mit pofázol?"

Weiss már szombaton kiakadt és zaklatottan reagált a Reuters hírügynökség munkatársának kérdésére. A sajtómunkás megérdezte, hogy hogyan edzi fiát, és, hogy megszolgálja-e a helyét a csapatban. Weiss csak visszakérdezett: - Mit pofázol? És ez még semmi nem volt ahhoz képest, hogy a szlovák sajtóbeliek gyakran felpanaszolták már korábban, amikor feltettek neki egy kérdést Weiss csak visszaszólt - ezek meg már milyen kérdések? Az edzőt jobban ismerők állítják, hogy hangulata gyakran félpercenként változik. Kedves, elfogadó jelleme hirtelen vulgáris és támadó alkattá alakul át. A szlovák foci belső berkeiben jártas ismerőseink szerint ez azért történhetett meg, mert Weiss rendkívül erős pozíciója és személyisége napjainkban gyakorlatilag megkerülhetetlen a szlovák fociban. Csak nagyon kevés ember mer megfogalmazni kritikát ellene. Nem úgy, mint a Reuters riportere.

 

A cseh "Nemzeti Sport" főszerkesztője is megdöbbent

Érdekesség, de például a cseh média képviselőinek hozzáállását Weiss mester mindig példaként állította be és ezt nem győzte hangsúlyozni nyilatkozataiban. A cseh újságírók felkészültek, képesek feltenni komoly kérdéseket, érvelt korábban a szövetségi kapitány. Pavel Hartannak, a cseh "Nemzeti Sport" főszerkesztőjének is eddig csak pozitív élményei voltak a szlovák kapitánnyal kapcsolatban. A Pöstyénben fél órás interjút adott a cseh sport napilapnal Weiss és akkor mindenről meg tudták kérdezni, a fiáról, családjáról és saját magáról is. A redaktor szerint a szövetségi kapitány hétfői viselkedése a szlovák újságírókkal félelmetes volt. Hartan szerint ahogy Weiss reagált a fiát érintő teljesen jogos kérdésre az civilizált társaságban egyszerűen megengedhetetlen.

 

A Szlovák Labdarúgó szövetség közleménye

Az eseményekkel kapcsolatban a szlovákiai szövetség is közleményt adot ki: Vladimír Weiss hétfői nyilvános fellépésein újságírók felé tett kijelentéseit nem tudja a szövetség objektíven értékelni, mivel személyesen a szövetségből senki nem volt jelen. Mindig tiszteletben tartjuk a média képviselőinek kérdéseit és véleményét. Szövetségünk minden tagja mindig a maximális tisztel áll az újságírók elé. Muszáj azonban személyes meglepetésemnek hangot adni, hogy az utóbbi időben a köztünk lévő kommunikációban probléma merült fel. Abban az esetben, ha tiszteletlen kifejezések hangzottak volna el részünkről, a média érintett tagjaitól elnézést kérünk.

 

A nép hangja, fórumokról:

Álljon végül két nagyon jellemző vélemény a különböző fórumokról: "legrosszabb az egész emberben, hogy senkit nem tisztel...nekem megsértette az apámat, Borbélyt (Borbély László, a szlovákiai edzői kar elnöke) magyar fasznak, Čobejt (Juraj Čobej az Artmedia Bratislava kíváló kapusa volt) kibaszott keletinek nevezte... csak nehogy úgy végezze, mint Csongrádi és bandája (dél-szlovákiai-magyar maffiózó banda)"

 

"három évet edzettem weiss alatt a petrzalkában.. ő már soha nem fog megváltozni... azt hiszi magáról, hogy mindenki felett áll és ezt mindenkivel érezteti is... borbélynak, kozáknak, Čobejnek is beszólt, de ezek nem csak amolyan káromkodások voltak, hogy te egy fasz vagy, hanem keményen rátámadt az ember családjára, és személyiségére is... az egyetlen, akinek mindent megengedett és ez a vlado kinder volt..lehet akármilyen jó edző, de egy görény alak, aki nem fér a bőrébe és azt hiszi magáról, hogy ő a jóisten..."

 

86 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr882099836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KIMÚLT OVERDOSE 2010.06.22. 10:24:33

  Tegnap éjjel elpusztult Overdose (5†) a világhírű versenyló. Az állatorvosi boncolási jegyzőkönyv nyilvánosságra hozatalára még nem került sor, azonban alapos a gyanú, hogy az állat nem természetes úton múlt ki, ugyanis a jószág f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.22. 02:40:37

kulturált ember az egyszer biztos

sixx · http://comment.blog.hu 2010.06.22. 07:30:42

jaja. ez nagy divat mellesleg futballkörökben, mármint az újságíró hibáztatása a saját faszságunk miatt.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.06.22. 07:51:16

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker: Nem. Nem azért bunkó, mert szlovák. Ahogy te sem azért vagy egy faszkalap, mert magyar vagy.

Kazimír 2010.06.22. 08:22:14

Veszíteni tudni kellene, ahogy viselkedni is (ha a szülei nem tanították meg, akkor lesse el a környezetéből) és tűrni a kritikát. Ugyanis mindegyikből sokat lehet tanulni, ami - köztudottan - szintén nem szégyen. Magasan hordott orral könnyebb hasraesni, de majd rájön, ha máshogy nem, a saját kárán.

Ez a fajta viselkedés butaságra, érzelmi silányságra utal egyébként. Vsz, természetesen.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.06.22. 09:03:42

Ezek ellenére én lehet, hogy elfogadnám magyar szövetségi kapitánynak. Ha (minden sértés nélkül) "szarból" tudott már egyszer várat építeni, akkor talán miénkből is tudna.

És legalább megmondaná a véleményét az újságíróknak, és nem csak mélabúsan nézne maga elé, mint Erwin Koeman.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.22. 09:13:51

@RaveAir: Abszolút egyetértek :)
Ha a jégkorongban lehetnek szlovák edzóink, miért ne lehetne a válogaott élén Weiss? Mert ő Szlovákiában szó szerint a szarbból épített válogatottat és jutottak ki meggyőzően Afrikába.

Legfeljebb Mészöly Kálmit mellé tenném még pályaedzőnek, oszt az egyik buzizik a msik meg négerezne a firkászoknak! :)

elég.volt 2010.06.22. 09:14:38

Nyugi srácok, ti legalább kint vagytok. A magyaroknak meg még mindig csak Szepessy "Puskáscseltcsinállőgól" Gyuri bácsi hangja marad. Legalább harminc évig...

Hajrá Szlovákia!

Hipper 2010.06.22. 09:20:14

Kiborult hát kiborult, az ember nem egy gép, főleg nem a VBn. Újsáírók kicsit túl érzékenyek, rögtön futnak a "nagy" storyval az olvasókhoz, akik még sperma koráig visszamenőleg kicsámcsogják szerencsétlent, mint valami vénasszony gyülekezet. Bárcsak a nemzeti sport újságíróját küldené el már a magyar válogatott edzője az édesanyjába valamelyik VBn :)

Brukk 2010.06.22. 09:30:24

Azért, mert azt hiszi, hogy ő "az öreg Weiss"? - na, jó, de a labda magas volt.

Tök hasonló eset, mint ami Maradonával történt, még a VB előtt. Én tök megértem a szakvezetőket, ott is, és itt is. Az újságíróknak soha semmi sem elég jó.

VIKUNYA 2010.06.22. 09:31:21

végül is kint vannak, igaz, szar csoportból, de kijutottak, ez nekünk nem sikerült volna, amúgy egy nagy bunkó fasz ez az edző...

2002 2010.06.22. 09:38:55

@Brukk: hát nemtom. Az újságíró azért van ott, és azért kérdez, hogy az olvasók felé közvetítse az információt, azaz felénk. Ha elküldi a pcsába, azzal együtt az olvasót is elküldi.

szjm 2010.06.22. 09:57:48

Nem bírja a stresszt. Van ilyen. Ilyenkor el kellene bújtatni. :)

itoh 2010.06.22. 10:03:23

Szerintem a nagyhatalmaknak szerződésben kellene biztosítani a szlovákoknak, hohyha kikapnak akkor is az ővék legyen a három pont. ÚGY MINT TRIANIONBAN.

itoh 2010.06.22. 10:06:57

@Csehszlovák Kém: Szóval te vagy a beépitett tót provokátor az Indexnél?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.22. 10:09:28

Örültem, h végre több volt a normál hsz, mint a troll. Legyen ez így továbbra is: belga6 és ithoh kommentjét kikaptam.

gpetersz 2010.06.22. 10:12:15

Bunkó leszek, de nekem semmiben nem lóg ki a többi szlovák közül. Pont olyan.

belga6 2010.06.22. 10:13:54

@Csehszlovák Kém:
szerencsére "hazamegy" a csapatod, és nem lesz miről írnod

belga6 2010.06.22. 10:16:27

csehszlovák és a szánalmas blogja azért van, hogy gerjessze a hozzászólásokat

szeszkópé 2010.06.22. 10:20:26

@Brukk:
"Az újságíróknak soha semmi sem elég jó."

Ez hülyeség! Az újságírók kérdéseket tesznek fel (akár kellemetleneket is), amire az edzőknek és a játékosoknak kutya kötelességük normális hangnemben válaszolniuk. Ugyanis nem valamiféle úri kegyet gyakorolnak, amikor nyilatkoznak a sajtó munkatársainak, hanem a munkájukat végzik. A média közvetítő tevékenysége nélkül a focisták és az edzők maximum amatőr szinten focizgathatnának, nem pedig több millió eurós fizetésekért.
Tehát ha egy újságíró (a szurkolók tájékoztatása céljából) bármiről megkérdez egy edzőt, akkor annak nem megsértődnie kell, hanem végezni a munkáját és válaszolni! Ennyi.

1kutya 2010.06.22. 10:31:15

ekkora gyökeret!:(

Brukk 2010.06.22. 10:33:34

@szeszkópé: A sajtó képviselői, meg egy rakat újságíró meg azért lehet ott egyáltalán, mert kijutott a csapat a VB-re. Abban, hogy beszólt az edző, szerintem ez is közrejátszhatott.
Azt meg, hogy az újságíró mit és hogyan kérdezett, ebből nem fogjuk megtudni, mert így nekem elég egyoldalú a dolog. Én meg az újságírónak nem hiszek.

gezabá (törölt) 2010.06.22. 10:39:20

beszólt, na és? ideges volt, mert tudta mit veszített. évekig dolgozott érte. mink meg itt csak a blikk tipusú híreken csámcsogunk. ha elkap az ideg, én is beszólok. pedig kis piti alak vagyok, oszt ezért nem érdekel senkit (még szerencse). ők is emberek, mi is :).

krj 2010.06.22. 10:39:24

jó pár edzőnek nem volt gyerekszobája, vagy ha igen, nyolcan laktak benne. ez ugyanúgy igaz jó pár firkászra is.

isssti 2010.06.22. 10:40:35

Jól beillik a szlovákokról utóbbi években láthatott képbe..

Hepciás 2010.06.22. 10:40:53

@Brukk:
Civilizáltan el kellene dönteniük, mint ahogy Omar Mollah ajánlotta fel George W. Bush-nak. Kalasnyikov párbaj, oszt jónapot:-)

@szeszkópé:
Szerintem valahol neked is és Brukknak is igaza van. Róka fogta csuka ez a szövetségi kapitány - vs újságíró vita.
Játszotta el ezt (nem ilyen ordenáré módon) a török szövetségi kapitány is, néhány VB-vel ezelőtt. Minden nemzet újságírójának nyilatkozott, kivéve a töröknek.
A szlovák lapok meg írhatnának arról is, hogy kimúlt szegény Overdose.

csárli hárper 2010.06.22. 10:45:36

@elég.volt: hát igen, de legalább nekünk van történelmünk.....

szcsongor 2010.06.22. 10:48:39

Egy primitiv, taho futballedzo, most megis mit vartok tole? Tudnia kellene kezelni a stresszt es emberszamba venni a korulotte levoket, de ugy tunik neki ezekkel az alap dolgokkal is gondjai vannak. Lehet, hogy a focihoz ert, de attol meg emberileg egy nulla.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.06.22. 11:14:22

Balhé a franciáknál, balhé a szlovákoknál, egyre jobb ez a vébé!:)))

Hipper 2010.06.22. 11:26:50

@szcsongor És neked melyik a fontosabb szempont egy válogatott edzőjénél? :D

Szerintem meg az emberileg nulla, aki ennyi információ alapján azt mondja valakiről egy fórumon, hogy az illető emberileg nulla...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.22. 11:26:50

Egyébként frankón nem értem a balhét. Két meccs, egy balszerencsés iksz és egy vereség egy (aznap) jobb csapattól. Hátravan a olasz meccs, lehet szépen elbúcsúzni. Ki az a faszkalap, aki azt hitte, esélyesek? A maximum megvolt a kijutással, hajrá!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.22. 11:30:08

@szcsongor:
Na és, nem latintanár. Mert a cipődobáló Fergie vagy Diego biztosan kulturáltabb. Hja, hogy ők nem "tótok", mi?!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.22. 11:31:33

@Szocio Pata (kikvogymukblog): A szlovák közvélemény 70-80 százaléka győzelmet várt Új-Zéland ellen. Erre valljuk meg meg is volt az esélyük. Papíron is, és a gyakorlatban is, de elqúrtuk a végét a pályán. Többek között Weiss mesterrel az élen, aki lekapta a pályáról a meccs vége előtt azokat a játékosokat, akik tudták volna tartani a labdát elől.

Szóval az első meccsen az eedmény volt a csalódás, a második meccsen meg a mutatott játték. Ahogy az előző postban írtam: ha Paraguay kapus nélkül áll ki, még akkor is nyernek 2:1-re, mert 90 perc alatt képtelenek voltunk eltalálni a kaput. Az első fejes ami kapura ment Sesztáké volt a 92 percben, röhej.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.22. 11:50:37

@Csehszlovák Kém: Nem tudom, őszintén nem nagyon ismerem a szlovák csapatot, csak amit most látok. Ez alapján gondolom, hogy erősen behatároltak a lehetőségeik. Függetlenül ettől persze lehettek rosszak, de ez van. Én 1-2 kreatív focistát hiányolok, de az is lehet, hogy van, csak nem jön ki nekik a lépés. EGy Dzsudzsák féle focistával többre vinnék.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.22. 11:52:22

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Ez a Dzsudzsák féle focista Stoch akit a Chelsea adott kölcsönbe a Twentének.

Sérült, padozik. Talán az olaszok ellen...

Brukk 2010.06.22. 11:56:56

@Csehszlovák Kém: Ez a bunker-felállás svájcnak bejött, a görögöknek is, szlovákiának nem.
Én azokkal értek egyet, akik az értékelést a kiesés utánra teszik.

Le lehet váltani az öreg Weisst a VB után, de utána csinálni/megismételni az eredményeket sem lesz egyszerű feladat.

VIKUNYA 2010.06.22. 12:01:57

Hogy védhetnek egyesek egy olyan embert, akinek a száját a következő kifejezés hagyta el: "magyar fasz"!??!

ag100 · http://terelout.blog.hu/ 2010.06.22. 12:24:08

Ezekkel a beszólásokkal nagyon emlékeztet egy másik közéleti személyiségre, politikusra. Csakhogy Weiss egy jó edző, ezt el kell ismerni.

icceman 2010.06.22. 12:25:17

Csak kibukott belőle a nemzete által több ezer éven át felhalmozott kultúra és civilizáció.

szeszkópé 2010.06.22. 12:32:18

@Brukk: "Azt meg, hogy az újságíró mit és hogyan kérdezett, ebből nem fogjuk megtudni, mert így nekem elég egyoldalú a dolog. Én meg az újságírónak nem hiszek."

Ügyintézőként az a munkám, hogy válaszoljak az ügyfelek kérdéseire. Ha arrogáns bunkó az ügyfél, akkor se küldhetem el a picsába, mert az a munkám, hogy kulturáltan, normális hangnemben válaszoljak neki. Szerintem ugyanez a helyzet egy fociedző esetében is.

Egyébként nem hiszem el, hogy a legnagyobb szlovák napilapok riporterei direkt provokálni akarták Weisst, vagy hogy olyan kérdéseket tettek fel neki, ami indokolta volna ezt a kirohanást.

yafet 2010.06.22. 12:48:21

Most, hogy a franciáknál áll a bál, próbálnak a tótok is koppintani. Csak majmolják a nagyokat, mint mindig is.

Amíg a franciáknál egy fekete bevándorló volt a bunkó tahó, addig a tótoknál maga az edző.

Szánalmas bolhacirkusz.

MacChicken (törölt) 2010.06.22. 12:49:02

Lehet, hogy a mi punnyadt, lusta nagyképű balfék focistáinknak is egy ilyen ember kellene, hogy végre valamit alakítsanak. Rálépne a tökükre ha nem teljesítenek, és hanyatt lökné őket. Az biztos, hogy bunkó, de hallottunk már focistákat - magyarokat is - nyilatkozni. Nos ők sem az IQ bajnokságról szabadultak. Az edző miért lenne különb?

mréveiller 2010.06.22. 12:50:17

ha jól látom csak akkor jut tovább Szlovákia ha megverik az Olaszokat. amúgy úgy megnézném pár szlovák családfáját hány magyar ősük van. kb mindenkinek van szerintem. "szlovákia"

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.22. 12:58:51

@Bence87:
Csakhogy ez fordítva is igaz. Itt is tudna nagyi és nagyapó érdekes sztorikat mesélni érdekes ősökről. Mondjuk Koncsik Gyuszika vagy Blonszki Tomika sírva venné le a díszmagyarját. Amúgy meg hogy jön ez a focivébéhez?

Mentolos májkrém 2010.06.22. 13:01:38

Kicsirigó! Nagy parasztok ezek a szlovákok és még focizni sem tudnak! Miről beszélünk???

Hipper 2010.06.22. 13:02:36

@szeszkópé: SzKP-ként nem igazán az az elsődleges feladata, hogy a sajtósokat megfelelően kezelje, főleg nem úgy, hogy feldúlt állapotban az orra alá tolnak 4 mikrofont és arról faggatják mi volt a legnagyobb hiba a meccsen. Arra ott vannak szóvivők és hasonlók. Kivezette a válogatottat a VB-re (és nem láttam a szerződését, de szerintem az lehetett benne elvárásként, hogy teljesítsen jól a csapat a selejtezőkeben), és, ha most véletlenül még tovább jutna, tudod ki emlékezne erre az incidensre? De egyébként is elfelejtik 1 hét múlva. Téged viszont nagyon helyesen kivágnának az utcára. Azért egy ügyintéző és egy SZKP munkát így egybemosni talán nem kéne. Weiss-t valószínűleg elutasították volna azon az állásinterjún, amin téged felvettek, de azthiszem ez fordítva is igaz.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.22. 13:03:51

@MacChicken:
Mészöly Kálmi bá volt ilyen. Be is vitte a csapatot a vébére.

szeszkópé 2010.06.22. 13:17:26

@Hipper: "SzKP-ként nem igazán az az elsődleges feladata, hogy a sajtósokat megfelelően kezelje"

Nem is állítottam, hogy ez az elsődleges feladata, de ez IS feladata! A szurkolók pedig nem a "sajtósok" PR-dumájára, hanem a kapitány és a focisták véleményére kíváncsiak egy elveszített meccs után. Az újságíró azért van, hogy közvetítse ezt a véleményt a szurkolók felé.
Az Szkp-nak kutya kötelessége kielégíteni a szurkolók kíváncsiságát azáltal, hogy nyilatkozik a sajtónak. Hiszen az élsport mégiscsak a szurkolók érdeklődése miatt létezhet.
Érdekes, hogy egy Mocsai Lajos, vagy egy Kemény Dénes vesztes meccs után is tud kulturáltan nyilatkozni, még ha nincs is jó kedve.

szeszkópé 2010.06.22. 13:25:12

Most mi van, hová tűnt a kommentem? (Küldöm még1szer!)

@Hipper: "SzKP-ként nem igazán az az elsődleges feladata, hogy a sajtósokat megfelelően kezelje"

Nem is állítottam, hogy ez az elsődleges feladata, de ez IS feladata! A szurkolók pedig nem a "sajtósok" PR-dumájára, hanem a kapitány és a focisták véleményére kíváncsiak egy elveszített meccs után. Az újságíró azért van, hogy közvetítse ezt a véleményt a szurkolók felé.
Az Szkp-nak kutya kötelessége kielégíteni a szurkolók kíváncsiságát azáltal, hogy nyilatkozik a sajtónak. Hiszen az élsport mégiscsak a szurkolók érdeklődése miatt létezhet.
Érdekes, hogy egy Mocsai Lajos, vagy egy Kemény Dénes vesztes meccs után is tud kulturáltan nyilatkozni, még ha nincs is jó kedve.

szeszkópé 2010.06.22. 13:26:18

bocs, közbe megjött az eredeti is!

mréveiller 2010.06.22. 13:34:48

nem lenne ezzel semmi baj ha nem lenne nyelvtörvény. ÉRTED? a 21 században megszabják milyen nyelven beszélhetek egy rendelőben??????? mi ez a középkor?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.22. 13:45:35

@Bence87: Easy. Az új kormány bizonyosan lépéseket tesz egy korrektebb kisebbégpoltika érdekében. Nem az ország, hanem a szlovákok nacionalista politikusai hozták ezt a nyelvtörvényt. Egyébként meg ajánlom figyelmedbe:

Keretegyezmény a Nemzeti Kisebbségek Védelméről, Strasbourg, 1995. II. 1.:
I. Fejezet, 3. Cikk: 1. Minden, valamely nemzeti kisebbséghez tartozó személynek joga van szabadon megválasztani, hogy kisebbségiként kezeljék-e vagy sem, és ebből a választásából vagy e választásával összefüggő jogainak gyakorlásából semmiféle hátránya ne származzék.
2. A nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek a jelen Keretegyezményben foglalt elvekből származó jogaikat és szabadságaikat egyénileg, valamint másokkal közösségben gyakorolhatják.

Azaz: ha egy felvidékivel csak szlovákul hajlandók szóba állni az államigazgatásban, vagy akárhol, akkor a szlovák államnak KÖTELESSÉGE egy magyar tolmácsot biztosítani a felvidéki magyar részére, akinek nem akaródzik szlovákul megszólalni. A szlovák törvények NEM ÍRHATJÁK FELÜL az uniós törvényeket.

Van még kérdés?

Páneurópai Harci Kos 2010.06.22. 13:47:14

@Bence87: te figyelj már, hogy az Istenbe jön a nyelvtörvény a focihoz?
Mért offolsz bammeg?
(valószínűleg nem fog megmaradni amúgy az a dolog)

szeszkópé 2010.06.22. 13:47:33

@Bence87:
Ez a hsz. ugyan milyen módon kapcsolódik a témához?

Franzi 2010.06.22. 14:45:26

volt ennek a weiss-nak gyerekszobája, csak éppen a ló nézett be az ablakon.

Hipper 2010.06.22. 15:14:57

@szeszkópé: NEm értelek. Hát nem megkaptuk az szkp vélémenyét a meccs után?:) Neki ez volt a véleménye, hogy bassza meg mindenki kezdve a sajtóssal:)
Kár Mocsait meg Kemény Dénest belekeverni, mert ugye mint fentebb tudunk példát hozni a másik oldalról is, ez teljesen habitus függő és habitus nem feltélenül a gyerekszobán múlik bár sokat lehet korrigálni rajta, de vannak ilyen embrek meg olyanok.

Oarbeaskoa 2010.06.23. 00:30:16

forumos viccektől eltérően, mert ahhoz hasonlíthat, de a pszichodinamikus megközelítésben tényleg felmerül Weiss latens homosexualitása. Elég Freud elméletét olvasni a paranoid attitüdről. És persze a felcsillanó én-védő mechanizmusok is arra kacsintanak, ha visszapörgetjük a dolgokat.

megint 2010.06.23. 00:31:57

Csak hozta a szlovák színvonalat, húsz év erre volt elég

Xeon 2010.06.23. 01:17:53

Törölni kel az egész nyamvadt médiát, sajtóval, rádióval és TV-vel együtt!Csak nem tudom, mi lesz akkor a futballal?

kenesur 2010.06.23. 01:18:15

@WI: mit értek el? csak ennyi a kérdésem, egyébként HAJRÁ SZLOVÉNIA, mert én Piranból vagyok!

kenesur 2010.06.23. 01:19:57

@Xeon: és ha törlik a nyamvadt médiát, akkor te hogy fogsz tudni a dolgokról? bármiről? Gondolkodj el egy kicsit!

korlat 2010.06.23. 01:26:27

@belga6: az feltűnt, hogy minden résztvevő országnak "van blogja"?
nem csak a szlovákoknak...
amúgy riszpekt a szlovák blog írójának, nem rossz feladat:)
mondjuk b*szhatod, mert Honduras az isten!:)

ladislaus 2010.06.23. 01:55:37

remélem toltok egy 0-0át a csaló digókkal és uj zélandnak meg 1-1-et paraguayal. aztán kézen fogva sétálhattok haza szopkodva cannavaroék faszát.

ladislaus 2010.06.23. 01:58:01

@megint: még csak 17 :) nem is nagykorú :D

atlbilbaoo 2010.06.23. 03:45:31

Slováci ísť domov!
Bár nem tudom,hol a hazátok?

Amerikai magyar 2010.06.23. 06:18:13

Elvesztette a turelmet, van ilyen. Veletek meg soha nem esett meg ilyesmi? Le lehet rola szallni.

Barcsak egy magyar szov kapitany kuldene el mar barkit barhova egy VB meccs utan. Kiegyeznek barmilyen tragar nyilatkozattal.

CTamás · http://www.joegeszseget.hu/ 2010.06.23. 06:58:22

"Abban az esetben, ha tiszteletlen kifejezések hangzottak volna el részünkről"

Ezt sosem értettem, "abban az esetben"???

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.06.23. 07:25:15

képtelen viselkedni, uralkodni magán. nyilván a szlovák politikai elit mérhetetlen elzüllésének is szerepe van ebben. ha az ország vezetői gyalázkodhatnak útszéli stílusban, miért ne tehetné ugyanezt egy tahó fociedző?

Nancsi 2010.06.23. 07:28:28

A munkájához ért, ez szerintem nem lehet vitás. Artmedia, szlovák válogatott - hát izé, ide is jöhetne. Az újságírók meg azt kapják tőle, amit megérdemelnek. Mikor meg normális időben és hangnemben kérdezik válaszol. Amikor meg sértő kérdést tesznek fel neki rossz időben akkor elküldi a firkászt az anyjába. Örüljön hogy nem eresztett el egy parasztlengőt, hogy utána szedegethesse a fogait a tornából felmentett sajtókukac.

szaddam58 2010.06.23. 09:08:20

Nekem szimpatikus ez a zsiditót csávó!
Szerintem is mindenki menjen az általános jó édesanyjába aki bármit kérdezni merészel!!

aGerald 2010.06.23. 10:03:06

Az az Overdose kimúlt fasság mi? Fasság?

nyugatioldal 2010.06.23. 10:11:39

Azért szerintem ha a selejtezők előtt megkérdik a tótokat, hogy

a) legyen egy szépfijú holland edzőnk, aki olyan kis cukipofi amikor nyilatkozik, de a csapat sz*pik,vagy

b) legyen egy bunkóparaszt edzőnk aki viszont kiviszi kiscsapatunkat a vébére

asszem a többség a b)t választja (vagy ott is van BariKözt?)... Én azt választanám.

hhh. 2010.06.23. 10:18:27

"Szerintem a nagyhatalmaknak szerződésben kellene biztosítani a szlovákoknak, hohyha kikapnak akkor is az ővék legyen a három pont. ÚGY MINT TRIANIONBAN. "
lol!

hhh. 2010.06.23. 10:19:52

mellesleg jó érzés volt látni a magyar címer egy darabját a vb-n.

admin1221 2010.06.23. 10:24:41

tipikos mezitlábas bunkó. Igazi focivér, oda való amit csinál!

"Szlovákiában mindenki kritizál minket, holott a maximumot teljesítjük "

akkor nem kritizálnának titeket! Le kellene már szokni arról, hogy a sportot ilyen jól megfizetik (és ezt most nem csak a labdarúgásra értem). Igenis végezzen normális munkát és azért kapja a fizetését, ne pedig azért, mert egy k..va labdát kerget egész nap. Maradjon ez egy hülye hobbi, de dolgozzon már meg azért a k..va pénzért az ember!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 10:38:44

@icceman: "Csak kibukott belőle a nemzete által több ezer éven át felhalmozott kultúra és civilizáció."

LOOOL
Ezen hangosan felröhögtem. :D

Ugyanezt írtam volna....

BTW mi visz rá egy magyart arra, hogy a szlovákoknak drukkoljon?

A szlovák felmenők és/vagy házastárs esetét kivéve, persze.

sertésszamba:-/ malacmambó 2010.06.23. 11:00:53

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker: a tót az tót. és pont. igazad van. nem a LIBERO a valódi hozzáállás.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.23. 11:02:34

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Nem azért bunkó, mert szlovák, mint ahogy te sem azért vagy az mert magyar vagy :)

Mészöly "kamionos" Kálmán bácsitól kezdve..

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.23. 11:35:57

@Csehszlovák Kém: Nem szeretem Szlovákiát és nem a szlovákoknak drukkolok.

Fú, azta, mekkora bunkó vagyok!

2010.06.23. 12:09:43

Jó nagy paraszt lehet az az ember, így "nyilatkozni"... remélem még sok kritika fogja érni...

samur 2010.06.24. 14:57:52

egy igazi slotak balf@sz

Amerikai magyar 2010.06.24. 20:24:52

NA MOST SZIDJATOK, AZ OLASZ MECCS UTAN. TOLEM AZT NYILATKOZIK, AMIT CSAK AKAR.

szusza13 2010.06.27. 10:44:32

@Amerikai magyar: Valahogy úgy... most az olaszok ellen megmutatták, hogy tudnak valamit (még ha ehhez a harmatgyenge olasz csapat is kellett)! :)
süti beállítások módosítása